Bedste Kummefryser Test (2022)

1
Electrolux EC3131AOW

Kummefryseren fra Electrolux er vores testvinder, det er den fordi det er en virkelig god kummefryser med mange gode ekstra funktioner, såsom anti frost teknologi, hurtigfrys funktion og en temperaturalarm der fortæller hvis fryseren bliver for varm. Alle yderst brugbare funktioner som gør at du får større glæde af din fryser. Derfor skal du vælge Electrolux EC3131AOW Denne kummefryser fra Electrolux er foruden at være vores testvinder, også udvalgt som forbrugerrådet Tænks testvinder i en…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Electrolux EC3131AOW
Scandomestic BSW357A+
Gram FB 3099-90
Whirlpool WHM4611
Blomberg FRM 1961
Electrolux EC2231AOW
Whirlpool WHS1021
Candy CFU 050 E

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En god kummefryser er selvsagt en der fryser din mad. Udover det kan der være stor forskel på hvad der er en god kummefryser for dig, og for naboen eller kollegaen. Hvad en god kummefryser er, afhænger nemlig i høj grad af netop dit behov. En god kummefryser skal naturligvis fryse din mad, men skal også gerne gøre det med optimal hastighed. Især hvis du køber meget stort ind, er det en vigtig ting at tage med i sine overvejelser, hvor meget en given kummefryser kan indfryse på et døgn. Hvis du fx køber 50 kg kød og fryseren kun kan håndtere 15 kg pr døgn, så bliver din mad ikke frosset hensigtsmæssigt, og temperaturen i fryseren vil stige, hvilket påvirker både holdbarheden og kvaliteten af dine opbevarede frostvarer. En kummefryser kan være en virkelig god investering, da den på sigt kan spare dig både tid og penge, fordi du kan købe ind i større mængder på en gang. Det gør det nemt at lave ekstra store portioner mad på en gang, og derefter fryse det ned i mindre portioner, så det altid er lige til at tage mad op ad fryseren, hvis man kommer hjem efter en lang og travl dag, og ikke orker at lave mad. Der er ofte også gode penge at spare ved at købe stort ind, fordi du da får mængderabat. Der er en kummefryser en genial opfindelse, fordi du så slipper for at ase og mase din indkøbte mad, ind i en allerede overfyldt fryser.

Findes der forskellige typer af kummefrysere?

Der findes få forskellige typer af kummefrysere, da en kummefryser typisk er en fritstående fryser, der er større i bredden end i højden. Lidt ligesom en lav bred kommode. Du kan dog også få nogle der er opretstående, som stadig kategoriseres som kummefrysere, men som udgangspunkt er en kummefryser altså en bred og ikke ret høj fryser som du kigger ned i og ikke ind i, ligesom et køleskab. 

Resultat af testen

Herunder kommer en analyse af de forskellige udvalgte kummefrysere i vores test, de er alle egnet til noget forskelligt, hvorfor det kan være svært at give et entydigt svar på hvad den bedste kummefryser er. Vi har dog valgt vores testvinder ud fra både funktionalitet og hvad en gennemsnitshusholdning har af behov. Hvis du ikke har tid til at læse hele testen, kommer der her et kort svar på vores testvinder. Der er dog virkelig meget nyttig info at hente i teksten og til sidst kommer vi med gode råd til hvad du skal kigge på og være opmærksom på ved køb af en kummefryser.

Electrolux EC3131AOW – Bedste kummefryser

Kummefryseren fra Electrolux er vores testvinder, det er den fordi det er en virkelig god kummefryser med mange gode ekstra funktioner, såsom anti frost teknologi, hurtigfrys funktion og en temperaturalarm der fortæller hvis fryseren bliver for varm. Alle yderst brugbare funktioner som gør at du får større glæde af din fryser.

Derfor skal du vælge Electrolux EC3131AOW

Denne kummefryser fra Electrolux er foruden at være vores testvinder, også udvalgt som forbrugerrådet Tænks testvinder i en stor fryser test. Det er en god garanti for at du får en fryser du kan have glæde af, mange år fremover. Fryseren rummer hele 292 liter, men er grundet spaceplus designet kompakt i sin størrelse, dog uden at gå på kompromis med opbevaringspladsen indeni. Fryseren er udstyret med yderst praktiske funktioner som fx hurtigfrys funktion, så du på ingen tid kan få kølet dine madvarer ned, ligesom den har en temperaturalarm, som fortæller hvis temperaturen i fryseren er blevet for høj. På den måde slipper du for at bekymre dig unødigt for om alt virker som det skal. Low frost teknologien sikrer at du ikke behøver at bruge din tid på at afrime fryseren andet end én gang hvert femte år, hvilket må siges at være en overkommelig opgave. Vi har altså at gøre med en fryser som gør det nemt og bekvemt at opbevare større mængder frostvarer og som tilmed fortæller hvis der er noget der ikke er som det skal være. 

Produktdetaljer for Electrolux EC3131AOW

 • A++
 • 292 liter
 • 43 DB
 • Temperaturalarm
 • Low frost teknologi
 • Hurtigfrys funktion
Det kan vi lide:
 • Hurtigfrys funktion
 • Alarm der fortæller hvis temperaturen er blevet for høj
 • Spaceplus gør fryseren mere kompakt, uden at gå på kompromis med pladsen indeni

Scandomestic BSW357A+ – Den ukomplicerede

Kummefryseren fra Scandomestic, er en god kummefryser til dig der foretrækker dine hårde hvidevarer så ukomplicerede som muligt, uden en masse ekstrafunktioner. Denne kummefryser fryser din mad som den skal og gør ud over det ikke super meget væsen af sig. Det er altså en fin model uden så mange dikkedarer.

Derfor skal du vælge Scandomestic BSW357A+

Kummefryseren fra Scandomestic er en god basis fryser, den er ukompliceret og gør det den skal, uden at være prangende. Det er ikke en blærerøvsfryser, men en fryser til dig der er ligeglad med en masse ekstra funktioner, og bare gerne vil have at den gør det den skal, nemlig at fryse din mad. Fryseren har en kapacitet på 283 liter, hvilket ikke er kæmpe stort, men stadig rigeligt til de fleste husholdninger. Denne kummefryser kan indfryse op til 13 kg mad i døgnet, hvilket igen ikke hører til helt i toppen, men som for langt de fleste husholdninger vil være ganske fint. Det er trods alt de færreste der køber hele parterede dyr, der skal fryses ned på en gang. Fryseren fra Scandomestic, er uden antifrys, så du skal selv afrime den, for at den beholder sin ydeevne. Denne kummefryser har en lydniveau på 50 DB, hvilket omtrent svarer til en almindelig samtale og en energiklasse på A+ hvilket gør den til et fint køb i forhold til energi.

Produktdetaljer for Scandomestic BSW357A+

 • A+
 • 283 l
 • 50 DB
 • Ingen anti frost
 • Indfrysningskapacitet på 13 kg
Det kan vi lide:
 • Ukompliceret kummefryser uden dikkedarer
 • Lav pris
 • God plads

Gram FB 3099-90 – Til den store familie

Denne kummefryser fra Gram er oplagt til den store familie. Den har en frysekapacitet på hele 302 liter, hvilket gør den genial til store mængder frostvarer. Fryseren kan indfryse 20 kg pr døgn, hvilket gør den effektiv til større mængder, så dine fødevarer hurtigt når den rette temperatur. 

Derfor skal du vælge Gram FB 3099-90

Kummefryseren fra Gram er udstyret med praktisk LED belysning, så du nemt kan se dine varer i fryseren og kan få overblik over hvad du har deri. Fryseren kan tåle helt ned til -15 graders rumtemperatur, så den er også oplagt hvis den skal stå et meget koldt sted. Denne fryser har et lydniveau på 40 DB så det er ikke en lyd der generer i din hverdag. Denne fryser er især oplagt til den store familie eller familien der køber ind i store mængder som fx hele slagtedyr eller lignende. Den har nemlig en frysekapacitet på hele 302 liter og kan samtidig indfryse op til 20 kg i døgnet, du behøver altså ikke at bekymre dig om at købe større mængder mad. Et godt valg hvis man har behov for at kunne opbevare store mængder mad. 

Produktdetaljer for Gram FB 3099-90

 • A+
 • 302 l
 • 40 DB
 • 20 kg /døgn
 • LED belysning
Det kan vi lide:
 • LED belysning
 • Stor kapacitet
 • Kan indfryse 20 kg pr døgn

Whirlpool WHM4611 – Den ekstra store

Kummefryseren fra Whirlpool kan bryste sig at have en kapacitet på hele 437 liter, hvilket betyder at der nærmest ikke er grænser for hvad man kan opbevare i sådan en fryser. Denne fryser er genial til den ekstra store familie, eller til familien der foretrækker at handle storkøb eller fx at købe hele slagtedyr. 

Derfor skal du vælge Whirlpool WHM4611

Denne kummefryser er oplagt til den helt store familie, som foretrækker at handle stort ind og som køber mange frostvarer. Måske endda hele slagtekvæg, der kræver en vis form for plads, som sjældent er til stede i en lille Københavnerlejlighed. Fryseren her kan nemlig indeholde hele 437 liter, så der er nærmest ingen grænser for hvad man kan få plads til i sådan en fryser. Hvilket selvfølgelig også for nogle kan være en ulempe, da man kan have en tendens til at fylde i og fylde i, for så at glemme alt om hvad fryseren indeholder, indtil fryseren skal afrimes og det hele skal tages ud igen. For mange større familier, vil det dog være genialt med så meget plads, da større mængder frostvarer er en god måde at spare både tid og penge på. På trods af den store frysekapacitet, vælter den dog ikke fuldstændig el-regnskabet, men har en fornuftig energiklasse på A+, enorme mængder strømforbrug, behøver du altså ikke at tænke på. Fryseren indeholder ikke antifrost men skal afrimes manuelt for at den bevarer sin ydeevne.

Produktdetaljer for Whirlpool WHM4611

 • A+
 • 437 l
 • 21 kg/døgn
 • 44 db
Det kan vi lide:
 • Ekstra stor kapacitet
 • Kan opbevares i meget kolde rum
 • Fornuftig energiklasse på trods af den store kapacitet

Blomberg FRM 1961 – God til de fleste

Kummefryseren fra Blomberg har en god mellemstørrelse, som vil passe i langt de fleste husholdninger. Den har en frysekapacitet på 298 hvilket er virkelig meget, men dog ikke så meget at det nærmest bliver et helt fryserum. Den kan indfryse 15 kg mad pr døgn, hvilket er rigeligt for langt de fleste husholdninger.

Derfor skal du vælge Blomberg FRM 1961

Denne kummefryser fra Blomberg er velegnet til langt de fleste familier og husholdninger, som har brug for mere frysekapacitet end et almindelig køle/fryseskab kan tilbyde. Fryseren her kan rumme op til 298 liter, hvilket er alt rigeligt til de flestes behov. Fryseren har en fornuftig energiklasse på A+, så man behøver ikke at bekymre sig om en elregning der går helt bananas efter anskaffelsen af denne fryser. En kummefryser giver god mulighed for at købe større mængder ind, hvilket kan spare en både tid og penge i længden.

Produktdetaljer for Blomberg FRM 1961

 • A+
 • 298 l
 • 15 kg/døgn
 • 43 db
Det kan vi lide:
 • God mellemstørrelse
 • Lavt støjniveau
 • God pris

Electrolux EC2231AOW – God til den mindre familie

Fryseren her er en af testens mindste, hvilket kan være en klar fordel hvis man enten ikke har et kæmpe stort behov, eller hvis man ikke har en masse plads i sit hjem, der kan bruges til en kummefryser. Fryseren her kan dog stadig indeholde 210 liter, hvilket vil være rigeligt til mange mennesker.

Derfor skal du vælge Electrolux EC2231AOW

Denne kummefryser er en af de mere kompakte modeller, hvilket kan være en stor fordel hvis pladsen er trang, eller hvis man simpelthen ikke har noget at bruge en kæmpe fryser til, men at man dog stadig har behov for mere end hvad en almindelig skabsfyser kan præstere. Fryseren har en kapacitet på 210 liter, hvilket er rigeligt til manges behov, og det giver mulighed for storkøb på en helt anden måde end hvad en almindelig fryser gør. Low frost teknologien sørger for at du kun en sjældent gang imellem, behøver at afrime din fryser, så du kan bruge din dyrebare tid på langt sjovere ting end at hænge med hovedet ned i en fryser. Ligesom hurtigfrys funktionen er yderst praktisk, hvis du skal fryse større mængder varer ned på en gang, for at undgå at temperaturen i hele fryseren stiger over en længere periode. Denne fryser vil altså være et rigtig fornuftigt køb, til de fleste gennemsnitlige familier.

Produktdetaljer for Electrolux EC2231AOW

 • A+
 • 210 l
 • 42 db
 • 14 kg/døgn
 • Low frost teknologi
 • Hurtigfrys funktion
Det kan vi lide:
 • Kompakt kummefryser
 • Low frost teknologi
 • Hurtigfrys funktion

Whirlpool WHS1021

Kummefryseren fra Whirlpool er oplagt til dig der enten ikke har det hele store frysebehov eller som ikke har så meget plads at gøre godt med. Den yderst kompakte model, er tilmed opretstående, for ekstra pladsbesparelse, hvilket gør den nem at opbevare. Fryseren har indbygget fastfreeze, så du hurtigt får frosset din mad korrekt ned.

Derfor skal du vælge Whirlpool WHS1021  

Fryseren fra Whirlpool er en lille kummefryser, men dog med plads til 97 liter på trods af den noget kompakte størrelse. Den er i modsætning til en stor kummefryser, langt nemmere at finde plads til, men kan selvfølgelig også indeholde langt mindre. Denne fryser er velegnet til mindre husholdninger, eller til husholdninger der enten ikke har en skabsfryser, eller som bare har behov for lidt ekstra opbevaringsplads. Den er naturligvis også velegnet til mindre hjem, hvor en stor kummefryser simpelthen fylder for meget. Fryseren har fastfreeze funktion, så du bedst muligt bevarer smag og vitaminer i din mad, og forlænger holdbarheden så meget som muligt. Denne model skal afrimes manuelt, men da fryseren er så kompakt som den er, er det heldigvis ikke nogen større opgave. 

Produktdetaljer for Whirlpool WHS1021  

 • A+
 • 97 l
 • Lynfrys funktion
 • Manuel afrimning
 • 7,5 kg/døgn
Det kan vi lide:
 • Meget kompakt model der ikke optager meget plads
 • Fastfreeze teknologi
 • Opretstående model

Candy CFU 050 E

Sidste kummefryser i denne kummefryser test, er også testens mindste fryser. Denne fryser er en ekstremt kompakt model, som egner sig godt til den helt lille husholdning, som ikke har fryser i sit køleskab, men som enten ikke har det store behov, eller som ikke har så meget plads at gøre godt med. 

Derfor skal du vælge Candy CFU 050 E

Kummefryseren fra Candy, er den mindste i denne kummefryser test, det er en lille kummefryser som egner sig godt til helt små husholdninger, der ikke har anden frysekapacitet. Den kan indeholde 35 liter og kan indfryse op til 2 kg pr døgn, det giver altså sig selv, at det ikke er den oplagte fryser til storkøb. Fryseren her kan dog være fin til mindre behov, eller i meget små boliger, fordi den selvsagt er meget kompakt i designet. Denne fryser skal afrimes manuelt, men grundet dens kompakte størrelse, er det heldigvis en opgave der er hurtigt overstået.

Produktdetaljer for Candy CFU 050 E

 • A+
 • 35 l
 • Manuel afrimning
 • 2 kg/døgn
Det kan vi lide:
 • Yderst kompakt model
 • God til mindre boliger
 • Lavt energiforbrug

Hvilken kummefryser skal jeg vælge?

Hvilken kummefryser du skal vælge, afhænger i høj grad af hvilke behov du og din husholdning har. Er det en stor husholdning, eller er du bare glad for at handle ekstra stort ind og måske endda købe hele slagtekvæg, så er en fryser med stor kapacitet og tilhørende stor indfrysningsevne klart at foretrække, hvor imod at den del ikke betyder nær så meget, hvis du køber lidt frost grønt her og der, fryser lidt kød og andet ned i mindre portioner, frem for store mængder på en gang. Her vil en model som vores testvinder måske være at foretrække, fordi den både kan rumme ret meget, men ikke er kæmpe stor, og fordi den samtidig har nogle praktiske funktioner. Det er også værd at overveje om du selv vil afrime fryseren manuelt, eller om du helst vil beskæftige dig så lidt med den del som muligt, og derfor vil have en model enten med automatisk afrimning eller i hvert fald en model der minimerer frekvensen af afrimningsbehovet betragteligt. Her er der flere af testens modeller der har tænkt det ind. Har du brug for en hurtigfrys funktion, eller er det ligegyldigt og hvad med en temperaturalarm der holder øje med om temperaturen i fryseren stiger. For nogle vil det være en rar sikkerhed og for andre vil det være helt unødvendigt. Hvad der er rigtigt for dig, er altså kun noget du kan vurdere.

Testkilder

For at udføre denne test og for at rådgive dig så godt som muligt i dit køb af en kummefryser, har vi brugt en række forskellige kilder fra både ind og udland, ligesom vi har kigget på tests og brugeranmeldelser for at være sikre på at vores resultater er valide og brugbare.

I denne test har vi blandt andet brugt resultater fra en test udført af Forbrugerrådet Tænk, som har testet en række forskellige kummefrysere ud fra en række parametre.

Forbrugerrådet Tænk er en uvildig og ikke kommerciel virksomhed, som udelukkende er interesseret i at hjælpe forbrugerne til at finde de bedst mulige produkter, ud af en nærmest uendelig mængde.

Konklusion

Herover har vi lavet en grundig gennemgang af 8 forskellige kummefrysere, der alle egner sig til forskellige behov og typer af husholdninger. I testen har vi gennemgået alt fra den kæmpestore, der nærmest har uendelig meget kapacitet, og til den helt lille som vil egne sig godt til fx et kollegieværelse.

Hvad er en god kummefryser så? Det spørgsmål har vi prøvet at besvare igennem denne test, så godt som muligt. Men hvad der er en god kummefryser for dig, er ikke nødvendigvis det rette valg for din kollega. Hvad en god kummefryser er, er altså i høj grad et spørgsmål om behov, ressourcer og ikke mindst om personlige præferencer.

Vi har valgt at kåre Electrolux EC3131AOW  som testens bedste kummefryser, vores valg er faldet på netop dén, fordi det er en virkelig god kummefryser som vil opfylde langt de flestes behov. Den er på trods af sin relativt store kapacitet, rimelig kompakt i størrelsen, så den optager ikke mere plads end højst nødvendigt. Samtidig har fryseren en række yderst praktiske funktioner, som fx hurtigfrysning som gør at du bevarer smag og vitaminer i maden bedst muligt, ligesom du forlænger holdbarheden ved hurtig nedfrysning. Den har også indbygget Low Frost teknologi, som betyder at du så godt som aldrig behøver at afrime din fryser, eller i hvert fald højst én gang hvert femte år, hvilket kan være en stor fordel i en travl hverdag, især når der er tale om en rimelig stor fryser. I fryseren er der også indbygget temperaturalarm, så du ikke behøver at bekymre dig om, om fryseren bliver for varm. Det holder den selv øje med. Det er altså en virkelig god kummefryser, som man kan have glæde af i mange år fremover.