Bordgrill Test – Se de 8 bedste bordgrille i test her! (2020)

1

Tefal OptiGrill GC702D

Tefal OptiGrill GC702D er første model i denne bordgrill test, da den grundlæggende klarer sig rigtig godt i samtlige forbrugertests i forskellige medier, og er generelt en super god bordgrill, hvis man skal starte et sted. OptiGrill scorer nemlig maksimumpoint i Forbrugerrådet Tænks test af bedste bordgrill, og er derfor er dette en oplagt kandidat til titlen som den bedste bordgrill på markedet. Derudover scorer den 9/10 i Tweaks test af produktet og bliver derudover anbefalet af magasinet Idényt.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Tefal OptiGrill GC702D (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
Weber Pulse 1000 3.717,00 Kitchenone.dk
OBH Nordica OptiGrill+ XL 1.047,00 Computersalg.dk
Wilfa CG-2000B 499,00 Shopping.coop.dk
Phillips HD4467 Elektrisk Bordgrill 832,00 Kitchenone.dk
Steba VG 500 Bordgrill 1.959,00 Kitchenone.dk
Bosch TFB4431V Bordgrill 774,00 Computersalg.dk
TriStar GR-2849 Elektrisk 468,00 Computersalg.dk

En bordgrill kan være en fantastisk tilføjelse til køkkenet. Det er en elektrisk grill, der passer til ethvert spisebord, og gør dig i stand til at lave mad, mens du sidder ved middagsbordet. Den gør dig i stand til at lave lækkert mad på ingen tid, og denne bordgrill test viser, at de alle er nemme at anvende. Det eneste du skal gøre er at lægge råvarerne på grilloverfladen og se dem blive tilberedte.

I denne artikel har vi taget markedets bedste bordgrill og sammenlignet dem. På den måde kan du finde den bedste bordgrill og en maskine, der passer til dine behov. Modellerne i denne elektrisk bordgrill test er nemlig forskellige, både i størrelse, design og facon. Derfor er det op til dig at vurdere, hvilket produkt du mener er den bedste bordgrill, når du ser de forskellige modeller i testen.

Tefal OptiGrill GC702D16#1 Tefal OptiGrill GC702D – Bedste bordgrill i test

Tefal OptiGrill GC702D er første model i denne bordgrill test, da den grundlæggende klarer sig rigtig godt i samtlige forbrugertests i forskellige medier, og er generelt en super god bordgrill, hvis man skal starte et sted. OptiGrill scorer nemlig maksimumpoint i Forbrugerrådet Tænks test af bedste bordgrill, og er derfor er dette en oplagt kandidat til titlen som den bedste bordgrill på markedet. Derudover scorer den 9/10 i Tweaks test af produktet og bliver derudover anbefalet af magasinet Idényt.

Fremhævede fordele:

 1. Super funktionel bordgrill
 2. Nem at anvende og rengøre
 3. Seks forskellige programmer
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge Tefal OptiGrill GC702D

Tefal OptiGrill er en super nem bordgrill, hvor alle kan være med, da producenten virkelig har tænkt over brugervenligheden i denne maskine. Den klarer sig udsædvanligt godt i samtlige bordgrill test på nettet, og er meget populær blandt køberne, hvis man skal gå ud fra brugeranmeldelserne af produktet.

Bordgrillen bliver hurtigt varm og selvtilbereder maden, så du ikke skal bekymre dig, hvorvidt maden brænder på. Du kan således sagtens lave andre gøremål i hjemmet, imens du laver mad på Tefals OptiGrill. Et andet element, der er værd at fremhæve, er dens evne til at blive skilt ad. Der er adskillige aftagelige dele på produktet, hvilket gør den nem at rengøre, og elementerne kan endda klare at komme i opvaskemaskinen en tur. Derfor kan du gøre produkt rent super nemt og lynhurtigt, og skal ikke bruge masser af tid på oprydning.

Bordgrillen kan klare alt fra bøffer til sandwiches og fisk, da den er udstyret med seks forskellige programmer, der tilbereder maden forskelligt. Foruden disse funktioner, er der også en optøningsfunktion i bordgrillen, så du nemt kan tø mad op fra fryseren.

Produktdetaljer:

 • Automatisk tilberedning: Ja
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Opvaskemaskinen: Ja

Weber Pulse 1000#2 Weber Pulse 1000 – Rigtig god bordgrill fra Weber

Weber Pulse 1000 er model nummer to i denne bordgrill test, og her har vi at gøre med en model fra øverste hylde. Som selvudnævnte konger af det danske grillmarked, er det heller ikke mere end rimeligt, at Weber også har en model repræsenteret i denne bordgrill test. Vi har at gøre med en model som det danske magasin Gastromand kåret som en af de bedste modeller af elektrisk bordgrill, de nogensinde havde prøvet. Og spørger man forbrugerne får man det samme svar – de er vilde med Weber Pulse 1000.

Fremhævede fordele:

 1. Smart trinløs varmeregulering
 2. Bedste grillteknologi fra Weber
 3. Kommer med app til din smartphone
Forhandler Totalpris Læs mere
3.717,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Weber Pulse 1000

Weber Pulse 1000 er perfekt til dig, der bor i byen og måske ønsker at grille fra din altan. Den er super sikker og fylder næsten ingenting, så der er altid plads til den, hvorend du skal grille. Den kan bruges både på terrassen, altanen eller i sommerhuset, hvor pladsen måske kan være en smule trang. Weber Pulse 1000 har et fornuftigt og kompakt grillområde på 41 x 31 centimeter. Designet er virkelig gennemtænkt og pladsen er udnyttet optimalt fra Webers side.

Med elgrillen er det muligt at tilkøbe en vogn, så du let og elegant kan transportere grillen rundt på terrassen eller altanen. Den er derfor perfekt til at stå for bordenden, når familien er samlet til grillfest på altanen eller terrassen. Grillen har ét elektrisk varmelegeme, der justeres på drejeknappen på grillens front. Det er nemt at tage betjeningspanelet af grillen, så det kan tages med indendøre og undgå fugt.

Derudover kommer grillen med stærke grillristet, der er udfærdiget i emaljeret støbejern. Det gør det nemt at stege bøffer, lave majskolber eller tigerrejer på grillristen. Selve skjoldet omkring grillen er fremstillet i aluminium, og er tilnærmelsesvis uopslidelig.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader:Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Nej

OBH Nordica OptiGrill+ XL#3 OBH Nordica OptiGrill+ XL – Bedste bordgrill til store familier

OBH Nordica har også en version af OptiGrill med i denne bordgrill og modellen her, hedder OBH Nordica OptiGrill+ XL. Som navnet måske antyder, så er denne model større end gennemsnit og faktisk en af de største modeller i denne bordgrill test. Den er blevet anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der giver den en middel karakter. Den bliver fremhævet for dens evner til at lave fisk og grøntsager, men hvis du er fan af grillkylling, er dette måske ikke den bedste bordgrill for dig. Den får ligeledes ros for de automatiske tilberedningsprogrammer, der er indbygget i grillen, hvor den fortæller dig, hvornår maden er færdig.

Fremhævede fordele:

 1. Stor model med masser af plads til kød og grønt
 2. Ni forskellige programmer til tilberedning
 3. Forskellige temperaturniveauer til madlavning
Forhandler Totalpris Læs mere
1.047,00 Se produkt
1.159,00 Se produkt
1.159,00 Se produkt
1.159,00 Se produkt
1.339,00 Se produkt
1.469,00 Se produkt

Derfor skal du vælge OptiGrill+ XL

Denne OptiGrill+ XL kan være den bedste bordgrill for stor familier, der har brug for en god bordgrill med plads til det hele. Grilloverfladen er nemlig enorm, og en af de største i denne bordgrill test. Der er altså både plads til grøntsager, fisk, kød og meget andet du har lyst til at tilberede på denne bordgrill. Det hele kan du gøre på én og samme tid, så hele familien kan få deres livret på samme tidspunkt. Du skal dog gerne have nogle kræfter til at flytte rundt på den, eller finde et fast sted, hvor den kan stå, da det er en tung maskine. Det skyldes at den, grundet dens størrelse, er lavet i tunge materialer.

Motoren i den elektriske bordgrill har en effekt på 2.000 Watt, hvorfor den passer godt til familier med 4+ medlemmer. Den kan både bruges udendørs og indendørs, hvor tilberedningen af maden skal være nemt og gå stærkt. Du kan altså have maden klar på mellem to og syv minutter med OBH Nordica OptiGrill+ XL, afhængigt af hvilke råvarer du tilbereder. Faktisk er modellen her helt genial, da den selv bedømmer tykkelse, og dermed varmeniveau til råvarerne.

Modellen kommer med aftagelige grillplader, og er super nem at rengøre. Delene kan sættes i opvaskemaskinen, og ellers kan resten af grill nemt rengøres som en almindelig grill. Derfor er denne model måske den bedste bordgrill til store familier.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Ja
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Ja

Wilfa CG-2000B#4 Wilfa CG-2000B – Skarp model til billig pris

Den fjerde model i denne bordgrill test 2020, er Wilfa CG-2000B, og den bliver bl.a. fremhævet for dens brugervenlighed, kompakthed og prisniveau. Det er ikke en stor eller en lille model, men en kompakt mellemstørrelse, der gør den brugbar i alle husholdninger. Desuden er prisniveauet heller ikke særligt højt.

Fremhævede fordele:

 1. Kompakt løsning, der passer til de fleste borde
 2. Nem at rengøre med aftagelige dele
 3. Lækkert brugervenligt design med forskellige funktioner og kontrollamper
Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 Se produkt
759,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Wilfa CG-2000B

Wilfa CG-2000B er en super fornuftig bordgrill, der kan det hele. Den er god til alle slags råvarer, toasts, sandwiches og meget mere. Designet er super enkelt og stilrent i børstet stål, så den passer ind i enhver indretning i den nordiske stil. Derudover tager den ikke særligt meget plads, hvilket gør den nem at opbevare i et skab, skur eller lignende. Så kan man nemt tage den frem, når man skal bruge den.

Brugervenligheden er i højsædet med denne model, og du kan selv regulere på varmeniveauet, da den kan varme mellem 90 og 230 grader. Motoren i modellen har en effekt på 2.000 watt, hvilket er meget gennemsnitligt for branchen. Den er derudover særdeles nem at rengøre, da den er belagt med det såkaldte “Non-stick” belægning der gør, at rester råvarerne ikke sætter sig fast. Ligeledes kan pladerne og drypbakke sættes i opvaskemaskinen, så du slipper for dette.

Grillen er god fordi du helt simpelt kan observere, hvornår grillen har ramt den ønskede temperatur. Ved hjælp af kontrollamper og drejeknapper kan du således tilberede maden præcis som du ønsker det. Det er et lækkert, overskueligt design, som du kun kan blive glad for, hvis det er denne model du investerer i.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Ja

Philips-HD4467-Elektrisk-Bordgrill#5 Phillips HD4467 Elektrisk Bordgrill – Kvalitets bordgrill fra Phillips

Når man ser “Phillips” på et produkt, så vidner det om, at det er produkter af en vis kvalitet. Den store hollandske producent har altid været garanter for at levere kvalitetsvarer hvad enten, der er tale om fjernsyn, barbermaskiner eller som i dette tilfælde – den bedste bordgrill. Den har fået 4,5 ud af fem stjerner af brugerne på Phillips egen database, og de kalder den selv for en “Health Grill”.

Fremhævede fordele:

 1. Smart bordgrill fra Phillips i god kvalitet
 2. Nem at rengøre med aftagelige dele
 3. Lækkert og håndterbart design
Forhandler Totalpris Læs mere
832,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Phillips HD4467 Elektrisk Bordgrill

HD4467 kan både benyttes i åben, delvis åben eller lukket position, hvilket er perfekt til forskellige råvarer. Den lukkede grillposition beholder nemlig hele smagsoplevelse, og er smart, hvis du skal bruge den til at lave f.eks. kød eller grøntsager, mens den helt åbne position mere fungerer som slags barbeque-funktion, som man kender det fra koncepter som “Mongolian Barbeque og lignende”. Tilsidst kan den delvist åbne position bruges til gratinering af f.eks. ost på grøntsager eller, hvis man skal varme en toast. Der er altså mange muligheder for at få det optimale ud af en bordgrill fra Phillips.

Grillen kan kontrolleres mellem 70 og 230 grader, hvilket gør det muligt at tilberede en bred vifte af madvarer i grillen. Du kan selv bestemme, hvor meget du vil give dine bøffer og hvor hårdt du ønsker at tilberede dine grøntsager.

Motoren har en effekt på 2.000 watt, hvilket er en normal effekt for de fleste af de bedste bordgrill i denne test. Desuden kommer grillen med aftagelige dele og specielt grillpladen er en rillet model, så du nemt kan flytte rundt på råvarerne på grillen.

Designet på risten gør det også muligt at gøre rengøringen til en smal sag. Både risterne og de resterende aftagelige dele kan nemlig gå i opvaskemaskinen, så du ikke skal vaske dem op i hånden. Det giver dig en vis frihed, at du blot kan smide alle grillens aftagelige dele i opvaskemaskinen, når du er færdig med at bruge den.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Ja

Steba VG 500 Bordgrill#6 Steba VG 500 Bordgrill – Stor premium bordgrill med god plads

Steba har også leveret en af “High-end”-modellerne til denne test. Det er helt sikkert en af de dyrere modeller på markedet, men det afspejler sig i høj grad også i kvaliteten af denne Steba VG 500 bordgrill. Det er samtidigt en af de større og tungere bordgrill i denne test, hvorfor den måske egner sig bedst til større familier eller begivenheder med mange gæster. Med en Steba VG 500 får du helt bestemt en premium bordgrill. Dette er nemlig ikke en almindelig god bordgrill – det er en fremragende high-end model, der er udstyret med mange funktioner – og er prissat herefter.

Fremhævede fordele

 • Solidt og slidstærke materialer
 • Kæmpe grilloverflade
 • Bruges til både kød, grøntsager og brød
Forhandler Totalpris Læs mere
1.959,00 Se produkt
2.139,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Steba VG 500 Bordgrill

Med en Steba VG 500 har du en bordgrill de næste mange år. Her er der tale om en bordgrill udover det sædvanligt, og den slår de fleste modeller i denne bordgrill test. Motoren har en effekt på 2.400 Watt, hvilket allerede er et stykke over resten af bordgrillene i denne test. Det gør den blandt andet i stand til at varme i forskellige temperaturniveauer fra 70 til 300 grader, og giver dig den ultimative grilloplevelse.

Grillen er designet i rustfrit stål og har som en af de eneste modeller i denne test, to forskellige varmesystemer, der reguleres individuelt. Der er altså tale om en premium grill i særklasse, der kommer med flere forskellige grillplader. Med grillen får du både plader, der passer bedst til at tilberede kød og fisk samt plader, der fungerer bedre til f.eks. pølser og skaldyr. Dermed er du god gearet op til den helt store grillfest, hvis du køber denne model fra Steba.

Der er tænkt over enhver detalje med denne bordgrill, ligefra tilberedningen af maden til rengøring af produktet. Du kan nemlig selv regulere temperaturniveauet til det du ønsker med drejeknappen på grillens front. Her vil du se en lampe lyse, når grillen har nået den ønskede temperatur. Derudover kan pladerne naturligvis tages af, så de er nemme at renegøre.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick

Bosch TFB4431V Bordgrill#7 Bosch TFB4431V Bordgrill – Garantistemplet højkvalitets bordgrill

Ottende model i denne bordgril test, er tyske Bosch’ bud på en den bedste bordgrill. Bosch er ligesom Phillips altid et garantistempel, og derfor er denne model også en langtidsholdbar bordgrill. Forbrugerrådet Tænk havde dog blandede fornemmelser med denne model, og gav den en middel bedømmelse, da den blev afprøvet i deres test. Grundlæggende leverer den et godt grillresultat til kød, fjerkræ og grøntsager – altså indgredienser som du normalvis ville smide på en grill. Eneste kritikpunkt fra ekspertne var dog, at Bosch TFB4431V mangler evnen til at kunne varme sandwich og toast, som andre modeller i testen formåede.

Fremhævede fordele:

 1. Aftagelige plader, der let kan rengøres
 2. Stor overflade til tilberedning
 3. Tre individuelle grillniveauer- og funktioner på bordgrillen
Forhandler Totalpris Læs mere
774,00 Se produkt
919,00 Se produkt
978,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Bosch TFB4431V Bordgrill

Du skal vælge Bosch TFB4431V bordgrill, hvis du ønsker en god bordgrill, der er alsidig og kan lidt af det hele. Den har en stor grilloverflade, der gør det muligt at lave flere forskellige typer madvarer på samme tid. Med den elektriske varme, får du mulighed for selv at justere temperaturen i grillen, og kan derved selv bestemme, hvordan du tilbereder maden. Motoren i modellen har en effekt på 2000 Watt, hvilket er gennemsnitligt for modellerne i denne test – og sikrer en hurtig opvarmning af den elektriske bordgrill. De forskellige varmeindstillinger giver dig to termostater at justere temperaturen i grillen på. Det giver det bedste i forhold til at tilberede maden lige meget på alle sider.

Modellen kommer med flere aftagelige og vendbare plader, der sikrer at der super enkel at rengøre. Pladerne kan ydermere vaskes i opvaskemaskinen, hvis man vil have rengøringen hurtigt overstået. Der er i det hele taget tale om grillplader, der er skabt i et hygiejnisk og funktionelt design, der passer til alle typer råvarer.

Skal du derfor have en elektrisk bordgrill til den helt store guldmedalje, der passer til alle begivenheder (eller når du bare har lyst til at grille), så er modellen fra Bosch et skoleeksempel. Den er praktisk og en helt igennem fremragende model, hvis du skal bruge en stærk og langtidsholdbar bordgrill.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Ja

TriStar GR-2849 Elektrisk Bordgrill#8 TriStar GR-2849 Elektrisk Bordgrill – Billig bordgrill

TriStar GR-2849 er den sidste og billigste model i denne bordgrill test. Det er en ganske udmærket valg, hvis man blot skal bruge en billig bordgrill en gang imellem. Den lave pris afspejler sig faktisk ikke i de bordgrill test, der er lavet af forskellige medier, hvor den er oppe imod dyrere modeller. Det er klart, at du ikke får alverden, men det er en særdeles god bordgrill til prisen. Det er dog blevet en topscorer hos Forbrugerrådet Tænk, der var begejstrede for dens funktionsdygtighed og brugervenlighed.

Fremhævede fordele:

 1. Smart udfoldning, så den kan bruges som åben grill
 2. Super simpel – betjenes med termostat
 3. Dele til bordgrillen kan sættes i opvaskmaskinen
Forhandler Totalpris Læs mere
468,00 Se produkt
479,00 Se produkt
479,00 Se produkt

Derfor skal du vælge TriStar GR-2849 Elektrisk Bordgrill

Hånden på hjertet – TriStar GR-2849 er en relativ simpel bordgrill, der gør det den er blevet skabt til. Den styres af en termostat, der er placeret midt på bordgrillen, og her styrer man temperaturen i grillen. Det er muligt at se, hvornår bordgrillen har den optimale temperatur, når kontrollampen lyser – den sidder ligeledes på bordgrillens frontfacade.

TriStar GR-2849 laver ganske velsmagende toast og panini’er, men kan bestemt også bruges til klassiske grill-råvarer som kød, fisk og grøntsager. På den måde har man også en toaster, brødrister og en bordgrill i én model, hvis man køber denne model fra TriStar. Specielt ved denne model er dog, at det er muligt at folde den ud til 180 grader, så den man kan bruge begge sider af bordgrillen – på den måde kan man altså lave en “mini-barbeque”, hvis man åbner TriStar GR-2849 helt.

Rengøringsmæssigt er denne model også helt i top. Den er nem at komme hele vejen rundt om, når den skal have en tur med skuresvampen. Ligeledes medfølger to aftagelige og vendbare plader, der er belagt med det famøse “Non-stick”-belægning. Disse plader kan også gå i opvaskemaskinen, hvis man vil slippe for at vaske dem op i hånden. Alt i alt er der altså tale om en rigtig god bordgrill til pengene, og det er bestemt en model, der er værd at overveje, hvis man blot ønsker sig en simpel bordgrill, der kan det mest basale.

Produktspecifikationer:

 • Automatisk tilberedning: Nej
 • Aftagelig grillplade og drypbakke: Ja
 • Belægning på grillplader: Non-stick
 • Tåler opvaskemaskinen: Ja

Hvilken bordgrill skal jeg vælge?

Når det kommer til spørgsmålet om, hvilken bordgrill du skal vælge kommer det helt an på din situation, dine præferencer og din stil. Derfor har vi lavet denne test for, at du kan se markedets mange forskellige modeller – og hvor mange der praktisk talt er at vælge i mellem. De kan allesammen noget forskelligt, og deres kvaliteter spænder fra at lave de bedste sandwiches til at grille de bedste bøffer. Du skal derfor en lille smule på arbejde, når du skal igang med at finde svar på spørgsmålet: Hvilken bordgrill skal jeg vælge? Vores bedste råd er at finde et par modeller i testen, der passer til dine behov og finde mere information på forhandlernes hjemmeside.

Der er derfor ikke rigtig et konkret svar på, hvilken bordgrill du skal vælge til terrassen eller køkkenet. Alle modellerne i denne test har deres styrker og kvaliteter, så det kommer helt an på hvad formålet med grillen er, hvor mange personer som skal bruge grillen og hvor ofte den skal i brug. Find et par modeller og udvælg den bordgrill, din mavefornemmelse har det bedst med.

Er en bordgrill sikker?

Det korte svar på dette spørgsmål er ja. Fuldstændig sikker.

En bordgrill er på alle leder og kanter en sikker måde at tilberede sine måltider på. Faktisk er den mere sikker, end de traditionelle grills, fordi den kører på el. Derfor sluger den ikke på samme måde ilten som kul og gas gør det, hvilket også betyder, at nogle elektriske bordgrill-modeller kan benyttes indendør. Vi anbefaler dog, at du tjekker godt op på retningslinjer for at anvende en bordgrill indendøre, hvis du får lyst til dette. Alternativt er der heller ikke de samme problemer med opstart af grillen på den elektrisk bordgrill som f.eks. med kul. De fleste modeller i denne elektrisk bordgrill test opvarmer lynhurtigt grilloverfladen, så du i løbet af få minutter kan være igang med at tilberede maden.

Man skal som med alle andre varmeinstrumenter i køkkenet passe på og tage sig i agt for bordgrillens varme. Nogle modeller kan blive op til 300 grader, og derfor anbefaler vi også, at man udviser ekstra opmærksomhed omkring bordgrillen – og opbevarer den langt væk fra børn, når den er varmet op. Det er super hyggeligt at grille ved bordet om sommeren, men ligesom en kul- og gasgrill skal man passe varmen omkring en grill. En bordgrill er dog i de fleste tilfælde kompakt og mindre i størrelsen, end de andre grilltyper, så brandfaren ved bordgrillen er ligeledes mindre. Så længe man tager sine forbehold, er bordgrillen derfor 100 % sikker ved korrekt betjening af den – uanset hvilken en af modellerne i denne bordgrill test man vælger.

Gas, el eller kul – hvilken type grill er bedst?

Kan den elektriske bordgrill konkurrere med de to andre grilltyper, der de sidste par år har domineret grillmarkedet? For hvilken en af de tre forskellige modeller skal du vælge – og er der én af dem, der er bedre end de andre. For jo, – der er forskel på de tre grilltyper.

Kulgrillen var indtil starten af det forrige årti nærmest enehærsker på grillmarkedet, men har siden tabt tærren til gasgrillen. Selvom den ikke længere er den eneste og ubetinget bedste grilltype har den dog stadig mange tilhængere. Brugerne af kulgrillen vil nemlig gerne have den røgede og kullede smag, der er klassisk for kulgrillen. Det er deres største kritikpunkt for de andre grilltyper – de kan ikke skabe den samme ikoniske grillsmag som f.eks. en Weber kuglegrill kan det.

Gasgrill er det nye sort på grillmarkedet, og har overtaget store dele af markedet fra kulgrillen. Det har den fordi, den er lynhurtig til at starte op og er super god til at tilberede maden på få minutter. Hvor man med kulgrillen tit skal bakse med opstarten i op til en time, kan du på to minutter have en varm grill, hvis du bruger gas. Ligeledes er gasgrill mere miljøvenlig, end kulgrillen – den brænder nemlig ikke noget af, men bruger istedet gas som varmekilde.

Elgrillen er forholdsvis ny, men har på mange måder de samme kvaliteter som gasgrillen har. Den er lynhurtig til at starte op, let at gøre rent og endnu mere bæredygtig, end både kul og gas. Den kører nemlig på strøm, og derfor skal man ikke konstant købe nye grillkul eller gasforsyning, for at få gang i grillen. Med en normal 230 volts stik, kan elgrillen være i gang på få minutter – og derfor er den super smart og miljøvenlig.

Derfor kommer det an på din personlige smag, hvilken en af de tre grilltyper, der er den bedste på dig. Sværger du til den klassiske kulgrill, der kan levere den ideelle grillsmag, eller er du mere til de nye modeller på gas og el? – Det kommer helt og aldeles an på, hvad du foretrækker at grille med, da de hver især har deres individuelle kvaliteter.

Forhåbentligt er du blevet klogere på, hvilken bordgrill du synes er den bedste bordgrill efter at have læst denne test.

Giv dit besyv med