Bagemaskine test (2022) → Guide til top 5 bagemaskiner

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Wilfa BM-50 bagemaskine
TESTVINDER

Wilfa BM-50 bagemaskine

Bagemaskinen BM-50 fra Wilfa tager alt det besværlige ud af friskbagt brød, og sørger for lunt brød til hele familien, hver morgen. Du kommer bare ingredienserne i inden du går i seng, indstiller maskinen til…

Wilfa BM-50 bagemaskine 1

Wilfa BM-50 bagemaskine

Kenwood BM450 3
God til det meste

Kenwood BM450

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Duften og smagen af nybagt brød er noget af det allerbedste der findes, det er virkelig svært at slå, og de fleste mennesker falder nærmest i svime over et godt brød. Friskbagt brød er for mange også forbundet med en masse minder fra livet, omkring hygge og samvær. Jo, nybagt brød er intet mindre end fantastisk. 

Desværre kan det for mange være en besværlig og tidskrævende process, som kan være svært at få tid til i en travl hverdag. Ligesom det kan være noget af en udfordring at få det gode resultat. Med den rigtige bagemaskine er du godt i gang. Læs her vores store bagemaskine test! 

Kort resultat af testen

Hvis du ikke har tid til at læse denne bagemaskine test, eller bare vil have et hurtigt svar på hvad vi vurderer er den bedste bagemaskine, kommer der en kort opsummering her. Vi anbefaler dog at du læser hele analysen, der der er mange gode informationer at hente, som vil gøre dig mere sikker i dit kommende køb. Til sidst i analysen, gennemgår vi også en række af de ting der er værd at overveje og at være opmærksom på inden dit bagemaskine køb

Wilfa BM-50 bagemaskine

Wilfa BM-50 bagemaskine
Fordele
 • pros-icon.svg 13 forskellige programindstillinger
 • pros-icon.svg Indbygget timer til 5 af programmerne
 • pros-icon.svg Kan bage mellem 500 – 1500 g ad gangen

Detaljeret gennemgang

Bagemaskinen BM-50 fra Wilfa tager alt det besværlige ud af friskbagt brød, og sørger for lunt brød til hele familien, hver morgen. Du kommer bare ingredienserne i inden du går i seng, indstiller maskinen til det ønskede program og så vågner du op dagen efter, til det dejligste nybagte brød.

Derfor skal du vælge Morphy Richards Breadmaker 48319

Hjemmebagt brød kan godt være en lidt klistret og omstændig affære, men samtidig findes der få ting mere lækkert, end lunt nybagt brød med masser af smør. Elsker du nybagt brød til din morgenmad, men orker ikke at stå op før fanden får sko på. Så er en bagemaskine et oplagt valg til dig. Med denne bagemaskine kan du nemlig udskyde starten på bagningen, så det passer med at der er friskbagt brød til din morgenmad. 

Denne bagemaskine giver dig samtidig masser af muligheder for hæve og bagetider, med de hele 13 forskellige automatiske programmer, er det ingen sag at finde præcis den kombination netop din familie foretrækker. 

Der er altså god mulighed for at eksperimentere både med hævetid, meltyper og meget andet. Bagemaskinen har en kapacitet på 1 kg, hvilket er rigeligt til de fleste familier, især hvis man bager ofte. Udstyret med en bagemaskine er der altså ikke længere nogen undskyldning for ikke at bage brødet selv. 

Produktdetaljer for Morphy Richards Breadmaker 48319

 • 1 kg kapacitet
 • 13 indstillinger
 • 12 timers timerfunktion
 • Hold varm funktion
 • LED display

OBH-6544

Bedste bagemaskine til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Holde varm funktion
 • pros-icon.svg Program til to forskellige størrelser brød
 • pros-icon.svg Indstilling af bruningsgrad

Detaljeret gennemgang

Bagemaskinen fra OBH klarer alt det besværlige arbejde og sørger for friskbagt brød til præcis dér hvor du ønsker det. Du kommer bare ingredienserne ned i maskinen og indstiller den til det ønskede program, og så sørger maskinen ellers for både at ælte, hæve og til sidst bage brødet. Helt uden besvær eller klistrede fingre.

Derfor skal du vælge OBH-6544

OBH er altid garant for produkter af høj kvalitet og samtidig til rigtig fornuftige priser, hvor de fleste kan være med. Denne bagemaskine er ingen undtagelse. Her får du en bagemaskine som kan alt det den skal kunne, og så kan den samtidig anskaffes for rimelige penge. Der er altså tale om et value for money produkt, som vil passe ind i langt de fleste husholdninger. 

Bagemaskinen fra OBH er udstyret med 12 forskellige programmer, og kan indstilles til to forskellige størrelser brød. Faktisk kan du tilmed selv bestemme hvor brunt du vil have dit brød, der er altså rig mulighed for at tilpasse maskinen til netop din smag. 

Den smarte timerfunktion, gør det muligt at nyde friskbagt brød præcis når du ønsker det. Om det er til morgenmaden eller aftensmaden, du bestemmer. Du kommer bare ingredienserne i maskinen og så sørger den for resten. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og vente på resultatet, og så naturligvis finde smørret frem. Så avanceret er maskinen dog ikke. 

Er du ikke helt klar til at spise når brødet er færdigt, så holder maskinen det lunt for dig i op til 60 minutter. 

Produktdetaljer for OBH-6544

 • 12 programmer
 • Timerfunktion
 • Holde varm funktion
 • LCD display
 • Program til to forskellige størrelser brød

Kenwood BM450

God til det meste

Kenwood BM450
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille dine egne favoritprogrammer
 • pros-icon.svg Indstillinger til 3 forskellige brødstørrelser
 • pros-icon.svg Timer på op til 15 timer

Detaljeret gennemgang

Bagemaskinen fra Kenwood opfylder dine hedeste brød drømme. Med hele 15 programmer er der nærmest ikke det denne maskine ikke kan klare, og nærmest kun fantasien sætter grænser. Maskinen giver dig også mulighed for at indstille dine favoritprogrammer, så brødbagningen går endnu nemmere.

Derfor skal du vælge Kenwood BM450

Brødbagning har aldrig været så nemt som når man er udstyret med en bagemaskine. Glem masser af opvask, klistrede fingre og dejrester ud over det hele. Med en bagemaskine i husholdningen slipper du for alt det besvær, der ellers kan være forbundet med brødbagning og du behøver ikke at tænke på røremaskiner og andet bagegrej. Bagemaskinen klarer det hele i et snuptag. 

Du kan nærmest variere dit brød i det uendelige, med forskellige meltyper, hævetid, væske og meget andet. Maskinen hjælper dig rigtig godt på vej, med hele 15 forskellige programmer, der gør det nemt at opnå præcis det resultat du elsker. 

Bager du gerne brød i forskellige størrelser, alt efter hvor mange det er til, så gør denne bagemaskine også dén del nem, da du vælge imellem tre forskellige brød størrelser, og dermed er sikret brød der er bagt til perfektion og samtidig laver du ikke mere brød end du skal bruge. 

Har du nogle forskellige favoritprogrammer, så kan du nemt indstille dem på maskinen, så det bliver endnu hurtigere og lettere at få det perfekte brød. Ligesom timerfunktionen sørger for friskbagt brød på præcis det tidspunkt du ønsker det. Timeren kan indstilles på op til 15 timer, så der er altså rig mulighed for at forberede brødet i god tid. 

Produktdetaljer for Kenwood BM450

 • 15 programmer
 • Mulighed for indstilling af 5 favoritprogrammer
 • Timer op til 15 timer
 • 3 forskellige brødstørrelser
 • LCD skærm
 • Kapacitet på op til 1 kg

Guide

Hvilken bagemaskine skal jeg vælge?

Vi har nu gennemgået en række forskellige bagemaskiner som adskiller sig fra hinanden i både pris og funktioner. Måske du allerede har helt styr på hvad det rette valg for dig er, men er du stadig i tvivl om hvad du skal kigge efter, så kommer her en række ting der er gode at overveje inden du køber din nye bagemaskine.

Der findes mange forskellige bagemaskiner på markedet, og hvad der er det rigtige valg for dig, er ikke nødvendigvis det rette valg for naboen eller kollegaen. Det er altid godt at huske på.

Når du skal finde den bedste bagemaskine til netop dig, er det en god idé at overveje hvor meget den skal bruges, og hvor store portioner den skal bruges til. Er det en stor husholdning, så er det vigtigt at kigge efter hvor stor kapacitet bagemaskinen har. Er det en mindre husholdning, kan det derimod være relevant at kigge på om maskinen har indstillinger for forskellige størrelser af brød, på den måde bliver dit brød stadig bagt perfekt, selvom det er en større eller mindre portion.

Funktioner

Det er også værd at overveje hvor mange funktioner din bagemaskine skal have. Foretrækker du så få funktioner som muligt, fordi du hader at sætte dig ind i komplicerede vejledninger, så gå efter en af de mere simple modeller, uden alt for mange dikkedarer. Hvis du til gengæld elsker maskiner med mange funktioner, så gå efter dem med mange indstillinger og som måske tilmed kan lave yoghurt, har indbygget dispenser til frugt og nødder eller andet. Netop dét område er ét af dem der adskiller maskinerne mest fra hinanden.

Inden dit køb kan du også overveje om din bagemaskine er en der skal stå fremme på køkkenbordet til daglig, eller om den skal pakkes væk efter brug. Er det en der skal stå fremme hele tiden, kan det måske relevant at kigge på både størrelse og design, hvis den del er noget du interesserer dig for. Skal den pakkes væk efter brug, er det måske mest om den passer ind i køkkenskabet, man skal overveje.

Pris

Pris kan være en anden faktor der kan være relevant at tage med i overvejelserne. Der kan være stor prisforskel på de forskellige maskiner, og selvom pris og kvalitet ofte følges ad, så er det ikke altid tilfældet. Prisen på en vare kan også afspejle hvor avanceret maskinen er, og hvor mange funktioner den har, hvilket er en god ting for nogle, men helt overflødigt for andre. Det kan være en god ide at gøre netop det op med sig selv, så man ikke ender med at købe en dyr maskine, med en masse funktioner man aldrig får brug for, eller omvendt kun at gå efter prisen, og at maskinen så ikke kan det man gerne vil have den skal kunne.

Dette var en række af de ting man med fordel kan overveje inden man køber en ny bagemaskine. Har man gjort sig grundige overvejelser og spurgt sig selv om de relevante spørgsmål, er der stor sandsynlig for at man får gjort det rette køb i første omgang, og dermed at man får en maskine man bliver rigtig glad for.

Hvad er en god bagemaskine?

Elsker du duften og smagen af nybagt brød, men synes det er besværligt og tidskrævende. Så er en bagemaskine garanteret noget for dig. En bagemaskine sørger nemlig for alt det hårde og tidskrævende arbejde. Du hælder bare ingredienserne ned i maskinen og så sørger den både for at ælte, hæve og bage dit brød. Det er da smart. Langt de fleste bagemaskiner er tilmed udstyret med en timerfunktion, som gør det muligt at få friskbagt brød på alle tider af døgnet, præcis når du ønsker det.

Elsker du friskbagt brød til din morgenmad, er det altså slut med at stå op timevis tidligere for at bage brød, og du slipper tilmed for klistrede dejfingre. Der er altså en lang række fordele ved at anskaffe sig en bagemaskine.

Men hvad er en god bagemaskine så? Svaret på dette spørgsmål kan være meget individuelt, da det i høj grad afhænger af de behov og ønsker en husholdning har.

I denne bagemaskine test, gennemgår vi en række bagemaskiner og analyserer hvad de hver især gør godt. På den måde bliver du godt klædt på til dit køb af bagemaskine og er sikker på at du får en god bagemaskine med hjem.

Findes der flere typer bagemaskiner?

Der findes mange forskellige bagemaskiner på markedet, og flere mærker har tilmed flere forskellige modeller, det kan altså være lidt af en jungle at finde den rette maskine. Vi har i denne test analyseret fem forskellige bagemaskiner, der alle er fuldautomatiske maskiner, som gør alt arbejdet for dig. De både ælter, hæver og bager brødet.

Der kan være forskel på hvor meget kapacitet de forskellige maskiner har, ligesom der kan være en del forskel på hvor mange forskellige programmer og muligheder maskinerne har. Det er altså en god ide at gøre sig nogle tanker om hvilke kvaliteter man ønsker at ens kommende bagemaskine skal have. Svaret på dette spørgsmål, kan man heldigvis blive meget klogere på i denne bagemaskine test.

Testkilder

I denne test har vi brugt en masse forskellige kilder for at klæde dig bedst muligt på til dit køb. Vi har kigget på producenternes hjemmesider, ligesom vi har kigget på forskellige tests fra blandt andet Familiejournalen og Forbrugerrådet Tænk, vi har også kigget på forskellige brugeranmeldelser fra ind og udland, på den måde er vi sikre på at du får købt en bagemaskine som passer til netop dit behov og som du kan få glæde af i mange år fremover.

Vi håber at du er blevet klogere på de forskellige muligheder, og at du føler dig godt rustet til at købe din nye bagemaskine.

Nogle af de kilder vi har brugt i denne test kommer her:

Forbrugerrådet Tænk

Uvildig virksomhed som ikke har kommercielle interesser, men som udelukkende er interesserede i at vejlede brugerne bedst muligt i deres køb af forskellige ting til hjemmet. Tænk ved hvad de laver og leverer yderst valide tests. De vurderer forskellige produkter ud fra en række fastsatte kriterier.

Forbrugerrådet Tænk er altså en af de mest brugte platforme til tests og samtidig én af de mest troværdige. Tænk har udelukkende interesse i at vejlede brugerne bedst muligt.

Familiejournalen

Magasin der beskæftiger sig med livsstil og hjemmet og som udfører tests af forskellige produkter, der kan være en hjælp i husholdningen og i hverdagen.

Konklusion

Vi har nu gennemgået alle bagemaskinerne, og kigget på hvad hver enkelt maskine gør ekstra godt og hvad de forskellige bagemaskiner hver især egner sig godt til. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i hvad det bedste køb er fordi der findes så mange muligheder, men forhåbentlig er du blevet klogere af at læse denne bagemaskine test og føler dig godt rustet til at købe din nye bagemaskine, og at købe den bedste i første omgang, så den ikke skal skiftes ud igen foreløbig.

Som nævnt tidligere i artiklen, så kan det være meget individuelt hvad der er det rette valg, da ønsker og behov kan variere meget efter hvem man er, ligesom forskellige mennesker lægger vægt på forskellige ting. Når vi udpeger en vinder er det altså et valg der er baseret på hvad vi mener flest vil blive glade for.

I denne bagemaskine test har vi udpeget Morphy Richards Breadmaker 48319 som bedst i test bagemaskine. Vi har valgt netop denne bagemaskine, da det er en god allround maskine som passer godt ind i langt de fleste husholdninger. Den har flere praktiske funktioner og indstillinger og en fin størrelse.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×