Opdateret oktober 2023

Brødrister test – Bedste 6 2023

Hvis du er på udkig efter en ny brødrister, får du her en liste over de 6 bedste brødristere i test.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

I vores brødrister test kigger vi nærmere på de bedste brødristere og analyserer både internationale og danske ekspertanmeldelser og tests samt brugeranmeldelser. Vi sammenligner alle brødristere og evaluerer deres funktioner og egenskaber. Ud fra denne analyse tildeler vi dem en score baseret på nøje udvalgte parametre bestående af brugervenlighed, risteegenskaber, indstillinger og diverse funktioner, samt hvor nemme brødristerne er at rengøre.

Vi holder os altid opdaterede om nye teknologier og udviklinger og opdaterer løbende vores tests. Du er altså sikker på, at vores tests er aktuelle og gennemarbejdede, så de udelukkende indeholder de allerbedste brødristere på markedet lige nu.

I vores købsguide stiller vi skarpt på ovenstående parametre, samt deres betydning for dit valg, så du bliver godt klædt på til at vælge din nye brødrister.

Graef Compact 2 Slice

bedst i test

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Risteegenskaber
  5
 • Indstillinger og funktioner
  4
 • Rengøring
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Ensartet bruning ved ristning af frisk brød
 • pros-icon.svg Hurtig ristning af frisk brød (107 sek.), hurtigste i test
 • pros-icon.svg Udstyret med integreret bollevarmer
 • pros-icon.svg Har ifølge research plads til halve boller i brødristeren
 • pros-icon.svg Praktisk aftagelig krummebakke
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre god til ristning af frossent brød
 • cons-icon.svg Ifølge undersøgelser er manualen ikke brugervenlig
 • cons-icon.svg Sværere at rengøre end andre modeller
 • cons-icon.svg Bollevarmeren er ifølge undersøgelser kort og har maksimalt plads til 2 boller

Detaljeret gennemgang

Med Graef Compact 2 Slice får du en brugervenlig brødrister med plads til 2 skiver brød samt en indbygget bollevarmer. Den giver det ristede brød en jævn ristning. Og så er det tilmed en billig brødrister.

Design og brugervenlighed – lidt besværlig at rengøre

Denne brødrister fra Graef er en to-skive-brødrister og en stående brødrister med en watteffekt, der spænder fra 850 watt til 1.000 watt, alt efter hvilket af de 3 ristetrin du vælger. Brødristeren er brugervenlig, mens produktvejledningen ifølge vores research er svær at tyde.

Sammenlignet med andre brødristere på markedet er denne mere besværlig at rengøre. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at man hurtigt ser aftryk af fedtede fingre på brødristeren. For at rengøre den, er det nødvendigt at anvende en våd klud. Andre brødristere på markedet kan til sammenligning rengøres med en tør klud. Denne brødrister har en ledningslængde på 96 centimeter, hvor eksempelvis KitchenAid-modellen har en ledningslængde på 150 centimeter. Hvis brødristeren skal bruges, hvor der er langt til en stikkontakt, kræver modellen altså en forlængerledning.

Indstillinger og funktioner

Du indstiller ristegraden på drejeknappen foran, mens brødskiverne sænkes ned i brødristeren ved brug af nedsænkningsknappen på siden. Den er udstyret med en optøningsfunktion og en aftagelig krummebakke. Modsat andre modeller i testen har denne en indbygget bollevarmer i form af en rist, der hæves op over sprækkerne. Den er beregnet til at riste boller eller andet brød, som er for stort til at komme ned i brødristeren. Den manuelle stopknap er en fordel, hvis du ikke er sikker på temperaturindstillingen, så du undgår brændt brød. Denne brødrister giver ingen mulighed for at riste på én side (bagelfunktion) ligesom KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB.

Risteegenskaber

Ifølge vores undersøgelser giver den et godt resultat ved ristning af frisk brød. Her opnåede 90 procent af brødet den ønskede gyldenbrune farve. Til gengæld fandt vi i vores research ud af, at den ikke er lige så god til ristning af frossent brød som til frisk brød. Ifølge vores analyse af brødristere er det svært at finde en brødrister, der giver et jævnt resultat ved brød, der er frossent.

Det tog brødristeren mellem 98 og 121 sekunder at riste frisk brød. Vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at brødristeren er hurtigere, når den har varmet op. Anden ristning tog ifølge vores undersøgelser 1 minut og 43 sekunder, mens tredje ristning tog 1 minut og 38 sekunder. Ved frossent brød tog det 2 minutter og 31 sekunder for første ristning. Anden ristning tog 2 minutter og 6 sekunder, mens tredje ristning tog 1 minut og 58 sekunder.

Vores vurdering

Graef Compact 2 Slice er en god brødrister til ensartet ristning af især frisk brød. Det er den perfekte brødrister til dig, der gerne vil have en jævn ristning, når du vil riste to skiver brød ad gangen. Den er udstyret med alle nødvendige funktioner, og takket være den integrerede bollevarmer er det også den ideelle brødrister til boller. Og så er det den billigste i vores brødrister test. Den koster cirka 500 kroner, hvilket er et kæmpe plus.

Type: Stående Effekt i watt: 1.000 W Antal brødskiver: 2 skiver Bred sprække: Nej Indbygget bollevarmer: Ja Bagelfunktion (ristning på én side): Nej Temperaturindstilling: Ja, 3 trin Ristetid ved frisk brød: Ca. 107 sek Ristetid ved frossent brød: Ca. 132 sek Udtagelig krummebakke: Ja Løftefunktion: Ja Optøningsfunktion: Ja Genopvarmning: Nej Manuel stopfunktion: Ja Køligt kabinet: Ja Ledningslængde: 96 cm Mål (BxHxD) i centimeter: 18 x 19,3 x 27 cm Vægt i kilogram: 1,52 kg
4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Risteegenskaber
  5
 • Indstillinger og funktioner
  3
 • Rengøring
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med genopvarmningsfunktion
 • pros-icon.svg Ristede brød kan løftes ekstra højt op, så det er nemmere at få ud
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser ikke beregnet til store skiver
Ulemper
 • cons-icon.svg Langsom (150 sek), langsomste i test
 • cons-icon.svg Store skiver rager op over kanten
 • cons-icon.svg Ifølge undersøgelser besværlig at rengøre
 • cons-icon.svg Kort ledning (82 cm), korteste i test

Detaljeret gennemgang

Russell Hobbs Inspire 2 Slice er en stilfuld brødrister til dig, der elsker nyristet brød. Den har modsat fx testvinderen en genopvarmningsfunktion, samt alle andre nødvendige funktioner.

Design og brugervenlighed

Denne brødrister er beregnet til to skiver brød. Den er udstyret med 6 risteindstillinger, hvor vores bedst i test har 3 trin. Russell Hobbs Inspire 2 Slice-brødristeren har en løftefunktion, der gør det muligt at løfte det ristede brød højere op, så du ikke risikerer at brænde fingrene, når du tager dit brød ud. Det gør den mere brugervenlig.

Ifølge vores undersøgelser er løftehåndtaget, indstillingerne og knapperne nemme at betjene. Det er til gengæld vores erfaring med denne brødrister, at brødristeren kan skinne så meget, at det er svært at aflæse de diverse indstillinger, hvilket er en ulempe. Krummebakken er ifølge vores research udformet i et gennemtænkt design, der gør den nem at tage ud uden at spilde krummer.

Brødristeren af plast er ifølge vores analyse ikke besværlig at rengøre, men det er nødvendigt at være omhyggelig med rengøringen. Brødristeren har nogle riller og kroge, hvor snavs nemt kan sætte dig. Denne model har en ledning på 82 centimeter, hvor fx testvinderen har en ledning på 96 centimeter.

Indstillinger og funktioner

Denne brødrister er udstyret med en optøningsfunktion og en manuel stopknap. Den adskiller sig fra eksempelvis vinderen af vores brødrister test ved at have en genopvarmningsfunktion. Hver funktion har sin egen knap på siden af brødristeren. På drejeknappen indstilles ristestyrken. Den har også ligesom testvinderen en bollevarmer i form af en rist, der sidder ovenpå brødristeren, og en aftagelig krummebakke.

Risteegenskaber

Brødristeren er ifølge vores undersøgelser ikke den hurtigste brødrister til at riste brød. Det er vores erfaring med brødristeren, at det tager cirka 2 minutter og 30 sekunder at få ristet brød ved første ristning. Ved anden ristning tager det lige over 2 minutter at få et jævnt ristet brød. Til gengæld er det også vores erfaring, at den rister jævnt hver gang. Vi fandt i vores grundige research ud af, at store skiver stikker op over kanten, hvilket er et minus.

Vores vurdering

Dette er ikke kun en elegant brødrister, men også en brødrister, der giver dig de samme funktioner som testvinderen, samt genopvarmningsfunktion og mulighed for at løfte skiverne højere op. Den er til gengæld cirka 50 til 60 kroner dyrere end vores testvinder og dermed den andenbilligste brødrister i vores brødrister test. Den er en anelse mere besværlig at rengøre end andre modeller, men den egner sig fint til daglig brug. Så hvis de to ekstra funktioner er vigtige for dig, kan det godt svare sig at betale en smule mere.

Type: Stående Effekt i watt: 1.050 W Antal brødskiver: 2 skiver Bred sprække: Nej Indbygget bollevarmer: Ja Bagelfunktion (ristning på én side): Nej Temperaturindstilling: Ja, 6 trin Ristetid ved frisk brød: Ca. 150 sek Ristetid ved frossent brød: Ikke angivet Udtagelig krummebakke: Ja Løftefunktion: Ja Optøningsfunktion: Ja Genopvarmning: Ja Manuel stopfunktion: Ja Køligt kabinet: Ikke angivet Ledningslængde: 82 cm Mål (BxHxD) i centimeter: 34 x 24,2 x 20,5 cm Vægt i kilogram: 2,08 kg
4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Risteegenskaber
  4
 • Indstillinger og funktioner
  4
 • Rengøring
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Sensorer giver automatisk nedsænkning og løftning af brød
 • pros-icon.svg Kan riste på en enkelt side, ideelt til at riste bagels
 • pros-icon.svg Dybe og brede åbninger kan rumme større brødskiver
 • pros-icon.svg Perfekt ristet brød ved ristning af frisk brød
 • pros-icon.svg Kan holde brødet varmt
 • pros-icon.svg LED-nedtællingstimer, eneste model med nedtælling
 • pros-icon.svg Sandwhichfunktion
 • pros-icon.svg Lang ledning (150 cm), længste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Ujævn ristning på frossent brød
 • cons-icon.svg Ikke udstyret med bollevarmer
 • cons-icon.svg Tung (4,87 kg), tungeste i test

Detaljeret gennemgang

KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB er brødristernes Rolls-Royce. Det er en alsidig brødrister med masser af lækre funktioner. At riste brød har aldrig været så avanceret og nemt på samme tid!

Design og brugervenlighed

Denne KitchenAid-brødrister har en effekt på 1.050 til 1.250 watt. Den er beregnet til to skiver brød. Du kan indstille styrken i 7 forskellige trin, hvor testvinderen har 3 og testens bedste billige har 6 trin. Modsat andre modeller har denne en både bredere og dybere ristesprække end andre modeller i testen, hvilket gør den velegnet til tykkere brød. Til gengæld har den ikke ligesom de andre brødristere i testen en aftagelig krummebakke, hvilket er et minus.

Ifølge vores undersøgelser er KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB nem at betjene, og den kræver minimal manuel betjening. Brødristerens overflade er mat og ikke modtagelig for fingeraftryk på samme måde som fx testvinderen.

Indstillinger og funktioner

Vi fandt i vores analyse af brødristeren ud af, at den ligesom de andre modeller i denne test er udstyret med optøningsfunktion. Den har ikke ligesom testens vinder en bollevarmer og ikke ligesom Russell Hobbs-brødristeren en genopvarmningsfunktion. Den har til gengæld en bagelfunktion. Ved denne funktion aktiveres ikke alle varmelegemer, så du kan riste bagels eller brød på én side i stedet for 2 sider ad gangen. Den har også en sandwichfunktion til sandwich, der ikke indeholder flydende ingredienser, så du ikke behøver at finde toasteren frem.

Brødristeren adskiller sig ved at være udstyret med sensorer, der registrerer, når du sætter en skive brød i den. Brødristeren afgiver en signallyd og sænker automatisk skiven i brødristeren. Den afgiver en signallyd, når brødskiverne er ristet, og skiverne løftes automatisk. Den adskiller sig også fra andre modeller i testen ved at have en varmholdningsfunktion, der automatisk sænker brødet ned i brødristeren igen efter 45 sekunder. Ifølge vores undersøgelser er denne funktion nænsom, og du undgår brændt toast. Du skal altså ikke ligesom hos eksempelvis Graef Compact 2 Slice og Russell Hobbs Inspire 2 Slice manuelt sænke brødet. Der er også en manuel afbryderknap.

Risteegenskaber

Ifølge vores undersøgelser får du ristet brød på mellem 97 til 125 sekunder. Til sammenligning tager det testvinderen, Graef Compact 2 Slice, 98 og 121 sekunder at riste frisk brød. Ifølge vores grundige analyse får du et jævnt ristet brød, når dit brød er frisk. Til sammenligning tager det 119 sekunder at få ristet brød, når brødet er frossent. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at denne brødrister ikke giver jævnt ristet brød, når det er frossent.

Vores vurdering

KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB er en god brødrister til dig, der er på udkig efter en avanceret brødrister med mange funktioner, der gør det nemt at få ristet brød. Den har ikke kun bredere ristesprækker til dig, der rister bagels og tykke skiver, den har også sensorer, der giver dig perfekt ristet brød. Den er desværre ikke så god til frosne brød, og det er den dyreste brødrister blandt de bedste brødristere i vores test, men udover at være moderne er det også en stilfuld brødrister, har flere funktioner end nogen af de andre produkter i vores test!

Type: Stående Effekt i watt: 1.250 W Antal brødskiver: 2 skiver Bred sprække: Ja Indbygget bollevarmer: Nej Bagelfunktion (ristning på én side): Ja Temperaturindstilling: Ja, 7 trin Ristetid ved frisk brød: Ca. 108 sek Ristetid ved frossent brød: Ca. 119 sek Udtagelig krummebakke: Nej Løftefunktion: Ja, automatisk Optøningsfunktion: Ja Genopvarmning: Ja Manuel stopfunktion: Ja Køligt kabinet: Ikke angivet Ledningslængde: 150 cm Mål (BxHxD) i centimeter: 36 x 23 x 17 cm Vægt i kilogram: 4,87 kg

Dualit 2 Slot Lite

bedste brødrister i kompakt design

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  4
 • Risteegenskaber
  5
 • Indstillinger og funktioner
  3
 • Rengøring
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt brødrister (17 x 20 x 28,8 cm)
 • pros-icon.svg Rister ifølge undersøgelser bagels jævnt uden at brænde brødet
 • pros-icon.svg Giver en jævn ristning på begge sider
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser brugervenlig
Ulemper
 • cons-icon.svg Besværlig at rengøre
 • cons-icon.svg Drejeknappen ifølge undersøgelser lidt løs, så du nemt kan komme til at ændre på indstillingerne, når du flytter brødristeren
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til burgerboller eller brød på lignende størrelse

Detaljeret gennemgang

Dualit 2 Slot Lite er sammenlignet med de bedste brødristere i vores brødrister test en lille brødrister. Den har ligesom KitchenAid-modellen slidser brede nok til to brød i tykkere skiver. Toast, boller og bagels bliver ifølge vores undersøgelser ristet jævnt og ensartet.

Design og brugervenlighed

Denne brødrister måler 17 x 20 x 28,8 centimeter, hvilket gør den til den mindste brødrister i vores test. Den er udstyret med 5 trin, hvor testvinderen eksempelvis har 6. Den er designet med to ristesprækker, der ifølge vores grundige analyse er 36 millimeter brede. Det gør denne brødrister velegnet til et stykke brød, der er tykkere. Den har også en aftagelig krummebakke, hvilket er et plus. Vi fandt i vores undersøgelser til gengæld ud af, at den er besværlig at rengøre. Den blanke overflade i rustfrit stål gør det nemt at se fingeraftryk, som kan være svære at fjerne. Den har ligesom Russell Hobbs Inspire 2 Slice kroge, hvor snavs kan samle sig. Ledningslængden er på 93 centimeter, hvilket er 3 centimeter kortere end testvinderen.

Indstillinger og funktioner

Dualit 2 Slot Lite-brødristeren har ikke ligesom KitchenAid en genopvarmningsfunktion. Du kan ifølge vores research opvarme dit ristede brød ved at sænke det ned i brødristeren igen og indstille styrken til trin 1. Til gengæld har denne brødrister en bagelfunktion, der gør det muligt at riste brødet på én side, samt en optøningsfunktion. Når de ristede brødskiver er færdige, popper de automatisk op igen. Du kan også bruge den manuelle stopknap ved behov. Bagel- og optøningsknapperne lyser op, når du trykker på dem. På drejeknappen kan du vælge mellem 5 trin, og ligesom på Russell Hobbs Inspire 2 Slice kan du løfte brødet højere op, så du ikke risikerer at brænde fingrene.

Risteegenskaber

Ifølge vores undersøgelser får du ristet brød på under 2 minutter og 30 sekunder. Det er vores erfaring med produktet, at ristningen er jævn og ensartet, og du vil ikke stå med uristede pletter. Det er ligeledes vores erfaring, at ristningen går hurtigere, hvis du rister flere skiver, efter brødristeren er blevet opvarmet. Det var desværre ikke muligt at finde ud af, præcis hvor hurtig brødristeren er ved anden og tredje ristning, og hvor længe det tager at riste brød, når det er frossent.

Vores vurdering

Dette er en effektiv brødrister i kompakt design sammenlignet med de fleste brødristere i vores brødrister test. Dens lille størrelse gør den perfekt til mindre husholdninger eller køkkener, hvor der ikke er så meget plads. Hver gang du vil riste brød, kan du forvente en smuk gyldenbrun overflade. Brødristeren ligger i mellemprisklassen og koster cirka 300 kroner mere end testvinderen.

Type: Stående Effekt i watt: 1.100 W Antal brødskiver: 2 skiver Bred sprække: Ja Indbygget bollevarmer: Nej Bagelfunktion (ristning på én side): Ja Temperaturindstilling: Ja, 5 trin Ristetid ved frisk brød: < 150 sek Ristetid ved frossent brød: Ikke angivet Udtagelig krummebakke: Ja Løftefunktion: Ja Optøningsfunktion: Ja Genopvarmning: Nej Manuel stopfunktion: Ja Køligt kabinet: Ikke angivet Ledningslængde: 93 cm Mål (BxHxD) i centimeter: 17 x 20 x 28,8 cm Vægt i kilogram: 1,7 kg

Magimix Le Toaster Vision

bedste brødrister til surdejsbrød

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Risteegenskaber
  4
 • Indstillinger og funktioner
  3
 • Rengøring
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Gennemsigtige sider gør det muligt at følge med i ristningen
 • pros-icon.svg 8 indstillinger, flest i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Giver ifølge undersøgelser en ujævn ristning
 • cons-icon.svg Fylder ifølge undersøgelser (40 x 23 x 17 cm)
 • cons-icon.svg Ifølge analyse larmer brødristeren en smule, når brødet popper op
 • cons-icon.svg Svært at få mindre skiver ud

Detaljeret gennemgang

Denne Magimix Le Toaster Vision er en brødrister til to stykker brød, men kan takket være den aflange åbning også bruges til længere brød. Det er den eneste brødrister i denne test, der har to gennemsigtige sider af glas, så du kan se dit brød riste, hvilket giver dig mere kontrol over processen.

Design og brugervenlighed

Denne brødrister i rustfrit stål adskiller sig ved at have én lang åbning i stedet for 2 mindre. Det er altså muligt at riste et halvt baguette eller andet brød, der er mere aflangt end almindeligt brød. Vi var desværre ikke imponerede over sprækkernes dybde. Ifølge vores undersøgelser er det svært at få mindre stykker ud, og der er ingen ekstra løftefunktion. Det kan være nødvendigt at stikke fingeren eller et andet køkkenredskab ned i brødristeren for at få brødet ud, hvilket er en ulempe og kan være farligt.

Siderne på denne brødrister er fremstillet af glas. Det betyder, at du kan riste dit brød og samtidig holde øje med ristningen. Glassiderne kan åbnes, hvilket gør det nemmere at tømme denne brødrister for krummer. Den er også udstyret med en udtagelig krummebakke, som ifølge vores analyse var nem at tage ud af brødristeren og tømme.

Indstillinger og funktioner

Denne Magimix Le Toaster Vision-brødrister er udstyret med optøningsfunktion samt bagelfunktion og genopvarmning, og så har den en afbryderknap. Modsat eksempelvis vores bedst i test, Graef Compact 2 Slice, har denne brødrister ingen integreret bollevarmer. Til gengæld har denne 8 indstillinger. og er den brødrister i vores test med flest indstillinger. Til sammenligning har KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB 7 indstillinger.

Risteegenskaber

Magimix Le Toaster Vision-brødristeren har samme ristetider som KitchenAid-modellen. Med denne brødrister får du ristet brød på 180 sekunder, hvis det er frisk brød. Ifølge vores undersøgelser giver dette en middelmådig bruning, hvor brødet bliver mere ristet foroven end forneden. Det er en ulempe, hvis du gerne vil indstille den til en højere indstilling, da det er vores erfaring med denne brødrister vil riste brødet for meget i toppen, hvilket giver en ujævn bruning.

Ved frosne skiver tager ristningen 119 sekunder. Vi fandt i vores analyse ud af, at brødristeren ikke giver en god og ensartet bruning, når du bruger den til frosne brød. Modsat eksempelvis Smeg TSF01-brødristeren er denne Magimix Le Toaster Vision til gengæld god til surdejsbrød og fuldkornstoastbrød, hvilket er et plus.

Vores vurdering

Hvis du gerne vil have en brødrister, der især er god til surdejsbrød, er denne Magimix Le Toaster Vision-brødrister et godt valg. Prismæssigt ligger den i den dyre ende, og det er den andendyreste brødrister i vores brødrister-test. Vi var desværre ikke imponerede over dens evne til at riste almindeligt toastbrød. Til dette anbefaler vi i stedet testvinderen. Men er du til lækkert brød af surdej, er denne brødrister fra Magimix det mest oplagte valg!

Type: Stående Effekt i watt: 1.450 W Antal brødskiver: 2 skiver Bred sprække: Nej Indbygget bollevarmer: Nej Bagelfunktion (ristning på én side): Ja Temperaturindstilling: Ja, 8 trin Ristetid ved frisk brød: Ca. 108 sek Ristetid ved frossent brød: Ca. 119 sek Udtagelig krummebakke: Ja Løftefunktion: Ja Optøningsfunktion: Ja Genopvarmning: Ja Manuel stopfunktion: Ja Køligt kabinet: Ikke angivet Ledningslængde: 98 cm Mål (BxHxD) i centimeter: 40 x 23 x 17 cm Vægt i kilogram: 3,86 kg

Smeg 50's Style TSF01

bedste brødrister til frosne skiver

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Risteegenskaber
  3
 • Indstillinger og funktioner
  4
 • Rengøring
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Jævnt resultat ved både frossent og frisk brød
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser brugervenlig og nem at betjene
 • pros-icon.svg Krummebakken er ifølge analyse nem at tage ud og tømme
 • pros-icon.svg Står takket være gummifødder stabilt
Ulemper
 • cons-icon.svg Brødskiver kan ikke løftes højere op, så de er nemmere at tage ud
 • cons-icon.svg Ifølge analyse ikke velegnet til tynde skiver
 • cons-icon.svg Giver ifølge undersøgelser ikke jævnt resultat ved surdejsbrød og almindeligt brød
 • cons-icon.svg Brødristeren bliver meget varm under anvendelse, hvis du rister flere skiver

Detaljeret gennemgang

Denne Smeg 50’s Style TSF01-brødrister med optøning giver dig mulighed for at riste to stykker brød ad gangen ligesom de andre modeller. Til forskel fra de andre, er denne dog lige god, uanset om dit brød er frossent eller frisk.

Design og brugervenlighed

Smeg 50’s Style TSF01 har en effekt på 870 til 1.035 watt fordelt over 6 indstillinger, hvilket er samme antal trin som på Russell Hobbs Inspire 2 Slice, der har en effekt på 1.050 watt. Ligesom KitchenAid-modellen og Dualit 2 Slot Lite har denne Smeg 50’s Style TSF01 brede åbninger, så du også kan riste tykkere skiver eller halve boller. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at det er svært at få mindre skiver ud af brødristeren. Modsat eksempelvis Russell Hobbs har denne ingen ekstra løftefunktion til at løfte brødet højere op. Vi fandt også ud af, at den udtagelige krummebakke i siden ikke er praktisk designet, og derfor svær at få ud.

Ledningen er med sine 89 centimeter kortere end hos eksempelvis KitchenAid-brødristeren, der har den længste ledning på 150 centimeter. Til sammenligning har Russell Hobbs Inspire 2 Slice den korteste ledning på 82 centimeter.

Indstillinger og funktioner

Denne brødrister har en optøningsfunktion, genopvarmning og en stopknap, så du har kontrol over, hvor hårdt brødet bliver ristet. Den har også en bagelfunktion, der udelukkende varmer dit brød på den ene side. Den har modsat eksempelvis testvinderen og Russell Hobbs-brødsristeren ingen bollevarmer. Det er til gengæld muligt at tilkøbe bollevarmerstativ og også en sandwichklemme til denne brødrister.

Risteegenskaber

Ifølge vores undersøgelser vil denne Smeg TSF01-brødrister riste dit brød jævnt og ensartet, hvis du rister toastbrød. Vi fandt også ud af, at bagelfunktionen ifølge vores undersøgelser giver et godt resultat. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at den ikke giver et lige så jævnt resultat, når du rister almindelige brød eller surdejsbrød. Til gengæld er den ifølge vores analyse også god til frosset brød, hvilket andre brødristere godt kan have svært ved.

Ifølge vores undersøgelser får du ristet brød på 2 minutter og 11 sekunder ved første ristning. Anden ristning tager 1 minut og 53 sekunder. Tredje ristning tager 3 sekunder mindre en anden, og det tager altså 1 minut og 50 sekunder at riste et stykke brød.

Ved brød, der er frossent, tager ristningen ifølge vores grundige analyse længere tid. Første ristning tager 2 minutter og 46 sekunder. Anden ristning tager 2 minutter og 23 sekunder. En tredje ristning blev i undersøgelser målt til at tage 2 minutter og 20 sekunder.

Vores vurdering

Denne Smeg TSF01-brødrister i rustfrit stål kan klare 2 ristede skiver ad gangen og er ideel til skiveskåret brød, uanset om det er frisk eller frossent, hvilket ellers godt kan være en udfordring for mange andre brødristere. Det er en funktionel brødrister til dig, der ofte rister brød direkte fra fryseren. Sammenlignet med de fleste modeller i vores brødrister test er denne til gengæld langsom, men hvis det ikke generer dig, vil du elske denne model i lækkert retro-look! Den ligger i samme prisleje som Dualit Lite 2 slot og koster lidt over 350 kroner mere end testvinderen.

Type: Stående Effekt i watt: 1.035 W Antal brødskiver: 2 skiver Bred sprække: Ja Indbygget bollevarmer: Nej Bagelfunktion (ristning på én side): Ja Temperaturindstilling: Ja, 6 trin Ristetid ved frisk brød: Ca. 131 sek Ristetid ved frossent brød: Ca. 150 sek Udtagelig krummebakke: Ja Løftefunktion: Nej Optøningsfunktion: Ja Genopvarmning: Ja Manuel stopfunktion: Ja Køligt kabinet: Nej Ledningslængde: 89 cm Mål (BxHxD) i centimeter: 19,5 x 19,8 x 31 cm Vægt i kilogram: 2,3 kg

Guide Sådan vælger du den bedste brødrister

 
Graef-Compact-2-Slice.jpg

Graef Compact 2 Slice

Russell-Hobbs-Inspire-2-Slice.webp

Russell Hobbs Inspire 2 Slice

KitchenAid-Artisan-5KMT2204EOB.png

KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB

Dualit-2-Slot-Lite.webp

Dualit 2 Slot Lite

Magimix-Le-Toaster-Vision.png

Magimix Le Toaster Vision

Smeg-50s-Style-TSF01.jpg

Smeg 50's Style TSF01

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
4.0
star star star star star
4.2
star star star star star
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
4.2
star star star star star
Type Stående Stående Stående Stående Stående Stående
Effekt i watt 1.000 W 1.050 W 1.250 W 1.100 W 1.450 W 1.035 W
Antal brødskiver 2 skiver 2 skiver 2 skiver 2 skiver 2 skiver 2 skiver
Bred sprække Nej Nej Ja Ja Nej Ja
Indbygget bollevarmer Ja Ja Nej Nej Nej Nej
Bagelfunktion (ristning på én side) Nej Nej Ja Ja Ja Ja
Temperaturindstilling Ja, 3 trin Ja, 6 trin Ja, 7 trin Ja, 5 trin Ja, 8 trin Ja, 6 trin
Ristetid ved frisk brød Ca. 107 sek Ca. 150 sek Ca. 108 sek < 150 sek Ca. 108 sek Ca. 131 sek
Ristetid ved frossent brød Ca. 132 sek Ikke angivet Ca. 119 sek Ikke angivet Ca. 119 sek Ca. 150 sek
Udtagelig krummebakke Ja Ja Nej Ja Ja Ja
Løftefunktion Ja Ja Ja, automatisk Ja Ja Nej
Optøningsfunktion Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Genopvarmning Nej Ja Ja Nej Ja Ja
Manuel stopfunktion Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Køligt kabinet Ja Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Nej
Ledningslængde 96 cm 82 cm 150 cm 93 cm 98 cm 89 cm
Mål (BxHxD) i centimeter 18 x 19,3 x 27 cm 34 x 24,2 x 20,5 cm 36 x 23 x 17 cm 17 x 20 x 28,8 cm 40 x 23 x 17 cm 19,5 x 19,8 x 31 cm
Vægt i kilogram 1,52 kg 2,08 kg 4,87 kg 1,7 kg 3,86 kg 2,3 kg
Brugeranmeldelser 5 5 5 4 4 5
Brugervenlighed 5 4 5 4 5 5
Risteegenskaber 5 5 4 5 4 3
Indstillinger og funktioner 4 3 4 3 3 4
Rengøring 4 3 3 3 3 4
Tjek billigste pris Set til 443 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 420 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Merlin På lager
Set til 2.500 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 745 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 1.612 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
hjem.dk På lager
Set til 979 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Hvidevareland På lager

De fleste husholdninger har en brødrister. Og står du overfor at skulle anskaffe dig en ny brødrister, vil du hurtigt lægge mærke til, at der er sket en del udviklinger på markedet. Fra udelukkende at være egnet til at riste brød på traditionel vis, vil du nu også kunne få moderne brødristere med sensorer, der klarer det hele for dig, samt funktioner som bagelristning. Vi stiller i denne købsguide skarpt på de forskellige indstillinger og funktioner. Vi ser også nærmere på brugervenlighed, så du er sikker på, at brødristeren er nem at betjene. Vi kigger også på, hvor godt den udfører de forskellige typer ristning. Til sidst undersøger vi, hvordan en brødrister rengøres.

Typer brødristere

I vores brødrister test vil du støde på 6 modeller af typen stående brødrister. I de seneste år har udviklingen ændret sig til at forfine denne type brødrister. På markedet vil du også kunne støde på flade brødristere. En flad brødrister adskiller sig fra den stående type ved, at den rister én side af brødskiven ad gangen, og at du altså manuelt skal vende brødet for at riste det på begge sider. Du skal også indstille den på ny, når du har vendt det. Det undgår du med den stående type. Fordelen ved en stående model er, at du får brødet ristet jævnt på de to sider uden selv at skulle indstille brødristeren på ny for samme skive. Det sparer også tid, da den klarer begge sider på samme tid. Generelt set vil du med en flad brødrister også få færre moderne funktioner. En flad brødrister er af denne grund mindre avanceret.

En fordel ved den flade model er til gengæld, at du ofte har plads til mange skiver. Alle modellerne i vores test har plads til to skiver. Det er muligt at få større modeller med plads til eksempelvis fire skiver. KitchenAid Artisan 5KMT2204EOB-brødristeren fås for eksempel også som en større model, der kan indeholde op til fire skiver.

Brugervenlighed

Hvor let det er at betjene brødristeren afhænger af modellen. De fleste brødristere har knapper til særlige funktioner som optøning samt en afbryderknap. Hvis en given model har bagelfunktion, er dette også typisk en separat knap.

Du vil på de fleste modeller finder du en drejeknap, hvorpå du indstiller styrken. Tryk- og drejeknapper er for det meste samlet samme sted, men det varierer, om de er placeret foran på brødristeren eller på siden. Her afgør personlig præference, hvilken placering er bedst for dig, og hvordan du placerer brødristeren i dit køkken. Du bør i den forbindelse være opmærksom på, hvor lang ledningen er. I vores test er den korteste ledning 82 centimeter, mens den længste måler 150 centimeter. Der er altså 68 centimeter til forskel. Ledningslængden kan være afgørende for, hvor og hvordan du kan have brødristeren stående i dit køkken.

Langt de fleste modeller har en nedsænkningsknap, hvormed du manuelt sænker brødet. Når du trykker denne knap i bund, aktiveres varmelegemerne i brødristeren. Her er det forskelligt, om denne knap sidder sammen med de øvrige knapper. På testvinderen, Graef Compact 2 Slice, sidder denne nedsænkningsknap på siden, mens drejeknap, optøningsknappen, samt afbryderknappen sidder foran. KitchenAid-brødristeren har ikke en nedsænkningsknap, men sensorer, der styrer processen automatisk. Vi vender tilbage til sensorer lidt længere nede.

Risteegenskaber

Der er forskel på, hvor jævnt en brødrister rister brød. De fleste giver et jævnt resultat, når du sætter brød i, som er frisk. Det er til gengæld sværere at finde en brødrister, der også giver en ensartet ristning, hvis brødet stadig er frossent. I vores test udmærkede Smeg TSF01-modellen sig til frosne brødtyper, mens Magimix Le Toaster Vision var bedst til surdejsbrød.

Indstillinger og funktioner

En basal brødrister vil have et minimum antal indstillinger samt en optøningsfunktion og en afbryderknap. Nogle modeller har flere funktioner, der, alt efter behov, kan være gode for dig.

Antal risteindstillinger

Der vil være forskel på, hvor mange indstillinger en model tilbyder. I vores brødrister-test spænder antallet af indstillinger fra 3 trin som det laveste til 8 trin som det højeste. Hvis du for det meste rister lyst brød, som eksempelvis toastbrød, vil få trin være tilstrækkeligt. Hvis du gerne vil riste rugbrød og/eller forskellige typer brød, er det en god idé med flere trin og en kraftigere styrke.

Optøningsfunktion

En optøningsfunktion er beregnet til at riste brød, der er frossent. Forskellen på denne funktion og almindelig ristning er styrken. Ved optøning varmes brødet langsomt op, så det har tid til at tø op. Denne funktion vil være standard på de fleste modeller.

Genopvarmning/holdevarmfunktion

Denne funktion er ikke standard på alle modeller på markedet. I vores test finder du denne funktion hos modellerne Russell Hobbs Inspire 2 Slice, KitchenAid, Magimix Le Toaster Vision og Smeg TSF01. Funktionen gør det muligt at varme brødet, uden at det ristes. Det er en praktisk egenskab, hvis du ikke altid er klar til at spise dit brød, lige når det er ristet færdigt. På KitchenAid-modellen sker dette automatisk, hvis du ikke har fjernet brødskiven efter 45 sekunder.

Bollevarmer

En bollevarmer er betegnelsen for et stativ, som sættes oven på brødristeren. På mange modeller er åbningerne for smalle til, at der er plads til en bolle i brødristeren. Nogle brødristere har bredere åbninger, så du kan skære bollen over og riste den. Det betyder dog, at du rister ydersiden og indersiden samtidig. Vil du kun riste ydersiden som på en flad brødrister, har du brug for en bollevarmer. På Graef Compact 2 Slice og Russell Hobbs-modellerne er denne bollevarmer en integreret del. På Smeg-brødristeren sættes stativet ovenpå og skal købes separat.

Bagelfunktion

En bagel kunne i princippet også ristes på en bollevarmer. Fordelen ved en bagelfunktion er, at du kan opvarme én side ad gangen. Du får altså mulighed for at riste på samme måde som på en flad brødrister. Du vil typisk skulle skære din bagel over, og med bagelfunktionen kan du nøjes med at riste ydersiden, så den bliver gylden og sprød, mens indersiden forbliver blød.

Sandwichklemme

Klemmen består af to gitre og et håndtag. Du sætter din sandwich ind i klemmen, som sørger for, at den ikke falder fra hinanden. På den måde kan du riste brød og indhold sammen. I vores test kan du tilkøbe en sandwichklemme til Smeg-brødristeren.

Sensorer

De mest avancerede brødristere er udstyret med sensorer, der registrerer, om du har sat brød i. Den løfter også automatisk brødet, når det er blevet ristet efter din ønskede indstilling. Fordelen er, at du ikke selv manuelt skal trykke brødet ned. En anden fordel er, at brødet ikke popper op med en pludselig bevægelse, men langsomt bliver kørt op og ned.

Rengøring

De fleste brødristere kan tørres med en klud på ydersiden. Er overfladen blank, kan det være en fordel at bruge en fugtig eller våd klud. En blank yderside betyder også, at fingeraftryk ses tydeligere.

De fleste modeller er udstyret med en krummebakke, som kan trækkes ud. De krummer, der falder ned i bunden af brødristeren, falder altså ned på denne bakke. Du bør være opmærksom på, om en given brødrister har mange kroge og hjørner eller andre gemmesteder indeni. Dette vil gøre brødristeren sværere at rengøre for krummer. Hvis krummer eller snavs har sat sig fast indeni, kan du bruge en bagepensel til at børste brødristeren ren med.

FAQ

Hvilken brødrister er bedst i test?

Den bedste brødrister i test er Graef Compact 2 Slice. Denne brødrister har plads til 2 skiver brød ad gangen, og på bollevarmeren kan du boller. Og så har den optøningsfunktion og manuel stop.

Hvad koster det at bruge en brødrister?

Det afhænger af din elpris, og hvor ofte du bruger den. Men hvis du beregner prisen på at bruge en brødrister ved en gennemsnitlig elpris på 2,5 kroner pr. kilowatt, så koster det omkring 150 kroner om året at bruge en brødrister.

Hvordan virker en brødrister?

Inde i en brødrister sidder der varmelegemer, der aktiveres, når du sænket dit brød ned i din brødrister

Hvordan gør man en brødrister ren?

Træk altid stikket ud. Tøm krummebakken. Du kan rengøre din brødrister indvendigt ved at børste den fri for krummer med en bagepensel.

Er brødrister billigere end en ovn?

Ja, det er billigere at bruge en brødrister end en ovn, fordi en brødrister er mindre og hurtigere at anvende end en ovn. Derfor forbruger en brødrister mindre energi end en ovn.

Kildeliste brødrister

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har testet 33 modeller herunder b.la. Graef TO 62, Kitchenaid artisan KMT2204OB, Magimix le toaster vision og Smeg TSF01. Se testen her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. Råd og Rön har testet 26 forskellige brødristere, herunder Graef TO 62 og Smeg TSF01. Se testen her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. Which har testet 4 brødristere fx Russel Hobbs Inspire og Dualit 2 slot. Se hele deres test her

 • Flag ​​The Telegraph.co.uk Chevron down

  Den britiske avis The Telegraph leverer både de seneste  nyheder fra ind- og udland og tester og anmelder en masse forskellige produkter. De har b.la. testet Dualit 2 slots og Smeg TSF01 her

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende. De har b.la. testet KitchenAid Artisan go Smeg TSF01 her

 • Flag Independent.co.uk Chevron down

  Independent.co.uk er et verdensomspændende nyheds- og livsstilsmagasin, der bringer nyheder indenfor alle brancher som hus & have, bolig, skønhed. tech og gadgets. De har b.la. testet Smeg TSF01, Russell Hobbs og Kitchenaid artisan her

×