Fryseskab test (2022) → Se de 5 bedste fryseskabe lige her!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

Liebherr SGN3036

Dette fryseskab fra Liebherr har fået bedst point hos Forbrugerrådet Tænk. I alt har fryseskabet fået 80% ud af 100%, hvilket bliver kategoriseret som “god” hos Tænk og klarer sig grundlæggende rigtig god hos i…

1
Bedst i test fryseskab

Liebherr SGN3036

2
God kvalitet til fornuftig pris

Miele FN28262WSA++

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fryseren er i dag et vigtigt redskab i køkkenet og noget der bruges jævnligt – og specielt efter, at vi er blevet mere opmærksomme på madspild, hvor alting skal gemmes. Det er specielt børnefamilier, som har brug for et fryseskab – altså en stor fryser, som næsten er lige så stort som køleskabet. Markedet for fryseskabe er dog stort, og det kan være svært at vælge mellem de forskellige mærker, da de typisk minder meget om hinanden. I denne artikel kommer vi ind på 4 forskellige modeller og vi vil også anbefale dig til en række punkter, som du skal tage stilling til inden du investerer i et fryseskab.

Resultat af testen 

Her kommer en kort gennemgang af 3 produkter fra denne fryseskab test, men læs gerne videre, så du kan finde det fryseskab, som passer bedst til dig. 

Liebherr SGN3036 er det bedste fryseskab i denne test, og er også testvinder hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den specielt for ros for sin brugervenlighed, og at den kan holde sig på -9 grader i 24 timer, hvis strømmen går, hvilket er noget af det bedste blandt de forskellige fryseskabe i deres test. 

Miele FN28262WSA++ er et super godt køleskab til den større familie med en kapacitet på 253 liter, og automatisk afrimning, så du ikke skal bruge tid på det, men det gør også at dine madvarer holdere sig friskere. Lydniveauet er også lavt – faktisk under en normal samtale -, så det kan godt stå inde i køkkenet uden at være irriterende.

Electrolux EUF2745AOW er endnu et godt eksempel på en praktisk fryser, som fungerer godt til den store familie, da den har en kapacitet på 229 liter. Den har både automatisk afrimning, hurtigt nedfrysning af dine madvarer og afkøling af dine drikkevarer, så de bliver iskolde og klar til servering. Der er også alarm, hvis du ikke husker at lukke døren korrekt.

Hvilket fryseskab skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer af fryseskabe; integreret fryseskab, fritstående fryseskabe og selvfølgelig også kummefrysere. Denne artikel tager dog udgangspunkt i fritstående fryseskabe og et integrerbart fryseskab. Fryseskabene i denne artikel er typisk til 4-5 personer og fortæller om deres forskellige egenskaber og hvad der lige præcis er fremhævede fordele for det enkelte produkt. Er du i tvivl om, hvilken fryseskab du skal have, så læs videre i denne artikel.

Liebherr SGN3036

Bedst i test fryseskab

Fordele
 • pros-icon.svg Stort kapacitet på 257 liter
 • pros-icon.svg Energiklasse: A++
 • pros-icon.svg Automatisk afrimning vi NoFrost-teknologien

Detaljeret gennemgang

Dette fryseskab fra Liebherr har fået bedst point hos Forbrugerrådet Tænk. I alt har fryseskabet fået 80% ud af 100%, hvilket bliver kategoriseret som “god” hos Tænk og klarer sig grundlæggende rigtig god hos i hele testen. 

Liebherr er et tysk mærke med egen produktion i Tyskland, og er i dag en af landets største producenter af entreprenørmaskiner, og denne fryser har en estimeret holdbarhed på 15 år, så det er altså en god investering!

Derfor skal du vælge Liebherr SGN3036 

Liebherr SGN3036 har en kapacitet på 257 liter, hvilket ca. passer til en familie på 4-5 personer. Så uanset om du er en lille familie eller en lidt større, så skulle dette køleskab dække behovet. 

Denne fryser har energiklassen A++, så du er sikret et lavt energiforbrug og samtidig er det en fryser, som er god for miljøet. Den har et lydniveau på 42 dB, hvilket er under en normal samtale, som er på omkring 60 dB. Dermed er det trygt at sige, at denne fryser er støjsvag, hvilket den også får stor ros for af Forbrugerrådet Tænk. 

Liebherr SGN3036 er også udstyret med automatisk afrimning, hvilket betyder, at du ikke  afrime den manuelt. No-frost-teknologien fra Liebherr gør nemlig, at dine madvarer holder sig bedre og i længere tid. Alle madvarerne fryses nemlig med iskold, recirkuleret luft, og hvis der opstår luftfugtighed i fryseren, så ledes det ud. 

Brugervenligheden er generelt i top, og det er Forbrugerrådet Tænk helt enig i. Det indvendige LED-lys sikre dig et behageligt lys i fryseren, så du altid har mulighed for at se hvad du har i fryseren. Manualen er også nem at læse og det er let at manøvrere den på plads når man skal installere fryseskabet. 

Betjeningspanelet er placeret indvendigt i fryseskabet, hvilket ikke er det mest optimale, men det let tilgængeligt. På betjeningspanelet kan du nemt og enkelt indstille temperaturen, så du altid har kontrol over hvilken temperatur, som du ønsker, at der skal være i fryseren for at opbevare dine madvarer korrekt.

Du behøver ikke længere at være bekymret, hvis der er strømsvigt, fordi denne fryser kan holde sig på omkring -9 grader i et døgn uden strøm, hvilket ifølge Tænk, er den del bedre end andre fryseskabe på markedet. 

Produktdetaljer: 

 • Frysekapacitet: 256 liter 
 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau: 42 dB 
 • Energiforbrug år/døgn: 243 /0,665 kWH
 • Klimaklasse: SN-T 
 • Mål (hxbxd): 185 x 60 x 63 cm

Miele FN28262WSA++

God kvalitet til fornuftig pris

Fordele
 • pros-icon.svg Kapacitet på 253 liter
 • pros-icon.svg Automatisk afrimning
 • pros-icon.svg Ergonomiske håndtag og strømlinet design

Detaljeret gennemgang

Miele er et kendt for at være et godt mærke indenfor hårdevidevarer, og dette fryseskab er lavet til den større familie på 4- 5 personer. Den har en kapacitet på 253 liter.

Derfor skal du vælge Miele FN28262WSA++

Energiklassen er høj, da den er A++, så forbruget er relativt lavt, og samtidig er det en fryser, som er god for miljøet. Den har et lydniveau på 42 dB, hvilket er under en normal samtale, som er på omkring 60 dB. 

Denne fryser har også automatisk afrimning, så du ikke skal afrime den manuelt. No-frost-teknologien fra Miele gør nemlig, at dine madvarer holder sig bedre og i længere tid. Alle madvarerne fryses nemlig med iskold, recirkuleret luft, og hvis der opstår luftfugtighed i fryseren, så ledes det ud. Det gør også at skufferne er nemme at åbne og lukke uden at der er isbelægninger. 

Derudover er den også udstyret med Varioroom, som sikrer at du kan opbevare dine madvarer optimalt for dig. Du kan nemlig udvide dit fryserum, da skuffer og glashylder nemt kan tages ud, hvilket er en stor fordel, hvis du skal fryse store mængder. 

Brugervenligheden er i top med både automatisk afrimning og varioroom, men også indbygget LED-Lys i fryseren, så du altid kan se hvad der er i fryseren. Derudover så fungerer fryseren i værelser, hvor rumtemperaturen er fra 10-43 grader. 

Designet er nemt og enkelt i rustfrit stål og selve fryseskabet kan åbnes nemt og enkelt med de ergonomiske EasyOpen- håndtag, så hvis du har andre hvidevarer fra Miele, så ville dette passe til de andre.  

Produktdetaljer:  

 • Kapacitet: 256 liter.
 • Energiklaasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 243 kWh/år 
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • Mål (hxbxd): 185 x 6 x 63 cm 
 • Vægt: 76 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau på 38 dB(A)
 • pros-icon.svg Energivenlig med energiklasse A+++
 • pros-icon.svg Stor rummelighed på 365 liter

Detaljeret gennemgang

Electrolux er også kendt for at lave fornuftige hårde hvidevarer, og her er en af deres modeller. Denne LUT5NF26X fryser har en kapacitet på 229 liter, og er nok til en stor familie på 4-5 personer.

Derfor skal du vælge ELECTROLUX LUT5NF26X , Fritstående fryseskab

Denne Electroluux LUT5NF26X fryser har energiklassen A++, så du er sikret et lavt energiforbrug og samtidig er det en fryser, som er god for miljøet. Lydniveauet ligger på 41 dB, hvilket gør det velegnet til at stå i ethvert køkken uden at generer i hverdagen. Udover at denne fryser passer designmæssigt med resten af dit køkken, så har den også en række andre funktioner. Den har bl.a. automatisk afrimning, så du ikke skal afrime den manuelt ligesom flere af de andre fryseskabe har. No-frost-teknologien fra Electrolux gør nemlig, at der ikke bliver dannet frost.

Fryseren LUT5NF26X er udstyret med SuperFreeze funktion, hvilket gør at den hurtigt fryser til den ønskede temperatur. På denne måde undgår du temperaturudsving, hvilket gør, at dine madvarer bevarer sin smag og vitaminerne på den bedst mulige måde. Det gør også, at temperaturen i selve fryseren ikke når at stige, så dine andre madvarer begynder at optø. 

Brugervenligheden er i top, da der også et indbygget LED-lys, så du har mulighed for at se hvad der er i fryseren – selv hvis det er mørkt. Den har også et elektronisk LCD-Display, hvor du kan indstille temperaturen, som du ønsker. Du kan også tjekke temperaturen i fryseren, og stole trygt på at temperaturen er korrekt. Skufferne er store og gennemsigtige, så du nemt kan tjekke hvad du har i skufferne og få plads til mange ting. Der er 1 almindelig skuffe, 3 maxiskuffer samt en halvdyb skuffe.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 229 liter
 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau: 41 dB(A)
 • Årligt energiforbrug: 229 kWh/år
 • Mål (h x b x d): 186 x 59,5 x 63,5 cm

Guide

Hvad skal jeg vide, inden jeg investerer i et fryseskab? 

Du skal gøre dig en del tanker, før du skal ud og købe et fryseskab. Vi har lavet en lille oversigt over hvad du skal være opmærksom på når du skal ud og købe nyt fryseskab, derfor anbefaler vi specielt disse punkter: 

 • Fritstående eller integrerbart fryseskab
 • Energiklasse og lyd 
 • Mål 
 • Funktioner

Fritstående eller integrerbart fryseskab

Dette kommer meget an på hvordan dit køkken er designet og om det er muligt evt. at skaffe låger hjem til dit køkken, hvis du ikke er gang med den helt store ombygning. Det kommer også meget an på din stil. I en periode var det normalt, at man valgte integrerbart fryseskab, så det ikke kunne ses, men så har vi rent designmæssigt haft en periode, hvor materialer har været vigtige og hvor rustfrit stål gjorde køkkenet moderne. Derfor er det helt op til dig og hvad du ønsker, men selvfølgelig også om det er muligt i dit køkken. 

Energiklasse og lyd 

Du skal gøre dig tanker om hvilken energiklasse, som dit køleskab skal have – både med omtanke på dit strømforbrug og miljøet. Jo bedre energiklasse jo bedre. 

Hver også opmærksom på lydniveauet af køleskabet. I denne test er ligger de alle sammen omkring 40-41 dB(A), hvilket er under lyden af en samtale, men det er ikke sådan med alle. Du skal derfor være opmærksom, fordi der findes intet værre end et fryseskab, der larmer midt i køkkenet.  

Mål 

Tjek op på målene! Først kapaciteten af køleskabet – er det stort nok til jeres forbrug? og dernæst – er der plads til det? Mål godt og grundigt om der er plads til det – evt prøv at finde et fryseskab, som har samme mål som jeres forrige, hvis i har et i forvejen. Uanset, så mål og gerne en ekstra gang for at være helt sikker. Det havde været meget ærgerligt, hvis du fik leveret et fryseskab, som ikke passer. 

Funktioner

Hvilke funktioner skal dit fryseskab have? Det er altid en god idé at tjekke at fryseskabet lever op til dine forventninger i forhold til, hvilke funktioner det skal have. Auto-afrimning er altid en god idé og findes i de fleste fryseskabe. Derudover kommer der superfrys, som gør, at dine madvarer fryser hurtigt efter de kommer ind i fryseren. Nogle fryseskabe har også en timer, så du kan sætte dine drikkevarer ind og hurtigt bliver de helt afkølede, så der er klar til at blive serveret. 

Testkilder

Forbrugerrådet Tænk 

Forbrugerrådet Tænk testede i alt 20 fryseskabe i 2017, hvor de bl.a. testede for funktion, energiforbrug, brugervenlighed og støj. Det er en meget omfattende test.

Konklusion 

Liebherr SGN3036 er det bedste fryseskab i denne test, da det er et alsidigt køleskab, som også er testvinder hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den specielt for ros for sin brugervenlighed, og at den kan holde sig på -9 grader i 24 timer, hvis strømmen går. 

Miele FN28262WSA++ er et super godt køleskab til den større familie med en kapacitet på 253 liter, og nofrost-funktion (automatisk afrimning), så du ikke skal bruge tid på det. Lydniveauet er også lavt – faktisk under en normal samtale -, så det kan godt stå inde i køkkenet uden at være irriterende. 

Electrolux EUF2745AOW er endnu et godt eksempel på en praktisk fryser, som fungerer godt til den store familie, da den har en kapacitet på 229 liter. Den har både automatisk afrimning, hurtigt nedfrysning af dine madvarer og afkøling af dine drikkevarer, så de bliver iskolde og klar til servering. Der er også alarm, hvis du ikke husker at lukke døren korrekt. 

Liebherr GNP 2313-21 er til den mellem-store husholdning, da den er det mindste fryseskab i denne artikel om fryseskabe. Det betyder også, at energiforbruget er en del mindre i hos de andre fryseskabe i denne artikel. Derudover har den også automatisk afrimning, og du kan flytte rundt på fryseskuffer og skabe som du ønsker, så hvis du skal fryse større mængder, så kan du indrette fryseren som ønsket. 

Electrolux EUC2245AOW er den sidste fryseskab i denne artikel, og er til et integrerbart køkken og passer med IKEA-køkkener, så har du et IKEA-køkken, så bliver det næsten ikke nemmere. Derudover, har det både automatisk afrimning, superfrys, store og gennemsigtige skuffer med masser af plads og alarm, hvis tmeperaturen i fryseren bliver for lav. Et brugervenligt fryseskab med en kapacitet på 204 liter – altså nok til en mellem-stor familie. 

Jeg håber, at vi har hjulpet dig med at træffe et valg til dit kommende fryseskab.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×