Kaffemaskine med kværn – Se de 6 bedste kaffemaskiner med kværn i test 2023
BEDSTE I TEST
Philips Grind & Brew HD7769
Denne mælkeskummer har vundet testen i forbrugerbladet TÆNK som den bedste på markedet i maj 2019. Det tyske mærke Gastroback er kendt for grundighed, innovation og design, der ikke går af mode over natten –…
Når man køber en lækker Café Latte eller Cappuccino på en café, så får man det der lækre mælkeskum på toppen, som virkelig løfter en kop kaffe og give en følelse af lidt ekstra luksus. Det er blevet mere og mere almindeligt at drikke mange forskellige kaffevarianter og derfor er der også efterhånden et utal af forskellige mælkeskummere på markedet, så man kan få sin Café Latte helt perfekt hjemme i sit eget køkken. Med en mælkeskummer kan man få sin egen caféstemning og selvforkælelse derhjemme.
En café latte skal have et tæt og cremet lag mælkeskum på toppen, mens en anden kaffefavorit, cappuccino skal have en let og luftig mælkeskum lagt hen over varm mælk og espresso. Der findes et utal af spændende kaffespecialiteter, som hver for sig skal have forskellige mængder af varm mælk og mælkeskum.
Hvad gør en mælkeskummer egentlig? En mælkeskummer omdanner en del af mælken til skum. Nogle mælkeskummere kan både varme og skumme på samme tid og nogle mælkeskummere kan både skumme kold og varm mælk. Man kan hurtigt blive overvældet af det mange funktioner, designs og ikke mindst priser, så vi har lavet en lille guide, som kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige mælkeskummer til dit behov. Vi har udvalgt en række mælkeskummere, som vi herunder vil gennemgå, så du nemmere kan træffe det valg der passer præcis til dig.
Denne mælkeskummer har vundet testen i forbrugerbladet TÆNK som den bedste på markedet i maj 2019. Det tyske mærke Gastroback er kendt for grundighed, innovation og design, der ikke går af mode over natten – og det er en fordel, når man køber produkter, som rent faktisk holder.
Gastroback mælkeskummeren er klart den bedste til prisen. Den er fuldautomatisk og består af en base og en kande. Den skummer mælken ved hjælp af en magnetisk disk. Derudover har den har en virkelig smart 360º base. Det betyder at du ikke skal ‘ramme rigtigt’, altså sætte kanden på en bestemt måde, når du sætter den tilbage ned i basen. Denne del af designet er med til at gøre, at det føles virkelig nemt at bruge mælkeskummeren.
Selve kanden er belagt med en nonstick teflon belægning, som gør at mælken er nem at skylle af igen. Derfor er det ikke er nogen sag at rengøre kanden. Spiralen, som skummer mælken, kan tages helt ud og rengøres for sig.
Man kan selvfølgelig varme mælk i den, men den kan også klare atlave en omgang varm kakao. Denne mælkeskummer rammer en ret præcis temperatur på 66-67ºC. Det gør den til klart den mest præcise af de testede maskiner, og hvis man er en ægte kaffe-nørd, vil dette apparatet være et oplagt valg.
Den varmer mælken op på ca 1 minut og 20 sekunder og laver det fineste, bløde mælkeskum, perfekt til en Café Latte.
Gatrobacks maskine har den fordel, at den kan skumme alle slags mælk. Den klarer sig fint i test på både sødmælk, letmælk og minimælk og ikke nok med det, så kan den også fint skumme flere typer af plantemælk. Det eneste punkt, hvor den ikke får topkarakter inden for skumning af mælken er på den kolde mælk.
Apparatet har et fornuftigt støjniveau på 56 db, så man kan sagtens føre en samtale, selvom man leger barista hjemme i køkkenet. Alt i alt er det bare en rigtig solid og god maskine til en virkelig fornuftig pris.
Produktdetaljer:
Mælkeskummeren fra Bodum har det kendte og elskede Bodum-design, og du får en god mælkeskummer, som både kan skumme kold og varm mælk.
Denne manuelle mælkeskummer fra Bodum består af en glaskande med et stempel – ligesom vi kender det fra kaffe-stempelkanderne. Forskellen er blot at dette stempel er designet til at danne mælkeskum og ikke til at filtrere kaffen. Hvis man ønsker varmt mælkeskum, så varmes mælken op og hældes derefter i kanden. Her kommer så en lille ulempe ved denne mælkeskummer – man skal passe på ikke at brænde fingrene på glaskanden, da den kan blive meget varm af den opvarmede mælk. Efter påfyldning trækkes stemplet op og ned gennem mælken, indtil man har det lækreste mælkeskum. Overraskende nok tager det ikke meget længere tid, end med en elektrisk udgave og tilmed støjer det slet ikke.
Den kan skumme koldt såvel som varm mælk og en yderligere fordel er at den skummer plantemælk lige så fint, som den skummer almindelig komælk. Hvis man er en kaffedrikker, med alsidige præferencer inden for mælk er dette klart et godt valg af mælkeskummer.
Måske kan det være fristende med en fuldautomatisk maskine, som både varmer og skummer mælken ved brug af elektricitet, men det kan virkelig have sin fordel med en manuel maskine. Dels skal man ikke finde en stikkontakt til endnu en elektrisk dims på sit køkkenbord og dels holdes støjniveauet helt nede på denne måde. Hvis man er lidt støjfølsom eller hvis man har det sådan at den der første kop kaffe om morgenen endelig ikke må vække ungerne, så er dette den helt rigtige mælkeskummer. Der er ingen børn, der risikerer at vågne af den smule støj, der kommer af denne mælkeskummer.
Kanden er nem både at fylde og hælde af og efter brug kan delene skilles ad og puttes i opvaskemaskinen.
Produktdetaljer:
Her er mælkeskummeren til dig, der både vil have et smukt design og perfekt mælkeskum.
DeLonghi Distinta EMFI er en mælkeskummer i særklasse – til gengæld koster den også lidt mere end de fleste af de øvrige mælkeskummere i denne test. Men man skal tage med i sine betragtninger at man får DeLonghis lækre design og høje brugervenlighed med i prisen. På designsiden skiller den sig virkelig ud fra de øvrige testdeltagere med et langt mere modigt og lækkert udtryk. Den findes i en hvid og sort metalfinish,samt en meget smuk kobberkande, som vil være en fryd i ethvert køkken.
Den opvarmer og skummer fint alle slags mælk og laver et fint, cremet mælkeskum – også på plantemælk – men kommer dog lidt til kort, når det kommer til at skumme kold mælk.
Mælkeskummeren består af en base og en aftagelig kande med nonstick belægning indeni. Ydermere kan piskeriset i kanden tages ud, så det kan gøres rent for sig. Låget til kanden er gennemsigtigt, så du kan holde øje med mælkeskummet undervejs. Ligesom Gastrobacks mælkeskummer fungerer piskeriset ved hjælp af en magnet og maskinen har en funktion, så mælken kan holdes varm.
Mælkeskummeren er virkelig nem at bruge, men ikke den nemmeste at gøre ren, trods det at den kan skilles ad.
Produktdetaljer:
Det her er mælkeskummeren til dig, der holder af enkelt design og som vil have hurtige resultater
Udover den manuelle mælkeskummer har Bodum også lavet denne fine elektriske mælkeskummer. Den består af en base og en kande. Den udmærker sig blandt andet ved at være usædvanlig hurtig – den kan faktisk opvarme mælken på under et minut. Ydermere kan man tage piskeren ud, så den både kan fungere som mælkeskummer og som mælkevarmer uden at lave skum.
Apparatet her gør sig i øvrig bemærket ved at være usædvanlig enkelt og nemt at anvende. Man trykker på en enkelt knap og så klarer maskinenen resten selv. Det er virkelig intuitivt og simpelt, præcis ligesom resten af maskinens design.
Mælkeskummeren varmer mælken op til 70ºC, hvilket er lidt mere end de fleste andre typer på markedet, men ikke så varmt at man rigtig risikerer at få en mælk, der smager lidt som risengrød. En anden fordel ved denne maskine er, at den har en holde-varm funktion. Hvis temperaturen på mælken i maskinen falder til under 50ºC, så vil maskinen automatisk varme den op til 70ºC igen. På den måde kan du sikre dig hele tiden at have mælk i den rette temperatur til din kaffe.
Selvom den varmer mælken godt og meget hurtigt op, så er den desværre ikke testvinder på selve skummet. Den laver ikke lige så fint og cremet skum som de øvrige apparater i denne test, hverken når det kommer til almindelig minimælk, letmælk og sødmælk eller når det er mandelmælk, der skal skummes. Soyamælk klarer den til gengæld helt glimrende.
Produktdetaljer: