Opdateret oktober 2023

Kaffekværn test – Se de bedste 8 2023

Læs vores kaffekværn test, hvor vi har kåret de 8 bedste kaffekværne. Kaffeentusiaster vil vide, at uanset om du brygger på en espressomaskine eller en almindelig kaffemaskine, så afhænger det endelige resultat af, hvor jævnt kaffekværnen maler kaffebønnerne, og hvor varm den malede kaffe bliver. En ordentlig kaffekværn modvirker desuden statisk elektricitet, så det er nemt at få den kværnede kaffe ud.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Bodum Bistro Electric Coffee 7
bedste transportable kaffekværn

Bodum Bistro Electric Coffee Grinder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Men vi udvælger ikke kun de bedste kaffekværne på markedet, vi giver dig også en informativ købsguide. Her stiller vi eksempelvis skarpt på, hvad forskellen på en konisk kværn og en kværn med keramiske blade er. At kværne kaffe skal være nemt og bekvemt, og derfor kigger vi også nærmere på fordele og ulemper ved manuelle og elektriske kværne, samt de ideelle malingsgrader.

Du kan også vælge at springe direkte videre til vores overskuelige sammenligningstabel, hvor du får en oversigt over alle 8 modeller i vores kaffekværn test.

Wilfa WSCG-2

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar malingsgrad
 • pros-icon.svg Beholder til kaffebønner er udstyret med UV-filter
 • pros-icon.svg Indbygget timerfunktion
 • pros-icon.svg Kraftige kværnknive i rustfri stål
 • pros-icon.svg Kop medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Formen på beholderen til den kværnede kaffe gør den lidt svær at tømme uden at for meget kommer ud på én gang.
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til særlig lysristede kaffebønner og espresso

Detaljeret gennemgang

Denne elektriske kaffekværn med koniske blade er til dig, der gerne vil have en alsidig og kraftfuld, men stadig støjsvag konisk kaffekværn. Kværnbladene i rustfrit stål er særlig skarpe, og så kan du vælge mellem 5 forudindstillede programmer.

Alt det praktiske

Wilfa WSCG-2-kaffekværn er en brugervenlig kaffekværn med en effektiv motor på 160 watt. Den kan male op til 250 gram kaffebønner på én gang. Kaffebønnerne kommes i en aftagelig beholder af UV-beskyttet plast. Det er en kompakt kaffekværn, hvor beholderen er del af den samlede kaffekværn i stedet for at være placeret ovenpå. Den fylder derfor ikke for meget. Startknappen sidder på siden af denne Wilfa-kværn, og så har den naturligvis også en praktisk sikkerhedsfunktion. Den kan nemlig kun tændes, hvis kaffebønnebeholderen er sat ordentligt på plads.

Vælg den perfekte malingsgrad til den perfekte kop kaffe

Du kan vælge mellem disse 5 forskellige forudindstillede programmer: groftmalet, filtermalet, stempelkandekaffe, mocca og aeropress. Selve malingsgraden kan justeres til 32 forskellige grader! Det er desuden supernemt at indstille malingsgraden. Du drejer blot på tragten, der ydermere er designet med små riller, så den er nem at holde fast i, mens du drejer. På selve tragten er der tydelige markeringer for de forskellige indstillinger, så det er nemt og overskueligt at vælge den rette.

Få friskmalet kaffe og undgå spild

Denne kaffekværn har desuden en virkelig praktisk timer, som du kan indstille efter behov. Det betyder, at du fylde 250 gram kaffebønner i beholderen, men sætte den for eksempel at kværne i 15 sekunder, hvilket svarer til omkring 30 gram kaffebønner. På den måde kværner du ikke flere kaffebønner, end du har brug for og undgår spild. Jo mere friskmalede kaffebønnerne er, desto bedre smager din kaffe også. Du er på den måde altså sikret en lækker og velsmagende kop kaffe hver gang.

Type: Elektrisk kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: 32 trin Kapacitet i gram: 250 gram Effekt i watt: 160 watt Kværnknivmateriale: Rustfrit stål Farve: Sølv Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 165 x 120 x 270 mm Vægt i kilogram (kg): 1,9 kg

Melitta Molino

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar malingsgrad
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
 • pros-icon.svg Velegnet til espressokaffe
 • pros-icon.svg Lille børste medfølger
 • pros-icon.svg Nem betjening
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvist højt lydniveau, især når de sidste bønner kværnes

Detaljeret gennemgang

Søger du en brugervenlig og kompakt kaffekværn, der er særlig god til at producere en fin malingsgrad perfekt til espresso, så er en elektrisk model som denne Melitta Molino et oplagt valg. Med knive af rustfri stål og mange mængde- og gradindstillinger er du sikker på at få en god kop kaffe!

Alt det praktiske

Melitta Molino-kaffekværnens motor har en samlet effekt på 100 watt. Men lad ikke det snyde dig. Knivene er nemlig fremstillet i rustfrit stål, hvilket betyder, at de er særlig skarpe! Beholderen til kaffebønner kan indeholde op til 200 gram bønner, men du bestemmer selv, hvor mange gram du gerne vil male. Du kan nemlig justere mængden og malingsgraden efter ønske og behov. Derudover er kaffekværnen også udstyret med en praktisk automatisk sluk. Den slukker altså helt af sig selv, når den ønskede mængde kaffebønner er malet færdig. Beholderen til de malede kaffebønner kan derefter for bekvemmelighedens skyld tages ud, så du nemmere kan hælde kaffen over i din kaffemaskine. Det gør den også nemmere at rengøre.

Mange muligheder

Alle indstillinger justeres nemt på Melitta Molino. På siden kan du indstille malingsgraden. Og med hele 17 indstillinger fra groft til fint er du sikker på at finde den rette indstilling til din foretrukne kaffetype. Denne kaffekværn er i øvrigt særlig velegnet til at kværne bønner, hvilket gør dem perfekte til espresso!

Fra få til mange kopper

Det er også super nemt at vælge den rette mængde. Når du drejer på knappen foran, vælger du det antal kopper, den maler kaffen til. Det er her muligt at vælge mellem forskellige mængder fra 2 og op til hele 14 kopper kaffe. Det er især smart, fordi du også kan lave en mindre mængde malede bønner til kun et par kopper eller nok til, hvis du en dag har gæster.

Type: Elektrisk kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: 17 trin Kapacitet i gram: 200 gram Effekt i watt: 100 watt Kværnknivmateriale: Rustfrit stål Farve: Rød, sort Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 105 x 162 x 255 mm Vægt i kilogram (kg): 1,62 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenligt digitalt display med touchfunktion
 • pros-icon.svg Indbygget timer
 • pros-icon.svg Mulighed for meget præcise indstillinger
 • pros-icon.svg Tasterne kan låses
 • pros-icon.svg Modvirker statisk elektricitet og klumper i den malede kaffe
Ulemper
 • cons-icon.svg Filterholderen er en anelse skrøbelig

Detaljeret gennemgang

Denne kaffekværn er til dig, der gerne vil have professionel kvalitet og mulighed for at indstille din kaffekværn præcist. Den er perfekt til alt fra groft malede til meget fintmalede bønner, som er særlig velegnet til både espresso, men også tyrkisk kaffe, som kræver ekstremt fintmalede bønner.

Kaffeentusiastens kaffekværn

En elektrisk kaffekværn som denne er en drøm at bruge og en seriøs konkurrent til en hvilken som helst professionel kaffekværn. Den har en kapacitet på 300 gram og en kraftig motoreffekt på hele 310 watt. Du vil elske den brugervenlige LCD-skærm, der gør kaffekværnen nem og overskuelig at indstille. Det er nemlig på kontrolpanelet, du kan vælge mellem de mange indstillinger. Den har både en start- og stopfunktion samt en låsemekanisme, så du ikke kommer til at ændre på indstillingerne ved en fejl. Du kan også nemt nulstille dine tidligere indstillinger. Du kan vælge at indstille mængden manuelt, sætte en timer og også justere kaffens grovhed fra meget groft malede bønner til filterkaffe til ekstremt fint malede bønner. Desuden sørger Eurekas ACE-system for, at den ikke danner klumper. Systemet modvirker ligeledes den statiske elektricitet. Dens filterholder kan sættes på kaffekværnen, så du ikke behøver holde den.

Hurtig og effektiv kværn

En god kaffekværn er ikke kun udstyret med skarpe knive, men er også hurtig, så kaffebønnerne ikke udsættes for for meget varme med 1.350 omdrejninger i minuttet. I praksis op til 2,5 gram bønner pr. sekund! Det betyder ligeledes, at den undgår at varme bønnerne for meget op. Du er altså sikret, at kaffebønnernes smag bevares under hele processen.

Håndlavet kvalitet og smukt stilrent design

Eureka er et italiensk mærke, og deres kaffekværne produceres i Firenze, hvor de laves i hånden. Den håndlavede kvalitet afspejles også ved, at det er en praktisk og justerbar kaffekværn, der tilmed er dejlig støjsvag!

Type: Elektrisk kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: Ikke angivet Kapacitet i gram: 300 gram Effekt i watt: 310 watt Kværnknivmateriale: Rustfrit stål Farve: Orange, hvid, tyrkis, rød, pink, creme, grøn, sort, gul, sølv Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 180 x 120 x 350 mm Vægt i kilogram (kg): 5,6 kg

Krups GVX242

bedste kaffekværn til nybegyndere

Fordele
 • pros-icon.svg Nem betjening
 • pros-icon.svg Justerbar malingsgrad
 • pros-icon.svg Timer-funktion
 • pros-icon.svg Mængdeindstilling fra 2 til 12 kopper
 • pros-icon.svg Dobbelt sikkerhedsfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt besværlig at rengøre

Detaljeret gennemgang

En særdeles brugervenlig kaffekværn til at male kaffe uden for mange dikkedarer. Fyld kaffebønner på, vælg malingsgrad og mængde, og tænd. Voila, så males dine kaffebønner til den ønskede grad. Krups-kaffekværn har en effektiv motor på 100 watt. Krups GVX242 kan desuden indeholde op til 200 gram kaffebønner, så der også er nok, hvis du får gæster. Når du hælder kaffebønner i, angiver en nyttig streg den maksimale mængde kaffebønner, som du må hælde i selve kværnen. På den måde sikrer du dig, du ikke kommer til at hælde for mange bønner i. På siden indstiller du malingsgraden på en praktisk drejeknap. Du kan her vælge mellem hele 16 indstillinger. Du kan male kaffen groft, hvilket er perfekt til filterkaffe, men også fint, som er ideelt til både espresso og tyrkisk kaffe.

Nymalede bønner giver den bedste kaffesmag. Og derfor er det også særlig smart at kunne kværne kaffebønner i præcis den mængde, du har brug for. Når du indstiller mængden, kan du nemlig vælge mellem så lidt som 2 kopper og op til 12 kopper. På den måde kværner du ikke unødigt mange kaffebønner. Du vil også elske, at den har en timerfunktion, og at opsamlingsbeholderen kan tages ud.

Type: Elektrisk kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: 16 trin Kapacitet i gram: 200 gram Effekt i watt: 100 watt Kværnknivmateriale: Rustfrit stål Farve: Sort Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 160 x 200 x 280 mm Vægt i kilogram (kg): 1,74 kg

Baratza Encore

bedste kompakte kaffekværn

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig tænd-/slukknap på siden
 • pros-icon.svg Pulsknap foran
 • pros-icon.svg Mange indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Antistatisk plast
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen timerfunktion
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til meget fintmalet kaffe som kræves til at brygge espresso eller lysristede bønner

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en solid konisk kværn med mulighed for mange indstillinger til at kværne kaffe, så er denne Baratza Encore-kaffekværn et rigtig godt bud. Den er lille og vejer kun små 3,1 kilogram. Det gør den nem at håndtere og også nem at finde en plads til i køkkenet uanset størrelse. Desuden er den superlet at samle og produceret i et brugervenligt og intuitivt design. Den er udstyret med en enkelt tænd- og slukknap på siden. Du sætter gang i selve kværnen ved at trykke på pulsknappen foran. Dens motor har en samlet effekt på 70 watt, og den kværner kaffen ved brug af koniske skiver på 40 millimeter fremstillet i stål til at kværne kaffebønnerne. En streg på opsamlingsbeholderen angiver den maksimale kaffe, du bør male.

Det helt særlige ved denne kaffekværn er dens lille og kompakte størrelse kombineret med virkelig mange malingsgradindstillinger. Du kan nemlig vælge mellem hele 40 indstillinger! Drej blot på tragten for at vælge den ønskede malingsgrad. Nemmere bliver det ikke. Ud over de skarpe knive i stål er kaffekværnen designet i materiale, der maler kaffen uden statisk elektricitet. På den måde undgår du, at de friskmalede bønner sætter “klæber” fast til beholderens inderside.

Type: Elektrisk kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: 40 trin Kapacitet i gram: 142 gram Effekt i watt: 70 watt Kværnknivmateriale: Stål Farve: Sort, hvid Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 120 x 160 x 350 mm Vægt i kilogram (kg): 3,1 kg

Comandante C40

bedste manuelle kaffekværn

Fordele
 • pros-icon.svg Trinløs justering
 • pros-icon.svg Koniske knive
 • pros-icon.svg Skarpe stålknive
 • pros-icon.svg Smukt design
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så nem at håndtere, hvis du har små hænder

Detaljeret gennemgang

Må det gerne gå lidt langsomt, og er det at lave kaffen fra bunden en nydelse i sig selv, så er en manuel kværn som denne den helt rigtige til dig. Den er lille og kompakt og den ideelle kaffekværn til at tage med dig på ture og rejser. Den er ikke kun lille og nem at tage med dig overalt, men også virkelig kraftfuld. Dens skarpe kværnblade fremstillet i rustfri stål, kan kværne den ønskede malingsgrad fra grovere til fintmalede kaffebønner. Du kan sågar bruge den, hvis du gerne vil male kaffebønner til espresso!

Den kan indeholde op til 42 gram kaffebønner, og så har den en trinløs indstilling af malingsgraden, så du kan vælge den rette justering og grad til dine behov. Den er også dejlig let og vejer kun små 630 gram. Den er nem at samle, da den kun består af få dele. Der medfølger desuden to små beholdere. En beholder er fremstillet i gennemsigtigt glas, mens den anden er lavet af mørkt glas. Til den sidstnævnte beholder medfølger desuden et låg. På den måde kan du tage dine kaffebønner eller færdigmalede kaffe med dig, så intet går til spilde!

Type: Manuel kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: Ikke angivet Kapacitet i gram: 40 gram Effekt i watt: Ikke relevant Kværnknivmateriale: Rustfrit stål Farve: Beige, Brun, Grøn, Lilla, Rød, Sort Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 203 x 101 x 101 mm Vægt i kilogram (kg): 0,63 kg

Bodum Bistro Electric Coffee Grinder

bedste transportable kaffekværn

Bodum Bistro Electric Coffee
Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget timer
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse
 • pros-icon.svg Brugervenlig
 • pros-icon.svg Gennemsigtigt låg
 • pros-icon.svg Velegnet til stempelkaffe
Ulemper
 • cons-icon.svg Knive kan ikke tages ud, hvilket kan gøre rengøring lidt mere besværlig

Detaljeret gennemgang

Denne Bodum Bistro-kaffekværn er til dig, der gerne vil have en kompakt og brugervenlig kaffekværn, men samtidig også en billig kaffekværn uden at gå på kompromis med kvalitet! Den er supernem at betjene. Fyld bønner i, sæt låget på, og tryk på startknappen. Bodum Bistro-kaffekværn har et yderst praktisk gennemsigtigt låg. Det betyder nemlig, at du hele tiden kan holde øje med malingsgraden. Jo længere du kværner kaffebønnerne, desto finere males de. Du er altså hele tiden i kontrol over den ønskede malingsgrad, som netop er det, vi kigger efter i en god kaffekværn.

Denne Bodum-kaffekværn er en lille kaffekværn, ideel til at tage med, når du er undervejs, men ikke har lyst eller tid til at male bønner manuelt. Bodum Bistro har desuden en praktisk ledningsoprul i bunden, så den er nem at have i tasken. Bodum Bistro er udstyret med skarpe knive i rustfrit stål, som drejer ved høj hastighed, når du trykker på knappen. Trykker du kort på knappen fungerer den som pulsknap, men du kan også vælge at kværne kontinuerligt for en finere malingsgrad. Når Bodum Bistro kører, arbejder den med en effekt på hele 150 watt! Lille og kraftfuld med en beholder til 100 gram!

Type: Elektrisk kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: Ikke angivet Kapacitet i gram: 1.000 gram Effekt i watt: 150 watt Kværnknivmateriale: Rustfrit stål Farve: Grå, Grøn, Hvid, Sort Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 95 x 88 x 167 mm Vægt i kilogram (kg): 0,23 kg

Graef CM800

bedste kaffekværn med mange indstillinger

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar malingsgrad
 • pros-icon.svg Gennemsigtig tragt til kaffebønner
 • pros-icon.svg Aftagelig tragt og opsamlingsbeholder
 • pros-icon.svg Rensebørste medfølger til nem rengøring
 • pros-icon.svg Skridsikre fødder
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til espressokaffe

Detaljeret gennemgang

Denne Graef-kaffekværn med koniske knivblade er ideel til dig, der gerne vil have mange indstillinger at vælge imellem. Den er nemlig udstyret med hele 40 indstillinger, hvorpå du kan vælge mellem forskellige malingsgrader. Den har en kegleformet og gennemsigtig tragt, så du kan holde øje med indholdet. Den kan indeholde op til 350 gram kaffebønner. Du indstiller nemt malingsgraden ved at dreje på tragten og vælge den passende indstillinger markeret rundt om beholderen til kaffebønnerne. Fordelen ved en elektrisk kaffekværn er, at det går hurtigt, og denne kværn er ingen undtagelse. Kværnbladene fremstillet i rustfrit stål kører nemlig med hele 1.220 omdrejninger i minuttet.

På siden er Graef CM800 forsynet med en brugervenlig tænd- og slukknap. Både tragten til kaffebønnerne og opsamlingsbeholderen er aftagelige, hvilket gør denne kaffekværn dejlig nem at rengøre. Beholderen til opsamling af den friskmalede kaffe er desuden fremstillet i antistatisk materiale, så den malede kaffe ikke “klistrer” fast til selve beholderen. Der medfølger en lille rensebørste, så du på ingen tid lige kan børste den ren. Vil du gerne sætte kaffekværnen ind i skabet? Ingen problem! Ledningen kan nemt rulles sammen og sættes fast under kaffekværnen. Og så har den skridsikre gummifødder.

Type: Elektrisk kaffekværn Malingsmetode: Male Justerbar malingsgrad: Ja Antal trin for malingsgrad: 40 trin Kapacitet i gram: 350 gram Effekt i watt: 128 watt Kværnknivmateriale: Rustfrit stål Farve: Sølv Mål (B x D x H) i millimeter (mm): 230 x 397 x 135 mm Vægt i kilogram (kg): 2,6 kg

Guide Sådan vælger du den bedste kaffekværn

 
Wilfa-WSCG-2.webp

Wilfa WSCG-2

Melitta-Molino.png

Melitta Molino

Eureka-Mignon-Specialita.png

Eureka Mignon Specialita

Krups-GVX242.png

Krups GVX242

Baratza-Encore.webp

Baratza Encore

Comandante-C40.png

Comandante C40

Bodum-Bistro-Electric-Coffee.webp

Bodum Bistro Electric Coffee Grinder

Graef-CM800.png

Graef CM800

TestScore TestScore
Info
- - - - - - - -
Type Elektrisk kaffekværn Elektrisk kaffekværn Elektrisk kaffekværn Elektrisk kaffekværn Elektrisk kaffekværn Manuel kaffekværn Elektrisk kaffekværn Elektrisk kaffekværn
Malingsmetode Male Male Male Male Male Male Male Male
Justerbar malingsgrad Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Antal trin for malingsgrad 32 trin 17 trin Ikke angivet 16 trin 40 trin Ikke angivet Ikke angivet 40 trin
Kapacitet i gram 250 gram 200 gram 300 gram 200 gram 142 gram 40 gram 1.000 gram 350 gram
Effekt i watt 160 watt 100 watt 310 watt 100 watt 70 watt Ikke relevant 150 watt 128 watt
Kværnknivmateriale Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål Stål Rustfrit stål Rustfrit stål Rustfrit stål
Farve Sølv Rød, sort Orange, hvid, tyrkis, rød, pink, creme, grøn, sort, gul, sølv Sort Sort, hvid Beige, Brun, Grøn, Lilla, Rød, Sort Grå, Grøn, Hvid, Sort Sølv
Mål (B x D x H) i millimeter (mm) 165 x 120 x 270 mm 105 x 162 x 255 mm 180 x 120 x 350 mm 160 x 200 x 280 mm 120 x 160 x 350 mm 203 x 101 x 101 mm 95 x 88 x 167 mm 230 x 397 x 135 mm
Vægt i kilogram (kg) 1,9 kg 1,62 kg 5,6 kg 1,74 kg 3,1 kg 0,63 kg 0,23 kg 2,6 kg
Tjek billigste pris Set til 575 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Coffee Joy På lager
Set til 299 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Coop.dk På lager
Set til 2.982,67 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cremashop På lager
Set til 459 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 1.483,51 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cremashop På lager
Set til 1.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Spinchy På lager
Set til 904 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Hvad skal du så kigge efter, hvis du gerne vil finde frem til den bedste kaffekværn til lige netop dine behov.

I denne købsguide bliver du skarp på, hvad de forskellige typer kaffekværne kan og hvilken malingsgrad er ideel til hvilken type kaffe. Men også, hvorfor du vil være glad for at have investeret tid i at sætte dig ind i det. Senest når kaffen lavet på hjemmekværnede kaffebønner lander i din kop, vil du aldrig mere se dig tilbage.

5 gode grunde til at investere i en kaffekværn

Hvis vores kaffekværn test med de bedste kaffekværne på markedet lige nu ikke helt har overbevist dig, får du her fem gode grunde!

 • Spar penge!

Bliv din egen barista, og spar penge på cafébesøg.

 • Kaffebønner har mere aroma.

Der er mere smag i kaffebønner end i købt færdigmalet kaffe.

 • Få en professionel smagsoplevelse.

Jo mere friskmalet bønnerne er, desto bedre kaffe får du. Så simpelt er det. Derfor er det fordelagtigt at kværne kaffen selv lige inden, du brygger kaffen i stedet for at bruge formalet kaffe.

 • Få flere muligheder og variation.

Du kan lave flere forskellige typer kaffe derhjemme.

 • Brug de bedste råvarer.

Få kontrol over, hvad der er i din kaffe, og sikr dig, at råvarerne er af bedste kvalitet.

Kværntyper

Når vi taler om kværntyper, dækker begrebet såvel over type af kværn, og hvilken slags knive de er udstyret med.

Her er der nemlig også forskel på kaffekværne på markedet. Og det er ikke helt ligegyldigt, om du vælger almindelige, flade knive eller koniske kværne, da det færdige resultat kan variere.

Skal du hovedsageligt bruge din kaffekværn til espressokande eller tyrkisk kaffe, går det ikke, at du ikke kan male kaffen meget fint. For hvis der er klumper i den malede kaffe, opstår der såkaldte “lufthuller”.

Det betyder essentielt, at kaffen løber hurtigere igennem, og det kan resultere i en bitter espresso, for eksempel, hvis det er det, du gerne vil bruge kaffen til.

Derfor er det også vigtigt at vælge en model med stærke og holdbare knivblade til de hele kaffebønner.

Her er en oversigt over de typer knive, du vil komme ud for. Disse gælder både for fritstående kaffekværne, indbyggede kaffemaskiner og kaffemaskiner med indbygget kværn.

Almindelige knive

Når man taler om almindelige knive i en kaffekværn, betyder det som regel, at de er flade. De er placeret overfor hinanden. I det øjeblik du tænder for kværnen, begynder de at snurre og hakker essentielt bønnerne, så du på den måde maler dem.

Konisk

Forskellen fra de almindelige knive beskrevet foroven er deres udformning. Selve knivene er ikke flade, men har en konisk form.

Den afgørende fordel ved koniske knive er, at de kværner dine kaffebønner uden at generere for meget varme.

Friktion kan nemlig godt betyde mere varme, og blive kaffebønnerne for varme, går det i sidste ende ud over smagen. Det undgår du ved at vælge en kaffekværn med konisk formede knive.

Som for eksempel Wilfa WSCG-2, som er den bedste kaffekværn i vores kaffekværn test.

Keramisk

Keramiske blade er bedre i en manuel kværn. Materialet er meget holdbart, og så er de faktisk også bedre til at kværne bønnerne meget fint, hvilket er den malingsgrad, du har brug for til eksempelvis espresso.

Rustfrit stål

Knive af rustfrit stål er den skarpeste type knive, du kan få i en kværn. De er som udgangspunkt langt skarpere end keramiske knive.

Ulempen er dog, at de ikke er helt så holdbare som for eksempel de keramiske blade. De slides simpelthen hurtigere. Her er det altså vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvor kraftige knive du gerne vil have, og om du ikke har noget imod at skifte dem ud for at få særligt skarpe knive.

Knive i rustfrit stål giver altså en mere ensartet maling.

Et godt eksempel på en kaffekværn med knive i rustfrit stål er vores bedst i test, Wilfa WSCG-2. Dens skarpe knive er perfekte til friskkværnet kaffe.

Manuel eller elektrisk?

Når du har overvejet, hvilken knivtype egner sig bedst til dine behov, er det dernæst nødvendigt at kigge på, hvilken type kaffekværn du skal vælge.

De bedste kaffekværne er naturligvis dem, som egner sig til din livsstil og din foretrukne type kaffe. Det er klart.

Men hvilke valgmuligheder har du?

Når du kigger på kaffekværne kan du vælge mellem to typer: manuelle og elektriske.

Begge maler bønnerne, men der er forskel på, hvor ensartet maling du får ud af det. Og så er der også forskel på, hvor lang tid det tager.

Fordelene ved en manuel kaffekværn

Der er noget helt særligt ved selv at male sine kaffebønner. Det kan nærmest være en terapeutisk virkning at tage sig tid til at gøre det manuelt.

De manuelle modeller er desuden virkelig smarte, hvis du gerne vil kunne male til din kaffe, mens du er på farten. For det første fylder de som regel ikke så meget. For det andet har du ikke brug for en strømkilde for at kunne bruge den.

Det er altså en kæmpe fordel!

Ulemperne ved en manuel kaffekværn

Ulempen er naturligvis, at det tager længere tid end ved de elektriske modeller. Du kan som regel også kun male få mængder ad gangen, og det er derfor ofte ikke muligt at kværne til flere personer på én gang. Det kan naturligvis være irriterende, hvis I er en mindre gruppe, hvor alle gerne vil have kaffe.

Fordelene ved en elektrisk kaffekværn

Og det er så her en elektrisk kværn shiner.

Den er hurtig og effektiv, og du kan male dine bønner til en lækker kop kaffe på ingen tid.

Derfor er det også mere praktisk, hvis du vil lave kaffe af friskmalede kaffebønner til flere personer på én gang.

Ulemperne ved en elektrisk kaffekværn

Du er dog afhængig af at have en strømkilde i nærheden for at kunne tænde for den. Og så larmer en elektrisk model typisk også mere end en manuel.

Du skal også regne med, at de koster mere end deres manuelle modparter.

Kapacitet – Hvor meget kaffe skal du male?

Som du også vil kunne se i beskrivelserne af de forskellige kaffekværne i vores test, kan de indeholde en forskellig mængde kaffe.

Det er naturligvis et spørgsmål om personlig præference og dine specifikke behov, om du har brug for en kværn med en stor kapacitet.

Generelt set vil nogle modeller helt automatisk begrænse dig.

Transportable kværne er typisk mindre, hvilket også er meningen, da de så ikke fylder meget, men det betyder også, der ikke er plads til så mange bønner.

Overvej derfor i hvilken situation du bruger din kaffekværn.

Er den tænkt som ren selvforkælelse, og bruger du den udelukkende til at lave en enkelt kop til dig selv, så kan du vælge en mindre model.

Omvendt er det smart med en kaffekværn med en stor kapacitet, hvis du også vil bruge den, til når du får gæster.

Vil du gerne kunne bruge den til begge dele, bør du sikre dig, at den kan klare både store og små mængder. Ikke alle større kaffekværne kan kværne mindre mængder kaffebønner, så vær opmærksom på det, hvis det er vigtigt for dig.

Ofte vil mængden være angivet i kopper, hvilket gør det nemt at forstå doseringen.

Hvor kraftig skal den være?

Ja, hvor kraftig skal den så være. Det er et godt spørgsmål.

Du skal gerne få en ensartet kaffe ud af det.

De bedste kaffekværne giver dig netop det, uden at den opvarmer kaffebønnerne for meget under processen. Og det er især det, du skal være opmærksom på. Du kan modvirke dette ved at vælge koniske knive, men du kan også sørge for at vælge en model, der kværner bønnerne hurtigt. Bliver de udsat for vedvarende friktion, øges samtidig også ofte.

Det kan med andre ord godt svare sig at investere i en kraftig model.

Formalingsgrad

Kværnet kaffe er ikke bare kværnet kaffe.

På de forskellige kaffekværne kan du justere kværnen af den simple grund, at forskellige kaffetyper kræver forskellige malingsgrader. Du kan ikke gå ud fra, at samme malingsgrad er velegnet til både espresso og filterkaffe.

En god kaffe afhænger nemlig af kaffens malingsgrad, og om du har den rette malingsgrad til den type kaffe, du drikker.

På nogle modeller er der forudindstillede programmer. Det vil sige, du kan indstille kværnen til at kværne dine kaffebønner specifikt til espresso, filterkaffe eller noget helt andet.

Det er smart, fordi du ikke selv skal have den store viden om malingsgraden. Kværnen gør simpelthen arbejdet for dig.

Så er du nybegynder, er det perfekt med en kaffekværn med indbyggede forudindstillede programmer.

Til dig, der generelt går meget op i kaffe, kan det være sjovt at sætte sig mere ind i den nødvendige grovhed. Det kan også være, du startede med forudprogrammere indstillinger og nu gerne selv vil bestemme.

For at kunne det skal du vide, hvilken malingsgrad egner sig til hvilken type kaffe.

Indstilling af formalingsgrad – hvilken kaffetype foretrækker du?

Hvis du er havnet her, er der en god chance for, at du går meget op i kaffe.

At kunne indstille kværnen til den rette malingsgrad, så de kværnede kaffebønner er perfekte til netop din foretrukne kaffetype, er alfa og omega for at få mest ud af din kværn.

Du får derfor her en liste over de kaffetyper, du kan bruge din kaffekværn til.

Stempelkaffe – meget grovmalet kaffe

Du laver denne type kaffe i en stempelkande. Her hælder du den kværnede kaffe i en kande, lader den trække og trykker derefter kaffen ned i bunden med et stempel, der sidder inde i selve kanden. Denne type kaffebrygning er især smart, til når du er undervejs, da du ikke har behov for strøm.

Til stempelkaffe har du brug for meget grov kaffe. Kaffen skal minde lidt om groft hakket chokolade – omtrent samme størrelse som groft salt, så har det den helt passende grovhed.

Pour-over-kaffe – grovere malingsgrad

Pour-over-kaffe er en langsom bryggemetode, hvor kaffen brygges i en kande. Til forskel fra stempekandemetoden kommer den kværnede kaffe dog her i et filter, hvorefter du hælder vand over.

Her skal du også bruge en grovere formaling, men ikke helt så grov som til stempelkaffe.

Filterkaffe – medium malingsgrad

Filterkaffe er den kaffe, du kommer i en traditionel kaffemaskine, som varmer vandet og lader den dryppe gennem et filter med den formalede kaffe.

Mange vælger at købe den færdigmalede version af kaffen, men det er her, du kan opgradere din almindelige kaffemaskine og få mere en mere smagfuld kaffe.

Til filterkaffe skal kaffen være godt malet, men stadig have en lille smule struktur.

Du kan blandt andet se det ved, at der stadig er lidt farveforskel og struktur i det færdigmalede resultat.

Sifonkaffe – finmalet malingsgrad

Sifonkaffe er for de virkelig hardcore-kaffeelskere. Det kræver nemlig en vis form for snilde at kunne lave en lækker sifonkaffe. Du har for det første brug for en særlig sifonkaffemaskine, og sagt på en simpel måde, så brygges kaffen ved, at der skabes et vakkum.

Til denne type kaffe skal du have fintmalet kaffe, der nærmest ligner pudder.

Espressokaffe og tyrkisk kaffe – meget finmalet malingsgrad

Til disse to kaffetyper har du brug for en finmalet kaffe. Når den er kværnet, skal den ligne pudder og være silkeblød at røre ved. Og hvis du vil være helt præcis, så skal kaffen faktisk være endnu finere malet til tyrkisk kaffe end til espresso. Grunden er, at kaffen til begge typer skal løbe langsomt igennem, ellers bliver kaffen bitter. Er der “lufthuller” i den kværnede kaffe, løber vandet simpelthen for hurtigt igennem.

Støjniveau – Hvor meget larmer den?

En elektrisk model vil typisk larme mere end en manuel model. Det er ikke sikkert, at det har nogen betydning for dig. Men som med alle elektroniske apparater, kan det virke generende for andre i husholdningen, hvis kaffekværnen larmer meget.

Lydniveauet kan desuden også svinge alt efter, hvor i processen kværnen er. Det kan for eksempel godt larme mere, når de sidste bønner skal kværnes, fordi beholderen næsten er tom, og de resterende bønner bliver slået ind i siden af beholderen.

Når det er sagt, er der også forskel på lydniveauet i de forskellige maskiner. Vil du være på den sikre side, kan du prøve at tjekke specifikationerne af din udvalgte maskine. Lydniveauet angives typisk i decibel. Det er dog ikke alle modeller, der angiver deres lydniveau, hvilket er en skam.

Ekstra funktioner

Ud over de nødvendige overvejelser er der også en række ekstra funktioner, som gør det nemmere og sjovere at bruge din kværn.

Justerbar malingsgrad

Malingsgraden spiller, som vi allerede har nævnt, en væsentlig rolle. Vi nævner det her, fordi det er vigtigt at vide, hvor mange indstillinger den har. Nogle modeller egner sig bedst til filterkaffe, en grov formaling, mens andre er til espresso, en fin formaling. Husk at sikre dig, din udvalgte model kan det, som du skal bruge den til!

Forudindstillede programmer

Er du kaffenovice, vil du uden tvivl sætte pris på, at du kan indstille kværnen til at kværne til en bestemt kaffetype i stedet for malingsgrad. Det er en stor hjælp, hvis du ikke lige ved, hvilket trin giver dig den helt rette malingsgrad til filterkaffe.

Timer

Timeren er smart, da du kan sætte kværnen til at kværne i en afmålt tid. På den måde kan du kontrollere mængden af bønner, der bliver malet. Ved du for eksempel, at det tager 15 sekunder at male 30 gram bønner, kan du indstille den til det. På den måde undgår du spild. Det kan selvfølgelig formale flere bønner og bruge den kværnede mængde senere, men hele idéen med en kværn er jo netop, at bønnerne males friske!

Automatisk sluk

Automatisk sluk er en nyttig funktion på alle elektroniske apparater. I praksis betyder det for dig, at du ikke skal stå og overvåge kværnen hele tiden, men kan lade den køre. Har den automatisk sluk, vil den nemlig stoppe helt af sig selv, når den er færdig.

UV-filter

Et UV-filter er praktisk for dig, der har din kværn stående et sted, hvor der ofte er sol. Bliver bønnerne udsat for meget sol, kan de godt tage skade af UV-stråler. Det modvirker en kaffekværn med UV-filter. Det vil typisk være beholderen til de friske kaffebønner, der er UV-behandlet.

Aftagelig tragt/beholder

Det er en kæmpe fordel at kunne tage tragten af. Det gør det meget nemmere at rengøre den efter brug eller ved behov. Det samme gælder for opsamlingsbeholderen, som den færdigmalede, lækre kaffe ryger ned i. Det er meget nemmere at få kaffen ud, hvis du kan tage beholderen af kværnen og hælde af den. Ved nogle modeller medfølger der en lille børste, så du lige kan børste den ren bagefter.

Et rengøringstip er dog at lade de enkelte dele lufttørre, når du har rengjort dem, da du så undgår fnuller fra viskestykket.

FAQ

Hvilken kaffekværn er bedst i test?

Den bedste kaffekværn i test er Wilfa WSCG-2. Den er med 5 forudindstillede programmer og 32 malingsgrad-indstillinger særlig alsidig. Den har desuden en virkelig praktisk indbygget timer samt en UV-beskyttet kaffebønnebeholder. Da knivene er fremstillet af rustfri stål er de særligt skarpe.

Er det bedst at bruge en elektrisk eller en manuel kværn?

Det afhænger af, hvad du gerne vil have ud af oplevelsen. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge dele. Se eventuelt vores afsnit om manuelle og elektriske modeller i vores købsguide.

Hvad er en god kaffekværn?

Hvad der er en god kaffekværn for dig afhænger meget af dit behov og den type af kaffe du foretrækker at drikke. hvis du elsker andre typer end filterkaffe, så stiller det større krav til indstillingsmulighederne.

Hvad er forskellen på en kaffemølle og en kaffekværn

En kaffemølle maler kaffen ved håndkraft når du drejer på håndtaget. Ofte er der ikke mange indstillinger til malingsgraden og der kan typisk heller ikke være en stor mængde kaffebønner i.

Er kaffebønner billigere end malet kaffe?

Typisk nej men du får til gengæld ofte en bedre kaffeoplevelse, da friskmalede bønner har en meget stærkere kaffesmag end formalet kaffe.

Hvordan får man den bedste kaffe?

Du får den bedste kaffe ved at sikre dig at bønnerne er friskmalede og i den grad der passer til kaffetypen. Husk også at den ideelle vandtemperatur er mellem 92-96 grader.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×