Bedste blender test 2019

Denne side er reklamefinansieret / affiliate

Blenderen er et musthave i nutidens køkken. Det er en maskine  med flere funktioner, men på trods af dette yderst let at betjene. Hvad enten det er en sund og kold smoothie af lækre bær og frugter, du drømmer om eller suppe uden klumper, så kan blenderen hjælpe dig. Den både knuser og hakker, blander rundt og purer til den helt store guldmedalje. 

I dag er blenderen fast inventar i de fleste moderne køkkener. Ikke mindst fordi man kan bruge den til en hel del i madlavningen. Mange familier bruger dagligt blenderen til at fremstille lækre og sunde smoothies til stor glæde for både børn og voksne. En nem måde at få den anbefalede mængde af frugt og grønt i kostpyramiden. 

Og skal det en dag være lidt ekstra festligt, kan der vippes lidt vaniljeis ned i den kulørte masse, og vupti, så har du på et splitsekund en iskold milkshake. 

Men blenderen kan meget andet end at fremstille lækre kolde drikke. Den kan nemlig også snildt bruges i madlavningen, hvis du for eksempel skal have hakket løgene eller pureret tomaterne yderligere til kødsovsen. 

Kort resultat af testen

Jeg vil lige give et kort resume af testen ved at nævne vores top 3 blendere. Den bedste blender er KitchenAid 5KSB8270. Den er en klar vinder hos Forbrugermagasinet Tænks test. Den kan selvfølgelig blende, men du får også meget mere end det, da den også kan blende og koge suppe. Dette er ikke bare en normal blender. 

Bedst til prisen blenderen er Magimix Power Blender, som har en fornuftig pris og er en kraftig maskine. Den har vundet Pricerunners test, og har 4 forskellige programmer og et rengøringsprogram. 

Premium blenderen er Vitamix Ascent, som er en moderne blender med touch display, og den har også 4 programmer, hvor en af funktionerne er suppe. Den kan altså også blende og koge suppe og er klart til en mand, der bare vil have det bedste af det bedste. 

Hvilken blender skal jeg vælge? 

Dog er der efterhånden mange blendere på markedet, og det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilken blender du skal vælge. Derfor får du her vores  bud på 3 gode blendere, der kan gøre det nemmere for dig at beslutte, hvilken blender du skal vælge.

#1 KitchenAid 5KSB8270 – Den bedste blender

Denne blender er til den stilsikre og kvalitetsbevidste bruger

KitchenAid 5KSB8270 er testet af eksperter i både ind- og udland. Det danske forbrugerråd Tænk samt den danske teknologiside Inputmag.dk har været på banen og testet blenderen, og ligeledes har den internationale testside Trustdreviews.com.  Blenderen er testet for blandt andet blender-egenskaber, brugervenlighed og støj, og klarer sig generelt godt i testene. KitchenAid er kendt for flot design og høj kvalitet.

Fremhævede fordele:

 1. Blenderen har en store kande på 1,65 liter er det muligt at lave store mængder. Kandens glas er desuden fremstillet, så du kan tilberede varm suppe i blenderen på ganske kort tid.
 2. Blenderen har 3 forudindstillede Adapti-Blend programmer (Smoothies, safte og supper), hvorved den ideelle konsistens let opnås
 3. Blenderen har en motor med 3,5 HK, hvilket er med til at gøre blenderen til en alsidig en af slagsen, der let og effektivt kan blende såvel hårde som bløde ingredienser

Derfor skal du vælge KitchenAid 5KSB8270 blender

KitchenAid 5KSB8270 er en flot og professionel blender i sit udtryk, og alene af den grund er det værd at overveje, om ikke den fortjener en fast plads på køkkenbordet. Den fås desuden i 3 forskellige farver, så du har mulighed for at vælge netop den, der passer til dit temperament og dit køkken. 

KitchenAid 5KSB8270 har et flot retro look, men er ellers bygget op som en traditionel blender med motorenhed nederst og glas foroven. Blenderen har en præcisionsstyreknap, med hvilken du kan indstille hastighed og program. 

Blenderen kan indstilles i 11 hastigheder samt Pulse/Boost og selvrengøringscyklus. Desuden har den en smart tamper, som du kan bruge til at skubbe med, hvis nogle ingredienser sætter sig fast undervejs, og dermed opnå fuld udnyttelse af ingredienserne.

Med en effekt på 1800 Watt er KitchenAid 5KSB8270 en stærk blender, der let knuser og blender hårde og fiberholdige råvarer som eksempelvis frossen frugt, men samtidig også kan bruges til at røre en god pandekagedej på. Den er ideel til babymad, da den formår at udjævne klumper og lave den perfekte babymos.  

Kanden på KitchenAid 5KSB8270 rummer 1,65 liter, og det er dermed muligt at tilberede større mængder. Glasset i kanden er desuden fremstillet i en slags dobbelt lag, som gør at du eksempelvis let og hurtigt kan tilberede i en varm suppe i blenderen, uden risiko for at brænde sig på ydersiden af glasset undervejs. Du kan derfor uden bekymring bruge blenderen til både koldt og varmt.

KitchenAid 5KSB8270 kan mange ting, og så kan alle de aftagelige dele gåi opvaskemaskinen, hvilket virkelig er et stort plus, for det er altid mere attraktivt at bruge en maskine, når du ved, at den ikke efterlader en masse hånd-opvask. 

Hvis der skal nævnes et par få ulemper ved KitchenAid 5KSB8270 blenderen, så er det en dyr blender, der desværre også larmer en del i brug.

Produktdetaljer:

 •   Watt max: 1800
 •   Turbo funktion: Nej
 •   Puls funktion: Ja
 •   Antal hastigheder: 11
 •   Programmer: Smoothie, Juice, Suppe, Rengøring
 •   Højde: 45 cm Bredde: 23 cm Dybde: 25 cm
 •   Vægt, samlet: 9.300 g.
 •   Ledningslængde 97 cm
 •   Dele der kan gå i opvaskemaskinen: Alle dele, der kan tages af.
 •   Brugsvolumen, kande: 1500 ml (til øverste streg)

Magimix Power Blenderen – Blenderen bedst til prisen 

Er du på udkig efter en god blender, men til en fornuftig og overkommelig pris, så er Magimix Power Blenderen et rigtig godt bud. En udmærket blender, der kan det den skal kunne, men til en pris, hvor de fleste kan være med. Magimix Power Blender har desuden vundet Pricerunners blender-test.

Fremhævede fordele:

 1. Blenderen har 4 automatiske power-programmer, der gør det legende let at forberede den perfekte smoothie, suppe eller hvad du ellers kunne tænke dig.
 2. Blenderen har et automatisk rengøringsprogram, der gør det let og hurtigt at rengøre blenderen efter brug
 3. Blenderen kan i kombination af sine skarpe knivblade og kande-design, samt sine 1.300 W og hurtige omdrejninger, sørge for en optimal blendning og give så godt som perfekte resultater.

Derfor skal du vælge Magimix Power Blenderen

Magimix Power Blenderen lever op til sit navn. Det er nemlig en virkelig kraftfuld blender, der kan gøre underværker i dit køkken. Dens design er muligvis et af de mere anonyme, men dette skal du ikke lade dig narre af. 

Med sine 1.300 W og 22.000 omdrejninger i minuttet, er dette en blender med masser af styrke og power, klar til at lette dine forberedelser i køkkenet, da du for eksempel ikke behøver at skære grøntsagerne ud, før du smider dem i blenderen – Det klarer den for dig!  Også frosne bær, is og nødder klarer Maximix Power Blenderen hurtigt og effektivt og helt uden problemer.

Blenderen er nem at betjene, da den har 4 automatiske power-programmer, som du let kan tilberede de perfekte smoothies, kolde eller varme supper, is, is-desserter, knust is med mere – Hurtigt og nemt! Kombinationen af knivskarpe blade og tilpassede kande-design sørger for at ingredienserne blendes optimalt, og sikrer et perfekt resultat med minimal temperaturændringer før og efter blendning.  Ikke mindst er blenderen super let at rengøre efter brug, da den har et automatisk rengøringsprogram. Den eneste ærgerlige ting er, at de enkelte dele ikke kan gå i opvaskemaskinen.

 Med blenderen følger en praktisk spatel til ingredienser samt en lækker og inspirerende opskriftsbog.

Produktdetaljer:

 •   Watt: 1300 
 •   Omdrejninger/min.: 22.000
 •   Målt lydniveau: dB 20 cm
 •   Ledningslængde: 99 cm
 •   Højde: 42 cm, Bredde: 15 cm, Dybde: 17 cm
 •   Pulsfunktion: Ja
 •   Forudindstillede programmer: 4 
 •   Materiale: Glas/plast
 •   Kande: Termoglas på 1,8 liter
 •   Låg med doseringsmål til tilberedning
 •   Tåler opvaskemaskine: Nej, kun kanden.

Vitamix Ascent A3500i blenderen – Premium blenderen

Vitamix Ascent er en ny serie af Premium blendere. Der er tænkt i at forene det brugervenlige med moderne og stilsikkert design samt med tidens krav om funktionalitet og sikkerhed. Det eksklusive design og de nye standarder for brugervenlighed bliver med Vitamix Ascent blenderen løftet til nye højder. 

Fremhævede fordele:

 1.   Blenderen har et touch display, der understreger blenderens stilrene design og hjælper til at lette rengøringen af maskinen.
 2.   Blenderen har hele 5 automatiske programindstillinger (Smoothies, frosne desserter, varme supper, puréer og selvrens), der sikrer det bedste resultat
 3. Blenderen har en programmerbar indbygget timer, der hjælper med at under- eller over-behandle indholdet i blenderen. 

Derfor skal du vælge Vitamix Ascent A3500i Blenderen

Vitamix Ascent A3500i blenderen er ikke for den ordinære bruger. Den er for finesmekkeren, der vil have det ypperste af det ypperste i sit køkken. Med andre ord: Dette er en luksus-blender, der har øje for såvel design, brugervenlig, funktionalitet og sikkerhed.

Vitamix Ascent A3500i er en blender i stilrent design og med et touch display til at betjene maskinen, og herved også lette rengøringen. 

Vitamix Ascent A3500i har en automatisk indbygget timerfunktion, som hjælper til at sikre, at dit indhold får den rette tilberedning. Du indstiller blot timeren efter den blanding, du har i kanden, og så slukker blenderen automatisk. Dette betyder, at du kan koncentrere dig om andre ting, mens du tilbereder i blenderen, da du ikke er nødsaget til at holde øje med den. Timeren giver desuden information om resttid, eller hvor lang tid du, du har været i gang med at blende, hvilket er med til at sikre den perfekte tekstur hver eneste gang.

Vitamix Ascent A3500i blenderen har desuden 5 automatiske forudprogrammerede programindstillinger, der automatisk tilpasses indhold og mængde, og stopper blenderen, når programmet er færdigt.  Vitamix Ascent A3500i har variabel hastighedskontrol og pulsfunktion, hvilket gør det muligt at finjustere konsistensen afhængigt af, hvad der tilberedes i blenderen. Blenderen Vitamix Ascent A3500i har indbygget trådløs forbindelse, og lever op til de strengeste sikkerhedskrav, der stilles på markedet. Vitamix Ascent A3500i blenderen har hestekræfter på 2,2 og dermed en ultra kraftfuld motor. Dette betyder, at blenderen uden besvær kan blende selv de hårdeste ingredienser, men samtidig også fremstille en lækker blød smoothie i rette temperatur. 

 Som en sikkerhedsmæssig foranstaltning, kan blenderen ikke starte, medmindre beholderen er sat på plads med låget sat korrekt på. Løfter du låget eller fjerner beholderen, mens motoren kører, vil denne afbrydes, idet der er en indbygget motorbremse, der standser den på under 2 min. Dog kan du sagtens tilføje ingredienser gennem påfyldningshullet i låget, mens der blendes. 

Vitamix Ascent A3500i blenderen er let at rengøre i og med at både kande, låg, prop og tamper tåler en tur i opvaskemaskinen. Du kan også vælge at rengøre blenderen ved hjælp af det automatiske rengøringsprogram. Tilføj blot en enkelt dråbe opvaskemiddel og varmt vand, og så rengøre blenderen sig selv på 35 sekunder. Nemt, ikke? Motorenheden rengør du let med en opvredet klud med varmt vand. Vitamix Ascent A3500i kommer som standard med en 2 liters kande. I modsætning til de fleste andre blendere, har kanden en smal tud, der gør det let at servere direkte fra kanden eller at hælde indholdet over i mindre glas eller skåle uden at spilde. Kanden er desuden lav, hvilket gør det lettere at få plads til blenderen i et skab, eller under eventuelle overskabe i køkkenet.

Produktdetaljer:

 •   Watt: 1400
 •   Effekt: 2,2 hk
 •   Højde 43 cm: Bredde: 20 cm, Dybde: 28 cm 
 •   Vægt: 7 kg
 •   Materiale: Glas/børstet stål
 •   Skålstørrelse: 2 liter
 •   Variabel hastighed: Ja
 •   Pulsfunktion: Ja
 •   Forudindstillede programmer: 5
 •   Touch display: Ja
 •   Timerfunktion: Ja
 •   Tåler opvaskemaskine: Ja
 •   Tamper medfølger
 •   Opskriftsbog medfølger

Wilfa BL-1200 black/silver Blender

En blender der opnår en flot topplacering i det norske magasin Klikk.no. Her er 9 forskellige blendere i lav- og mellempris-området testet af Kokken Jan Ivar Nykvist. Wilfa BL-1200 får ros for den robuste og tunge konstruktion, og ligeledes for at have en praktisk trinløs hastigheds-funktion. Ligeledes har blenderen vundet en række danske tests i danske aviser, og med god grund.

Fremhævede fordele:

 1. Blenderen er en solid blender med en kraftig motor på 1200 Watt, og den knuser derfor is ubesværet
 2. Blenderen er nem at betjene, og ligeledes let at rengøre
 3. Blenderen har et smart påfyldningslåg i selve låget, hvilket gør det muligt at påfylde ingredienser, mens der blendes.

Derfor skal du vælge Wilfa BL-1200 Blenderen

Wilfa BL-1200 Blenderen er en god og solid blender til en fornuftig pris. Den har en kraftig motor på 1200 Watt, hvilket gør blendning af de fleste hårdere ingredienser muligt.  En af de smarte funktioner ved netop denne blender er, at den har et påfyldningslåg i selve låget, som gør det muligt at tilføje yderligere ingredienser, uden at skulle stoppe maskinen først. Blenderen har en rumlig glaskande på 1,8 liter, så der er god plads til eksempelvis at tilberede suppen til aftensmaden i blenderen også.

Alle dele kan nemt afmonteres og sættes over i opvaskemaskinen, hvilket gør det en tand sjovere at tage en køkkenmaskine i brug.

Blenderen har klaret sig rigtig godt i diverse tests, hvilket jo altid er en god målestok. Skal der alligevel påpeges en ulempe ved Wilfa BL-1200 blenderen, så larmer den lidt mere, end de mest lydsvage modeller, der også findes på markedet.

Produktdetaljer:

 •   Watt: 1200
 •   Højde: 44,5 cm, Bredde: 21,5 cm, Dybde: 21,5 cm
 •   Vægt: 5,5 kg.
 •   Materiale: Rustfrit stål/glas
 •   Kande: 1,8 liter
 •   Antal programmer: 3
 •   Puls-funktion: Ja
 •   Justerbar hastighed: Ja
 •   Isknuser-funktion: Ja
 •   Rengøringsprogram: Ja
 •   Tåler opvaskemaskine: Ja

Philips HR3556 Blenderen

Denne blender er blandt flere blendere blevet testet af det danske forbrugerrådet Tænk. Philips HR3556 er blevet testet på alt fra design, brugervenlighed, funktionalitet og hvad den som blender kan præstere. Den har generelt klaret sig godt og har derfor fået en god vurdering.

Fremhævede fordele:

 1.  Blenderen er en enkel og stilren blender, og er ideel til den, som ikke har særlige krav til, hvad blenderen skal kunne
 2.  Blenderen er let at betjene, idet kontrolpanelet udelukkende består af en drejeknap.
 3. Blenderen har generelt nogle gode funktioner, blandt andet auto-sluk-funktion.

 Derfor skal du vælge Philips HR3556 Blenderen

Hvis ikke du har en masse specifikke krav til din blender, er Philips HR3556 blenderen et udemærket bud. Den kan det basale, en blender skal kunne, og har klaret sig rigtig godt i forbrugerrådet Tænk’s blender-test. 

Philips HR3556 er en blender i klassisk design med motorenhed nederst og kande øverst. Kontrolpanelet består af en enkelt drejeknap, hvilket gør blenderen super brugervenlig. Drejeknappen bruger du både til at tænde og slukke for blenderen samt til at indstille hastigheden. Med blenderens 900 watt i effekt er det ikke markedets største, men på trods af dette kan den stadig anvendes til mange formål. Du kan eksempelvis sagtens bruge blenderen til at lave iskolde smoothies og milkshakes, eller bruge den til at blende supper eller fremstille pestoer. 

Philips HR 3556 har variabel hastigheds-funktion og ligeledes en auto-sluk-funktion, som gør, at blenderen efter noget tid slukker af sig selv, hvis du skulle have glemt det. Blenderen kommer i et flot stålfrit look, som passer ind i de fleste køkkener. Stål er let at holde rent, da du blot kan tørre det over med en opvredet våd klud.

Produktdetaljer:

 •   Watt: 900
 •   Højde: 20 cm, Bredde: 17 cm, Dybde: 19 com
 •   Vægt: 3,13 kg.
 •   Matriale: Glas
 •   Variabel hastighed: Ja
 •   Pulsfunktion: Ja
 •   Kande: Der medfølger 2 stk, 2 liter og 0,6 liter
 •   Auto-sluk: Ja
 •   Isknuser-funktion: Ja

OBH Nordica Blender Hero

OBH Nordica Blender Hero er en god lavpris-blender. En blender der kan det mest basale, og til en fornuftig pris.

Fremhævede fordele:

 1.   Blenderen har en stærk motor.
 2.   Blenderen er nem at betjene.
 3.   Blenderen har en stor kande.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica Blender Hero

OBH Nordica Blender Hero er et godt økonomisk valg, samtidig med at du får en blender med en effekt på hele 1400 watt. Blenderens kande er fremstillet i glas, men dog robust, og betjeningspanelet, der har tydelige knapper, er nemt at bruge. OBH Nordica Blender Hero har programmer som smoothie, isknusning og pulsfunktion. Sugekopper under blenderen gør, at den står stabilt på køkkenbordet, mens du bruger den.

Blenderen er nem at holde ren med en opvredet våd klud og en skål, der kan gå i opvaskeren. Alt i alt en god blender til det mest basale.

Produktdetaljer:

 •   Watt: 1.400
 •   Målt lydniveau: dB 20 cm
 •   Højde på kande: 43 cm m. låg (u. 23)
 •   Materiale: Glas
 •   Pulsfunktion: Ja
 •   Forudindstillede programmer: 3
 •   Varmefunktion: Nej
 •   Ledningslængde 106 cm.
 •   Tåler opvaskemaskine: Ja 

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en blender

Der er stor forskel på blendere, både hvad angår pris, kvalitet, funktionalitet, brugervenlighed og ikke mindst designmæssigt. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad netop dine behov til en blender er. Ellers kan det føles som en jungle at finde rundt i de mange tilbud, og du risikere at komme hjem med en blender, der enten har været alt for dyr til dit behov, eller som ikke kan det, du gerne vil have den til. 

Tænk derfor over, hvad specifikt du gerne vil bruge en blender til, og hvor ofte du har planer om at bruge den. 

Skal den i spil på daglig basis og være alsidig i dens funktion, er det værd at kigge på KitchenAid 5KSB8270 blenderen eller Magimix Power blenderen. Begge har klaret sig super godt i tests og er et sikkert valg af en stilren og alsidig blender. 

Skal der lidt mere kræs til, er det værd at kigge på Vitamix Ascent A3500i blenderen – En virkelig lækker blender, der lige kan det ekstra, som andre blendere ikke kan (for eksempel timer-funktion og ekstra mange forudprogrammerede programmer).  Skal blenderen blot bruges i ny og næ til en smoothie eller andet let, kan du med fordel kigge på Wilfa BL-1200 blenderen, Philips HR3556 eller lavpris-blenderen OBH Nordica Blender Hero, som fås hos blandt andet Bilka og Wuptii. Her får du en helt almindelig blender til helt fornuftig pris. Den er hvad den er – En blender.

Test kilder:

Forbrugerrådet Tænk 

I 2018 lavede Forbrugerrådet Tænk en test af blendere på det danske markedet. Det er en gennemgående test, hvor de tester alt fra blenderegenskaber, brugervenlighed og støj. Det er i denne test, hvor vores bedste blender (KitchenAid 5KSB8270) får den bedste score. 

Pricerunner

I 2019 lavede Pricerunner også en test af blendere. De testede i alt 12 blendere, hvor Magimix Power Blender, kom på en første plads. 

De testede blender ud fra 3 parametre; funktionalitet og ydeevne, brugervenlighed og kvalitet og design. 

Konklusion

I denne blender test har vi gennemgået 6 forskellige blendere. Den bedste blender er KitchenAid 5KSB8270, og er en klar vinder hos Forbrugermagasinet Tænks test. Den kan selvfølgelig blende, men du får også meget mere end det, da den også kan blende og koge suppe. Dette er ikke bare en normal blender. 

Bedst til prisen blenderen er Magimix Power Blender, som fås til en fornuftig pris og er samtidig en kraftig maskine. Den har vundet Pricerunners test, og har 4 forskellige programmer og et rengøringsprogram.  Premium blenderen er Vitamix Ascent, som er en moderne blender med touch display, og den har også 4 programmer, hvor en af funktionerne er suppe. Den kan altså også blende og koge suppe og er klart til en mand, der bare vil have det bedste af det bedste. 

Efterfølgende gennemgik testen Wilfa BL-1200, som er en god og solid blender, til en fornuftig pris. Næste blender er Philips HR3556, der kan det en blender umiddelbart skal kunne og en pris der er derefter. Den sidste blender i denne blender test er OBH Nordica Blender Hero, som er en lav-pris-blender, men udemærket. 

God fornøjelse med dit blender-køb, og jeg håber at denne blender test hjalp dig lidt på vej!

Giv dit besyv med