Mælkeskummer test (2022) → Se de 5 bedste mælkeskummere her!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Melitta Cremio 1014-02 3
Premium mælkeskummer

Melitta Cremio 1014-02 -

Bodum Bistro elektrisk mælkeskummer 4
lynhurtig mælkeskummer

Bodum Bistro elektrisk mælkeskummer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når man køber en lækker Café Latte eller Cappuccino på en café, så får man det der lækre mælkeskum på toppen, som virkelig løfter en kop kaffe og give en følelse af lidt ekstra luksus. Det er blevet mere og mere almindeligt at drikke mange forskellige kaffevarianter og derfor er der også efterhånden et utal af forskellige mælkeskummere på markedet, så man kan få sin Café Latte helt perfekt hjemme i sit eget køkken. Med en mælkeskummer kan man få sin egen caféstemning og selvforkælelse derhjemme. 

En café latte skal have et tæt og cremet lag mælkeskum på toppen, mens en anden kaffefavorit, cappuccino skal have en let og luftig mælkeskum lagt hen over varm mælk og espresso. Der findes et utal af spændende kaffespecialiteter, som hver for sig skal have forskellige mængder af varm mælk og mælkeskum. 

Hvilken mælkeskummer skal jeg vælge?

Hvad gør en mælkeskummer egentlig? En mælkeskummer omdanner en del af mælken til skum. Nogle mælkeskummere kan både varme og skumme på samme tid og nogle mælkeskummere kan både skumme kold og varm mælk. Man kan hurtigt blive overvældet af det mange funktioner, designs og ikke mindst priser, så vi har lavet en lille guide, som kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige mælkeskummer til dit behov. Vi har udvalgt en række mælkeskummere, som vi herunder vil gennemgå, så du nemmere kan træffe det valg der passer præcis til dig. 

Gastroback Latte Magic

Bedste mælkeskummer i test

Fordele
  • pros-icon.svg Den er nem at gøre rent
  • pros-icon.svg Den kan både lave varm mælk, mælkeskum samt varm kakao på et øjeblik
  • pros-icon.svg Opvarmning og skumning foregår på samme tid

Detaljeret gennemgang

Denne mælkeskummer har vundet testen i forbrugerbladet TÆNK som den bedste på markedet i maj 2019. Det tyske mærke Gastroback er kendt for grundighed, innovation og design, der ikke går af mode over natten – og det er en fordel, når man køber produkter, som rent faktisk holder.

Derfor skal du vælge Gastroback Latte magic

Gastroback mælkeskummeren er klart den bedste til prisen. Den er fuldautomatisk og består af en base og en kande. Den skummer mælken ved hjælp af en magnetisk disk. Derudover har den har en virkelig smart 360º base. Det betyder at du ikke skal ‘ramme rigtigt’, altså sætte kanden på en bestemt måde, når du sætter den tilbage ned i basen. Denne del af designet er med til at gøre, at det føles virkelig nemt at bruge mælkeskummeren. 

Selve kanden er belagt med en nonstick teflon belægning, som gør at mælken er nem at skylle af igen. Derfor er det ikke er nogen sag at rengøre kanden. Spiralen, som skummer mælken, kan tages helt ud og rengøres for sig. 

Man kan selvfølgelig varme mælk i den, men den kan også klare atlave en omgang varm kakao. Denne mælkeskummer rammer en ret præcis temperatur på 66-67ºC. Det gør den til klart den mest præcise af de testede maskiner, og hvis man er en ægte kaffe-nørd, vil dette apparatet være et oplagt valg. 

Den varmer mælken op på ca 1 minut og 20 sekunder og laver det fineste, bløde mælkeskum, perfekt til en Café Latte.

Gatrobacks maskine har den fordel, at den kan skumme alle slags mælk. Den klarer sig fint i test på både sødmælk, letmælk og minimælk og ikke nok med det, så kan den også fint skumme flere typer af plantemælk. Det eneste punkt, hvor den ikke får topkarakter inden for skumning af mælken er på den kolde mælk.

Apparatet har et fornuftigt støjniveau på 56 db, så man kan sagtens føre en samtale, selvom man leger barista hjemme i køkkenet. Alt i alt er det bare en rigtig solid og god maskine til en virkelig fornuftig pris.

Produktdetaljer:

  • 500 watt
  • Løse dele er ikke angivet som vaskbare i opvaskemaskine 
  • Max kapacitet ved skumning 150 ml
  • Ledningslængde 75 cm
  • Vægt 910 g
  • Støj 56db

Bodum Chambord mælkeskummer

Premium mælkeskummer

Fordele
  • pros-icon.svg En billig mælkeskummer, som laver lige så smukt mælkeskum som de dyre mærker
  • pros-icon.svg Alle dele kan vaskes i opvaskemaskine
  • pros-icon.svg Velkendt design

Detaljeret gennemgang

Mælkeskummeren fra Bodum har det kendte og elskede Bodum-design, og du får en god mælkeskummer, som både kan skumme kold og varm mælk.

Denne manuelle mælkeskummer fra Bodum består af en glaskande med et stempel – ligesom vi kender det fra kaffe-stempelkanderne. Forskellen er blot at dette stempel er designet til at danne mælkeskum og ikke til at filtrere kaffen. Hvis man ønsker varmt mælkeskum, så varmes mælken op og hældes derefter i kanden. Her kommer så en lille ulempe ved denne mælkeskummer – man skal passe på ikke at brænde fingrene på glaskanden, da den kan blive meget varm af den opvarmede mælk. Efter påfyldning trækkes stemplet op og ned gennem mælken, indtil man har det lækreste mælkeskum. Overraskende nok tager det ikke meget længere tid, end med en elektrisk udgave og tilmed støjer det slet ikke. 

Den kan skumme koldt såvel som varm mælk og en yderligere fordel er at den skummer plantemælk lige så fint, som den skummer almindelig komælk. Hvis man er en kaffedrikker, med alsidige præferencer inden for mælk er dette klart et godt valg af mælkeskummer. 

Måske kan det være fristende med en fuldautomatisk maskine, som både varmer og skummer mælken ved brug af elektricitet, men det kan virkelig have sin fordel med en manuel maskine. Dels skal man ikke finde en stikkontakt til endnu en elektrisk dims på sit køkkenbord og dels holdes støjniveauet helt nede på denne måde. Hvis man er lidt støjfølsom eller hvis man har det sådan at den der første kop kaffe om morgenen endelig ikke må vække ungerne, så er dette den helt rigtige mælkeskummer. Der er ingen børn, der risikerer at vågne af den smule støj, der kommer af denne mælkeskummer. 

Kanden er nem både at fylde og hælde af og efter brug kan delene skilles ad og puttes i opvaskemaskinen. 

Produktdetaljer:

  • 0 Watt – du må bruge rugbrødsmotor
  • Løse dele er vaskbare i opvaskemaskine 
  • Max kapacitet ved skumning 230ml
  • Ledningslængde: Ingen ledning 
  • Vægt: 400 g
  • Støj:Ingen

Melitta Cremio 1014-02 -

Premium mælkeskummer

Melitta Cremio 1014-02
Fordele
  • pros-icon.svg Findes i mat sort, mat hvid og en smuk, mat kobber
  • pros-icon.svg Den er supernem at bruge
  • pros-icon.svg Produceret med en solid konstruktion

Detaljeret gennemgang

Her er mælkeskummeren til dig, der både vil have et smukt design og perfekt mælkeskum.

Derfor skal du vælge Delonghi Distinta EMFI

DeLonghi Distinta EMFI er en mælkeskummer i særklasse – til gengæld koster den også lidt mere end de fleste af de øvrige mælkeskummere i denne test. Men man skal tage med i sine betragtninger at man får DeLonghis lækre design og høje brugervenlighed med i prisen. På designsiden skiller den sig virkelig ud fra de øvrige testdeltagere med et langt mere modigt og lækkert udtryk. Den findes i en hvid og sort metalfinish,samt en meget smuk kobberkande, som vil være en fryd i ethvert køkken.

Den opvarmer og skummer fint alle slags mælk og laver et fint, cremet mælkeskum – også på plantemælk – men kommer dog lidt til kort, når det kommer til at skumme kold mælk. 

Mælkeskummeren består af en base og en aftagelig kande med nonstick belægning indeni. Ydermere kan piskeriset i kanden tages ud, så det kan gøres rent for sig. Låget til kanden er gennemsigtigt, så du kan holde øje med mælkeskummet undervejs. Ligesom Gastrobacks mælkeskummer fungerer piskeriset ved hjælp af en magnet og maskinen har en funktion, så mælken kan holdes varm. 

Mælkeskummeren er virkelig nem at bruge, men ikke den nemmeste at gøre ren, trods det at den kan skilles ad. 

Produktdetaljer:

  • 500 Watt
  • Løse dele er ikke angivet som vaskbare i opvaskemaskine 
  • Max kapacitet ved skumning: 150 ml
  • Ledningslængde: 75 cm
  • Vægt: 1 kg 190g
  • Støj: 52 db

Bodum Bistro elektrisk mælkeskummer

lynhurtig mælkeskummer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Fint og enkelt design
  • pros-icon.svg Meget nem at anvende
  • pros-icon.svg Varmer mælken på under et minut

Detaljeret gennemgang

Det her er mælkeskummeren til dig, der holder af enkelt design og som vil have hurtige resultater

Udover den manuelle mælkeskummer har Bodum også lavet denne fine elektriske mælkeskummer. Den består af en base og en kande.  Den udmærker sig blandt andet ved at være usædvanlig hurtig – den kan faktisk opvarme mælken på under et minut. Ydermere kan man tage piskeren ud, så den både kan fungere som mælkeskummer og som mælkevarmer uden at lave skum.

Apparatet her gør sig i øvrig bemærket ved at være usædvanlig enkelt og nemt at anvende. Man trykker på en enkelt knap og så klarer maskinenen resten selv. Det er virkelig intuitivt og simpelt, præcis ligesom resten af maskinens design.

Mælkeskummeren varmer mælken op til 70ºC, hvilket er lidt mere end de fleste andre typer på markedet, men ikke så varmt at man rigtig risikerer at få en mælk, der smager lidt som risengrød. En anden fordel ved denne maskine er, at den har en holde-varm funktion. Hvis temperaturen på mælken i maskinen falder til under 50ºC, så vil maskinen automatisk varme den op til 70ºC igen. På den måde kan du sikre dig hele tiden at have mælk i den rette temperatur til din kaffe. 

Selvom den varmer mælken godt og meget hurtigt op, så er den desværre ikke testvinder på selve skummet. Den laver ikke lige så fint og cremet skum som de øvrige apparater i denne test, hverken når det kommer til almindelig minimælk, letmælk og sødmælk eller når det er mandelmælk, der skal skummes. Soyamælk klarer den til gengæld helt glimrende.

Produktdetaljer:

  • 650 Watt
  • Løse dele er ikke vaskbare i opvaskemaskine 
  • Max kapacitet ved skumning 190 ml
  • Ledningslængde 57 cm
  • Vægt: 710 g
  • Støj: 58 db

Guide

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en mælkeskummer?

Det er godt at klarlægge og tage udgangspunkt i sine egne behov, uanset hvilket nyt produkt, man påtænker at anskaffe. Dette gælder naturligvis også mælkeskummere. Her kan man se på hvilken funktionalitet, man har behov for, hvilket budget, man har til rådighed og hvilket design, man føler sig tiltrukket af eller som passer med ens øvrige indretning. Det kan også være relevant, hvor stor kapacitet ens mælkeskummer skal have, præcis hvor varm mælken bliver samt hvor nemt det er at gøre produktet rent. For nogle er det også vigtigt, om mælkeskummeren kan piske flere salgs mælk. Endelig kan apparatets støjniveau være vigtigt for éns valg af mælkeskummer. Lad os kigge lidt på de enkelte områder.

  • Funktionalitet: det er vigtig at gøre sig klart om man har behov for en maskine, som bare kan det hele eller har man kun behov for helt basis funktioner. Skal den både kunne varme mælken op, piske mælken til skum samt holde mælken varm eller er det blot nødvendigt at den kan lave mælkeskum?
  • Pris: Alt efter hvor ofte man anvender sin mælkeskummer samt hvilke funktioner, man ønsker sig af sit apparat, kan der være tale om meget forskellige priser. Testens billigste mælkeskummer har vi fundet til kr. 150,- og den dyreste til knap kr. 700,-. Hvis man kun har behov for at skumme mælk ved sjældne lejligheder, er der måske ingen grund til at have et teknisk vidunder stående i skabet, men hvis man omvendt drikker meget kaffe og ofte ønsker sig lækkert mælkeskum, så kan det være dét værd at skrue lidt op for budgettet og købe en lækker maskine, der bare kan det hele fra start.
  • Design: Her kan man med fordel gå sig en tur i sit køkken og se på de maskiner, man har stående i forvejen. Hvis man allerede har en masse maskiner i ét mærke eller i en bestemt farve, så vil man sikkert blive mest glad for en mælkeskummer, der matcher de ting, man har i forvejen.
  • Kapacitet: Er det kun dig selv, der skal have en enkelt kop kaffe om morgenen inden arbejde eller bruger du mest en mælkeskummer, når du har hele slænget af venner og veninder på besøg? Det kan have stor betydning for valget af mælkeskummer. Der er nemlig forskel på hvor meget, de kan skumme ad gangen. Ofte er der kapacitet til ret meget mælk, hvis det blot skal varmes op, men det kommer jo til at fylde en hel del mere, når det skummes og det er værd at have med i sine betragtninger.
  • Temperatur og præcision: Hvis du er en ægte kaffe-nørd foretrækker du med høj sandsynlighed har din mælk til kaffen ikke bliver for varm. Da skal du kigge efter en maskine, som ikke kun lover en bestemt temperatur, men som også holder sig ret præcist inden for denne. Hvis man bruger varm mælk i sin kaffe, så vil en barista anbefale at temperaturen ligger mellem 63ºC og 67ºC. Da er mælken nemlig blevet varm nok til at få en smule sødme, men ikke så varm at man kan få associationer til risengrød.
  • Rengøring: For nogle føles det ikke som noget besvær at rengøre hver del hver for sig,men for andre vil det være en deal-breaker, hvis enkeltdelene ikke kan komme i opvaskemaskinen.
  • Mælketyper: Hvis man bruger plantemælk i sin kaffe i stedet for den traditionelle komælk, så skal det godt betale sig at lede efter en maskine, som er velegenet til at skumme plantemælk. Det er nemlig ikke alle mælkeskummerne, der er lige gode til at skumme mandelmælk eller soyamælk. 
  • Støjniveau: Endelig er der mængden af støj, det enkelte apparat laver. Hvis du er støjfølsom eller det er vigtigt at få den der første kop kaffe, så er det vigtigt at finde en skummer, der larmer mindst muligt.

Testkilder

For at kunne hjælpe dig med at træffe et godt valg af den helt rigtige mælkeskummer har vi brugt valide kilder fra andre tests samt producenternes og leverandørernes egne hjemmesider.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk gennemtester på yderst grundig vis mange typer af produkter og vi har uddraget visse informationer fra deres test af mælkeskummere.

Producenterne

For at indhente information om de enkelte mælkeskummere, har vi besøgt hjemmesiderne tilhørende de respektive producenter: Gastroback, Bodum, Mellita og Krups. Forhandlerne

For yderligere information har vi støttet os op af forhandlernes hjemmesider: Imerco og Coop.

Konklusion

Vi har gennemgået seks forskellige mælkeskummere, de fem af dem elektriske og fuldautomatiske samt en enkelt manuel. Denne test kan forhåbentlig hjælpe dig med at finde frem til den bedste mælkeskummer til dig.

Gastroback Latte Magic er en klar testvinder med sin præcision, det meget fine mælkeskum samt fornuftige pris. Den klarer sig godt over hele linjen – kun når det kommer til at lave koldt mælkeskum kommer denne maskine til kort.

Den manuelle Bodum Chambord har klart den bedste pris af de testede modeller og laver stadig lige så fint skum, som de elektriske. Yderligere er denne udgave den eneste, der rigtig formår at lave koldt mælkeskum.

Designmæssigt tager DeLonghi Distinta EMFI prisen. Det er utvivlsomt den mest luksuriøse udgave af de mælkeskummere vi har testet her. Hvis man leder efter en mælkeskummer,som både er smuk at have stående fremme og som også leverer et solidt resultat, så er det denne maskine, man skal vælge.

Mellitas og Bodums elektriske mælkeskummere gør et helt udmærket job, som faktisk ikke ligger langt fra de resultater man ser fra testvinderne, men som alligevel mangler det ekstra finish. Her udmærker Bodum sig dog ved at være en del hurtigere end de øvrige maskiner samt at være forfriskende i sin enkelthed.

Til sidst har vi testet mælkeskummeren fra Krups, som ikke helt formår at leve op til de øvrige apparater i testen og desuden er den dyreste.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×