Airfryer test (2020) → Se de 7 bedste airfryer her!

1

Phillips HD 9220/20

Phillips har udviklet denne brugervenlige Airfryer, som hjælper dig med at stege lækre sprøde pomfritter eller hot wings uden brug af nær så meget olie, som man normalt bruger ved en almindelig frituregryde.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Phillips HD 9220/20 (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
OBH Actifry Original + 899,00 Skousen.dk
Phillips advanced XXL HD 9650/90 2.222,00 Skousen.dk
Phillips AirFryer HD 9240 XL 2.080,00 Cdon.dk
Tefal friture actirfry 2-in-1 (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
Princess digital luftfritøse XL 699,00 Kitchentime.dk

Har du nogensinde stået i en presset situation med madlavningen? Enten som børnefamilie, hårdt arbejdende par eller single som skal tilberede et måltid ovenpå gårsdagens fest. 

Du har med garanti mere end én gang i dit liv, været presset på madlavningen og ønsket at der på magisk vis kom en husholderske og tryllede lækre, sunde retter frem og serverede på dit spisebord, mens du kunne tjekke mobilen i ro og mag oven på en lang dag. 

Nå, men husholdersken kan vi ikke klare, til gengæld kan vi anbefale dig at se nærmere på en AirFryer. Varmluftteknologien, som har vundet mere og mere indpas i de danske husstande igennem de senere år.

Her sparer du på brug af fedtstof, slipper for at vente på at ovn eller pande bliver varm og så gør fryeren resten for dig. Så hvis du ind imellem mangler en hjælpende hånd til madlavningen i hverdagen, hvor du kan smide det hele i en maskine og bare vente på at det er færdigt, så er det måske en Airfryer, der skal være din nyeste investering til køkkenet. 

Hvilken Airfryer skal jeg vælge?

Når du skal finde ud af hvilken Airfryer, som passer allerbedst til dine behov skal du først og fremmest være opmærksom på hvilken kapacitet disse maskiner har. Markedet er et virvar at finde rundt i, da nogle producenter oplyser maskinernes kapacitet i liter og andre oplyser kapaciteten i antal kg, som fryeren kan tage på én gang. Den bedste rettesnor man kan få er at der generelt kan være mere mad i en fryer med 1,2 kg end der kan i en maskine med en kapacitet på 1,2 l. derudover kan det være en god idé at se på antallet af portioner som maskinen kan tilberede på én gang.

Der findes mange modeller på markedet og fælles for dem alle er at de kan steget mad, med mindre brug af fedtstoffer end en original frituresteger kan. Nogle kan endda give det samme resultat med en enkelt skefuld olie og nogle kan tilberede din mad helt uden olie. Så se dig godt for når du sammenligner produkterne.

De fleste fryers har tilbehør som kan gå i opvaskemaskinen, men nogle modeller kan alle delene gå i maskinen og andre modeller er det kun enkelte dele som kan vaskes op i maskinen. Desuden findes der b.la. modeller som Tefal’s 2 in 1 model, som har to pander der kan benyttes på samme tid, så du kan tilberede flere retter på en gang. 

#1 Phillips HD 9220/20 Airfryer – Bedst i test airfryer

Phillips har udviklet denne brugervenlige Airfryer, som hjælper dig med at stege lækre sprøde pomfritter eller hot wings uden brug af nær så meget olie, som man normalt bruger ved en almindelig frituregryde. 

 1. Timer med klarsignal og autosluk
 2. Integreret luftfilter
 3. Cool touch håndtag
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge Phillips HD 9220/20 Airfryer

Denne Airfryer fra Phillips lader dig stege lækre sprøde pomfritter, kylling, snacks og kød med 80% mindre  fedtstof end en almindelige frituregryde. Phillips benytter en særlig Rapid-Air teknologi, som er en kombination af hurtig cirkulerende varme og et grillelement, som gør at man kan stege sin mad med ligeså godt resultat som en friture, men med væsentligt mindre fedt under tilberedningen.

Denne fryer har en max. Temperatur på 200 grader, som kan indstilles alt efter hvilke fødevarer som du tilbereder. 

Både den medfølgende pan og basket kan gå i opvaskemaskinen, hvilket sikrer en nem og overskuelig rengøring. Det er en ret stor fordel, da det kan være svært at få olien ordentligt af. Selve kabinettet og den elektriske enhed tåler ikke opvaskemaskine, men er pga. belægningen nem at tørre af med en fugtig klud og så er den faktisk klar til brug igen næste gang.

TÆNK har testet denne Airfryer og kommer med en samlet vurdering på middel. Kritikken går på at temperaturkontrollen og friteringstiden ikke er optimal, mens den på punkterne brugervenlighed og rengøring ligger helt i top.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 1425 watt
 •     Kapacitet: 2,2 liter
 •     Dele tåler opvaskemaskine
 •     Tilberedningstemperatur: op til 200 grader
 •     Vægt: 7 kg
 •     Farve: Sort

#2 OBH Actifry Original +

En ganske fornuftig Airfryer, som måske ikke har kapacitet, som mange af de andre spillere på markedet, men som alligevel har kapacitet til at tilberede op til 5 portioner af gangen. Den automatiske rører funktion og luftcirkulation gør at maden bliver tilberedt uden brug af særlig meget fedtstof. Det transparente låg gør at du nemt kan følge med under hele madlavningen.

 1. Non-stick belægning
 2. Timerfunktion og digitalt display
 3. Transparent låg
Forhandler Totalpris Læs mere
899,00 Se produkt
1.069,00 Se produkt

Derfor skal du vælge OBH actifry original plus

Tilsæt kun en enkelt skefuld olie og så er du faktisk i gang med at tilberede lækker mad i denne Airfryer. Den har en skøn non-stick belægning, som gør at den er utrolig nem at rengøre og du behøver ikke at bekymre dig for at din mad brænder på. Desuden har den en automatisk omrøringsfunktion som sammen med den cirkulerende varme tilbereder din mad på no time. Faktisk lover OBH med denne model, at du kun skal bruge 3% olie i forhold til normalt forbrug i en almindelig friture. Det må siges at være en ret stor besparelse af fedtstoffer i kalorieregnskabet.

Selve kapaciteten på denne fryer er på 1,2 liter, hvilket måske ikke er imponerende i forhold til konkurrenterne på markedet, men der er alligevel plads til 5 portioner, hvilket dækker de fleste husholdningers behov. 

Alle delene, undtagen maskinen selv, tåler at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen enormt nem og overskueligt. 

Låget på denne model er transparent, hvilket betyder at du ikke skal åbne maskinen under brug for at se hvor langt din mad er fra at være færdig, det er en ret stor fordel, da man slipper for at lukke varme ud og dermed bliver maskinen også mere energieffektiv.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 1400 Watt
 •     Kapacitet: 1,2 liter
 •     Dele tåler opvaskemaskine
 •     Tilberedningstemperatur: op til 230 grader
 •     Vægt: 4,8 kg
 •     Farve: Sort og hvid

#3 Phillips advanced XXL HD 9650/90

Denne model fra Phillips har kapaciteten, energieffektiviteten og det grønne islæt som vil passe til den moderne, miljøbevidste forbruger. En super effektiv og fin fryer, som kan leve op til den store families behov og som samtidig er både rengørings og brugervenlig.

 1. 5 programmer
 2. QuickControl og digital skærm
 3. Twin Turbostar teknologi
Forhandler Totalpris Læs mere
2.222,00 Se produkt
2.222,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Phillips advanced XXL HD 9650/90 

Denne multifunktions fryer fra Phillips, kan lidt af det hele. Ud over at den selvfølgelig bruger væsentlig mindre olie end en frituresteger gør, op til 90% mindre fedt faktisk, kan den også grille, stege, bage og holde din mad opvarmet. Den har 5 forudindstillet funktioner, som gør det let at overskue hvordan man bruger fryeren. Phillips HD  9650/90 model, benytter deres patenterede Twin Turbostar teknologi, som betyder at den hvirvler den varme luft rundt i din Airfryer som en tornado og dermed når rundt i hele kurven under tilberedning. Den er designet til at kunne udtrække fedt fra din mad og opsamle det i fedtfjerneren, så det er nemt at bortskaffe. 

Denne model er i XXL størrelse og kan altså tage en kapacitet på hele 1,4 kg mad af gangen, det er temmelig meget og svarer til ca. 6 portioner i almindelig størrelse, denne model er altså god til den store familie eller til at bruge hvis i får gæster.

Der følger desuden en gratis app med masser af opskrifter med til denne model.

En lille bonus info som måske kan interessere den miljøbevidste forbruger er at emballagen er fremstillet af mere end 90 % genbrugsmateriale og brugervejledningen er lavet i 100% genbrugsmateriale, så når du køber denne model er det både et produkt hvor du sparer på energien ved ikke at skulle opvarme en hel ovn, du bruger mindre olie, hvilket er godt for kalorieindtaget, men også godt for miljøet da færre ressourcer giver plus på C02 kontoen og så er emballagen i genbrugsmateriale. 

Ren win-win, mere grøn, mere effektiv og mere kapacitet.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 2225 Watt
 •     Kapacitet: op til 1,4 kg mad svarende til 6 portioner
 •     Kan stege, bage, grille, fritere og holde maden varm.
 •     Vægt: 7,99 kg
 •     Farve: Sort

#4 Phillips AirFryer HD 9240 XL

Denne Airfryer er forbrugernes favorit. Igen og igen bliver den rost til skyerne af folk som har denne model stående i køkkenet. Desuden er den testvinder af det danske forbrugermagasin TÆNK hvor den som den eneste Airfryer der er testet har fået bedømmelsen ”GOD”.

 1. Rapid air teknologi
 2. Skridsikre fødder
 3. Autosluk
Forhandler Totalpris Læs mere
2.080,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Phillips AirFryer HD 9240 XL

”Bagekartofler, frosne pomfritter, frosne kyllingebryst, flütes, rösti og bacon på få minutter og alt fedtet bliver i gryden/kurven og så er den kun 5 minutter om at blive varm”. Sådan lyder bare én ud af mange begejstrede anmeldelser for denne AiFryer fra Phillips. 

Denne model benytter en rapid air teknologi, som gør at du kan lave retter som normalt kræver tilsætning af fedt, på en sundere måde. Der skal bogstavelig talt kun bruges et lille ”skvæt” og så er du klar til at tilberede din mad. Modellen her har en opvarmningstid på ca. 5 minutter og kan både optø og tilberede din mad på ganske kort tid. 

Har du nogensinde prøvet at bage kage i din Airfryer? Sikkert ikke, men ikke desto mindre er denne model designet til at kunne lidt af hver, herunder også at bage en kage på ingen tid. Du slipper for alt maset med at skulle varme en hel ovn op, den er hurtig og energieffektiv og så kan den endda tages med på campingturen hvor mange ellers mangler en ovn. 

Denne model er testvinder ved forbrugermagasinet TÆNK, hvor det er den eneste AirFryer, som faktisk får bedømmelsen ”GOD”. Friteringstid og varmesikkerheden er optimal, den elektriske sikkerhed er i top og chancen for at brænde sig på ydersiden af apparatet pga. ophedning er minimal, fryeren er nem at rengøre og både pande og kurv kan gå i opvaskemaskinen. Denne maskine kan det hele og leverer et resultat som ligger i den gode ende og det er måske derfor ikke så underligt at forbruger anmeldelserne på netop denne model er himmelråbende positive. 

Produktdetaljer

 •     Effekt: 2100 Watt
 •     Kapacitet: 1,2 kg mad
 •     Digital skærm
 •     Styring af tid og temperatur
 •     Vægt: 7 kg
 •     Farve: Sort

#5 Tefal friture actirfry 2-in-1

Hvis du leder efter en fryer, som kan hjælpe dig med at lave fastfood på slow cooking måden, så er denne model lige noget for dig. Fryeren har 2 forskellige pander, som kan bruges på samme tid. Det betyder at du kan tilberede 2 forskellige retter på én gang og derfor kan du egentlig tilberede hele måltider i stedet for kun tilbehør i denne fryer.

 1. 4 forskellige programmer
 2. Kan tilberede 2 retter på samme tid
 3. Smart timer
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge Tefal friture actirfry 2-in1

Madlavning som du kender det er ovre! Med denne fryer kan du tilberede hele to retter på én og samme tid. Det betyder at du med denne model fra Tefal går fra at kunne bruge din Airfryer som et tilbehør eller supplement til din madlavning, hvor du stadig skal tilberede halvdelen af retten i gryde, pande eller ovn, nu kan nøjes med at tilberede hele måltidet i din Airfryer. Denne model har to pander som kan sidde i maskinen på samme tid og du kan derfor stege kartofler og kød eller grøntsager på samme tid. 

Fryeren har en non-stick keramisk belægning som gør at den har brug for meget mindre fedtstof til at tilberede maden og så er den nem at rengøre. Låget er helt transparent så du kan følge med i processen under hele forløbet.

Ud over de medfølgende pander, kan man til denne model købe tilbehør som en ekstra tilberedningsbakke til kager, en snackkurv der egner sig perfekt til de små hurtige godbidder samt bage kopper hvor du kan tilberede små bagte mundfulde. Actifry 2 in 1 er en af de eneste på markedet, hvor man kan få så meget forskelligt tilbehør.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 1400 Watt
 •     Kapacitet: 1,5 kg 
 •     Kan tilberede 2 forskellige retter på samme tid
 •     Farve: Sort

#6 Princess digital luftfritøse XL

Denne Airfryer har en kapacitet på hele 3,2 liter, hvilket gør den til en af de maskiner på markedet med allerstørst kapacitet. Derudover har den hele 7 forskellige indstillinger og kan alt fra at stege, grille, fritere, bage og genopvarme din mad så det stadig er saftigt og lækkert.

 1. Ekstra stor kapacitet
 2. Kan tilberede maden helt uden brug af olie
 3. Aftagelig kurv med håndtag
Forhandler Totalpris Læs mere
699,00 Se produkt
919,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Princess digital luftfritøse XL

Denne model benytter den seneste teknologi indenfor Airfryers. Ved hjælp af belægning, temperaturstyring og varmecirkulation er det med denne model nu muligt at tilberede din mad helt uden brug af fedtstoffer. 

Denne Airfryer har 7 forprogrammerede indstillinger og kan stege, bage, grille, fritere og genopvarme maden. Kender du det at du skal have rester fra dagen før og måske smider hele molevitten på en tallerken og ind i mikrobølgeovnen og ja resultatet er tørt, kedeligt og mildest talt ikke til at råbe hurra for. Princess Airfryer har specialiseret sig i også at kunne bruges til at genopvarme maden så det stadig er frisk og lækkert. Det er bl.a. muligt da den cirkulerer den varme luft i en lukket beholder så den holder på fugten under brug. Desuden bliver maden ikke lynstegt uden omrøring, men bliver langsomt opvarmet og cirkuleret ved hjælp af omrørebladende i maskinen. 

Alle delene med undtagelse af maskinen selv, kan desuden smides i opvaskemaskinen efter brug. Det gør den enormt let at rengøre. Desuden er designet stilrent og moderne, så det er en Airfryer, som vil passe ind i de fleste danske moderne køkkener, hvilket selvfølgelig øger muligheden for at man får den brugt og ikke bare pensionerer den i et køkkenskab.

Produktdetaljer

 •     Effekt: 1500 Watt
 •     Kapacitet: 3,2 liter, svarende til 5 portioner
 •     Justerbar timer og temperatur
 •     Farve: Sort

Hvad skal du være opmærksom på når du køber én Airfryer?

Når du køber en Airfryer, skal du se på behovet for kapacitet, rengøringsvenlighed, tilberedningsevner og fedtstofforbrug.

Nogle maskiner kan kun stege maden, andre har programmer så du kan grille, bage, holde maden varm eller genopvarme maden.

Derudover skal du være opmærksom på hvor meget mad, du har behov for at kunne tilberede på én gang. Er i kun to i husstanden eller er i en familie på 5, så er størrelsen og kapaciteten for din nye Airfryer vigtig at kigge på.

Ydermere er det relevant at se på hvilket fedtstofforbrug de forskellige maskiner har behov for, nogle kan klare sig med 1 dl fedtstof, andre en spsk. og andre kan tilberede dine retter helt uden brug af fedtstof.

Endelig er det en god idé at vælge en maskine som er nem at rengøre

Testkilder

I denne test har vi gjort brug af forskellige testkilder, både danske og internationale.

Forbrugerrådet TÆNK

Forbrugerrådet TÆNK er et uvildigt dansk forbrugermagasin, som tester forskellige produkter på markedet. De har b.la. Lavet flere test om saftpressere.

Producenternes hjemmesider

For at indhente oplysninger har vi brugt producenternes hjemmeside. Det giver os den bedste information om de specifikke saftpressere. Vi har derfor udvalgt de bedste saftpressere på markedet ud fra information på nettet og diverse forbrugertest, både danske og udenlandske.

Konklusion

Phillips HD 9220/20 Airfryer er testens bedste fryer og er enormt brugervenlig. Den er let at rengøre, men ikke alle dele kan gå i opvaskemaskinen. TÆNK har testet denne fryer og giver den middel karakterer. Kritikken går b.la. på at temperaturkontrol og friteringstiden ikke er optimal. Til gengæld scorer den højt på brugervenlighed og rengøring.

Den bedste fryer til prisen er OBH actifry original plus. Den har non-stick belægning og automatisk omrøringsfunktion, hvilket gør den brugervenlig og nem at gå til.

Testens premium fryer er Phillip advanced XXL HD 9650/90, som er super effektiv og har en stor kapacitet så den passer til den store familie. Den har 5 forudindstillede programmer og benytter Twin Turbostarteknologi hvilket gør den super energieffektiv.

Phillip står også bag forbrugernes favorit fryer. Model HD 9240 XL, bliver igen og igen rost til skyerne af forbrugerne. Den har desuden vundet prisen ”BEDST I TEST”af det danske forbrugermagasin TÆNK. En virkelig alsidig Airfryer som kan lidt af hvert, endda bage din eftermiddagskage til kaffen hvis det skulle være.

Tefal friture actifry 2 in 1 udskiller sig ved at kunne tilberede to retter på samme tid. Der følger to forskellige pander med og man kan tilkøbe et hav af ekstraudstyr til denne model, som bare udvider mulighederne for brug.

Testens sidste fryer er Princess digitale luftfritøse XL. Den har en kapacitet på hele 3,2 liter, hvilket gør at den passer til den helt store familie. Derudover har den hele 7 forudindstillede programmer og kan tilberede lidt af hvert. Et sandt multiværktøj til dit køkken.

Vi håber at du er blevet klogere på hvilken Airfryer som passer bedst til dine behov og at du er klar til at kaste dig ud i madlavningens kunst med en helt ny vinkel.

Giv dit besyv med