Bordgrill Test – Se de 8 bedste bordgrille i test her! (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Tefal OptiGrill GC702D
TESTVINDER

Tefal OptiGrill GC702D

Tefal OptiGrill GC702D er første model i denne bordgrill test, da den grundlæggende klarer sig rigtig godt i samtlige forbrugertests i forskellige medier, og er generelt en super god bordgrill, hvis man skal starte et…

Tefal OptiGrill GC702D 1
Bedste bordgrill i test

Tefal OptiGrill GC702D

Bosch TFB4431V Bordgrill 5

Bosch TFB4431V Bordgrill

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En bordgrill kan være en fantastisk tilføjelse til køkkenet. Det er en elektrisk grill, der passer til ethvert spisebord, og gør dig i stand til at lave mad, mens du sidder ved middagsbordet. Den gør dig i stand til at lave lækkert mad på ingen tid, og denne bordgrill test viser, at de alle er nemme at anvende. Det eneste du skal gøre er at lægge råvarerne på grilloverfladen og se dem blive tilberedte.

I denne artikel har vi taget markedets bedste bordgrill og sammenlignet dem. På den måde kan du finde den bedste bordgrill og en maskine, der passer til dine behov. Modellerne i denne elektrisk bordgrill test er nemlig forskellige, både i størrelse, design og facon. Derfor er det op til dig at vurdere, hvilket produkt du mener er den bedste bordgrill, når du ser de forskellige modeller i testen.

Tefal OptiGrill GC702D

Bedste bordgrill i test

Tefal OptiGrill GC702D
Fordele
 • pros-icon.svg Super funktionel bordgrill
 • pros-icon.svg Nem at anvende og rengøre
 • pros-icon.svg Seks forskellige programmer

Detaljeret gennemgang

Tefal OptiGrill GC702D er første model i denne bordgrill test, da den grundlæggende klarer sig rigtig godt i samtlige forbrugertests i forskellige medier, og er generelt en super god bordgrill, hvis man skal starte et sted. OptiGrill scorer nemlig maksimumpoint i Forbrugerrådet Tænks test af bedste bordgrill, og er derfor er dette en oplagt kandidat til titlen som den bedste bordgrill på markedet. Derudover scorer den 9/10 i Tweaks test af produktet og bliver derudover anbefalet af magasinet Idényt.

Derfor skal du vælge Tefal OptiGrill GC702D

Tefal OptiGrill er en super nem bordgrill, hvor alle kan være med, da producenten virkelig har tænkt over brugervenligheden i denne maskine. Den klarer sig udsædvanligt godt i samtlige bordgrill test på nettet, og er meget populær blandt køberne, hvis man skal gå ud fra brugeranmeldelserne af produktet.

Bordgrillen bliver hurtigt varm og selvtilbereder maden, så du ikke skal bekymre dig, hvorvidt maden brænder på. Du kan således sagtens lave andre gøremål i hjemmet, imens du laver mad på Tefals OptiGrill. Et andet element, der er værd at fremhæve, er dens evne til at blive skilt ad. Der er adskillige aftagelige dele på produktet, hvilket gør den nem at rengøre, og elementerne kan endda klare at komme i opvaskemaskinen en tur. Derfor kan du gøre produkt rent super nemt og lynhurtigt, og skal ikke bruge masser af tid på oprydning.

Bordgrillen kan klare alt fra bøffer til sandwiches og fisk, da den er udstyret med seks forskellige programmer, der tilbereder maden forskelligt. Foruden disse funktioner, er der også en optøningsfunktion i bordgrillen, så du nemt kan tø mad op fra fryseren.

Produktdetaljer:

 • Automatisk tilberedning: Ja
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Opvaskemaskinen: Ja

Weber Pulse 1000

Rigtig god bordgrill fra Weber

Fordele
 • pros-icon.svg Smart trinløs varmeregulering
 • pros-icon.svg Bedste grillteknologi fra Weber
 • pros-icon.svg Kommer med app til din smartphone

Detaljeret gennemgang

Weber Pulse 1000 er model nummer to i denne bordgrill test, og her har vi at gøre med en model fra øverste hylde. Som selvudnævnte konger af det danske grillmarked, er det heller ikke mere end rimeligt, at Weber også har en model repræsenteret i denne bordgrill test. Vi har at gøre med en model som det danske magasin Gastromand kåret som en af de bedste modeller af elektrisk bordgrill, de nogensinde havde prøvet. Og spørger man forbrugerne får man det samme svar – de er vilde med Weber Pulse 1000.

Derfor skal du vælge Weber Pulse 1000

Weber Pulse 1000 er perfekt til dig, der bor i byen og måske ønsker at grille fra din altan. Den er super sikker og fylder næsten ingenting, så der er altid plads til den, hvorend du skal grille. Den kan bruges både på terrassen, altanen eller i sommerhuset, hvor pladsen måske kan være en smule trang. Weber Pulse 1000 har et fornuftigt og kompakt grillområde på 41 x 31 centimeter. Designet er virkelig gennemtænkt og pladsen er udnyttet optimalt fra Webers side.

Med elgrillen er det muligt at tilkøbe en vogn, så du let og elegant kan transportere grillen rundt på terrassen eller altanen. Den er derfor perfekt til at stå for bordenden, når familien er samlet til grillfest på altanen eller terrassen. Grillen har ét elektrisk varmelegeme, der justeres på drejeknappen på grillens front. Det er nemt at tage betjeningspanelet af grillen, så det kan tages med indendøre og undgå fugt.

Derudover kommer grillen med stærke grillristet, der er udfærdiget i emaljeret støbejern. Det gør det nemt at stege bøffer, lave majskolber eller tigerrejer på grillristen. Selve skjoldet omkring grillen er fremstillet i aluminium, og er tilnærmelsesvis uopslidelig.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader:Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Nej

Wilfa CG-2000B

Funktionel bordgrill fra Fritel

Fordele
 • pros-icon.svg Indikator for når maden er færdigtilberedt
 • pros-icon.svg Alle aftagelige dele tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Non-stick belægning for nem rengøring

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica har også en version af OptiGrill med i denne bordgrill og modellen her, hedder OBH Nordica OptiGrill+ XL. Som navnet måske antyder, så er denne model større end gennemsnit og faktisk en af de største modeller i denne bordgrill test. Den er blevet anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der giver den en middel karakter. Den bliver fremhævet for dens evner til at lave fisk og grøntsager, men hvis du er fan af grillkylling, er dette måske ikke den bedste bordgrill for dig. Den får ligeledes ros for de automatiske tilberedningsprogrammer, der er indbygget i grillen, hvor den fortæller dig, hvornår maden er færdig.

Derfor skal du vælge OptiGrill+ XL

Denne OptiGrill+ XL kan være den bedste bordgrill for stor familier, der har brug for en god bordgrill med plads til det hele. Grilloverfladen er nemlig enorm, og en af de største i denne bordgrill test. Der er altså både plads til grøntsager, fisk, kød og meget andet du har lyst til at tilberede på denne bordgrill. Det hele kan du gøre på én og samme tid, så hele familien kan få deres livret på samme tidspunkt. Du skal dog gerne have nogle kræfter til at flytte rundt på den, eller finde et fast sted, hvor den kan stå, da det er en tung maskine. Det skyldes at den, grundet dens størrelse, er lavet i tunge materialer.

Motoren i den elektriske bordgrill har en effekt på 2.000 Watt, hvorfor den passer godt til familier med 4+ medlemmer. Den kan både bruges udendørs og indendørs, hvor tilberedningen af maden skal være nemt og gå stærkt. Du kan altså have maden klar på mellem to og syv minutter med OBH Nordica OptiGrill+ XL, afhængigt af hvilke råvarer du tilbereder. Faktisk er modellen her helt genial, da den selv bedømmer tykkelse, og dermed varmeniveau til råvarerne.

Modellen kommer med aftagelige grillplader, og er super nem at rengøre. Delene kan sættes i opvaskemaskinen, og ellers kan resten af grill nemt rengøres som en almindelig grill. Derfor er denne model måske den bedste bordgrill til store familier.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Ja
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Ja

FRITEL GR 2285 Bordgrill

Funktionel bordgrill fra Fritel

Fordele
 • pros-icon.svg Indikator for når maden er færdigtilberedt
 • pros-icon.svg Alle aftagelige dele tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Non-stick belægning for nem rengøring

Detaljeret gennemgang

Steba har også leveret en af “High-end”-modellerne til denne test. Det er helt sikkert en af de dyrere modeller på markedet, men det afspejler sig i høj grad også i kvaliteten af denne Steba Bbq Bordgrill STVG500. Det er samtidigt en af de større og tungere bordgrill i denne test. Med en denne Steba Bbq Bordgrill STVG500 får du helt bestemt en premium bordgrill.

Derfor skal du vælge Steba Bbq Bordgrill M/ Hætte – STVG500

Denne Bbq Bordgrill STVG500 fra Steba har du en bordgrill de næste mange år. Her er der tale om en bordgrill udover det sædvanlige. Den er i stand til at varme i forskellige temperaturniveauer fra helt op til 300 grader, og giver dig den ultimative grilloplevelse.

Grillen er designet i rustfrit stål og har som en af de eneste modeller i denne test, to forskellige varmesystemer, der reguleres individuelt. Der er altså tale om en premium grill i særklasse, der kommer med flere forskellige grillplader. Med grillen får du både en plade, der passer bedst til at tilberede kød og fisk samt en plade, der er velegnet til f.eks. pølser og skaldyr mm. Dermed er du godt gearet op til en god grillaften, hvis du køber denne model fra Steba.

Der er tænkt over enhver detalje med denne Steba Bbq STVG500 bordgrill lige fra tilberedningen af maden til rengøring af produktet. Du kan nemlig selv regulere temperaturniveauet til det du ønsker med drejeknapperne på grillens front. Derudover kan pladerne naturligvis tages af, så de er nemme at rengøre, og overskydende fedtstof og saft vil ende i den integrerede drypbakke.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Varme op til 300 grader

Bosch TFB4431V Bordgrill

Bosch TFB4431V Bordgrill
Fordele
 • pros-icon.svg Aftagelige plader, der let kan rengøres
 • pros-icon.svg Stor overflade til tilberedning
 • pros-icon.svg Tre individuelle grillniveauer- og funktioner på bordgrillen

Detaljeret gennemgang

Steba har også leveret en af “High-end”-modellerne til denne test. Det er helt sikkert en af de dyrere modeller på markedet, men det afspejler sig i høj grad også i kvaliteten af denne Steba Bbq Bordgrill STVG500. Det er samtidigt en af de større og tungere bordgrill i denne test. Med en denne Steba Bbq Bordgrill STVG500 får du helt bestemt en premium bordgrill.

Derfor skal du vælge Steba Bbq Bordgrill M/ Hætte – STVG500

Denne Bbq Bordgrill STVG500 fra Steba har du en bordgrill de næste mange år. Her er der tale om en bordgrill udover det sædvanlige. Den er i stand til at varme i forskellige temperaturniveauer fra helt op til 300 grader, og giver dig den ultimative grilloplevelse.

Grillen er designet i rustfrit stål og har som en af de eneste modeller i denne test, to forskellige varmesystemer, der reguleres individuelt. Der er altså tale om en premium grill i særklasse, der kommer med flere forskellige grillplader. Med grillen får du både en plade, der passer bedst til at tilberede kød og fisk samt en plade, der er velegnet til f.eks. pølser og skaldyr mm. Dermed er du godt gearet op til en god grillaften, hvis du køber denne model fra Steba.

Der er tænkt over enhver detalje med denne Steba Bbq STVG500 bordgrill lige fra tilberedningen af maden til rengøring af produktet. Du kan nemlig selv regulere temperaturniveauet til det du ønsker med drejeknapperne på grillens front. Derudover kan pladerne naturligvis tages af, så de er nemme at rengøre, og overskydende fedtstof og saft vil ende i den integrerede drypbakke.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Varme op til 300 grader

Guide

Hvilken bordgrill skal jeg vælge?

Når det kommer til spørgsmålet om, hvilken bordgrill du skal vælge kommer det helt an på din situation, dine præferencer og din stil. Derfor har vi lavet denne test for, at du kan se markedets mange forskellige modeller – og hvor mange der praktisk talt er at vælge i mellem. De kan allesammen noget forskelligt, og deres kvaliteter spænder fra at lave de bedste sandwiches til at grille de bedste bøffer. Du skal derfor en lille smule på arbejde, når du skal igang med at finde svar på spørgsmålet: Hvilken bordgrill skal jeg vælge? Vores bedste råd er at finde et par modeller i testen, der passer til dine behov og finde mere information på forhandlernes hjemmeside.

Der er derfor ikke rigtig et konkret svar på, hvilken bordgrill du skal vælge til terrassen eller køkkenet. Alle modellerne i denne test har deres styrker og kvaliteter, så det kommer helt an på hvad formålet med grillen er, hvor mange personer som skal bruge grillen og hvor ofte den skal i brug. Find et par modeller og udvælg den bordgrill, din mavefornemmelse har det bedst med.

Er en bordgrill sikker?

Det korte svar på dette spørgsmål er ja. Fuldstændig sikker.

En bordgrill er på alle leder og kanter en sikker måde at tilberede sine måltider på. Faktisk er den mere sikker, end de traditionelle grills, fordi den kører på el. Derfor sluger den ikke på samme måde ilten som kul og gas gør det, hvilket også betyder, at nogle elektriske bordgrill-modeller kan benyttes indendør. Vi anbefaler dog, at du tjekker godt op på retningslinjer for at anvende en bordgrill indendøre, hvis du får lyst til dette. Alternativt er der heller ikke de samme problemer med opstart af grillen på den elektrisk bordgrill som f.eks. med kul. De fleste modeller i denne elektrisk bordgrill test opvarmer lynhurtigt grilloverfladen, så du i løbet af få minutter kan være igang med at tilberede maden.

Man skal som med alle andre varmeinstrumenter i køkkenet passe på og tage sig i agt for bordgrillens varme. Nogle modeller kan blive op til 300 grader, og derfor anbefaler vi også, at man udviser ekstra opmærksomhed omkring bordgrillen – og opbevarer den langt væk fra børn, når den er varmet op. Det er super hyggeligt at grille ved bordet om sommeren, men ligesom en kul- og gasgrill skal man passe varmen omkring en grill. En bordgrill er dog i de fleste tilfælde kompakt og mindre i størrelsen, end de andre grilltyper, så brandfaren ved bordgrillen er ligeledes mindre. Så længe man tager sine forbehold, er bordgrillen derfor 100 % sikker ved korrekt betjening af den – uanset hvilken en af modellerne i denne bordgrill test man vælger.

Gas, el eller kul – hvilken type grill er bedst?

Kan den elektriske bordgrill konkurrere med de to andre grilltyper, der de sidste par år har domineret grillmarkedet? For hvilken en af de tre forskellige modeller skal du vælge – og er der én af dem, der er bedre end de andre. For jo, – der er forskel på de tre grilltyper.

Kulgrillen var indtil starten af det forrige årti nærmest enehærsker på grillmarkedet, men har siden tabt tærren til gasgrillen. Selvom den ikke længere er den eneste og ubetinget bedste grilltype har den dog stadig mange tilhængere. Brugerne af kulgrillen vil nemlig gerne have den røgede og kullede smag, der er klassisk for kulgrillen. Det er deres største kritikpunkt for de andre grilltyper – de kan ikke skabe den samme ikoniske grillsmag som f.eks. en Weber kuglegrill kan det.

Gasgrill er det nye sort på grillmarkedet, og har overtaget store dele af markedet fra kulgrillen. Det har den fordi, den er lynhurtig til at starte op og er super god til at tilberede maden på få minutter. Hvor man med kulgrillen tit skal bakse med opstarten i op til en time, kan du på to minutter have en varm grill, hvis du bruger gas. Ligeledes er gasgrill mere miljøvenlig, end kulgrillen – den brænder nemlig ikke noget af, men bruger istedet gas som varmekilde.

Elgrillen er forholdsvis ny, men har på mange måder de samme kvaliteter som gasgrillen har. Den er lynhurtig til at starte op, let at gøre rent og endnu mere bæredygtig, end både kul og gas. Den kører nemlig på strøm, og derfor skal man ikke konstant købe nye grillkul eller gasforsyning, for at få gang i grillen. Med en normal 230 volts stik, kan elgrillen være i gang på få minutter – og derfor er den super smart og miljøvenlig.

Derfor kommer det an på din personlige smag, hvilken en af de tre grilltyper, der er den bedste på dig. Sværger du til den klassiske kulgrill, der kan levere den ideelle grillsmag, eller er du mere til de nye modeller på gas og el? – Det kommer helt og aldeles an på, hvad du foretrækker at grille med, da de hver især har deres individuelle kvaliteter.

Forhåbentligt er du blevet klogere på, hvilken bordgrill du synes er den bedste bordgrill efter at have læst denne test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×