Dehydrator test (2022) → Se de 6 bedste dehydrator her!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Steba dehydrator STED5
TESTVINDER

Steba dehydrator STED5

Her får du gedigen tysk kvalitet og design når det er bedst, i sort plast og rustfri stål. Dette er dehydratoren for dig, som ønsker en miljørigtig, praktisk og let betjenelig maskine i høj kvalitet.…

Steba dehydrator STED5 1
Bedste dehydrator

Steba dehydrator STED5

Excalibur EXC10EL 2
Premium dehydrator

OBH Nordica Tasty Food Dehydrator 6775

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Dehydratorer bygger på en gammel tradition, der har været brugt så længe der har eksisteret mennesker på jorden – altså længe før tilsætningsstofferne og E-numrenes opfindelse. I dag, hvor der er øget fokus på klima, miljø, bæredygtighed og sundhed, har vi valgt at teste en række af de bedste dehydratorer på markedet, i håbet om, at vi kan hjælpe dig til at leve et bedre og sundere liv.

Vi håber at du, efter at have læst denne artikel, vil være i stand til at vælge den rette dehydrator, der passer til netop dine behov.

Kort resultat af testen

Vi har undersøgt et stort udvalg af dehydratorer på det danske marked, og fundet frem til de tre bedste dehydratorer, vil vil anbefale dig at se nærmere på, men vi gennemgår flere gode dehydratorer i denne test, så du kan finde den der passer til dit behov. Først en kort opsummering af top tre dehydrator.

Den første testvinder, vi kårer som den ‘Bedste dehydrator’, er Steba dehydrator STED5. På baggrund af dens pris, kvalitet og brugervenlighed, gør denne maskine til et godt og sikkert valg, hvor du har alle de fornødenheder, du har brug for.

Den anden testvinder, kåret som ‘Bedst til prisen’, er OBH Nordica Tasty Food Dehydrator 6775, hvor du får rigtig meget for pengene; en praktisk og betjeningsvenlig maskine, hvor du kan tørre de fleste fødevarer, og dette med et simpelt tryk på en knap, uden at du behøver at forholde dig til diverse fødevarers tørrings temperaturer – altså en dejlig nem maskine uden de store dikkedarer, lige til at sætte i gang og tilmed til en god pris.

Den tredje testvinder, kåret til ‘Premium dehydrator’, er Excalibur EXC10EL. Her får du et monster af en maskine, der langt overgår de andre gennemgåede dehydratorer. Gedigne materialer der stråler af kvalitet, det store antal bakker hvor der kan tørres store mængder fødevarer ad gangen samt muligheden for kompleks programmering, gør denne dehydrator til den bedste af sin slags, i sin helt egen klasse.

Hvorfor bruge en dehydrator?

 1. En dehydrator giver dig mulighed for at tilberede dine helt egne fødevarer, uden brug af tilsætningsstoffer og e-numre.
 2. Dehydratoren er ligeledes perfekt til dig, der spiser rawfood, idet tørre temperaturen er lav og luftgennemstrømningen høj.
 3. En anden fordel ved en dehydrator er, at den ved de lave tørretemperatur bevarer enzymer og vitaminer, samtidig med at den ved højere temperaturer imødekommer standarden for at tørre mere komplekse fødevarer, som for eksempel fisk og kød.
 4. Råvarerne bibeholder alle vitaminer, antioxidanter og smag. Derudover bevares fibrene, som er vigtige i en varieret og sund kost

Steba dehydrator STED5

Bedste dehydrator

Steba dehydrator STED5
Fordele
 • pros-icon.svg Stabelbare bakker der muliggør, at du kun indsætter det antal bakker, du ønsker at tørre, og derved sparer energi ved kun at opvarme det rum volumen du har behov for
 • pros-icon.svg Høj brugervenlighed
 • pros-icon.svg Transparente låg og bakker, så du til enhver tid at følge med i tørringsprocessen

Detaljeret gennemgang

Her får du gedigen tysk kvalitet og design når det er bedst, i sort plast og rustfri stål. Dette er dehydratoren for dig, som ønsker en miljørigtig, praktisk og let betjenelig maskine i høj kvalitet.

Derfor skal du vælge Steba dehydrator STED5

Denne dehydrator har alt hvad du har brug for, og er tilmed miljørigtig. Du har både frihed og kontrol, alt efter hvad du har lyst til lave i din dehydrator. Derudover kan du også følge tørringsprocessen nøje gennem det transparente låg og stabelbare bakker, samtidig med, at du kan finjustere varme indstillingerne på et hvilket som helst tidspunkt i processen. På den anden side, kan du også sætte timeren til, der ved denne model er op til 36 timer, hvilket er det højeste i forhold til de gennemgåede dehydratorer.

Denne dehydrators tørrerum kan justeres ved at du justerer antallet af de stabelbare bakker, og kun bruger det antal bakker du har fødevarer til. På den måde sparer du energi. Det bliver næsten ikke nemmere at lave tørret frugt i denne dehydrator grundet den høje brugervenlighed. Hermed har du fået en række gode argumenter for, hvorfor denne dehydrator er vores testvinder. 

Produktdetaljer:

 • Antal hylder: 5, inklusiv en måtte til tørring af krydderier
 • Temperatur: 40–70 grader
 • Elektronisk timer: 1-36 timer
 • Maskinens mål: H  x B x D cm 
 • Tørrefladens mål:  32 x 25 cm 
 • Motor kapacitet: 250 W
 • elektronisk display

OBH Nordica Tasty Food Dehydrator 6775

Premium dehydrator

Excalibur EXC10EL
Fordele
 • pros-icon.svg 10 hylder – der giver mulighed for at tørre større mængder fødevarer ad gangen
 • pros-icon.svg kraftig og støjsvag motor med jævn luftfordeling der sikrer optimal tørring
 • pros-icon.svg Top kvalitet materialer, hvor der er tænkt over alle detaljer

Detaljeret gennemgang

Praktisk maskine, uden de store dikkedarer, og så er den indenfor et rimeligt budget. Med denne dehydrator får du en god dehydrator for dine penge.

Derfor skal du vælge OBH Nordica 6775

Det særlige ved denne dehydrator er, at luftgennemstrømningen fra toppen, idet varmelegemet og ventilator sidder i låget. Selve maskinen er rund, hvilket hjælper luften til at cirkulere jævnt gennem hele maskinen og giver et rigtig fint og regelmæssigt tørreresultat. Endvidere har denne dehydrator en indbygget overophedningsbeskyttelse.

Det er værd at notere sig, at denne dehydrator ikke er velegnet til kød og fisk. Der er heller  ikke en indikator for, hvilken varmestyrke der tørres ved ud over, at det er to effektniveauer at vælge imellem, afhængig af hvilken type madvare du ønsker at tørre. Derfor er der heller ikke noget elektronisk display, der indikerer temperatur. Fordelen er, at du ikke behøver forholde dig til temperaturer og blot overlader den del af beslutningen, til maskinen.

Denne dehydrator kræver ikke megen plads, hverken køkkenskabet eller på køkkenbordet. Maskinen er lavet i hvid og transparent plast, hvilket gør den nem at håndtere og let at rengøre.

Produktdetaljer:

 • Antal hylder: 5 hylder, lavet i transparent plast
 • Temperatur: 2 effektniveauer
 • Elektronisk timer: nej
 • Tørrefladens mål:  Ø 33 cm 
 • Motor kapacitet: 250 W (220-240 V ~)
 • Overophedningsbeskyttelse
 • Nem rengøring
 • Transparent låg samt tænd/sluk knap

Excalibur EXC10EL

Til den passioneret dehydrator-ekpert

Fordele
 • pros-icon.svg Stor ventilator på 12,7 cm
 • pros-icon.svg Stærk motor på 440 watt
 • pros-icon.svg Gennemtestet, højteknologisk kvalitetsprodukt

Detaljeret gennemgang

Amerikansk produceret top kvalitets dehydrator indbegrebet af 46 års erfaring. Siden 1973 har Amerikanske Excalibur udviklet varmelegemer og ventilatorer til køkkenmaskiner med det formål at udvikle de to elementer til at give det bedste resultat, med mindst mulig energiforbrug. 

Derfor skal du vælge Excalibur EXD5 KLARSKOV

Kombinationen af en 12,7 cm stor ventilator og en 440 watt motor, gør denne dehydrator til en ganske god maskine i den øvre ende af spektret. 

Denne dehydrator har en specielt udviklet ‘hyperwave’ teknologi, der styrer temperaturen på en måde der fører væsken til overfladen af fødevaren. Derefter sørger de horisontale luftstrømme således at fødevaren tørres jævnt og konsistent i hele maskinen. 

I denne maskine er du derfor sikker på at få et gennemtestet, højteknologisk produkt, der holder hvad det lover. Den har en elektronisk timer op til 26 timer, og temperaturer fra 40,5 til 73,9 grader. Derudover har den 5 hylder, så der burde være plads til lidt af hvert, og så du kan eksperimentere dig frem. 

Er du derfor en af de helt passioneret dehydrator-eksperter, så er dette maskinen for dig. 

Produktdetaljer:

 • Antal hylder: 5
 • Temperatur: 40,5-73,9 grader
 • Elektronisk timer: ja, 1-26 timer
 • Maskinens mål: H 21,6 x B 43,2 x D 48,3 cm 
 • Tørrefladens mål:  i alt 0,74 m2
 • Motor kapacitet: 440 W (230 V ~)
 • Ventilator: 12,7 cm

Steba ED6

Kraftig, men simpel tysk kvalitet

Fordele
 • pros-icon.svg 6 bakker, hvilket gør at du kan tørre mange fødevarer på én gang
 • pros-icon.svg Kraftig motor på 600 watt
 • pros-icon.svg Stort varmereguleringsspænd fra 35 til 90 grader, giver mulighed for at tørre flest mulig typer fødevarer

Detaljeret gennemgang

Denne dehydrator har i sit hjemland, Tyskland, vundet en pris fra Haus und Garten Test for nem rengøring og betjeningsvenlighed. Tysk kvalitet når det er bedst, i sort plast og rustfri stål.

Derfor skal du vælge Steba ED6

Denne dehydrator har en stærk motor, er lavet i gode kvalitetsmaterialer og et rigtig fornuftigt temperatur spænd, der muliggør at du kan tilberede alt fra krydderier, blomster, frugt og grønt, til kød og fisk.

Dehydratoren leveres med 6 bakker og en måtte til urter. Afhængig af mængden af fødevarer der skal tørres, kan maskinen køre med 1-6 bakker ad gangen. Dette gør den til et godt valg, også af energibesparende hensyn. 

Steba ED6 er kendt for at være en effektiv og præcis frugttørrer, der tørrer og dræner saften fra frugt, grønt og urter. Takket være denne proces, bevares fødevarens fibre, enzymer og vitaminer, samtidig med at madvaren nu kan holde sig i længere tid. Steba ED6 har en indstillelig timer, så du frit kan sætte den over om aftenen eller når det passer ind med at du laver daglige gøremål.

Produktdetaljer:

 • Antal hylder: 6 inklusiv en måtte til tørring af krydderier
 • Temperatur: 35-90 grader
 • Elektronisk timer: Ja, 1-24 timer
 • Maskinens mål: H 29 x B 36,5 x D 47,5 cm 
 • Tørrefladens mål: 6x37x30 cm
 • Hængslet dør
 • Motor kapacitet: 800W (230 V ~)
 • Vægt: 7.2 kg
 • elektronisk display

Guide

Hvilken dehydrator skal jeg vælge?

Som så ofte med køkkenmaskiner, er der mange forskellige mærker og maskiner på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken du skal vælge. Vi vil forsøge at guide dig igennem nogle af forskelle der er imellem de forskellige mærker og dehydratorer.

En af de store forskelle på dehydratorerne, er størrelsen på blæseren og hvor den er placeret. Blæser og varmelegeme er på nogle dehydratorer placeret i låget, mens de på andre sidder i bunden eller bag på maskinen.  Det er en god idé at være opmærksom på hvor dehydratorens varmelegeme og ventilator er placeret, fordi der er risiko for, at maskinen tørrer mest effektivt på det sted der er nærmest disse elementer. Har du en maskine, der blæser fra bagsiden og hen over alle lag, bør du tjekke om de forreste fødevarer tørres i samme grad som de bagerste. Og blæser dehydratoren fra bund til top, bør du undersøge om fødevarerne i toppen tørres i samme grad som dem i bunden. Det er vores erfaring, at dehydratorer som tørrer fra bunden er bedst, af den simple årsag, at varmen søger opad, og dermed, med større sikkerhed og af naturlige årsager, kommer op i de øverste lag fødevarer, end ved dehydratoren der tørrer bagfra maskinen, hvor du kan blive nødsaget til at flytte rundt på lagene for at få en jævn varmefordeling og luftgennemstrømning. 

En anden vigtig faktor, er motorens størrelse, set i forhold til maskinens ydeevne. Og er du følsom i forhold til motorstøj, bør dette også indgå som en del af kravene du stiller til din fremtidige dehydrator. Hvis du allerede ved hvor maskinen skal stå, anbefaler vi, at du undersøger hvilke mål der vil være optimale for dig. De fleste dehydratorer har en timer, og det kan være svært at vide hvor mange timer det er nødvendigt at maskinen skal kunne køre ad gangen. Som udgangspunkt, skal frugter som for eksempel figner, abrikoser og vindruer tørres i op mod 40 timer på grund af frugternes høje fugtighed, hvorimod kød produkter såsom beef jerky kun skal tørres omkring 4 timer. 

Slutteligt bør du overveje, hvor vigtigt det er for dig at kunne følge tørringsprocessen, både ved at kunne se fødevarerne imens de tørres, men også om du ønsker at vide hvor mange grader der tørres ved, og hvorvidt du ønsker at sætte dig grundigt ind i tørringsprocesser og programmere din maskine, eller om du blot ønsker en maskine der gør arbejdet for dig uden at du behøver at gøre dig de store bekymringer. 

Når du har afklaret dit behov, har du et godt afsæt til at finde den rette dehydrator for dig. Nedenfor gennemgår vi de forskellige dehydratorer, vi har testet, og håber du finder den rette dehydrator, der passer til netop dine behov.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en dehydrator?

Vi var  tidligere i artiklen inde på, hvad du skulle være opmærksom på, når du køber en dehydrator. I gennemgangen af de 6 dehydratorer, har vi fremhævet nogle af forskellene mellem dem.

Når du har fundet den dehydrator du tænker passer til dit behov, kan du med fordel gennemgå nedenstående tjekliste, hvor vi stiller dig en række spørgsmål, der sikrer, at du køber den rette dehydrator til netop dit behov:

BEHOVSAFKLARING:

 • Hvilken type fødevarer du ønsker at tørre? 
 • Hvor store mængder vil du tørre ad gangen? 
 • Hvor meget kontrol du ønsker over processen? 
 • Hvor stort er dit budget? 
 • Hvor skal dehydratoren eventuelt stå?

TØRREFLADE: Stemmer bakkernes samlede tørreflade overens med, hvad du forestiller dig, du vil tørre?

TEMPERATURSPÆND: Kan maskinen tørre alle de fødevarer som du ønsker at tørre?

TIMER: Vil du holde øje med tørringsprocessen eller skal dehydratoren kunne passe sig selv? 

MOTOR: Er den stærk nok til at kunne drive ventilationselementet og holde temparaturen på det ønskede niveau? Er den støjsvag?

VENTILATIONSELEMENT: Er det stort og robust nok til at kunne levere høj tørreevne?

Vi håber at du, efter at have læst vores gennemgang af de 6 dehydratorer, er blevet klogere på, hvilken dehydrator der passer til dit behov.  

Hvad slags mad kan du lave med en dehydrator?

En dehydrator er mulighedernes land. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til, hvad du kan tilberede med en dehydrator; krydderier, blomster, frugter og grøntsager som kan forvandles til frugt chips, grøntsags kiks, eller frugtstænger. Du har også mulighed for at lave dine egne müslibarer og granola. Kød og fisk kan blive til jerky, proviant til vildmarksturen, eller godbidder til dit kæledyr. Mulighederne er mange.

Drømmer du for eksempel om at tage familien med på en tur i skoven til efteråret og finde svampe i skovbunden?  Eller få havens krydderurter til at strække sig helt frem til næste forår? Og have et dejligt supplement af egne produkter til brug i husholdningen vinteren over?

Her har du muligheden for at leve et mere bæredygtigt liv, hvor du reducerer dine køb produkter fra fjerne lande vinteren over. 

Beslutningen om at købe en dehydrator, er altså et rigtig godt initiativ, ikke blot for dig og din families sundhed, men også for miljøet. Og så smager egne bearbejdede produkter simpelthen bare bedre, ikke kun fordi de er sprængfyldt med vitaminer, antioxidanter og fibre, men også fordi der er lagt kærlighed i arbejdet.

Testkilder

Artiklens produktbeskrivelser og specifikationer er primært indsamlet fra producenternes hjemmesider:

Derudover har vi læst internationale testresultater, typisk foretaget i individuelle dehydratorers oprindelseslande:

Konklusion

Vi har gennemgået 6 dehydratorer og indsamlet alle tilgængelige data for at give dig de bedste forudsætninger for at træffe det rette valg af dehydrator.

Objektivt vurderet, anbefaler vi en af de første tre dehydratorer. Dog kan vi ikke være sikre på, at en af disse opfylder netop dine behov, så der er intet i vejen for, at du vælger en af de andre gennemgåede dehydratorer. Vigtigst for os er, at du finder den maskine der perfekt matcher dine behov, og vi håber at gennemgangen giver dig et velfunderet grundlag til at træffe din beslutning ud fra.

Vi gennemgik i testen den bedste dehydrator; Steba dehydrator STED5, som er af gedigen tysk kvalitet og design når det er bedst, i sort plast og rustfri stål. Den er miljørigtig, praktisk og let betjenelig maskine i høj kvalitet hvor du via transparente låg og bakker kan følge med i hele tørringsprocessen.

Den bedste dehydrator til prisen var en OBH Nordica Tasty Food Dehydrator 6775, som er en praktisk maskine, uden de store dikkedarer, hvor du får rigtig god valuta for dine penge og forbliver inden for et rimeligt budget. Maskinen er simpel og praktisk med transparent låg og høj betjeningsvenlighed. Derudover har den en ekstra funktion, der beskytter mod overophedning.

Når det bedste ikke er godt nok, anbefaler vi premium dehydratoren; Excalibur EXC10EL, hvor du får 28 kilo ægte amerikansk topkvalitet, der ikke går på kompromis med kvaliteten. Med 10 hylder store rumfang, kraftig og støjsvage motor, gennemtestet højteknologi og og topkvalitet materialer, hvor der er tænkt over alle detaljer, vil det være en fornøjelse at producere dine egne fødevarer i rigelige mængder.

Har du ikke behov for den største på markedet, kan du nøjes med lillebroren; Excalibur EXD5KLARSV der nyder godt af top kvalitets materialer og over 45 års erfaring inden for varmelegeme- og ventilations teknologi.

Dehydratoren; 5 Steba ED6 er tysk kvalitet når det er bedst, i sort plast og rustfri stål. Den har i sit hjemland vundet en anerkendt pris for nem rengøring og betjeningsvenlighed. Maskinen har 6 bakker, en kraftig motor på 600 watt samt et stort varmereguleringsspænd fra 35 til 90 grader, giver mulighed for at tørre flest mulig typer fødevarer.

Slutteligt gennemgik vi den tyske Graef dehydrator – GRDA506, der ligeledes i 2018 fik testresultatet ‘øvre klasse’, hvilket vi efter nærmere undersøgelse kan tilslutte os. Her er tale om en dehydrator i flot kvadratisk design i rene linier, en timer med et langt  tidsspænd, helt op til 40 timer og en stor tørringsflade på hele 0,65 m2.

Alt i alt nogle rigtig fine dehydratorer alle sammen. Der er ingen af ovennævnte dehadratorer, som vi ikke vil anbefale. Nogle har vi vurderet som værende bedre end andre, men i sidste ende er det dine behov og mavefornemmelse du skal følge.

Vi håber du er blevet klogere. Både på, hvilke typer fødevarer du kan tørre i en dehydrator – måske er du blevet inspireret til at forsøge dig med andre fødevarer end du først havde i tankerne. Men også på, hvad du bør overveje inden du køber en dehydrator.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×