AEG opvaskemaskine (2022) → De 6 bedste AEG opvaskemaskiner i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine
TESTVINDER

AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine

Du kan være sikker på, at du får en velfungerende og stilren opvaskemaskine installeret i hjemmet, hvis du investerer i denne underbygningsmodel fra AEG. Modellen er udstyret med en række avancerede sensorer, der sikrer en…

AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine 1
AEG favorit opvaskemaskine

AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine

AEG FFB63706PM Underbygningsopvaskemaskine 2
Den bedste miljøvenlige AEG opvaskemaskine

AEG FFB63706PM Underbygningsopvaskemaskine

AEG FFB83730PW Underbygningsopvaskemaskine 3
Den bedste lydsvage AEG opvaskemaskine

AEG FFB83730PW Underbygningsopvaskemaskine

ffb41600zw 4
En billig AEG opvaskemaskine

AEG FFB41600ZW Underbygningsopvaskemaskine

AEG FFB63606PM Underbygningsopvaskemaskine 5
En solid AEG opvaskemaskine med TimeSaver funktion

AEG FFB63606PM Underbygningsopvaskemaskine

AEG FSE61607P Integrerbar opvaskemaskine 6
Den bedste integrerbare opvaskemaskine

AEG FSE61607P Integrerbar opvaskemaskine

Siemens SN457S05MS iQ500 Underbygningsopvaskemaskine 7
En selvrensende opvaskemaskine

Siemens SN457S05MS iQ500 Underbygningsopvaskemaskine

Miele G 5000 U CLST Underbygningsopvaskemaskine 8
En god opvaskemaskine med ComfortClose funktion

Miele G 5000 U CLST Underbygningsopvaskemaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke opvaskemaskiner fra mærket AEG der er de bedste på markedet. Vi har fundet frem til 6 funktionelle AEG modeller, der i den grad er investeringen værd. De adskiller sig dog i kapacitet, udseende, pris og indbyggede teknologier, så der burde være noget for enhver smag.

Derudover giver vi dig også 3 gode alternativer til en AEG opvaskemaskine, som du med fordel kan kigge nærmere på, hvis du ikke finder den helt rette model til dig på listen over maskiner fra AEG. Vi guider dig også til, hvilke parametre der er vigtigst at prioritere i købet af en opvaskemaskine efter gennemgangen af produkterne.

De bedste AEG opvaskemaskiner i 2021:

AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine

AEG favorit opvaskemaskine

AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Sensorer hjælper med at tilpasse tid, temperatur og vand til maskinens indhold
 • pros-icon.svg God tørreevne for alt materiale grundet AirDry teknologi og XtraDry funktion
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere overkurven og indstille udskudt start for brugertilpasset vask
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris og har et enkelt udseende

Detaljeret gennemgang

Du kan være sikker på, at du får en velfungerende og stilren opvaskemaskine installeret i hjemmet, hvis du investerer i denne underbygningsmodel fra AEG. Modellen er udstyret med en række avancerede sensorer, der sikrer en justering af tid, vandmængde og temperatur til indholdet, så du altid opnår et perfekt resultat. Den har en god tørreevne.

Derfor skal du vælge en AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du gerne vil investere i en opvaskemaskine fra AEG, der klarer enhver renseopgave du stiller den over for med bravour, så skal du se nærmere på denne model. Det særlige ved maskinen er nemlig, at den er udviklet med avancerede sensorer, der selv registrerer mængden af indhold og hvor snavset det er, hvorefter maskinen selv tilpasser tid, temperatur og vandmængde til indholdet. På den måde opnår du altid de bedste resultater og skinnende rent service. Det sikrer også en højere besparelse af vand og strøm, da maskinen ikke bruger unødvendigt meget vand eller energi.

Optimale tørringsegenskaber

Du har desuden mulighed for at benytte et særligt hurtig program, hvis du er i lidt tidspres med at få servicet rent. Programmet tager knap 30 minutter. Du kan også vælge at benytte ExtraHygiene funktionen, hvis du vil have rengjort materialerne i opvaskemaskinen endnu grundigere, f.eks. sutteflasker, da denne funktion øger temperaturen til sidst, hvilket får bugt med op til 99,9 procent af alle bakterier. Modellen kan desuden sættes til en udskudt start i op til 24 timer frem i tiden og så slukker den selv 10 minutter efter endt program, hvilket også er med til at reducere strømforbruget.

Lige netop denne opvaskemaskine klarer også tørring af alle typer af materialer til perfektion, da den arbejder med flere tørringsmetoder. F.eks. kan du vælge XtraDry funktion, hvis opvaskemaskinen er fyldt med genstande af plastik, da disse genstande kræver lidt mere tørring end normalt service. Derudover benytter maskinen sig af en AirDry teknologi, altså naturlig lufttørring. Maskinen vil således selv åbne lågen efter endt program, så luften fra køkkenet trænger ind i maskinen og tørrer. Dette minimerer strømforbruget og sikrer en gennemført tørring af alt indhold.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 82 og 88 cm
 • Dybde: 59 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Farve: Sølv
 • Lydniveau: 47 dB(A)
 • Antal programmer: 4 stk
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+

AEG FFB63706PM Underbygningsopvaskemaskine

Den bedste miljøvenlige AEG opvaskemaskine

AEG FFB63706PM Underbygningsopvaskemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig opvaskemaskine grundet vand- og energibesparende egenskaber
 • pros-icon.svg Effektiv vandfordeling sikrer grundig rengøring af alle genstande
 • pros-icon.svg Virker ikke forstyrrende, da lydniveauet ligger mellem 40 og 42 dB(A)
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med lysindikatorer for flere funktioner

Detaljeret gennemgang

Denne opvaskemaskine er ideel til en større husholdning, da den har plads til 15 kuverter. Imponerende nok er maskinen stadig energieffektiv og vandbesparende på trods af dens store størrelse, og derfor er den da også en del af den bedste energiklasse: A+++. Flere funktionelle teknologier sikrer en perfekt rengøring af alle slags materialer.

Derfor skal du vælge en AEG FFB63706PM Underbygningsopvaskemaskine

Vil du gerne gøre noget godt for miljøet og din pengepung? Så skal du investere i denne opvaskemaskine, da den holder den højeste energimærkning, hvilket er en indikation på dens besparende egenskaber. Modellen arbejder således både med et lavt energi- og vandforbrug – endda helt uden at gå ned på kvalitet i forhold til rengøring af dit service. Denne opvaskemaskine er bl.a. udviklet med automatisk sluk, og den slukker således 10 minutter efter endt program, hvis ikke du selv har slukket maskinen før det. Derudover benytter den sig af lufttørring, hvilket betyder, at lågen åbnes efter endt program for at bruge ren luft til at tørre indholdet.

Fremragende vaskeresultater

Du kan roligt stole på, at du får de bedste resultater hver gang du vasker med denne maskine. Det skyldes, at maskinen er udviklet med flere funktionelle teknologier, der sikrer en effektiv vandfordeling. F.eks. har opvaskemaskinen en Satellite Spray Arm, så vandet rammer alle overflader, og en SprayZone funktion, der aktiverer en dedikeret zone designet til særlige genstridige rester. ProZone programmet giver dig mulighed for at indstille forskellige funktioner til den øverste og nederste kurv, mens ProWater systemet gør, at alt service også spules ovenfra.

Ud over alt dette så er denne AEG opvaskemaskine endda lydsvag i drift. Den arbejder nemlig med et lydniveau på 42 dB(A) i de fleste programmer, men kan komme helt ned på 40 dB(A), hvis du vælger et lydsvagt program. Du kan nemt indstille maskinen til dine behov, da den er udstyret med et symbolbaseret betjeningspanel. Der vises bl.a. også resttid for det igangværende program, indikator for manglende salt og afspændingsmidel og et rødt spotlys på gulvet, når maskinen er i gang, så du ikke får åbnet den ved en fejl.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 82 og 88 cm
 • Dybde: 57 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Farve: Sølv
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Antal programmer: 8 stk
 • Antal kuverter: 15 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+++

AEG FFB83730PW Underbygningsopvaskemaskine

Den bedste lydsvage AEG opvaskemaskine

AEG FFB83730PW Underbygningsopvaskemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Lydsvag i drift, da den arbejder med et lydniveau mellem 38 og 40 dB(A)
 • pros-icon.svg Tilhører energiklasse A+++ og virker derfor både vand- og energibesparende
 • pros-icon.svg Rengør alle genstande i dybden og passer godt på selv sarte glas
 • pros-icon.svg Mulighed for at halvere programtiden, hvis du har travlt, og benytte udskudt start

Detaljeret gennemgang

En af de helt store fordele ved at investere i denne opvaskemaskine er, at den er lydsvag i drift, da den arbejder med et lydniveau mellem 38 og 40 dB(A). Derudover er den miljøvenlig grundet sin energieffektive opbygning. Modellen er desuden ideel til en større familie, da den har en kapacitet på 15 kuverter, og så kan den vaske selv sarte glas uden problemer.

Derfor skal du vælge en AEG FFB83730PW Underbygningsopvaskemaskine

Det kan godt blive lidt frustrerende at benytte sin opvaskemaskine, hvis den konstant larmer, når den er i gang. Heldigvis skal du aldrig mere bekymre dig om din opvaskemaskines lydniveau, hvis du investerer i denne model fra AEG. Maskinen arbejder ved et lydniveau mellem 38 og 40 dB(A), hvorfor det er en af de mest lydsvage opvaskemaskiner, der overhoved findes på markedet. Du vil altså aldrig mere opleve, at støjniveauet fra din opvaskemaskine virker forstyrrende. Det lave lydniveau gør det også muligt for dig at sætte maskinen over om natten, så du kan spare endnu flere penge på strøm.

Effektiv og skånsom rengøring

Denne opvaskemaskine fra AEG er udviklet med en Satellite Spray Arm, hvilket er en banebrydende teknologi, der sikrer, at vandstrømmen rammer alle genstande i maskinen, uanset hvordan de er sat. Der er også en ekstra spulearm i toppen, et ProWater system, der overbruser indholdet oppefra, så vandet også kommer helt ud i hjørnerne. Og som en ekstra bonus har maskinen en indbygget vandsensor, der tilpasser vandforbruget til mængden af snavs på indholdet.

Maskinen er udstyret med flere funktionelle programmer, men vi tør vædde på, at du især vil drage nytte af det særlige glasprogram. For i kombination med kurvenes SoftSpikes og SoftGrip bliver dine glas renset effektivt og skånsomt – og der er ingen risiko for, at de flytter sig rundt i maskinen undervejs i programmet. Maskinen tørrer med AirDry teknologi, hvor lågen åbner efter endt program, men har også en XtraDry funktion til brug ved vask af flere plastdele. Derudover har denne maskine en TimeSaver funktion, som halverer det valgte programs varighed. Du kan også indstille den til en udskudt start, hvis du ønsker at maskinen begynder på et senere tidspunkt.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 82 og 88 cm
 • Dybde: 58 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 40 dB(A)
 • Antal programmer: 8 stk
 • Antal kuverter: 15 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+++

AEG FFB41600ZW Underbygningsopvaskemaskine

En billig AEG opvaskemaskine

ffb41600zw
Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris uden at være af lavere kvalitet
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med symbolbaseret betjeningspanel og diverse indikatorer
 • pros-icon.svg Optimalt sikkerhedsniveau med beskyttelse mod vandudslip
 • pros-icon.svg Vasker og støtter skånsomt glas og sarte materialer

Detaljeret gennemgang

Der er penge at spare, hvis du vælger at investere i denne underbygningsopvaskemaskine fra AEG. Modellen sælges nemlig til en budgetvenlig pris, som de fleste husholdninger kan være med på. Du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med maskinens opbygning, da den bl.a. er brugervenlig, effektiv i drift og gode tørreegenskaber.

Derfor skal du vælge en AEG FFB41600ZW Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, så er der stadig mulighed for, at du kan få bestilt en god og funktionel AEG opvaskemaskine hjem. Du kan f.eks blot investere i denne model, da den sælges til en billig pris, og er udstyret med et hav af funktionelle egenskaber, samt har en høj sikkerhed. Den indbyggede AquaControl og dobbeltbund med flyder arbejder sammen for at forhindre vandudslip. Modellen er desuden enkel i sit udseende med en hvid front, hvilket sikrer, at den passer ind i de fleste indretningsstile.

Brugervenlig opvaskemaskine fra AEG

Lige netop denne opvaskemaskine har en brugervenlig og enkel opbygning, hvilket gør det lettere for dig at indstille maskinen til dine egne behov. F.eks. har den et symbolbaseret betjeningspanel, der giver et tydeligt overblik over opvaskemaskinens forskellige funktioner. På displayet finder du en resttidsvisning, samt indikatorer for hvornår maskinen mangler salt og afspændingsmiddel. Du kan også sætte maskinen til en senere start, da den er udstyret med en timerfunktion, der kan indstilles til 1 til 24 timer frem i tiden. Maskinen behøver altså aldrig være i gang på et uhensigtsmæssigt tidspunkt.

Maskinen er skånsom mod glas, da overkurven er udstyret med bløde gummipinde, der støtter glassene under vasken. Og du kan roligt stole på, at opvasken altid vil blive rengjort til perfektion, da maskinen selv udregner det bedste program, temperatur og vandmængde, hvis du sætter den på automatikprogrammet. Sensorerne tilpasser dog altid vandmængden til indholdet, uanset hvilket program du vælger. Modellen benytter sig desuden af lufttørring og slukker selv 10 minutter efter endt program. Dette er endnu en faktor, der hjælper dig med at spare på elforbruget.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 82 og 88 cm
 • Dybde: 59 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 47 dB(A)
 • Antal programmer: 4 stk
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+

AEG FFB63606PM Underbygningsopvaskemaskine

En solid AEG opvaskemaskine med TimeSaver funktion

AEG FFB63606PM Underbygningsopvaskemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med TimeSaver funktion, så du kan reducere tiden for flere programmer
 • pros-icon.svg Mulighed for at planlægge en senere start i op til 24 timer med timerfunktionen
 • pros-icon.svg Vandsensor sørger for, at du kun benytter den mængde vand, der er nødvendigt
 • pros-icon.svg Vask blot glas grundet opbygning med glasholder og GlassCare system

Detaljeret gennemgang

Denne opvaskemaskine fra AEG er ideel til dig, der gerne vil kunne vaske indholdet hurtigt, samt tilpasse vasken til dine ønsker. Modellen er udviklet med en TimeSaver funktion, som reducerer flere programmers tid med op til 50 procent. Derudover har den udskudt start, så du kan sætte den i gang, når det passer dig – og naturligvis velfungerende programmer.

Derfor skal du vælge en AEG FFB63606PM Underbygningsopvaskemaskine

Vil du gerne undgå at skulle vente flere timer på, at dit service bliver rent? Så er denne opvaskemaskine muligvis en god investering for dig, da den er udviklet med en TimeSaver- og timerfunktion. TimeSaver funktionen gør det muligt for dig at reducere tiden på udvalgte programmer med op til 50 procent. Du kan f.eks. reducere opvaskeprogrammet Ecos varighed fra 181 minutter til 90 minutter. Indholdet vaskes dog stadig grundigt, selvom du vælger at gøre brug af denne funktion. Du kan også indstille en timer, så maskinen starter 1 til 24 timer ud i fremtiden.

Forbruget tilpasses til fyldningen

De fleste opvaskemaskiner fra AEG har en indbygget sensor, der måler mængden af snavs på servicet og tilpasser vandmængden til det. På den måde oplever du ikke et overforbrug af vand. Hvis du vil rengøre dit service endnu mere miljøvenligt, så kan du altid benytte dig af AutoSense programmet. Dette program udregner ikke blot, hvilken mængde vand der er optimal at benyttet, men også temperatur og tid. Denne funktion er nok en af årsagerne til, at maskinen tilhører energiklasse A++. Derudover slukker maskinen selv efter 10 minutter efter endt program, hvilket også virker energibesparende.

Ud over alt det ovenstående så er denne opvaskemaskine også brugervenlig i sin opbygning med et symbolbaseret betjeningspanel, der bl.a. viser resttid for et igangværende program, er sikret mod vandudslip og lækager, samt en god tørreevne, da den benytter sig af lufttørring. Modellen er også skånsom mod glas af enhver art, da begge kurve holder glassene på plads, så de ikke beskadiges. Du kan også med fordel benytte det forudindstillede glasprogram for at passe mest muligt på dine glas.

Produktdetaljer

 • Højde: 81,8 cm
 • Dybde: 57 cm
 • Bredde: 59,6 cm
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 43 dB(A)
 • Antal programmer: 8 stk
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A++

AEG FSE61607P Integrerbar opvaskemaskine

Den bedste integrerbare opvaskemaskine

AEG FSE61607P Integrerbar opvaskemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Integrerbar opvaskemaskine med hvid front, der blender ind i det moderne køkken
 • pros-icon.svg Udviklet til at være ekstra lydsvag i drift end andre opvaskemaskiner
 • pros-icon.svg Funktionelt og betjeningsvenligt panel med symboler og indikatorer for brug
 • pros-icon.svg Satellite spulearm og ProWater System for bedre rengøring af servicet

Detaljeret gennemgang

I denne artikel har vi gennemgået forskellige AEG opvaskemaskiner, men ingen af dem har været fuldt integrerbare som denne FSE61607P model. Maskinen går således i et med resten af skabene i et moderne køkken, da betjeningspanelet er placeret ved i lågen top frem for på fronten. Modellen er fuldt funktionel med gode programmer og teknologier.

Derfor skal du vælge en AEG FSE61607P Integrerbar opvaskemaskine

Hvis du er på udkig efter den bedste integrerbare AEG opvaskemaskine, så kan du med fordel bestille denne model hjem, da den vil leve op til alle dine forventninger. Modellen har en stor kapacitet på 13 kuverter, samt er udstyret med 7 forudindstillede programmer og benytter 4 forskellige temperaturniveauer i vask af servicet, afhængigt af hvilket program du benytter dig af. Derudover har modellen en brugervenlig opbygning med et betjeningsvenligt touch display, der viser indstillinger og programmer via symboler. Du finder panelet i toppen af lågen, så det kan ikke ses, når døren er lukket til. Til gengæld illustreres det via en lysindikator på gulvet, hvis maskinen er i gang, så du ikke får åbnet lågen uhensigtsmæssigt.

Effektiv integreret opvaskemaskine med lavt lydniveau

Uanset hvor beskidt dit service er, så skal denne model nok kunne klare opvasken. Modellen er nemlig udstyret med en Satellite spulearm og et ProWater system, der tilsammen sikrer, at vandmængden kommer ud til alle hjørner af maskinen. På den måde bliver alt indhold rent – uanset hvor det er placeret i over- eller underkurven. Modellen har også en indbygget vandsensor, der tilpasser mængden af vand til indholdet, så du ikke oplever et overforbrug af vand. Indholdet i opvaskemaskinen tørres via AirDry, altså naturlig lufttørring, idet lågen åbner sig nogle centimeter efter endt vask.

Tilpasning af vandmængden og brugen af lufttørring gør denne model mere energieffektiv og vandbesparende. Det samme gør AutoSluk funktionen, der sørger for, at maskinen ikke bliver ved med at være tændt, når et program er kørt til enden. I alt benytter denne maskine i gennemsnit 295 kWh i det årlige energiforbrug og 2940 liter vand om året. Modellen har desuden justerbar under- og overkurv, så du nemt kan gøre plads til selv større genstande. Og som en ekstra bonus har modellen et lavt lydniveau på 39 dB(A) og kan indstilles til et endnu mere lydløst stilleprogram, som har

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 82 og 90 cm
 • Dybde: 57 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 38,67 kg
 • Farve: Hvid
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Antal programmer: 7 stk
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+

Siemens SN457S05MS iQ500 Underbygningsopvaskemaskine

En selvrensende opvaskemaskine

Siemens SN457S05MS iQ500 Underbygningsopvaskemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med flere selvrensende egenskaber for en lettere vedligeholdelse
 • pros-icon.svg Effektiv vask og tørring af alle typer af service – og Zeolith tørring absorberer alt vand
 • pros-icon.svg Maskinen er beskyttet mod vandskader og har indbygget børnesikring
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille timer eller forkorte programmer for en brugertilpasset vask

Detaljeret gennemgang

Et godt alternativ til de ovenstående AEG opvaskemaskiner er denne model fra Siemens, da den er effektiv i drift, lydsvag og har et højt sikkerhedsniveau. Derudover er den udviklet med diverse selvrensende egenskaber, der gør, at du ikke skal bekymre dig alt for meget over rengøringen og vedligeholdelsen af din nye opvaskemaskine. Det er win-win!

Derfor skal du vælge en Siemens SN457S05MS iQ500 Underbygningsopvaskemaskine

Hvis du ikke orker at skulle bekymre dig om at rengøre og vedligeholde din opvaskemaskine, så kan du med fordel investere i denne Siemens model frem for en af de førnævnte AEG modeller. Denne maskine er lige så velfungerende og effektiv i drift som de udvalgte AEG produkter, så du kommer ikke til at føle, at du er gået på kompromis med kvaliteten af din nye opvaskemaskine. Den er udviklet med et selvrensende filtersystem og indbygget afkalkningselektronisk. Derudover har den et specialprogram, der let fjerne både fedt og kalkaflejringer inden i maskinen. Og som ekstra bonus fortæller maskinen via en elektronisk indikator, når den mangler salt og afspændingsmiddel.

Funktionel opvaskemaskine med Zeolith tørring

Ud over at være selvrensende så kan du også indstille maskinen til syv forudindstillede programmer og vælge mellem fire tillægsfunktioner, heriblandt en varioSpeed Plus funktion, der forkorte programmerne med op til 66 procent af varigheden. Modellen har også en indbygget timerfunktion og doseringsAssistent, samt et fleksibelt kurvesystem, så der er alle betingelser for en brugertilpasset vask. Maskinen er desuden effektiv i drift, så den kan sagtens få bugt med selv meget beskidt service.

Denne opvaskemaskine fra Siemens benytter sig af en anden slags tørring end modellerne fra AEG. Hvor AEGs opvaskemaskiner primært benytter lufttørring, så gør Siemens maskinen brug af Zeolith tørring. Denne funktion absorberer fugt på alle overflader og omdanner fugten til varme, der yderligere tørrer tingene igennem. Med Zeolith tørring kan du altså også få tørret plastdele ordentligt igennem. Opvaskemaskinen har desuden en høj sikkerhed, da den er udstyret med AquaStop til beskyttelse mod vandskader og har to børnesikringer installeret: en mekanisk variant på lågen og en elektronisk variant på kontrolpanelet.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 81,5 og 87,5 cm
 • Dybde: 55 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Farve: Sølv
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Antal programmer: 7 stk
 • Antal kuverter: 14 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A+++

Miele G 5000 U CLST Underbygningsopvaskemaskine

En god opvaskemaskine med ComfortClose funktion

Miele G 5000 U CLST Underbygningsopvaskemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg ComfortClose dør og børnesikring garanterer høj sikkerhed for både voksne og børn
 • pros-icon.svg Benytter sig af frisk vand til vask og lufttørring af service
 • pros-icon.svg Brugervenlig med enkelt display, kontrollampe, timerfunktion, udskudt start m.m
 • pros-icon.svg Fleksibelt kurvesystem sikrer god plads til selv større genstande i maskinen

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke stå og kæmpe for at lukke og åbne din opvaskemaskines dør, hvis du investerer i denne model fra Miele. Lige netop denne opvaskemaskine er nemlig udstyret med en ComfortClose dør, som lukker og åbner uden problemer – og uden at nogle fingre kommer i klemme. Maskinen benytter kun frisk vand til vask og naturlig lufttørring.

Derfor skal du vælge en Miele G 5000 U CLST Underbygningsopvaskemaskine

Vi vil anbefale dig at investere i denne opvaskemaskine fra Miele, hvis du gerne vil være sikker på, at ingen kan få fingrene i klemme i maskinen og at dit hjem er beskyttet mod vandskader. Det skyldes, at denne model er udviklet med en ComfortClose dør, der langsomt hjælper dig med at lukke den i. På den måde vil den aldrig smække og mase dine eller andres fingre. Modellen er også udviklet med børnesikring, så ingen pilfingre får sat et program i gang eller slukket for et igangværende program. Der er heller ingen grund til at bekymre sig om vandskader, da modellen er udviklet med et Waterproof system.

Brugervenlig opbygning

Denne opvaskemaskine har en enkel opbygning med et 3 cifret og 7-segmenteret display, der nemt kan indstilles til dine behov. Du kan f.eks. vælge at udskyde maskinens start til et senere tidspunkt, hvis det ikke passer dig at sætte den over, mens du er hjemme. Timerfunktionen kan indstilles i op til 24 timer ud i fremtiden. Maskinen har også en kontrollampe og viser dig altid den resterende tid af et igangværende program. I alt kan du vælge mellem 7 forudindstillede programmer, heriblandt Eco, skåne og et hurtig program.

Der er god plads til alle genstande i denne opvaskemaskine fra Miele, da den har en kapacitet på 13 kuverter og et fleksibelt kurvesystem. Du kan altså sagtens gøre plads til selv større genstande, hvis du ikke orker at vaske en skål, fad, gryde e.l. op i hånden. Modellen benytter desuden kun friskt vand til vask af servicet og benytter sig af aktiv kondenstørring efter endt vask. På Eco programmet har maskinen et årligt vandforbrug på cirka 2492 liter og et årligt energiforbrug på 262 kWh ved et gennemsnitligt forbrug.

Produktdetaljer

 • Højde: 80,5 cm
 • Dybde: 57 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 44 kg
 • Farve: Sølv
 • Lydniveau: 45 dB(A)
 • Antal programmer: 7 stk
 • Antal kuverter: 13 stk
 • Tørreevne: A
 • Energiklasse: A++

Guide

Sådan vælger du den bedste AEG opvaskemaskine til dig

I jagten på en opvaskemaskine er der mange forskellige parametre, der spiller ind, men hvilke er egentlig de vigtigste i jagten på en opvaskemaskine fra AEG? Dét vil vi guide dig til i dette afsnit, hvor du kan læse om de 7 vigtigste parametre.

 • Brugervenlighed: Først og fremmest må vi pointere, at du skal sørge for at investere i en opvaskemaskine, der er let for dig at betjene. Modellen skal altså være brugervenlig i sin opbygning med et betjeningsvenligt panel. Det skifter fra person til person, om man foretrækker et digital panel eller et med knapper, om det skal være tekst- eller symbolbaseret o.l. Det kan godt betale sig for dig at overveje, hvad du selv vil foretrække inden du kaster dig over den første og bedste maskine. Husk desuden, at det skal være nemt at skifte mellem de forskellige indstillinger, så du får det optimale ud af din nyindkøbte opvaskemaskine
 • Energimærkning: For at sikre, at du ikke får en voldsom el- eller vandregning ind ad døren, kan du med fordel investere i en opvaskemaskine med en energimærkning over A+. Samtlige af de ovenstående modeller er udviklet med diverse sensorer, der tilpasser mængden af vand, sæbe, temperatur, tidsforbrug e.l. til indholdet, hvilket garanterer en mere brugerbaseret vask – hver gang. En opvaskemaskine med sensorer eller anden besparende teknologi er god for din pengepung i længden og for miljøet
 • Kapacitet: Du kan få opvaskemaskiner i flere størrelser, og derfor kan du altid finde en model, der passer til dine behov. Er I en større husholdning, der hurtigt får fyldt opvaskemaskinen, så er en model med +12 kuverter oplagt at gå efter. Er I derimod en mindre husholdning, har I mulighed for at vælge en smal opvaskemaskine. Denne type vil heller ikke fylde alverden i køkkenet, så den er oplagt til personer med et mindre køkken. En god måde at få ekstra plads i forhold til kapaciteten er ved at prioritere en opvaskemaskine med fleksibelt kurvesystem. På den måde kan du nemlig justere kurvene, så der bliver plads til selv større genstande
 • Udseende: Vælg gerne hvilken farve og opbygning din opvaskemaskine skal have, før du begiver dig på jagt efter den rette model online. F.eks. skal du overveje, hvilken farve maskinens front skal have, om den skal være integrerbar, underbygningsmodel eller fritstående, hvor betjeningspanel skal være placeret m.fl.
 • Sikkerhed: Din opvaskemaskine skal gerne som minimum have indbygget AquaStop (eller en lignende funktion), da denne type installering hjælper med at beskytte dit hjem mod vandskader. Derudover er det en fordel, hvis din nye maskine har indbygget børnesikring. Dette kan både være en mekanisk variant på låsen eller en elektronisk på betjeningspanelet – eller begge naturligvis.
 • Lydniveau: En opvaskemaskine kan godt komme til at virke larmende og forstyrrende. Af den grund vil vi anbefale dig at investere i en model, der er lydsvag i drift. På den måde kan du også lade maskinen køre om natten, hvor der er penge at spare på el og så den er klar til dagen efter. Et lydniveau under 50 dB(A) er at foretrække, men jo lavere et lydniveau, jo bedre.
 • Andre gode funktioner: Ud over alt det ovenstående vil vi også anbefale dig at tænke over, om du ønsker at prioritere andre funktioner i købet af din opvaskemaskine. Dette kan f.eks. være en doseringsassistent i forhold til tilpasning af sæbemængden ved en vask eller en timerfunktion, så du kan sætte maskinen til en udskudt start. Det kan også være muligheden for at sætte bestemte programmer til at blive færdig hurtigere e.l.

Guides til andre gode opvaskemaskiner

De forskellige producenters opvaskemaskiner både minder og adskiller sig fra hinanden i forhold til de enkelte opbygning, indbyggede teknologier, funktioner o.l. Det er derfor ikke kun AEG, der producerer gode opvaskemaskiner. Af den grund har vi bl.a. også skrevet guides til de bedste Miele opvaskemaskiner og de bedste Siemens opvaskemaskiner. Du kan med fordel læse disse artikler, hvis du ikke kan finde frem til den rette AEG opvaskemaskine for dig. I artiklerne finder du, præcis som i denne, en guide til de bedste modeller inden for det pågældende mærke.

Vi har også skrevet en mere overordnet test af de bedste opvaskemaskiner, hvor vi gennemgår de bedste modeller på tværs af producenter og forhandlere. Du kan altså også med fordel tage et kig på den artikel, hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvilken opvaskemaskine der er det rette køb for dig.

Opvaskemaskine til et mindre køkken

Hvis du ikke har et særlig stort køkken, så kan det godt virke som meget skabsplads at fjerne for at få plads til en opvaskemaskine – uanset om du vælger en almindelig eller smal opvaskemaskine. Der findes dog én løsning, hvor du ikke mister skabsplads og stadig får mulighed for at vaske dit service i en maskine: en bordopvaskemaskine. Denne type opvaskemaskine skal placeres på køkkenbordet, i et bryggers e.l., og har plads til et mindre antal kuverter. Det er en oplagt løsning til en mindre husholdning på 1 til 2 personer.

Du kan læse om de bedste modeller i vores test af bordopvaskemaskiner, hvor vi også guider dig nærmere til valget, så du kan være sikker på at komme hjem med den helt rette variant.

FAQ

Hvilken AEG opvaskemaskine er den bedste?

Der findes et hav af gode AEG opvaskemaskiner på markedet, og du kan finde de bedste i denne artikel. Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, kan du med fordel investere i en AEG FFB41600ZM Underbygningsopvaskemaskine.

Hvad er fordelen ved at vælge en AEG opvaskemaskine?

De fleste AEG opvaskemaskiner (i hvert fald dem i denne artikel) er udstyret med automatisk tilpasning af vandmængde, temperatur og tid til indholdet, så dit service bliver skinnende rent hver gang.

Kan jeg købe en miljøvenlig AEG opvaskemaskine?

Ja, flere af AEGs opvaskemaskiner har høj energimærkning, hvilket indikerer, at de er energieffektive og vandbesparende. Læs om de bedste miljøvenlige modeller i artiklen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×