Bedste Mikroovn Test (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Electrolux EMM21000W 4
Klassisk mikrobølgeovn

Electrolux EMM21000W

Miele 6012CLST 5
Luksus mikrobølgeovn

Miele 6012CLST

Electrolux EMS30400OX 6
Stor mikroovn i god kvalitet

Electrolux EMS30400OX

Severin MW 7890 8
Bedste billige mikroovn

Severin MW 7890

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En mikroovn eller mikrobølgeovnen er et fast inventar i de fleste køkkener, og er typisk den lette udvej, når man fx skal opvarme mad. Mikrobølgeovnen kan selvfølgelig også bruges til en masse andet fx popcorn og du kan også finde specifikke produkter til tilberedning af mad i en mikrobølgeovn. Du kan bl.a. tilberede en omelet i mikrobølgeovnen, hvis det skal gå ekstra hurtigt om morgen.

Der er mange muligheder, men der er også mange forskellige modeller på markedet med forskellige funktioner. Derfor har vi samlet nogle af de bedste mikrobølgeovne, så du kan vælge den der passer bedst i dit køkken.

I denne mikroovn test kan du også læse om, hvad du skal være ekstra opmærksom på, når du skal vælge din næste mikrobølgeovn.

Gode råd til valg af mikrobølgeovn

 • Tænk over, hvor meget du ønsker at bruge din mikroovn og hvad du ønsker at bruge den til
 • Når du har fundet en model skal du tjekke; kapacitet, watt og funktioner
 • Til sidst skal du også kunne lide designet – det er ikke tit man køber en ny mikroovn, så vælg en der passer til dit køkken

Sharp R-642BKW

Bedste mikroovn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 2-i-1 funktion – mikroovnen har både mikrobølgeeffekt og grilleffekt.
 • pros-icon.svg 11 forskellige mikrobølgeniveauer og 8 automatiske programmer
 • pros-icon.svg Lille mikrobølgeovn med en kapacitet på 20 liter.

Detaljeret gennemgang

Sharp er et mærke, som producerer hvidevarer til hjemmet. Alt fra vaskemaskiner til køle- og fryseskabe. De fokuserer på, at skabe produkter, som holder i mange år og som er up-to-date med den digitale tidsalder. Ydermere prøver de også at skabe produkter, der er gode for miljøet og giver en lav elregning. Denne mikroovn har mange funktioner til en god pris! Den har også fået mange gode anmeldelser fra kunder hos bl.a. Skousen, KitchenOne og WhiteAway. Det er bestemt ikke mærkeligt, at denne mikroovn er bedst i test.

Derfor skal du vælge Sharp R-642BKW

Sharp R-642BKW er en god mikrobølgeovn med 2-i-1 funktion, hvilket betyder, at det er en helt standard mikrobølgeovn, men den er også udstyret med grillfunktion. Mikrobølgeovnseffekten har 800 watt, mens grilleffekten har 1000 watt. Grill-funktionen bruner maden og giver det en sprød overflade. Denne mikroovn har en kapacitet på 20 liter, der passer til det lidt mindre køkken.

Den har i alt 8 automatiske tilberednings- og optøningsprogrammer – bl.a. et popcorn program-, og 11 forskellige mikrobølgeniveauer. Mikrovnen giver dig altså masser af muligheder. Alle disse forskellige programmer gør, at du får en rigtig god mikroovn til køkkenet.

Ønsker du ikke at bruge meget energi, så er den også udstyret med en energibesparelse funktion.

Bedste mikroovn til det mindre køkken

Denne mikrobølgeovn passer godt ind i det mindre køkken, da den er en smule mindre end standard mikrobølgeovne. Derudover har den et enkelt design i sort, og den er ganske brugervenlig med touch-kontrol betjening. Det digitale ur hjælper med at holde styr på, hvor lang tid der er tilbage før maden er færdig, men den viser også hvad klokken er. Den elektroniske timer går op til 99 min. og 50 sek.

Som de fleste andre mikrobølgeovne, har den en roterende tallerken, som er i glas og har en diameter på 25,5 cm.

Sidst, men ikke mindst, har denne mikroovn også udstyret med børnelås.

Der er altså flere gode grunde til, hvorfor at denne mikroovn er den bedste mikroovn.

Produktdetaljer:

 • Ydre dimensioner – H x B x D:  257,8 x 439,5 x 358,5 mm
 • Indvendige dimensioner – H x B x D: 208,2 x 306,0 x 306,6 mm
 • Ovnrum netto: 20 liter
 • Vægt: 11,4 kg
 • Watt: 800/1000 (mikrobølgeeffekt/grilleffekt)

Caso HCMG25

God kvalitets mikroovn med varmluft- og grillfunktion

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med både grill- og varmluftsfunktion
 • pros-icon.svg Nem at vedligeholde
 • pros-icon.svg Stor mikrobølgeovn med en kapacitet på 25 liter

Detaljeret gennemgang

Med denne flotte mikro/kombiovn fra Caso er du klar til at poppe popcorn, tø kylling op og forkæle din mad lidt ekstra med den smarte grill- og varmluftfunktion! Disse to funktioner gør, at du mere eller mindre kan bruge den som en almindelig ovn. Designet er lækkert og den er udstyret med en række gode funktioner.

Derfor skal du vælge Caso HCMG25

Vi er meget begejstrede for den smukke mikrobølgeovn fra tyske Caso, som er et godt valg til dig, som vil have et stilrent køkken med effektive maskiner.

Derudover er den oplagt for dig som har et lille køkken med lidt plads, da den udover, at være en mikrobølgeovn, så har den også grill- og varmluftsfunktion.Mikroovnen har en effekt på 900 watt og grill-funktionen er på 1200 watt. Disse tre funktioer betyder, at du ikke behøver at investere i en ovn, da den har varmluft, hvis du har et meget lille køkken. Ønsker du, at læse mere om kombiovne, så kan du læse vores artikel her(INDSÆT LINK).

Brugervenligheden er i top

Caso HCMG25 er nem at bruge med det elektroniske display som også har digital ur og timer. Brugervenligheden er alt god, men specielt fordi alle funktioner har deres egen knap i højre side, hvilket gør det nemt for dig at få et overblik over mikrobølgeovnens funktioner.

Med sit flotte design med rustfrit stål interiør og kabinet har du en ovn, som er nem at vedligeholde og som står flot i ethvert køkken. Den har en firkantet bund, hvilket gør det nemt at anvende firkantede fade og rist, men der er også mulighed for tilberedning i to niveauer. Det er en ganske rummelig mikroovn med en kapacitet på 25 liter, og den er faktisk en af de større mikrobølgeovne på markedet, da det også er en kombiovn.

Dette er altså en lækker og funktionel mikrobølgeovn til dig, som vil have meget for pengene.

Produktdetaljer:

 • Ydre dimensioner – H x B x D: 305 x 512 x 470 mm
 • Ovnrum netto: 25 liter
 • Vægt: 16,9 kg
 • Watt: 900/1200 (mikrobølgeeffekt/grilleffekt)

Siemens iQ700

Bedste indbygningsovn

Fordele
 • pros-icon.svg Roterende antenne i stedet for roterende tallerken
 • pros-icon.svg Inverter-teknologi
 • pros-icon.svg CookControl

Detaljeret gennemgang

Med dette premium-produkt fra Siemens får du en solid indbygningsmikroovn med knald på ydeevne, LED-belysning og stor brugervenlighed. Der er kælet for detaljerne, og du kan se frem til en lækker ovn med mange muligheder, som er både tids- og energibesparende.

Derfor skal du vælge Siemens iQ700

Denne stilrene og eksklusive mikroovn er både en fryd for øjet og for din madlavning i hverdagen. Nogle mikroovne har tendens til at være hårde mod madvarer og efterlade dem tørre og livløse. Denne mikroovn er ikke som alle andre, da den har en roterende antenne og ikke en roterende tallerkener. Den roterende antenne giver en hurtigere og mere jævn opvarmning af din mad uden brændte eller kolde områder. Derudover opvarmer denne mikroovn også madvarerne, så de bevarer deres kvalitet. Denne mikroovn har 900 watt.

Smarte funktioner

Siemens iQ700 har forskellige funktioner og takket være Inverter-teknologi får du ekstra kraft ved hver af ovnens effekttrin. Denne funktion gør, at mikrobølgeovnen kan tø frostvarer op hurtigere – ifølge Siemens er den 30% hurtigere med denne “Inverter”-funktion, og du sparer dermed både tid og penge. Tilbereder du andre madvarer søger “Inverter”-funktion for, at maden bliver tilberedt ekstra hurtigt.

Er du typen, der ofte har travlt og ikke gider stå og vente foran ovnen, så kan du bruge det smarte CookControl-program, som er en indbygget kogebog. Her finder du forprogrammerede tilberedningsindstillinger, som gør, at du kun skal sætte din mad i ovnen, vælge det rigtige program og lade maskinen klare resten. Med de 7 automatiske programmer og 5 forskellige niveauer kan du nemt indstille maskinen, så den passer til din mad og dine behov.

Brugervenligheden kommer også til udtryk ved det flotte TFT-display med farver, som giver dig løbende information om både programudvalg og tid. Derudover har den en indre glasdør, så du hurtigt og nemt kan klare rengøring af ovnen, så den er ren og lækker. Som en ekstra lækker detalje har ovnen LED-lys som er energieffektivt og langtidsholdbart.

Hos de fleste forhandlere får du 4 års forsikring mod alle tekniske fejl, men du skal tjekke op om

Produktdetaljer:

 • Indbygningsmålene: 365 x 560 x 300 mm
 • Ovnrum netto: 21 liter
 • Vægt: 16,7 kg
 • Watt: 900/1200 (mikrobølgeeffekt/grilleffekt)

Electrolux EMM21000W

Klassisk mikrobølgeovn

Electrolux EMM21000W
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv mikrobølgeovn
 • pros-icon.svg Manuel betjening = god brugervenlighed
 • pros-icon.svg 5 forskellige indstillinger fra 90 til 800 watt

Detaljeret gennemgang

Electrolux er et velkendt mærke i Danmark, og de laver de fleste type hvidevarer som vi bruger i hjemmet; vaskemaskiner, opvaskemaskine, ovn osv(evt. indsæt link til vores artikler om disse produkter) Listen er lang. Denne helt klassiske mikroovn får gode anmeldelser af kunder fra både Skousen og WhiteAway. Prisen er også helt i orden, og det bedste af det hele er, at den er nem at bruge. Dette må være en af de bedste findes på markedet.

Derfor skal du vælge Electrolux EMM21000W

Dette er en helt normal og klassisk mikrobølgeovn, som bare fungerer. Der er ikke alle mulig mærkelig funktioner. Den har ikke varmluft eller grill = det er en helt normal og traditionel mikrobølgeovn, som har en effekt på 800 watt.

Ovnrummet er 18,5 liter, så det er en relativ lille mikrobølgeovn, men skal du bare bruge den en gang imellem og til simple opvarmninger, så bliver det ikke noget problem. Det er en effektiv mikrobølgeovn.

Manuel betjening

Electrolux EMM21000W har manuel betjening, hvilket vi kender fra de lidt ældre modeller, og det er bare en fordel! Det gør den nemlig ekstrem brugervenlig og uden alle mulige funktioner, som kan være svære at finde ud af. Den har i alt 5 forskellige trin fra 90 til 800 watt, og du drejer bare på skiven, hvilket gør den nem at indstille.

Der er et display med ur og timer, og den giver signal ved sluttid. Drejetallerkenen har en diameter på 27 cm., og håndtaget sidder i venstre side.

Produktdetaljer:

 • Ydre dimensioner (H x B x D): 287 x 485 x 422 mm
 • Ovnrum netto: 21 liter
 • Vægt: 13,2 kg
 • Watt: 800

Miele 6012CLST

Luksus mikrobølgeovn

Miele 6012CLST
Fordele
 • pros-icon.svg Smart og intelligent memoryfunktion
 • pros-icon.svg Varmholdningsfunktion

Detaljeret gennemgang

Miele er kendt for at være et godt mærke, der producerer produkter, som er en del dyrerer end andre, men til gengæld holder de i lang tid. Denne mikrobølgeovn er proppet med flere funktioner og forskellige programmer, som du ikke troede du havde brug for, men efter du har prøvet dem nogle gange, vil du ikke undvære denne fritstående mikrobølgeovn!

Derfor skal du vælge Miele 6012CLST

Mikrobølgeovnen fra Miele er lave til dig, der elsker at være i køkkenet og som gerne vil have en ekstra hjælpende hånd en gang imellem. Den er også lavet til den lidt større familie, da den har et ovnrum på 26 liter og drejetallerkenen er 32,5 cm i diameter, hvilket er større end en traditionel mikrobølgeovn, og kan derfor bruges til at lave større portioner. Selve ovnrummet er af rustfrit stål med CleanSteel-overflade, som gør den nem at rengøre.

Programmer og memoryfunktion

Automatikprogrammerne er perfekte til optøning og tilberedning, og der er god nok plads til forskellige glas, kopper, tallerkener og fade. Der er 7 effekttrin.

Den er også udstyret med det Miele kalder for Quartsgrill, som er optimal og jævn bruning af mad. I løbet af kort tid, blive dine retter brune og crisp.

Memoryfunktionen er det som gør denne mikrobølgeovn helt speciel. Du kan nemlig lave er flertrinsforløb. Det betyder, at du har mulighed for at vælge et program forløb med op til tre trin  fx optøning, tilberedning og til sidst gratinering. Efter du har indstillet mikrobølgeovnen, indsat maden og startet den, så vil den udføre de indstillede tids- og effektkombinationer én efter én. Du skal altså kun foretage en indstilling til tilberedningsprocesser der har flere trin. Dette må være den optimale hjælpende hånd i køkkenet til dig, der elsker at lave mad til venner og familie.

Til sidst har den også en varmholdningsfunktions, som gør at efter tilberedningen, så holder mikroovnen retten varm til serveringstemperatur i 15 min.

Andre smarte funktioner

Udover de smarte funktioner, som vi har allerede har læst om, så er det også muligt at skjule uret om natten, så det ikke står og lyser rummet op.

Det er også muligt at låse mikrobølgeovnen med et tryk på en knap, og du undgår dermed utilsigtet aktivering af mikrobølgeovnen. Børnesikringen gør det altså trygt for dig, som kan lide at tage dine børn med ud i køkkenet.

Der er også en anden sikkerhedsfunktion i denne mikroovn. Hvis du glemmer at slukke for den, så slukker den automatisk når den maksimale driftstid er blevet overskredet.

Derudover medfølger den også en masse tilbehør fx. låg til afdækning af maden, kogepind, grillrist og en gourmetplade.

Alt i alt er dette altså den perfekte hjælpende hånd til dig, der elsker at bruge tid i køkkenet og invitere gæster over til middag.

Produktdetaljer:

 • Ydre dimensioner (H x B x D): 287 x 485 x 422 mm
 • Ovnrum netto: 26 liter
 • Vægt: 13,2 kg
 • Watt: 900 watt

Electrolux EMS30400OX

Stor mikroovn i god kvalitet

Electrolux EMS30400OX
Fordele
 • pros-icon.svg Har både varmluft – og grillfunktion
 • pros-icon.svg Brugervenlig
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 24,5 liter, hvilket er en del større end traditionelle mikrobølgeovne

Detaljeret gennemgang

Drømmer du om en almindelig ovns funktioner i en mikroovn? Så er Electrolux EMS30400OX et godt bud, der kan forene opfylde dine ønsker. Dette er en stor mikroovn, hvor der er plads til, at du kan bruge den til meget mere end bare en mikroovn. Det kan godt være, at den er større, men den er både elegant og smuk at se på, så du kan sagtens have den stående på køkkenbænken til hverdagen uden, at den generer.

Derfor skal du vælge Electrolux EMS30400OX

Denne funktionelle mikroovn giver dig mulighed for både at optø, opvarme og grille din mad – der er derfor mange anvendelsesmuligheder, som kan opfylde de flestes behov. Funktioner har den faktisk mange af fx. har den automatiske tilberednings- og optøning programmer efter madvarers vægt. Det gør, at du får en mere præcis opvarmning af din mad uden maden får for meget, brænder på og bliver tør

Næsten som en normal ovn

Det er muligt, at anvende den som primær ovn, da det er en traditionel mikroovn, men med funktioner som varmluft og grill. Selvom det er muligt, at anvende den som primær ovn, er den et god supplement til din nuværende ovn. Er du en familie på flere personer, er det nok bedst at anvende den som supplement til din ovn, da den kan blive en smule lille, men bor du alene, kan størrelse være fin for dig.

Med den smarte grillfunktion kan du nemt give din mad et strejf af sommer med knasende overflade, men den klarer også optøning og opvarmning af mad med gode resultater.

Mikroovnen er med sit fine design flot og indbydende at se på, og den passer ind i de fleste køkkener. Den er også ganske brugervenlige med det digitale display og ur med timerfunktion.

Med denne Electrolux EMS30400OX får du en solid mikroovn med gode kræfter.

Produktdetaljer:

 • Ydre mål (H x B x D): 33,5 x 52 x 44 cm
 • Ovnrum netto: 25 liter
 • Vægt: 19,3 kg
 • Watt: 900/1100 (mikrobølgeeffekt/grilleffekt)

Samsung MS23K3513AS

Mikroovn, der er let at rengøre

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig og nem at betjene
 • pros-icon.svg Nem at rengøre takket være keramisk belægning

Detaljeret gennemgang

Samsung producerer mange forskellige produkter til hjemmet, og derfor har de selvfølgelig også produceret en række mikrobølgeovne. Dette er dog den eneste mikroovn fra Samsung i denne mikroovn test.

Samsung MS23K3512AS  er en ganske enkel og nem mikrobølgeovn, som ikke er fyldt med mange funktioner, men fungerer godt til det den skal, og så er prisen også helt i orden.

Derfor skal du vælge Samsung MS23K3513AS

Designet på denne mikrobølgeovn er helt i orden, og den har et udseende, som er mere blødt i kanterne. Nogle af konkurrenter kan godt lave en meget firkantet model af billig plastik, men ikke denne mikrobølgeovn. Den har et mere elegant udseende end mange andre mikrobølgeovne.

Selve ovnrummet har en kapacitet på 23 liter, og fungerer derfor fint til både det lille køkken og lidt større køkken, men primært en husstand med få personer.

Mikroovnen har en effekt på 800 watt, og den har 6 niveauer og optøningsfunktion. Drejetallerkenen er 28,8 cm i diameter og er ikke udstyret med alle mulige besværlige funktioner.

Rengøring af mikroovn

Noget af det mest vanskelige og irriterende ved en mikrobølgeovn er rengøring. Det kan være svært og de bliver hurtigt fedtede. Derfor er det vigtigt, at finde en mikrobølgeovn, som er nem at rengøre. Denne Samsung MS23K3512AS har en keramisk belægning indeni, der gør den nem at rengøre.

Har du børn i hjemmet, er der også børnesikring på den, så du kan være sikker på, at der ikke sker nogen uheld.

Produktdetaljer:

 • Ydre dimensioner – H x B x D:  275 x 489 x 374 mm
 • Indvendige dimensioner- H x B x D: 300 x 180 x 280 mm
 • Ovnrum netto: 23 liter
 • Vægt: 12 kg
 • Watt: 700

Severin MW 7890

Bedste billige mikroovn

Severin MW 7890
Fordele
 • pros-icon.svg Manuel betjening
 • pros-icon.svg Lille og brugervenlig

Detaljeret gennemgang

Severin er kendt for at producerer produkter til køkkenet, der virker og som er billige. Denne mikrobølgeovn er en af de billigste du kan finde på markedet. Den er ganske lille, men den kan det som den skal: fungere som en mikrobølgeovn. Med denne model behøver du heller ikke at bekymre dig om pris – fordi den er rigtig god!

Derfor skal du vælge Severin MW 7890

Dette er en ganske enkel mikrobølgeovn, som har 5 indstillinger, og den er ikke særlig stor. Den passer derfor til det mindre køkken, hvor der ikke er meget plads eller til dig, som der bor alene. Er der mange i husstanden, så kan det være en fordel at vælge en af de andre modeller i denne test af nogle af de bedste mikrobølgeovne på markedet.

Mikrobølgeovnen er utrolig nem at bruge, da der ikke er noget display og ikke alle mulige knapper man skal trykke på. Der er to drejeskiver, hvor du kan indstille watt og program og så er der tiden. De 5 indstillinger er inklusiv optøningsfunktion, så du nemt og hurtigt kan optø maden

Uret fungerer også som timer og give lyd når tiden er gået. Dørhåndtaget sidder i venstre side.

Dette er en af de billigste og enkleste mikroovne, der findes i denne mikrobølgeovn test.

Produktdetaljer:

 • Ydre dimensioner – H x B x D:  25,2 x 43,5 x 25,2 cm
 • Ovnrum netto: 20 liter
 • Vægt: 11 kg
 • Watt: 700

Guide

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en mikrobølgeovn?

Som det er tilfældet med andre køkkenmaskiner, så er der mange overvejelser at gøre sig, når man skal købe en mikrobølgeovn. Der findes så mange forskellige mikrobølgeovne, så det kan være en god idé at finde ud af, hvad man har brug for før man begynder at lede efter en mikroovn på nettet.

Vi vil her prøve at give dig et bud på, hvilke tanker du med fordel kan gøre dig, så du kan finde den perfekte mikrobølgeovn, som passer til dit køkken og dine behov.

 • Hvilke funktioner skal din mikrobølgeovn have?
 • Hvor stor skal den være?
 • Betjening og brugervenlighed
 • Hvor kraftfuld skal den være?
 • Mikroovn tilbud og pris på mikrobølgeovne

Hvilke funktioner skal din mikrobølgeovn have?

Hvad skal du bruge ovnen til – hvilke funktioner er vigtige for dig, at din mikroovn har?

De typiske funktioner som en mikroovn har er optøning, opvarmning, genopvarmning eller dampning af for eksempel grønsager. Derudover har nogle mikroovne grillfunktion, som du kan anvende til for eksempel frysepizza eller grillkylling, så de får knasende skorper og sprødt skind. Denne funktion er nødvendig, hvis du vil have sprøde resultater, da mikroovne ikke bliver varme indeni ved brug, som almindelige ovne gør. Varmluftfunktion gør det muligt at løse små bageopgaver eller forkorte tilberedningstiden. Som du nok har læst i denne test af mikrobølgeovne, så har de fleste mikroovne flere funktioner, der gør det lidt nememre for dig at være i køkkenet. Disse forskellige funktioner, kan være

Hvor stor skal den være?

Ovnens rummål er også væsentlig at forholde sig til, da den giver dig en idé om, hvor store mængder du kan tilberede ad gangen. Dertil skal du også overveje, hvilke størrelser tallerkener og fade du kan bruge, når du benytter ovnen. De typiske størrelser for mikroovne ligger et sted mellem 17-32 liter.

Betjening og brugervenlighed

Betjening og brugervenlighed er også vigtige parametre – her findes der mange forskellige muligheder. Nogle mikroovne betjenes med fingertouch, mens andre har trykknapper, greb og håndtag.

I forbindelse med brugervenlighed har mange ovne indstillede programmer, som eksempelvis kan være automatisk optøning eller programmer, som selv udregner tilberedningstid alt efter madens vægt. Du kan også være heldig at finde en ovn, som har en elektronisk kogebog, som dækker over den mest almindelige mad/retter, som ovnen så tilbereder ud fra det program, du vælger.

Hvor kraftfuld skal den være?

Hvis du vil have en idé om, hvor kraftfuld ovnen har, så skal du se på mængden af watt – en mikrobølgeovn med mange watt har kraftigere mikrobølger. Du kan oftest indstille mikroovnen på forskellige niveauer, så du kan spare tid og penge.

Tilbud og priser på mikrobølgeovne

Mikroovnene har selvfølgelig forskellige priser, fordi de har flere forskellige funktioner og programmer. Derudover er der også forskel på kvaliteten og hvor mange år den skal holde. Der findes altså mikroovne i forskellige prisklasser, så find ud af, hvad du ønsker af din mikroovn, og sæt et budget derefter.

Pris er selvfølgelig en vigtigt faktor når det kommer til at vælge din nye mikroovn.

Dette skal du være opmærksom på, når du bruger din mikrobølgeovn

Vær opmærksom på, hvilke materialer du anvender til den mad, som du sætter i mikrobølgeovnen – det er for eksempel ikke al plastik, der kan tåle at komme derind. Eksempelvis kan Margrethe-skåle (eller andre skåle af melamin) ikke tåle det. Almindelig husholdningsfilm eller mange fryseposer kan risikere at smelte, mens materialer af polypropylen-plastik er bedst egnet til at komme i mikrobølgeovnen. Mange mikrofilm og opbevaringsbøtter er lavet af dette plastik.

Desuden anbefaler vi, at du ikke bruger lerfade, da disse kan sprænge under opvarmningen. Ligeledes fraråder vi fade og bestik af metal samt aluminiumsfolie i mikrobølgeovnen.

Kombiovn, mikrobølgeovn eller almindelig ovn?

En kombiovn er meget mere end bare en mikroovn. Den kan nemlig fungere som en normal ovn – dog i mindre udgave. Derfor er der mange fx studerende eller folk som har et lille køkken eller bor alene, der vælger at investere i en kombiovn. En mikrobølgeovn hovedfunktioner typisk at optø eller opvarme mad, så det er den største forskel på en kombiovn og en mikrobølgeovn. Du kan læse vores test om kombiovne her(INDSÆT LINK), hvor vi har samlet nogle af de bedste kombiovne på markedet. Udover en kombiovn og en mikroovn, kan du selvfølgelig også vælge at købe en almindelig ovn. Læs vores artikel om almindelige ovne her.

Konklusion

Vi har i denne test af mikroovne har vi præsenteret dig for 9 forskellige modeller og nogle af de overvejelser du kan gøre dig, når du skal finde den mikroovn, som passer bedst til dig og din hverdag. Vi har forsøgt at finde nogle af de bedste mikrobølgeovne på markedet og dermed har vi fået et bredt udvalg, så der er noget for enhver smag. Udvalget af mikroovne har derfor været med og uden grill og varmluft, nogle der kan stå på bordet og andre, som kan gemmes væk i skab bagved en låge. Du finder desuden også ovne i den dyre og billigere ende af skalaen.

I vores udvælgelse af mikroovne har vi lagt vægt på faktorer såsom: brugervenlighed, funktioner og watt. Samtidig er vi gået efter at finde solide mikrobølgeovne, som kan bruges i hverdagen. I den forbindelse vil vi gerne fremhæve to særlige mikrobølgeovne, som vi synes fortjener ekstra opmærksomhed. Det drejer sig om Sharp R-642BKW, som er den bedste mikroovn i denne test. Derefter kommer Caso HCMG25, som er af god kvalitet og med varmluft, så du har mulighed for at bruge den til mere end bare en mikrobølgeovn. Med disse to mikrobølgeovne får du virkelig meget for pengene, da de er designet til at være brugervenlige, funktionelle og effektive.

Fælles for de 6 forskellige mikrobølgeovne i denne artikel er, at de er designet med henblik på at være brugervenlige, holdbare og effektive så du kan tilberede, optø, og opvarme uden problemer.

Vi håber, at du er blevet godt klædt på til at finde din nye mikrobølgeovn.

FAQ

Hvilken mikrobølgeovn er bedst i test?

Sharp R-642BKW er testvinderen i vores mikroovn test, men der findes mikrobølgeovne til alle behov, så læs artiklen og find den der passer bedst til dit køkken.

Fritstående eller integreret mikroovn?

Der findes både fritstående og integreret mikroovne. Fritstående mikrobølgeovne kan stå i et skab for sig selv eller på køkkenbordet, mens integreret mikroovne skal bygges ind i dit køkken.

Skal jeg vælge en mikroovn med varmluft- og grillfunktion?

Det kommer helt an på, hvordan og hvor meget du ønsker at bruge din mikroovn. Skal den være som en højre hånd i køkkenet, så kan det være en god idé, men læs mere om det i artiklen og blive klogere på det.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×