Æggedeler – Den bedste æggedeler 2022

1
OXO Good Grips Æggedeler

pæne runde og sammenhængende skiver af hårdkogt æg, når du serverer æggemadder. Æggemaden er en klassiker på frokostbordet og i madpakken. Men uanset om du er til versionen med rejer eller mayo og purløg, så har du sikkert prøvet med kniven og bandet over de glatte æg, hvor blommen bliver mast og ryger ud af æggehviden, så det er umuligt at lave flotte ens skiver. Men med en nem æggedeler ved hånden er problemet løst!…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
OXO Good Grips Æggedeler 98 DKK Butik Jes Pors
Fiskars Functional Form Æggedeler 65 DKK KitchenOne.dk
Westmark Duplex Æggedeler 149,95 DKK GrydeGuru.dk
Leifheit C-Line Combi Æggedeler 99,95 DKK Kitchenlivingdining DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en god æggedeler er du altid sikker på pæne runde og sammenhængende skiver af hårdkogt æg, når du serverer æggemadder.

Æggemaden er en klassiker på frokostbordet og i madpakken. Men uanset om du er til versionen med rejer eller mayo og purløg, så har du sikkert prøvet med kniven og bandet over de glatte æg, hvor blommen bliver mast og ryger ud af æggehviden, så det er umuligt at lave flotte ens skiver. Men med en nem æggedeler ved hånden er problemet løst!

I vores æggedeler test har vi samlet i 4 af de bedste æggedelere på markedet lige nu og sammenlignet deres fordele og ulemper. I vores købsguide deler vi al vores viden om æggedelere, og det du skal være opmærksom på ved køb, så du er sikker på at finde den æggedeler, der passer bedst til dig.

I vores sammenligningstabel kan du få et lynhurtigt overblik over modellerne.
God læselyst!

OXO Good Grips Æggedeler – Bedst i test

OXO Good Grips Æggedeler

Derfor skal du vælge OXO Good Grips Æggedeler

OXO er kendt for at producere holdbare køkkenredskaber designet til at gøre hverdagen lettere. Denne æggedeler er ingen undtagelse. Med de skridsikre fødder står den solidt fast på enhver overflade. Uanset om du lægger ægget på langs eller på tværs er du sikker på flotte ens skiver, der ligger perfekt på æggemaden.

Rengøringen er der også tænkt på med denne æggedeler, som tåler at komme i opvaskemaskinen. Her får du en vaskeægte klassiker på frokostbordet.

Det kan vi lide:
 • Kan både dele æggene på langs og på tværs
 • Skridsikre fødder
 • Tåler maskinopvask
Det skal du være opmærksom på:
 • Kedeligt design

Fiskars Functional Form Æggedeler – Bedste billige æggedeler

Fiskars Functional Form Æggedeler

Derfor skal du vælge Fiskars Functional Form Æggedeler

Med æggedeleren fra Fiskars slipper du for æggeskaller på bordet eller tallerkenen. Den kommer nemlig med en smart beholder, hvor skallerne kan lægges i og opbevares, mens du skærer dine hårdkogte æg i perfekte skiver.

Fiskars æggedeler kan også bruges til f.eks mozzarella til tomatsalaten.

Functional serien  fra Fiskars er kendt for holdbare køkkenredskaber til hverdagen, med fokus på funktionalitet. Med æggedeleren sparer du f.eks tid på madpakkerne og du er sikker på flotte sammenhængende skiver. Ikke mere hårdkogt æg, hvor æggeblommen skiller sig fra æggehviden.

Det kan vi lide:
 • Tåler opvaskemaskine
 • Smart design med praktisk opsamler til æggeskaller
Det skal du være opmærksom på:
 • Har ikke skridsikre fødder

Westmark Duplex Æggedeler – Bedste premium æggedeler

Westmark Duplex Æggedeler

Derfor skal du vælge Westmark Duplex Æggedeler

Med denne Westmark æggedeler får du tysk kvalitet som det er bedst. Produktionen kontrolleres løbende, så du altid er sikret den rette kvalitet på dit køb.

Æggedeleren her er i et meget klassisk design, som de fleste af os kender. Den er nem  at betjene og fremstillet i overfladebehandlet aluminium med skære tråde i rustfrit stål. Det betyder altså at du også her får en æggedeler, der tåler opvaskemaskine og letter rengøringen efter brug.

Det kan vi lide:
 • Kan skære både runde og ovale skiver
 • Skæretråde i rustfrit stål
 • Tåler opvaskemaskine
 • Klassisk design
Det skal du være opmærksom på:
 • Kan ikke skære både

Leifheit C-Line Combi Æggedeler – Bedste æggedeler med kombi funktion

Leifheit C-Line Combi Æggedeler

Derfor skal du vælge  Leifheit C-Line Combi Æggedeler

Her får du en virkelig funktionel æggedeler, der ikke alene skærer ægget i perfekte ovale eller runde skiver. Den har også en funktion der skærer ægget, så du får perfekte både – et vaskeægte 3-i-1 produkt.

Æggedeleren tåler maskinopvask, da skæretrådene er lavet i rustfrit stål. De er tilmed så stærke at du også kan skære champignon og og kogte kartofler med den.

Leifheit, firmaet bag denne æggedeler, profilerer sig på hele tiden at skabe bedre og mere innovative produkter, som  kan mere. Og det må man sige også gør sig gældende for deres æggedeler. Vi har i hvert fald svært ved at få armene ned over de smarte funktioner.

Det kan vi lide:
 • Kan skære ægget i skiver og både
 • Kan bruges til grøntsager
 • Tåler maskinopvask
Det skal du være opmærksom på:
 • Kedeligt design i plast

Sådan vælger du den bedste æggedeler

En æggedeler skal skære ægget præcist, så hver skive er sammenhængende og pæn. Det er selvfølgelig ikke det mest avancerede køkkenredskab i køkkenet men der er alligevel nogle ting du bør overveje inden køb.

I nedenstående købsguide deler vi al vores viden om æggedelere og giver dig et par gode råd om kogning af det perfekte hårdkogte æg med på vejen.

Der er ingen tvivl om at en god æggedeler er god at have ved hånden når madpakkerne skal smøres eller frokostbordet dækkes.

Den kan spare dig for meget tid og besvær med at forsøge at skære ægget flot med en kniv.

Hvad skal den kunne?

En æggedeler behøver ikke at begrænse sig til at skære æg. Bløde grøntsager og frugter som fx en kartoffel eller en kiwi kan også skæres i snorlige skiver med en æggedeler. PÅ den måde kan en æggedeler gøre madlavningen til en ren leg, da det pludselig går meget hurtigere at få skåret råvarerne uden at fedte rundt med en kniv og et skærebræt.

Hvis du ønsker at din æggedeler skal kunne mere end at skære skiver, så kan du med fordel gå efter en af de modeller, der også kan skære både, som testens 4. model. Det giver langt flere muligheder i madlavningen.

Design

En æggedeler er et af de redskaber der ikke står fremme medmindre den er i brug. Derfor er designet på den af mindre betydning.

Men du kan alligevel vælge en i et design du synes er pænt. Når den finder sin vej til frokostbordet i weekenden eller når I har gæster, så gør det jo ikke noget at den passer ind.

Materialet har også lidt at sige når du skal vælge din nye æggedeler. Nogle foretrækker farvet plastik mens andre er mere til det mere robuste aluminium. Det afhænger igen af præferencer og stil. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet, så det vigtigste er, at du vælger det der passer til dig og din stil.

Rengøringen

Æg er nok en af de råvarer der er allermest genstridige at få af. Særligt hvis det har stået lidt og tørret på køkkenbordet.

Derfor kan du med fordel vælge en æggedeler uden alt for mange ‘skjulte’ hjørner, hvor stykker af æg kan gemme sig.

Du bør også gå efter en model der tåler maskinopvask for en lettere rengøring. Husk dog altid at tjekke din æggedeler for æggerester inden brug.

Sådan koger du det perfekte hårdkogte æg

 • Bring vand i kog i en gryde
 • Hvis du koger færre end 6 æg behøver du kun ½ dl vand i gryden, bare husk at bruge et låg, der slutter helt tæt, så dampen ikke kan slippe ud
 • Hårdkogte æg skal koges ved svag varme i 9 min.
 • For at stoppe kogningen skal du lægge æggene i koldt vand i 10 min efter kogning. Sådan får konsistensen den perfekte fasthed og det bliver lettere at pille.

Tip: Der er selvfølgelig forskel på æggenes størrelse og vægten kan faktisk variere mellem 45-75 gram. Det er derfor en god ide at tjekke størrelsen inden du koger dem. Kogetiden angivet her passer til et æg i medium størrelse. Hvis dit æg er lille kan du trække et minut fra kogetiden og omvendt lægge et minut til, hvis dine æg er store.

FAQ

Hvilken æggedeler er bedst i test?

Den bedste æggedeler i test er OXO Goodgrips. Denne æggedeler udmærker sig med sine skridsikre fødder og funktionelle design. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen og de øvrige modeller.

Kan jeg skære andre råvarer end æg med en æggedeler?

Ja det kan du godt. Bløde grøntsager og frugter og endda frisk mozzarella kan skæres flot ud med en æggedeler.