Ismaskine Test – Se de 12 bedste ismaskiner i test (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

3
Tilbehøret til is-elskeren

Kitchenaid 5KICA0WH (Kræver KitchenAid maskine)

5
Ismaskinen med lækkert og luksuriøst design

Nemox Gelato Dolce Vita 1.5L

6
Ismaskinen med lækkert og luksuriøst design

Kenwood AT956A (Kræver Kenwood maskine)

7
Lækker is med en god ismaskine året rundt

DeLonghi ICK 5000

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vores køkkener i dag bugner af flere og flere lækre maskiner, der kan hjælpe os med at gøre vores madlavning både mere lækker og meget sjovere. I den forbindelse er ismaskinen ikke en undtagelse. Ismaskinen har de seneste år vundet stort indpas i vores køkkener, og det er med god grund. Med en ismaskine kan man nemlig skabe helt fantastiske desserter, og er man lidt mere eksperimenterende i køkkenet, så kan ismaskinen også hjælpe dig med at pifte dine retter op i det salte køkken. Der er mange ismaskiner ude på markedet, og derfor giver vi dig også en grundig gennemgang af nogle af de bedste ismaskiner, som vi har testet. Så håber vi, at du kan gå herfra, godt informeret og godt klædt på til at kunne vælge den ismaskine, der passer alle bedst til dig.

Wilfa ICM-C15

Bedste ismaskine til pengene

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenligt display
 • pros-icon.svg Helautomatisk kompressor
 • pros-icon.svg Kommer med praktisk dispenser

Detaljeret gennemgang

Wilfa ismaskine giver dig din yndlingsis på kun en time. Det har således aldrig været hurtigere og nemmere at lave sine egne yndlingsis derhjemme. Wilfa ICM-C15 har næsten fem stjerner i kundevurderinger, og dermed er brugertilfredsheden i top.

Derfor skal du vælge Wilfa ICM-C15

Wilfa ismaskinen er det perfekte valg for dig, der elsker is, og som har lyst til at få udvidet din samling af køkkenmaskiner med en rigtig lækker en af slagsen.

Is på ingen tid

Ismaskinen fra Wilfa laver is hurtigere end de fleste ismaskiner. Kun en time tager fra du sætter isen over, og til den er klar til at spise. Dette skyldes blandt andet ismaskinens helautomatiske kompressor, som fryser isen, i mens den bliver rørt. På den måde kan du lave lækker is til dine gæster samme dag, som det skal serveres. Og det er ikke kun den kendte fløde- eller mælkeis, som du kan lave. Der kan også laves sjovere is typer som gin og tonic sorbet eller måske en salt is, i form af en rød karry is til thai retten. Der er uendelige muligheder med ismaskinen fra Wilfa.

Smart og funktionelt display

Ismaskinen fra Wilfa er utroligt nem at betjene. Ismaskinen har et udførligt display, som guider dig igennem processen, og den hjælper dig klart og tydeligt til, hvordan du skal benytte ismaskinen. Displayet har også en timer, der gør det muligt at holde øje med, hvor langt isen er under hele processen, og dermed har du altid overblik over, hvornår isen er klar til servering.

Wilfa ICM-C15’s praktiske dispenser

En meget smart og uvurderlig funktion på Wilfa ismaskine er den praktiske dispenser funktion. Med denne dispenser er det muligt at tilføje ingredienser til din ismasse under hele processen. På den måde kan du tilføje eksempelvis kiks eller chokolade i sidste øjeblik, så det kun lige røres sammen, og ikke bliver blødt eller mudret ved at være i ismassen under hele røre og fryse tiden.

Produktdetaljer:

 • Materiale: Børstet stål
 • Højde: 24,5 centimeter
 • Dybde:40,2 centimeter
 • Bredde: 28,1 centimeter
 • Vægt: 10,35 kilo

Wilfa ICM-2SB XL

Lækker og effektiv ismaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
 • pros-icon.svg Maskinen har indbygget kompressor
 • pros-icon.svg Kan lave is på kun 20 til 40 minutter

Detaljeret gennemgang

Denne Wilfa ismaskine kan også give dig is på rekordtid, og som hjælper dig til at gøre dine køkkenoplevelser sjove. Det er også en af brugernes favoritter og scorer hele 4,8 stjerner fra 36 meget tilfredse brugere.

Derfor skal du vælge Wilfa ICM-2SB XL

Denne Wilfa ismaskine er et andet lækkert bud på en god og effektiv ismaskine. Ismaskinen giver dig is på under en time, og der er plads til at mætte hele familien og de gæster, der måtte være på besøg.

Høj kapacitet

Wilfa ICM-2SB XL har en kapacitet på hele to liter, hvilket betyder, at du kan lave en stor portion is, og med ‘hold kold’ funktionen holdes isen kold og klar til servering en hel time efter, at isen er rørt og frosset færdig. På denne måde kan du lave is i forvejen og have den klar til servering. Denne funktion er især optimal for dig, der gerne vil servere lækker og frisklavet is til dessert som den sidste ret under en lækker middag med vennerne eller familien.

Optimal rengøring

Ismaskinen fra Wilfa er meget nem at rengøre. Selvom det kan lyde underordnet, er det en af de ting, som de fleste kigger efter. Det gør nemlig hele processen nemmere, når maskinen er nem og simpel at rengøre. Alle løse dele fra ismaskinen kan kommes i opvaskemaskinen, undtaget af skålen, som til gengæld er nem at vaske op. Indersiden af maskinen kræver kun aftørring med en varm klud, og så er den igen ren og klar til næste gang, der skal laves is.

Kom ingredienserne i som du vil

Den helautomatiske processor og den elegante åbning i låget, gør det muligt at fryse isen, imens den røres. Dette medfører en meget hurtigere proces, og samtidig kan du også selv bestemme, hvornår i processen de forskellige ingredienser skal tilføres til ismassen. Således kan du lave alle de forskellige typer is, som du har lyst til, du skal bare komme ingredienserne i ismassen gennem åbningen i låget, mens isen stadig røres og fryses.

Nem kontrol over ismaskinen

Med sin smarte LCD-skærm styrer du nemt og sikkert processen for din is, og du guides dermed gennem de processer der skal til. I displayet vises også en digital timer, der skaber overblik for dig, der gerne vil kunne holde øje med din is, og altid gerne vil kunne vide, hvor lang tid din is har endnu, før den er færdig.

Produktdetaljer

 • Watt: 180
 • Materiale: Børstet stål
 • Kapacitet: 2 liter

Kitchenaid 5KICA0WH (Kræver KitchenAid maskine)

Tilbehøret til is-elskeren

Fordele
 • pros-icon.svg Tilbehør til din køkkenmaskine
 • pros-icon.svg Is på blot 30 minutter

Detaljeret gennemgang

Denne isskål er til dig, der elsker is og sin KitchenAid køkkenmaskine. Denne skål kræver nemlig en KitchenAid røremaskine for at kunne lave lækker og forfriskende is. Denne skål er i flot design, og giver dig en ekstra gadget til din samling, så du kan udfolde dine kulinariske og gastronomiske evner endnu mere i køkkenet.

Derfor skal du vælge Kitchenaid 5KICA0WH

Med Kitchenaid 5KICA0WH isskål, kan du skabe din helt egen KitchenAid ismaskine i dit hjem, uden at skulle ud og investere i en ny ismaskine. Det er altså den helt optimale løsning for dig, der har en KitchenAid køkkenmaskine i forvejen.

God ismaskine med høj effektivitet

Når du på egen hånd skaber din egen ismaskinen ved hjælp af den intelligente isskål fra KitchenAid, kan du lave lækker is på kun 30 minutter. Isskålen kan sammen med din nuværende køkkenmaskine nemlig køle din ismasse ned på kun 30 minutter, hvilket skaber den lækreste og friske hjemmelavede is. Med ismaskinen laves mange forskellige lækre typer is. Blandt andet kan med lethed skabe både sorbet is og fløde is, og det er helt uden problemer. Du skal bare lave din ismasse klar, og derefter hældes ismassen i skålen, hvor den omrøres og nedfryses samtidig.

Du skal have isskålen i fryseren i nogle timer (8 timer) inden du skal bruge den.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1,9 liter

Nemox Gelato Chef 2200

Lille ismaskine, som skal i fryseren inden brug

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv isfremstilling på kun 30 minutter
 • pros-icon.svg Kan producere Is til seks til otte personer i én omgang
 • pros-icon.svg Skal fryses inden brug

Detaljeret gennemgang

Gelato Chef 2200 fra Nemox er også udstyret med kompressor, så den kan lave is på 25-35 min. Den har et enkelt design, der passer til de fleste hjem, og igen er det en maskine fra Nemox, som normalt laver professionelle ismaskiner, men altså også har lavet et lille udvalg til de private hjem.

Derfor skal du vælge Nemox Gelato Chef 2200

Med Nemox Gelato Chef 2200 får du en ismaskine, der er meget nem at håndtere. Ismaskinen har kun én indstilling, og det er med til at gøre det en meget nem maskine at gå til. Du behøver ikke at forholde dig til andet end at lave en god iscreme klar, som skal smage lige præcis af det du elsker, og så skal den ned i maskinen. Og allerede efter 20 minutter vil du have en is, der er klar til servering. Ismaskinen fra Nemox gør det dermed muligt at lave en lækker is på meget kort tid. Så skal du have gæster, behøver du ikke at gå i gang flere dage i forvejen, det kræver nemlig kun de 20 minutter i ismaskinen for at kunne servere frisklavet is til gæsterne eller til egen nydelse.

Ingen nedfrysning af skål før brug

En lækker detalje ved denne ismaskinen er, at røreskålen ikke behøver nedfrysning før brug af ismaskinen. Dette er lækkert til sammenligning med mange andre ismaskiner, som kræver, at man har skålen nedfrosset længe før brug. Denne tid behøver man dermed ikke at regne med i sin isproduktion.

Produktdetaljer:

 • Watt: 150
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Højde: 30 centimeter
 • Bredde: 35 centimeter
 • Dybde: 24 centimeter
 • Vægt: 10 kg

Nemox Gelato Dolce Vita 1.5L

Ismaskinen med lækkert og luksuriøst design

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv isfremstilling på kun 30 minutter
 • pros-icon.svg Kan producere Is til seks til otte personer i én omgang
 • pros-icon.svg Skal fryses inden brug

Detaljeret gennemgang

Ismaskinen fra DeLonghi er en meget populær ismaskine. Den har af brugerne fået hele 4,8 stjerner.  Der kan altså næsten ikke bedes om mere, når der er tale om en lækker ismaskine til hjemmet. Denne ismaskine er udstyret med kompressor.

Derfor skal du vælge DeLonghi Il Gelataio ICK6000

DeLongi ismaskinen, som er i modellen II Gelataio ICK6000, er en af de bedste på markedet ifølge kunderne. Der kan nemlig med denne ismaskine laves den hjemmelavede is på rekordtid, som ikke behøver at kommes i fryseren grundet den selvstændige kompressor.

Designet til det stilbevidste hjem, med kulinariske ambitioner

Ismaskinen kommer i et helt fantastisk stilfuldt design, som er både flot, men også lækkert og fyldigt, som de rigtige gode køkkenmaskiner er det. Ismaskinen fra DeLonghi kommer i en sølv farve, som er en stilren og lækker at have stående i sit køkken. Skålen til ismaskinen er i rustfrit stål, og den følger dermed det flotte design på ismaskinen, som er både enkelt, men som stadig afspejler en god kvalitet.

Nem at rengøre

Ismaskinen kommer med aftagelig skål, således at du nemt og hurtigt kan gøre maskinens dele rene, så de snart er klar til at blive brugt på ny igen.

Ekstra goder

Som en lille ekstra ting til denne ismaskine medfølger der både isske og opskriftsbog til denne ismaskine. Med opskriftbogen kan man blive klogere på de forskellige lækre muligheder, som man har med sin nye ismaskine og dermed finde ud af, hvilken is man vil starte med at lave.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Der medfølger Isske og opskriftsbog

Kenwood AT956A (Kræver Kenwood maskine)

Ismaskinen med lækkert og luksuriøst design

Fordele
 • pros-icon.svg Benyttes som tilbehør til din Kenwood maskine
 • pros-icon.svg Medfølger fryseskål

Detaljeret gennemgang

Kenwood er et aldeles anerkendt mærke indenfor køkkengrej. De producerer køkkengrej i meget høj kvalitet, så du får en følelse af at arbejde med professionelt grej hjemme i dit eget køkken. Dette er denne ismaskine fra Kenwood ikke en undtagelse af. Brugerne giver nemlig ismaskinen fra Kenwood hele fem ud af fem stjerner, og dermed scorer Kenwood AT956A maksimum point i brugertilfredshed.

Derfor skal du vælge Kenwood AT956A

Kenwood AT956A er en lækker ismaskine der kan lave alt den lækre is, som du har lyst til hjemme i dit eget køkken. Ismaskinen føles som en professionel maskine, og der er ingen bøvl med at lære den at kende, da du allerede kender din Kenwood køkkenmaskine i forvejen. På den måde kan du lave alle de typer is, som du elsker, og ismaskinen kan holde til både sorbeter, flødeis og alle andre istyper, som du skulle komme i tanke om at lave.

Du behøver kun tilbehøret

Det smarte ved denne ismaskine er, at den kobles sammen med den Kenwood maskine, som du allerede har stående i dit køkken. Det er utrolig anvendeligt for alle dem, der allerede har en køkkenmaskine fra Kenwood stående, så man har ‘to i en’, og derfor ikke behøver at skulle ud og investere i en separat maskine til at lave is. Her kan du simpelthen nøjes med at købe dette Kenwood ismaskine tilbehør, og så har du to maskiner i én.

Nem at rengøre

Ismaskinen fra Kenwood er nem at rengøre. Den kommer som en hvid plastik skål og en dertilhørende fryseskål, som let kan rengøres. Resten af maskinen rengøres blot, som du plejer at gøre det.

Produktdetaljer:

 • Højden: 22,5 centimeter
 • Dybden: 28 centimeter
 • Bredden: 25,5 centimeter
 • Kapacitet: 1 liter

DeLonghi ICK 5000

Lækker is med en god ismaskine året rundt

Fordele
 • pros-icon.svg Ismaskinen har selvstændig processor
 • pros-icon.svg Laver is på kun 20 minutter

Detaljeret gennemgang

Denne DeLonghi ismaskine er produceret af det anerkendte mærke DeLonghi, som laver kvalitetsmaskiner til dit køkken. DeLonghi ICK 5000 har af brugerne fået fire stjerner, hvilket er godt oppe i toppen for brugeranmeldelser. Dette er altså ikke en undtagelse, når der er tale om godt kvalitetsudstyr til dit køkken.

Derfor skal du vælge DeLonghi ICK 5000

DeLonghi ICK 5000 kommer med aftagelig skål i rustfrit stål, som er nem at rengøre. Derudover kommer ismaskinen med selvstændig kompressor. Det betyder, at isen fryses samtidig med, at den røres. Det betyder også, at du ikke behøver at komme isen på frys, fordi den selvstændige kompressor holder isen kold.

Frisk og hjemmelavet is – året rundt

Med den lækre og klassisk designede ismaskinen, er det nemt at lave hjemmelavet is hele året rundt hjemme i køkkenet. Med DeLonghi ICK 5000 følger der både isske og opskriftsbog med i pakken. Således er det muligt for dig at få ideér til at den lækre is, som du kunne tænke dig og blive inspireret af opskriftsbogens gode tip og tricks til, hvordan du laver den bedste is. Med DeLonghi ismaskine kan du lave alle de typer af is, du ønsker, også dem der er mere utraditionelle. Maskinen kan nemlig producere alle is, det handler bare om at få ideerne og komme ingredienserne i maskinen.

Klassisk design

DeLonghi ismaskine kommer i et klassisk design med hvidt ydre og dens tilhørende skål i rustfrit stål. Den er dermed fin at have stående i køkkenet, og den fylder ikke det store på køkkenbordet. Selvom den ikke fylder hele bordpladen, kan der dog stadig laves 1,2 liter is i maskinen, og der vil altså være nok til at mætte mange sultne og glade gæster.

Produktdetaljer:

 • Watt: 230
 • Højde: 24,5 cm.
 • Bredde: 32,6 cm.
 • Dybde: 42,6 cm.
 • Vægt: 14,5 kg.
 • Kapacitet: 1,2 liter

Sage The Smart Scoop

Ismaskinen til dem der elsker lækkert køkkengrej og flot design

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk indstilling af isens ønskede hårdhed
 • pros-icon.svg Frysekammer der holder isen kold i op til tre timer

Detaljeret gennemgang

Med denne ismaskine fra Sage finder vi en klar vinder i flot design. Her er eksklusivt design nemlig i førersædet, og bare et blik på maskinen overbeviser dig om, at det her er godt køkkengrej. Men udover at være en fryd for øjet og dit udstyrs-hjerte, så får du også en god ismaskine, der laver lækker is, og som kan lidt mere end de fleste ismaskiner.

Derfor skal du vælge Sage The Smart Scoop

Denne Sage ismaskine er et af de helt gode bud på en vinder i ismaskine test 2021. Det er en af de rigtig lækre ismaskiner på markedet lige nu, som virkelig kan komme til at pryde dit køkken og gøre din glæde ved madlavning endnu større. Ismaskinen fra Sage byder på lækkert og stilrent design, som ikke er til at tage fejl af, og som udstråler en klar mekanisk styrke. Den er super effektiv og skaber et lækkert køkken miljø, for dig der elsker kvalitet.

På det smarte LCD display, som viser tid og temperatur, kan du nemt styre maskinen, da den kommer med 12 forskellige indstillinger til de forskellige is-typer

Få den perfekte konsistens på din is med The Smart Scoop

En af de helt store fordele ved Sage The Smart Scoop er, at ismaskinen har en konsistens bestemmer, der indstilles lige efter dit ønske. Med de fleste andre ismaskiner er det nødvendigt at holde øje med maskinen under is-processen, da hårdheden af isen kommer over tid. Jo flere minutter isen røres, jo mere fast eller “hård” bliver isen. Derfor er ismaskinen også helt optimal til at lave mange forskellige typer af is, som alle skal have forskellige konsistenser. Man indstiller simpelt og nemt den hårdhed, som man ønsker på displayet, og så styrer ismaskinen resten gennem sin hårdhedsmåler.

Kold is under hele middagen

Endnu en smart teknik, som er indbygget i Sage The Smart Scoop ismaskinen, er dens indbyggede frysekammer. Frysekammeret sørger for at isen er den rigtige konsistens og den rigtige temperatur i hele tre timer. Du behøver altså ikke at fryse isen ned, når den er færdig, men du kan derimod servere kold og frisklavet is i op til tre timer, efter isen er færdiglavet.

Produktdetaljer:

 • Ismaskinen har non-stick belægning
 • Inkluderet i ismaskinen er rørevinge, isskål og rensebørste
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: 1 liter

Nemox Gelato Pro 1700 Up

God og funktionel ismaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget opbevaringsfunktion
 • pros-icon.svg Solidt og lækkert design

Detaljeret gennemgang

Denne ismaskine Nemox kommer med rigtig mange nyttige funktioner. Ismaskinen giver en oplevelse af at stå i et professionelt køkken, da maskinen er i høj kvalitet, og leverer is af lækker kvalitet.

Derfor skal du vælge Nemox Gelato Pro 1700 Up

Nemox Gelato Pro 1700 Up er toptunet med de lækreste funktioner, og giver dig en madoplevelse ud over det sædvanlige. Designet på denne Nemox ismaskinen er lækkert og klassisk, og den vil pryde de fleste hjem. Ismaskinen er også udstyret med en kompressor, og kan derfor lave is på 20 til 30 minutter.

Opbevaring af isen i op til 12 timer

Nemox Gelato Pro 1700 Up har en smart  indbyggede opbevaringsfunktion. Denne funktion gør det muligt for dig at opbevare din is i ismaskinen i helt op til 12 timer. I disse 12 timer rører og køler maskinen din is, således, at den konstant holder den rigtige konsistens og temperatur. Sådan kan du have frisklavet is i den rigtige temperatur og konsistens lige på køkkenbordet, klar til at spise af.

Skålen der hører med til Nemox ismaskinen er aftagelig, hvilket sikrer, at den er nem at håndtere og gøre rent efterfølgende, når isen er spist.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1,7 liter
 • Vægt: 12 kg

Guide

Hvilken Ismaskine skal jeg vælge?

Det er nu snart tid til at finde ud af, hvilken ismaskine der er den helt rigtige til dine behov og dit køkkenbord. Derfor kan det være en god idé at have nogle ting in mente, før du vælger, og de følgende punkter kan være en god guide.

Overvej hvor stor kapacitet du ønsker i din ismaskine

Det kan være en god idé at overveje, hvor meget is du gerne vil have ud af din ismaskine. Dette handler om, hvor stor en kapacitet ismaskinen har. Med en kapacitet på 1 liter, kan der laves is til mellem fire og seks personer på en gang. Med en kapacitet på 2 liter kan der produceres is til mellem seks og tolv personer på en gang. Det er altså en vigtigt at vide, hvis man nu eksempelvis har i tankerne, at der skal laves is til store selskaber, eller hvis man bare er en stor familie, der elsker is.

Design

Selvom det kan virke fjollet for nogle, så er design meget vigtigt for andre. Når der er tale om køkkenmaskiner, og det kan betyde meget, at køkkenmaskinen er flot at se på, og at den passer til resten af udstyret i køkkenet. Design kan også for mange give et tegn om kvalitet. Derfor kan det også være en god idé at finde det design, man synes udtrykker den type udstyr, som man gerne vil have stående i sit køkken, og som passer til ens helt personlige stil. Som sagt er der nemlig rigtig mange ismaskiner på markedet, og dermed skal der helt sikkert også nok være en, der passer til din personlige stil og dine ønsker.

Funktionalitet

Funktionalitet henviser til de forskellige funktioner, som man ønsker, at ens ismaskine skal have. Funktionerne kan være meget vigtige for nogle og knap så vigtige for andre. Ønsker du eksempelvis, at din ismaskine skal kunne holde isen kold over længere tid, skal du måske vælge en ismaskine med “hold kold” funktion. Eller ønsker du have én ismaskine med et display, hvor du selv kan indstille ismaskinen efter dine specifikke ønsker til din is, så kan du vælge en ismaskine med flere display funktioner.

Hvordan virker en ismaskine?

Ismaskiner virker forskelligt fra maskine til maskine, dog er første del af is-produktionen den samme. I den første del af produktionen handler det om at få lavet den ismasse eller iscreme, som man ønsker skal blive til is. Herefter er det lidt forskelligt. For de ismaskiner der kræver forfrysning af skålen, skal denne isskål tages op af fryseren, og sættes på ismaskinen. En forfrysning af isskål tager ca et døgn, men dette kan variere fra ismaskine til ismaskine. De ismaskiner som har indbygget kompressor skal ikke fryse noget på forhånd. Her kommes ismassen i skålen, og man sætter ismaskinen i gang. De ismaskiner, hvor der er indbygget timer, kan man indstille timeren alt efter, hvilken type is man laver og alt efter, hvilken temperatur og konsistens man ønsker på isen. Når tiden er gået, og isen er frosset, er man klar til at nyde sin hjemmelavede is.

Ismaskine med eller uden kompressor?

En anden ting, der kan være god at vide noget om, er om man skal vælge en ismaskine med indbygget kompressor eller uden. Når ismaskinen er uden kompressor, kaldes det også, at den har et fryseelement.

Ismaskine med kompressor

Med en kompressor fryses isen mens den røres. Kompressoren fungerer ligesom en almindelig fryser, og dermed fryser den de elementer, der er i maskinen, når den er tændt. Med denne maskine kan du altså lave store portioner is, og du kan lave is flere gange efter hinanden, uden at skulle bekymre dig om, om at skålen skal fryses igen.

Ismaskine med fryseelement

Ismaskiner med fryseelement fungerer således, at fryseelementet i skålen skal fryses ned omkring 24 timer før brug. Men når dette element er frosset, kan der til gengæld laves is meget hurtigt, da fryseelementer ofte er meget effektive. Maskiner med fryseelementer kan samtidig også ofte være billigere, da de ikke indeholder de samme funktioner som de ismaskiner med indbygget kompressor.

Gode tips til at bruge en ismaskine

Det første gode råde handler om din iscreme. Når man laver is, lige meget om det er i fryseren eller på ismaskine, så er det vigtigt, at man laver den ordentligt, ellers så kan den nemlig ikke fryse. En iscreme som laves med æg, kræver en bestemt temperatur for at kunne fungere. Det kaldes, at man legerer sin iscreme, og det betyder sådan set bare, at man varmer sin ægge-mælkemasse eller ægge-flødemasse op til mellem 60 og 80 grader. Herefter er det også vigtigt, at man køler sin ismasse ned igen, før den kommes i maskinen.

Et andet godt tip til dig, der vælger en ismaskine med fryseelement, er at det kan være en rigtig smart idé altid at have fryseelementet liggende i fryseren, hvis fryseelementet kan holde til det. På den måde er du altid klar til at lave is, og du behøver dermed ikke at bekymre dig om at ligge elementet i fryseren 24 timer før, du skal bruge det.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×