Bedste Grillpande Test (2022) → Top 6 bedste grillpander i test

1
Le Creuset Kvadratisk Grillpande

Le Creuset er et glimrende mærke inden for støbejernspander, og dette er en af deres klassikere. De er kendt for deres farvede støbejerns gryder og pander, og de sidste par år har de udvidet med andre serier inden for køkkenudstyr. Designet er flot og fås i flere farver. Den er kvadratisk, tåler både fryser og ovn og kan anvendes til alle varmekilder - selv induktion! Derfor skal du vælge Le Creuset Kvadratisk Grillpande  Der er…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Le Creuset Kvadratisk Grillpande 936,75 DKK Salling
Fiskars Brasserie Grillpande
Scanpan Pro IQ 849 DKK Coop.dk
GreenPan Cambridge 299 DKK Coop.dk
Eva Solo Nordic Kitchen Grillpande 679,95 DKK GrydeGuru.dk
Tefal Jamie Oliver Premium Cast

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Leder du efter en pande, så du kan få perfekt stegte bøffer, som har en blid røgsmag? Så er du kommet til det rigtige sted, fordi vi gennemgår i denne artikel 6 forskellige grillpander, som er lavet til at stege gode bøffer, men selvfølgelig også en masse andre retter som fx typer af fisk har også godt af at blive stegt med en grillpande – det kommer selvfølgelig også an på, hvordan du ønsker at tilberede den. 

En grillpande skiller sig ud fra andre pander, da den har grill-riller. Det er med til at gøre fx kødet sprødt, da det samler fedtet fra bøffen nede i rillerne, så bøffen ikke bliver stegt i sin saft, men derimod får den en røgsmag. Mange forbinder en grillpande, som værende en indendørs grill, hvilket på nogle måder er korrekt, da der komme lidt røgsmag og de kendte grill-riller på kødet, men det er nu ikke helt det samme. Grillning er stadig noget helt specielt.

Der findes mange forskellige grillpander på markedet, hvor de fleste typisk enten er produceret af støbejern eller aluminium. I denne test finder du både støbejerns grillpande og grillpander lavet af aluminium. 

Kort resultat af testen 

Her kommer der et kort resultat af nogle produkter, som er med i denne test. Det er dog ikke dem alle der vil være nemt i dette resume, derfor anbefaler vi, at man læser hele artiklen igennem før du træffer din beslutning om hvilken grillpande du skal investere i. 

Den kvadratiske grillpande fra Le Creuset har denne artikels bedste grillpande, og det er der flere gode grunde til. Le Creuset er typisk forbundet med kvalitet og de har produceret støbejern i mange år og er erfarne på dette område. De har i dag også udvidet med andre produkter i køkkenet, men dog går deres ikoniske farver igen, hvilket også er grunden til at du kan få denne grillpande i forskellige farver. Den tåler både ovn, fryser og maskinopvask, så den er nem at rengøre og klarer nemt de høje temperaturer. Le creuset har virkelig også gennemtænkt dette produkt, da den i princippet har to håndtag, som gør den nemmere at bære, da støbejernsgryder typisk er meget tunge Derudover er der også en hældetud i hver side, så man nemt og enkelt kan hælde fedtet fra. 

Fiskars Brasserie Grillpande bør også fremhæves her fordi prisen er god og så er det både en grillpande og en brasserie-pande, som er lavet til at stege traditionelle retter ved lav varme i længere tid. Den er også lavet af støbejern og så kan du tage den i ovnen i op til 280 grader. Alt i alt en rigtig fornuftig grillpande. Til sidst vil jeg fremhæve Scanpan Pro IQ, som er denne tests premium grillpande. Den er produceret i Danmark, og så har de produceret den med omtanke på miljøet. Det ses bl.a. ved at den er produceret af 100% genbrugsaluminium og den innovative non-stick emalje er produceret med omtanke for miljøet. 

Læs videre i artiklen og find alle informationerne om de forskellige grillpander, så du kan træffe det rigtige valg til dit køkken.

Le Creuset Kvadratisk Grillpande – Bedste grillpande

Le Creuset er et glimrende mærke inden for støbejernspander, og dette er en af deres klassikere. De er kendt for deres farvede støbejerns gryder og pander, og de sidste par år har de udvidet med andre serier inden for køkkenudstyr. Designet er flot og fås i flere farver. Den er kvadratisk, tåler både fryser og ovn og kan anvendes til alle varmekilder – selv induktion!

Derfor skal du vælge Le Creuset Kvadratisk Grillpande 

Der er mange gode grunde til at vælge den grillpande! Designet er ikonisk og flot, og så findes de næsten i enhver farve, så der burde være en pande, der passer til dit køkken. Kvaliteten er høj og den er produceret af støbejern, hvilket er et fantastisk materiale til at fordele varmen. Panden bliver heller ikk kold med det samme den ikke får varme – den holder på varmen. Den er også kvadratisk og er 26 x 26 cm., hvilket giver en større stegeflade end runde pander og det er specielt ideelt til når du skal stege bøffer. 

Le Creuset har virkelig også tænkt over de praktiske faktorer og for at gøre madlavningen nemt for dig. Den er nemlig udstyret med en hældetud i hver side, så fx kan hælde den lækre saft over i sovsen eller fjerne den, hvis du steger fx kød eller grøntsager, som skal steges i minimal fedtstof. Hvis du skal stege kød og grøntsager, som ikke skal have særlig meget fedtstof, så er en grillpande dét du skal have i dit køkken. Grill-rillerne i panden gør nemlig at fedtstoffer samler sig dernede, så kødet ikke steges i sit eget fedt. I stedet får kødet de velkendte striber på og en smule røgsmag. En anden ting, som Le Creuset også har tænkt over i forhold til designet er, at panden har et håndtag i den modsatte side af skaftet, hvilket gør det nemmere for dig at bære panden. Dette er en god hjælp, da den er produceret af støbejern, hvilket er meget tungt, og hvis panden samtidig er varm, så er det vigtigt, at du har et godt greb om den. 

Du skal ikke bekymre dig om at give den alt for meget varme, fordi den indvendige og sorte emalje giver paden den styrke og holdbarhed, som skal til for at kunne klare de høje temperaturer. Det betyder, at den kan komme ind i ovnen, men den kan faktisk også tåle fryser. 

Le Creuset tilbyder faktisk livstidsgaranti for denne pande, hvilket er et tegn på, at det er kvalitet. Du skal heller ikke bekymre dig for meget om rengøringen, da emaljen gør det nemmere at rengøre den og så kan den komme i opvaskemaskinen. 

Produktdetaljer: 

 • Størrelse: 26 x 26 cm
 • Materiale: Støbejern
 • Garanti: Livstid
Det kan vi lide:
 • Produceret af støbejern
 • Kan både tåle fryser og ovn
 • Hældetud

Fiskars Brasserie Grillpande – Både en brasserie og grillpande

Fiskars Brasserie Grillpande

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Denne grillpande fra Fiskars har en super god pris, lavet af støbejern, og så er det også en Brasserie grillpande. Det betyder, at du både kan bruge den som en normal grillpande, men også til traditionel mad, som skal langtidssteges. Fiskars har faktisk en hel Brasserie-serie med gryder osv. Til denne type mad.

Fiskars er efterhånden et mærke, som har alt fra ting til værkstedet, haven og køkkenet. De sidste par år, har de virkelig udvidet deres sortiment i køkkenudstyr. Fiskars stammer oprindeligt fra 1649 i Finland og var et jernværk. Siden dengang har de gennemgået en stor udvikling.

Derfor skal du vælger Fiskars Brasserie Grillpande

Denne grillpande af støbejern har en diameter på 27 cm og bunden har en tykkelse på 4,5-5 mm, så altså en tilpas stor pande med en god tyk bund. Den er kompatibel til alle slags kogeplader. Derudover har den et smukt træhåndtag, som selvfølgelig kan tages af, hvis den skal i ovnen. Selve grillpanden kan altså komme i ovnen op til 280 grader, hvis træhåndtaget tages af. Træhåndtaget giver et godt og komfortabelt greb. Det er altså en pande af ordentlige kvalitetsmaterialer. 

Rillerne i panden gør det til en grillpande, så den egner sig specielt til gode, store og saftige bøffer, som fortjener en sprød overflade. Med en støbejerns grillpande kan du nemlig få varmen rigtig højt op, og fedtet går ned i rillerne, så kødet ikke steger i sit eget fedt. Det giver kødet en sprød overflade samtidig med, at du får røgsmagen, som vi kender den fra grillen – eller i hvert fald næsten lige så god røgsmag, som når du steger bøfferne på grillen. 

For at beskytte støbejernspanden mod rust og så den er lettere at vedligeholde, har den en belægning af porcelænsemalje. Det betyder også, at den kun skal vaskes af i hånd og ikke kan komme i opvaskemaskinen. 

Produktdetaljer: 

 • Diameter: 27 cm 
 • Bunden: 4,5 – 5 mm
 • Materiale: Støbejern og træ
Det kan vi lide:
 • Tåler ovn op til 280 grader
 • Produceret af støbejern
 • Belægning af porcelænsemalje

Scanpan Pro IQ – Premium grillpande

Denne grillpande er lavet af genbrugsaluminium, og er baseret på deres nyeste teknologi, så den har en stærk belægning og god varmefordeling samtidig med, at den er produceret med omtanke for miljøet. Scanpan er en dansk fabrik, som er kendt for at lave pander af god kvalitet. Panderne er dog en smule dyrere end visse andre pander på markedet, men her er det også vigtigt at huske på, at prisen typisk hænger sammen med kvaliteten og i dette tilfælde også med omtanke for omtanke for miljøet.

Derfor skal du vælge Scanpan Pro IQ

Denne grillpande kan bruges på alle typer af varmekilder – også induktion! Scanpan har produceret denne pande med omtanke på at finde et perfekt alternativ til grillen og uden at gå på kompromis med smagen.

Produkterne i Scanpan IQ Pro serie er baseret på deres nyeste teknologi, hvilket bl.a kommer til udtryk på den innovative non-stick belægning, som også er produceret med omtanke for miljøet og gør, at panden er nem at rengøre efter brug. 

Grill-rillerne er høje og spidse, så saften og fedtstoffet lægger sig nede i rillerne. På den måde undgår du, at bøfferne steges i deres egen saft. Denne pande er også perfekt til at stege andre retter fx grøntsager, hvor der skal bruges minimal fedtstof. Derudover giver grill-rillerne, også de ønskede grill-riller på kødet. 

Panden er kvadratisk, hvilket specielt er praktisk, hvis du skal stege bøffer. Størrelsen er 27 x 27 cm, så altså en fornuftigt størrelse på en grillpande. Den er lavet af aluminium, hvilket gør, at varmefordelingen er god og så har den en vægt på 1,51 kg., hvilket er en passende vægt for en god pande. 

Som nævnt i introduktionen af dette produkt, så er det produceret med omtanke for miljøet, hvilket man ikke ser med mange pander på danske markedet. Den er lavet af 100% genbrugsaluminium og den innovative non-stick belægning er også lavet med omtanke for miljøet. 

Produktdetaljer: 

 • Størrelse: 27 x 27 cm
 • Materiale: 100% genbrugsaluminium 
 • Garanti: 5 år 
 • Vægt: 1,51 kg
Det kan vi lide:
 • Produceret med omtanke for miljøet
 • Nyeste teknologi fra Scanpan bl.a. Innovativ non-stick belægning
 • Kvadratisk grillpande

GreenPan Cambridge – Grillpande 28x28cm

GreenPan Cambridge - Grillpande 28x28cm

Denne Grillpande fra GreenPan Cambridge er en keramisk belagt grillpande. Den har et kvadratisk design og er lavet med en magnito bnd, hvilket gør den særligt velegnet til induktionskomfurer.

Derfor skal du vælge GreenPan Cambridge Grillpande

GreenPan Cambridge grillpande er en del af GreenPans Cambridge serie, der er designet med en belægning, der er ekstra forstærket med diamanter. Dette sikrer en hurtig opvarmning, ekstra lang holdbarhed og endvidere gør det panden i stand til at tåle meget høj varme, og den er utrolig nem at gøre ren. Den kan nemt gøres ren med vand og sæbe eller sættes i opvaskemaskinen.

Panden er ideel at bruge til mange retter; kød, fisk, skaldyr og kylling. Belægningen gør, at intet sætter sig fast, og med rillerne vil fedtet fra madvarerne samles, således megen fedtstof til tilberedning ikke er nødvendig.

Magnito bunden som denne pande er fremstillet med, gør panden særligt velegnet til induktion. Den sikrer endvidere en hurtig og meget jævn opvarmning, så man den problemer kan anvende hele panden. Panden kan desuden tåle at komme i ovnen på op til 180 grader. Den er udstyret med et bakelit håndtag, som ikke bliver varmt.

Cambridge grillpanden fra GreenPan er helt fri for PFOA, PFAS, bly og cadmium, som gør, at den ikke vil komme til at afgive nogen former for kemikalier i dens levetid.

Produktdetaljer:

 • Størrelse: 28 x 28 cm
 • Materiale: Keramisk belagt, magnito bund:
Det kan vi lide:
 • Keramisk belægning
 • Tåler opvaskemaskine, nem at rengøre
 • Fri for PFOA, PFAS, bly og cadmium

Eva Solo Nordic Kitchen Grillpande – Til den designbevidste grillmaster

Denne grillpande fra Eva Solo er lavet af aluminium, og er til dig, der går op i design. Eva Solo lavede for nogle år siden denne serie (Nordic Kitchen) af gryder, som ikke er støbejernsgryder, men de ligner støbejernsgryder. Det betyder bl.a. At de ikke har den tunge vægt, og så er serien også udstyret med et smukke træhåndtag.

Derfor skal du vælge Eva Solo Nordic Kitchen Grillpande

Denne grillpande fra Eva Solo er en slidstærk pande, som virker på alle varmekilder inklusiv induktion. Som nævnt tidligere, er den produceret af aluminium, og det fine træhåndtag er af eg. Den har en utrolig god varmeevne og varmefordeling, så du kan stege dine bøffer ved høj varme. 

Rillerne i panden gør den ideel til at stege bøffer, da fedtet samler sig i rillerne, så kødet ikke bliver stegt i sit eget fedt. Derudover får kødet også den ønskede røgsmag, som vi længtes efter når det er kold udenfor. Grill- og røgsmag gør bare noget helt specielt ved kødet. 

Panden har en nonstick-coating, hvilket både gør, at panden er nem at rengøre, men også at panden ikke kræver særlig meget fedtstof. Denne nonstick-belægning er en PFOA-fri PTFE 4 lags nonstick-belægning. 

Som nævnt i introduktion, så er den lavet af aluminium, hvilket gør, at den har støbejernslooket, men ikke den vejer bestemt ikke det samme som en  støbejernsgryde

Produktdetaljer: 

 • Diameter: 28 meter 
 • Materiale: Aluminium og eg
Det kan vi lide:
 • Aluminiumspande
 • Slidstærk pande
 • God varmefordeling

Tefal Jamie Oliver Premium Cast – Lav mad som Jamie Oliver

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Jamie Oliver indgik for noget tid siden et samarbejde med Tefal, hvilket der er kommet en god pande- og grydeserie ud af. Hans ønske med denne pande er, at opnå et perfekt grillresultat uden at skulle grille. Jamie Oliver er den kendte-tv kok, som er kendt for at lave gode og nemme retter specielt i en travl hverdag. Tefal er et kendt mærke indenfor pander og gryder, og har mange års erfaringer i denne branche.

Derfor skal du vælge Tefal Jamie Oliver Premium Cast

Denne grillpande er lavet af aluminium og har målene 27 x 23 cm., så den er ikke kvadratisk, som de andre firkantede grillpander i denne artikel om grillpander. Det svenske blad “Afton bladet” har anmeldt i alt 10 grillpander, og denne grillpande er også med i testen. De skriver bl.a. at den er lidt længere tid om at blive varm, men at den er super når først den er i gang. 

Panden har selvfølgelig også en non-stick belægning, som gør rengøringen nemmere og at du ikke behøver at bruge særlig meget fedtstof. Grillpanden kan også tåle at komme i ovnen, men op til 210 grader, så du kan lave spændende retter med den, hvor du kombinerer brugen af selve panden og at tage den i ovnen. 

Grundet belægningen, så er den nem at rengøre, men den kan faktisk godt tåle at komme i opvaskemaskinen. 

Produktdetaljer: 

 • Størrelse: 27 x 23 cm 
 • Materiale: Aluminium
Det kan vi lide:
 • Kan tåle op til 210 grader i ovnen
 • Lavet med omtanke for at kunne give dig det bedste grillresultat
 • Tåler opvaskemaskine

Hvad er en god grillpande? 

Når du skal ud og vælge grillpande, så skal du vælge en grillpande, som passer til dig og dit køkken, derfor har vi samlet følgende faktorer, som du skal tage højde for inden du køber din grillpande 

 • Hvilket komfur har du? 
 • Materiale af grillpanden
 • Formen

Hvilket komfur har du?

Du skal altid vælge en gryde eller pande, som passer til det komfur du har derhjemme. Der er det værste, at have købt en ny pande og så virker den ikke på komfuret når du kommer hjem. Dette er specielt vigtigt for induktionskogeplader. 

Materiale af grillpanden

Materialet er vigtigt, fordi det bl.a. fortæller noget om hvor god gryden er til at varmedele, men også i forhold til vægten. 

Grillpander er ideel at producere i støbejern, da materialet kan tåle de høje varmegrader og så har de typisk en rigtig god varmefordeling og selve panden holder også på varmen i længere tid. Støbejern er dog rigtig tungt, så det skal du tage med i dine overvejelser når du skal købe en grillpande 

Aluminium er også et kendt materiale at produceret grillpander i, og er lettere end støbejern. Varmefordelingen er også god. 

Formen

Skal den være rund eller firkantet? Det kommer an på om, hva du skal stege, men den firkantet har en større stegeflade, hvilket er godt, hvis du skal stege bøffer eller lignende. 

Derudover skal du også tjekke størrelsen!

Konklusion 

Vi har nu gennemgået 6 forskellige grillpander på markedet fordelt mellem støbejern og aluminium. Her kommer en kort gennemgang af nogle af produkterne. 

Den kvadratiske grillpande fra Le Creuset har denne artikels bedste grillpande. Le Creuset er typisk forbundet med kvalitet og de har produceret støbejern i mange år og er erfarne på dette område. De har i dag også udvidet med andre produkter i køkkenet, og deres skønne farver igen går igennem de forskellige serier, hvilket også er grunden til at du kan få denne grillpande i forskellige farver.

Denne grillpande tåler både ovn, fryser og maskinopvask, så den er nem at rengøre og klarer også fint de høje temperaturer. Le creuset har virkelig også gennemtænkt dette produkt, da den i princippet har to håndtag, som gør den nemmere at bære, da støbejernsgryder typisk er meget tunge Derudover er der også en hældetud i hver side, så man nemt og enkelt kan hælde fedtet fra. 

Brasserie grillpanden fra Fiskars har en fornuftig pris, men god grillpande lavet af støbejern med porcelænsemalje.  

Le Creuset Aluminium grillpande giver et lækkert stegeresultat, og er ideel til både bøffer, men også retter som skal bruge lav til middel varme. Det kunne være være skaldyr, kylling og nogle fisketyper. Da den samler fedtet nede i grill-rillerne, så er den god at bruge til at retter, der kræver minimal fedtstof fx grøntsager, men også bøffer, som helst ikke skal stege i sit egen saft.

Den kvadratiske form gør den også praktisk til at stege bøffer på. Den har en god non-stick belægning – både indeni og udenpå -, som gør, at den er nem at rengøre og der ikke er brug for særlig meget fedtstof. Panden har en god varmefordeling, hvilket specielt er vigtigt når du skal stege bøffer. Så alt i alt, en rigtig fornuftigt grillpande, som ikke er lavet støbejern, hvilket bl.a. Gør at den ikke lige så tung som en støbejernspande. 

Jeg håber, at det har lykkedes dig, at finde den grillpande, som passer bedst til dit køkken og dine fremtidig køkkenplaner eller ideer.