Amerikansk køleskab test (2022) → De 4 bedste par markedet

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

LG GSJ960NSTZ Amerikanerkøleskab

Dette LG GSJ960NSTZ Amerikanerkøleskab er det mest rummelige amerikanske køleskab i denne test. Det er fremstillet i et yderst veldisponeret design, hvor der er lagt stor fokus på pladsudnyttelse. Køleskabet er udstyret med brugervenlige funktioner…

1
Det bedste amerikaner køleskab

LG GSJ960NSTZ Amerikanerkøleskab

3
Det bedste billige amerikaner køleskab

Gorenje NRS9182VB Amerikanerkøleskab

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Amerikanerkøleskabe er vundet mere og mere frem i Danmark de seneste år. De er smarte og fungerer især godt for større familier, hvor man er flere end 3-4 personer i husstanden og derfor har brug for mere opbevaringsplads. Alternativet kan være et separat køleskab og fryser, hvoraf man kan være nødsaget til at placere fryseren andetsteds, hvis der ikke er plads i køkkenet. Ligesom med et køle fryseskab er denne 2-i-1 løsning med køl og frys samlet i et produkt at foretrække for de fleste i en travl hverdag, hvor alt helst skal være let tilgængeligt.

LG GSJ960NSTZ Amerikanerkøleskab

Det bedste amerikaner køleskab

Fordele
 • pros-icon.svg Stort amerikanerkøleskab velegnet til husstande med mange personer
 • pros-icon.svg Door-in-Door design for hurtig tilgængelige drikkevarer i yderste dør
 • pros-icon.svg Slim Space Ice System for ultimativ pladsudnyttelse
 • pros-icon.svg Moist Balance Crisper for optimal luftfugtighed i køleskabet

Detaljeret gennemgang

Dette LG GSJ960NSTZ Amerikanerkøleskab er det mest rummelige amerikanske køleskab i denne test. Det er fremstillet i et yderst veldisponeret design, hvor der er lagt stor fokus på pladsudnyttelse. Køleskabet er udstyret med brugervenlige funktioner og er velindrettet, således opbevaring af køle- og frysevare bliver nemt og let tilgængeligt i en travl hverdag.

Derfor skal du vælge LG GSJ960NSTZ Amerikanerkølskab

LG GSJ960NSTZ Amerikanerkøleskab fås i forhold til dets mange egenskaber og funktioner  til en yderst overkommelig pris. Man får utrolig meget funktionalitet og brugervenlighed samt opbevaringsplads for pengene. I køleskabet er der hele 405 liters kapacitet og i frysedelen hele 196 liter. Dette giver også køleskabet den størst tilgængelige kapacitet i denne test, hvilket gør modellen til det helt ideelle valg for de større familier. Køleskabet er energimærket A++, hvilket sikrer et lavt energiforbrug, og med børnesikring og alarm for åben dør, får man lige så hjælp til at sikre en konstant temperatur, således energien ikke går til spilde.

Rummelighed og organisering

Amerikanerkøleskabet GSJ960NSTZ fra LG er udstyret med et smart Door-in-Door system, der giver en eksklusiv mulighed for let tilgængelige drikkevarer og en ultimativ pladsudnyttelse. Dette system fylder den øverste halvdel af køleskabsdøren, hvor der her kan stilles de drikkevarer, der ofte tages ud og sættes ind. Disse tager hermed heller ikke plads inde i køleskabet, hvor der skal være rigelig plads til madvarerne. Det giver let tilgængelighed og brugervenlighed i hverdagen. Udover denne smarte pladsudnyttelse i køledelen, er der også lagt fokus på at optimere designet i fryseren. Her er LG GSJ960NSTZ udstyret med et Slim Space Ice System, der hverken vil fylde eller skuffe, da det sagtens trods størrelsen kan producere isterninger samt knust is til jeres yndlingsdrikke derhjemme.

Forlænget holdbarhed af dine madvarer

Foruden den ekstrem gode pladsudnyttelse og indretning i dette LG GSJ960NSTZ amerikanske køleskab, så er selve køledelen også udstyret med en særlig Moist Balance Crisper teknologi, der vil sikre en optimal luftfugtighed for de fødevare, man opbevarer. De fleste fødevarer vil afgive kodens, som normalvis ville lægge sig omkringliggende, men i denne model fra LG vil det kunne fordampe og kondensere på Moist Balance gitteret frem for rundt om det mad- eller drikke, man har opbevaret.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 124 kg
 • Mål: H 179 cm / B 91,2 cm / D 73,8 cm
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 376 kWh/år
 • Kølekapacitet: 405 liter
 • Frysekapacitet: 196 liter
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Isterningefunktion: Ja, isterninger + knust is med direkte vandtilførsel

LG GMX844MCKV InstaView Amerikanerkøleskab

Det bedste premium amerikaner køleskab

Fordele
 • pros-icon.svg Door-in-Door design for hurtig tilgængelige drikkevarer i yderste dør
 • pros-icon.svg InstaView for overblik uden at påvirke temperaturen i køleskabet
 • pros-icon.svg SmartThinQ for brugervenlighed
 • pros-icon.svg Pure N Fresh og NatureFresh Cooling for luftrensning og cirkulerende luft

Detaljeret gennemgang

Er man på udkig efter en eksklusiv model af de bedste amerikanske køleskabe på markedet, hvor budgettet ikke spiller den helt store rolle, så er dette LG GMX844MCKV InstaView amerikanerkøleskab det perfekte valg. Man får et eksklusivt design samt et hav af funktioner for pengene ved at investere i netop denne moderne model fra LG.

Derfor skal du vælge LG GMX844MCKV InstaView Amerikanerkøleskab

Dette LG GMX844MCKV er ikke det største amerikanerkøleskab kapacitetsmæssigt i denne test, men det tilbyder enormt mange funktioner, egenskaber mm., der kan glæde i ethvert hjem, og med de flotte rå sorte og stilrene design, vil det være … frem for en knap så … genstand i køkkenet, som ikke kan undgås. Køleskabet har elektronisk temperaturstyring og er udstyret med SmartThinQ teknologi, der giver dig mulighed for at diagnosticere og temperaturregulere dit køleskab på din smartphone uanset anstand. Dette kan især være behjælpeligt, hvis man er væk hjemmefra i længere tid, eller hvis der skulle opstå en strømafbrydelse, hvor man hurtigst muligt skal kunne regulere køleskabet og varerne tilbage til de optimale temperaturer.

Design og teknologi

LG GMX844MCKV er designet med et moderne og nyteknologisk InstaView, der både udseendemæssigt giver dette køleskab et flot look og herudover er det enormt funktionelt i dagligdagen, hvor man måske typisk lidt for ofte får åbnet køleskabet uden egentlig at skulle have noget ud derfra. Med InstaView kan man nemt og hurtigt se ind til køleskabets drikkevarer, eller hvad man ellers har placeret i den yderste af de to køleskabsdøre blot ved hjælp af to bank på ruden, hvorefter lyset tændes og lyser produkterne op. InstaView designet er en del af det Door-in-Door design, som dette LG GMX844MCKV amerikanske køleskab er fremstillet med. Dette er en løsning, der giver dig hurtig mulighed for let tilgængelige drikkevarer i en mindre dør på den øverste halvdel af køleskabsdøren. Dette unikke design, som LG har udstyret flere af deres køleskabe med, øger brugervenligheden, men det er også med til at sikre, at man knap så ofte skal åbne det hele for at tage eksempelvis en enkelt drikkevare ud, hvilket giver færre udsving i temperaturen inde i køleskabet.

Forlæng friskheden i dine madvarer

Der er ikke sparet på funktioner og teknologier i dette GMX844MCKV amerikanerkøleskab fra LG. For at sikre en konstant optimal temperatur for dine mad- og drikkevarer, er køleskabet udstyret med DoorCooling, NatureFresh Cooling system samt et Pure N Fresh system, der alle skal sikre den helt optimale temperatur og luftfugtighed i køleskabet. DoorCooling er luftventiler, der sidder øverst i køleskabet og sørger for at holde en jævn kølig temperatur, selv når køleskabet har været åbnet. NatureFresh systemet cirkulerer luften rundt igennem adskillige aftræk og med Pure N Fresh teknologien begrænses lugte i køleskabet ved hjælp af et særligt luftrensningssystem.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 133 kg
 • Mål: H 178,7 cm / B 83,5 cm / D 73,4 cm:
 • Energiklasse: A+
 • Årligt energiforbrug: 380 kWh/år
 • Kølekapacitet: 280 liter
 • Frysekapacitet: 143 liter
 • Lydniveau: 40 dB(A)
 • Isterningefunktion: Ja, isterninger + knust is med direkte vandtilførsel

Gorenje NRS9182VB Amerikanerkøleskab

Det bedste billige amerikaner køleskab

Fordele
 • pros-icon.svg Ecomode og HolidayMode for ultimativ energibesparelse
 • pros-icon.svg MultiFlow 360° for jævn og konstant kølig temperatur i hele køleskabet
 • pros-icon.svg Indbygget IceMaker med WaterDispenser for nem adgang til køligt vand og is

Detaljeret gennemgang

Dette Gorenje NRS9182VB Amerikanerkøleskab er både det billigste i denne test samt det amerikanske køleskab med det laveste energiforbrug. Trods energimærket A++, som er det andet bedste energimærke, så er det med dette NRS9182VB Amerikanerkøleskab Gorenje muligt at spare en masse på energiforbruget og elregningen til en budgetvenlig pris.

Derfor skal du vælge Gorenje NRS9182VB Amerikanerkøleskab

Gorenje NRS9182VB er et yderst budgetvenligt valg af amerikanerkøleskab, hvor man ikke behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller funktioner. Køleskabet har en kapacitet på hele 368 liter og fryseren en kapacitet på 167 liter. Det er altså endvidere et enormt rummeligt amerikanerkøleskab, trods dets KitchenFit design, der sikrer, at det som oftest vil have den samme dybde som øvrigt køkkeninteriør. Køleskabet er indrettet til, at man sagtens kan systematisere og organisere for overblik og let tilgængelighed. Der er flere hylder, der nemt kan flyttes rundt, skuffer samt en flaskeholder.

Ultimativ energibesparelse

Vil man rigtig gerne spare så meget som muligt på energiforbruget og elregningen, kan man med fordel vælge dette Gorenje NRS9182VB amerikanske køleskab. Det har en A++ energimærkning, og det årlige energiforbrug ligger gennemsnitligt på ca. 344 kWh, hvilket er det laveste blandt alle modellerne i denne test. Herudover er netop dette Gorenje udstyret med to ekstra energibesparende features; EcoMode og HolidayMode. EcoMode sørger for at holde den optimale temperatur uden unødigt eneriforbrug, og HolidayMode sikrer et lavere energiforbrug, når man er ude at rejse eller bare er på weekend og ikke bruger køleskabet på samme vis imens. Netop sidstnævnte feature HolidayMode gør også dette amerikanske køleskab særligt velegnet til familier, der ofte er på farten. Med denne funktion er man altid sikret at spare mest muligt, når man er ude af huset.

Jævn kølig luftcirkulering for energibesparelse og længere holdbarhed

For at sikre en jævn kølig temperatur i hele køleskabet er Gorenje NRS9182VB udstyret med MultiFlow 360° ventilationssystem, der sørger for at cirkulere den kølige luft rundt i hele køleskabet, så temperaturen holdes konstant. I fryseren er der mulighed for at benytte sig af en FastFreeze funktion til, hvis noget hurtigt skal fryses ned. Hertil er der et AntiFrost NoFrost system, der vil forebygge ophobning af is, så man er fri for at afrime fra tid til anden, hvilket gør vedligeholdelsen meget mere overskuelig. Med SensorTech LED displayet på fryserdøren, kan man styre alle funktioner og hertil benytte sig af den indbyggede IceMaker med WaterDispenser, som gør det muligt altid at få et iskoldt glas vand samt isterninger eller knust is let tilgængeligt.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 110 kg
 • Mål: H 179,3 cm / B 91 cm / D 68,7 cm:
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 344 kWh/år
 • Kølekapacitet: 368 liter
 • Frysekapacitet: 167 liter
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Isterningefunktion: Ja, isterninger + knust is med vandbeholder

Guide

Rummelig og enkel indretning

Selve køleskabet i dette Siemens KA93NVIFP Amerikanerkøleskab har en kapacitet på hele 371 liter, og fryseren en kapacitet på 181, hvilket dermed gør dette til det næststørste amerikanerkøleskab i denne test kapacitetsmæssigt. Endvidere er Siemens KA93NVIFP indrettet meget enkelt og overskueligt med 2 skuffer, 5 hylder og 5 dørholdere i køle- samt frysedelen, man har dermed mulighed for at lave sit helt eget system. Alle hylder er fremstillet i SafetyGlass, som sikrer holdbarhed samt, at hvis uheldet skulle være ude, og man taber en af dem, så vil den ikke splintre i tusind stykker.

Funktionalitet og brugervenlighed

Det amerikanske køleskab KA93NVIFP fra Siemens er udstyret med et MultiAirflow System, der sikrer en konstant, ventileret temperatur i hele køleskabsdelen. Dette er med til at forlænge holdbarheden og friskheden i madvarerne i køleskabet. Der er lige så en SuperCooling funktion med automatisk tilbagestilling til oprindelig temperatur, som kan bruges, hvis noget skal køles ekstra hurtigt ned. Denne feature er også at finde som en SuperFreezing funktion i fryseren ligeså med automatisk tilbagestilling for ekstra hurtig nedkøling. Endvidere er fryseren i Siemens KA93NVIFP udstyret med et AntiFrost NoFrost system, der sikrer, at der aldrig mere skal afrimes. Dette mindsker vedligeholdelsen betydeligt, så dette ikke betyder at være en opgave, man skal tænke på i dagligdagen.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 99,22 kg
 • Mål: H 178,7 cm / B 90,8 cm / D 62,8 cm:
 • Energiklasse: 363 kWh/år
 • Kølekapacitet: 371 liter
 • Frysekapacitet: 189 liter
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Isterningefunktion: Nej

Sådan vælger du det bedste amerikanske køleskab

Der findes mange forskellige amerikanerkøleskabe på markedet i flere designs, prisklasser helt fra omkring 5.000 kr. til 50.000 kr. samt med flere forskellige funktioner og teknologier, der kan gøre hverdagen lettere og 2-i-1 køleskab og fryser meget mere funktionelt og brugervenligt. Men hvad skal man gå efter, og er det nødvendigvis det mest bekostelige, der er det bedst? Læs med herunder og bliv klogere på, hvilke overvejelser man bør gøre sig, inden man investerer i et nyt amerikansk køleskab.

Størrelse og kapacitet

Størrelsen og kapaciteten er selvfølgelig særlig væsentlig, fordi der skal være plads nok, men der er ingen grund til at købe et alt for stort køleskab, hvor der bruges en masse energi på at køle en masse tomrum ned. Er man en husstand på mere end 3-4 personer, kan det være helt ideelt at investere i et amerikansk køleskab, da man vil få meget mere plads og køle og frysevare vil ligesom ved et køle fryseskab være let tilgængeligt lige ved siden af hinanden.

Det er meget individuelt per familie og husstand, hvor meget plads og kapacitet man har behov for. Derudover skal det passe til køkkenet, og amerikanerkøleskabe tager en del plads. Det er vigtigt, man både har kapacitet, men også størrelsen med i overvejelserne og får målt rigtigt derhjemme, så man ikke ender med et alt for dybt, bredt eller højt køleskab til køkkenet.

Er man 3-4 personer eller færre i husstanden kan et almindeligt køleskab eller et køle fryseskab være rigelig plads for de fleste. Hvis man har brug for lidt sammenligning eller måske nærmere tænker, at et køle fryseskab kan være det rigtige valg, kan man læse mere om de bedste på markedet i vores køle fryseskab test.

Energiforbrug

Jo større et køleskab, man vælger, des større er energiforbruget typisk alt efter, hvilket køleskab og energimærke man skifter fra. Energimærker har nemlig en stor betydning for energiforbrug og energibesparelse. Jo mindre energi, der kræves til nedkøling for køleskabet, des bedre et energimærke, som vil vise sig på elregningen. Vil man gerne spare sig selv for store udgifter til energiforbrug og mindske sin CO2 udledning for miljøets skyld, så er det en fordel at gå efter et energimærke A+, A++ eller A+++. Dette vil have en betydelig effekt, især på længere sigt, da en investering i et mere miljøvenligt køleskab kan tjene sig selv ind, hvis man har køleskabet i mange år.

Design

Amerikanerkøleskabe fås i mange designs, farver og udtryk. De fås hvor frys udgør venstre halvdel og køl udgør højre, men også som et dobbelt køle fryseskab, hvor køl udgør øverste halvdel og frys udgør nederst, begge dele med dobbeltdøre. Enkelte fås også med vinkøleskab inkluderet, Door-in-Door design eller InstaView for let tilgængelige og synlige mad- og drikkevarer. Mange amerikanerkøleskabe har også isterningefunktion, men der findes også mange modeller, der bare fungerer som helt enkle amerikanske køleskabe, der giver mere opbevaringsplads.

Som man nok kan fornemme findes der utallige forskellige designs, der matcher enhver smag og mange forskellige behov og budgetter. Det er vigtigt, man sørger for at vælge et design, man synes godt om, og som passer ind i det køkken, det udvalgte amerikanerkøleskabe nu skal placeres i. Det er en god idé at tænke langsigtet og vælge et design, der giver mening i mange år frem, så man ikke er nødsaget til at udskifte på grund af mangler eller for mange detaljer, der ikke gavner jer i hverdagen.

Indretning

Design og indretning kan på mange måder godt hænge sammen. Men indretningen i køleskabet kan for nogen være en mindre detalje, og for andre kan det være det mest væsentlige. Der findes helt enkle indretninger med x antal hylder og skuffer, men der findes også forskellige indretninger med opdelte grøntsagsskuffer, flaskeholdere og meget mere, der giver rig mulighed for at organisere og lave systemer, der kan give overblik og gøre køleskabet mere overskueligt i hverdagen, når der skal laves forskellige måltider i køkkenet. Sørg for at vælge en indretning, der giver mening for jer, og hvor I er sikre på at kunne bruge alle de forskellige opbevaringsfunktioner. For nogle er helt enkle løsninger det helt rigtige, og for andre er mange rum og inddelinger det mest optimale.

Pris

Som før nævnt kan prisen for amerikanske køleskabe variere en del. Der findes eksklusive premium modeller, der kan være funktionelle samt fungerer som en gadget i hjemmet for feinsmeckere, og der findes budgetvenlige modeller til dem, der bare ønsker et billigt og funktionelt amerikanerkøleskab for mere opbevaringsplads. Uanset hvad ens budget er, er det bare vigtigt, man husker på ikke at købe et, der er for billigt, da man kan risikere, det ikke holder lige så længe, og at der vil koste mere i energiforbrug. Der er inkluderet køleskabe i flere prisklasser, der kan matche forskellige budgetter i denne test uden, at man kommer til at skulle gå på kompromis med kvaliteten, uanset hvilket man vælger.

Derfor skal du vælge et amerikanerkøleskab

Der kan være flere årsager til at vælge et amerikansk køleskab. En af årsagerne kan blandt andet være, hvis man har pladsmangel i et almindeligt køle fryseskab. Der er som ved så mange andre ting fordele og ulemper ved amerikanerkøleskabe, så inden man vælger at investere i et af slagsen, kan man med fordel læse med herunder og blive klogere på, om det er den type køleskab, man bør gå efter.

Fordele ved amerikanske køleskabe

 • Amerikanerkøleskabe er en 2-i-1 løsning med nem adgang til køl og frys
 • Et amerikansk køleskab tilbyder god opbevaringsplads i køleskab og fryser
 • Det giver ofte mulighed for hurtig adgang til isterninger og knust is

Ulemper ved amerikanske køleskabe

 • De fylder mere end almindelige køleskabe eller køle fryseskabe
 • Amerikanerkøleskabe er typisk dyre at anskaffe sig samt i brug
 • Et amerikansk køleskab egner sig bedst til medium eller store køkkener

Der kan være flere fordele og ulemper alt efter, hvilket hjem køleskabet skal stå, og hvilke behov man har. Ovennævnte ulemper kan have mere eller mindre betydning. Har man et medium eller stort køkken er pladsen ikke nødvendigvis et issue, og man kan sagtens anskaffe sig et budgetvenligt amerikanerkøleskab, der har et energiforbrug nogenlunde på niveau med et almindeligt køle fryseskab, hvis man vælger et, der er energimærket A++ eller A+++. Mangler man plads kan et amerikanerkøleskab altså være en rigtig god investering og løsning, der kan give en mere overskuelig hverdag.

Find det bedste amerikanske køleskab tilbud

Amerikanske køleskabe fås i alle prisklasser, så alle kan være med. Man skal selvfølgelig som med så mange andre produkter være opmærksom på, at pris og kvalitet i nogen grad følges ad. Det kan derfor være en god idé ikke at gå efter det billigste amerikanerkøleskab, men i stedet gå efter et i en mellem prisklasse, og herfra afvente i en overskuelig tid, om det udvalgte køleskab skulle komme på tilbud. Der er typisk tilbud på forskellige websites indimellem, og hvis man har tålmodighed og ikke nødvendigvis skal have et nyt amerikanerkøleskab hurtigst muligt, kan der være mange penge at spare ved at lede efter et godt tilbud på nettet.

Anden nyttig viden i denne amerikansk køleskab test

Et amerikanerkøleskab kan være en god investering, hvis man ønsker en ny og mere rummelig køle- og fryse løsning i hjemmet. Næsten uanset hvilket man køleskab man vælger, kan man med fordel optimere opbevaringen for mere overblik og i køleskabe uden ventilering en mere optimal temperatur for diverse mad- og drikkevare. Herunder i dette afsnit kan du læse mere om optimering af opbevaring, hvor længe dine forskellige mad- og drikkevarer egentlig kan holde sig samt, hvordan du finder det allerbedste tilbud på et amerikanerkøleskab.

Optimér opbevaringen af dine madvarer og forlæng friskheden og holdbarheden

Der er mange af os, der bare sætter mad- og drikkevarer ind, hvor der nu lige er plads i køleskabet, eller hvor det er nemmest at få fat i. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvor de forskellige mad- og drikkevarer placeres i forhold til holdbarhed. Dette er mest gældende, hvis man ikke har et køleskab med ventileret køl. Med cirkulerende luft og ventileret køl er man nemlig sikret denne samme konstante temperatur i køleskabet, hvorimod man ellers kan opleve at bunden kan være køligere end toppen, hvis der ikke er en form for ventileringssystem, der cirkulerer luften rundt. Læs med herunder, hvis der ikke er ventilering i dit køleskab, eller hvis opbevaringen bare skal optimeres.

Opbevaring på de nederste hylder

Det vil typisk være på de nederste hylder, der er mest køligt, hvorfor det er en god idé at placere letfordærvelige mad- og drikkevarer her. Dette er blandt andet mælk, kød, fisk samt eventuelle rester fra måltider. Placér også med fordel æg her for at sikre lang holdbarhed.

Opbevaring på de øverste hylder

Selvom skufferne i bunden kaldes grøntsagsskuffer, så kan det faktisk være en fordel at placere frugt og grønt på de øverste hylder i køleskabet, hvis der ikke er luftcirkulering og ventileret køl. Frugt og grønt behøver nemlig ikke samme nedkøling som andre mad- og drikkevarer gør. Nogle frugt og grøntsager har faktisk bedst af ikke at blive opbevaret på køl og i stedet blive opbevaret ved stuetemperatur. Her er der blandt andet tale om; æbler, pærer, bananer, meloner, avocado, løg og tomat. Har man et meget varmt indemiljø fx om sommeren kan det dog være nødvendigt at lægge disse på køl også. Foretrækker man disse typer frugt og grønt kølige, så kan man også sagtens opbevare dem på køl, selvom det ikke er det mest optimale.

Så længe kan dine madvarer holde sig på køl

Holdbarheden for mad- og drikkevarer varierer alt efter, hvilken type der er tale om. Nogle mad- og drikkevarer har kun en holdbarhed på et par dage, hvor andre kan holde på køl i flere uger eller sågar måneder. Fælles for de fleste fødevareprodukter er, at den optimale temperatur er mellem 3-5 grader, og det er vigtigt, at de er placeret i et stabilt miljø, hvor temperaturen holdes jævn. 

 • Mejeriprodukter: Mælkebaserede produkter såsom mælk, fløde og yoghurt kan typisk holdes sig 2-3 dage åbnet i køleskabet. Yoghurt ofte lidt længere.Kød. Oksekød, kylling og svin skal altid opbevares i en tæt emballage, gerne den originale, og det skal altid opbevares på køl. Det bør typisk anvendes inden for et par dage, ellers skal det fryses ned og anvendes inden for … måneder.
 • Fisk. Fisk skal opbevares så køligt som muligt, og som før nævnt helst i bunden af køleskabet, hvis man ikke har ventileret køl. Hvis man ikke har planer om at tilberede fisken samme dag eller dagen efter, det er købt, kan man med fordel fryse det ned til det skal bruges. 
 • Pålæg. Nogle pålægstyper kan holde sig i få dage, og andre kan holde sig i flere uger alt efter, hvilken type pålæg det er. Eksempelvis spegepølse kan ofte holde sig længe. Fælles for de fleste typer pålæg er, at de typisk kun kan holde sig mellem 2-7 dage efter, det er åbnet. Det vil fremgå af pakken, hvor længe det kan holde sig efter åbning inden for udløbsdatoen.
 • Frugt og grønt. Typisk kan frisk grønt holde sig i over en uge på køl, nogle grøntsager endda endnu længere. Frugt har lidt mere varierende holdbarhed, og det afhænger meget af, hvor modent det i forvejen er, når man køber det med hjem. Det vil være nemt at se og mærke, når frugt og grønt ikke længere kan anvendes. Vær opmærksom på, at noget frugt og grønt skal opbevares separat for ikke at forringe holdbarheden for hinanden.
 • Rester. Rester fra måltider skal sætte på køl og afkøles hurtigst muligt, når man er færdig med at spise. En sammenkogt ret kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet og i op til 3 måneder i fryseren. Husk dog altid uanset om det har været nedkølet eller frosset at sørge for at gennemvarme resterne, inden de skal spises.

Sådan er denne amerikansk køleskab test udført

Denne amerikaner køleskab test er udført på baggrund af en undersøgelse af ekspertudtalelser, forbrugeranmeldelser samt ud fra eksisterende kvalificerede testresultater. Ud fra denne undersøgelse er der blevet udvalgt 4 modeller, der udmærker sig kvalitets-, funktions- og designmæssigt. Der er inkluderet amerikaner køleskabe i forskellige prisklasser, designs og energiklasser, således der er mulighed for at finde et amerikansk køleskab uanset smag og behov.

FAQ

Hvilket amerikansk køleskab er bedst?

I denne amerikansk køleskab test er LG GSJ960NSTZ Amerikanerkøleskab kåret som testvinder. Dette fordi det er en alsidig model fyldt med funktioner og designegenskaber, der kan glæde i ethvert hjem.

Hvad koster et amerikansk køleskab?

Prisen på amerikansk køleskab varierer alt efter mærke og model. Der kan være stor forskel på prisen alt efter funktioner og kvalitet. I denne test er priserne mellem ca. 9.500-17.000 kr.

Hvilket energimærke skal jeg gå efter?

Jo bedre energimærke, des lavere energiforbrug og dermed en lavere elregning. Det kan derfor sagtens betale sig at investere lidt mere og gå efter amerikanerkøleskabe med energimærke A+, A++ eller A+++.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×