Bedste Gaskomfur Test (2022) → Se de 6 bedste i test gaskomfurer her

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

Gram GK3610-90BX

Gaskomfuret fra Gram er et godt allround komfur, der har en række yderst praktiske funktioner der gør din hverdag nemmere. Den indbyggede rengøringsfunktion, hjælper dig med at få din ovn skinnende ren uden besvær og…

1
Bedste gaskomfur

Gram GK3610-90BX

2
Til den kræsne

Electrolux EKK6050AOW

4
Et sikkert valg for de fleste

WITT WGC 60 W

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et godt gaskomfur er naturligvis et komfur der tilbereder din mad som du ønsker det, udover det, er det svært at svare entydigt på hvad et godt gaskomfur er, da det i høj grad er afhængigt af hvad netop din husholdnings behov er, hvilket kan variere en hel del fra husholdning til husholdning. Men for at sætte lidt flere ord på hvad et godt gaskomfur er. Så er det et komfur der tilbereder maden jævnt og stabilt. Som er til at stole på, og som har en konsistens i tilberedningen, så det ikke varierer fra gang til gang, eller som varmer langt mere i den ene siden end i den anden, så du ender med en sort kylling i den ene side og en helt bleg i den anden, så du hele tiden skal være opmærksom på at rotere maden, for at få den tilberedt jævn.

Der er overraskende mange ovne hvor netop dét er tilfældet. Måske det endda er netop sådan en ovn du har lige nu. Et godt gaskomfur er også et der holder den indstillede temperatur stabilt, så den er til at stole på. Ved tilberedning af visse fødevarer og under bagning, kan dette gøre en stor forskel for udfaldet. 

Opsummeret resultat af testen

Herunder har vi gennemgået 6 forskellige gaskomfurer, der alle kan noget forskelligt og som er gode til forskellige behov og typer af husholdninger. Der er rigtig meget god information at hente i analysen, men har du ikke tid til at gennemgå hele testen, iler vi til undsætning her med det helt korte resultat på testen. Har du mulighed for det, anbefaler vi dog klart at læse hele artiklen, på den måde er du sikker på at du får truffet det helt rette valg for dig. 

Bedste gaskomfur er: Gram GK3610-90BX

Dette komfur har vi valgt som bedst i test gaskomfur, da det opfylder langt de fleste husholdningers behov i et komfur, har et stort ovnrum og samtidig har flere yderst praktiske funktioner, som fx optøningsfunktion, pizza og gratineringsfunktion, ligesom den har et indbygget damprengøringsprogram, så du ikke skal bruge timevis på at rengøre ovnen. Det er altså et virkelig godt køb, som de fleste vil blive glade for i mange år fremover.

Gram GK3610-90BX

Bedste gaskomfur

Fordele
 • pros-icon.svg Hot air funktion, der gør det muligt at tilberede flere forskellige ting på én gang
 • pros-icon.svg Defrost funktion gør det muligt at optø madvarer nemt
 • pros-icon.svg Dampfunktion for nem rengøring af ovnen

Detaljeret gennemgang

Gaskomfuret fra Gram er et godt allround komfur, der har en række yderst praktiske funktioner der gør din hverdag nemmere. Den indbyggede rengøringsfunktion, hjælper dig med at få din ovn skinnende ren uden besvær og defrost funktionen er praktisk hvis du har glemt at tage maden ud af fryseren.

Derfor skal du vælge Gram GK3610-90BX

Dette gaskomfur fra Gram kan opfylde langt de fleste husholdningers behov for et komfur. Komfuret er fremstillet i rustfrit stål, hvilket gør det både nemt at rengøre og indbydende at se på. Den praktiske indbyggede rengøringsfunktion, gør det nemt og hurtigt at få ovnen skinnende ren igen, ligesom defrost programmet, kan være en yderst praktisk hjælpende hånd, hvis du fx har glemt at tage kødet til aftensmaden ud af fryseren og spisetid nærmer sig med hastige skridt.

Hot air funktionen gør det muligt at tilberede mere mad på én gang, hvor alt maden bliver tilberedt på samme måde, uden at skulle bytte rundt på pladerne for at opnå et ordentligt resultat. Gaskomfuret kan omstilles til både bygas, naturgas og flaskegas så du kan bruge den type gas du ønsker. Det store ovnrum gør det nemt at tilberede store portioner og de tre forskellige størrelser kogeplader, gør komfuret fleksibelt og nemt at bruge. 

Produktdetaljer for Gram GK3610-90BX

 • 66 liter
 • Damprengøring
 • Rustfrit stål
 • Kan omstilles til andre typer gas
 • Hot air funktion
 • Defrost funktion

Electrolux EKK6050AOW

Til den kræsne

Fordele
 • pros-icon.svg Optønings, gratinerings og pizzafunktion
 • pros-icon.svg Stort ovnrum
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Dette komfur fra Electrolux er et klassisk udseende gaskomfur, men med moderne og yderst praktiske funktioner, hvilket giver en opdateret klassiker som de fleste vil have stor glæde af. Dette komfur har både indbygget optøningsfunktion, og gratinerings og pizzafunktion, for at sikre det bedste resultat hver gang.

Derfor skal du vælge Electrolux EKK6050AOW

Electrolux EKK6050AOW gaskomfur, er et fund til prisen og vil opfylde langt de fleste husholdningers behov og ønsker til et godt og solidt hverdagskomfur. Dette komfur er indstillet til flaskegas, men der medfølger dyser til både by og naturgas.

Det er altså muligt at bruge præcis den slags gas du ønsker. Komfuret er udstyret med en ovn på hele 72 liter, hvilket gør det nemt at tilberede store portioner mad på én gang, og varmluftfunktionen sikrer at alt bliver tilberedt lige effektivt. Pizzafunktionen hjælper til dig at fremtrylle de lækreste og sprødeste pizzaer i byen og gratineringsfunktionen sørger for at du altid opnår den perfekte gyldne overflade på alt hvad der skal gratineres.

Ovnen har også en yderst praktisk optøningsfunktion, som gør det nemt og hurtigt at tilberede maden direkte fra frost, hvilket kan være ekstra praktisk, hvis man har glemt at være forudseende i forhold til aftensmaden. Alt i alt er dette et virkelig solidt køb, især den gode pris taget i betragtning.

Produktdetaljer for Electrolux EKK6050AOW

 • 72 liter
 • Optønings, gratinerings og pizzafunktion
 • Manuel rengøring
 • Autosluk
 • Kan omstilles til andre typer gas

Smeg SCB92MN8 Gaskomfur

Til den kræsne

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra stort ovnrum på hele 87 liter
 • pros-icon.svg 5 kogezoner
 • pros-icon.svg Lækkert og stilrent design

Detaljeret gennemgang

Dette gaskomfur fra Witt er kræs for kendere, foruden at være usandsynligt lækkert og stilrent i designet, så byder dette komfur også på et ekstra stort ovnrum, som gør det nemt at tilberede meget store portioner mad på én gang og de fem gasbrændere, sørger for at du aldrig behøver at tage tilberedningen af maden i etaper.

Derfor skal du vælge Witt WGC 90 S

Witt WGC 90 S gaskomfur er et oplagt komfur til den kræsne bruger, eller til den store familie, der altid kæmper med pladsmangel på komfuret og i ovnen. Denne ovn har nemlig kapacitet på hele 87 liter og med de fem gasbrændere, skulle der være mulighed for at producere mad til hele familien, helt uden problemer og logistiske udfordringer. Som en ekstra hjælp, er komfuret udstyret med en elektronisk touch programmering, så du aldrig behøver at brænde din mad på igen, eller at kigge ind i ovnen hvert andet øjeblik. Komfuret her er yderst svært at modstå og det er bestemt ikke uden grund at vi har udråbt dette til at være vores premium komfur. Det kan opfylde de fleste kræsne forbrugeres behov og køkkendrømme.

Produktdetaljer for Witt WGC 90 S

 • 87 liter
 • Rustfrit stål
 • Energiklasse A
 • 5 gasbrændere
 • Multifunktionsovn med 8 funktioner

WITT WGC 60 W

Et sikkert valg for de fleste

Fordele
 • pros-icon.svg Optønings og gratineringsfunktion
 • pros-icon.svg Automatisk tænding
 • pros-icon.svg Aftagelig inderdør i glas for nemmere rengøring

Detaljeret gennemgang

Komfuret fra WITT er et godt allround komfur, som vil være rigeligt til de fleste husholdningers behov. Det har en ovnvolumen på 53 liter og fire effektive gasbrændere. Ovnen er udstyret med flere praktiske funktioner der gør madlavningen nemmere som fx optønings og gratineringsfunktion.

Derfor skal du vælge WITT WGC 60 W

WITT WGC 60 W gaskomfur er yderst velegnet til den gennemsnitlige husholdning, som ikke har behov for at tilberede kæmpe portioner mad på én gang. Det er et virkelig godt standard komfur, som dog har nogle yderst praktiske funktioner som kan hjælpe dig i din hverdag. Komfuret er udstyret med en praktisk optøningsfunktion, som er virkelig praktisk, hvis du fx kommer sent hjem og lykkeligt har glemt alt om at optø kødet til middagsmaden.

Gratineringsfunktionen sikrer at du altid opnår en perfekt gylden gratineret overflade, lige til at sætte tænderne i. Den inderste ovndør kan tages af for lettere renøring og at komfuret har energiklasse A, sikrer at elregningen ikke stikker helt af.

Produktdetaljer for WITT WGC 60 W

 • 53 liter ovnrum
 • Energiklasse A
 • 8 funktioner
 • 4 gasblus
 • Optønings og gratineringsfunktion

Guide

Hvorfor vælge et gaskomfur? 

Men hvorfor overhovedet vælge et gaskomfur, frem for et elkomfur? Om man er til gas eller el, er en smagssag. Visse steder er det kun den ene del der er mulig, i hvert fald hvis ikke man har lyst til at kaste sig ud i et større projekt. Men hvis man antager at der er frit valg på alle (komfur)hylder, hvorfor så vælge et gaskomfur? En stor fordel ved et gaskomfur, er at det er nemt og hurtigt at regulere varmen, når du skruer op eller ned for blusset, justerer du omgående varmen.

På et almindeligt komfur, uden induktion, kan det godt tage en pæn rum tid, inden temperaturen følger med, hvilket kan være enormt frustrerende, hvis man står med mad der fx er ved at brænde på. Så kan man blive nødt til at tage panden eller gryden af kogepladen, og vente til den er kølet lidt ned, hvor man ved et gasblus får en lavere temperatur med det samme.

Et gaskomfur har også en vis charme, som du ikke finder ved et traditionelt komfur, og så får maden også en lidt mere intens smag ved brug af ild og ikke el. En anden fordel ved gaskomfur frem for at vælge induktion, er at du med gas ikke behøver at udskifte alle gryder og pander, for at kunne bruge dem. Der er selvfølgelig også et par ulemper ved gas, i forhold til el.

Gaskomfurer er typisk lidt mere bøvlede at rengøre, fordi at komfuret ikke er en jævn plade, ligesom et almindeligt komfur. Det betyder at lige den del, tager lidt ekstra tid. Du skal også sørge for at der altid er gas på, da du ellers ikke vil kunne bruge komfuret. Det er dog ting der er til at overskue, hvis man holder det op i mod fordelene. 

Typer af gaskomfurer

Et gaskomfur er langt hen ad vejen et gaskomfur, når det er sagt, er der dog virkelig stor forskel på de forskellige modeller og mærker. Og dem er der mange af, det kan derfor være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilket er derfor at vi har lavet denne gaskomfur test, for netop at vejlede dig bedst muligt i dit køb. 

Testkilder

I testen her har vi brugt en masse forskellige kilder for at klæde dig bedst muligt på til dit køb. Vi har kigget på producenternes hjemmesider, ligesom vi har kigget på forskellige tests og brugeranmeldelser fra ind og udland, på den måde er vi sikre på at du får købt et gaskomfur som passer til netop dit behov.

Konklusion

Herover har vi gennemgået 6 forskellige gaskomfurer som alle kan noget forskelligt og som egner sig til forskellige husholdninger, budgetter, behov og ønsker. Hvad der er det rigtige valg for dig, er noget kun du kan vurdere, men vi håber at du er blevet klogere efter at have læst denne analyse. Både på hvilke muligheder der findes på markedet og på hvad der er vigtigt at overveje, inden du køber dit nye gaskomfur.

Vi har udråbt Gram GK3610-90BX til det bedste gaskomfur, det har vi da det er et virkelig godt komfur, som vil opfylde langt de flestes behov og ønsker til et godt komfur, som man kan være glad for i mange år. Komfuret fra Gram, har en fornuftig størrelse, som giver mulighed for at lave store portioner mad, ligesom det har en række ekstra funktioner som er yderst praktiske.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×