Airfryer test (2022) → Se de 7 bedste airfryer her!

1
ARIETE 4618 Airfryer Frituregryde

Ariete har udviklet denne brugervenlige 4618 Airfryer, som hjælper dig med at stege lækre sprøde pomfritter eller hot wings uden brug af nær så meget olie, som man normalt bruger ved en almindelig frituregryde.  Derfor skal du vælge ARIETE 4618 Airfryer Frituregryde Denne Airfryer fra Ariete lader dig stege lækre sprøde pomfritter, kylling, snacks og kød med meget mindre fedtstof end en almindelige frituregryde. Ariete har udstyret denne 4618 Airfryer med hele 7 programmer, der…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
ARIETE 4618 Airfryer Frituregryde 755,99 DKK OneStore
OBH Actifry Original +
Phillips advanced XXL HD 9650/90 2.499 DKK Butik24
Cosori Premium CP158-AF 1.120,99 DKK OneStore
Princess Smart airfryer
TEFAL FZ 7100 Actifry Frituregryde
Princess digital luftfritøse XL 559 DKK Homeshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du nogensinde stået i en presset situation med madlavningen? Enten som børnefamilie, hårdt arbejdende par eller single som skal tilberede et måltid ovenpå gårsdagens fest.

Du har med garanti mere end én gang i dit liv, været presset på madlavningen og ønsket at der på magisk vis kom en husholderske og tryllede lækre, sunde retter frem og serverede på dit spisebord, mens du kunne tjekke mobilen i ro og mag oven på en lang dag.

Nå, men husholdersken kan vi ikke klare, til gengæld kan vi anbefale dig at se nærmere på en AirFryer. Varmluftteknologien, som har vundet mere og mere indpas i de danske husstande igennem de senere år.

Her sparer du på brug af fedtstof, slipper for at vente på at ovn eller pande bliver varm og så gør fryeren resten for dig. Så hvis du ind imellem mangler en hjælpende hånd til madlavningen i hverdagen, hvor du kan smide det hele i en maskine og bare vente på at det er færdigt, så er det måske en Airfryer, der skal være din nyeste investering til køkkenet.

Hvilken Airfryer skal jeg vælge?

Når du skal finde ud af hvilken Airfryer, som passer allerbedst til dine behov skal du først og fremmest være opmærksom på hvilken kapacitet disse maskiner har. Markedet er et virvar at finde rundt i, da nogle producenter oplyser maskinernes kapacitet i liter og andre oplyser kapaciteten i antal kg, som fryeren kan tage på én gang. Den bedste rettesnor man kan få er at der generelt kan være mere mad i en fryer med 1,2 kg end der kan i en maskine med en kapacitet på 1,2 l. derudover kan det være en god idé at se på antallet af portioner som maskinen kan tilberede på én gang.

Der findes mange modeller på markedet og fælles for dem alle er at de kan steget mad, med mindre brug af fedtstoffer end en original frituresteger kan. Nogle kan endda give det samme resultat med en enkelt skefuld olie og nogle kan tilberede din mad helt uden olie. Så se dig godt for når du sammenligner produkterne.

De fleste fryers har tilbehør som kan gå i opvaskemaskinen, men nogle modeller kan alle delene gå i maskinen og andre modeller er det kun enkelte dele som kan vaskes op i maskinen. Desuden findes der b.la. modeller som Tefal’s 2 in 1 model, som har to pander der kan benyttes på samme tid, så du kan tilberede flere retter på en gang.

ARIETE 4618 Airfryer Frituregryde – Bedst i test airfryer

Ariete har udviklet denne brugervenlige 4618 Airfryer, som hjælper dig med at stege lækre sprøde pomfritter eller hot wings uden brug af nær så meget olie, som man normalt bruger ved en almindelig frituregryde. 

Derfor skal du vælge ARIETE 4618 Airfryer Frituregryde

Denne Airfryer fra Ariete lader dig stege lækre sprøde pomfritter, kylling, snacks og kød med meget mindre fedtstof end en almindelige frituregryde. Ariete har udstyret denne 4618 Airfryer med hele 7 programmer, der hver passer til tilberedning af diverse forskellige madvarer og -retter, så som pomfritter, wings eller fisk. Med denne funktion følger også en timer, så man bare nemt og enkelt kan sætte maden over og glæde sig til, at den er færdig.

Denne Airfryer kan sættes på temperaturer mellem 80 og 200 grader, som kan indstilles alt efter hvilke fødevarer som du tilbereder. 

Både den medfølgende pan og basket kan gå i opvaskemaskinen, hvilket sikrer en nem og overskuelig rengøring. Det er en ret stor fordel, da det kan være svært at få olien ordentligt af. Selve kabinettet og den elektriske enhed tåler ikke opvaskemaskine, men er pga. belægningen nem at tørre af med en fugtig klud og så er den faktisk klar til brug igen næste gang.

Denne Ariete 4618 Airfryer Frituregryde er en model, der har en god stor kapacitet velegnet til, hvis man er 3-5 mennesker i familien. Den har en kapacitet på 5,5 liter eller det, der svarer til 2,5 kg, så der er rig mulighed for at tilberede mad til hele familien i denne maskine.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 1800 watt
 • Kapacitet: 5,5 liter / 2,5 kg
 • Dele tåler opvaskemaskine
 • Tilberedningstemperatur: Fra 80 til 200 grader
Det kan vi lide:
 • Timer og autosluk efter endt tilberedning
 • 7 programmer
 • Kapacitet 5,5 liter / 2,5 kg

OBH Actifry Original + –

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En ganske fornuftig Airfryer, som måske ikke har kapacitet, som mange af de andre spillere på markedet, men som alligevel har kapacitet til at tilberede op til 5 portioner af gangen. Den automatiske rører funktion og luftcirkulation gør at maden bliver tilberedt uden brug af særlig meget fedtstof. Det transparente låg gør at du nemt kan følge med under hele madlavningen.

Derfor skal du vælge OBH actifry original plus

Tilsæt kun en enkelt skefuld olie og så er du faktisk i gang med at tilberede lækker mad i denne Airfryer. Den har en skøn non-stick belægning, som gør at den er utrolig nem at rengøre og du behøver ikke at bekymre dig for at din mad brænder på. Desuden har den en automatisk omrøringsfunktion som sammen med den cirkulerende varme tilbereder din mad på no time. Faktisk lover OBH med denne model, at du kun skal bruge 3% olie i forhold til normalt forbrug i en almindelig friture. Det må siges at være en ret stor besparelse af fedtstoffer i kalorieregnskabet.

Selve kapaciteten på denne fryer er på 1,2 liter, hvilket måske ikke er imponerende i forhold til konkurrenterne på markedet, men der er alligevel plads til 5 portioner, hvilket dækker de fleste husholdningers behov. 

Alle delene, undtagen maskinen selv, tåler at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen enormt nem og overskueligt. 

Låget på denne model er transparent, hvilket betyder at du ikke skal åbne maskinen under brug for at se hvor langt din mad er fra at være færdig, det er en ret stor fordel, da man slipper for at lukke varme ud og dermed bliver maskinen også mere energieffektiv.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 1400 Watt
 •     Kapacitet: 1,2 liter
 •     Dele tåler opvaskemaskine
 •     Tilberedningstemperatur: op til 230 grader
 •     Vægt: 4,8 kg
 •     Farve: Sort og hvid
Det kan vi lide:
 • Non-stick belægning
 • Timerfunktion og digitalt display
 • Transparent låg

Phillips advanced XXL HD 9650/90 –

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Denne model fra Phillips har kapaciteten, energieffektiviteten og det grønne islæt som vil passe til den moderne, miljøbevidste forbruger. En super effektiv og fin fryer, som kan leve op til den store families behov og som samtidig er både rengørings og brugervenlig.

Derfor skal du vælge Phillips advanced XXL HD 9650/90 

Denne multifunktions fryer fra Phillips, kan lidt af det hele. Ud over at den selvfølgelig bruger væsentlig mindre olie end en frituresteger gør, op til 90% mindre fedt faktisk, kan den også grille, stege, bage og holde din mad opvarmet. Den har 5 forudindstillet funktioner, som gør det let at overskue hvordan man bruger fryeren. Phillips HD  9650/90 model, benytter deres patenterede Twin Turbostar teknologi, som betyder at den hvirvler den varme luft rundt i din Airfryer som en tornado og dermed når rundt i hele kurven under tilberedning. Den er designet til at kunne udtrække fedt fra din mad og opsamle det i fedtfjerneren, så det er nemt at bortskaffe. 

Denne model er i XXL størrelse og kan altså tage en kapacitet på hele 1,4 kg mad af gangen, det er temmelig meget og svarer til ca. 6 portioner i almindelig størrelse, denne model er altså god til den store familie eller til at bruge hvis i får gæster.

Der følger desuden en gratis app med masser af opskrifter med til denne model.

En lille bonus info som måske kan interessere den miljøbevidste forbruger er at emballagen er fremstillet af mere end 90 % genbrugsmateriale og brugervejledningen er lavet i 100% genbrugsmateriale, så når du køber denne model er det både et produkt hvor du sparer på energien ved ikke at skulle opvarme en hel ovn, du bruger mindre olie, hvilket er godt for kalorieindtaget, men også godt for miljøet da færre ressourcer giver plus på C02 kontoen og så er emballagen i genbrugsmateriale. 

Ren win-win, mere grøn, mere effektiv og mere kapacitet.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 2225 Watt
 •     Kapacitet: op til 1,4 kg mad svarende til 6 portioner
 •     Kan stege, bage, grille, fritere og holde maden varm.
 •     Vægt: 7,99 kg
 •     Farve: Sort
Det kan vi lide:
 • 5 programmer
 • QuickControl og digital skærm
 • Twin Turbostar teknologi

 

Cosori Premium CP158-AF – bedste energibesparende airfryer

Sæt turbo på din madlavning med denne Cosori premium airfryer. Takket være quick heat teknologi kan du lave mad i denne 1,5 gang hurtigere end i almindelig standard ovn. Samtidig har den 11 forudindstillede programmer, der gør din madlavning lettere og hurtigere, da den klarer det meste af arbejdet for dig. Programmet indstilles let på det smarte display og så har du hænderne fri til andre ting.

Modellen har en god størrelse til en familie på op til 5 personer, men på trods af den store kapacitet fylder airfryeren her ikke meget i køkkenet. Det firkantede design gør at den let kan stilles i et skab når den ikke er i brug men vi synes nu også at den er så pæn at den sagtens kan tåle en fast plads på køkkenbordet.

Derfor skal du vælge Cosori CP158-AF

Cosori premium airfryer egner sig til alt fra et godt stykke kød, til pommes fritter eller endda brød og kage. Det er stort set kun din egen fantasi der sætter grænser for, hvad du kan lave i den. Der følger et opskriftshæfte med 100 opskrifter med ved køb, så du kan prøve dig frem med forskellige programmer og teknikker.

Den smarte varmholdningsfunktion gør at du kan time maden så det passer præcis til jer. Hvis I ikke er klar til at sætte jer til bords når programmet er færdigt, så sætter I bare varmholdningsfunktion igang fra alt til et minut og helt op til en time. 

Modellen her sparer dig ikke kun tid på selve madlavningen -rengøringen er også gjort meget simpel. Madkurvene kan sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen, så det er så nemt som det kan være.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 5,5 liter
 • Effekt: 1.700 watt
 • Antal programmer: 11 programmer
 • Vægt: 6,8 kilogram
Det kan vi lide:
 • Timer
 • Automatisk sluk
 • Shake-reminder-funktion
 • Varmholdningsfunktion
 • 11 forudindstillede programmer
[cons]
 • Kan kun bruges som airfryer

 

Princess Smart airfryer – En smart og moderne airfryer der kan styres fra din smartphone

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Denne Princess Smart airfryer tager frituretilberedningen til et helt nyt level. Den er moderne, og med denne maskine skal man kun bruge en brøkdel af den olie, man ellers anvender til friturestegning. Med en Princess Smart airfryer kan du styre tilberedningen både på maskinen, men også på en app på din smartphone.

Derfor skal du vælge Princess Smart airfryer

Med en Princess Smart Airfryer kan du tilberede og stege alle dine yndlingsretter med kun en brøkdel af den olie, man ellers plejer at benytte. Steg alt fra pomfritter til fisk i airfryeren på en sundere måde end med en almindelig friturestegning. Maskinen er udstyret med flere forskellige programmer man kan vælge imellem, således man altid kan få stegt sin yndlingsmad perfekt med den helt rette temperatur og stegetid.

Det, der er ekstra smart ved denne Princess Smart Airfryer er, at du kan styre airfryeren fra din smartphone. Der medfølger nemlig en app, hvor du kan styre maskinen og indstille diverse tilberedningsfunktioner. Du får endvidere tilsendt notifikationer, når din mad er færdigtilberedt. Der er også masser af inspiration til madlavning med airfryeren i app’en, så du kan blive inspireret til at lave en masse forskelligt på maskinen og ikke kun dine sædvanlige hofretter.

Princess Smart Airfryer er udstyret med et CoolTouch håndtag, så du nemt og enkelt med sikkerheden i top kan tage din mad ud af aifryeren, når den er færdigtilberedt. Maskinen har en kapacitet på 4,5 liter, således det er muligt at tilberede mad til hele familien.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 1500 watt
 • Vægt: 5,5 kg
 • Kapacitet: 4,5 liter
 • Tilberedningstemperatur: Op til 200 grader
Det kan vi lide:
 • Kan styres via en app på en smartphone
 • Find inspiration til madlavningen i app’en
 • CoolTouch håndtag

TEFAL FZ 7100 Actifry Frituregryde – Alsidig og brugervenlig airfrye

Tefal Actifry FZ 7100 er en del af Tefals ”Nutricious & Delicious” produktserie, hvor der er fokuseret på, at det daglige fedtindtag skal reduceres. Produkterne i denne serie har det tilfælles, at formålet er, at tilberede fedtfattig og sundere mad, der stadig er lækker og velsmagende.

Derfor skal du vælge TEFAL FZ 7100 Actifry Frituregryde

Denne Tefal FZ 7100 Actifry er en del af de nyere airfryers, som fungerer med en reduceret mængde af fedt i forhold til de ellers velkendte og traditionelle frituregryder, hvor der anvendes en stor mængde olie og fedt. Med denne maskine kan du altså tilberede et sundere måltid med dine yndlingsretter som eksempelvis pomfritter og paneret fisk.

Med denne Tefal FZ 7100 Actifry medfølger der en manual, der både kan anvendes, hvis du er i tvivl om, hvordan maskinen fungerer, men der er også nye idéer til retter, så du kan eksperimentere og blive inspireret til nye forretter, hovedretter eller desserter. Med denne Actifry kan du nemlig tilberede lidt af hvert, og skabe mere end bare ét måltid.

Der er lagt stor vægt på brugervenlighed både, når du skal anvende maskinen, men også når den skal rengøres efter brug. Den er nemlig udstyret med Tefal non-stick belægning, der sørger for, at hverken mad eller fedtstof sætter sig fast. Rengøringen bliver derfor nem og overskuelig.

Produktdetaljer:

 • Timerfunktion
 • Flere tilberedningsprogrammer
Det kan vi lide:
 • Medfølgende praktisk manual med opskrifter
 • Kan tilberede forretter, hovedretter og desserter
 • Non-stick belægning

Princess digital luftfritøse XL –

Denne Airfryer har en kapacitet på hele 3,2 liter, hvilket gør den til en af de maskiner på markedet med allerstørst kapacitet. Derudover har den hele 7 forskellige indstillinger og kan alt fra at stege, grille, fritere, bage og genopvarme din mad så det stadig er saftigt og lækkert.

Derfor skal du vælge Princess digital luftfritøse XL

Denne model benytter den seneste teknologi indenfor Airfryers. Ved hjælp af belægning, temperaturstyring og varmecirkulation er det med denne model nu muligt at tilberede din mad helt uden brug af fedtstoffer. 

Denne Airfryer har 7 forprogrammerede indstillinger og kan stege, bage, grille, fritere og genopvarme maden. Kender du det at du skal have rester fra dagen før og måske smider hele molevitten på en tallerken og ind i mikrobølgeovnen og ja resultatet er tørt, kedeligt og mildest talt ikke til at råbe hurra for. Princess Airfryer har specialiseret sig i også at kunne bruges til at genopvarme maden så det stadig er frisk og lækkert. Det er bl.a. muligt da den cirkulerer den varme luft i en lukket beholder så den holder på fugten under brug. Desuden bliver maden ikke lynstegt uden omrøring, men bliver langsomt opvarmet og cirkuleret ved hjælp af omrørebladende i maskinen. 

Alle delene med undtagelse af maskinen selv, kan desuden smides i opvaskemaskinen efter brug. Det gør den enormt let at rengøre. Desuden er designet stilrent og moderne, så det er en Airfryer, som vil passe ind i de fleste danske moderne køkkener, hvilket selvfølgelig øger muligheden for at man får den brugt og ikke bare pensionerer den i et køkkenskab.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 1500 Watt
 •     Kapacitet: 3,2 liter, svarende til 5 portioner
 •     Justerbar timer og temperatur
 •     Farve: Sort
Det kan vi lide:
 • Ekstra stor kapacitet
 • Kan tilberede maden helt uden brug af olie
 • Aftagelig kurv med håndtag

Hvad skal du være opmærksom på når du køber én Airfryer?

Når du køber en Airfryer, skal du se på behovet for kapacitet, rengøringsvenlighed, tilberedningsevner og fedtstofforbrug.

Nogle maskiner kan kun stege maden, andre har programmer så du kan grille, bage, holde maden varm eller genopvarme maden.

Derudover skal du være opmærksom på hvor meget mad, du har behov for at kunne tilberede på én gang. Er i kun to i husstanden eller er i en familie på 5, så er størrelsen og kapaciteten for din nye Airfryer vigtig at kigge på.

Ydermere er det relevant at se på hvilket fedtstofforbrug de forskellige maskiner har behov for, nogle kan klare sig med 1 dl fedtstof, andre en spsk. og andre kan tilberede dine retter helt uden brug af fedtstof.

Endelig er det en god idé at vælge en maskine som er nem at rengøre

Testkilder

I denne test har vi gjort brug af forskellige testkilder, både danske og internationale.

Forbrugerrådet TÆNK

Forbrugerrådet TÆNK er et uvildigt dansk forbrugermagasin, som tester forskellige produkter på markedet. De har b.la. Lavet flere test om saftpressere.

Producenternes hjemmesider

For at indhente oplysninger har vi brugt producenternes hjemmeside. Det giver os den bedste information om de specifikke saftpressere. Vi har derfor udvalgt de bedste saftpressere på markedet ud fra information på nettet og diverse forbrugertest, både danske og udenlandske.

Konklusion

Phillips HD 9220/20 Airfryer er testens bedste fryer og er enormt brugervenlig. Den er let at rengøre, men ikke alle dele kan gå i opvaskemaskinen. TÆNK har testet denne fryer og giver den middel karakterer. Kritikken går b.la. på at temperaturkontrol og friteringstiden ikke er optimal. Til gengæld scorer den højt på brugervenlighed og rengøring.

Den bedste fryer til prisen er OBH actifry original plus. Den har non-stick belægning og automatisk omrøringsfunktion, hvilket gør den brugervenlig og nem at gå til.

Testens premium fryer er Phillip advanced XXL HD 9650/90, som er super effektiv og har en stor kapacitet så den passer til den store familie. Den har 5 forudindstillede programmer og benytter Twin Turbostarteknologi hvilket gør den super energieffektiv.

Phillip står også bag forbrugernes favorit fryer. Model HD 9240 XL, bliver igen og igen rost til skyerne af forbrugerne. Den har desuden vundet prisen ”BEDST I TEST”af det danske forbrugermagasin TÆNK. En virkelig alsidig Airfryer som kan lidt af hvert, endda bage din eftermiddagskage til kaffen hvis det skulle være.

Tefal friture actifry 2 in 1 udskiller sig ved at kunne tilberede to retter på samme tid. Der følger to forskellige pander med og man kan tilkøbe et hav af ekstraudstyr til denne model, som bare udvider mulighederne for brug.

Testens sidste fryer er Princess digitale luftfritøse XL. Den har en kapacitet på hele 3,2 liter, hvilket gør at den passer til den helt store familie. Derudover har den hele 7 forudindstillede programmer og kan tilberede lidt af hvert. Et sandt multiværktøj til dit køkken.

Vi håber at du er blevet klogere på hvilken Airfryer som passer bedst til dine behov og at du er klar til at kaste dig ud i madlavningens kunst med en helt ny vinkel.