Mandolinjern test (2022) → Se de 7 bedste mandolinjern her!

1
OXO Mandolinjern

Prisvinderen, OXO Mandolinjern, er til dig, som ønsker noget simpelt, men stadig utroligt funktionelt, og ligeledes flot - dette mandolinjern har vundet designprisen. Derfor skal du vælge OXO Mandolinjernet:  Med dette lækre OXO Mandolinjern får du masser af muligheder samt design for pengene. Det er et meget simpelt mandolinjern, som stadig behersker adskillige funktioner, f.eks. kan jernet skære dine grøntsager i 3 forskellige tykkelser, og ligeledes kan det også producerer juliennestrimler i en 3 mm…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
OXO Mandolinjern 449 DKK KitchenOne.dk
Microplane mandolinjern & julienneskærer
Bron Coucke Du Chef Mandolinjern 999 DKK KitchenOne.dk
OXO Mandolinjern - H 42 x B 16 x D 13, cm
Gefu Mandolinjern 349 DKK Coop.dk
De Buyer Viper Mandolinjern 999 DKK KitchenOne.dk
Kyocera sæt med mandolinjern, juliennejern og rivejern

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du også træt af, at bruge både for meget tid og kræfter på at skære grøntsager ud? Uanset hvor umage du gør dig, bliver det aldrig rigtig flot og grøntsagsstykkerne kommer ud på den anden side i utallige former og størrelser?

Så frygt ej – mandolinjern er det nye, og det hjælper dig til både at gøre det sjovere og nemmere at kreere skønne retter med grøntsager i dit hjem. I denne artikel gennemgår vi en række mandolinjern på markedet for at hjælpe dig med at vælge det mandolinjern, som passer bedst til dit køkken. 

Hvilket mandolinjern skal jeg vælge?

Bedste mandolinjern i test: OXO 2.0
Bedst til prisen: Microplane mandolinjern
Bedste premium: Bron Couche Du Chef
Bedste billige: Gefu Mandolinjern

Der er masser af forskellige mandolinjern på markedet – de findes i forskellige prisklasser og med vidt forskellige funktioner og designs. Så hvad end om du er til det billige produkt eller er blærerøven, som selvfølgelig skal have det bedste af det bedste, kan du med fordel læse vores nedenstående forbrugsguide, hvor vi har samlet en række mandolinjern på det danske marked i håb om at kunne hjælpe dig på vej til at finde det mandolinjern, du står og mangler.

OXO Mandolinjern – Bedst-i-test

Prisvinderen, OXO Mandolinjern, er til dig, som ønsker noget simpelt, men stadig utroligt funktionelt, og ligeledes flot – dette mandolinjern har vundet designprisen.

Derfor skal du vælge OXO Mandolinjernet: 

Med dette lækre OXO Mandolinjern får du masser af muligheder samt design for pengene. Det er et meget simpelt mandolinjern, som stadig behersker adskillige funktioner, f.eks. kan jernet skære dine grøntsager i 3 forskellige tykkelser, og ligeledes kan det også producerer juliennestrimler i en 3 mm tykkelse. 

Selve skærebladet er udarbejdet i japansk rustfrit stål, og mandolinjernet skærer pærelet både hårde såvel som bløde frugter og grønt. 

Det er en god investering, hvis du ønsker perfekte resultater på kort tid. Desuden er OXO Mandolinjernet lavet med skridsikre ben, så du trygt kan overlade grøntsagsopgaven til ungerne uden bekymring. 

Produktdetaljerne:

 • Mandolinjernet besidder 3 indstillinger for tykkelse, henholdsvis 1,5 og 3 og 6 mm. 
 • Juliennestrimlernes tykkelse er 3 mm. 
 • Selve mandolinjernet er utrolig nemt at justere. 
 • Mandolinjernet låses, når den er i lukket stilling, så den altid er opbevaret sikkert. 
 • Mandolinjernet har ergonmiske håndtag. 
 • Mandolinjernets skæreblad indstilles ved kun én knap. 
 • Den er lavet i et kompakt design.
Det kan vi lide:
 • Selve skærebladet er udarbejdet i japansk rustfrit stål.
 • OXO Mandolinjernet har skridsikre ben.
 • Mandolinjernet tåler at komme i opvaskemaskine.

Microplane mandolinjern & julienneskærer – Bedst-til-pris

Dette multifunktionære mandolinjern er til dig, som tænker på økonomien, men dog stadig ønsker et godt og solidt produkt.

Derfor skal du vælge Microplane mandolinjern & julienneskærer: 

Dette smarte og multifunktionære mandolinjern, skal du vælge, hvis du ønsker en høj kvalitet, men ikke vil betale en stor sum penge. Med dette mandolinjern får du de samme funktioner, som de dyrere modeller, men du sparer både økonomisk og pladsmæssigt – dette mandolinjern er nemlig mindre end de fleste, og fylder derfor ikke din plads op i køkkenet. 

Som navnet afspejler har dette mandolinjern 2 skær, således du både kan anvende det til skiver, men også som julienneskærer. Desuden er det lavet af høj kvalitet fra Microplane, der gang på gang vil hjælpe dig med at sikre de bedste resultater i køkkenet. Fordi knivene netop besidder denne kvalitet og ætsede skær, skal du aldrig frygte at give dig i kast med de besværlige og deforme grøntsager. 

Produktdetaljerne: 

 • Produktet er lavet af både plast og rustfrit stål. 
 • Mandolinjernet har 2 skær, hvor du kan indstille tykkelse samt slæde.
 • Produktet kan med garanti tåle at komme i opvaskemaskinen.
Det kan vi lide:
 • Produktet tåler at komme i opvaskemaskinen.
 • Det er et multifunktionelt produkt, fordi du også kan anvende det som julienneskærer.
 • Mandolinjernet kan både skærer tykke og tynde grøntsagsskiver.

Bron Coucke Du Chef Mandolinjern

Dette unikke mandolinjern er perfekt til gadgetmanden – dig, som ikke går på kompromis med hverken kvalitet eller pris.

Derfor skal du vælge Bron Coucke Du Chef Mandolinjern: 

Dette mandolinjern er helt unikt. Det er perfekt til dig, som ønsker et premium-produkt. Det er et mandolinjern udarbejdet i den bedste kvalitet i Frankrig, og er en yderst nyttig hjælp til hjemmekokken, hvad end du skal lave pommes frites eller skærer argurk. 

Mandolinjernet er produceret med to skæreblade, hvor du enten kan vælge den glatte eller den rillede. Hertil kan du også justere skæretykkelsen på disse, og de løber fra 0-12 mm. Endvidere tilhører der også 4 forskellige strimleblade, som enten kan have en tykkelse på 2, 4, 7 eller 10 mm. Desuden behøver du aldrig frygte at komme galt afsted med fingrene, mens du anvender mandolinjernet, fordi der medfølger et håndtag, som du påsætter produktet, hvorfor du trygt kan skære alt det, du vil, uden at få skåret fingrene også. 

Produktdetaljerne: 

 • Professionel kvalitet fra Frankrig.
 • 2 faste skæreblade – enten glat eller rillet.  
 • Op til 4 forskellige strimleblade. 
 • Mandolinjernet måler 40 x  13,5 x 5,5 cm.
Det kan vi lide:
 • Du kan justere skæretykkelsen mellem 0-12 mm.
 • Unik og professionel fransk kvalitet.
 • Vælg mellem rillet eller glat skærerblad.

OXO Mandolinjern – H 42 x B 16 x D 13, cm – Plastik/Nylon/Råstfrit stål

Dette mandolinjern er perfekt til dig, som ønsker et mandolinjern, der kan mange forskellige ting.

Derfor skal du vælge OXO Mandolinjern – H 42 x B 16 x D 13, cm – Plastik/Nylon/Rustfrit stål: 

Dette mandolinjern gør det utroligt nemt for dig at tilberede kreative og smukke retter med både frugt og grønt, fordi det både kan skære lige og bølgede skiver, juliennestrimler, vaffelskiver og pommes frites.

Med dette mandolinjerns eksklusive design i rustfrit stål, kan du med glæde finindstille skæren i optil 17 forskellige tykkelser fra 1-9 mm i intervaller på 0,5 mm. Denne indstilling kan både aflæses oppefra og nedefra. Desuden følger der en smart holder med, så hvad end du skærer frugt eller grønt, sørger denne altid for at trykke maden frem til kniven, så du både undgår at skære dig i fingeren – men det er også med til at undgå madspild, fordi du får hele grøntsagen med.

Produktdetaljerne: 

 • Højden er 42 cm. 
 • Bredden er 16 cm. 
 • Længden er 13 cm. 
 • Materialerne i produktet består af ABS-plast, termoplast, nylon, råstfrit stål og PP-plastik.
Det kan vi lide:
 • Produktet har 21 indstillinger til 17 tykkelser.
 • Både greb og ben er lavet i gummi, og derfor skridsikkert.
 • Mandolinjernet kan foldes sammen, hvorfor det kan opbevares mere kompakt.

Gefu Mandolinjern

Dette mandolinjern er den perfekte løsning til dig, som vil have et billigt, men stadig funktionelt og pænt produkt.

Derfor skal du vælge Gefu Mandolinjern: 

Dette mandolinjern er det billige alternativ, men frygt ej – men dette mandsolinjern kan også sagtens hjælpe dig i køkkenet, så du nemt og effektivt kan skære frugt og grønt på ingen tid. Mandolinjernet har for enden et håndtag, hvor der også sidder en justeringsknap, som kan hjælpe dig til at finde den helt rigtige størrelser, du ønsker dine grøntsager at være. 

Desuden er produktet udarbejdet i rustfrit stål, så du nemt kan smide det i opvaskemaskinen efter brug uden at frygte misfarvning mm. Derudover har mandolinjernet også skridsikre fødder, så du aldrig skal være bange for at få fingrene galt afsted, selvom du hurtigt vil have skåret diverse grønt eller frugt ud. 

Produktdetaljerne: 

 • Mandolinjernet kan skære i 1-5 mm tykkelse. 
 • Skæren er lavet i japansk rustfrit stål. 
 • Selve mandolinjernet er fremstillet i ABS-plast, og kan tåle maskinvask.
Det kan vi lide:
 • Mandolinjernet er nemt og hurtigt at betjene.
 • Mandolinjernet kan komme i opvaskemaskinen.
 • Mandolinjernet har en justeringsknap, som kan indstilles efter den ønskede størrelse.

De Buyer Viper Mandolinjern

Dette mandolinjern er et af mærket, De Buyer, bedst sælgende mandolinjern og er perfekt til dig som ønsker flere gode funktioner og ligeledes er klar til at betale for kvalitet.

Derfor skal du vælge De Buyer Viper Mandolinjern: 

Dette mandolinjern hjælper dig til hurtigt, nemt og effektivt at udskære både frugt og grønt i præcis den tykkelse, du ønsker – mandolinjernet kan indstilles til mellem 1-8 mm. Derudover medfølger der også udstyr, så du kan skære juliennestrimler på både 4 mm eller 10 mm. Du kan ovenikøbet lave terninger. Yderligere medfølger der også en flot opbevaringsæske, som du kan gemme juliennebladene i. Flot og enkelt. Desuden er det utrolig smart, at mandolinjernets skærer er v-formet, så selv den allerblødeste frugt kan blive skåret tyndt og flot. 

Produktdetaljerne: 

 • Mandolinjernet er lavet i råstfrit stål og plast. 
 • Produktet er et af Du Buyers mest sælgende mandolinjern. 
 • Du kan indstille skæren til mellem 1-8 mm. 
 • Juliennestrimler kan laves på enten 4 mm eller 10 mm. 
 • Der medfølger opbevaringsæske til juliennebladene.
Det kan vi lide:
 • Du kan selv indstille størrelsen på skæret.
 • Produktet har et v-formet blad, som giver alsidighed.
 • Der medfølger en flot opbevaringskasse til juliennebladene

Kyocera sæt med mandolinjern, juliennejern og rivejern

Dette er perfekt til dig, som ønsker flere funktioner, men stadig også vil have et billigt produkt.

Derfor skal du vælge Kyocera sæt med mandolinjern, juliennejern og rivejern: 

Hvis du ønsker et billigt, men multifunktionelt produkt, passer Kyocera sættet perfekt til dig. Fordi du både får mandolinjern, juliennejern og rivejern i én. Desuden får du også en beholder, som kan indeholde 600 ml. Beholderen er udstyret med en gummiring, så du netop ikke skal bekymre dig om at produktet rykker sig, når du river. 

Produktdetaljerne: 

 • Selve rammen er lavet af ABS-plast.
 • Bladet er lavet af zirconia-keramik. 
 • Produktet kan fås i både sort, rød og grøn.
Det kan vi lide:
 • Produktet besidder 3 forskellige typer rivejern.
 • Der medfølger en beholder på 600 ml.
 • Keramikken er slidstærk.

Hvad skal du være opmærksom på når du vælger mandolinjern? 

Når du skal ud og investere i et mandolinjern, så er den nogle faktorer som du skal være opmærksomme på. Du skal tænke over, hvor tit du bruger det, prisen og hvilken slags tilbehør du får med i pakken når du køber et mandolinjern. 

 • Hvor tit skal du bruge det? 
 • Prisen
 • Tilbehøret

Hvor tit skal du bruge det? 

Hvor tit skal du bruge mandolinjern har også betydning for prisen og hvilket tilbehør du skal have, men det har også betydning for hvilket slags mandolinjern du skal have. Vil du have et lille et, som kan betjenes med en hånd eller ønsker du et større, hvor man skifter pladerne og justere størrelsen på skiverne? 

Prisen

Mandolinjern findes i forskellige prisklasser, og alt efter hvilken kvalitet og hvor mange funktioner du ønsker, er prisen derefter. De store mandolinjern fylder en del mere i køkkenet, og prisen er typisk derefter. 

Tilbehøret 

Se efter hvad slags tilbehør der hører med når du køber et mandolinjern, så du får de funktioner du ønsker dig. 

Testkilder: 

For at kunne vælge hvilke produkter, vi mener er bedst, har vi brugt kilder som fx leverandører eller forhandlere. 

Imerco

Imerco sælger en del af disse mandolinjern, derfor er deres side blevet brugt til at finde informationer og produktspecifikationer. 

Kitchenone

Det samme gælder KitchenOne, som også har et bredt udvalg af forskellige mandolinjern. 

Konklusion

På baggrund af ovenstående guide, som udelukkende er baseret på vores personlige mening, kan vi konkludere, at OXO Mandolinjern vinder bedst-i-test, fordi det giver dig masser af funktioner i et stilfuldt design. Ligeledes fastslår vi Microplane mandolinjern & julienneskærer som bedst-til-pris, fordi dette multifunktionelle produkter af høj kvalitet til trods for, at det er et af de billigere på markedet. Desuden har vi selvfølgelig også premium-produktet, Bron Coucke Du Chef Mandolinjern, som passer perfekt til dig, der ikke vil gå på kompromis med noget, men tværtimod er ude efter det bedste af det bedste, koste hvad det vil.

FAQ

Hvilket mandolinjern er bedst i test?

OXO Mandolinjern er det bedst bedømte. Modellen er både særdeles funktionelt og har et lækkert design. Desuden er byggekvaliteten helt i top.

Hvad bruges et mandolinjern til?

Et mandolinjern er perfekt til dig, der ønsker tynde skiver. Det kunne være til kartoffel- eller rodfrugtechips, lige så vel som det kan være grøntsagsslices til en salat.

Er et mandolinjern farligt?

Et mandolinjern er ikke nødvendigvis farligt, men du skal selvfølgelig have styr på teknikken. Produktet består af en skarp kniv, og derfor skal du selvfølgelig passe på dig selv.