Bedste Håndmixer Test (2022) → Se de 6 bedste håndmixere!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

4
Den lille fikse håndmixer

Kmix håndmixer fra Kenwood (HMX 750 RD)

5
En god all-round håndmixer

Bosch MFQ 408

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Enhver som har prøvet at bruge bare en lille smule tid i køkkenet, ved at madlavning kan være hårdt arbejde og ethvert redskab eller hjælpemiddel som kan bidrage til at tingene går hurtigere, bliver mere overskueligt og mindre krævende, er mere end velkommen!

Du husker måske med gru, dengang du som barn på spejderlejren, blev sat til at piske fløde i en plastikpose med en 2 krone i. De fleste voksne vil hellere end gerne undgå den slags scenarier gentager sig i deres køkken og at piske æggehvider stive eller flødeskummen fast med håndkraft kræver altså også sin mand eller kvinde.

En af de redskaber som der næsten hører sig til i ethvert køkken og som praktisk talt er uundværligt er selvfølgelig en ordentlig håndmixer. Sådan en mixer skal gerne kunne gøre arbejdet let og hurtigt og kommer den indpakket i et lidt lækkert design, gør det heller ikke sagen værre.

Der findes i dag utrolig mange forskellige håndmixere på det danske marked, som kommer i alverdens former og størrelser. Nogle håndmixere kan man købe tilbehør til, som blenderstave og minihakkere, andre kommer i sæt hvor disse ting allerede er en del af den samlede pakke. Mulighederne er mange, så det er bare med at hoppe ombord og lads os dykke ned i denne test og se om vi kan finde den håndmixer som passer perfekt til dig. 

Resultatet af testen

Den bedste håndmixer i denne test er helt klart Bosch MFQ 4030. Med en motoreffekt på 500 watt, baner den vejen for et rigtig fornuftig valg til køkkenet, både når vi taler kvalitet og evner. Der er desuden den store fordel at det er muligt at tilkøbe forskellige produkter, som minihakker og blenderstav. Dette udvider i særdeleshed anvendelsesmulighederne i køkkenet. 

Den bedste håndmixer til prisen er også fra Bosch, med model MFQ 4020, går man en anelse ned i ydeevne i forhold til model MFQ 4030, men egentlig ikke nok til at det bliver relevant i forhold til ydeevnen og der vil næppe kunne mærkes forskel i en almindelig dansk husholdning. Den snusfornuftige forbruger vil derfor bide mærke i prisen, som også er en anelse lavere end forgængeren.

Testens Premium håndmixer er selvfølgelig 9212 EOB modellen fra amerikanske KitchenAid. Med sit stilsikre design og sans for lækre detaljer går man aldrig ned på hverken udstyr eller en god oplevelse når man arbejder med en af KitchenAid’s produkter. Denne håndmixer har en stor udstyrspakke og har på trods af sin relativ lille effekt på 85 watt stadig en rotationshastighed på 1300 omdrejninger pr. min. og 9 forskellige hastighedsindstillinger.

Bosch MFQ 4030

Den bedste håndmixer til dig der vil have kvalitet

Fordele
 • pros-icon.svg 5 hastighedsindstillinger
 • pros-icon.svg 500 watt
 • pros-icon.svg Kan tilkøbes ekstra tilbehør, som blenderstav og minihakker

Detaljeret gennemgang

Den bedste håndmixer i denne test er Bosch MFQ 4030 model. Den er testet af TÆNK og ligger i den gode ende af skalaen ud fra håndmixere på markedet. Her scorer denne model rigtig gode karakterer især når det kommer til at ælte dej og tidsforbrug under piskning af fløde, æggehvider osv.

Derfor skal du vælge Bosch MFQ 4030 

Denne håndmixer har med en effekt på 500 watt en rigtig god motorkapacitet og kan derfor klare de fleste opgaver uden problemer. Der medfølger de obligatoriske dejkroge og piskeris, men denne model skiller sig ud, da der på piskeriset er monteret små kugler, som giver et langt mere voluminøst og luftigt resultat. Her bliver emnet virkeligt gennemarbejdet og med de små kugler, som er monteret på piskeriset afkorter det samtidig arbejdsgangen og det tager pludselig ikke nær så lang tid at piske æggehviderne stive, som hidtil.

Selve håndtaget på håndmixeren er lavet med et soft touch greb som sikre dig en bedre kontrol og styring med mixeren og er en stor fordel hvis du har våde eller fugtige hænder.

Derudover har Bosch tænkt sig godt om i forhold til tilbehør, for det er nemlig muligt at tilkøbe produkter som blenderstav og minihakker til denne model og med sine 500 watt har denne håndmixer motorkapacitet nok til at klare en blender opgave ligeså tilfredsstillende som en almindelig stavblender. Nogle vil måske endda synes at det ligefrem er mere behageligt at have en blenderstav eller minihakker koblet til håndmixeren, der pga. sin udformning giver et langt bedre og mere sikkert greb end en normal stavblender vil gøre. 

Ydermere er denne håndmixer særdeles støjvenlig da den har et lydniveau på ikke mere end 56,4 DB, hvilket må siges at være i den gode ende.

Der er også tænkt over længde på ledningen, som ikke er irrelevant i forholdt til arbejdsgangen i køkkenet, med hele 142 cm giver det en god rækkevidde og er med til at sikre at man kan få en hæderlig arbejdsstilling. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 500 watt
 • Soft touch greb 
 • Alle dele som kommer i kontakt med levnedsmidler er i BPA-frit materiale
 • Ekstra moment og turboindstilling
 • Små kugler på piskeris for et mere luftigt og bedre resultat
 • Ledningsomvikling med clip
 • Lydniveau: DB 56,4
 • Ledningslængde: 142 cm
 • Vægt: 950 g

Bosch MFQ 4020

Bedste håndmixer til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg 5 hastighedsindstillinger med forskelligt omdrejningstal
 • pros-icon.svg 450 watt
 • pros-icon.svg Ekstra udstyr som kan tilkøbes: minihakker og blenderstav

Detaljeret gennemgang

Denne model fra Bosch er testens bedste håndmixer til prisen, og er til den snusfornuftige forbruger . Den er både testvinder fra det danske forbrugermagasin TÆNK og det svenske forbrugermagasin Räd & Rön. Denne model scorer højt på alle parametre, lige fra piskning, æltning af dej og rengøringsvenlighed.

Derfor skal du vælge MFQ 4020 

Med sin effekt på 450 watt ligger denne model en anelse under sin storebror model MFQ 4030 fra Bosch, de små 50 watt, som skiller dem er dog ikke af væsentlig betydningen i forhold til kapacitet og ydeevne. Bosch’s model MFQ 4020, kommer ligesom forgængeren med dejkrog og piskeris med små kugler på og der kan tilkøbes samme ekstraudstyr, som blenderstav og minihakker. Der er dog minimale forskelle som adskiller de to maskiner. Det drejer sig fx om en ledningslængde på 141 cm, et lydniveau på 57,2 Db samt en effekt på 450 watt. Forskellen på de to maskiner er så minimal at det næsten ikke er til at få øje på og man derfor får en fult ud ligeså god maskine i model MFQ 4020, men blot til en lidt lavere pris. En ægte snusfornuftig jyde ville ikke være i tvivl om at det kan svare sig at betale mindre for stort set samme evner.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 450 watt
 • Soft touch greb 
 • Alle dele som kommer i kontakt med levnedsmidler er i BPA-frit materiale
 • Ekstra moment og turboindstilling
 • Små kugler på piskeris for et mere luftigt og bedre resultat
 • Ledningsomvikling med clip
 • Lydniveau: DB 57,2
 • Ledningslængde: 141 cm
 • Vægt: 950 g

KitchenAid 9212 EOB

Testens Premium håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg 9 hastigheder
 • pros-icon.svg Rotationshastighed 1300 omdrejninger
 • pros-icon.svg Medfølger: turbopiskeris, dejkroge, 16 trådet piskeris samt blandestav

Detaljeret gennemgang

Dette er testens Premium håndmixer, og er med sin gode kvalitet og lækre tidløse design blandt de absolut bedste håndmixere på markedet. Den er til den designbevidste forbruger, som ikke vil gå ned på udstyr. Denne model er testet af TÆNK, scorer højt på stort set alle niveauer og kan mestre enhver udfordring i dit køkken. Håndmixeren ligger blandt de allerbedste når det kommer til at ælte en dej og piske en æggesnaps, og så har den en lækker digital LED-skærm, som gør, at du kan følge med i hastigheder og omdrejninger.

Derfor skal du vælge KitchenAid 9212 EOB 

KitchenAid er og bliver en af de allerbedste spillere på markedet indenfor køkkenudstyr. Det kommer til udtryk igen og igen i deres lækre design og stilrene look. Samtidig får du en maskine som kan klare opgaven og som er et behageligt redskab at arbejde med.

KitchenAid håndmixer 9212 EOB har en effekt på bare 85 watt, men ligesom så mange andre af deres produkter leverer de altså igen igen kvalitet og en motorydeevne der på trods af en relativ lille effekt altså sagtens kan leve op til de andre håndmixere på markedet. 

Til denne model, hører der en udstyrspakke med alm. Krog, dejkroge samt et 16 trådet piskeris og en blandestav. Man får altså her en del ekstraudstyr med for pengene.

Denne maskine har hele 9 forskellige hastigheder, hvilket er en stor fordel når du skal arbejde i køkkenet, da du har mulighed for at indstille og tilpasse den til lige nøjagtigt den opgave du står med. Det kan være en fordel at indstille den til lavt tempo hvis du fx pisker fløde og en fordel at indstille den til højeste hastighed når du ælter en dej, men lige meget hvad har kitchenAid altså tilpasset deres håndmixer, så den kan levere et godt resultat uanset hvilken udfordring du står med i køkkenet.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 85 watt
 • Ledning med drejeled
 • Ledningslængde 156 cm
 • Omdrejningshastighed for s-kniv: 100-2300
 • Digital LED-skærm
 • Lydniveau: DB 62,2
 • Vægt: 1.1 kg
 • Farve: Sort, rød, creme eller Contour silver

Kmix håndmixer fra Kenwood (HMX 750 RD)

Den lille fikse håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg 5 hastigheder + puls
 • pros-icon.svg Kropsmaterialet på håndmixeren er støbemetal
 • pros-icon.svg Holder til maskine og tilbehør

Detaljeret gennemgang

Kenwood er også et kendt mærke inden for elektrisk køkkenudstyr, og denne gang har de lavet en velfungerende håndmixer. Den har flere fordele med dens 5 hastigheder og en bordstander til maskinen, men alt i alt er dette bare en fiks lille håndmixer, der passer til de fleste opgaver i køkkenet.

Derfor skal du vælge Kmix håndmixer fra Kenwood (HMX 750 RD)

Denne lille fikse håndmixer fra Kenwood har et moderne og simpelt udtryk. Ikke desto mindre kan den klare mosten når det kommer til madlavning. Denne håndmixer har 5 forskellige hastighedsindstillinger, som gør, at du kan tilpasse maskine til din brug. Derudover følger der en smart bordstander med, som kan bruges til at opbevarer både maskine og tilbehør sammen. Den har et smart kabelgreb til ledningen, som kan rulles ud og forlænges efter behov. Derudover er materialet på selve håndmixeren lavet i støbemetal, som giver den noget ekstra vægt, men så sandelig også noget ekstra holdbarhed i forhold til maskiner i plastmateriale. 

Denne håndmixer fylder en del mindre end de almindelige mixere på markedet hvilket gør den nem at håndterer og samtidig optager den ikke særlig meget plads i dine køkkenskabe. På trods af sin forholdsvis lille størrelse føler man altså ikke at man står med en mælkeskummer i hånden. Vægten på mixeren kompenserer for størrelsen på selv maskinen og man står tilbage med en følelse af en robust maskine, som ikke er i vejen for ens hænder og samtidig er nemt at komme omkring med. Deres smarte kabelgreb gør at man med fordel kan undlade at rulle hele ledningen ud i fuld længde, hvis du har ikke har behov for lang rækkevidde. Der kommer derfor ingen ledning i vejen og da ledningen samtidig er bagud vendt kommer den slet ikke i nærheden af piskerne under brug. Samtidig har du muligheden for at rulle ledningen ud i fuld længde i samme øjeblik behovet er for det.

Som sagt en fiks lille maskine som klart kan anbefales til dig, som gerne vil have en maskine som ikke fylder meget men som alligevel leverer meget. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 350 watt
 • Kabelgreb til ledning
 • Stander til både maskine og tilbehør
 • Vægt: 1,62 kg
 • Farve: Rød, hvid og sort

Bosch MFQ 408

En god all-round håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg Medfølger stor minihakker og blenderstav
 • pros-icon.svg Støjsvag og kraftfuld letvægtsmodel
 • pros-icon.svg Aftagelige dele tåler alle opvaskemaskine (med undtagelse af låget til minihakkeren)

Detaljeret gennemgang

Endnu en håndmixer fra Bosch, og denne gang en med masser af udstyr, så du har en køkkenmaskine, der kan bruges til mere end man lige tror. Der medfølger en del udstyr bl.a en minihakker og blenderstav. Dette er altså en god all-round håndmixer, som kan bruges til mere end du tror.

Derfor skal du vælge Bosch MFQ 4080

Her har Bosch samlet det hele i én pakke. Ved denne model for du både en forholdsvis stor effekt på 500 watt, samt en stor udstyrspakke, som klart udvider dine anvendelsesmuligheder i køkkenet betragteligt. Der medfølger ud over de almindelige piskeris og dejkroge, en blenderfod som kan monteres til håndmixeren og bruges som en stavblender, en minihakker som også monteres på mixeren og kan bruges til at hakke nødder, løg og chokolade, et blandebæger samt en mikserstav.

Denne model svarer kapacitetsmæssigt mest til Bosch’s model MFQ 4030, men kommer som et samlesæt, med masser af ekstraudstyr, som du ellers skal ud og investere i ved siden af. Prisen er derfor mere favorabel end at købe delene hver for sig.

Mangler du en praktisk håndmixer i dit køkken, som har en rigtig stærk motor og som via sit tilbehørssæt kan klare lidt af hvert er det denne håndmixer du skal vælge. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 500 watt
 • 5 hastighedstrin
 • Tilbehør: 2x piskeris, 2x dejkrog, blenderfod, minihakker, blandebæger samt mikserstav.
 • Smart ledningsoprul
 • Lydniveau: DB 56,4
 • Ledningslængde: 142 cm
 • Vægt: 950 g

Guide

Hvilken håndmixer skal jeg vælge?

Før du er klar til at kaste dig ud i et køb af en ny håndmixer, er det en god idé lige at stoppe op og undersøge de forskellige modeller på markedet. Det er virkelig vigtigt at du tager dig tid til at fundere over hvad dit behov er og hvilken prisklasse du er på udkig efter, ellers kan der hurtigt flyve mange ekstra 100 kr. sedler ud af vinduet, til noget fancy udstyr som der ligger i køkkenskabet og samler støv og som du aldrig får brugt. På den anden side kan det også være at du ikke får set dig ordentligt for og pludselig står med flere maskiner i køkkenet end du har brug for. Eller din nye maskine ikke har alle de tilbehørsdele som du faktisk ønskede dig.

Hvis du har en lille gourmetkok i maven, som godt kan lide at eksperimenterer både når der kommer gæster og til dagligt er det måske en god idé at vælge en af de modeller som har en større tilbehørspakke og som måske kan anvendes både som håndmixer, stavblender og minihakker, altså en rigtig god 3i1 løsning.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en håndmixer?

Når du køber en håndmixer er det vigtigste at kigge på først og fremmest hvilket behov du har til en mixer. Du skal overveje hvor stor motoreffekten er og dermed hvor mange watt den har, dernæst er det relevant at overveje hvilket tilbehør, som passer til dit behov og endeligt er det relevant at se på de små detaljer, som adskiller de forskellige håndmixere som findes på markedet.

Motoreffekten har i visse tilfælde en del at sige i forhold til hvor meget din håndmixer kan præstere i køkkenet, det har måske knap så meget at sige hvis du pisker flødeskum eller æggehvider, men bruger du din håndmixer når du laver dej har det pludselig meget at sige om din nye mixer har 100 watt eller 500 watt. 

Har du brug for den store tilbehørspakke hvor du både får minihakker og blenderstav med og dermed får en maskine med 3i1 effekt, eller har du allerede hvad du skal bruge i køkkenet, ud over en god håndmixer selvfølgelig. 

De små detaljer på de forskellige håndmixere kan i den sidste ende være dem, som gør den store forskel. Har du fx nogensinde irriteret dig over at ledningen kommer ind foran piskerisene når du pisker flødeskum? Så er det måske værd at kigge efter en model som har et ledningsoprul eller kabelholder på bagsiden.

Er ting som easyclick systemer, powerbellfunktion og smartmix teknologi overhovedet noget du har brug for? Tja, hvis du går op i at det skal være nemt at skifte imellem de forskellige tilbehørsdele, interesserer dig for om blenderstaven der følger med kan klare mosten og om du kan overføre dele af vægten til skålen i stedet for at skulle bærer hele håndmixerens vægt i en løftet arm, er det måske værd at sætte dig ind i de forskellige funktioner, som de forskellige maskiner har.

Testkilder

I denne test har vi gjort brug af forskellige testkilder, både danske og internationale 

Forbrugerrådet TÆNK

Forbrugerrådet tænk er et uvildigt dansk forbrugermagasin, som tester forskellige produkter på markedet. B.la. har de lavet flere test på håndmixere. 

Räd & Rön

Räd & Rön er et svensk forbrugermagasin, der ligesom det danske TÆNK laver uvildige test på forskellige produkter på det nordiske marked.  

Producenternes hjemmesider

For at indhente oplysninger har vi brugt producenternes hjemmeside. Det giver os den bedste information om de specifikke håndmixere. Vi har derfor udvalgt de bedste håndmixere på markedet ud fra information på nettet og diverse forbrugertest, danske som internationale.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 6 forskellige håndmixere, som alle spænder vidt i ydeevne, tilbehør, funktioner og design. 

Vi starter med testens bedste håndmixer, model MFQ 4030 fra Bosch, som med sine 500 watt, mulighed for tilkøb af tilbehør samt et let og lækkert design, er et rigtigt godt bud på en mixer i virkelig god kvalitet og som til fulde vil dække de flestes behov i et køkken. Om du tilbereder lækre hverdagsretter, bager til ungernes madpakker eller forbereder den lækreste gæstemad, kan denne mixer helt sikkert hjælpe dig igennem det hårde arbejde, på yderst tilfredsstillende vis.

Testens bedst til prisen model er også fra Bosch og hedder MFQ 4020. Denne model er kåret som bedst i test af både forbrugermagasinet TÆNK og svenske Räd & Rön. Det er en yderst prisvenlig håndmixer, som i egenskaber ligger tæt op af sin storebror MFQ 4030, som også er med i denne test. Forskellen på de to maskiner er næsten ikke til at få øje på og den almindelige forbruger vil næppe kunne mærke forskel når musikken først spiller. Er du derfor en snusfornuftig jyde, som godt kan undvære de ekstra 50 watt, man får ved Bosch’s anden model er der slet ingen tvivl om at denne håndmikser er lige noget for dig.

Vores Premium model er selvfølgelig fra amerikanske KitchenAid. Gang på gang leverer de selvsikkert et stilrent og lækkert design, masser af tilbehør samt en virkelig god kvalitet. Model 9212 EOB fra KitchenAid er ligesom KitchenAid’s andre produkter altid fyldt med detaljer som bare gør det lidt sjovere at arbejde med dem i et køkken. Her har de tænkt over at ledningen skal have drejeled, så du ikke kommer til at stå i en dum stilling med en ledning som pludselig har angrebet dit piskeris mens du pisker chokolade ganache til den der lagkage til børnefødselsdagen. KitchenAid’s håndmixer skiller sig også ud fra andre mixere i handlen ved at den har LED-skærm så du kan følge med i hastighedsindstillinger og omdrejninger mens du pisker. Ydermere har den hele 9 hastighedsindstillinger, så der er rig mulighed for at du kan tilpasse maskinen afhængigt af om du pisker flødeskum til en Irish coffee eller ælter dej til en kage. Så er du til god kvalitet, lækkert design og masser af detaljer er det denne håndmixer du skal ud og finde på hylden.

Vi må selvfølgelig ikke udelade den lille fikse Kmix håndmixer fra Kenwood (HMX750 RD), som har testens absolut mest minimalistiske design. Den fylder ikke ret meget og der følger en stander med som kan indeholde både maskine og tilbehør. Den adskiller sig ved at være en af de tungeste håndmixere i testen, men pga. dens petite design går disse to ting tilsammen faktisk op i en højere enhed. Denne mixer er endvidere lavet af støbemetal og er derfor også en af testens mest robuste mixere. Vi udfordrer dig til at prøve at slide den op!

Bosch har endvidere leveret en model på markedet som hedder MFQ 4080, denne udgave er et samlet sæt af håndmixer, minihakker og blenderstav samt bæger. Denne model kan stort set det samme som de andre Bosch modeller i denne test, men adskiller sig med sin store tilbehørspakke. Du får derfor temmelig meget mere for pengene hvis du køber denne model end hvis du skulle købe alt tilbehøret ved siden af til de andre maskiner. Bosch har her leveret en rigtig god all-round model som virkelig skruer op for anvendelsesmulighederne i køkkenet.

Endelig har vi testens sidste håndmixer. Den kommer fra Braun HM3137 og der medfølger også en større tilbehørspakke. Denne model er en del af Braun’s multimix 3 produktserie og adskiller sig ved at gøre brug af en smartmix teknologi som tillader brugeren at lægge op til 40% af vægten af mixerens vægt over på skålen under brug. Det er en virkelig god detalje hvis man fx døjer med sine arme eller ikke har spist ligeså meget spinat som skipper skræk.

Vi håber at du er blevet klogere på hvilke smarte detaljer og egenskaber din nye håndmixer skal have. Verdenen for håndmixere er større end først antaget og derfor håber vi at du har fundet nogle brugbare tips om hvilken mixer du skal på jagt efter.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×