Bedste Keramisk Kogeplade Test (2022)

1
Siemens ET651HE17E

Den keramiske kogeplade fra Siemens er en god allround kogeplade, som opfylder de fleste husholdningers behov. Den er stilren og enkel i designet, og blender derfor godt ind i ethvert køkken og er tilmed ultra let at rengøre pga den glatte overflade. Den keramiske kogeplade har børnesikring for ekstra sikkerhed. Derfor skal du vælge Siemens ET651HE17E Siemens ET651HE17E keramisk kogeplade er god til dig der gerne vil have noget der ser lækkert ud, og samtidig…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Siemens ET651HE17E
Gram KK 7520-90 T 3.461 DKK Hvidevareland
Gorenje keramisk kogeplade ECT643BCSC
Bosch PKE611D17E
Electrolux HOC620X 2.103 DKK Punkt1
Bosch - PKE645B17E
Witt WHF 67-5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En kogeplade er ikke til at komme udenom, selv ikke hvis man bor i en lille bitte lejlighed med tekøkken, men der er nærmest uendelige modeller og mærker på markedet, så det kan være lidt af en jungle, at finde ud af hvilken kogeplade man skal købe. Det er trods alt ikke noget man skifter ud så tid, så det skal gerne være den rette kogeplade. 

Men hvad er en god keramisk kogeplade så? Det spørgsmål er der flere forskellige svar på. Det helt korte svar, er at det afhænger af hvad netop dine behov og ønsker er. Netop ønsker og behov kan være meget forskellige fra person til person, og hvad der er rigtigt for dig, er ikke nødvendigvis rigtigt for naboen. 

I slutningen af denne artikel, gennemgår vi en række af de ting man med fordel kan overveje inden man køber en ny kogeplade.

Kort resultat af testen

Har du ikke tid til at læse hele denne artikel igennem, eller foretrækker du bare den ultra hurtige version, så kommer resultatet af vores test herunder i kort form. 

Vi anbefaler dog at du læser hele teksten, da der er meget nyttig information at hente og brugbare oplysninger, som gør det lettere at træffe det rette valg. Til sidst i teksten, gennemgår vi også en række af de ting man skal være opmærksom på inden man køber en keramisk kogeplade.

Siemens ET651HE17E – Bedste keramiske kogeplade

Den keramiske kogeplade fra Siemens er en god allround kogeplade, som opfylder de fleste husholdningers behov. Den er stilren og enkel i designet, og blender derfor godt ind i ethvert køkken og er tilmed ultra let at rengøre pga den glatte overflade. Den keramiske kogeplade har børnesikring for ekstra sikkerhed.

Derfor skal du vælge Siemens ET651HE17E

Siemens ET651HE17E keramisk kogeplade er god til dig der gerne vil have noget der ser lækkert ud, og samtidig er nemt at bruge, uden at skulle skifte alle dine gryder og pander ud. Kogepladen super let at rengøre, takket være den glatte overflade, så du kan nemt holde den pæn i mange år. 

Den keramiske kogeplade fra Siemens er udstyret med børnesikring, så du er sikker på at der ikke bliver brændt små børnefingre.

Kogepladen er elegant og stilren i designet og vil pryde ethvert køkken, uden at den gør alt for meget væsen af sig. 

Varmen indstilles ved hjælp af touch på selve pladen, så du slipper for irriterende og grimme knapper der stikker ud og bliver fedtede under brug. 

Rigtig fin allround kogeplade som vil passe godt ind i langt de fleste husholdninger. 

Produktdetaljer for Siemens ET651HE17E

 • Kogefelter: 4
 • Bredde: 592 mm
 • Dybde: 522 mm
 • Ramme: Facet
Det kan vi lide:
 • Til indbygning
 • Stilrent design
 • Varmeindstilling med touch

Gram KK 7520-90 T – Bedste keramisk kogeplade til den store familie

Den keramiske kogeplade fra Gram er oplagt til den store familie eller til køkken entusiasten, der aldrig kan få nok plads på komfuret. Med hele fem kogezoner, skulle der være rig mulighed for kulinarisk udfoldelse af den helt store slags. Foruden de fem kogezoner, rummer denne kogeplade også en række andre praktiske funktioner.

Derfor skal du vælge Gram KK 7520-90 T 

Gram KK 7520-90 T keramiske kogeplade er en kogeplade lidt udover det sædvanlige, og er en oplagt mulighed hvis man ikke kan få nok af at stå i køkkenet og fremtrylle alverdens lækkerier – eller hvis man er en større familie, der kæmper med at have nok plads på komfuret til de mange gryder og pander der skal i brug. 

Med de fem kogezoner, er det nemt at have gang i mange tid ad gangen, og for at det hele ikke skal gå op i hat og briller – eller i røg og os, så er der indbygget et praktisk minutur, som hjælper dig med at holde styr på de mange forskellige sager. 

Kogepladen fra Gram er udstyret med Touchcontrol, som gør det så nemt som at klø sig i nakken, at indstille den rette temperatur på den rette kogeplade. 

Den indbyggede børnesikring, sørger for at små nysgerrige børnefingre ikke bliver brændt, og restvarmeindikatoren hjælper med at udnytte varmen på kogepladerne optimalt. 

Produktdetaljer for Gram KK 7520-90 T 

 • Kogezoner: 5
 • Touchcontrol
 • Minutur
 • Bredde: 770 mm
 • Dybde: 518 mm
Det kan vi lide:
 • Børnesikring
 • Minutur
 • 5 kogezoner

Gorenje keramisk kogeplade ECT643BCSC – En praktisk keramisk kogeplade

Denne keramiske kogeplade fra Gorenje, vil være en kærkommen tilføjelse til ethvert køkken. Det elegante design og en række yderst praktiske funktioner sikrer. at du altid får maden præcis, som du vil have den. Produktet holder tilmed maden varm, hvis gæster eller du selv ikke er helt klar til servering. Du kan også forlade kogepladen uden problemer.

Derfor skal du vælge Gorenje ECT643BCSC

Gorenje ECT643BCSC keramisk kogeplade er en kogeplade, der foruden af være elegant i designet, også er spækket med praktiske funktioner, som med sikkerhed vil gøre din hverdag – og ikke mindst din madlavning – nemmere. 

Denne kogeplade har fire kogezoner, men den ene er en såkaldt fishzone, som giver mulighed for at udvide kogezonen, hvilket kan være enormt praktisk til f.eks. et større fad eller gryde. På den måde bliver varmen fordelt jævnt, selvom fadet eller gryden har en større bund end normale genstande.

De fleste hader nok kold mad, i hvert fald hvis maden egentlig skulle være varm. Og de fleste hader nok lige så meget mad, der er brændt på, fordi det lige stod lidt for længe på kogepladen, inden alle fik sat sig til bords. Disse dilemmaer slipper du for med den praktiske keep warm funktion, som sørger for at holde din mad varm – uden at brænde den på, indtil det er spisetid. 

Produktets StopGo funktion gør det muligt for dig at gå væk fra køkkenet, uden at dine madvarer brænder på. Funktionen fryser indstillinger og så kan du blot tænde for madlavningsprocessen igen, når du er klar. Den smarte timerfunktion og indbyggede boilcontrol gør det desuden nemt at have gang i mange ting på en gang. Med disse funktioner er der nemlig ingen risiko for, at hele baduljen enten brænder på eller koger over og laver røg og svineri i køkkenet.

Restvarmeindikatoren sørger for, at varmen fra kogepladerne bliver udnyttet optimalt og at du ikke brænder nallerne, da du altid kan se, hvor der er varmt på kogepladen.

Produktdetaljer for Gorenje ECT643BCSC:

 • Kogefelter: 4 – inklusiv en ekstra bred variant
 • Børnesikring
 • Stopgo, Stay warm & BoilControl
 • Bredde: 600 mm
 • Dybde: 520 mm
Det kan vi lide:
 • StayWarm, StopGo, Boilcontrol og flere funktioner sikrer en lettere madlavning
 • Udstyret med børnesikring og timerfunktion
 • En af kogezonerne er udvidet, så du kan benytte større gryder, pander, fade e.l.

Bosch PKE611D17E – God all-around keramisk kogeplade

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med sine 17 effekttrin skulle det være muligt at finde den rette indstilling på Bosch PKE611D17E og få maden tilberedt til perfektion, hvis ikke hver gang, så i hvert fald langt de fleste gange. Den stilrene kogeplade fra Bosch er både nydelig at kigge på og hjælper dig til et godt resultat, uanset hvad du laver.

Derfor skal du vælge Bosch PKE611D17E

Den keramiske kogeplade fra Bosch er en kogeplade der virker til langt de fleste behov og husholdninger. Det kommer i en almindelig standard størrelse, så det kræver ikke enorme mængder plads i køkkenet, og blender i det hele taget godt ind i resten af indretningen. 

Bosch PKE611D17E har hele 17 effekttrin, så det er ingen sag at få indstillet dine kogeplader korrekt, uanset hvad du skal fremtrylle af lækre sager i dit køkken. 

Denne kogeplade indstilles ved hjælp af touch, og har naturligvis indbygget børnesikring, hvis der skulle være små pilfingre på spil. Den praktiske autosluk funktion, sikrer igen at intet går galt under madproduktionen. 

Hver kogezone har en totrins restvarmeindikator for bedst at udnytte varmen på kogepladerne, og samtidig sikre at ingen fingre bliver brændt under madlavningen. 

Produktdetaljer for Bosch PKE611D17E

 • Kogezoner: 4
 • Touchbetjening
 • Autosluk/Børnesikring
 • Bredde: 592 mm
 • Dybde: 522 mm
Det kan vi lide:
 • Autosluk
 • 17 effekttrin
 • Stilrent design

Electrolux HOC620X – Den ukomplicerede

Denne keramiske kogeplade er oplagt til dig der ikke gider at sætte dig ind i for meget, og gerne vil have en kogeplade uden for mange dikkedarer, som bare virker. Kogepladen her er nem at betjene, og med bare ét tryk, opnår du nemt den rette indstilling. Denne kogeplade er en anelse smallere end andre modeller, hvilket er praktisk hvis pladsen er knap.

Derfor skal du vælge Electrolux HOC620X

Electrolux HOC620X keramisk kogeplade, vil være et rigtig fint valg til de fleste hjem. Den ukomplicerede kogeplade er yderst brugervenlig og kræver ikke at man sætter sig ind i lange brugsanvisninger og vejledninger. Med bare ét tryk, kan du nemt opnå den rette indstilling på de forskellige kogeplader, og nemt justere op og ned, som du får behov for dette. 

Denne kogeplade har indbygget børnesikring, som gør at kogepladen ikke kan bruges, så længe at børnesikringen er slået til, hvilket er enormt praktisk, hvis man har små nysgerrige pilfingre i huset. 

Den keramiske kogeplade fra Electrolux er lige en anelse mindre end mange andre standardmodeller, hvilket især er praktisk hvis du enten har pladsmangel i køkkenet, eller hvis du bare ikke har brug for så meget plads på kogepladen, og foretrækker lidt ekstra bordplads. 

Produktdetaljer for Electrolux HOC620X

 • Kogefelter: 4
 • Børnesikring
 • Touchbetjening
 • Bredde: 576 mm
 • Dybde: 516 mm
Det kan vi lide:
 • Nemt at håndtere
 • Børnesikring
 • Lidt smallere end standard

Bosch – PKE645B17E

Er du træt af at skulle sætte dig ind i lange komplicerede brugermanualer inden du kan afprøve dit køb, og foretrækker når ting er så ukomplicerede og simple som muligt. Så er denne kogeplade for dig. Kogepladen her har ikke en masse avancerede funktioner, men det gør det den skal, nemlig at tilberede din mad helt uden problemer.

Derfor skal du vælge PKE645B17E

Kogepladen fra Bosch er en kogeplade helt uden dikkedarer, som vil være en ganske fin tilføjelse til langt de fleste hjem. Det er ikke den mest avancerede kogeplade, med en masse avancerede funktioner, men den er nem at gå til og tilbereder din mad som du ønsker. 

Denne kogeplade har helt almindelig standard størrelse, som vil være rigeligt for de fleste og er måske den kogeplade som minder allermest om de helt traditionelle komfurer man havde tidligere. Her har man dog stadig opgraderet med en børnesikring og et touchpanel hvor du indstiller temperaturen. 

En keramisk kogeplade har den fordel at den er nem at renholde og hverken kræver særlig gastilførsel eller helt nye gryder og pander, som fx induktion gør det. Det er altså et godt valg, hvis det skal være så nemt som muligt, og uden den helt store udskrivning. 

Produktdetaljer for PKE645B17E

 • Kogefelter: 4
 • Bredde: 585 mm
 • Dybde: 513 mm
 • Ramme i rustfrit stål
Det kan vi lide:
 • Traditionelt design
 • Brugervenligt
 • Børnesikring

Witt WHF 67-5 – Den fleksible keramiske kogeplade

Er du også træt af at maden brænder på, eller når at blive kold, inden folk har sat sig til bords? Så vil du nok blive glad for den smarte keep warm funktion, som denne kogeplade har. På den måde slipper du for at have kogepladen rigtig tændt, men du kan stadig servere varm mad.

Derfor skal du vælge Witt WHF 67-5

Witt WHF 67-5 keramiske kogeplade er på trods af den rimelig almindelige størrelse, én af de mere fleksible kogeplader. På denne kogeplade kan to af kogefelterne nemlig udvides så de også passer til større gryder og pander. Det kan være en stor fordel hvis du en dag har alle de store gryder og pander i spil.

Alle kogepladerne har hver deres timerfunktion, så du kan uden problemer have gang i alle kogepladerne, helt uden at ende op med røg i køkkenet og fastbrændt mad. 

De 9 forskellige varmetrin, gør det nemt at tilpasse temperaturen til alt hvad du kan finde på at fremstille i dit køkken, du har altså rig mulighed for at udfolde dig kreativt. 

Den glatte overflade på denne kogeplade gør rengøringen til en leg og sørger for at kogepladen holder sig pæn i mange år fremover. 

Produktdetaljer for Witt WHF 67-5:

 • Kogefelter: 4
 • Keep warm funktion
 • Timerfunktion
 • Bredde: 590 mm
 • Dybde: 522 mm
Det kan vi lide:
 • Timerfunktion
 • Keep warm funktion
 • Mulighed for at udvide to af kogefelterne for ekstra fleksibel madlavning

Typer af keramiske kogeplader

Der er ikke så stor variation i keramiske kogeplader, som der er i visse andre ting, der kan dog være væsentlig forskel på dem alligevel. 

Grundlæggende findes der to forskellige typer keramiske kogeplader, en variant der bliver indbygget i bordet, og altså kommer separat fra ovnen og så den variant der sidder fast på ovnen og kommer som en samlet enhed. De fleste i dag bruger indbygningsmodellen, som i mange tilfælde skaber det bedste resultat, rent visuelt. Denne variant har også den fordel at det er langt nemmere at holde rent, fordi man får en glat overflade og der derfor ikke kan ryge noget ned ad siderne og sætte sig fast.

Den fritstående model er nem fordi den kommer i en samlet enhed, og er der gjort plads til den, er det lige til at skubbe den på plads, og sætte den til. Det er dog ikke ligeså visuelt pænt, og som nævnt er det også sværere at holde ordentligt rent, uden at skulle hive hele ovnen ud hver gang man har spildt noget. 

I denne test fokuserer vi på de keramiske kogeplader som bliver indbygget i bordet, da vi vurderer at det er den model de fleste efterhånden bruger. 

Hvilken keramisk kogeplade skal jeg vælge?

Nu har vi gennemgået en række forskellige keramiske kogeplader og analyseret hvad de forskellige kogeplader gør ekstra godt og hvad de egner sig til. 

Det kan være lidt af en jungle af finde ud af hvad der vil være det rette køb, men gør man lidt forarbejde, så ender man med et produkt man bliver meget gladere for. Dette forarbejde har vi gjort for dig, og forhåbentlig er du blevet meget klogere på de forskellige muligheder der findes på markedet. 

Inden du køber din nye keramiske kogeplade, er der en række ting du med fordel kan overveje, på den måde er du sikker på at få en kogeplade som opfylder netop dine ønsker og behov og som du kan have glæde af i mange mange år. 

Først og fremmest skal du overveje hvor mange kogefelter du har brug for. Er du typen der altid har gang i tusind gryder og pander på en gang, og elsker komplicerede retter og desserter med mange komponenter, eller har du bare en stor familie eller har ofte gæster på besøg til det helt store udtræk. Så er det måske værd at overveje en af de lidt større modeller med 5 kogefelter i stedet for 4, for på den måde at kunne have kreativ frihed til at udfolde dig som du ønsker. 

Laver du derimod ikke så meget mad, eller primært meget simple retter. Så vil de 4 standard kogefelter være ganske fint, og flere vil formentlig bare være unødvendigt. 

Det er også værd at overveje om du gerne vil have at din nye kogeplade har forskellige ekstra funktioner og indstillinger, som fx hold varm funktion, timer, ekstra mange varmeindstillinger eller andet. For nogle kan det være en kæmpe stor hjælp, da det minimerer det man selv skal tænke på, og man på mange måder får de bedste forudsætninger for at lave mad i verdensklasse. Hvor det for andre mest af alt er enten ligegyldigt eller måske endda et stressmoment, da de føler at de skal sætte sig ind i en masse mere eller mindre komplicerede funktioner, inden de kan tage kogepladen i brug. 

Man skal naturligvis også gøre op med sig selv, hvad man er villig til at bruge på sin nye kogeplade. Om man går efter det allerbedste, eller om det bare skal være en fornuftig kogeplade uden for mange dikkedarer og til en god pris. 

Testkilder

I denne test har vi brugt en masse forskellige kilder for at klæde dig bedst muligt på til dit køb. Vi har kigget på producenternes hjemmesider, ligesom vi har kigget på forskellige tests fra blandt andet Bolius og Forbrugerrådet Tænk, vi har også kigget på forskellige brugeranmeldelser fra ind og udland, på den måde er vi sikre på at du får købt en induktionskogeplade som passer til netop dit behov og som du kan få glæde af i mange år fremover.

Vi håber at du er blevet klogere på de forskellige muligheder, og at du føler dig godt rustet til at købe din nye induktionskogeplade.

Nogle af de kilder vi har brugt i denne test kommer her: 

Forbrugerrådet Tænk

Uvildig virksomhed som ikke har kommercielle interesser, men som udelukkende er interesserede i at vejlede brugerne bedst muligt i deres køb af forskellige ting til hjemmet. Tænk ved hvad de laver og leverer yderst valide tests. De vurderer forskellige produkter ud fra en række fastsatte kriterier. 

Bolius 

Platform der specialiserer sig i alt hvad der vedrører hjemmet og som udfører tests og giver gode råd til forskellige udfordringer. 

Konklusion

Vi har nu gennemgået alle de keramiske kogeplader, og kigget på hvad hver enkelt kogeplade gør ekstra godt og hvad de forskellige keramiske kogeplader hver især egner sig godt til. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i hvad det bedste køb er fordi der findes så mange muligheder, men forhåbentlig er du blevet klogere af at læse denne keramisk kogeplade test og føler dig godt rustet til at købe din nye kogeplade, og at købe den bedste i første omgang, så den ikke skal skiftes ud igen foreløbig. 

Vinderen af vores keramisk kogeplade test er Siemens ET651HE17E, denne kogeplade har vi valgt da det er en rigtig fin kogeplade der kan alt det den skal. Det er en standardstørrelse med fire kogezoner, som passer ind i alle husholdninger. 

En anden kogeplade der er værd at fremhæve er Gorenje ECT620CSC, som med sine fire kogezoner, hvor en af dem er mulig at udvide og en lang række praktiske funktioner, vil lette madlavningen betragteligt og som vil hjælpe dig med at opnå succes med maden hver eneste dag.