Bedste gryder til induktion 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du skiftet det gamle køkken og komfur med keramisk belægning ud med en nyt og moderne køkken med induktionskogeplader, er det også nødvendigt at skifte de gamle gryder og pander ud med nye udgaver. At vælge nye gryder kan være lidt af en jungle og der findes mange forskellige gryder at vælge i mellem. Vi har gennemgået tests og anmeldelser og fundet frem til de 4 allerbedste gryder på markedet til dit induktions køkken. Vi vil i denne test af gryder, gennemgå de vigtigste egenskaber; kvalitet, holdbarhed, samt anvendelighed. Vi vil desuden komme ind på forskellige fordele og ulemper ved hver produkt.

For at give dig et overblik over hvad der er vigtigt at kigge efter når du skal have én eller flere gryder og pander til dit køkken, har vi også udarbejdet en købsguide hvor du kan få svar på de mest almindelige spørgsmål så du kan finde den bedste gryde til at kreere dit næste måltid.

Fordele
  • pros-icon.svg Gryden har en tyk bund der sørger for en jævn varmefordeling.
  • pros-icon.svg Der er indvendige måleenheder i grydens sider
  • pros-icon.svg Langtidsholdbar kvalitet der kan tåle hårdhændet behandling

Detaljeret gennemgang

Eva Trio gryder er kendt af mange mennesker. Grydernes tidløse design kombineret med virkelig god kvalitet får dem til at havne øverst på listen hos både forbrugere og eksperter. Denne gryde har en god tyk bund der egner sig perfekt til induktionskomfur, men som også kan bruges på andre typer af komfur. 

Det er det absolut mest populære valg når det gælder en gryde til induktion.

Den solide sandwichbund sørger for at varmen fordeles jævnt i hele gryden, og du er sikret optimale forhold til at koncentrere dig om madlavningen. Grydens håndtag bliver ikke varme, og er brede og håndterbare.

 Eva Solo Trio gryder er det klassiske valg til dig der både ønsker et flot og tidsløst design, og samtidig gerne vil betale for solide gryder i god kvalitet. Denne gryde er af en størrelse der egner sig godt til saucer eller en smule kartofler, men den findes også i større udgaver. Eva Solo Trio er konstrueret i rustfrit stål som tåler opvaskemaskine, kan bruges på alle varmekilder, og vil holde tæt på en menneskealder.

Fordele
  • pros-icon.svg Non stick effekt og thermospot der indikerer når panden er varm.
  • pros-icon.svg Kan også stilles i ovnen
  • pros-icon.svg Holdbart materiale

Detaljeret gennemgang

Jamie Olivers gryder med non stick belægning er mange danskeres valg til en god gryde der kan tåle hverdagsbrug. Denne gryde høster desuden gode anmeldelser både i ind- og udland fra både brugere og eksperter.

Gryden kommer med låg, og er fremstillet i slidstærk aluminium med anodiseret overflade. Det gør den mere holdbar end almindelige aluminiumsgryder, og giver en førsteklasses madlavnings oplevelse.

Thermospot teknologien viser når din gryde har den optimale temperatur, og sikrer derefter at varmen er fordelt jævnt hver gang og uanset varmekilde. For denne gryde virker nemlig også til alle typer af komfurer uanset gas, keramik eller induktion. Et behageligt håndtag i rustfrit stål beklædt med silikone giver et godt greb når du skal håndtere gryden til og fra bordet. Tefals Jamie Oliver anodiserede gryde er høj kvalitet, og tåler maskinvask.

WMF Provence Plus

Bedste grydesæt

Fordele
  • pros-icon.svg WMF er et billigt grydesæt der passer til alle komfurer.
  • pros-icon.svg Gryderne kan tåle ovn med temperatur op til 70 grader. Ideelt til at holde maden varm.
  • pros-icon.svg Der medfølger gennemsigtigt glas låg til fire dele.

Detaljeret gennemgang

WMF Provence Plus er et lækkert slidstærkt grydesæt bestående af fire gryder og en kasseroller forskellig størrelse samt låg til 4 dele. Du får altså her et komplet sæt, så du altid har den rette størrelse klar ved hånden.

WMF er tysk design i høj kvalitet men til en overkommelig pris, og som ligger højt på mange bestsellerlister. Gryderne kan bruges på alle varmekilder, og er fremstillet i en type rustfri stål der gør dem blanke, men også betyder at de kan holde til en hel del. Stålet fordeler varmen jævnt på komfuret, og du kan i en snæver vending stille gryden i ovnen op til 70 grader.

Sættet består af følgende:

Tre gryder i størrelserne;  Ø 20 cm. / 2,5 liter (Lav), Ø 16 cm. / 1,9 liter (Høj), Ø 20 cm. / 3,3 liter (Høj), Ø 24 cm. / 5,7 liter (Høj), og en kasserolle Ø 16 cm. / 1,4 liter.

Der medfølger låg af glas til samtlige dele med undtagelse af den mindste kasserolle, og så har alle gryder en hældekant der gør det nemt at servere og hælde vandet fra. Håndtagene er desuden udformet så de er rigtig gode at holde på, og hele sættet tåler maskinopvask.

Guide

Eva Solo Trio Stainless Steel Tefal Jamie Oliver Onyx Hybrid Non-Stick WMF Provence Plus
Pris 299 – 550 kr 291-349 kr 599kr 799-1236 kr
Materiale Rustfrit stål Anodiseret aluminium Aluminium / rustfrit stål Cromargan 18/10 rustfri stål
Størrelse 16cm/ 1,8 liter 18cm /2,1 liter 26 cm Blandet sæt
Bund tykkelse 6, 2 mm

Guide til køb af gryder til induktionskomfur

Når du leder efter den bedste gryde til dit induktions køkken er der hurtigt et par spørgsmål der dukker. Der findes mange forskellige typer af gryder, og når du lige står og mangler en ny gryde, kan være svært at vide hvilken der er den bedste. Du får her svar på det mest almindelige spørgsmål.

Hvad er induktion?

Induktionskogeplader ses ofte i det mere moderne køkken og er mange kokkes foretrukne system fordi det giver en optimal varmefordeling. Induktionskogeplader er en smule teknisk og fungerer ved hjælp af magnetspoler, som leder varmen til bunden af dine potter og pander, og ikke ud i rummet. Magnetismen sætter molekylerne i både gryden og dens indhold i bevægelse og på denne måde dannes varmen.

Hvis dine potter og pander ikke passer til induktion, vil de simpelthen ikke virke. Hvis de er af dårlig kvalitet, altså svag magnet vil de heller ikke kunne varme grydens indhold nok.

Hvilken type gryder skal man bruge til induktion?

Al køkkengrej, egnet til induktion vil bære dette symbol

Gryder til brug på induktionskomfur skal have en magnetisk bund for at aktivere kogepladen.

Mens støbejernsgryder er magnetiske i sig selv, vil andre gryder til induktion have en magnetisk bund af jern, og kan altså være af rustfrit stål eller aluminium.

Vær opmærksom på størrelsen

De mest avancerede induktionskogeplader kan selv registrere størrelsen på dine potter og pander, men ellers er det vigtigt at du vælger en gryde der passer til kogepladens størrelse.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Støbejern: Støbejernsgryder er som sagt magnetisk i sig selv og vil altid egne sig godt til induktionskomfur.

Rustfrit stål og aluminium: med en legering af jern, har gryder af aluminium og rustfrit stål en indbygget magnetisk bund.

Emalje: Bunden kan her være sammensat i flere lag af forskellige materialer. En såkaldt Sandwichbund vil egne sig godt til induktionskogeplader.

Hvordan rengøres gryder til induktion?

Gryder og pander til induktion, rengøres på samme vis som almindelige gryder. Hvis du har en gryde med non-stick belægning skal du undgå at skrabe i den med metalredskaber eller stålsvampe. Er der brændt havregrød fast i bunden kan det komme af ved at koge vand op med opvaskemiddel og lade det stå i 10 minutters tid. Herefter skulle selv de mest fastbrændte madrester løsne sig fra de fleste gryder.

FAQ

Hvilken gryde til induktion er den bedste?

Den bedste gryde til induktion i test er Eva Trio Stainless Steel til bedst i test. Eva Trio laver slidstærke gryder, med en solid bund som holder i mange år. De har et klassisk look, og er vinder i rigtig mange gryde test.

Kan man bruge gryder til induktion på almindeligt komfur?

Det er en udbredt misforståelse at gryder til induktion er begrænset til induktionskomfurer. De kan sagtens bruges til både gas og keramiske kogeplader. Omvendt skal en gryde være udstyret med magnetisk jern i bunden for at kunne aktiveres på et induktionskomfur.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×