Dampovn test → Her finder du de bedste dampovne i (2022)

1
Siemens CD634GBS1 iQ700

Med denne elegante dampovn fra Siemens får man en enkel, sikker og meget regulerbar dampovn af rustfrit stål. Ovnen er designet specifikt til damptilberedning og dermed indeholder den fire opvarmningsmetoder og dertil en række praktiske ovnfunktioner, der gør madlavningen endnu lettere for alle salgs kokke. Derfor skal du vælge Siemens CD634GBS1 iQ700 Denne dampovn fra Siemens giver brugeren mange muligheder i valg af tilberedning samtidig med, at den er yderst brugervenlig. Dermed er den egnet…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Siemens CD634GBS1 iQ700
Gorenje BCS747S34X Kombi-/dampovn
ASKO OCS8664S Craft kombi-/dampovn
Bosch HRG675BS1S kombiovn med damptilførsel
SIEMENS HR675GBS1S IQ7000 7.304 DKK føtex hvidevarer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Erfarne og professionelle kokke har i længere tid benyttet sig af dampovne, og det er der gode årsager til. Dampovnene er nu ved at rykke ind i de private køkkener, hvor forbrugere ønsker flere tilberedningsmuligheder. Et af argumenterne for at investere i en dampovn er, at smagen bevares i grøntsager, når de dampes i forhold til når de koges. Dertil holder madvarerne på saften, vitaminer og nærringsstoffer, uden at de tørrer ud under tilberedningen.

Niveauet af damp der anvendes under tilberedning afhænger af hvilken type af mad, der tilberedes. En 25% tilførsel af damp i en varmluftstilberedning egner sig især til kød og brød. Denne tilberedningsform giver en sprød overflade samtidig med saftigt kød og blødt brød indeni. Ved genopvarmning af mad er brugen af damp også meget egnet. Ved en 50% damptilberedning tørrer maden der skal opvarmes ikke ud. Ved tilberedning af ris og grøntsager kan der nemt udelukkende anvendes damp til tilberedningen.  Det er ikke alle typer af ovne, der kan tilberede udelukkende med damp. På markedet kan man få dampovne, der udelukkende kan tilberede med damp og som kombinationsovne, hvor damp og varmluft kombineres.

Med en dampovn kan forbrugere udfolde sin gastronomi og finde vej til nye smage. Dertil kan madlavningen også gøres hurtigere og holde på vitaminer og næringsstoffer. Man behøver ikke at være en ekspert i et køkken for at kaste sig ud i en dampovn. Mange af ovnene kommer med forudindstillede programmer, der gør det let, at kaste sig ud i madlavningen med brug af damp.

Denne test giver et overblik over fem forskellige ovne på markedet i forskellige prisklasser og fra forskellige producenter. Testens produkter er udvalgt og sammenlignet baseret på nøje udvalgt information fra nettet, hvilket har fået os frem til vores testresultater. Se afsnittet ’Testkilder’ for mere information om kilderne til testen.

Siemens CD634GBS1 iQ700 – Bedste dampovn

Med denne elegante dampovn fra Siemens får man en enkel, sikker og meget regulerbar dampovn af rustfrit stål. Ovnen er designet specifikt til damptilberedning og dermed indeholder den fire opvarmningsmetoder og dertil en række praktiske ovnfunktioner, der gør madlavningen endnu lettere for alle salgs kokke.

Derfor skal du vælge Siemens CD634GBS1 iQ700

Denne dampovn fra Siemens giver brugeren mange muligheder i valg af tilberedning samtidig med, at den er yderst brugervenlig. Dermed er den egnet til både tilberedning af gourmet- og hverdagsretter. Ovnen har fire tilberedningsmetoder: PulseSteam, genopvarmning, hævning og optøning og indeholder en indbygget kogebog med tilberedningsforslag til bage- og madlavningsprogrammer. Temperaturen i ovnen kan manuelt justeres med 1°-intervaller mellem 30° og 100° celsius, og dermed kan brugeren have fuld kontrol over tilberedningsprocessen. 

Ovnen er nem at bruge. Den er udstyret med et 2,8”-TFT-display med touch control og en drejeknap. Dertil er lågen på ovnen udstyret med en SoftMove-funktion, der gør at ovnen åbnes og lukkes nænsomt hver gang. Desuden har ovnen har indvendig halogenbelysning, der gør det nemt for brugeren af følge med i tilberedningsprocessen gennem glasdøren. Simens iQ700 er intelligent og har et afkalkningsprogram, der hjælper brugeren med at holde ovnen til et fuldt ud funktionsdygtigt niveau, en kogepunktskontrol og en indikator for tom vandtank. Vandtanken kan rumme 1,3 liter, sidder bag glasdøren til højre for ovnen og er nem at påfylde. 

Ovnens sikkerhedsfunktioner gør, at børn nemt vil kunne deltage i madlavningen. Med funktioner som SoftMove, børnesikring med nøglefunktion, sikkerhedsafbryder for bageovn, start/stop-agent og en lågeafbryder scorer ovnen fra Siems altså højt på flere sikkerhedsparametre. 

Med Siemens CD634GBS1 iQ700 får brugeren en ovn af yderst høj kvalitet. Det stilrene og enkle design spiller sammen med brugervenlighed, funktionsmuligheder, sikkerhedsparametre og gode madlavningsresultater. Alt dette til en overkommelig pris på markedet. Af disse årsager, mener vi, at ovnen er bedst i test, og dermed yderst anbefalelsesværdig, 

Produktdetaljer:

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Temperaturinterval: 30°C – 100 °C
 • 2,8” – TFT – farvedisplay m. klartekst og touch-control
 • Fire opvarmningsmetoder
 • Dæmpet lukning af ovnlåge 
 • Afkalkningsprogram, regeringsprogram og kogepunktskontrol
 • Ovnvolumen: 38 liter
 • Vandtank: 1,3 liter
 • Højde x bredde x dybde: 45,5 x 59,5 x 54,8 cm
 • Indbygningshøjde: 45 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 55 cm
 • Nettovægt: 24,873 kg
Det kan vi lide:
 • Stilsikkert og enkelt design
 • Brugervenligt farvedisplay og touch control
 • Rustfrit stål og glasdør

Gorenje BCS747S34X Kombi-/dampovn – Rummelig, brugervenlig og bedst til prisen

Hvidevareproducenten Gorenje står bag denne kombi-/dampovn, der med sit 73 liter BigSpace ovnrum og mange tilberedningsfunktioner giver brugeren et væld af muligheder til en rigtig god pris. Dampfunktionen kan bruges som den eneste tilberedningsform eller som supplement til den almindelige tilberedning. Med Gorenjes BCS747S34X får brugeren altså dampovnen som funktion til den almindelige ovn. Derfor får brugeren to ovne i én, og derfor er denne ovn prisvinder i vores test.

Derfor skal du vælge Gorenjes Kombi-/dampovn

Med sit 73 liter BigSpace ovnrum har giver Gorenjes kombiovn mange muligheder for madlavning. Det store ovnrum giver plads til madlavning på flere niveauer. Tilberedningen på flere niveau forværrer ikke madlavningen med tilberedningsfunktionerne HomeMade og MultiFlow 360. Ovnens afrundede form gør, at den varme luft ved tilberedningen kan bevæge sig frit og kombineret med MultiFlow funktionen fordeles varmen jævnt på alle af ovnens fem niveauer.

Fordelen ved en kombinations ovn er, at dampfunktionen ikke kun kan være selve tilberedningsmetoden, men også et supplement til den almindelige ovn. Ovnen har funktionen som f.eks. over- og undervarme, varmluft, gril, optøning og stærk damp. Med denne ovn får brugeren altså mange muligheder for tilberedning i samme produkt.  Gorenjes koombiovn varmes hurtigt op med FastPreHeat-funktionen og rammer og holder den ønskede temperatur nøjagtigt.

Elektronisk temperaturkontrol, ergonomiske knapper, GentleClose dørhæng og IconTouch er funktioner der gør madlavningen nem. Ovnen er nem at kontrollere og kåret som ’God’ under parameteret ’brugervenlighed’ hos forbrugerrådet TÆNK. Ovnen er udstyret med rengøringsprogrammet AquaClean der er dampbaseret. På 30 minutter vil den nyudviklede emalje som ovnen er udstyret med være løsnet for madrester og fedt, og dermed kan brugeren nemt rengøre ovnen. Kombiovnen klarer sig også godt på de sikkerhedsmæssige parametre.

Gorenjes BCS747S34X kombi-/dampovn giver brugeren de optimale omstændigheder for madlavning på alle niveauer – og så endda til en god pris. Ovnen har masser af plads og der kan tilberedes mad på flere niveauer. Ved køb af en kombiovn behøver man ikke at afsætte plads og penge til en dampovn, og dermed er dette en smart løsning til en god pris.

Produktdetaljer:

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kontrolpanel materiale: Glas og rutfrit stål
 • Energiklasse A+
 • Flere tilberedningsfunktioner
 • GentleClose dørhængsel
 • Vandbeholder: 1,3 liter
 • Ovnvolumen: 73 liter
 • Bredde x højde x dybde: 59,5 x 59,5 x Dybde: 54,6 cm
 • Nettovægt: 42,3 kg
Det kan vi lide:
 • Godt bedømt af Forbrugerrådet TÆNK
 • Energiklasse A+
 • Bredt udvalg af tilberedningsfunktioner

ASKO OCS8664S Craft kombi-/dampovn – Ovn med skandinavisk design til det eksklusive køkken

Den svenske hvidevareproducent ASKO, der er kendt for at udvikle produkter af høj kvalitet med et skandinavisk design, står bag denne rummelige kombinationsovn med dampfunktion. Producenten vægter design og kvalitet højt og har flere gange modtaget international anerkendelse for dette, senest i 2018 hvor ASKO fik tildelt flere priser til European Product Design Awards (EPDA). Derudover har den svenske producent fokus på miljøet og hvilket bl.a. ses i ASKOs fabrikkers har miljøcertificeringen ISO 14001. Det skandinaviske præg afspejles altså både i form og funktion, hvilket også ses i denne luksuriøse kombinationsovn.

Derfor skal du vælge ASKO OCS8664S Craft kombi-/dampovn

Kombinationsovnen fra ASKO er udstyret af materialer af høj kvalitet, hvor der også er lagt vægt på bæredygtighed. F.eks. er alle maskindele over 50 gram mærket til genbrug. Ovnen er udstyret med en UltraCoolDoor trelagsdør med varmeafleder og SoftOpen & GentleClose dørhængsel. Det gør det nemt for brugeren at se gennem ovnen, hvilket Forbrugerrådet TÆNK også har rost ovnen for i sin test af ovnen. Derudover bliver ovnens temperaturstabilitet og hurtigopvarmningsfunktion også kategoriseret som ’meget god’ i deres test. Ovnen er dertil konstrueret af andre elementer af høj kvalitet som f.eks. en modstandsdygtig og stærk emalje samt et dobbelt varmelegeme. Ved køb af et ASKO-produkt medfølger en A.5 Quality Service, hvilket er en 5-årig sikkerhedsgaranti for kundens forventning til produktets kvalitet og service. 

Kombinationsovnen har en 360° dampfordeling, der gør det endnu lette for forbrugeren at tilberede mad på flere niveauer. ASKOS ovn er en kombinationsovn, hvilket betyder, at dampfunktionen både kan vælges til den konventionelle tilberedningsmetode eller være den eneste tilberedningsmetode. Ovnen har indbygget flere varmeprogrammer med damp som f.eks. stærk damp, damp bagning og 

Sous Vide. Den 1,3 liter store vandbeholder sidder til højre for displayet og påfyldes nemt. Dertil har ovnen et damprengøringsprogram, der gør at fedt og madrester løsnes, og rengøringen af ovnen bliver nem for forbrugeren.   

ASKOs kombiovn er udstyret med sikkerhedsfunktioner, hvilke Forbrugerrådet TÆNK har anerkendt som ’Meget god’ i sin test. Med høj sikkerhed, kvalitet og brugervenlige funktioner som lys, akustiske signaler og temperaturindstilling giver ASKOs kombinationsovn et væld af muligheder i køkkenet. Ovnen er i den høje ende af prisklassen hvilket skyldes kvaliteten, designet og mængden af funktioner der medfølger. Ovnen er tilegnet brugeren der vægter design og kvalitet højt, men grundet brugervenligheden kan den nemt anvendes til madlavning af erfarne kokke og til den hurtige hverdagsmad. 

Produktdetaljer:

 • Producent: Asko
 • 20 varmeprogrammer
 • Materiale: Rustfrit stål og trelags glasdør
 • Energiklasse A+
 • SoftOpen & GentleClose dørhængsel
 • Vandbeholder: 1,3 liter
 • Max power: 3400 W.
 • Ovnvolumen: 73 liter
 • Bredde x højde x dybde: 59,5 x 59,7 x 54,6 cm
 • Nettovægt: 46,2 kg
Det kan vi lide:
 • Internationalt anerkendt skandinavisk design
 • Ensartet 360° dampfordeling
 • Energiklasse A+

Bosch HRG675BS1S kombiovn med damptilførsel – Brugervenlig ovn der gør madlavningen nem

Med denne brugervenlige kombinationsovn med damptilførsel fra Bosh, kan man nemt tilberede benytte damp som et element i madlavningen. Ovnen kommer i et neutralt og brugervenligt design der er nemt at benytte og rengøre med en indbygget pyrolytisk selvrens. Ovnen er af rutfrit stål og kommer i et neutralt minimalistisk design, hvor vandbeholderen er skjult bag TFT-displayet foroven.

Derfor skal du vælge Bosch HRG675BS1S kombiovn med damptilførsel

Tyske Bosch står bag denne kombinationsovn med en indbygget damptilførselsfunktion. Her er dampfunktionen altså et tilvalg til den almindelige ovntilberedning, og ikke en tilberedningsmulighed i sig selv. Damptilberedningen kan justeres på tre niveauer og kan benyttes ved ovnfunktionerne: 4D-varmluft, over-/undervarme, varmluft/impulsgrill og varmholdning. Den 4-D varmluft funktion gør, at varmen fordeles jævnt i ovnen, og dermed at det muligt, at tilberede mad i flere niveau, uden at det går ud over kvaliteten af maden. Bochs kombinationsovn er meget nem at navigere og kommer med en AutoPilot-drift, der med 20 forudindstillede automatiske programmer gør madlavningen nemmere. 

Brugervenligheden ses også i vedligeholdelse af ovnen. Ovnen er udstyret med en pyrolytisk rengøringsfunktion samt et afkalkningsprogram. Ved pyrolyserengøring opvarmes ovnen til en meget høj temperatur, så snavs løsnes og bliver til aske, der efterfølgende nemt kan rengøres. Ikke alt tilbehør tåler pyrolyse, men den medfølgende bageplade og universalbradepande gør og rengøres samtidig.  

Foruden de 20 forudindstillede programmer er ovnen med 13 ovnfunktioner hvor flere kan komplimenteres med dampfunktionen. Altså har brugeren mange tilberedningsmuligheder, samtidig med, at man blot kan lade ovnen gøre arbejdet. Ovnens justeres ved TFT-displayet, der har klartekst og touch control, og en kontrolring. Derudover har ovnen SoftClose, der gør at ovnen altid åbnes og lukkes nænsomt. Ovnen er også udstyret med en række sikkerhedsfunktioner som blandt andet elektronisk dørlås, børnesikring med nøglefunktion og sikkerhedsafbryder, der gør at børn nemt kan deltage i madlavningen. 

Bosch kombinationsovn ligger i en mellemprisklasse på markedet for kombinationsovne med damptilførsel, og er yderst brugervenlig for enhver slags kokke. 

Produktdetaljer:

 • 20 automatiske varmeprogrammer
 • Materiale: Rutfrit stål
 • Energiklasse A+
 • 4D-varmluft
 • 20 forudindstillede automatiske programmer
 • SoftClose dørhængsel
 • Vandbeholder: 1 liter
 • Ovnvolumen: 71 liter
 • Bredde x højde x dybde : 48 x 35,7 x 41,5 cm
 • Nettovægt: 35,34 jg
Det kan vi lide:
 • 4D-varmluft fordeling
 • Pyrolyse rengøringsfunkton
 • Energiklasse A+

SIEMENS HR675GBS1S IQ7000 – Familievenlig kombinationsovn

Den tyske industrikoncern Siemens står bag denne meget prisvenlige kombinationsovn med en tilhørende innovativ damptilførselsfunktion, PulseSteam. Simens ovn kommer med en række brugervenlige funktioner og programmer, der gør ovnen let og hurtig at benytte. Prisen på ovnen er meget fordelagtig, men ovnen er en indbygningsmodel og passer kun ind i bestemte køkkener.

Derfor skal du vælge SIEMENS HR675GBS1S IQ7000:

Simens kombinationsovn kommer med en række fordelagtige funktioner som blandt andet CookControl og 4D-varmluft. Med CookControl får brugeren en række forudindstillede madlavningsprogrammer, der giver gode resultater. Med 4D-varmluftsfunktionen bevæger varmen sig i ovnen frit, og der kan dermed nemt tilberedes mad på flere niveauer på samme tid i den rummelige ovn. Med ovnens innovative CoolStart-funktion kan frossen mad hurtigt tilberedes fra kold ovn. Derudover har ovnen en række praktiske funktioner som en SoftMove dæmpningsmekaniske i ovnlågen og CoolGlass, der gør at ovndørens temperatur maksimalt kommer op på 40 grader, hvilket er en fordel i et hjem med børn og/eller kæledyr. Kombinationen af en række sikkerhedsfunktioner, CookControl og SoftMove-mekanismen gør, at børn nemt kan inddrages i madlavningen.

Simens HR675GBS1S leveres i et neutralt mørkt design med lysegrå elementer og et 2,8″-TFT-farvedisplay med klartekst og touch control. Den 1 liter store vandtank er diskret placeret bag TFT-displayet og kan nemt påfyldes. Ovnen har kun damp som damptilførselsfunktion, og dermed kan man ikke tilberede mad eller bagværk kun ved brug af damp. Der er altså et begrænset antal muligheder, men damptilførslen kan alligevel benyttes på en række varmeprogrammer, der med CookControl-funktionen gør madlavningen nem at gå til.

Med det pyrolytiske selvrensningsprogram er rengøring af ovnen nemt for brugeren. Programmet opvarmer ovnen til 500 grader °C, så madrester og snavs forkulles til aske og nemt kan fjernes efterfølgende. Både ovnribber og plade tåler pyrolyse og rengøres også under programmet. Udover rensningsprogrammet er ovnen også udstyret med et afkalkningsprogram og en tørrefunktion.

Siemens HR675GBS1S kombinationsovn med damptilførsel er meget prisvenlig og kommer med en række praktiske, komfortable og sikkerhedsmæssige funktioner. Damp er her en tilvalgsmulighed til den konventionelle tilberedning, og dermed kan niveauet af selvbestemmelse være begrænset for de meget erfarne kokke, der gerne vil have fuld kontrol over madlavningen. Siemens kombinationsovn brugervenlighed er dog særligt egnet i et hjem med børn og/eller kæledyr, hvor forbrugeren ønsker flere tilberedningsmuligheder, end man får ved en almindelig kombinationsovn.

Produktdetaljer:

 • Materiale: Rutfrit stål
 • Energiklasse A+
 • Pyrolytisk rengøring, ActiceClean
 • 13 ovnfunktioner
 • 2,8″-TFT-farvedisplay med klartekst og touchControl
 • CookControl Plus: Indbyggede madlavningsprogrammer
 • Vandbeholder: 1 liter
 • Ovnvolumen: 71 liter
 • Bredde x højde x dybde: 59,4 x 59,5 x 54,8 cm
 • 41,796 kg
Det kan vi lide:
 • ActiveClean: Pyrolytisk rengøringsprogram
 • Damptilførselsfunktion, PulseSteam
 • Energiklasse A+

Hvilken dampovn skal jeg vælge?

Dampovne kommer i vidt forskellige prisklasser, men er overordnet set en eksklusiv vare på markedet. Prisen for en dampovn er ofte højere end ved en almindelig ovn. I denne test er der udvalgt produkter i forskellige prisklasser. De fleste af ovnene er kombinationsovne, hvor damp kombineres ved tilberedning af almindelig eller varmluftsovn. Ved køb af sådan en ovn, har forbrugeren altså en ovn, der også kan bruges uden damp. Ved køb af en 100% dampovn, kan niveauet af damp helt manuelt justeres og et sådan køb, vil være til de erfarne kokke, der gerne vil have fuld kontrol over tilberedningsprocessen.

En række andre parametre er på spil ved valget af dampovn. Brugervenlighed er væsentlig og niveauet skifter meget for producent til producent. Man skal altså være opmærksom på rengøringstilgængeligheden og mængden af forudindstillede programmer. Designmæssigt adskiller ovnene sig ikke meget fra hinanden. Nogle er mere minimalistiske end andre. Dog skal man være yderst opmærksom på ovnens dimensioner. Volumen af ovnen bør tilpasses ens forbrug. Nogle ovne er indbygningsmodeller og passer dermed kun ind i bestemte køkkener. Andre ovne er fritstående og nogle modeller kan fås som bordmodeller i størrelsesklasse med en mikrobølgeovn. I denne test gennemgås flest rummelige ovne, der dermed er egnet til at indgå permanent og indbygget i et køkken.

Kvaliteten af materialer bør man også være opmærksom på. Nogle producenter vægter høj kvalitet af materialer, hvilket så også afspejles i prisen. Sikkerhedsmæssigt lever alle ovnene op til det forventelige sikkerhedsniveau for ovne. Nogle ovne er dog udstyret med ekstra sikkerhedsforanstaltninger, som kan være gavnlige i et hjem med børn.

Disse funktioner og specifikationer bør man have med i sin overvejelse ved valg af ovn.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en dampovn?

Ved køb af en dampovn bør man særligt være opmærksom til ens køkkens behov i forhold til ovnens størrelse og funktionsniveau. Er man en stor familie, der ofte kokkerer til mange personer, bør man vælge en dampovn med en god rummelighed. Dertil bør man også se på ovne varmefordelingsfunktioner, der gør at tilberedning af mad i flere niveauer ikke går ud over kvaliteten af maden.

En anden vigtig ting at være opmærksom på ved køb af en dampovn er niveauet af selvbestemmelse. Erfarne kokke der kaster sig ud i svære gastronomiske retter ønsker oftest fuld kontrol over tilberedningen med mulighed for at styre varmen fra grad til grad. Alle ovnene i testen går for at holde den angivne temperatur. Hvis man ikke behøver fuld kontrol over tilberedningen, men blot vil tilføje damp i nogle niveauer, behøver man ikke en så funktionsspecifik ovn.

Brugervenligheden af ovnen er også vigtig. Nogle kommer med pyrolystisk selvrensningsprogrammer, der gør rengøringen nem.  Dertil skal man være opmærksom på hvordan vandpåfyldningen fungerer, og hvor stor vandtanken er. Andre parametre at være opmærksom på er: energiklasse, sikkerhedsfunktioner og garanti.

Testkilder:

Testen er baseret på nøje udvalgt information fra internettet. Med den rigtige information, har vi kunne lave testen for at guide forbrugere til at vælge den rigtige dampovn.

Forbrugerrådet Tænk

Vi har benyttet os af Forbrugerrådet TÆNK, der har lavet en test og sammenligning af en række ovne:

Dertil har vi refereret til udmærkelser fra andre test samt information fra forhandleres og producenternes hjemmesider:

Siemens

Siemens har et stort udvalg af forskellige hvidevarer, og de har selvfølgelig også lavet dampovne. Derfor har vi brugt deres side til at finde informationer om de ovne, som er med i denne test.

Bosch

Bosch har et stort udvalg af forskellige hvidevarer, og deres sortiment inkluderer også dampovne.

Gorenje 

Gorenje har et stort udvalg af forskellige hvidevare, og deres side er blevet brugt til at finde informationer om de ovne, som der er fra Gorenje i denne test.

Skousen 

Skousen har et stort udvalg af hvidevarer på nettet fra en række mærker, og de har selvfølgelig også en samling af forskellige dampovne, og derfor er Skousen blevet brugt til at finde informationer.

Wupti

Wupti er også en online forhandler af bl.a hvidevarer og derfor har vi også brugt deres side til at samle relevante informationer om de forskellige ovne

Yderligere har vi suppleret vores test på baggrund af information fra en række artikler:

WhiteAway – Hvad er fordelene ved at købe en dampovn 

Tænk – dampovn er vild forskellige

EDB Priser – guide til køb af damp ovn 

Konklusion

I vores test, der er baseret på nøje udvalgt information fra nettet, har vi udvalgt fem forskellige dampovne. Ovnene kommer i forskellige størrelse og med forskellige niveau af funktioner. Altså efter prisklasse, størrelse og behov, bør valget af ovn ud fra testen virke mere overskueligt.

Siemens CD634GBS1 iQ700 dampovn er vinderen i af vores test. Her får man en dampovn hvor kontrollen er fuldt ud i forbrugerens hænder. Her kan gourmetkokken indstille temperaturen til nøjagtigt behov, og de mindre erfarne kokke kan med ovnens brugervenlighed nemt tilberede mad hvor saft, næringsstoffer og vitaminer forbliver i maden. Siemens dampovn fås til en god pris i forhold til niveauet af kvalitet og funktionsmulighederne. Af disse årsager er denne dampovn fra Siemens i vores test kåret som bedst i test.

Hvis man ønsker et skandinavisk design af høj kvalitet, står den svenske producent ASKO bag en meget luksuriøs kombi-/dampovn. Producenten vægter gode materialer og bæredygtighed og af de årsager er prisen også i den høje ende på markedet. Producenten har flere gange modtaget international anerkendelse for sit design. Som forbruger får man her høj kvalitet, design og eksklusivitet for pengene.

 I den anden ende af prisklassen af kombinationsovne er Gorenjes BCS747S34X rummelige kombi-/dampovn.  Denne ovn er stor og dermed egnet til store familier, og har designet til at tilberede mad på flere niveauer. Ovnen er desuden rost af Forbrugerrådet TÆNK og fremstår meget brugervenlig.

To ovne i mellemprisklassen er SIEMENS HR675GBS1S og Boschs HRG675BS1S kombiovne. Begge ovne fremstår relativt prisvenlige og yderst brugervenlige. De er begge udstyret med et pyrolytisk rengøringsprogram, der med en række andre brugervenlige og sikkerhedsmæssige funktioner er to gode bud på ovne til en god pris. De adskiller sig lidt pris- og designmæssigt fra hinanden.

 På baggrund af testen håber vi, at valget af dampovn alt efter behov nu virker mere overskueligt. Til en start bør man være opmærksom på funktionsniveau og størrelse. Derefter kan de mere specifikke tilberednings- og komfortfunktioner tages i betragtning. Med en dampovn kan man spare tid samtidigt med, at tilberedningsmulighederne bliver meget større for mad og bagværk.