Brødkniv – Se de 5 bedste brødknive i test (2022)
BEDSTE I TEST
Global G-9R Brødkniv 22 CM
Kokkekniven fra MAC er på trods af sin beskedne pris, en virkelig god kniv som du kan have glæde af i mange år fremover. Knivene bliver smedet i Sakai, Japan og bliver tilmed håndslebet og…
En kokkekniv er en af de få ting, der er fuldstændig umuligt at undvære i et køkken. En skarp kniv. Medmindre du kun kører microbølgestilen, så er en skarp kniv udgangspunktet for alt andet du kan finde på at foretage dig i dit køkken, hvad end der skal snittes grøntsager, skæres kød, hakkes krydderurter og nødder, en god kniv klarer det hele.
Men hvad er en god kokkekniv egentlig? Hvad en god kokkekniv er kan være svært at svare entydigt på, da det i høj grad afhænger af hvad netop dine præferencer er og hvad kniven primært skal bruges til. Det helt korte svar er naturligvis at en god kokkekniv er skarp, så den kan klare alle opgaver, uden at du skal stå og nærmest save råvarerne over, fordi bladet er sløvt. Livet er simpelthen for kort til sløve knive.
I denne test gennemgår vi en række forskellige kokkeknive og uddyber hvilke knive der er gode til hvilke behov. Læser du hele artiklen, skulle du altså gerne ende med at være væsentligt klogere på kokkeknive end da du startede læsningen.
Har du ikke tid til at læse hele teksten, så kommer her et kort resultat af vores analyse.
Bedste kokkekniv: Chef BK-80 Kokkekniv
Vi har valgt denne kokkekniv som bedst i test kokkekniv, det har vi da det er en virkelig god allround kniv, som kan bruges til stort set alle opgaver i dit køkken. Den er skarp, robust og er håndslebet og kvalitetssikret inden den forlader produktionen, og så er prisen samtidig yderst overkommelig. En kniv der vil være en stor hjælp i stort set alle husholdninger og som kan holde mange år, hvis den bliver vedligeholdt og behandlet ordentligt.
Findes der forskellige typer kokkeknive?
Der findes mange forskellige typer kokkeknive. Knivene kan variere meget i både vægt, længde på klingen, hvilke materialer de er fremstillet i og naturligvis også designet. Materialet en kniv er fremstillet i, virker måske ikke umiddelbart helt vildt vigtigt, men det gør en kæmpe forskel for det færdige resultat, som man især bemærker, hvis man bruger mange timer på at lave alverdens lækre sager i sit køkken.
Skærer du en gulerod eller lidt kylling engang imellem, betyder det knapt så meget. Som nævnt findes der flere forskellige typer kokkeknive, nogle er fx håndsmedet og er autentisk japansk håndværk, hvor andre er fremstillet noget mere simpelt.
Der kan også være forskel på hvordan klingen ser ud, på mange japanske knive er der fx brugt en metode der hedder Tsuchime og som giver mange japanske knive et meget karakteristisk udseende, hvor klingen ser nærmest hamret ud. Denne metode gør både noget for designet, men gør også at maden klæber mindre til klingen, og derfor gør kniven mere effektiv og hurtig.
Herunder vil vi gennemgå en række forskellige kokkeknive og uddybe hvilke fordele de hver især har, ligesom vi i slutningen af teksten vil dele tips og tricks til hvad der er vigtigt at være opmærksom på når du køber en kokkekniv. På den måde er du helt sikker på at få købt en kniv, som du kan have glæde af mange år i fremtiden.
Kokkekniven fra MAC er på trods af sin beskedne pris, en virkelig god kniv som du kan have glæde af i mange år fremover. Knivene bliver smedet i Sakai, Japan og bliver tilmed håndslebet og kontrolleret, inden de forlader produktionen, på den måde er virksomheden sikre på at alle knive overholder deres høje standarder.
Chef BK-80 Kokkekniv fra Mac, er en kokkekniv af yderst høj kvalitet. Den er fremstillet i rustfrit stål med en skaft i lamineret birk og er en kniv der holder sig skarp, selvom den bliver brugt flittigt. Denne kokkekniv er en god allround kniv, som kan bruges til stort set alt i dit køkken.
Både kød, fintsnittede grøntsager, glatte tomater skærer den med lethed – eller hvad med en håndhakket tartar, eller sashimi til din sushi. Denne kniv klarer det hele uden problemer. Samtlige knive fra MAC bliver håndslebet og kontrolleret, inden de forlader produktionen, så du kan være sikker på at din kniv er helt skarp og i orden ved køb.
Knivene fra MAC har et højt kulindhold, som sikrer at knivene holder sig skarpe længe og så er de samtidig rustfrie. Det er altså bestemt ikke uden grund, at både vi og forbrugerrådet Tænk, har udråbt denne kniv til at være den bedste kokkekniv, særligt ikke taget den relativt beskedne pris i betragtning. Her får du altså virkelig meget kniv for pengene.
Produktdetaljer for Chef BK-80 Kokkekniv
Kokkekniven fra schweiziske Victorinox udmærker sig især ved den yderst rimelige pris, her får man virkelig meget kniv for ret beskedne penge, men du får samtidig en kniv som kan bruges til det hele, er god at holde på, selv når skaftet bliver vådt og som nemt holder sig ultra skarp ved at slibe den med jævne mellemrum.
Schweiziske Victorinox er for mange primært kendt for deres schweizerknive, som er yderst populære, og med god grund. Men det er en skam at mange ikke er opmærksomme på hvad Victorinox ellers producerer, da de fx også laver yderst fornuftige køkkenknive, og tilmed til priser hvor alle kan være med. Du behøver altså ikke nødvendigvis at tage hul på pensionsopsparingen, for at få råd til en god kniv som kan bruges i din hverdag.
Kniven her, ligger på en pris hvor alle kan være med, og så får du samtidig en god, holdbar og skarp kniv. Kniven her er udstyret med et skaft af fibrox, som gør at kniven også er god at holde på, selv når skaftet bliver vådt.
Bladet er fremstillet i rustfrit stål, så det er ekstra holdbart i brug og du behøver ikke at frygte, hvis du en enkelt gang får smidt kniven i opvaskemaskinen – selvom det naturligvis ikke anbefales, da knivene bliver sløve af det.
Produktdetaljer for Swiss Classic Kokkekniv 6.8003.19
Kokkekniven fra danske Kirk+Maarbjerg udmærker sig ved sit ekstra lange blad, hvilket gør denne kokkekniv yderst velegnet til at hakke og snitte større mængder råvarer. Hvor det kan være vanskeligt med en almindelig størrelse kniv, fx at snitte et stort hoved kål, går det så let som ingenting med denne kniv.
Kokkekniven Endeavour fra Kirk+Maarbjerg er oplagt til dig der ofte hakker og snitter større mængder råvarer, og kan føle at de mindre blade begrænser dig. Den store størrelse og den relativt høje vægt, gør at kniven gør en stor del af arbejdet for dig, og at du dermed bare skal føre den. Den ligger tungt og godt i hånden, hvilket giver kniven en form for autoritet. Kniven egner sig virkelig godt til at hakke krydderurter, kål, salat og lignende, som den ordner på ingen tid.
Kniven er af dansk design, hvilket for mange vil være en fordel, især når der samtidig er tale om en kniv af høj kvalitet. Denne kokkekniv er fremstillet i damaskusstål og bladet består af hele 33 lag sammensmedet stål på hver side af knivbladet.
Denne behandling giver knivene deres karakteristiske udseende og gør dem ekstremt holdbare og skarpe. Producenten anbefaler at der bruges et keramisk strygestål, fremfor et traditionelt, da et traditionelt strygestål, kan få æggen til at chippe. Når knivene skal slibes rigtigt, anbefales der en professionel knivslibning.
Produktdetaljer for Endeavour kokkekniv
Kokkekniven fra Elite er en smukt fremstillet kniv, der er smedet af hele 37 lag damaskusstål, hvilket gør den både ekstremt holdbar og ekstremt skarp. Hårdheden på 60 Hrc gør at kniven holder sig skarp ekstra længe, så længe at producenten tilbyder en skarphedsgaranti på 1 år.
Elite Japansk Gyuto kokkekniv er en god allround kokkekniv som kan bruges til alle opgaver i din hverdag. Kniven er smedet af hele 37 lag VG-10 damaskusstål, hvilket gør den ekstremt skarp og holdbar. Det japanske knivstål VG-10 er testet som noget af det bedste indenfor rustfri knive.
Foruden den store skarphed, er denne kniv enorm lækkert designet og vil klæde alle designbevidste køkkener. Det hamrede design på bladet kaldes Tsuchime, og er en traditionel japansk måde at fremstille knive på. Tsuchime giver kniven det karakteriske og meget indbydende udseende som giver fornemmelsen af den håndsmedede japanske kniv. Tsuchime gør ikke kun noget godt for designet, men også for brugen af kniven, da det gør at maden i mindre grad klistrer fast til klingen.
Skaftet i rosentræ fuldender det indbydende design og sørger for at kniven ligger godt i hånden og gør alt køkkenarbejde til en kæmpe fornøjelse.
Produktdetaljer for Elite Japansk Gyuto