Minihakker test (2022) → Se de 5 bedste minihakkere!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

Phillips HR1393/90 minihakker

Minihakkeren fra Phillips, er en trofast hjælp i køkkenet og har tilmed vundet titlen Bedst i test i Tænks minihakker test blandt mange andre minihakkere. Der er altså tale om et virkelig godt køb. Minihakkeren…

1
Bedste minihakker

Phillips HR1393/90 minihakker

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En minihakker er en uundværlig ven og allieret i ethvert køkken. Den får overstået alt det kedelige hakke arbejde på få sekunder, og sørger for at råvarerne bliver hakket præcis som du ønsker. En minihakker har som oftest flere forskellige funktioner, og kan foruden at hakke løg og andre grøntsager, også hakke nødder, kværne kaffe, krydderier og flere kan tilmed purere og piske flødeskum. En minihakker er altså en alsidig lille størrelse, og en kæmpe hjælp i køkkenet. Som med alle andre produkter til køkkenet, findes der et hav af forskellige varianter, hvilket kan gøre det vanskeligt, at finde frem til hvilken minihakker der er den rigtige til netop dit behov. 

En minihakker er som oftest et meget simpelt stykke værktøj, og kommer generelt ikke med den store udstyrspakke. Der er dog flere der har ekstra knive, eller andre former for tilbehør. 

Herunder vil vi gennemgå en række minihakkere, så du forhåbentlig bliver klogere på netop dit behov.

Hvis du ikke orker at læse hele analysen, kommer her et kort overblik over de minihakkere, som vi mener er de bedste køb. 

Kort opsummering 

🥇Bedste minihakker:  Phillips HR1393/90
⭐ Bedste til prisen: Bosch MMR08A1
✅ Bedste premium: KitchenAid 3516EOB
💪 Bedste kraftige minihakker: Wilfa MC3B-400S

Bedste minihakker i test er Phillips HR1393/90, fordi den bl.a. har fundet Forbrugerrådet Tænks test om minihakkere og klarer sig rigtigt godt på alle parametre. Den kan rumme en del, og er kraftig. Bedst til prisen er Bosch MMR08A1 minihakker, fordi det er et alsidigt og prisvenligt køb. Premium minihakkeren er  KitchenAid 3516E0B, og er til dig der vil have det bedste af det bedste. Der er fokuseret på design, kvalitet og størrelsen af maskinen.

Phillips HR1393/90 minihakker

Bedste minihakker

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine, så selv rengøringen kan overstås på et øjeblik
 • pros-icon.svg Maskinen kan rumme hele 0,7 liter, så du behøver ikke at hakke over flere gange
 • pros-icon.svg Bedst i test vinder hos Tænk, hvilket er garanti for et godt køb

Detaljeret gennemgang

Minihakkeren fra Phillips, er en trofast hjælp i køkkenet og har tilmed vundet titlen Bedst i test i Tænks minihakker test blandt mange andre minihakkere. Der er altså tale om et virkelig godt køb. Minihakkeren rummer hele 0,7 liter og de forskellige dele fra maskinen, tåler tilmed at komme i opvaskemaskinen.

Derfor skal du købe Phillips HR1393/90 minihakker 

Phillips HR1393/90 minihakker er en uundværlig ven i køkkenet, den gør hakke arbejdet til en leg og kan rumme hele 0,7 liter. Du behøver altså ikke at hakke dine grøntsager over flere omgange, hvilket sparer dig for både tid og ekstra besvær. De forskellige maskindele kan tåle at komme i opvaskemaskinen, så opvasken er overstået lige så hurtigt som hakke arbejdet. Maskinen kommer altså til at spare dig rigtig meget tid i køkkenet fremover. Knivene er fremstillet i rustfrit stål, der sikrer at de ikke bliver sløve over tid, hvilket betyder at du kan have glæde af maskinen mange år fremover. Phillips HR1393/90 minihakker kan hakke grøntsager og nødder ved bare at trykke ned på låget og blenderfunktionen kan bruges til at lave fx grøntsagsmos eller pure, så du ikke behøver at gøre det ved håndkraft eller med større maskiner. Minihakkeren er udstyret med en motor på 450 watt, så den kan selv hakke de hårde ingredienser som hårde oste og kaffe. Phillips HR1393/90 minihakker har vundet titlen bedst i test i Tænks store minihakker test, så der er ingen tvivl om at det er et virkelig godt køb, især til prisen som gør at langt de fleste kan være med.

Produktdetaljer for Phillips HR1393/90 minihakker:

 • Knive i rustfrit stål
 • Kan tåle opvaskemaskine
 • 450 watt
 • 0,7 liter beholder
 • Hakker grøntsager og nødder ved at trykke låget ned

Bosch MMR08A1 minihakker

Bedst til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Rummer 800 ml så du behøver ikke at hakke eller piske over flere omgange
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine og mikrobølgeovn hvilket gør den nem at arbejde med
 • pros-icon.svg Kan hakke, piske og blende for ekstra alsidighed

Detaljeret gennemgang

Minihakkeren fra Bosch er et alsidigt og prisvenligt køb. Minihakkeren klarer både at hakke nødder, grøntsager og kød, og piske æg eller flødeskum på et øjeblik. Beholderen rummer hele 800 ml og kan både tåle opvaskemaskine og mikrobølgeovn. Der er altså tale om en virkelig alsidig maskine til en virkelig god pris.

Derfor skal du købe Bosch MMR08A1 minihakker 

Minihakkeren fra Bosch er af Tænk vurderet som værende et godt køb i deres store minihakker test, og er et virkelig godt køb, især til prisen. Bosch MMR08A1 minihakker kan foruden at hakke nødder, grøntsager, kød og krydderurter på et øjeblik, også piske fx flødeskum og æg og kan tilmed blende både mos, pure eller hvad med en cocktail til efter middagen. Denne maskine kan stort set alt du kunne ønske dig. Denne minihakker klarer langt de fleste opgaver på få sekunder. Bosch MMR08A1 minihakker bliver hurtigt et uundværligt redskab i køkkenet og fylder langt mindre end mange andre køkkenmaskiner. Der er altså virkelig valuta for pengene i sådan en minihakker, og når først man har prøvet sådan en, vil man aldrig undvære en minihakker igen. Maskinen her er ultra nem at bruge og findes som nævnt tidligere, til en virkelig fin pris.

Produktdetaljer Bosch MMR08A1 minihakker:

 • 400 watt
 • 800 ml beholder
 • Piskekniv og universalkniw
 • Tåler opvaskemaskine og mikrobølgeovn
 • Kan hakke, piske og blende

KitchenAid 3516EOB minihakker

premium minihakkeren.

Fordele
 • pros-icon.svg 2 hastigheder samt pulse funktion gør det nemt at opnå den rigtige konsistens
 • pros-icon.svg Beholder på 0,83 liter gør at du kan hakke og purere selv større portioner
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine for nem rengøring

Detaljeret gennemgang

Minihakkeren fra KitchenAid er til dig, hvor kun det bedste er godt nok. Alt skal spille, design, størrelse og robusthed og alt dette klarer KitchenAid 3516EOB minihakker til bravour. Minihakkeren har to forskellige hastigheder og pulse funktion, hvilket sørger for at du altid opnår den rette konsistens på dine råvarer.

Derfor skal du købe KitchenAid 3516EOB minihakker

Det er ikke uden grund at KitchenAid 3516EOB minihakker er blevet udvalgt som vores premium minihakker. Denne maskine er en ultra lækker minihakker, som er en fornøjelse, både at have stående fremme på køkkenbordet, grundet det indbydende og retro inspirerede design, og at anvende da minihakkeren er nem at bruge og sørger for at du opnår det bedste resultat hver eneste gang. Det har aldrig været så nemt at hakke grøntsager eller at lave grøntsagsmos og pure som med denne minihakker. KitchenAid 3516EOB minihakker er udstyret med en dryp beholder, der gør det nemt for dig at tilsætte mere væske imens du bruger maskinen, super praktisk hvis du laver fx pesto eller mos og har brug for at tilføje ekstra olie, mælk eller vand, uden at skulle stoppe maskinen. Her kan du justere konsistensen, helt uden spildtid. De aftagelige dele i rustfrit stål fra minihakkeren kan alle gå i opvaskemaskinen, så selv rengøringen er hurtigt overstået.

KitchenAid 3516EOB minihakker kan bruges til langt de fleste ting, som større foodprocessorer kan, som fremstilling af mindre tærtedeje fx eller saucer, dressinger, pesto, hummus, fars til falafel, hakning af kød, grøntsager og krydderurter og purering af frugt og grønt- Det hele går som en leg, og maskinen klarer langt det meste på få sekunder. Denne minihakker fra KitchenAid er altså en virkelig alsidig maskine, og vil være din tro følgesvend i køkkenet i mange mange år fremover og spare dig for virkelig meget tid i køkkenet. Tid man nemt kan bruge på andre og sjovere ting.

Produktdetaljer KitchenAid 3516EOB minihakker:

 • 240 watt
 • 0,83 liter
 • Tåler opvaskemaskine
 • 2 hastigheder og pulse funktion
 • Dryp beholder
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med 3 stærke knive i rustfrit stål, der kan klare enhver opgave
 • pros-icon.svg Let at rengøre, da de aftagelige dele tåler maskinvask
 • pros-icon.svg Høj brugervenlighed med kun én knap at holde styr på

Detaljeret gennemgang

Med denne minihakker fra Wilfa kan du hakke alle typer af ingredienser. Det er lige meget, om du skal have bugt med nødder, chokolade eller blot enkle urter – så er denne model egnet til brugen. Produktet har desuden et elegant design, er nem at betjene og så tåler de aftagelige dele maskinvask.

Derfor skal du vælge en Wilfa MC3B-400S Essential Chop Minihakker

Du skal investere i denne minihakker fra mærket Wilfa, hvis du gerne vil have en yderst kraftfuld model, der kan klare enhver opgave. Produktet er udviklet med tre stærke knive, der er fremstillet i rustfrit stål, hvilket garanterer, at alle typer af ingredienser kan hakkes. Det er altså lige meget om de er bløde eller hårde – denne minihakker klarer ærterne.

Derudover har produktet en stor kapacitet på 1,2 liter, så du har fin plads til at kunne hakke alt på én gang frem for at skulle gøre det ad flere omgange. Det er desuden nemt at styre maskinen, da den blot er udstyret med én betjeningsknap. Denne finder du i toppen af låget, så du hurtigt kan stoppe maskinen igen, når indholdet er hakket til perfektion.

Ud over alt det ovenstående så er denne model et godt køb, fordi dens aftagelige dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Dette resulterer i, at du skal stå mindre i køkkenet for at gøre rent efter at have lavet mad.

Produktdetaljer for Wilfa MC3B-400S

 • 400 watt
 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Vægt: 1,69 kg
 • Tåler maskinvask

Guide

Hvilken minihakker skal jeg vælge?

Når du skal købe en minihakker, er der ligesom med de fleste andre ting, en del der er værd at tage med i dine overvejelser. På den måde er der langt større chance for at du får købt den rette minihakker første gang, og får en du bliver glad for i lang tid fremover. Men hvad skal man så overveje? Følgende er ting du med fordel kan overveje, inden du køber en minihakker. Hvad er dit behov, hvad vil du gerne kunne bruge den til, hvor store portioner skal den kunne klare. Skal den primært kunne hakke løg og andre grøntsager, eller skal den også kunne kværne kaffe og krydderier fx. Vil du gerne have at din minihakker også kan piske flødeskum eller lave dine grøntsager om til pure, eller er det fint at den kan primært kan hakke. 

Skal din minihakker kunne sættes på den køkkenmaskine du allerede har, eller skal den være en separat maskine. Skal der være ekstra tilbehør til i forhold til ekstra knive eller andet. Skal den kunne holde i mange år, eller skal den være så billig som muligt. Hvor ofte skal du bruge din minihakker og hvor meget må den fylde i skabet. Er designet vigtigt, eller skal den bare være funktionel. Alle disse ting er værd at overveje inden du køber en minihakker, på den måde er du næsten garanteret en maskine du bliver glad for. 

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en minihakker?

Som med de fleste andre køkkenremedier, så er der en del ting der er værd at være opmærksom på når du køber en minihakker. I hvert fald hvis du vil sikre at du køber den rette model til netop dit behov, som du kan have glæde af i mange år fremover. Nogle ting du med fordel kan overveje inden dit køb, er netop din husholdnings behov. Er det en stor eller lille husholdning. Skal der laves større portioner, eller skal den bare kunne klare helt små mængder. Skal minihakkeren primært bruges til at hakke grøntsager, eller skal den også kunne klare kød, krydderier og kaffe. Skal den kunne piske fløde, eller æg. Eller skal den kunne lave grøntsagsmos og pure. Eller hvad med at knuse isterninger, er der behov for det, eller er det unødvendigt. Skal minihakkeren have forskellige indstillinger, eller skal den være så simpel som muligt og bare med en enkelt knap til brug. Er det vigtigt at designet er lækkert, eller skal den bare være så billig som muligt. Er det en maskine der skal holde i mange år fremover, eller skal den bare virke her og nu. 

Opsummering af ting du skal være opmærksom på inden køb for at sikre dig en god minihakker

 •     Hvor store portioner skal maskinen kunne producere?
 •     Skal den kunne piske æg og fløde?
 •     Skal den kunne kværne kaffe og krydderier?
 •     Er designet vigtigt?
 •     Er pris eller kvalitet vigtigst?
 •     Skal maskinen kunne knuse isterninger?
 •     Skal minihakkeren kunne lave mos, pure og smoothies?
 •     Er flere indstillinger vigtige?

Hvordan gør en minihakker hverdagen nemmere?

En minihakker kan hurtig blive en uundværlig del af husholdningen, når først man bliver bevidst om hvor nemt det kan være at hakke og kværne, og hvor meget tid man sparer, som man nemt kan bruge til andre ting. En minihakker er som en lille assistent, der hakker løg og andre grøntsager, som de fleste finder uendeligt kedeligt. Så pludselig er det ingen sag, at fylde maden med grøntsager i massevis. Hvem har ikke følt at de har hakket for evigt, når der skulle laves bolognese fx. Minihakkeren kan også hakke nødder, hvor især hasselnødder ellers godt kan være en bøvlet affære, hvor man ender med nødder ud over hele køkkenet. Det bøvl slipper du for med en minihakker, og du har tilmed hakkede nødder, langt hurtigere end du selv ville kunne klare det. Mange minihakkere kan også klare hårdere råvarer, såsom kaffe og krydderier, så kaffekværnen kan også spares væk i skabet. Selv grøntsagspure kan en minihakker klare, og nogle kan tilmed piske fløde til skum eller æg til kager. Der er altså virkelig mange årsager til at en minihakker er et værdifuldt køkkenredskab, og helt sikkert én af de maskiner der gør din hverdag og madlavningen, langt mere overskuelig.

Mange af minihakkerne kan tilmed tåle at komme i opvaskemaskinen, så ikke engang opvasken er tidskrævende længere. En minihakker kan altså være det rette valg, hvis du er træt af at hakke ved håndkraft, eller ønsker at lave dressing, pesto og lignende på et øjeblik. En ekstra fordel ved en minihakker er, at de nærmest ingenting fylder i skabet eller på køkkenbordet, så det er muligt for selv den mindste bolig at have sådan en maskine. Faktisk vil det i mindre boliger, ofte være en fordel med en minihakker, da de fleste skærebrædter fylder langt mere end en minihakker. Minihakkere kommer også i mange forskellige prisklasser, så ikke engang prisen behøver at være en hindring i forhold til at anskaffe sig sådan en maskine. Og den tid du sparer fremover i køkkenet, kan du nemt bruge til noget både sjovere og vigtigere end at hakke og snitte. 

Testkilder 

For at skrive denne artikel, har vi brugt en masse forskellige kilder. Det har vi gjort for at give dig de bedste forudsætninger for at vælge den rette maskine, til netop dit behov. 

Vi har brugt flere forskellige kilder for at komme så godt rundt om produkterne som overhovedet muligt. 

Blandt andet har vi brugt producenternes hjemmesider, ligesom vi har kigget på forskellige udenlandske tests. 

Forbrugerrådet tænk

Vi har også brugt resultaterne fra Forbrugerrådet Tænks store test af forskellige minihakkere.

Forbrugerrådet Tænk er en ikke kommerciel virksomhed, som tester en lang række produkter, for derefter at anbefale forbrugerne de bedste produkter. Det er altså valide tests, uden interesse i salg. 

Konklusion

I de ovenstående afsnit har du kunnet læse en gennemgang af en række af de bedste minihakkere på markedet. Forhåbentlig er du blevet klogere på, hvad forskellen er på de enkelte maskiner og hvilken model der passer til din husholdnings behov. Herunder følger en kort opsummering over de maskiner i artiklen for et nemt og hurtigt overblik.

Philips HR1393/90 minihakker 

Minihakkeren fra Philips, er en trofast hjælp i køkkenet og har tilmed vundet titlen Bedst i test i Tænks minihakkertest blandt mange andre minihakkere. Der er altså tale om et virkelig godt køb. Minihakkeren rummer hele 0,7 liter og de forskellige dele fra maskinen tåler tilmed at komme i opvaskemaskinen. 

Bosch MMR08A1 minihakker

Minihakkeren fra Bosch er et alsidigt og prisvenligt køb. Minihakkeren klarer både at hakke nødder, grøntsager og kød, samt piske æg eller flødeskum på et øjeblik. Beholderen rummer 800 ml og kan både tåle opvaskemaskine og mikrobølgeovn. Der er altså tale om en virkelig alsidig maskine til en god pris.

KitchenAid 3516EOB minihakker 

Minihakkeren fra KitchenAid er til dig, hvor kun det bedste er godt nok. Alt skal spille lige fra design, størrelse og robusthed. Alt dette klarer KitchenAid 3516EOB minihakker til bravour. Minihakkeren har to forskellige hastigheder og pulse funktion, hvilket sørger for, at du altid opnår den rette konsistens på dine råvarer.

Wilfa MC3B-400S Essential Chop Minihakker

Modellen fra Wilfa er ideel til dig, der ønsker en kraftig maskine, der kan tåle lidt af hvert. Produktet er yderst robust og så sørger de tre knive i rustfrit stål for en optimal hakning af alle ingredienser – bløde som hårde. Produktets aftagelige dele tåler desuden maskinvask.

OBH Nordica minihakker

Minihakkeren fra OBH Nordica er perfekt til den lille husholdning, der kun skal hakke små portioner ad gangen. Den har en kompakt størrelse og fylder derfor næsten ingenting. Samtidig har den ledningsoprul, som garanterer en pladsbesparende egenskab. Sugekopperne under maskinen sørger for, at den ikke rykker sig ud af stedet under brug.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×