Bedste Gryde Test 2022 → Her finder du de 6 allerbedste gryder

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

2
Premium grydesæt

G.R.Y.M KOBBER GRYDESÆT 4 DELE

3
og pandesæt 3 dele

Mareld Professional gryde

4
Perfekt til hverdagen

ZWILLING HVIDALITY GRYDESÆT 7 DELE

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det fleste mennesker, som enten har været i et køkken eller har sit eget køkken, ved at gryden er et uundværligt inventar. Der findes rigtig mange forskellige typer af grydesæt, og det kan være svært at finde den bedste gryde, som passer til dine behov. En gryde er ikke bare en gryde. Der findes et kæmpe marked for gryder, og der findes mange forskellige typer, modeller, størrelser og funktioner, som hver henvender sig til forskellige behov.

Nu spørger du nok dig selv, hvad er en god gryde? Her på siden har vi samlet et udvalg af nogle af de bedste grydesæt, som kan finde på markedet. På siden her får du en grundig gennemgang af de forskellige grydesæt med fordele og specifikationer, så du kan vælge netop det sæt, som opfylder dine behov.

Opsummering af vores test

Her kommer en kort oversigt over hhv. Bedst i test, bedst til prisen og premium grydesættet.

Bedst i test er WMF Provence Plus grydesæt med 9 dele. Det er den suveræne vinder i vores test. Med deres praktiske og slidstærke design, samt høje kvalitet, scorer grydesættet 5 ud af 5 stjerner hos KitchenOne. På Skousen.dk er grydesættet anmeldt til fire ud af fem stjerner.

Bedst til prisen er OBH Choice SS grydesæt, da grydesættet er elegant, virker til alle varmekilder og det er prisvenligt. Hvis du gerne vil have et grydesæt, som ikke vælter budgettet, er det dette grydesæt du skal vælge.

Premium grydesættet er G.R.Y.M kobber grydesæt med 4 dele, da det har et lækkert og stilrent design, og en god effektivitet, som gør G.R.Y.M kobber grydesæt til en værdig vinder af premium prisen i testen.

Læs videre i artiklen og find det grydesæt, der passer til dig. Du får en gennemgang af fordele ved de forskellige grydesæt og et bud på, hvorfor du skal vælge de enkelte gryder.

Fordele
 • pros-icon.svg Slidstærkt design lavet i cromargan rustfrit stål
 • pros-icon.svg Blank overflade, som følge af det rustfrie stål
 • pros-icon.svg Fem forskellige grydestørrelse, 1,5 L., 2 L., 3 L., 3.5 og 6 L.

Detaljeret gennemgang

WMF Provence plus grydesæt med 9 dele scorer, med deres praktiske og slidstærke design, fem ud af fem stjerner hos KitchenOne og fem ud af fem stjerner på Skousen.dk. Grydesættet er både elegant og så er materialerne af højeste kvalitet, så du er sikker på at få et grydesæt, som virkelig har fortjent sin placering som testvinder. Her er du altså sikker på at få en bedst i test gryde.

Derfor skal du vælge WMF Provence plus grydesæt med ni dele

Dette grydesæt lever virkelig op til prisen for bedst i test. Det er et grydesæt, som er uhyr modstandsdygtigt, også ved intensiv madlavning, og så er det super elegant samtidig. Det er altså den perfekte kombination af elegant udseende, slidstærkt design og så er det til at betale for.

Modstandsdygtigt grydesæt

De fleste som har prøvet kræfter i et køkken ved, at gryder skal være lidt modstandsdygtige nogle gange. Med et WMF Provence plus får du et grydesæt, som virkelig lever op til forventningerne. Faktisk, er der en helt masse fordele ved dette grydesæt, som også er med til at placere det på toppen som testvinder. Grydesættet er lavet af cromargan rustfrit stål som sikre, at gryden har et højt niveau af holdbarhed og er modstandsdygtig  overfor ridser. Grydesættet har en TransTherm bund, hvilket er en kraftig bund på gryden, som giver en optimal varmefordeling over hele grydens flade. Med sådan en bund er man altså sikret den perfekte madlavning. Men ikke nok med det, så tåler grydesættet både at komme i opvaskemaskinen og ovnen i op til 260 grader. Der er altså skabt et slidstærkt grydesæt.

Flere forskellige størrelser 

For at få et komplet og godt grydesæt, så skal man have et grydesæt i mange forskellige størrelser, så der er noget til ethvert behov. I dette testvindende grydesæt får du hele fem størrelser af slagsen til en overkommelig pris. Ved dette grydesæt får du både en kasserolle på 1,5 L., en lav gryde på 3 L.  og tre høje gryder på henholdsvis 2, 3.5 og 6 L. På den måde får du altså mulighed for at lave lige den type og mængde af mad, som du har lyst til, uden du kommer til at gå ned på gryder.

Produktdetaljer: 

 • Materiale: 18/10 Cromargan rustfrit stål 
 • TransTherm universal bund 
 • Tåler både opvaskemaskine og ovn

G.R.Y.M KOBBER GRYDESÆT 4 DELE

Premium grydesæt

Fordele
 • pros-icon.svg Måleskala på indersiden af gryden, så du kan se hvor mange liter der er i gryden
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine og ovn
 • pros-icon.svg Glaslåg til nem madlavning, da man ikke behøver fjerne låget for at se til madlavningen

Detaljeret gennemgang

G.R.Y.M kobber grydesættet med fire dele vinder prisen for premium grydesæt, særligt på grund af dets lækre udseende og kvalitet. G.R.Y.M er et svensk design, som skaber stilrent køkkenudstyr, herunder deres kobber kollektion, hvor grydesættet med fire dele kommer fra. Udover det stilrene design er kobber grydesættet også utrolig effektivt til madlavning. Du får altså den bedste gryde til en premium madlavning.

Derfor skal du vælge G.R.Y.M Kobber grydesæt med fire dele

Der er god grund til at vælge et G.R.Y.M kobber grydesæt. For ikke nok med at grydesættet har vundet prisen for premium design, så er det også utrolig effektivt med kobbergryder i køkkenet. Prisen for et kobber grydesæt kan være lidt høj, men til gengæld så følger der også en række fordele med ved at vælge et kobber grydesæt.

Med et kobber grydesæt får man nemlig gryder, som er utrolig effektive i forhold til opvarmning. Det gode ved kobber er nemlig, at det varmer hurtigere op end eksempelvis aluminium og rustfrit stål. På den måde kan man altså spare en masse tid på opvarmning af med ved at vælge kobber gryder. En anden ting er, at man sikre en jævn varmefordeling i gryden, så man undgår at maden skulle brande på. Et kobber grydesæt er altså et effektivt udstyr at have i køkkenet.

Premium design 

Som prikken over i’et, så er G.R.Y.M kobber grydesæt skabt med i et utrolig stilrent design, som sørger for at grydesættet skriger af premium kvalitet. Men ikke nok med det, så er grydesættet skabt efter en tre lags funktion med rustfrit stål på indersiden, som sikre at gryden er nemt at holde ren. Aluminium kerne, som sørger for en let vægt, og et kobber ydre, som sikre den effektive varme. Du får altså alt i et design med denne her type gryde.  Når du køber grydesættet får du en kasserolle på 2.2 liter, to gryder på 3.6 og 6 liter samt en stegepande på 24 cm. På den måde er du altså dækket godt ind til hverdagens premium madlavning.

Produktdetaljer

 • Materiale: Kobber, aluminium, rustfrit stål
 • Kan bruges på alle komfurtyper

Mareld Professional gryde

og pandesæt 3 dele

Fordele
 • pros-icon.svg Slidstærkt design, så de holder i mange år
 • pros-icon.svg Perfekt til det professionelle køkken på grund af design og kvalitet
 • pros-icon.svg Kan bruges på alle typer af varmekilder, hvilket også inkluderer induktionskomfur

Detaljeret gennemgang

Skal du lidt væk fra hverdags madlavningen, og ønsker et mere professionelt grydesæt, så er det Mareld’s Professional gryde- og pandesæt med 3 dele, som man skal vælge. Det svenske mærke Mareld, som står bag grydesættet, er kendt for design og kvalitet på højeste niveau. Med sit nordiske og slidstærke design har grydesættet vundet prisen for sættet til det professionelle køkken.

Derfor skal du vælge MARELD PROFESSIONAL Gryde- og pandesæt 3 dele

Udover at grydesættet passer perfekt til det professionelle køkken, så er det også et grydesæt, som udstråler professionalisme ned til mindste detalje. Med et Mareld professional gryde- og pandesæt med fem dele er du sikker på, at dit køkkenudstyr har et stilrent og professionelt design hele vejen igennem.

Et grydesæt, hvor intet mangler 

Med et professionelt gryde- og pandesæt fra Mareld Professional får du et grydesæt, hvor der helt klart ikke mangler noget. Ikke nok med, at du får fem forskellige dele, hvor der medfølger låg til fire af dem, så får du altså også kvalitet på højeste niveau. Sættet består af 1 pande, 1 gryde og 1 kasserolle, som alle er lavet af et slidstærkt materiale. Grydesættet er lavet af et 5-lags rustfrit stål, som er med til at sørge for, at grydesættet kan stå imod det meste. En anden ting, som det rustfrie stål gør, er at det er med til at give en passende varmefordeling, så du får skabt et perfekt resultat hver gang. Og apropos perfekt, så får du også et grydesæt af flot design, som passer til alle typer af hjem. Så hvis du gerne vil have et professionelt sæt gryder til dit hjem, så er det et gryde- og pandesæt fra Mareld Professional, som du skal vælge.

ZWILLING HVIDALITY GRYDESÆT 7 DELE

Perfekt til hverdagen

Fordele
 • pros-icon.svg Holder på varmen og har en god varmefordeling under madlavning
 • pros-icon.svg Kan bruges på alle typer af komfur inklusiv induktionskomfur
 • pros-icon.svg Alle syv dele tåler opvaskemaskine, så de er nemme at gøre rene

Detaljeret gennemgang

Når det hele går lidt stærkt i hverdagen, så kan det være rart, at have noget køkkenudstyr, som gør madlavningen lidt nemmere. Zwilling Hvidality grydesæt med syv dele er et eksempel på køkkenudstyr, som er designet til at gøre hverdagen lidt nemmere for folk. Du får den bedste gryde til hverdagens tryllerier i køkkenet.

Derfor skal du vælge ZWILLING Hvidality Grydesæt med syv dele

Zwilling hvidality grydesæt med syv dele er skabt til at være praktisk i hverdagen, og derfor lever det virkelig op til ideen om at gøre madlavningen lidt nemmere på de travle dage. Grydesættet har mange elementer, som forstærker brugbarheden og praktikken i hverdagen. Men ikke nok med det, så indeholder grydesættet lige præcis de gryder med de perfekte størrelser og funktioner, som der er behov for i de fleste køkkener.

Alt hvad du behøver 

Når man skal lave mad i et køkken, så er det altid rart at have et grydesæt, hvor man har lidt forskellige størrelser alt efter, hvad man skal lave. Med et grydesæt fra Zwilling Hvidality med syv dele får du et af de bedste grydesæt til hverdagen, som oven i købet indeholder præcis de størrelser du skal bruge til madlavning i hverdagen. Når du køber grydesættet, så får du en kasserolle uden låg samt tre gryder med låg, hvilket gør det praktisk, når du eksempelvis skal koge ting. Pakken indeholder en stegegryde på 3 liter, to gryder på henholdsvis 2 og 3.5 liter og en kasserolle på 1.5 liter. Det er altså tydeligt, at med et grydesæt med syv dele fra Zwilling Hvidality har du alt hvad du behøver i hverdagen.

Praktisk design 

Men ikke nok med at du får alt hvad du har behov for i størrelse af gryder, så får du også et grydesæt, som er utrolig praktisk i designet. Først og fremmest, får du et grydesæt med et tætomsluttende låg, som er lavet af glas, hvilket gør at det er nemt at kigge til din mad uden den mister varme.  Du får også et grydesæt, som er skabt med en Sigmabond-bund med en kerne af aluminuium, hvilket sikre at der kommer en jævn varmefordeling i gryderne og at gryderne holder på varmen. Som prikken over i’et, så er gryderne lavet i rustfrit stål og et tidløst design, så de passer ind i alle hverdagshjem.

Produktdetaljer

 • Materiale: Rustfrit stål 
 • tætomsluttende låg af glas 
 • Indvendig måleskala

Guide

Hvilken gryde skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige grydesæt på markedet, som alle har forskellige design og funktioner. Selvom man ikke tænker over det i hverdagen, så kan gryder bruges til forskellige ting. Derfor er der også en række ting, som man bør overveje, når man skal købe et nyt grydesæt.

Helt grundlæggende bør du finde ud af, om gryderne passer til dit komfur. Du bør altså være opmærksom på om gryderne kan bruges til alle typer af komfure inklusiv induktion, hvis der er behov for det. Dernæst skal du overveje, hvilke eller hvor mange størrelser du skal have gryderne i, så du får de gyder der passer til din madlavning.

Kilder

Søndagsavisen.dk 

Søndagsavisen.dk giver en veludført guide til hvordan kan finder den bedste type gryde til sit køkken. Artiklen er brugt som baggrundsinformation til beskrivelser og udvælgelse  af de forskellige grydesæt, som er med i testen.

G.R.Y.M 

Dette er G.R.Y.M’s officielle hjemmeside, som er brugt til at finde informationer omkring G.R.Y.M grydesættet.

OBH Nordica 

Dette er OBH Nordica’s officielle hjemmeside, som er brugt til at finde information omkring OBH Choice SS grydesættet, som vandt prisen for at være bedst i pris.

Business Insider 

Business insider har lavet en artikel, hvor de tester de bedste grydesæt lavet af kobber. Udover test, så giver artiklen også en gennemgående beskrivelse af, hvordan kobber er effektivt i køkkenet og hvad der gør kobber til et lækkert materiale. Artiklen er brugt til at finde information omkring kobbers effektivitet i køkkenet.

Konklusion

I denne gryde test har vi vurderet seks forskellige grydesæt, og det grydesæt, som løb med prisen for bedst i test er grydesættet fra WMF Provence Plus, som indeholder 9 dele. Grydesættet har fået gode anmeldelser fra brugere på KitchenOne og Skousen, da de i skrivende stund, har fået fem ud af fem stjerner hos KitchenOne og fire ud af fem stjerne hos Skousen. Det er et grydesæt, som indeholder alt hvad man behøver, samtidig med at det har et utrolig elegant og slidstærkt design.

OBH Choise SS grydesæt løb med prisen for bedst til prisen, da det er et grydesæt, hvor man både får kvalitet, brugbart design og alt hvad man har brug for til en overkommelig pris.

Zwilling Hvidality Grydesæt med 7 dele er skabt til familien, hvor det går lidt stærkt og der laves flere ting på en gang. Alle dele kan komme i opvaskemaskinen og fungerer til alle konfurtyper.

Er du derimod lige flyttet hjemmefra eller har brug for et lille grydesæt, skal du tage et kig på Fusion 5 Grydesæt, da både prisen er god og der er det som man har brug for.

Jeg håber, at du blev klogere på hvilket grydesæt, du skal vælge.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×