Æbleskivepande test (2022) – Se top 5 geniale æbleskivepander

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Le Creuset Matte Black Æbleskivepande 20cm 2
Bedste æbleskivepande i støbejern

Le Creuset Matte Black Æbleskivepande 20cm

Holm Cast Iron Æbleskivepande 3
Bedste til induktion

Holm Cast Iron Æbleskivepande

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når den kolde sæson nærmer sig, og julelysene tændes, er det et must at have alt værktøjet klar til køkkenet. Og der findes intet så dansk, som hjemmelavede æbleskiver, til de mørke jule nætter og hyggelige stunder foran pejsen.

Den danske tradition skal holdes, og det kræver det rigtige udstyr, til at få de helt rigtige kuglerunde æbleskiver serveret. Der findes et hav af muligheder på markedet i dag, og det kan sommetider være overvældende at vælge mellem elektrisk æbleskivepande, non-stick belægning eller en æbleskivepande til induktion. Denne guide giver et overblik over de forskellige æbleskive pande og alle varmekilder der er på markedet og hvilken der er bedst i test, når det kommer til juletidens stress og jag.

Fordele
 • pros-icon.svg Professionel æbleskivepande
 • pros-icon.svg Nem at bruge og har non-stick belægning
 • pros-icon.svg Jævn varmefordeling og rustik kvalitet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Scanpan Classic 9 Huller Æbleskivepande

Vil du have de bedste æbleskiver der findes? Så er denne æbleskivepande fra Scanpan et fremragende bud. Ikke nok med at den har fået ekstremt gode anmeldelser af forbrugerne, så er denne traditionelle scanpan æbleskivepande bedst i test.

Panden har en anstændig vægt på grund af mængden af ​​metal, hvilket giver den en tilstrækkelig varmetæthed til at give ensartet madlavning/bagning i alle hulrum. Panden er patenteret non-stick belægning og skærer, bruner og af glaserer let. Patenteret non-stick belægning er 10 gange hårdere end rustfrit stål og ridsefast. Den giver meget mere smag til den søde juletid, hvor der skal bages i bedste stil.

Rengøringen klares let, og gør at intet kan brænde fast. Den er designet til brug af alle komfurer. Panden er i pressestøbt aluminium hvilket for at sikre ensartet madlavning ydelse og giver en god og jævn varmefordeling.

Æbleskivepanden kommer med en begrænset livstidsgaranti, så du altid har den ved din side. PFOA-fri og tåler opvaskemaskinen.

Le Creuset Matte Black Æbleskivepande 20cm

Bedste æbleskivepande i støbejern

Le Creuset Matte Black Æbleskivepande 20cm
Fordele
 • pros-icon.svg Træhåndtag der ikke bliver varm
 • pros-icon.svg Laver perfekte æbleskiver
 • pros-icon.svg Har et nostalgisk design
 • pros-icon.svg Er bæredygtig

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Le Creuset Matte Black Æbleskivepande 20cm

Le Creuset æbleskivepande er et moderne redskab og kommer i fantastisk kvalitet. Det solide og robuste støbejern giver en god afbagning af æbleskiverne, og laver lækre æbleskiver fine runde, nærmest perfekt. Æbleskivepanden der giver en følelse af gamle dage og nostalgi er lavet af træ og 85% genanvendt metal i smuk forening, som holder længere end et menneskes livstid.

Le Creuset giver livstidsgaranti til den første ejer af produktet. Æbleskivepanderne produceres i en lille landsby nord for Paris, hvilket betyder at transporten er minimeret, hvilket kun giver grobund for at kalde æbleskivepanden for et bæredygtigt valg.

Le Creuset sikrer at æbleskivepanden står stabilt selv på gasblus, ved at støbe en ring som forbinder alle hullerne på bagsiden. Dette gør at bagningen er nærmere og at dejen bliver sprød og lækker som man ønsker det. Æbleskivepanden fra Le Creuset er et oplagt valg til den traditionelle familie. Med træk håndtaget sikrer panden at der ikke  brændes fingre, og både børn og voksne kan være med under hele processen .

Holm Cast Iron Æbleskivepande

Bedste til induktion

Holm Cast Iron Æbleskivepande
Fordele
 • pros-icon.svg Kan lave op til 9 æbleskiver ad gangen
 • pros-icon.svg Har en perfekt form med hullets dybde og radius
 • pros-icon.svg Retro design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Holm Cast Iron æbleskivepande

Man kender Claus Holm fra GO´morgen Danmark. Den kendte kok, der laver forskellige lækre retter på den gamle dages måde. Og nu står han frem med sin specielle danske køkkenserie. Men den rustikke stil giver han køkkenet et look af råt og retro. Holm serverer her en billig æbleskivepande, der er større end de fleste.

Den kan lave op til 9 æbleskiver, hvilket er et sjældent fund på markedet, så hvis du er en stor familie, der ønsker større portioner, er denne æbleskivepande et klart must. Det er også let at vende æbleskiverne (brug evt. en lille tandstik), og har en ensartet temperatur hele vejen rundt. Den er perfekt at bruge til induktion, grundet bagsidens design, der er lavet til de flade komfurtyper. Holm æbleskivepande er perfekt designet da huldybden er ens med radius af hullet, hvilket giver en flot form på æbleskiverne.

Funktion Æbleskivepande 16.8cm

Bedste æbleskivepande til alle varmekilder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fylder ikke meget i køkkenet
 • pros-icon.svg Har et køligt håndtag
 • pros-icon.svg God varmefordeling

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Funktion æbleskivepande

Det her er en praktisk æbleskivepande at have med sig i sit køkken og kan bruges på alle varmekilder. Den ser måske ikke ud af meget, da det ikke er en særlig stor æbleskivepande, men småt er sommetider også godt. Den fylder absolut ingenting i køkkenet, og er en god æbleskivepande til den lille husholdning, der ikke kræver så meget. Det samme gælder for størrelsen af selve æbleskiverne,  da de også bliver bagt små.

Funktion æbleskivepande passer til alle komfurtyper, og er lavet med lige bagside, der gør at den holder balancen på på bunden. Det bedste er det kølige håndtag, der overgår de fleste æbleskivepander på markedet. Det vil sige at brugen af dette produkt ikke sætter grænser igennem overophedning, og man kan bage muffins, frikadeller og alverdens dagen lang. Materialet er af støbejern og giver en god varmefordeling.

OBH Nordica 6931 Æbleskivebager

Bedste billige elektriske æbleskivepande

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig nem og simpel
 • pros-icon.svg Ingen røgudvikling
 • pros-icon.svg Nem bagning
 • pros-icon.svg Rigtig god og billig pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge OBH Nordica 6931 Æbleskivebager

Her er en billig æbleskivepande, til dem der elsker æbleskiver, men ikke vil investere i de dyre produkter på markedet. OBH Nordica topper med denne elektriske æbleskivepande der passer til at stå på bordet til de hyggelige stunder med familien.

Det tager ikke mange minutter at få gang i panden. Den skal blot sættes til en stikkontakt, og en indikatorlampe lyser, når den er klar til brug.  Det er absolut den letteste måde at bage dine lækre julespecialitet.

Temperaturen er konstant og man behøver ikke at skulle indstille komfuret på nogen måde. Det er simpelt,  hurtigt og let. OBH Nordica har en almindelig non-stick belægning, som ikke tåler metalredskaber. Så man skal være forsigtig med ikke at ridse belægningen. Der anbefales at bruge træ grillspyd til at vende æbleskiverne. Det er en stor æbleskivepande der laver op til 7 æbleskiver ad gangen.

Guide

Hvad er en æbleskivepande?

Det ligger lidt i ordet. En æbleskivepande er en dansk tradition, når det kommer til juletiden, og alt det lækre sukker skal frem på bordet. Det er en pande der har huller i sig, som gør at man kan stege lækre dejkugler, som smager himmelsk.

Der findes forskellige typer æbleskivepander på markedet, og ikke alle kan det samme. Så derfor er det vigtigt at slå fast før købt, hvad man ønsker og har af behov hjemme i det lille eller store køkken.

Hvilken type af æbleskivepander findes?

Det er vigtigt at finde en stegepande, der passer til den type komfur der er i hjemmet. Elektrisk, induktion, gas etc. En stegepande er noget vi bruger  hyppigt i køkkenet, og derfor bør den vælges med omhu.

Før beslutningen tages, er det vigtigt at finde ud af hvilken der kan opfylde de behov man har, og derfor er nedenstående noget der skal overvejes, for at give den bedste oplevelse.

Elektrisk æbleskivepande

En elektrisk æbleskivepande går under kategorien køkkenmaskiner. Den kræver hverken ovn eller komfur, men er i sig selv et apparat. En æbleskivepande med elektricitet, skal blot sættes ind i en stikkontakt, og er derefter klar til brug. De kommer med en god varmefordeling og holder en konstant ensartet temperatur gennem hele bagningen. De kan bruges til julefrokoster, og skaber hygge, da de kan sættes på bordet. Det gør at folk selv kan lave deres egen æbleskive midt i selskabet. De er smarte og står til en god og billig pris.

Æbleskivepande med induktion

En æbleskivepande med induktion kommer med en flad bagside, der gør at den kan bruges på stort set alle typer varmekilder. Den holder balance perfekt, så man ikke står og vakler med dejen. Panderne der kan gå med induktion er smarte i det moderne køkken, men gør dog ikke æbleskiverne lige så sprøde som den traditionelle pande.

Støbejern

De professionelle kokke elsker at bruge pander af støbejernspander. Denne form for æbleskivepande leverer et rigtig flot stegeresultat med sprøde sider og lækker smag. En støbejernspande kan tåle rigtig høje temperaturer, det tager lidt tid at varme panden op, og har bedst af, at starte op med lavt blus, da den ikke så godt tåler hurtig opvarmning. Du kan bruge alle typer køkkenredskaber på en støbejernspande, men de kan være ret tunge at håndtere, og håndtaget på dem kan sommetider blive rigtig varm.

Det er dog et af de mere bæredygtige udstyr, hvor du undgår syntetisk materiale af non-stick belægning, og skal erstatte teknologi med meget smør. Det kan man vel ikke klage over.

Madlavning med non-stick

Non-stick
Non-stick æbleskivepander er fantastiske. De er nemme at gøre rent, gør madlavningen til en leg og er den pande, som mange bruger til daglig. Non-stick overfladen kan være lavet af en række forskellige ikke-reaktive stoffer, hvilket er det, der gør dem så gode. De hjælper med at undgå at noget bliver brændt, og hvis dette sker, så er det nemt at skylle væk. Disse pander er rigtig gode til æbleskiver, da man arbejder med høj varme og dej.

Hvordan gør man en æbleskivepande rent?

Der er mange regler når det kommer til at gøre sin pande ren, for at holde dens levetid længst muligt. Det kommer an på hvilket materiale panden er lavet af.

Uanset hvilken pande man har med sig at gøre, er regel nummer et meget klar: Man må ikke tage en varm pande under kold vand. Dette kan ødelægge alle slags æbleskivepander.

Hvis dette sker, kan dette ødelægge hele  designet af panden, og gøre dens egenskaber svagere. Den sydende lyd betyder, at stegepanden får et termisk chok som ødelægger din pande. Selv om pander er lavet af forskellige lag, og belægninger, gælder det for alle at de udvider sig, og trækker sig sammen ved forskellige temperaturer. Det er ikke noget, som du kan se, ændringen sker gradvist, og giver normalt ikke problemer. Problemet opstår, når temperaturen pludselig ændrer sig, og panden afkøles for hurtigt.

De fleste non-stick pander er  populære fordi  de kan  gå i en opvaskemaskine. De er nemme at  gøre rent, dog anbefales det at gøres rent i hånden, så levetiden er længere.

En støbejernspande kan næsten ikke slides op, hvis den rengøres og plejes rigtigt. Det er nemt at rengøre en støbejernspande, da du blot skal bruge varmt vand, og hvis der sidder madrester fast kan du bruge lidt groft salt som sæbe. Den tåler ikke sæbe og under ingen omstændigheder må den komme i opvaskemaskinen, den vil ruste hvis den kommer i opvaskemaskinen, men det er også vigtig at panden ikke står i vand for længe, det vil også få den til at ruste. Efter vask kan du med fordel duppe den med lidt madolie, dette giver et beskyttende lag.

Hvad kan man bruge en æbleskivepande til?

Mange tror at en æbleskivepande kun er til julens højtider, eller når man nu får lyst til, hvis man er fan af æbleskiver.  Dog bruges panden til meget andet verden over.

I Assens bruger man æbleskivepanden til lækre bolde med fisk og grønt i. Og i mange andre lande bruges den i forskellige lækre opskrifter. Navnet skal ikke dikteret fantasien. Det er muligt at lave spejlæg i panden, eller blande fars med krydderier og lave kødboller med lidt ost i midten. Man kan også lave sjove omeletter og gøre madlavningen mere spændende for børnene. Der er et hav af muligheder, som ikke kun er syltetøj og dej, men også saltede aftensmad retter med den rigtige opskrift.

FAQ

Hvilken æbleskivepande er bedst i test?

Scanpan Classic 9 Huller Æbleskivepande er bedst i test, da det er en traditionel æbleskivepande der holder på varmen, laver sprød dej og former æbleskiver perfekt

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×