Bedste Frituregryde Test (2022) → Se de 5 bedste frituregryder

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

OBH 6357 Pro Friture

OBH 6357 Pro er til dig, som vil have den frituregryde, der sammenlagt er kåret til bedst i flest tests. Med dette produkt overgiver du dig til trygge og anerkendte rammer, der i følge vores…

1
Bedste frituregryde

OBH 6357 Pro Friture

2
Premium frituregryde

Severin FR 2408 frituregryde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

vem elsker ikke pommes frites? Du bestiller det altid, når du spiser ude på restaurant. Hver gang er det lækkert, og du spiser den ene efter den anden, fordi du ikke ved, hvornår du får det igen. Hver gang tænker du, at det da ikke kan være særligt svært at stege små firkantede kartofler? Hvis restauranterne kan, kan du da også, tænker du? Dog er det ikke let at eksperimentere alene derhjemme med kogende olie og en gammel gryde… 

Derfor er det genialt, at der i dag er flere og flere køkkenproducenter som kommer dig til undsætning med deres hver især unikke former for frituregryder. 

Desuden er en frituregryde perfekt til dig, som har en travl hverdag. Det er en hjælpende og let hånd til madlavningen, som du kan bruge på alle tider af døgnet. Hvad enten du kommer hjem fra byen i en brandert og trænger til noget hurtig mad, kommer sent hjem fra arbejde og ikke kan overskue den helt store madlavningsproces, eller ønsker at forkæle dine gæster fredag aften med forskellige lækkerier. 

Vi vil i den følgende artikel præsenterer dig, vores læser, for 5 forskellige bud på frituregryder. Så hvad enten du er førstegangskøber eller ønsker at skifte din gamle frituregryde ud, håber vi, at du i vores ‘guide’ kan blive inspirerer til, hvilken du skal vælge. 

Kort resultat af testen

Den følgende artikel er baseret ud fra vores anbefaling af, hvad vi umiddelbart mener er det bedste på markedet lige nu. 

Således er vores på bud på den bedste i test OBH 6357 Pro Friture, der dækker de flestes behov inden for området fritering. Den er herudover stilren i sit design, ligger i mellemprisklassen samt yderst let at rengøre.

Hvis du derimod er ude på at forkæle dig selv lidt mere, så er vores bud på premiumproduktet Tefal Easy Pro et perfekt forslag til dig – du får et elegant og smukt design, brugervenligheden er i top og dens kapacitet er en af de største på markedet. Derudover er denne gryde også en af de hurtigste – den er flere minutter foran de fleste andre på nuværende tidspunkt. 

Hvilken frituregryde skal du vælge? 

Som nævnt tidligere er det forskelligt fra individ til individ, hvad netop du skal bruge frituregryden til. Så vi håber, at vores artikel kan hjælpe dig alt efter dine behov. Husk på, at vi ikke selv har testet produkterne, men derimod har dannet os et overblik over, hvad der er aktuelt og anbefalingsværdigt på markedet akurrat nu.

OBH 6357 Pro Friture

Bedste frituregryde

Fordele
 • pros-icon.svg Produktet har et LCD display med digital timer/temperatur
 • pros-icon.svg Man betjener produktet ved hjælp af at taste.
 • pros-icon.svg Produktet besidder en tørkogningssikring

Detaljeret gennemgang

OBH 6357 Pro er til dig, som vil have den frituregryde, der sammenlagt er kåret til bedst i flest tests. Med dette produkt overgiver du dig til trygge og anerkendte rammer, der i følge vores research, og blandt andet forbrugerrådet, Tænk, som mener, at denne er bedst.

Derfor skal du vælge OBH 6357 Friture

Denne frituregryde, OBH 6357, har med sine 4 liter en kapacitet der kan indeholde cirka 700 gram pommes frites. Dette produkt har, ligesom OBH Pro Crisp, også en indbygget cool zone, som igen hjælper olien til at forlænge sin levetid. Derudover er cool zonen også med til at forhindre madrester i at sætte sig helt fast, så du let kan rengøre produktet efter brug. Denne model har desuden et LCD display der gør det ultralet for dig, som forbruger, at følge med i temperaturen samt at time, hvornår pommes friterne er færdige, ved hjælp af produktets digitale display. Således betjener du altså produktet ved at taste. 

I forhold til rengøring af produktet, kan det hele næsten tåle maskinopvask; den indvendige beholder, låg, kabinet, kurv og håndtag.

Denne frituregryde er bedst-i-test, fordi den kan indeholde knapt 4 liter olie, og man kan se på resultatet, at pommes friterne, på trods af det store antal, stadig bliver stegt ensartede og er sprøde. Desuden ligger OBH 6357 i toppen, da den tilfredsttiller stort set indenfor alle aspekter. 

Produktdetaljerne:

 • Produktet har et indbygget vindue, så man kan se maden
 • Produktet har ledningsopbevaring på bagsiden
 • Produktet kan indeholder 4 liter
 • Effekt: 2000 watt
 • Produktets indvendige beholder er i rustfrit stål

Severin FR 2408 frituregryde

Premium frituregryde

Fordele
 • pros-icon.svg Produktet er et af de allerhurtigste på markedet.
 • pros-icon.svg Det hele kan komme i opvaskemaskinen. Bortset fra det mekaniske kontrolpanel
 • pros-icon.svg Produktet er meget stabil i forhold til temperatur.

Detaljeret gennemgang

Med denne frituregryde fra mærket Severin får du en funktionel model til en billig pris. Produktet er desuden en multifunktionel variant, da den både kan benyttes som friture og som fondue. Du har mulighed for at indstille maden til lige den temperatur du føler for og så er den ikke alt for besværlig at rengøre efter brug.

Derfor skal du vælge en Severin FR 2408 frituregryde

Du kan med fordel investere i denne frituregryde fra Severin, hvis du gerne vil have fingrene i en velfungerende model, der dog ikke koster alverden. Den er et fremragende alternativ til vores testvinder, da den sælges til en mere budgetvenlig pris og samtidig kan benyttes til flere formål. Denne frituregryde fungerer nemlig både som en friture og som fondue. Du vælger altså selv, hvad du vil bruge den til, når du skal lave mad eller har gæster.

I alt har denne model en kapacitet på 1 liter, så der kan sagtens laves mad til flere personer på én gang. Der medfølger endda seks fonduegafler i købet, så du har, alt du skal bruge lige ved hånden. Du får også en lås til maskinen, så ingen pilfingre kan komme til skade, når den er i brug og varmet op.

Du har selv mulighed for at justere på termostaten, der kan gå op til 190 grader. Du skal ikke nødvendigvis holde øje med indholdet og temperaturen, da produktet har en signallampe. Derudover sørger den også for at holde maden varm, så du kan nyde den over længere tid. Som en ekstra bonus er kurven til friture udstyret med et aftageligt håndtag, der sikrer en højere funktionalitet, og så er den også nem at rengøre efter brug.

Produktdetaljerne:

 • Kan benyttes til både friture og som fondue
 • Produktets kapacitet er på 1 liter
 • Justerbar temperatur på op til 190 grader
 • Effekt: 840 watt
 • 6 fonduegafler og lås medfølger

Fritel FR 1355

Til dig som ønsker et "old-school" design

Fordele
 • pros-icon.svg Produktet er miljøvenlig
 • pros-icon.svg Produktet har en kæmpe kapacitet på op til 1.000 gram pommes frites
 • pros-icon.svg Der medfølger en brugbar manual med produktet, som kan hjælpe dig i gang med den optimale fritering

Detaljeret gennemgang

Hvis du drømmer om at skrue tiden tilbage til amerikansk-inspireret mad, hvor de traditionelle frituregryder herskede, passer Fritel FR 1355 perfekt til dig, der ønsker et laid-back old skool design samt et velfungerende produkt.

Derfor skal du vælge Fritel FR 1355

Hvis du skal lave pommes frites til 2-4 personer lynhurtigt, passer fritel FR 1355 perfekt til dig. Du får i dette produkt en frituregryde, som kan indeholde cirka 3 liter olie, og gryden er designet i rustfrit stål, så du ikke skal bekymre dig om, den kan komme i opvaskemaskinen efter brug. Selvom produktet har det mere traditionelle design, følger der selvfølgelig også et låg med, som kan ligges over olien, når den koger. Det er altså perfekt, hvis børnene skal være med til madlavningen, eller gerne vil se ned i olien, hvordan stegningen udvikler sig. De er i sikkerhed med Fritel Fr 1355. Derudover har frituren også sin egen indbyggede temperaturkontrol, som du personligt kan indstille mellem 110-190 grader. 

Denne frituregryde hører også til en af de modeller, som har en stor kapacitet, hvorfor der kan være helt op til 1.000 gram pommes frites. Dog er den anbefalede mængde 666 gram, og hvis man overholder denne er man garanteret flotte og ensartede pommes frites som resultat. 

Endvidere er Fritel FR 1355 miljøvenlig, fordi frituregryden ikke bruger nær så meget energi, som de andre modeller på markedet, hvis man overholder den anbefalde mængde pommes frites. 

Gryden vejer 3.200 gram, og er derfor super brugervenlig, idet man nemt kan rykke rundt på den i køkkenet alt efter, hvor man lige har plads. Der medfølger desuden også en manual med Fritel FR 1355, så hvis fritering er helt nyt for dig, så frygt ej – manualen informerer og guider dig til at anvende gryden mest optimalt. 

Produktdetaljerne: 

 • Produktet kan indeholde 3 liter olie 
 • Effekt: 2000 watt
 • Produktet er desginet i rustfrit stål
 • Temperaturen kan indstilles mellem 110-190 grader
 • Produktet har et vindue, så man kan følge med i stegningen
 • Produktets vægt er 3.200 gram

Guide

Opsamling på denne frituregryde test

Vi har nu gennemgået de 5 forslag, vi har til dig, som skal ud og investere i en ny frituregryde. Vi håber, at du på nuværende tidspunkt har fået en idé om de forskellige produkter og mærker, der er på markedet, som vi synes, du eventuelt kan kigge nærmere på. Hvis du stadig sidder med spørgsmål og forvirrede tanker, vil vi i det følgende afsnit prøve at hjælpe dig på vej til at indsnævre din tanketrøm. 

Hvad skal du tænke på inden, du køber din frituregryde?

Det er så naturligt at gøre sig forskellige tanker og overvejelser inden man umiddelbart køber noget nyt til køkkenet. I dette tilfælde en ny frituregryde. 

Derfor råder vi dig til at tænke, hvilke specifikke behov, du har? Hvad er vigtigt for dig? Du kan eksempelvis stille dig selv følgende spørgsmål: 

 • Skal jeg have en frituregryde med stor kapacitet? Eller er det ligegyldigt?
 • Er jeg ligeglad med, at gryden fylder i køkkenet, eller går jeg efter, at den produktet skal være så lille som mulig? 
 • Ønsker jeg en frituregryde, som umiddelbart kun skal kunne lave pommes frites? Eller ønsker jeg at eksperimentere med andre forskellige madprojekter? 
 • Er det vigtigt for mig, at frituregryden har et lækkert design? 

Desuden vil vi også råde dig til at tænke på dine egne kvalifikationer i forhold til betjening. Eksempelvis synes du, at det er let at betjene noget digitalt? Eller ønsker du noget mere gammeldags? Tænk på betjening af produktet samt brugervenligheden – vil du have noget, som kan komme i opvaskemaskinen, eller er det ligegyldigt? 

Når man er på udkig efter en ny frituregryde, kan man hurtigt forveklse en med en airfryer, som i stigende grad bliver mere og mere udbredt. Fordi en airfryer er et sundere alternativ til den traditionelle frituregryde, idet airfryers primært anvender varmluft som sin tilberedningskilde, og derved mindskes mængden af olie eksremt. Derfor vil anvendelse af en airfryer også minde betydeligt mere om stegning end direkte fritering. Uanset vil resutlatet virke godt, men hvis man er til den mere traditionelle og ‘fedtede’ metode, så vil vi anbefale en frituregryde, hvis man ønsker at lave pommes frites eller lignende. 

I forhold til sikkerhed, forstår vi godt, hvis du sidder og frygter skrækscenarier med kogende olie. Men i dag, hvor de fleste frituregryder er elektriske, kan du være helt rolig, da de er skabt til at være effektive, men i høj grad også sikre. De fleste er nemlig udstyret med en vis termostat, der kort sagt sikrer oliens temperatur, og derfor behøver du ikke at bekymre dig for, om det hele ender i brand. Desuden har de fleste produkter også, udover ovenstående, en automatisk slukker, hvis produktet skulle gå hen og blive alt for varm. 

Men uanset hvad, vil vi altid opfordre dig til at tænke et skridt videre alligevel, fordi man på trods af de nye elektriske metoder, altid skal være på vagt, hvis der er kogende olie involveret – især, hvis der er børn til stede. 

Konklusion

Vi har i ovenstående artikel præsenteret dig for 5 forskellige bud på, hvilken frituregryde, der kunne være dit næste køb. Ligeledes har vi rådet dig til at tænke indad og gøre op med dig selv over, hvad der lige præcis er vigtigt for dig som forbruger. 

Vores udvælgelse af produkterne er sket på baggrund af den information vi har samlet sammen ved hjælp af vors research. Derfor mener vi, at der især er 2 af frituregryderne, der fortjener at blive fremhævet. Vi har vores OBH 6357 Pro Friture, der er fastslået til at være bedst i test i følge blandt andet forbrugerrådet Tænk. Det er en smuk model i et stilrent design, som hjælper dig til at lave de lækreste, sprøde pommes friter med grydens høj og jævne temperatur. Desuden har produktet en indbygget sensorisk bedømmelse, som gang på gang fortæller dig, hvorvidt den mener om pommes fritterne er færdige eller ej. 

Vi mener også, at Tefal Easy Pro, som vi fastslår til at være premium-produktet, fortjener at blive fremhævet. Dette produkt har et ekstraordinært lækkert design, og så er det en sand vinder med sin store kapacitet på op til 900 gram pommes frites. Hertil ved man også, at man med dette produkt er i trygge hænder sikkerhedsmæssigt, da gryden er sikret både temperatursmæssigt samt på det elektriske plan. Ligeledes er den også enormt brugervenlig, idet den indbyggede tænd-/sluk knap tydeligt indikerer, hvorvidt maskinen er i brug eller ej.

Vi har bestræbet os gevaldigt på, at præsenterer dig for en bred vifte af de produkter, vi føler er værd at kigge på, idet din søgning efter frituregryder skydes i gang. Vi har tænkt meget på brugervenlighed, sikkerhed samt effektivitet, og endvidere også produkter i forskellige prisniveauer. 

Vi håber, at du har kunne bruge vores guide til at spore dig ind på dine behov og ønsker inden køb af en ny frituregryde. 

Testkilder

For at lave denne guide til dig, har vi indhentet vores viden fra nettet. Vi har lagt et stort arbejde i at researche os frem til de bedste bud på frituregryder på markedet lige nu. Vores research er primært taget fra nettet, eksempelvis fra hjemmesider, anmeldelser og tests. 

Forbrugerrådet Tænk

Det meste af ovenstående er også baseret på forbrugerrådets, Tænk, guide, som offentliggjordes i 2016. Denne test kan du læse mere om ved at trykke på linket. 

Wupti

Vi har brugt forhandlerne til at finde grundlæggende viden om, hvordan maskinerne virker. Vi har fundet info om begge OBHs frituregryder.

Whiteaway 

WhiteAway er også en online forhandler, som har et stort udvalg af frituregryder., og er specielt blevet brugt til at finde produktspecifikationer om fx frituregryden fra wilfa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×