Køkkenvægt Test – Vi sammenligner de 6 bedste køkkenvægte (2022)

1
Beurer KS52

Denne digitale køkkenvægt fra Beurer KS52 er den bedste køkkenvægt i denne artikel, fordi den er mere end bare end vægt. Den kan både hænge på væggen eller være foldet sammen nede i skuffen, så den ikke er i vejen eller fylder for meget. Derfor er den perfekt til det lille køkken, hvor der skal tænkes over pladsen. Derfor skal du vælge Beurer KS52 Skal du måle helt præcist, så er det denne vægt, om…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beurer KS52 299 DKK Well
Wilfa KW-4 Køkkenvægt 199,95 DKK BageBixen.dk
Dulton Køkkenvægt
Soehnle Page Profi 300 Køkkenvægt 250 DKK happii.dk
Soehnle genio køkkenvægt
OBH Nordica Balance 5000 221 DKK happii.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes mange forskellige køkkenvægte på markedet og i forskellige prisklasser, så hvilken passer til dig? Der findes både digitale og analog køkkenvægte, og nogle er pladsbesparende, mens andre fortjener en plads på køkkenbordet grundet deres flotte design. En vægt er typisk et redskab, som nødvendigvis ikke bruges hver dag, men som skal være en del af køkkenet. Hvis du skal begive dig ud i nye opskrifter, så er en vægt typisk nødvendig. Derfor gennemgår vi 6 forskellige køkkenvægte på markedet og nederst i artiklen gennemgår vi, hvilke ting du skal huske at kigge efter når du går på jagt efter en køkkenvægt.

Kort resultat af testen

Testvinderen er Beurer KS52, da det er en alsidig vægt, som kan veje i både g, Ib:oz, ml og floz. Prisen er fornuftig, og det smarte design gør endda at du kan have den hængende på væggen, så den altid er i nærheden. Den kan også nemt foldes sammen, så den ikke fylder så meget nede i køkkenskuffen. Køkkenvægten kan veje op til 5 kg med vægtinterval på 1 gram.

Wilfa KW-4 er den bedste køkkenvægt til prisen, da den både er brugervenlig, præcis og har en god pris. Derudover har den et stort LCD-display, og kan måle g, oz og vandmængder. Det er muligt at veje op til 5 kg med vægtinterval på 1 gram. Derudover, så står den også stabilt, da den har skridsikre gummifødder.

Wesco Retro er den bedste analog/mekaniske vægt i denne artikel om køkkenvægte, da den har et lækkert retro-design, og kan måle op til 4 kg. Derudover fungerer denne køkkenvægt også som et ur. Den fortjener helt sikkert en plads på køkkenbordet med dens lækre design.

Hvilken køkkenvægt skal jeg vælge?

Den digitale køkkenvægt er typisk den mest udbredte køkkenvægt til den private husholdning, hvorfor de fleste køkkenvægte i denne artikel også er digitale. Analog/mekaniske køkkenvægte er ikke så udbredte længere, men findes dog stadig på markedet. Wesco Retro er en analog/mekaniske køkkenvægt, som er beskrevet længere nede i artiklen. Derudover så er nogle køkkenvægte også pladsbesparende, da de kan foldes sammen eller endda hænge på væggen, så har du et lille køkken og har brug for en vægt, så er det helt klart sådan en vægt, som du skal lede efter.

I denne artikel har vi også skrevet om nogle køkkenvægte, som er pladsbesparende, så det er bare om at læse, så du kan finde den køkkenvægt, der passer bedst til dit køkken.

Beurer KS52 – Bedste digitale køkkenvægt

Denne digitale køkkenvægt fra Beurer KS52 er den bedste køkkenvægt i denne artikel, fordi den er mere end bare end vægt. Den kan både hænge på væggen eller være foldet sammen nede i skuffen, så den ikke er i vejen eller fylder for meget. Derfor er den perfekt til det lille køkken, hvor der skal tænkes over pladsen.

Derfor skal du vælge Beurer KS52

Skal du måle helt præcist, så er det denne vægt, om du skal investere i. Den kan veje op til 5 kilo og vægtintervallet er 1 gram. Du kan selv vælge, hvilken måleenhed du vil veje i, da den har g, Ib:oz, ml, floz. Derfor bliver det med Beurer KS52 nemt at veje helt lette ting, men også store kvantiteter.

Beurer har tænkt meget over designet på denne vægt, fordi den nettop er lavet til at skulle hænge på væggen. Vægten er hvid og selve displayet er lavet i gråt med 3 hvide knapper, som er nemme at trykke på selv med fx dej på hænderne. Selve vejeplatformen er lavet i glas, så det er nemt at rengøre den. Altså et helt simpelt design, som også kan foldes sammen, så man næsten ikke lægger mærke til den når den hænger på væggen. Selvom du ikke har den på væggen, så fylder den næsten ikke noget nede i din køkkenskuffe, da den kan foldes praktisk sammen.

Som nævnt, Det er ikke kun en vægt, hvilket betyder, at den også har dato og tids-funktion. Den kan altså bruges til tidstagning, hvilket gør den endnu mere praktisk, hvis den hænger på væggen, så du har det hele lige der, hvor der er brug for det.

Vægten slukker automatisk efter noget tid, hvis ikke den er blevet brugt.

Den er desuden også udstyret med tara-funktion, hvilket betyder, at du kan nulstille vægten under brug, hvilket specielt er brugbart under fx bagning og madlavning.

Køkkenvægten bruger 2 x AA batterier, og der medfølger allerede nogle i pakken, når du køber den, så du kan bruge den direkte i køkkenet uden at skulle lede efter batterier.

Alt i alt, så er dette en brugervenlig køkkenvægt, som altid er lige ved hånden.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 5 kilo
 • Vægtinterval: 1 gram
 • Måleenheder: g/Ib:oz/ml/floz
 • On/off/tara funktion
 • Dato og tid
 • Størrelse: 22,5 x 16 x 5,3 cm (når den er foldet ud)
 • 1,5V AA batterier
Det kan vi lide:
 • Med vægmodul kan den være overalt uden at optage for meget plads og samtidig være lige for hånden.
 • Sammenklappelig, så den er pladsbesparende selv til små skabe og skuffer.
 • Har også indbygget tidstagning-funktion

Wilfa KW-4 Køkkenvægt – Bedste køkkenvægt til prisen

Køkkenvægten fra Wilfa er både brugervenlig, nem og billig, så du nemt og hurtigt kan få bagt kager, brød eller andet. Den vejer med stor nøjagtighed, så du kan være sikker på, at der kommer det rigtige i dejen. Derudover, så er den fremstillet af rustfrit stål, så den nemt kan rengøres.

Derfor skal du vælge Wilfa KW-4

Wilfa KW-4 er en simpel køkkenvægt i rustfrit stål, som både kan veje g og ox. Du kan veje op til 5 kg med et vægtinterval på 1 gram, derudover er det også muligt at veje vandmængder. Designet er stilrent med overfladen i rustfrit stål med gummifødder under, så den forbliver hvor den skal. Området med  displayet er sort. Forneden er der to knapper – den ene er til at skifte måleenhed og den anden er en tænd/sluk- og taraknap.

Den har et stort LCD-display, hvilket gør det nemt af aflæse vægten.

Da køkkenvægten er udstyret med tara-funktion, så betyder det, at du kan nulstille vægten under brug, hvilket specielt er brugbart under fx bagning og madlavning.

Den slukker automatisk efter noget tid, hvor den ikke har været i brug, så du sparer på batterierne når den ikke er i brug.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 5 kg
 • Vægtinterval: 1 gram
 • Kan måle vandmængde
 • Vægtenheder: g/oz
 • Mål: 16 x 23 x 1,4 cm
Det kan vi lide:
 • Stort display, som er let at aflæse
 • Skridsikre gummifødder
 • Brugervenlig, præcis og billig

Dulton Køkkenvægt – Bedste analog / mekanisk køkkenvægt

De fleste vægt, som er på markedet i dag, er typisk digitale, men der er altså noget charmerende over denne retro køkkenvægt fra mærket Dulton. Produktet findes i forskellige farver, så du har mulighed for at finde en, der passer til din stil. Helt generelt er denne model ideel til dig, der gerne vil pifte køkkenbordet en smule op.

Derfor skal du vælge en Dulton Køkkenvægt

Hvis du leder efter en god mekanisk køkkenvægt frem for de digitale varianter, så skal du investere i denne model fra mærket Dulton. Produktet er udviklet til at kunne veje op mod 3 kg og har en aftagelig skål, så du kan hælde ingredienser i skålen, uden at skulle være nervøs for, at det ryger ud over hele bordet.

Det er let at aflæse mængden på vægten, da produktet er udviklet med en stor måleenhed. Pilen indikerer med god præcision, hvor meget indhold der er i skålen.

Dette er en køkkenvægt, som fortjener at stå fremme på køkkenbordet, fordi den er udviklet med et anderledes design end de fleste andre køkkenvægte. Den har således en retro opbygning, hvilket passer godt til, at det er en mekanisk køkkenvægt. Du har endda mulighed for at købe produktet i flere forskellige farver, så det er helt op til dig, om du vil have en hvid, blå, grøn etc. model.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 3 kg.
 • Retro design
 • Fås i flere farver
 • Mål (HxB) 24 x 12 cm
Det kan vi lide:
 • Velfungerende analog / mekanisk køkkenvægt
 • Udviklet med et retro design, der kommer i flere farver
 • Skålen er aftagelig

Soehnle Page Profi 300 Køkkenvægt – Den bedste multifunktionelle køkkenvægt

Denne model er en fin digital vægt fra mærket Soehnle, som er produceret i et enkelt design. Du har mulighed for at købe produktet i forskellige farver, men for alle typer gælder det, at vejeplatformen er lavet af glas. Du kan være sikker på, at denne vægt måler præcist, da dens vægtinterval er på ét gram. Derudover kan den også benyttes som vægur.

Derfor skal du vælge en Soehnle Page Profi 300 Køkkenvægt

Du kan udmærket investere i denne køkkenvægt fra mærket Soehnle, hvis du gerne vil have en køkkenvægt, der kan benyttes til mere end blot at veje ingredienser. Produktet kan nemlig benyttes som et ur, når den ikke benyttes til vejning. På den måde har du et optimal tidsoverblik, når du står i køkkenet.

Produktet har et fint og pladsbesparende design, der ser yderst stilrent ud. Overfladen er af glas, men du har mulighed for at købe produktet i flere forskellige nuancer. På den måde kan du få en model, der passer til dit køkken. Overfladen gøres let rent med en fugtig klud.

Det er intet problem at læse, hvad der står på displayet, da dette er et letlæseligt LCD display. Produktet er desuden energibesparende, da det automatisk slukker, når det ikke er i brug.

Produktet er udviklet med en tarafunktion, hvilket sikrer, at du kan nulstille vejningen undervejs. Den kan måle op til 20 kg med en præcision på 1 grams nøjagtighed. Dette gør modellen ideel til selv vejning af krydderier. Du kan indstille maskinen til at vise vejning i g/kg eller oz/lb

Denne Page Profi køkkenvægt fra Soehnle er altså en brugervenlig model med mange funktionelle funktioner, der har til formål at gøre vejning af ingredienser så nemt som muligt.

Det kan vi lide:
 • Kan benyttes som vægur, når den ikke bliver brugt til vejning
 • Vejer op til 20 kg med 1 grams nøjagtighed
 • Mulighed for at indstille til både g/kg og oz/lb
 • Automatisk sluk og letlæseligt display

Soehnle genio køkkenvægt – Bedste kompakte køkkenvægt

Dette er den anden Soehnle køkkenvægt i denne artikel, og leder du efter en vægt, som næsten ikke fylder noget, så er det denne du skal vælge. Den er praktisk og lille, så den ikke fylder særlig meget i køkkenskuffen og du kan have plads til flere ting i skuffen.

Derfor skal du vælge Soehnle Genio

Du folder nemt vægten ud når du skal bruge den, og folder den nemt sammen igen, når du er færdig med at bruge den. Den er udstyret med magnet, så den ikke bare åbner, når den ikke er i brug. Derudover er overfladen lavet af glas, så du kan nemt rengøre den med en let fugtig klud.

Designet er enkelt med et gråt mønster, og så har den en LCD-display og to knapper, hvor den ene er tænd/sluk-knappen og den anden knap er tara-funktionen, hvilket betyder, at du kan nulstille vægten under brug, hvilket specielt er brugbart under fx bagning og madlavning.

Den slukker automatisk efter brug, så du sparer på batterierne når den ikke er i brug, og når du folder den ud, så tænder den også automatisk.

Du skal ikke lade dig snyde af dens lille størrelse, fordi den kan måle op til 5 kg og har vægtinterval på 1 gram, så den er meget præcis.

Soehnle Genio har op til 5 års garanti, så hvis du oplever problemer, er det bare om at kontakte butikken, hvor den er købt.

Der medfølger batterier i pakken når du køber den, men på sigt, så skal du vide, at den bruger 1x3V CR 2430.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 5 kg
 • Vægtinterval: 1 gram
 • Autosluk
 • Tarafunktion
 • Garanti: 5 år
 • Batterier: 1x3V CR 2430
Det kan vi lide:
 • Kan foldes helt sammen, så den næsten ikke fylder noget i køkkenet
 • Magnetlås, så den ikke folder sig ud, når den ikke er i brug
 • Tænder automatisk når den foldes ud

OBH Nordica Balance 5000 – Vægten, der bare fungerer

OBH nordica er jo kendt for at lave elektriske køkkenapparater, og derfor har de naturligvis også et bredt sortiment af køkkenvægte. Balance 500 er en digital køkkenvægt, og har fået yderst gode anmeldelser fra Forbrugerrådet Tænk, hvor de kategoriserer den til at være “Meget god”, og scorer 90% ud af 100%.

Det kan vi lide:
 • Derfor skal du vælge OBH Nordica Balance 5000
 • Dette er en stilren og enkel køkkenvægt med en belægning af rustfrit stål, som beskytter mod fingeraftryk, og så er den nem at rengøre. Derudover er den kun 14 millimeter tyk, så den fylder ikke særlig meget nede i skuffen.
 • Du kan eje op til 5 kg med denne vægt, og vægtintervallet er 1 gram. Den er udstyret med en LCD-display og to knapper, hvor den ene er tænd/sluk- og taraknappen og den anden knap bruges til at skifte måleenhed. Du kan både veje g, fl:ox, ib:oz og ml.
 • Da køkkenvægten er udstyret med tara-funktion, så betyder det, at du kan nulstille vægten under brug, hvilket specielt er brugbart under fx bagning og madlavning.
 • Den slukker automatisk efter 60 sekunder, hvor den ikke har været i brug, så du sparer på batterierne når den ikke er i brug.
 • Forbrugerrådet Tænk giver den faktisk “Meget god” næsten gennem hele deres test. De tester for vejning, brugervenlighed og byggekvalitet. Ifølge Tænk, så er vægten meget nøjagtig og det samme gælder følsomheden. Ser vi på brugervenligheden, er manualen fin, nem at opsætte og nem at rengøre. Tænk tester, som sagt, også byggekvaliteten og den indeholder en faldtest, hvilket den klarer helt fint og uden problemer, da den ikke fik nogen skader.
 • Den bruger 3 stk. miljøvenlige 3V lithium batterier, og der medfølger nogle i pakken, så du kan tage køkkenvægten i brug med det samme efter, at du har købt den.
 • Produktdetaljer:
 • Kapacitet: 5 kg
 • Vægtinterval: 1 gram
 • LCD-dispay
 • Tara-funktion
 • Batterier: 3 stk. miljøvenlige 3V lithium batterier.
 • Mål: 1,4 x 20 x 20 cm

Hvad skal jeg vide, når jeg skal købe en køkkenvægt?

Køkkenvægt er helt sikkert ikke det mest komplicerede produkt, men der findes mange på markedet, så hvilken passer til dig køkken og hvad skal du lede efter når du skal ud og finde en ny køkkenvægt?

Dette er 3 gode bud på, hvad du skal bestemme dig for inden du investerer i din nye køkkenvægt

 • Digital eller analog/mekanisk?
 • Hvad skal kapaciteten og vægtintervallet være?
 • Hvilke måleenheder skal den have?
 • Designet – skal den være pladsbesparende?

Digital eller analog/mekanisk?

Skal din nye vægt være digital eller analog/mekanisk? Som nævnt tidligere, så er det mest normale i dag digitalvægt. De er rigtig præcis, fylder ikke særlig meget og kan typisk nulstilles. En analog/mekanisk køkkenvægt fylder typisk en del mere, men har den et flot design, så gør det jo ikke noget.

Hvad skal kapaciteten og vægtintervallet være?

Hvor meget skal den kunne veje? Det mest typiske for digitale køkkenvægte er omkring 5 kg med et vægtinterval på 1 gram, men husk altid at tjekke, hvad der står om vægten, så du ikke kommer hjem med en vægt, som kun kan veje 4 kg og du har brug for 5 kg.

Hvilke måleenheder skal den have?

Dette er meget forskellige fra vægt til vægt, og dem du køber i Danmark måler selvfølgelig typisk altid i gram, men laver du opskrifter lavet i udlandet, så er det nødvendigt med en vægt, som måde kan måle g, Ib:oz, ml og floz. Måske er det en hjælp for andre er det bare i vejen – det kommer helt an på hvad du skal bruge din køkkenvægt til.

Designet – skal den være pladsbesparende?

Hvordan skal designet være? Skal den være nem at rengøre, pladsbesparende eller ønsker du at have den stående fremme på køkkenbordet? Mange køkkenvægte har enten en glasoverflade eller lavet af rustfrit stål fx med en belægning som beskytter mod fedtede fingre, så de nemt kan rengøres.

Andre køkkenvægte har til formål at være pladsbesparende, da de nemt kan foldes sammen, så de ikke fylder noget eller kan ligge i en bestikskuffe. Det er super smart for det lille køkken, og nogle firmaer er endda begyndt at lave køkkenvægte, som kan hænge på væggen, hvor de altid er tilgængelige, men samtidig ikke fylder særlig meget.

Test kilder

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk lavede i 2016 en omfattende test af 14 forskellige køkkenvægte på markedet, hvor de bl.a. testede for brugervenlig, vejeegenskaber og byggekvalitet. Der er selvfølgelig blevet taget højde for deres test i denne artikel, og vi har specielt brugt oplysninger om køkkenvægten fra OBH Nordica Balance 5000.

Konklusion

Beurer KS52 er testvinderen i denne artikel, og er en digital vægt, som både kan foldes sammen og/eller hænge på væggen, så den altid er i nærheden. Derudover er prisen også ganske fornuftig, og den kan veje op til 5 kg med vægtintervaller på 1 gram, så den er godt til præcis vejning. Der er indbygget tara-funktion, så det er muligt at nulstille den under brug.

Wilfa KW-4 er bedste køkkenvægt til prisen i denne artikel, og det er både en brugervenlig, præcis og alsidig vægt med et stort LCD-display. Den kan både måle g og oz og vandmængder. Den kan måle op til 5 kg og vægtinterval på 1 gram. Den er også udstyret med tara-funktion, så du kan nulstille vægten under brug, hvilket specielt er smart når der bages eller under madlavning. Derudover, så står den også stabilt, da den har skridsikre gummifødder.

Den bedste analog/mekaniske vægt i denne artikel om køkkenvægte er Wesco Retro, som har et lækkert retro-design, og kan måle op til 4 kg. Derudover fungerer denne køkkenvægt også som et ur. Den fortjener en plads på køkkenbordet med dens lækre design.

Soehnle Flip er en simpel og helt normal vægt, som kan måle op til 5000 gram eller 5000 ml. Designet er enkelt og den fylder ikke særlig meget, hvilket betyder at du nemt kan opbevare den i køkkenskuffen uden at den optager for meget plads. Den har også tara-funktion, så du kan nulstille vægten under brug.

Soehnle Genio er den bedste kompakte køkkenvægt i denne artikel, fordi den kan foldes sammen, så den passer i bestikskuffen, så har du et lille køkken, så er det klart denne du skal investere i – og prisen er ganske fornuftig. Du kan veje op til 5 kg med vægtinterval på 1 gram. Den tænder og slukker automatisk når den foldes ud og sammen.

OBH nordica Balance 5000 er en nem og simpel køkkenvægt, som bare fungerer. Den kan måle op til 5 kg med vægtinterval på 1 gram. Den får rigtig gode anmeldelser af Forbrugerrådet Tænk, da den både er brugervenlig, vejer præcist og er af god kvalitet. Derudover kan du både veje i g, fl:ox, ib:oz og ml., og den der udstyret med tara-funktion, så du kan nulstille den under brug. Ønsker du dig en vægt, som bare fungerer, så er dette et rigtig godt bud, og prisen er god!

Jeg håber, at denne artikel har hjulpet dig med at finde den rette køkkenvægt til dit køkken.