Foodprocessor test (2022) → Se og sammenlign 8 modeller her

1
Kitchenaid Artisan 5KFP1644

Foodprocessoren fra KitchenAid er din nye bedste ven i køkkenet, hvad enten du skal lave råkost, falafelfars, daddelkugler eller lave blomkålsris. Denne foodprocessor kan det hele og gør det tilmed imens den pynter gevaldigt på køkkenbordet. Denne foodprocessor kommer med en imponerende udstyrspakke, så du er godt dækket ind. Derfor skal du vælge Kitchenaid Artisan 5KFP1644 KitchenAid er et kendt og elsket amerikansk mærke, som bestemt ikke har opnået sin popularitet uden grund. Foruden at…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Kitchenaid Artisan 5KFP1644 5.699 DKK KitchenAid DK
Magimix 5200XL
Bosch MCM3501M 799,95 DKK Grydeguru.dk
KitchenAid 5KFP1335
Braun FP 3010 719 DKK CompuMail
Sage foodprocessor The Kitchen Wizz Peel & Dice
OBH First Kitchen
Bosch MCM4200
Philips HR7778 1.849 DKK Butik24
Kenwood FDM780

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En foodprocessor er et nærmest uundværligt værktøj i ethvert køkken, og når først man har fået sådan en ind ad døren, har man aldrig lyst til at undvære en igen. Men hvad er en god foodprocessor egentlig? En god foodprocessor er en som opfylder dine behov og ønsker og som gør din hverdag betragteligt lettere, en som er nem at bruge og som har de funktioner du har behov for, og en som naturligvis udfører de opgaver du sætter den til tilfredsstillende. 

Det ovenstående kan måske virke som et lidt vagt svar, som du måske ikke føler at du bliver meget klogere af, men det er fordi det er meget individuelt, hvad forskellige mennesker synes at en god foodprocessor er. Læs med her i vores guide – vi dog ikke i tvivl om at du bliver meget klogere. 

Der kan også være stor forskel på størrelsen på maskinerne, og på hvor store mængder skålene kan indeholde. Der kan altså være ret stor forskel på de forskellige maskiner. I slutningen af denne artikel, deler vi en masse råd om hvad der er vigtigt at overveje, inden køb af en foodprocessor, ligesom vi giver nogle eksempler på hvad man med fordel kan bruge den nye maskine til.

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 – Bedste foodprocessor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Foodprocessoren fra KitchenAid er din nye bedste ven i køkkenet, hvad enten du skal lave råkost, falafelfars, daddelkugler eller lave blomkålsris. Denne foodprocessor kan det hele og gør det tilmed imens den pynter gevaldigt på køkkenbordet. Denne foodprocessor kommer med en imponerende udstyrspakke, så du er godt dækket ind.

Derfor skal du vælge Kitchenaid Artisan 5KFP1644

KitchenAid er et kendt og elsket amerikansk mærke, som bestemt ikke har opnået sin popularitet uden grund. Foruden at være yderst lækkert og retroinspireret i designet, er det også enormt effektive og robuste produkter. Denne foodprocessor er ingen undtagelse, og det er naturligvis også derfor at vi har udråbt netop denne foodprocessor til at være den bedste foodprocessor.

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 foodprocessor, kommer med en imponerende udstyrspakke, så du uanset om du skal lave pommes frites, råkost, juice eller bare lave en mørdej eller falafelfars, er godt dækket ind. Denne maskine kan nemlig det hele. der medfølger hele tre forskellige skåle, hvilket er virkelig praktisk, hvis du fx skal lave mindre portioner nøddesmør og det bliver en for lille portion, til at den store skål på fire liter kan klare opgaven. 

Det er altså muligt at tilpasse foodprocessoren, til lige præcis den opgave du står overfor. Det er en maskine der er ultra nem at betjene, men som vil være en kæmpe hjælp i ethvert køkken. Faktisk en uundværlig hjælp, når den først kommer ind ad døren. Det robuste og langtidsholdbare design, er samtidig en garanti for at det er en foodprocessor, som du kommer til at have glæde af i mange år fremover. 

Produktdetaljer for Kitchenaid Artisan 5KFP1644

 • 650 watt
 • 4 liter skål
 • 1600 i max rotationshastighed
 • Aluminiumskabinet
Det kan vi lide:
 • Yderst robust foodprocessor
 • Lækkert design
 • Der medfølger meget tilbehør

Magimix 5200XL – Den alsidige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Magimix 5200XL foodprocessor kan klare stort set alle opgaver i køkkenet. Store som små, Magimix klarer det hele. Den enormt kraftfulde foodprocessor på hele 1100 watt er et powerhouse uden lige. Faktisk er den så kraftig og holdbar, at producenten tilbyder udvidet garanti med 3 år på maskinen og hele 30 år på motoren.

Derfor skal du vælge Magimix 5200XL

Foodprocessoren fra Magimix er en ekstremt alsidig og ikke mindst kraftig maskine. Den kan klare alle opgaver, store som små, og til at hjælpe dig med de forskellige opgaver, medfølger der en lang række udstyr. Til maskinen medfølger der tre forskellige skåle i stor, medium og lille, for at gøre det nemmere for dig, at opnå det perfekte resultat, uanset hvad det er der skal laves. Der medfølger også både citruspresser, forskellige snitterindsatser, æggehvidepiser, æltekniv og meget mere. Selv pommes frites skærer den uden brug. Så er det pludselig ingen sag, at gå udenom fryseposerne i supermarkedet. Som du nok har fornemmet så er der altså stort set ikke den opgave denne maskine ikke kan klare. Og så er det stilrene og indbydende design en fryd for øjet samtidig. Bestemt ikke én af de maskiner man har behov for at gemme væk mellem brug. 

Produktdetaljer for Magimix 5200XL

 • 1100 watt
 • 3,7 l skål
 • 30 års motorgaranti
 • 2 ekstra skåle
Det kan vi lide:
 • 30 års motorgaranti
 • Stor udstyrspakke
 • Ekstra kraftig foodprocessor

Bosch MCM3501M – Bedste multifunktionelle foodprocessor

Det vil være en underdrivelse at kalde denne foodprocessor fra Bosch for alsidig, en stor underdrivelse endda. Sjældent har man set en køkkenmaskine med mere tilbehør eller med flere forskellige funktioner. Med +50 funktioner, er der altså ikke den opgave, denne maskine ikke kan klare.

Derfor skal du vælge Bosch MCM3501M

Foodprocessoren fra Bosch, er genial, hvis du foretrækker så få maskiner i dit køkken som muligt og foretrækker maskiner der kan klare mange forskelligartede opgaver, uden de mange forskellige maskiner. Denne foodprocessor, har mere en 50 forskellige funktioner, hvilket gør den helt utroligt alsidig. Maskinen kommer med en kæmpe udstyrspakke, som gør det muligt at bruge den som både blender, kaffekværn, dejælter, grøntsagssnitter og meget meget mere. Der er stort set ingen grænser for hvad denne maskine kan, og så er den samtidig så praktisk designet, at langt det meste af tilbehøret, nemt kan samles i den store skål, så maskinen ikke fylder alt for meget i køkkenskabet. Selv ledningen er der tænkt på, med et rum hvor du kan opbevare den, og den dermed ikke er i vejen andre steder. Er du på udkig efter en foodprocessor som er ekstra alsidig, så er denne altså et rigtig godt bud. 

Produktdetaljer for Bosch MCM3501M

 • 800 watt
 • 50 forskellige funktioner
 • 2,3 l
 • 2 års garanti
Det kan vi lide:
 • Med sine 50 forskellige funktioner, er der ikke dét denne foodprocessor ikke kan
 • Udråbt til “Godt køb” hos forbrugerrådet tænk
 • Nem at opbevare grundet praktisk design

KitchenAid 5KFP1335 – Den kompakte

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Denne foodprocessor fra KitchenAid er yderst effektiv på trods af den relativt lille motor, den forstår at udnytte energien på den bedste måde, så du intet mærker til den. Denne foodprocessor kommer med en lang række udstyr og du kan tilmed indstille tykkelsen af snitteindsatsen, helt uden at blive nødt til at stoppe maskinen.

Derfor skal du vælge KitchenAid 5KFP1335 

KitchenAid 5KFP1335 er en af de mindre maskiner i testen, både i forhold til størrelse og i forhold til motorkraft. Du skal dog ikke lade dig narre af den lille motor, da den udnytter energien så godt, at den fint kan udføre alle de opgaver du sætter den til. Maskinen kommer med en stor vifte af tilbehør, så den bliver ekstra alsidig og kan bruges til en lang række forskellige opgaver. En ekstra praktisk og tidsbesparende detalje ved netop denne foodprocessor, er at du kan justere tykkelsen af snitteindsatsen imens maskinen kører, altså helt uden at skulle stoppe den for at skifte snitteplade. Det er virkelig praktisk, da man slipper for at fedte rundt med forskellige plader, og skal have maskinen åbnet og lukket hvis man skifter meningen. På den måde sparer man også lidt på opvasken. Det er da smart. Med denne foodprocessor kan du både presse citrusfrugter til juice og snitte og hakke alt det du orker. Med alt det medfølgende udstyr, kan du tilpasse maskinen fuldstændig til dine ønsker og behov. KitchenAid er kendt for deres gode og holdbare kvalitet, så du skal altså ikke bekymre dig om at skulle skifte maskinen ud foreløbig. 

Produktdetaljer for KitchenAid 5KFP1335 

 • 300 watt
 • 3,1 l
 • 3 års garanti
 • 2 skåle
 • Stor udstyrspakke
Det kan vi lide:
 • 3 års garanti
 • Mulighed for at indstille tykkelsen af skæret, uden at stoppe maskinen
 • Kompakt maskine

Braun FP 3010 – Bedst til prisen

Denne foodprocessor fra Braun, er en helt klassisk foodprocessor til en ualmindelig god pris. Foodprocessoren her er oplagt til langt de fleste opgaver i hverdagen, og er især god hvis man ikke har det største behov for en foodprocessor, og derfor ikke går efter de helt dyre modeller. En solid foodprocessor, der kan klare de fleste opgaver.

Derfor skal du vælge Braun FP 3010

I modsætning til flere af testens andre foodprocessorer, så er det tydeligt at det ikke er designet der er brugt mest krudt på under fremstillingen af denne foodprocessor. Dette er dog et tilfælde hvor man ikke skal skue hunden på hårene, da der under det måske ikke prangende ydre, gemmer sig en foodprocessor, af rigtig fin kvalitet og ikke mindst til en ualmindelig fin pris.

Det er altså ikke uden grund at Søndagsavisen tidligere har udnævnt denne foodprocessor til testvinder. Det kan godt være at det ikke er en maskine der oser af lækkert design, og som man ikke nænner at gemme væk igen. Men det er en super fin maskine til hverdagsbrug og som gør det den skal. Maskinen her kan udføre langt de fleste opgaver en almindelig husholdning kan have brug for. Der medfølger forskellige snitteplader, en dejkrog, tilbehør til at piske fx flødeskum eller æggehvider og naturligvis knive til fx fars eller andet. De fleste husholdninger vil altså ikke mangle noget med denne maskine. Og især ikke, hvis vi igen skæver til prisen, som er langt under hvad de fleste andre foodprocessorer koster. En rigtig fin hverdagsmaskine.

Produktdetaljer for Braun FP 3010

 • 600 watt
 • 2 liter
 • 15 forskellige hastigheder
 • Der medfølger forskellige snitteplader, dejkrog og pisketilbehør
Det kan vi lide:
 • God pris
 • Du kan selv indstille hastigheden
 • Testvinder i Søndagsavisen

Sage foodprocessor The Kitchen Wizz Peel & Dice – En god hjælp i køkkenet

Denne foodprocessor fra Sage er en fremragende hjælp i køkkenet for alle. Maskinen hjælper dig med at hakke, snitte og skære diverse ingredienser til perfektion. Derudover har den mulighed for at skrælle op til 7 kartofler eller lignende grøntsager ad gangen. Produktet har en robust opbygning af aluminium og tritan plast.

Sage foodprocessor The Kitchen Wizz Peel & Dice

Vil du gerne være sikker på, at du bestiller en af de bedste og mest hjælpsomme foodprocessorer hjem? I så fald skal du investere i denne model fra mærket Sage. Produktet er ideelt til dig, der gerne vil undgå at skulle skrælle dine grøntsager, da den kan klare ærterne selv. Der er mulighed for at skrælle op til 7 kartofler ad gangen med denne maskine. Den kan skrælle både gulerødder, kartofler, rødbeder o.l.

Derudover kan maskinen naturligvis også hakke, snitte og skære diverse ingredienser i tern. På den måde slipper du for, selv at skulle stå for denne type tilberedning af maden. Produktet har 24 indstillingsmuligheder – du har mulighed for at indstille skæring af skiver til et sted mellem 0,3 og 0,8 mm tykkelse. Dine ingredienser får altså lige den størrelse, der passer til dig.

I alt arbejder maskinen med en effekt på 2000 watt og har en kapacitet på 3,7 liter. Derudover er den fremstillet af aluminium med en skål af tritan plast, så du kan roligt stole på, at din nye foodprocessor vil holde i mange år, hvis du investerer i denne model fra Sage.

Produktdetaljer for Sage Foodprocessor

 • 2000 watt
 • 3,7 liter
 • Tritan plast og aluminium
 • HxBxD 28 x 23 x 46
Det kan vi lide:
 • En eminent hjælp, da den både hakker, snitter og skærer i forskellige størrelser
 • Kan skrælle diverse grøntsager, såsom kartofler, gulerødder, rødbeder o.l.
 • Yderst holdbar med opbygning af aluminium og tritan plast
 • Stor kapacitet på 3,7 liter gør det muligt for dig at tilberede meget på én gang

OBH First Kitchen – Den praktiske

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Foodprocessoren fra OBH er en god solid hverdags foodprocessor, der kan alt det en foodprocessor skal kunne. Som ekstra bonus medfølger der en blender, hvilket er praktisk hvis man ikke har en i forvejen, og gerne vil undgå for mange forskellige maskiner i køkkenskabene.

Derfor skal du vælge OBH First Kitchen

OBH First Kitchen er oplagt til dig der gerne vil have en foodprocessor, men som endnu ikke er helt overbevist om hvor meget du vil få den brugt og derfor ikke har lyst til at smide mange tusinde kroner efter en prangende maskine. Her er denne foodprocessor oplagt, da den foruden at kunne klare langt de fleste opgaver, du kunne få brug for at sætte den til, også har en yderst overkommelig pris, hvor langt de fleste kan være med. Til maskinen følger der forskelligt udstyr, så du både kan piske, skære og snitte, men udover det tilbehør, som er nogenlunde standard for de fleste maskiner, medfølger der også en blender, der gør denne foodprocessor endnu mere alsidig og brugbar i hverdagen.

På den måde slipper du for endnu en separat maskine, og får endnu mere værdi for pengene. Blendere og foodprocessorer er gode til forskellige ting, og begge er for mange uundværlige køkkenredskaber. Har man ingen af delene, kan det dog være en kæmpe fordel at kunne slå to fluer med et smæk, og tilmed når det kan fås til så fornuftig en pris. Denne foodprocessor har masser af krudt til langt det meste du kan få brug for, da motoren er på hele 750 watt. Der er altså masser af kræfter i, selvom prisen er i den lave ende. 

Produktdetaljer for OBH First Kitchen

 • 750 watt
 • 3,5 l 
 • 2 skåle
 • Medfølgende blender
Det kan vi lide:
 • Medfølgende blender
 • Kompakt model
 • God pris

Bosch MCM4200 – God til det meste

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Foodprocessoren fra Bosch, kan klare stort set alle opgaver du kan finde på i dit køkken. Med sin kraftige motor på 800 watt og sin kæmpe store udstyrspakke, er det stort set kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan bruge denne maskine til. Om du har brug for at blende, ælte, skære eller piske. Denne maskine kan det hele.

Derfor skal du vælge Bosch MCM4200

Tyske Bosch er altid en garant for solid kvalitet, til fornuftige priser. Denne foodprocessor er bestemt ingen undtagelse. Denne foodprocessor er måske ikke den der brillierer med det lækreste design i denne test, men det er en rigtig fornuftig maskine, til en ditto pris. Maskinen her kommer med en kæmpe udstyrspakke, så du knapt behøver andre køkkenmaskiner.

Den medfølgende blender klarer at blender supper og smooothies til cremede og lækre sager. Piskeriset klarer flødeskummet til kakaoen, pommes frites skære skiven klarer på ingen tid de hjemmelavede pommes frites til aftensmaden, saftcentrifugen og citruspresseren klarer morgenjuicen og de forskellige snitteplader sørger for at salaten er klar på et øjeblik eller at løgene er hakket ultra fint. Vi kunne blive ved med at remse op, hvad denne foodprocessor kan bruges til, men du har nok forstået det. Maskinen har en indbygget tilbehørsskuffe, så meget at tilbehøret er gemt ad vejen, når det ikke er i brug. Alt i alt en fin maskine til en fornuftig pris. 

Produktdetaljer for Bosch MCM4200

 • 800 watt
 • 2,3 l 
 • Integreret tilbehørsskuffe
 • Stor udstyrspakke
Det kan vi lide:
 • Integreret tilbehørsskuffe
 • Stor udstyrspakke for ekstra alsidighed
 • Meget alsidig maskine

Philips HR7778 – Alt i én maskine

Foodprocessoren fra Phillips er uden tvivl én af testens mest alsidige maskiner. Med denne i huset, har du stort set ikke brug for andre maskiner, hvilket kan være en kæmpe fordel for mange, da det både sparer plads og penge. Det er også ultra smart, hvis man fx lige er flyttet hjemmefra, og derfor ingenting har.

Derfor skal du vælge Philips HR7778

Philips HR7778 foodprocessor er indehaver af testens kraftigste motor, der er altså masser af muskler, til at lave mange forskelligartede opgaver i køkkenet, hvilket er ekstra praktisk når der følger en kæmpe udstyrspakke med. Med denne maskine i huset, har du stort set ikke brug for andet, da den klarer nærmest alle opgaver du kan komme i tanke om. Den store udstyrspakke, kan for mange være en stor fordel da man slipper for mange forskellige maskiner i køkkenskabene, eller hvis man fx lige er flyttet hjemmefra og skal starte et køkken op fra scratch.

Her kan det godt blive en temmelig bekostelig affære, at skulle anskaffe så mange forskellige maskiner. Her får du simpelthen dem alle på én gang. Denne foodprocessor kan alt fra at lave juice af frugt og grøntsager, blende supper og smoothies, piske æg og flødeskum, ælte fars og brøddeje og snitte alskens grøntsager i forskellige tykkelser og former. Med denne foodprocessor og en god kniv, så er du altså dækket virkelig godt ind.

Produktdetaljer for Philips HR7778

 • 1300 watt
 • 3,4 l
 • 2 års garanti
 • 12 hastighedstrin
Det kan vi lide:
 • Brugervenlig
 • Stor udstyrspakke
 • Både citruspresser og saftcentrifuge medfølger

Kenwood FDM780

Sidst men ikke mindst, rosinen i pølseenden, er denne foodprocessor fra Kenwood. Foodprocessoren her er en robust og holdbar maskine, som kan klare langt de fleste hverdagsopgaver og som du kan have glæde af mange år fremover, en god maskine uden for mange dikkedarer.

Derfor skal du vælge Kenwood FDM780

Foodprocessoren fra Kenwood er en god allround foodprocessor, som vil passe ind i langt de fleste husholdninger. Den kan klare stort set alle opgaver, du kunne finde på at bruge en foodprocessor til og har en kraftig motor, der gør arbejdet effektivt og hurtigt. Kenwood er altid garanti for køkkenudstyr af høj kvalitet, og denne foodprocessor er naturligvis ingen undtagelse.

Denne maskine kan du snildt have glæde af i mange år fremover. Der medfølger en blender til denne maskine, foruden de almindelige rive/snitteplader og knive, hvilket er ekstra praktisk hvis man gerne vil have så få køkkenmaskiner som muligt til at fylde i skabene, her er det praktisk med en maskine der kan gør det ud for flere forskellige. Maskinen her kan indstilles til 8 forskellige hastigheder, så det er nemt at opnå det ønskede resultat. 

Produktdetaljer for Kenwood FDM780

 • 1000 watt
 • 3 l
 • 1,5 l blender
 • 8 hastigheder
Det kan vi lide:
 • 8 hastigheder
 • Blender medfølger
 • Kompakt design

Typer af foodprocessorer

Der findes flere forskellige foodprocessorer, selvom der hovedsageligt er tale om afarter af samme type. Som med de fleste andre produkter, så findes der nærmest uendelige muligheder på markedet, og det kan være en jungle at finde frem til det rette køb uden lidt hjælp. Selvom foodprocessorer basalt set kan mange af de samme ting, så kan der være stor forskel på hvor kraftige de er, og hvilke opgaver de kan håndtere, og hvilke der måske er bedre at overlade til andre maskiner. Ligesom der er stor forskel på hvor meget udstyr der medfølger til de forskellige maskiner.

Nogle af maskinerne i denne test, kan nærmest gøre det ud for alle køkkenmaskiner en almindelig husholdning kan have behov for, og har således både blendere, saftcentrifuger og meget andet som tilbehør. Dette kan være en stor fordel, hvis du ikke har nogle maskiner i forvejen og gerne vil have en maskine med mange funktioner i en. Nogle af de andre modeller kan primært de traditionelle foodprocessor opgaver, men gør så dem ekstremt godt og effektivt.

Hvilken foodprocessor skal jeg vælge? 

Hvilken foodprocessor du skal vælge, er meget individuelt og afhænger i høj grad af lige præcis din husholdnings behov, det kan derfor være svært at give et helt entydigt svar på, da det der er vigtigt for dig, ikke nødvendigvis er det for din nabo eller din kollega. Der er dog nogle ting der er er værd at overveje inden du køber en foodprocessor, så du er sikker på at få købt den maskine der passer bedst til dig og din husholdning. 

Inden du køber en foodprocessor, er det en god idé at overveje hvor meget du tænker at den skal bruges, skal den i brug på daglig basis? Så er det måske rart med en maskine der ser lækker ud på køkkenbordet og som man ikke behøver at pakke væk efter brug. Det er nok også værd at gå efter en kraftigere model som kan holde til meget brug, i gennem mange år, så maskinen ikke skal skiftes ud hele tiden.

Det kan også være at det modsatte er tilfældet, at du ikke har det stor behov for den, men at det er praktisk i ny og næ. Her kan det måske godt svare sig at gå efter en billigere model, som pakkes nemt væk efter brug. Har du en hel maskinpark i forvejen, og derfor ingen interesse har i ekstra blendere og juicepressere, så skal du måske fokusere på dem der har en lidt mere enkel udstyrspakke, hvor det modsatte igen kan gøre sig gældende hvis du ingenting har, og ser det som en fordel at kunne få mange maskiner i en.

Du kan også med fordel overveje hvor store mængder maskinen skal kunne producere ad gangen, har du en stor husholdning hvor der skal laves større mængder, så bliver det måske for bøvlet med en lille skål, hvor imod det bliver overkill med en kæmpe skål hvis der kun skal snittes to gulerødder eller lignende. Den rigtige skålstørrelse, kan gøre en stor forskel for hvor glad du bliver for din foodprocessor, og hvor brugbar du synes den er. I testen her er der et stort spænd i prisen fra den dyreste til den billigste foodprocessor, det kan der være mange forskellige grunde til. Èn af de ting der er tydeligt er dog, at de dyrere maskiner typisk har et mere lækkert og indbydende design, hvilket naturligvis giver mening.

For nogle vil designet være super vigtigt, hvor det for andre bare er vigtigt at foodprocessoren kan udføre opgaverne tilfredsstillende. Men der kan du med fordel gør op med dig selv, hvor vigtig denne del er for dig. 

Nogle af maskinerne i testen er fine basismodeller, det er måske ikke dem der gør arbejdet allermest prangende, men til almindelige opgaver som at hakke og snitte, der gør de det ganske fornuftigt, hvorimod visse af de dyrere maskiner egner sig bedre til nogle af de mere krævende opgaver, som hvis du fx vil lave din egen nøddesmør, hvor det kan være enormt svært at opnå den ønskede konsistens, eller fx dadelkugler som er en noget fedtet og klistret affære, som kan være hårdt for mange foodprocessorer. 

Når det så er sagt, så er en foodprocessor en af de mest uundværlige maskiner du kan anskaffe dig til dit køkken, fordi den har så mange forskellige anvendelsesmuligheder og kan lette din hverdag helt gevaldigt, når du først har fået taget på den, og har vænnet dig til at bruge den, frem for at gøre arbejdet manuelt.

Som nævnt har en foodprocessor mange forskellige anvendelsesmuligheder, som fx at hakke alle grøntsagerne til den klassiske bolognese, som ellers kan tage en pæn rum tid. På den måde slipper du for at hakke og snitte i en uendelighed, og aftensmaden bliver hurtigt langt mere overskuelig. En foodprocessor er også yderst praktisk hvis der skal snittes et helt kålhoved, eller hvis der skal laves helt tynde skiver kartofler, som næsten er umuligt med en kniv, og som i hvert fald tager væsentligt længere tid. Den er også genial til når der skal laves cremet hummus, eller når falafelfarsen skal laves, som stort set ikke kan klares uden. En foodprocessor laver mørdej til tærten på et øjeblik, kan piske fløden til skum, eller hviderne stive til din marengs. Den kan røre din frikadellefars helt uden at du får fedtede fingre og er du glad for sundere slik, så er den også perfekt til at lave de lækre dadelkugler, hvor fx blendere må give fortabt. Der er altså stort set uendelige muligheder for hvad man kan bruge sin foodprocessor til, det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Testkilder

I testen her har vi brugt en masse forskellige kilder for at klæde dig bedst muligt på til dit køb. Vi har kigget på producenternes hjemmesider, ligesom vi har kigget på forskellige tests fra blandt andet forbrugerrådet Tænk og Søndagsavisen, ligesom vi har kigget på forskellige brugeranmeldelser fra ind og udland, på den måde er vi sikre på at du får købt en foodprocessor som passer til netop dit behov og som du kan få glæde af i mange år fremover. 

Konklusion

Konklusionen på denne foodprocessor test er at det er Kitchenaid Artisan 5KFP1644 der løber med sejren for bedste foodprocessor. Denne maskine er robust og holdbar, har lækkert design og så opfylder den stort set alle de behov og ønsker man kan have i forbindelse med en foodprocessor. Denne maskine er altså et virkelig godt køb, som man kan have glæde af mange år fremover.