Bedste Bordopvaskemaskine Test (2022) → Her er 5 bedste i test modeller

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

2
Bedste bordopvaskemaksine til prisen

Siemens SK25E203EU

3
Premium bordopvaskemaskine

Bosch SKS62E22EU

4
Den enkle bordopvaskemaskine

Bosch SKS50E32EU

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En bordopvaskemaskine er ideel til dig, der ikke har så meget plads i dit køkken, og som er træt af at vaske op i hånden. En bordopvaskemaskine er derfor god til dig, der bor i lejlighed eller har et lille kolonihavehus eller sommerhus, hvor du gerne vil slippe for at vaske op i hånden og tørre af. En bordopvaskemaskine fylder ikke meget og placeres blot direkte på bordet i køkkenet, så den ikke optager plads fra skabe eller skuffer i dit køkken. Du skal dog være opmærksom på, at den skal være tilsluttet vandforsyning for at fungere. 

Hvad er en god bordopvaskemaskine? Det er forskelligt alt efter, hvilke behov du har, og hvor du skal bruge den. For nogle er det vigtigt, at den er meget støjsvag, mens det for andre er vigtigt at bordopvaskemaskinen selv kan dosere den rette mængde vand afhængig af, hvor fyldt maskinen er. 

Ikke alle bordopvaskemaskiner er ens. Her på siden får du et overblik over, hvilke der er kåret som de bedste bordopvaskemaskiner, så du nemmere kan finde ud af, hvilken en der passer bedst til dine behov. Du vil blive introduceret til fem forskellige bordopvaskemaskiner, og hvilke fordele de hver især har.

Kort resultat af testen  

I testen er der indgået fem forskellige bordopvaskemaskiner, som hver især udmærker sig på hver deres måde. Der er dog nogle, som klarer sig bedre end andre, men der er altid en bordopvaskemaskine til ethvert behov og ikke mindst budget. 

Bedst i test – Electrolux ESF2400OW

Testvinderen af denne bordopvaskemaskine test blev uden tvivl Electrolux ESF2400OW, der både har fået en førsteplads hos Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd og Rön. Maskinen udmærker sig særligt på dens gode vaske- og tørreevne samt de mange forskellige typer af programmer, den har. Derudover har denne bedst i test bordopvaskemaskine betjening i toppen af låget til forskel fra de øvrige modeller, hvilket giver stor brugervenlighed. Det gør, at maskinens betjeningspanel er i øjenhøjde, når den bliver placeret på et køkkenbord. 

Bedst til prisen  – Siemens SK25E203EU

Bedst til prisen blev i denne test Siemens SK25E203EU, da den er yderst effektiv til prisen. Det er en relativt billig model, som særligt udmærker sig ved at have et automatisk og sensorstyret program. Det gør, at du kan spare penge på hver vask, da denne bordopvaskemaskine via sensorer selv kan dosere den rette mængde vand. Det er både en besparelse, der er værd at tage med i forhold til din økonomi, men det gør også, at maskinen i en vis grad kan ses som et miljøvenligt valg. 

Premium modellen – Bosch SKS62E22EU

Testens premium model blev Bosch SKS62E22EU, hvilket den særligt er blevet kåret til på grund af dens lave støjniveau. Det er testens mest lydsvage model med blot 48 dB, som er under gennemsnittet sammenlignet med andre modeller. Maskinen er meget brugervenlig og med hele 8 programmer i alt, er der et program, som kan bruges til ethvert behov og enhver lejlighed. 

I artiklen kan du læse om fem bordopvaskemaskiner, der alle har klaret sig godt i en række tests. Her kan du nemt kan finde ud af, hvilken model der passer til dig.

Electrolux ESF2400OW

Bedst i test bordopvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg God og kraftig tørreevne
 • pros-icon.svg Betjenning i toppen af lågen
 • pros-icon.svg Mange valgmuligheder og programmer

Detaljeret gennemgang

Denne bedst i test bordopvaskemaskine har placeret sig på en førsteplads hos både danske Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd og Rön. Dette er en mini bordopvaskemaskine, som dog alligevel hamler op med de større maskiner på særligt tørreevnen og dens mange forskellige programmer. Modellen er også blevet testvinder, fordi betjeningspanelet er placeret i toppen af lågen fremfor i bunden, som det ellers ofte ses. Det gør den nem at betjene.

Derfor skal du vælge Electrolux ESF2400OW

Du skal vælge denne bordopvaskemaskine fra Electrolux, fordi du får en maskine med et hav af valgmuligheder, som passer til enhver situation og til ethvert behov. Der er plads til hele seks kuverter i maskinen, og med dens mange forskellige vaske og tørre programmer kan du tilpasse din opvask efter behov. Du kan vælge lige præcis det program, der passer til den enkelte omgang opvask. Hvis det er meget beskidt, kan du bruge ét program, mens et let og hurtigt opvask kan nøjes med andet og mere skånsomt program. 

Den bedste bordopvaskemaskine i øjenhøjde 

En af de store fordele ved denne bordopvaskemaskine fra Electrolux er, at dens betjeningspanel er placeret i toppen af lågens front. Da det er en maskine, der placeres på bordet, får du derfor panelet og betjeningen op i øjenhøjde. At panelet er placeret øverst på lågens front, er noget af det, der skiller den ud fra mange andre bordopvaskemaskiner. Det gør maskinen meget nemt for dig at betjene, da du nemt kan se, hvad du indstiller denne bordopvaskemaskine til. 

Programmer til enhver lejlighed 

Bordopvaskemaskinen fra Electrolux har et hav af forskellige programmer, som du kan indstille den på. Du har mulighed for at vælge både korte og lange programmer, som alle inkluderer god og effektiv tørring af alt i, du putter i maskinen. Det korteste program, som hedder Party-program, er på blot 20 minutter, hvilket betyder, at du kan klare en let opvask ganske hurtigt. Det er særligt egnet til ting, der ikke er meget beskidte, men som blot skal have en hurtigt opvask. Derudover har den et program specifikt til at skåne dine glas og andre brugbare programmer til enhver lejlighed. 

Produktdetaljer:

 • Plads til 6 kuverter
 • Energiklasse: A+
 • 6 programmer 
 • 4 temperaturindstillinger
 • Effektiv tørreevne 
 • Forbrug af vand pr. opvask: 6,5 liter
 • Lydniveau: 50 dB

Siemens SK25E203EU

Bedste bordopvaskemaksine til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk vaskeprogram styret af sensorer
 • pros-icon.svg Effektiv og god til prisen
 • pros-icon.svg Selvrensende og automatisk afkalker

Detaljeret gennemgang

Bordopvaskemaskinen fra Siemens er topscorer hos både det danske Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd og Rön. Denne model fra Siemens er en af de billigere bordopvaskemaskiner i testen her, og den er derfor helt ideel til dig, der ønsker en god og effektiv opvasker til få penge. Maskinen er nem at bruge, indstille og sætte i gang med dens panel nederst på maskinen.

Derfor skal du vælge Siemens SK25E203EU 

Du skal vælge bordopvaskemaskinen fra Siemens, fordi du får en relativt billig maskine, som sagtens kan hamle op med en del af de dyrere modeller på flere parametre. Maskinen har et sensorstyret vaskeprogram, som gør at du kan spare på energien og dit forbrug af vand. Der er ingen tvivl om, at det er både energi- og vandkrævende at have en bordopvaskemaskine, men det har denne maskine i en vis grad gjort op med. Du skal derfor vælge denne Siemens bordopvaskemaskine, hvis du både ønsker at spare penge på vandforbruget, men også gerne vil skåne miljøet for unødig brug af vand. 

Selvrensende system der sparer dig for kræfter og tid 

Bordopvaskemaskinen fra Siemens kan ikke blot selv dosere, hvor meget vand den skal bruge til hver enkelt opvask. Den kan også selv rense og afkalke maskinen, hvilket kan spare dig for noget tid, som du kan bruge på sjovere ting. At rense og afkalke din bordopvaskemaskine er en pligt, som du sikkert nemt kan glemme, og derfor er det rigtig smart at maskinen, selv gør det for dig. 

Produktdetaljer:

 • Plads til 6 kuverter
 • 5 forskellige programindstillinger
 • Lydniveau: 54 dB
 • Selvrensende 
 • Automatisk vaskeprogram til dosering af vand

Bosch SKS62E22EU

Premium bordopvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Støjsvag med et lydniveau på 48dB
 • pros-icon.svg Brugervenligt indbygget display til indstilling af maskinen
 • pros-icon.svg God tørreevne

Detaljeret gennemgang

Denne bordopvaskemaskine fra Bosch får helt klart en plads som testens bedste premium model. Den har fået flotte placeringer og anmeldelser i blandt andre Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd og Rön. Denne bordopvaskemaskine er yderst støjsvag, og det er da også en årsag til den generelle rigtig gode bedømmelse, den har fået i flere test og også blandt årsagerne til, at vi i denne artikel har kåret den som premium model.

Derfor skal du vælge Bosch SKS62E22EU 

Det er ikke uden grund, at denne bordopvaskemaskine fra Bosch er kåret som premium model. Den er meget støjsvag sammenlignet med de øvrige modeller, hvilket kan have stor betydning, hvis ikke du har meget plads, og den derfor ikke står i et aflukket køkken eller andet rum. Maskinen har et lydniveau på kun 48 dB, hvilket gør, at du nærmest ikke bliver generet af den, når den er i gang. Det er da også det laveste lydniveau blandt alle maskinerne i artiklen her. 

En brugervenlig bordopvaskemaskine med mange programmer 

Maskinen fra Bosch er udstyret med hele seks forskellige programmer og yderligere to tillægsfunktioner, som er: VarioSpeed og Ekstra tørring.

Maskinen er nem at bruge, og du kan hele tiden følge med på det indbyggede display, hvor du også kan vælge, hvilket program du vil bruge til den pågældende opvask. Maskinens gode tørreevne gør, at du nemt kan vaske og tørre ting, som ellers kan være svære at tørre i en opvaskemaskine. Det kan være plastikbøtter, hvor der nemt samler sig vand. Det kan denne maskine fra Bosch klare for dig med dens ekstra tørring som tillægsfunktion. 

Produktdetaljer 

 • Lydniveau: 48 dB
 • 6 programmer og 2 tillægsfunktioner 
 • Energiklasse: A+
 • God tørreevne 
 • Aquastop der beskytter mod vandskader

Bosch SKS50E32EU

Den enkle bordopvaskemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig
 • pros-icon.svg Vandsikring mod oversvømmelser og vandskader
 • pros-icon.svg Brugervenlig med enkle indstillinger

Detaljeret gennemgang

Bordopvaskemaskinen her fra Bosch udmærker sig særligt på prisen. Den er blandt de billigere bordopvaskemaskiner, der findes på markedet, og den klarer sig samtidig rigtig godt sammenlignet med dens dyrere konkurrenter. Modellen her er både topscorer i tests fra Forbrugerrådet Tænk og Råd og Rön, hvor den generelt klarer sig rigtig godt.

Derfor skal du vælge Bosch SKS50E32EU 

Bordopvaskemaskinen fra Bosch er yderst brugervenlig med dens udførlige manual og enkle indstillinger. Maskinen kan det, de fleste som minimum har brug for, og det gør, at den er nem at indstille og navigere i. Bosch SKS50E32EU har alt i alt fem forskellige programmer, som du kan indstille den på. Den indeholder programmerne: Intensiv, Normal, Øko, Skåne og Lyn. De spænder fra 70 grader til 40 grader, hvorfor den klare enhver opvask. 

Sikret mod oversvømmelse og vandskade 

I en Bosch SKS50E32EU er der indbygget en vandsikring, der sikrer dig mod at få oversvømmelser i hele køkkenet, hvis det uheldige skulle ske, at maskinen bryder sammen eller går i stykker, når den er i gang. Det kan være en stor tryghed og sikkerhed for dig, hvis du oftest sætter bordopvaskemaskinen i gang, når du ikke er hjemme. Med denne maskine er du sikret, hvis det skulle ske, at den af den ene eller anden årsag går i stykker. 

Budgetvenlig bordopvaskemaskine 

Denne maskine er en af testens billigste modeller, og den er derfor yderst velegnet til dig, der ikke vil give alt for mange penge for en bordopvaskemaskine. Det kan være, at du er studerende eller blot skal bruge den i dit sommerhus. I sådanne tilfælde er den en rigtig god og funktionel bordopvaskemaskine på trods af, at dens lydniveau er i den høje ende af skalaen. Dette kan du dog afhjælpe ved at sætte den igang, mens du selv er i et andet rum eller ikke er hjemme. 

Produktdetaljer 

 • 5 programmer 
 • Energiklasse: A+
 • Lydniveau: 54 dB
 • Plads til 6 kuverter
 • Vandsikring 
 • Mængdesensor

Guide

Hvilken bordopvaskemaskine skal jeg vælge?

Der findes overordnet set to forskellige typer af bordopvaskemaskiner. De kan kategoriseres efter prisklasser, hvor der skelnes mellem en billig og en dyr model. Der er nemlig forskel i prisniveauet på en bordopvaskemaskine, hvilket også betyder, at de kan noget forskelligt afhængig af prisniveauet. En billig bordopvaskemaskine er typisk meget simpel og uden mange indstillinger og programmer. En billig model kan være ideel til dig, der er studerende og som bare gerne vil slippe for at vaske op i hånden uden at bruge alt for mange penge på det. Vælger du derimod en dyrerer model, får du flere valgmuligheder, og du kan selv indstille den efter både vaske- og tørre program afhængig af, hvad du ønsker. På mange af de dyrere modeller kan du desuden også oftest vælge kortere programmer, hvis du for eksempel ikke har fyldt maskinen helt op, eller hvis det skal gå hurtigt. 

Selvom der er forskel på de forskellige bordopvaskemaskiner, er der også mange ligheder. De fleste har for eksempel plads til omkring seks kuverter, hvilket passer til en husstand på en til to personer. Derudover er der forskel på, hvor mange programmer maskinerne har, og om du har mulighed for at udsætte starten på opvasken. For nogle betyder maskinens lydniveau meget, og det kan da også være værd at tage hensyn til, hvis den skal stå i et stort, åbent rum, hvor du befinder dig meget.

Lydniveauet på maskinen har da ikke altid noget at gøre med prisniveauet. Den billigste model i denne artikel er en af de mest lydsvage. 

Testkilder 

For at udarbejde denne artikel og de forskellige bedømmelser af de fem udvalgte bordopvaskemaskiner, er der brugt tests fra danske Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd og Rön. Det er begge magasiner, der tester en lang række forskellige produkter, som mange forbrugere kan få brug for. Som forbruger kan det sommetider være svært at gennemskue, hvilke produkter der er bedst, og hvilke der passer til de behov, man har. Det hjælper Forbrugerrådet Tænk og Råd og Rön med, så du som forbruger kan gøre det bedste køb på et oplyst og informeret grundlag. 

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er en dansk organisation, der arbejder med at udarbejde tests af en lang række forskellige produkter i mange kategorier for at give deres medlemmer og interessenter det bedste mulige grundlag for at foretage et køb. Magasinet foretager uvildige tests, som altid er sagligt begrundet og foretaget ud fra objektive analyser og brugstest. 

I testen, som indgår i denne artikel, har Forbrugerrådet Tænk både testet almindelige opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner. Hvis du vil nærlæse testen fra Forbrugerrådet Tænk, kræver det, at du køber dig adgang via et abonnement hos dem. 

Råd og Rön 

Den svenske udgave af Forbrugerrådet Tænk hedder Råd og Rön, og her er denne artikel også inspireret af. Råd og Rön foretager ligesom Forbrugerrådet Tænk uvildige og objektive analyser og tests af alle produkter, hvorfor resultaterne fra deres tests også altid fremstår meget troværdige. 

Råd og Rön har også testet både almindelige opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner. Hvis du ønsker at læse hele testen, forudsætter det, at du køber et abonnement, som giver dig adgang til denne test. 

Konklusion 

I denne artikel har vi testet fem forskellige bordopvaskemaskiner, som alle har klaret sig rigtig godt i forskellige tests og forbrugerundersøgelser. En bordopvaskemaskine er en praktisk lille størrelse, hvor der typisk er plads til omkring seks kuverter. Bordopvaskemaskinen er smart, fordi den ikke tager plads fra dine skuffer eller skabe i dit køkken, hvilket gør den egnet til brug i lejlighed og sommerhus. Udover at læse om de forskellige modeller kan du også læse om, hvad en god bordopvaskemaskine er. 

I denne artikel har vi kåret Electrolux ESF2400OW som den maskine, der har klaret sig bedst i test. Den vinder på dens tørreevne, og på at den er funktionel med dens display og styring i toppen af maskinens låg i stedet for i bunden, som det ses hos mange af de øvrige modeller. 

Siemens SK25E203EU har vi i artiklen her kåret som bedst til prisen. Den er både effektiv og budgetvenlig. Den udmærker sig særligt på dens sensorstyring, der i sidste ende gør, at du kan spare penge, da den selv doserer vandforbruget til hver enkelt opvask. 

I artiklen skulle du selvfølgelig heller ikke snydes for den bedste premium model, som i denne omgang blev Bosch SKS62E22EU. Den har et usædvanligt lavt støjniveau på blot 48 dB, og derudover udmærker den sig ved at have i alt 8 forskellige programmer.

Bosch SKS50E32EU er en bordopvaskemaskine, der passer til dig, der ikke ønsker at bruge alt for mange penge på en bordopvaskemaskine. Udover at den udmærker sig på prisen, gør den det også på dens brugervenlighed. Den er nem at bruge og indstille, og samtidig har den vandsikring, der sikrer dig mod eventuelle vandskader. 

Sidst men ikke mindst har vi artiklens klart billigste bordopvaskemaskine. Det er modellen: Scandomestic SFO 2201. Udover at være den billigste model, er den også praktisk i dens størrelse, og så er det faktisk også den næst mest lydsvage model i denne test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×