Induktionskogeplade test (2022) → Her er de 5 bedste modeller

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Caso CS3041 2
Bedste induktionskogeplade til det lille køkken

Caso CS3041

Miele KM 7000 induktionskogeplade KM7201FR 4
Robust og brugervenlig induktionskogeplade

Miele KM 7000 induktionskogeplade KM7201FR

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på udkig efter et nyt kogeplade og overvejer du en induktionskogeplade? Måske du allerede har besluttet dig for at købe et induktionskogeplade, men er i tvivl om, hvilken et du skal vælge? Der findes dog mange induktionskogeplader på markedet, og du skal derfor være sikker på at du vælger den rigtige til dit køkken. Her i testen vil du gennemgå nogle forskellige modeller på markedet, og fortælle hvorfor induktion er en god idé til dit køkken.

Kort resultat af testen

Siemens EH651FEB1E er denne artikels bedste induktionskogeplade, da det er brugervenligt, har en god kogefunktioner – selv hvis du skal koge længere tid ved lav varme – og en booster-funktion, som gør, at du kan tilberede store mængder hurtigere. Derudover har det også et smukt design.

Har du et mindre køkken og dermed kun har brug for en kogeplade med to kogezoner, så skal du kigge på Caso CS3041.

Er du på jagt efter en lidt anderledes kogeplade, så skal du kigge på Casa’s Elica NikolaTesla Libra, da det er en induktionskogeplade, som både har en emhætte og en indbygget vægt. Du får altså 3 funktioner i én, men selvfølgelig er prisen også en del højere.

Læs gerne hele testen igennem, da dette kun var en kort gennemgang af 3 produkter, og det er ikke sikkert at det er disse 3 som passer til dit køkken, men at det er en af de andre!

Siemens EH651FEB1E

bedste induktionskogeplade i test

Fordele
 • pros-icon.svg “Booster-funktion” til alle fire kogezoner, hvilket er fordelagtigt, hvis du skal tilberede store mængder
 • pros-icon.svg Er god til at holde lav varme i lang tid tid
 • pros-icon.svg Energiforbruget er lavt

Detaljeret gennemgang

Denne kogeplade klarer sig generelt rigtig godt i Forbrugerrådet Tænk Test, da den er blevet kåret som “Bedst i test”. Den klarer sig generalt godt på alle de testparametre, som Forbrugerrådet Tænk opstillede for deres test af induktionskogeplader. 

Siemens er kendt for mange ting, men i Danmark er de specielt kendt for bl.a. At producere hårdehvidevarer. 

Lad os se lidt dybere ind i, hvilken indusktionskogeplade, du har at gøre med her.

Derfor skal du vælge Siemens EH651FEB1E

Forbrugerrådet Tænk giver dette kogeplade en del ros på forskellige parametre bl.a. Brugervenlighed, det lave energiforbrug og hvis du elsker beanaisesauce, så er dette kogepladeet for dig! Den klarer sig nemlig bedst, i deres test, til at holde en lav temperatur igennem længere tid. 

Siemens EH651FEB1E har i alt 4 kogefelter – to i samme størrelse, en mindre og en større -, og da det er et induktionskogeplade, så er du altid sikret hurtig opvarmning og en stor præcis i din madlavning. Designet er stilrent med den grå facetramme rundt om, som ligner en slå glaskant. Selve glaspladen er nem at holde ren, og den er også med til at give et stilrent look i køkkenet. Den måler i alt 592 mm i bredden og 522 mm i dybden. 

Denne induktionskogeplade er faktisk udstyret med flere funktioner, men lad os først tage et kig på nogle af standardfunktionerne. 

Den har 17 effektrin i alt, hvilket betyder, at du kan styre varmen på de enkelte kogeplader fra 1 til 17. Den er selvfølgelig også udstyret med timer, minutur og stopfunktion til hver enkelt zone, så du ikke skal bekymre dig om, at tage tiden på mobile eller et stop ur. Kogepladen registrerer også selv, når du sætter en gryde på en af de 4 zoner, og ligeledes registrerer den også, hvis der ikke er nogen gryde på kogepladeet. Børnesikring er den selvfølgelig også udstyret med.

Udover Bearnaise-testen, så testede Tænk også en række andre funktioner bl.a. Opvarmning af vand. Det klarede den godt og det samme gælder for pandekagetesten. 

Af lidt anderledes funktioner, har den “Booster-funktion” for alle fire indusktionszoner, hvilket er en funktion, som gør, at du kan øge effekten med op til 50%. Dette er specielt en fordel, hvis du skal opvarme store mængder, da du i så fald kan spare 35% af tiden. 

Ønsker du at holde øje med energieffektiviteten, så har den et display, som viser denne. Ifølge Tænk, så har det et meget lavt energiforbrug og specielt når det er i standbytilstand. Dette har også betydning på lyden, da det er en af de induktionskogeplader i testen, som larmer allermindst. 

Tænk giver dette induktionskogeplade fra Siemens speciel god ros for dens brugervenlighed. Det er nemt at indstille kogezonerne, og så er det også nemt at finde og anvende de ekstra funktioner, som den er udstyret med. Det er heller ikke noget problem at anvende flere kogezoner samtidig, og sikkerheden har de også anmeldt som “God”. 

Hver opmærksom på, at installation af induktionskogeplade skal foretages af autoriseret fagmand, da da produkterne visse steder kun leveres uden eller kun delvist uden ledning/stik. Hos de fleste butikker, er det dog muligt at tilkøbe montering og installation. 

Produktdetaljer: 

 • Induktionskogeplade: 4 zoner 
 • Diameter hhv kogezoner 1, 2, 3 og 4: 18 cm, 18 cm, 14,5 cm og 21 cm. 
 • Effekttrin: 17 
 • Betjeningstype: Slidertouch 
 • Ramme/materiale: Facetslebet 
 • Børnesikring 

Caso CS3041

Bedste induktionskogeplade til det lille køkken

Caso CS3041
Fordele
 • pros-icon.svg Kun to kogezoner, så den passer til det lille køkken
 • pros-icon.svg Stort og nemt display
 • pros-icon.svg Autosluk, overophedningskontrol og grydegenkendelse

Detaljeret gennemgang

Denne induktionskogeplade er til dig, som har et lille køkken, og som derfor skal bruge en lille kogeplade. Den har nemlig kun 2 kogezoner, hvilket kan være nok til det lille køkken. Caso er et tysk firma, som bl.a. producerer Induktionskogeplader, og her har du altså valgt at møde det behov, som der er på markedet; nemlig at flere flytter til små lejligheder, og hvis bordplads er vigtigt, så er det altså denne kogeplade, som du skal overveje. 

Derfor skal du vælge Caso CS3041

Her har du alt hvad normale kogeplader har – bare i mindre størrelse. Starter vi med at kigge på designet, så er det en aflang kogeplade med en glasoverflade, hvilket gør rengøringen nem. Overfladen er af Schott Ceran, som er fremstillet af miljøvenligt Ceran Suprema. Den har sensor-touch betjening, hvilket betyder, at du bare skal trykke på selve glaspladens display – alt efter hvad du ønsker at gøre. 

Displayet er nemt og enkelt at finde ud af, da det er et digital display pr zone, og det er stort, så det nemt kan læses. Her kan man nemt indstille tiden og hvor meget varme, der skal på den enkelte kogezone. Der er en indbygget timer-funktion, som kan indstilles fra 1 min til 99 min med interval af 1 min. 

Der findes i alt 9 effekttrin, hvilket er de trin, som du kan indstille varmen pr. kogeplade. 

Den har automatisk grydegenkendelse, så den registrerer, hvis der er en gryde eller hvis der ikke er en gryde. Det betyder, at hvis der ikke er en gryde, så går den altså ikke i gang med at varme. Er det første gang, at du har et induktionskogeplade, så skal du vide, at opvarmningen går super stærkt og er meget præcis. Den har også automatisk overophedningskontrol og børnesikring, så der er styr på sikkerheden. Autosluk er den selvfølgelig også udstyret med, så hvis ikke kogepladeet bliver brugt i noget tid, så slukker den. 

Hver opmærksom på, at installation af induktionskogeplade skal foretages af autoriseret fagmand, da da produkterne visse steder kun leveres uden eller kun delvist uden ledning/stik. Hos de fleste butikker, er det dog muligt at tilkøbe montering og installation.

Produktdetaljer: 

 • Induktionskogeplade: 2 zoner 
 • Effekt samlet: (kogeplade 1 og 2): 3500 watt (1500 watt & 2000 watt)
 • Effekttrin: 9 
 • 230 v tilslutning 
 • Børnesikring 
 • Mål (HxBxD): 56 x 289 x 520 mm 
 • Indbygningsmål (BxD): 268 x 500 mm
 • Betjeningstype: Touchbetjening

Elica NikolaTesla Libra BL/F/83

den ultimative induktionskogeplade

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget emhætte
 • pros-icon.svg Indbygget vægt med tara-funktion
 • pros-icon.svg Energiklasse A

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en induktionskogeplade, som er lidt anderledes end alle de andre? Så er dette et godt bud. Det er en induktionskogeplade med både emfang og vægt! Du kan altså samle hele 3 forskellige funktioner i køkkenet med dette

Derfor skal du vælge Elica NikolaTesla Libra BL/F/83

Dette er faktisk den første kogeplade, som har en integreret vægt, og det er mere brugbart end du tror! På denne måde, så er vægten altid indenfor rækkevidde, og den den løber aldrig tør for batteri. Vægten har endda også tara-funktion, som gør, at du kan nulstille vægten under brug – dette er specielt brugbart under bagning og anden form for madlavning. 

Derudover, så har den også en integreret emhætte i kogesektionen, som også har en intern motor. Emhætten er placeret i midten af de to kogezoner. Designmæssigt fungerer det super godt. Den er dog en smule større end andre kogeplader, men til gengæld har den altså 3 funktioner i en. Og ikke nok med det, så er den i energiklasse A, så det er altså ikke et helt dårligt valg. 

Den er nem at betjene med det smarte slidertouch control med talindikation, så du nemt kan kontrollere varmen på hver kogeplade, men også emhætten og vægten. 

Hver opmærksom på, at installation af induktionskogeplade skal foretages af autoriseret fagmand, da da produkterne visse steder kun leveres uden eller kun delvist uden ledning/stik. Hos de fleste butikker, er det dog muligt at tilkøbe montering og installation. 

Produktdetaljer: 

 • Energiklasse: A 
 • Induktionskogeplade: 4 zoner 
 • Mål (BxD): 830 x 515 mm 
 • Indbygningsmål (BxD): 807 x 492 x 210 mm
 • Luftudtag: 90 x 220 mm 
 • Luftstrøm 195 – 398 (610) m3/t
 • Betjeningstype: Slidertouch control med talindikation 
 • Lydniveau: 47-61 dB
 • Børnesikring

Miele KM 7000 induktionskogeplade KM7201FR

Robust og brugervenlig induktionskogeplade

Miele KM 7000 induktionskogeplade KM7201FR
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning og med et display i midten
 • pros-icon.svg Udviklet med vario teknologi og hold varm funktion
 • pros-icon.svg Robust opbygning sikrer en lang holdbarhed

Detaljeret gennemgang

Miele er kendt for at lave gode produkter, som holder i  mange år, og de har et stort udvalg af forskellige hårde hvidevarer og dermed også induktionskogeplader. Her får du en fin kogeplade, som har betjening i midten. Kogepladen er lavet i Tyskland og testet for 20 års levetid. Den er nem at indstille til dine behov og har flere funktionelle egenskaber.

Derfor skal du vælge Miele KM 7000 induktionskogeplade KM7201FR

Du kan let indstille denne induktionskogeplade til dine ønsker og behov, da den har en brugervenlig opbygning og en række smarte teknologier og funktioner, der gør processen nemmere for dig. F.eks. er produktet udviklet med en særlig EasySelect funktion, der gør det muligt for dig at vælge de enkelte zoner individuelt og let, så de kan styres til hver deres varmeniveau. 

I alt er kogepladen udviklet med fire madlavningszoner, hvor den bagerste højre zone kan udvides, hvis du har brug for at tilberede i større gryder og pander. Der er endda også plads til små bageplader på denne zone.

Med Vario teknologi vil det desuden være muligt at justere kraften efter madlavningsudstyret størrelse. På den måde får du altid den rette varme, uanset hvor stor eller lille en gryde du benytter. Og hvis du har lavet maden færdig for hurtig, så kan du blot benytte dig af hold varm funktionen, der er tilgængelig på alle zoner. Denne funktion sørger for, at maden forbliver varm, men ikke brænder på.

Du kan være sikker på, at du får glæde af din nye kogeplade i mange år, hvis du investerer i denne variant fra Miele. Den er nemlig testet til at præstere over en lang årrække, hvorfor du får optimal ydelse i op til 20 år.

Produktdetaljer:

 • Induktionskogeplade: 4 zoner
 • Ramme: Rustfrit stål
 • Systemlås
 • Mål (BxD): 574 x 504 mm 
 • Udskæringsmål (BxD): 560 x 490 mm
 • Betjeningstype: Touch betjening

Guide

Hvilken induktionskogeplade skal jeg vælge?

Hvilken induktionskogeplade skal jeg vælge? Det er et godt spørgsmål – og hvorfor overhovedet vælge induktion? Har du ikke haft induktion før, så er det en del anderledes, men meget nemmere – det vil de fleste i hvert fald nok mene! Kogepladerne bliver nemlig varm med det samme og er gode til at holde den konstante varme. Det er med andre ord nemt at styre! Du skal dog – i de fleste tilfælde – bruge nogle andre gryder og pander end dem du er vant til, men du vil opleve at det er nemmere, at styre varmen og dermed at madlavningen også bliver nemmere.

I dag findes der både induktionskogeplader med 2 og 4 zoner, men også med nogle som har en fleksibel kogeplade, hvor der er plads til forskellige former af gryder.

Konklusion

Siemens EH651FEB1E er denne induktionskogeplade test “Bedst i test”, hvilket er fuldt fortjent. Forbrugerrådet Tænk har kåret denne induktionskogeplade til bedst i test, grundet dens brugervenlighed og dens funktioner, som klarer deres test godt. Den har 4 kogeplader og 17 effekttrin, så du kan indstille varmen præcis til det, som du har brug for. Tænk giver den speciel god ros for at kunne holde en lav varme i længere, hvilket er nødvendigt i visse retter fx hvis du skal lave hjemmelavet bearnaise. Derudover er den udstyret med en booster-funktion, så hvis du skal tilberede stor mængder, så er dette altså kogepladen for dig. Den har mange gode funktioner, og vi forstår hvorfor den er Bedst i test hos Tænk.

Caso CS3041 er kogepladen til det lille køkken og altså dig, som gerne vil gøre fuld udnyttelse af din bordplade når du laver mad. Den har nemlig kun 2 kogezoner, hvilket er nok i manges tilfælde. Der er både autosluk, overophedningskontrol og grydegenkendelse samt et nemt og stort display til hver kogeplade, så du har kontrollen over varmen.

Er du på jagt efter en lidt anderledes kogeplade, så skal du kigge på Casa’s Elica NikolaTesla Libra, da det er en induktionskogeplade, som både har en emhætte og en indbygget vægt. Du får altså 3 funktioner i én, men selvfølgelig er prisen også en del højere.

Miele KM 6115 er den fjerne induktionskogeplade i denne artikel, og den er til dig, som ønsker godt kram. Den er nemlig testet til at kunne leve i 20 år og lavet i Tyskland. Derudover, så har også en række gode funktioner  – som boostere til alle 4 kogezoner og et nemt aflæseligt display.

AEG HK604200IB er den sidste kogeplade i denne artikel, og med den får du god værdi for pengene. Den har en masse smarte funktioner, som kommer dig til gode i hverdagen fx Stop+Go-funktion, som er en slags pause funktion, så hvis du pludselig bliver afbrudt midt i madlavningen, så kan denne altså komme dig til hjælp. Den har 4 kogezoner i alt og boosterfunktion, så du kan tilberede store mængder hurtigere eller fx koge vand hurtigere.

Nu har vi været igennem 5 forskellige induktionskogeplader, og jeg håber at du har fundet den, som passer til dig køkken!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×