Brødrister test (2022) → Se de 6 bedste brødristere her!

1
Dualit 2 slots Lite toaster

Denne brødrister rister dit brød til perfektion, hver eneste gang. Perfekt brunet brød til din morgenmad. Brødristeren kan tage ekstra tykke skiver brød, hvilket gør den meget alsidig at bruge. High-lift funktionen sørger for at du ikke brænder fingrene, når du tager dit brød op af risteren, hvilket gør den anvendelig, også for børnefingre. Derfor skal du vælge Dualit 2 slots Lite toaster: Denne toaster sikrer perfekt ristet brød hver eneste gang. Brødristeren er udstyret…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Dualit 2 slots Lite toaster
Magimix Vision brødrister 1.719 DKK happii.dk
KitchenAid 221EAC brødrister 1.360 DKK KitchenOne.dk
OBH NORDICA 2639 BRØDRISTER X2639 / 230179 253 DKK Korsør Hvidevarecenter
Graef TO62EU brødrister 388 DKK Korsør Hvidevarecenter
KitchenAid Artisan brødrister 2.309,25 DKK Salling

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En brødrister er en uundværlig del af de fleste husholdninger, en brødrister gør det hurtigt og nemt, at riste brød og boller, uden at skulle tænde op for ovnen og vente på at den bliver varmet op. Der findes utallige brødristere på markedet, og alle mærker der beskæftiger sig med køkkenapparater, har mindst én brødrister i deres sortiment. Det giver næsten uendelige muligheder som forbruger, og det kan være svært at gennemskue, hvilken man skal vælge.

Netop dén udfordring vil vi prøve at hjælpe dig med at løse herunder. Hvor vi både vil gennemgå vores personlige favoritter, og hvilke ting der er værd at tage med i sine overvejelser, når man er på udkig efter en ny brødrister.

Artiklen herunder, er altså til dig som er i tvivl om hvad du skal kigge efter, når du skal finde din nye brødrister.

Hvad skal du kigge efter når du skal købe en ny brødrister?

Det kan være lidt af en jungle at købe en ny brødrister, ligesom med de fleste andre ting til køkkenet. Det fornuftige og bedste valg, afhænger i høj grad af hvad dit behov er.

Hvor meget brød skal brødristeren kunne riste ad gangen, Er det vigtigt at den er lille og nemt kan gemmes af vejen, eller skal den være en del af køkkenets indretning. Er designet vigtigt, eller skal den bare være funktionel. Skal den være billig, eller bedst. Der er altså en del spørgsmål der er værd at tage stilling til, inden du beslutter dig for hvilken brødrister du skal købe.

Herunder vil vi præsentere dig for tre rigtig gode muligheder, som er vores favoritter af de brødristere vi er stødt på. Forhåbentligt bliver du klogere på dit valg efter at have læst denne tekst. Orker du ikke at læse hele denne tekst og analyse.
Kort resultat af testen:
Den bedste brødrister efter vores mening, er Dualit 2 slots Lite toaster. Denne brødrister gør enhver ristning af brød til en fornøjelse. Den er elegant i designet, og kommer tilmed i flere forskellige farver, så det er nemt at finde den rigtige farve der matcher dit hjem. Den har plads til ekstra tykke skiver brød, har optøningsfunktion og tilmed en funktion der løfter brødet højere op, så du ikke brænder dig når du tager det op af risteren. Denne brødrister er altså et virkelig godt valg til de fleste husholdninger.
Her kommer en dybdegående analyse over et udvalg af brødristere:

Dualit 2 slots Lite toaster – bedste brødrister til den designbevidste

Denne brødrister rister dit brød til perfektion, hver eneste gang. Perfekt brunet brød til din morgenmad. Brødristeren kan tage ekstra tykke skiver brød, hvilket gør den meget alsidig at bruge. High-lift funktionen sørger for at du ikke brænder fingrene, når du tager dit brød op af risteren, hvilket gør den anvendelig, også for børnefingre.

Derfor skal du vælge Dualit 2 slots Lite toaster:

Denne toaster sikrer perfekt ristet brød hver eneste gang. Brødristeren er udstyret med patenteret perfect toast technology – hvilket betyder at brødristeren automatisk beregner temperaturen af både brød og omgivelser, hver gang du bruger brødristeren. Det gør at du altid kan være sikker på at dit brød bliver optimalt ristet og perfekt brunt. 

Brødristeren har en bagel funktion, som sørger for at bagels og boller bliver ristet på den ene side, og kun varmet på den anden, så selv den del er der taget højde for. Brødristeren er altså ikke kun ideel til skiveskåret brød, men rister også boller og bagels til perfektion.

Denne rister er udstyret med plads til selv tykke skiver brød, brød på helt op til 3,6 cm. Hvilket gør brødristningen til en leg, også selvom du foretrækker dit brød skåret tykkere end supermarkedes skiver. Det betyder også at du har mulighed for at lave ristede sandwich og toast i din brødrister, frem for at skulle have gang i enten ovnen eller endnu en køkkenmaskine. Her kan du nøjes med en maskine (hvis du tilkøber sandwichristeren).

Dualit 2 slots Lite toaster, har indbygget High-lift funktion hvilket altid gør det nemt at få brødet op ad risteren, uden at brænde fingrene. Det betyder også at fx børn nemmere kan hjælpe til med morgenmaden, ved at tage brødet op ad risteren, uden at man skal være bange for brændte børnefingre. 

Denne brødrister er udstyret med optøningsfunktion, hvilket gør det ekstra nemt at riste brød, direkte fra fryseren og stadig opnå perfekt ristet brød hver eneste gang. 

Brødristeren er nemt at rengøre, da kabinettet er i rustfrit stål og kommer med en krummebakke der er lige til at tage ud og tømme efter brug.

Den har annulleringsfunktion, hvis du foretrækker at tage dit brød op tidligere end risteren vurderer. 

Sidst men ikke mindst, er brødristeren i smagsfuldt retro design og findes i flere forskellige farver, hvilket gør det nemt at finde en farve, der passer præcist ind i dit hjem og din indretning. Brødristeren bliver altså en del af indretningen, fremfor noget der skal gemmes væk og som skæmmer øjet.

Produktdetaljer for Dualit 2 Slots Lite Toaste:

 • 2 skiver
 • Annulleringsfunktion
 • Optøningsprogram
 • Krummebakke
 • 1200 watt
 • Bagelfunktion
 • Indstilling af timer
Det kan vi lide:
 • Plads til brede skiver brød, hvilket gør brødristeren alsidig og brugbar til alle typer brød
 • High-lift funktion sørger for at du ikke brænder fingrene når du tager brødet op af risteren, gør den velegnet til børn der vil hjælpe med morgenmaden
 • Fås i forskellige farver, så det er nemt at finde en farve der passer præcist ind i netop dit hjem og bliver en del af indretningen

Magimix Vision brødrister – brødristeren til den nysgerrige der vil følge med under ristningen

Magimix Vision brødrister sikrer med sine 8 brunings indstillinger, du altid opnår et perfekt brunet brød, præcis efter dine egne præferencer. Brødristeren har mange forskellige indstillingsmuligheder, glassider så du kan følge med imens brødet rister og har plads til ekstra tykker skiver brød.

Derfor skal du vælge Magimix Vision brødrister:

Magimix Vision brødrister giver dig med sit stilrene design og sine mange indstillingsmuligheder, de bedste forudsætninger for at starte morgenen på bedst mulig vis. Designet gør brødristeren til en fryd at have stående i sit køkken, og skiller sig ud fra de fleste andre brødristere på markedet, ved at have glassider, der lader dig følge med i bruningsprocessen, hvis du er den nysgerrige type. Den er kompakt i størrelsen og optager derfor ikke for meget plads på køkkenbordet.

Brødristeren har mange forskellige indstillingsmuligheder, blandt andet 8 brunings indstillinger, som sikrer at dit brød bliver ristet til perfektion hver eneste gang, helt uden besvær. Magimix Vision brødrister har plads til ekstra tykke skiver brød, hvilket gør det nemt at riste brød, selv hvis du foretrækker tykkere skiver end standard skiverne fra supermarkedet. Brødristeren har indbygget baguettefunktion, som sørger for at brødet bliver ristet på den ene side, men bare varmet på den anden. Selv genopvarmning af brød, går som en leg med denne brødrister, da genopvarmningsfunktionen sørger for at brødet ikke bliver tørt under genopvarmningen, men bare bliver varmt igen. Den automatiske centrering i risteren sørger for at brødet bliver ristet jævnt over hele fladen.

Produktdetaljer for Magimix Vision brødrister:

 • 1450 watt
 • Optøningsfunktion
 • 8 bruningsindstillinger
 • Baguettefunktion
 • Krummebakke
 • 2 skiver
Det kan vi lide:
 • 8 brunings indstillinger som gør det muligt at få brunet dit brød, præcis som du ønsker uden besvær
 • Glassiderne som lader dig følge med i hele bruningsprocessen og giver dig ekstra kontrol
 • Genopvarmningsfunktion der sikrer at tidligere ristet brød ikke bliver tørt under genopvarmning

KitchenAid 221EAC brødrister – bedst til den retroglade

Denne brødrister fra KitchenAid sikrer optimal brødristning med sine 7 indstillinger, der sørger for at du altid opnår den helt rigtige bruning af dit brød. Hold varm funktionen sikrer at dit brød er varmt, selvom der går lidt tid fra du har ristet brødet til du sætter dig til bords og optøningsfunktionen gør det let at gå fra frossent brød til morgenmad.

Derfor skal du vælge KitchenAid 221EAC brødrister:

KitchenAid er kendetegnet ved et stabilt, stilrent og retro inspireret produkt, der aldrig går af mode og som kan holde til brug i mange år. KichenAid 221EAC brødristeren er ingen undtagelse. Brødristeren er med sit elegante og retro inspirerede design en fryd for øjet at have stående på ethvert køkkenbord, brødristeren findes tilmed i fire forskellige farver, så det er nemt at udvælge netop din favorit, der fuldender din køkkenindretning eller tilfører lidt ekstra personlighed til rummet. Brødristeren har hele 7 indstillinger, så du er altid sikret at dit brød er brunet på præcis den måde du foretrækker. Bagelfunktionen sørger for at bagels og boller bliver ristet på den ene side og bare varmet på den anden side, og frost funktionen gør det problemfrit at riste brød direkte fra fryseren, uden at skulle vente på optøning eller at skulle leve med forkert ristet brød. 

KitchenAid 221EAC brødrister er udstyret med en praktisk hold varm funktion, som holder dit brød varmt i tre minutter. Denne funktion kan være praktisk, hvis man ikke har fået timet det hele korrekt, og derfor ofte ender op med koldt brød. Funktionen er også nyttig, da man kan sætte mere brød over når man sætter sig til bords, og det dermed stadig er varmt når det skal spises. 

Produktdetaljer for KtichenAid 221EAC brødrister:

 • 1100 watt
 • 2 skiver
 • Hold varm funktion
 • Optøningsfunktion
 • Bagel funktion
 • 7 indstillinger
Det kan vi lide:
 • 7 indstillinger gør det til en smal sag, at opnå perfekt ristet brød hver gang
 • Hold varm funktion er ekstra praktisk til morgener hvor man bliver distraheret, eller hvis man rister ekstra brød på forhånd
 • Frost funktionen gør det nemt og hurtigt at trylle frossent brød om til perfekt brunede skiver

OBH NORDICA 2639 BRØDRISTER X2639 / 230179 – Billig og glad brødrister

Denne OBH Nordica 2639 Brødrister X2639 / 230179 er en budgetvenlig, men meget funktionel brødrister til alle, der ønsker en brødrister, der ikke koster alverden. Den er udstyret med trinløs indstilling samt en elektronisk tænd/sluk funktion.

Derfor skal du vælge OBH NORDICA 2639 BRØDRISTER X2639 / 230179

Denne brødrister fra OBH Nordica har vi vurderet til at være en fremragende brødrister til prisen. Det har vi fordi OBH Nordica 2639 Brødrister X2639 / 230179 udover at være særdeles prisvenlig også er en virkelig god brødrister, som har alle de funktioner en god brødrister skal have, og leverer et tilfredsstillende resultat hver gang. Brødristeren er udstyret med trinløs indstilling samt 2 effektive quartz-varmelegemer samt en stor risteflade på hele 20 x 25 cm, hvilket gør det nemt at opnå de perfekt ristede brød hver gang, den er i brug. Frossent brød bliver hurtigt tryllet om til perfekt ristede skiver. Når brødet er ristet færdigt, vil brødristeren give signal herom.

Brødristeren er med denne udtagelige krummebakke utrolig nem at rengøre. Denne OBH Nordica X2639 / 230179 brødrister er altså et virkelig godt køb til prisen.

Produktdetaljer:

 • 700 watt
 • 20 x 25 cm risteflade
 • Trinløs indstillinger
Det kan vi lide:
 • Budgetvenlig brødrister i god kvalitet
 • Signal ved endt tilberedning
 • Udtagelig krummebakke for nem rengøring

Graef TO62EU brødrister – den ukomplicerede brødrister der bare virker

Brødristeren fra Graef er til dig der foretrækker det nemt og ukompliceret, hvor du bare ønsker en brødrister der virker, er billig og uden en masse funktioner du også skal sætte dig ind i. Den skal kunne riste dit brød som du ønsker, men du behøver ikke mere end det. Her er Graef TO62EU et virkelig godt valg.

Graef TO62EU er en prisvenlig brødrister, som rister dit brød som du ønsker, ved hjælp af drejeknappen. Den gør det nemt og ukompliceret at riste brød direkte fra fryseren og hjælper også med at holde det varmt efterfølgende, hvilket især kan være smart på travle morgener, hvor der sker så meget, at man helt glemmer det brød man har sat over. Der medfølger en bollerister som også giver mulighed for at riste boller og bagels, uden at skulle bakse med at få dem ned i selve brødristeren og at få dem ud igen uden at brænde fingrene. 

Graef TO62EU er udstyret med varmeisoleret kabinet, som sørger for at brødristeren ikke bliver varm udenpå, der er derfor ingen fare for at nysgerrige børnefingre bliver brændt. Brødristeren har en sikkerhedslukning hvis brødet sidder fast, så man undgår forkullet brød eller flammer i brødristeren. Risteren er sort og udført i stilrent design der kan passe ind i alle hjem, uden at gøre for meget væsen af sig. Den udtagelige krummebakke og plastikkabinettet gør det nemt at rengøre brødristeren.Graef TO62EU brødrister er især velegnet til dig, der ønsker en brødrister uden for mange dikkedarer og indstillinger. En brødrister der kan det den skal, men ikke har en masse funktioner og indstillinger du skal sætte dig ind i. Graef TO62EU er en fin brødrister til prisen.

Produktdetaljer for Graef TO62EU brødrister:

 • 1000 watt
 • 2 skiver
 • Optøningsfunktion
 • Bollerister
 • Stopknap
 • Sikkerhedslukning
Det kan vi lide:
 • Optøningsfunktionen gør det nemt at gå fra dybfrosset til morgenmad på et øjeblik
 • Bolleristeren rister boller og bagels på ingen tid
 • Den udtagelige krummebakke gør det nemt at rengøre risteren

KitchenAid Artisan brødrister – når kun det bedste er godt nok

Med sin formstøbte metalkonstruktion, sit stilrene design og de utallige funktioner, er der i KichenAid Artisan brødrister, tale om en brødrister i den absolutte topklasse. Det er tydeligt at der er tale om et produkt af meget høj kvalitet og at det er en brødrister man vil være glad for i mange år fremover. Det er kram for den kvalitetsbevidste.

Denne brødrister fra KichenAid er til dig hvor kun det bedste er godt nok. Brødristeren gør tilberedningen af morgenmaden til en leg med optøningsfunktionen der lader dig forvandle frossent brød til perfekt brunet brød på et øjeblik. Den automatiske censor sørger for at du slipper for at tænke på om dit brød når at blive koldt, da den selv registrerer at det er tid til at lune det igen. KitchenAid Artisan brødrister kan fremtrylle de lækstreste, sprøde og varme sandwich med den medfølgende sandwich holder, som også sørger for at der ikke drypper væske ned i maskinen. De syv forskellige risteindstillinger gør det nemt at opnå den helt perfekte bruning af brødet uden besvær, brødristeren har tilmed LED nedtællingstimer så man nemt kan følge med i hvornår brødet er færdigt. Brødristeren er i elegant og stilrent retroinspireret design, og det formstøbte metalkonstruktion gør brødristeren ekstra stabil og robust, her er altså tale om en brødrister der kan tåle lidt af hvert. KichenAid Artisan brødrister vandt tilmed “Bedst i test” hos forbrugerrådet Tænk i februar 2014. De ekstra brede brødholdere og den medfølgende sandwichholder, gør denne brødrister til en meget alsidig og brugbar maskine.

Produktdetaljer for KitchenAid Artisan brødrister: 

 • 1250 watt
 • 2 skiver
 • 5 års garanti 
 • Optøningsfunktion
 • Sandwichholder
 • Autocensor 
Det kan vi lide:
 • Autocencor med varmholdning sikrer at dit brød aldrig bliver kedeligt og tørt, brødristeren sørger selv for at varme det op igen, hvis brødet bliver koldt
 • 7 risteindstillinger gør det nemt at opnå den perfekte bruning af brødet hver gang
 • Sandwich funktionen laver sprøde og varme sandwich, uden at dryppe ned i maskinen, ved hjælp af den medfølgende sandwichholder

Hvad skal du være opmærksom på når du vælger en brødrister: 

Inden du køber en ny brødrister, er det en god idé at overveje hvad dit behov er. Hvor mange stykker brød skal der være plads til, kan du selv regulere riste tiden, skal den kunne riste stykker stykker brød, eller hvad med boller og bagels. Skal den kunne lave lukkede sandwich og toasts. Er det vigtigt at brødristeren er kold udenpå, så hverken børn eller voksne brænder fingrene. Har du brug for ekstra funktioner som fx LED timer og hold varm funktionen. Eller har du bare brug for en brødrister, der rister dit brød uden så mange andre dikkedarer. Det er også værd at overveje hvor længe du forventer at din brødrister skal holde, om det er fint at købe en ny efter et par år, eller om det er vigtigt for dig at kvaliteten er helt i top, og at du får en brødrister der kan følge dig mange år fremover.

Det kan være en jungle at finde frem til den rigtige brødrister, men hvis du overvejer nogle af ovenstående ting, så er du hjulpet rigtig godt på vej, til en brødrister der opfylder alle dine behov. 

Testkilder

For at kunne anbefale dig de bedste brødristere, har vi taget udgangspunkt i en masse forskellige kilder og tests. Herunder vil vi gennemgå de kilder der er blevet brugt i denne artikel.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk, er en af de mest anerkendte leverandører af tests i Danmark. De er kendt for deres objektivitet og deres saglige gennemgang af forskellige produkter.

De har i juli 2019 testet hele 33 forskellige brødristere 

Brødristerne er testet på parametrene herunder

 • Ristning
 • Brugervenlighed
 • Rengøring af overflade
 • Byggekvalitet
 • Energiforbrug

I denne test er kvaliteten af ristningen hovedfokus, da det helt basalt er dét en brødrister skal kunne. Men resten af parametrene er naturligvis også medvirkende til i hvor høj grad, en brødrister regnes for et godt køb. 

Konklusion

Vi har ud fra vores forskellige kilder, vurderet seks forskellige brødristere. Det har vi gjort ud fra hvad vi mener er det vigtigste, når man køber en ny brødrister. Ud fra vores kilder og egne erfaringer, har vi vurderet de følgende brødristere til at være testvindere.

Efter vores vurdering er Dualit 2 slots toaster – den bedste brødrister. 

Den er vores testvinder fordi den gør alt det den skal, og mere til. Den har High-lift funktion så man ikke brænder fingrene, den har optøningsfunktion og så har den plads til ekstra tykke skiver brød og er samtidig i elegant design der findes i flere farver.

Vi har vurderet Phillips HD2628 til at være bedste køb til prisen.

Denne brødrister er vores testvinder i kategorien, da den udover at riste dit brød til perfektion også har en yderst rimelig pris, hvor alle kan være med. Den har alle basis funktionerne og er en brødrister der bare fungerer. 

Vores testvinder i premium kategorien er KitchenAid Artisan brødrister.

Denne brødrister er alt hvad man kan ønske sig af en brødrister. Kvaliteten er helt i top og den har mange lækre og brugbare funktioner som fx LED timer, automatisk censor der løfter brødet op og ned og holder det varmt, og så medfølger der en sandwichholder der gør brødristeren ekstra alsidig og brugbar.