Bedste Miniovn Test (2022) → Find din nye miniovn her og se Top 7 test

1
Steba KB 28 ECO

Både brugere og anmeldere er enige om, at Steba KB 28 ECO er en af de bedste investeringer, du kan gøre dig, når du skal købe en miniovn, og er en klar brugerfavorit. Miniovnen er den bedste på markedet, fordi den både er effektiv, utrolig funktionel, energibesparende og kommer med meget smart og nyttigt ekstraudstyr. Derfor skal du vælge Steba KB 28 ECO Steba KB 28 ECO er en miniovn, der igen og igen dukker…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Steba KB 28 ECO
Steba KB 41 1.999 DKK El-Salg
Steba KB19 Rustfrit stål
Coop Miniovn
Albaline Alba 30 1.250 DKK Homeshop.dk
TriStar OV1456
OBH Optimo Mini Oven

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En miniovn er en praktisk anskaffelse, som flere og flere vælger at investerer i. Det kan både være en god løsning for dig, der bor i en mindre lejlighed, hvor der er mangel på plads i køkkenet, men i miniovn er også god til sommerhuset eller campingvognens tekøkken. Mange køber også en miniovn, som et lille, effektivt supplement til din regulære ovn. Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken model er den helt rigtige, fordi der i dag findes en lang række miniovne, der varierer i både størrelse og ydeevne 

Derfor har vi i det følgende samlet og rangeret syv miniovne, der alle har forskellige egenskaber og fordele. Læs med og bliv klogere på, hvilken model du skal vælge, og hvorfor det i det hele taget kan være fordelagtigt at investere i en miniovn.

Kort opsummering af testen 

Vi har inkluderet syv af markedets allerbedste miniovne i denne test. Ud af de syv, er der dog ikke nogen tvivl om Steba KB 28 ECO er den bedste miniovn i test. Det skyldes, at den er utrolig funktionel med hele fem forskellige programindstillinger, der blandt andet inkluderer varmlufts- og grillfunktioner. Derudover er den modsat alle andre miniovne i denne test en ‘eco’-model, hvilket betyder, at den både sparer penge på din elregningen og er et miljøbevidst valg.

Coop Miniovn er også en af de særligt modeller, der gør sig særligt bemærket i denne test, hvor den kåres til “det økonomiske valg”. Dette er nemlig en miniovn, der er betydeligt billigere end alle de andre modeller i testen. Trods prisen, er der tale om en kvalitetsminiovn, der med sine 1400 watt er utrolig effektfuld. Samtidig er det testens mindste, hvilket betyder, at den har en praktisk og kompakt størrelse, der er plads til i alle slags køkkener.

Steba KB 28 ECO – bedst i test

Både brugere og anmeldere er enige om, at Steba KB 28 ECO er en af de bedste investeringer, du kan gøre dig, når du skal købe en miniovn, og er en klar brugerfavorit. Miniovnen er den bedste på markedet, fordi den både er effektiv, utrolig funktionel, energibesparende og kommer med meget smart og nyttigt ekstraudstyr.

Derfor skal du vælge Steba KB 28 ECO

Steba KB 28 ECO er en miniovn, der igen og igen dukker op som den bedste i miniovn test, og både bruger- og ekspertanmeldelser enige om, at dette er en miniovn, der emmer af kvalitet. Det gør den, fordi dens ydeevne langt hen af vejen minder om en regulær ovns. 

Multifunktionel miniovn

En af de største fordele ved denne ovn, er, at der både kan vælges imellem undervarme, overvarme, kombineret varme, varmluftsfunktion og grill. Samtidig går temperaturer helt op til 230 grader, og du kan således ubesværet tilberede alt fra kylling til brød i denne miniovn. Derudover har modellen en 90 minutters timer, som er noget længere, end de fleste andre miniovne, der kun kan indstilles op til 60 minutter. Steba er generelt kendt for at være en producent, hvor kvaliteten er i garanteret, og hvor ikke kun funktioner men også design er helt i top. Med sine 28 liter, er der desuden tale om en forholdsvis rummelig ovn, hvorfor den er perfekt til den lille lejlighed eller sommerhuset.

Energibesparende miniovn med nyttigt medfølgende tilbehør

Derudover kommer den med forskelligt tilbehør, hvor det mest bemærkelsesværdige er et roterende grillspyd, der for eksempel gør det muligt at lave små grillkyllinger i ovnen. Desuden vinder den også denne miniovn test på, at der som den eneste i testen, er tale om en såkaldt “eco” model, der både sparer på din elregning og er god for miljøet. Faktisk kan miniovnen nedsætte energiforbruget med op til 36 %. Alt i alt er Steba KB 28 ECO således funktionel, effektiv, har et lækkert design og er langt mere energibesparende end de fleste af konkurrenterne.

Produktdetaljer:

 • Non-stick belægning indvendig 
 • 90 minutter timer 
 • Varmluft
 • Op til 230 grader
 • Ovnrum på 28 liter
 • Watt = 1400
 • Måler 31 x 51 x 41
Det kan vi lide:
 • Fem forskellige programmer, inklusiv varmluft og grill
 • Nyttigt tilbehør medfølger, herunder roterende grillspyd
 • Miljøvenlig/energibesparende
 • Non-stick overflade, så den nemt gøres rent

Steba KB 41 – det rummelig kvalitetsvalg

Det er umuligt at lave en bedst i test miniovn, uden at inkluderer Steba KB 41. Modellen ligner på mange måder sin lillebror Steba KB 28 ECO med sit lækre design og imponerende funktionalitet. Denne model har dog nogle andre muligheder, fordi den er noget mere rummelig, og der derfor kan tilberedes større retter i ovnen, og med sine 2000 watt er der tale om en utrolig effektiv ovn.

Derfor skal du vælge Steba KB 41:

Steba KB 41 er en utrolig rummelig ovn, der derfor nemt kan overtage rollen som primær ovn i et hjem, hvor der ikke er plads til en regulær ovn. Fordi det er en 41-liters model, giver det muligheden for at tilberede større måltider til hele husholdningen.

Funktionel ovn med hurtig opvarmning

Selvom denne miniovn er noget større end mange af de andre modeller inkluderet i vores miniovn test, kan Steba KB 41 hurtigt opvarmes til sine maksimale 230 grader, da den har hele 2.000 Watt at trække med. Desuden har den de samme dobbelte glasdøre som KB 28 modellen, hvilket betyder, at den holder godt på varmen, og der ikke er meget energispild, når den benyttes.

Derudover er der tale om en utrolig funktionel ovn, der både har timer, varmluft og under- og overvarme samt grillfunktion. Der medfølger drejespyd, bageplade og rist, som kan sættes i forskellige niveauer. Der er således tale om en minovn, hvor funktionalitet er i højsædet, og som vil kunne tilberede dine måltider på linje med en normal ovn.

Produktdetaljer: 

 • Non-stick belægning indvendig 
 • 90 minutter timer 
 • Varmluft og grill
 • Op til 230 grader
 • Ovnrum på 41 liter
 • Watt = 2000
 • Måler 33 x 55 x 44
Det kan vi lide:
 • Rummelig miniovn
 • Non-stick overflade indvendigt
 • Dobbelt glasdøre, der holder på varmen
 • Inkluderer både timer og varmluftfunktion

Steba KB19 Miniovn – Den bedste supplerings-ovn

Steba er en af de førende producenter på miniovns-markedet, og derfor er også en tredje model fra producenten inkluderet i denne miniovn test. Der er nemlig tale om en miniovn, som har stort set de samme funktioner som de to større modeller, men som til gengæld er noget mindre. Dette betyder blandt andet, at den fungerer fantastisk som supplering i et køkken, der allerede har en konventionel ovn.

Derfor skal du vælge Steba KB19 Miniovn

Som nævnt har Steba KB19 Miniovn mange af de samme funktioner som dens to “storebrødre”. Det betyder, at der igen er tale om en ovn, der har fem forskellige varmeindstillinger, inklusiv varmluft. Grill-funktionen er dog ikke en del af denne model. Igen er timer og temperaturjustering integreret i drejeknapper, der sidder til højre for lågen. 

Lille, robust og praktisk

Selvom denne model er mindre end KB 28 og 41, har Steba KB19 miniovn stadig kapacitet til at kunne tilberede fleste retter. Desuden har denne model hele tre niveauer, hvori rist eller bageplade kan stilles. Miniovnen er fremstillet i flot rustfrit stål, som ikke kun gør designet lækkert, men som samtidig betyder, at der er tale om en robust lille ovn, der holder på varmen.

En god suppleringsovn 

Netop fordi denne miniovn er lidt mindre end de to andre Steba modeller i denne test, er den blandt andet utrolig praktisk som supplerings-ovn i et køkken, der allerede har en konventionel ovn. Her kan du med fordel varme gårsdagens mad, eller tilberede mindre retter, uden at du skal vente længe på at den regulære ovn bliver varm. Derudover er der penge at spare ved at bruge en lille miniovn som denne, frem for en konventionel ovn, når der skal tilberedes mad til få mennesker.  

Produktdetaljer:

 • Non-stick belægning indvendig 
 • 90 minutter timer 
 • Varmluft
 • Op til 230 grader
 • Ovnrum på 19 liter
 • Watt = 1300
 • Måler 26 cm x 43 x 36 cm
Det kan vi lide:
 • Lille og praktisk
 • Multifunktionel trods størrelse
 • Nem at gøre rent
 • Lækkert design i rustfrit stål

Coop Miniovn – Bedste miniovn til prisen

Coop miniovn er både testens absolut billigste og mindste model. Det til trods, er det en miniovn, som er utrolig funktionel, og som har mange af de samme funktioner som de andre ovne i denne test. Netop derfor er brugerne også vilde med denne lille, praktiske miniovn, hvis størrelse gør den perfekt til campingvognen eller tekøkkenet.

Derfor skal du vælge Coop Miniovn 

Denne miniovn, er i den grad “mini” med sine kun 16 liter. Men det er netop dens størrelse, der gør Coop Miniovn til et super godt valg til dig, der gerne vil have en kompakt men effektiv miniovn, der passer perfekt ind i helt små køkkener. Derudover udmærker Coop Miniovn sig ved at være utrolig billig og dermed miniovnen alle kan har råd til. 

Effektiv og holdbar miniovn

Trods prisen er Coop Miniovn en robust model lavet i stål og med et flot minimalistisk design. Ovnen kan varme op til 250 grader og har 1400 watt, og der er således tale om en miniovn, der størrelsen taget i betragtning er en af de mest effektfulde modeller på denne liste. Faktisk er det den eneste miniovn i vores, der kan varme op til 250 grader. Fordi den har fire varmeelementer, er du altid sikret en ensartet og hurtig tilberedning af din mad. 

Dette er miniovnen til dig, der ønsker en lille, let transportabel, men effektiv og funktionel miniovn, der i den grad giver dig noget for pengene. 

Specifikationer: 

 • Oven- og undervarme 
 • 60 minutter timer 
 • Op til 250 grader
 • Ovnrum på 16 liter
 • Watt = 1400
 • Måler 28 x 44 x 31 cm
Det kan vi lide:
 • Fire indvendige varmeelementer, der skaber en effektiv tilberedning af mad
 • Nem at gemme væk og få plads til i selv de mindste køkkener
 • Hurtig opvarmning op til 250 grader
 • Hele 1400 watt

Albaline Alba 30 – Bedste funktionalitet

Albaline er en af testens mindre kendte producenter, men de har flere års erfaring i branchen, og er kendt for at lave produkter af bedste kvalitet. Albaline Alba 30 er ingen undtagelsen. Miniovnen er testens mest funktionelle miniovn med både varmluft, grill-funktion og muligheden for at styre ovnens varmeelementer. Af samme grund får denne model altid toppoint fra brugeren,.

Derfor skal du vælge Albaline Alba 30

Albaline er testens mest funktionelle valg – og det med god grund. Det er den eneste model i denne miniovn test, hvor det er muligt både at vælge mellem fire forskellige programmer og samtidig indstille på miniovnens varmelementer seperat. Disse funktioner kan nemt indstilles og benyttes ved hjælp af drejeknapper til højre for miniovnens låge. 

Perfekt til det kompakte køkken

Albaline Alba 30 er med sine 30 liter forholdsvis rummelig, hvilket betyder, at flere forskellige retter kan tilberedes samtidig. Af samme grund er det en ovn, der er perfekt til dig, der har et lille køkken, hvor der ikke er plads til en regulær ovn. Netop fordi modellen er utrolig funktionel, er det nemt at bruge den som erstatning for en stor ovn på kollegieværelset eller i sommerhuset. Mange brugere melder dog også, at den er god som supplerings-ovn, da varmer langt hurtigere op og bruger mindre energi end den regulære ovn, hvis mindre retter skal laves. 

Specifikationer: 

 • Oven- og undervarme og varmluftsfunktion
 • 60 minutter timer 
 • Op til 230 grader
 • Ovnrum på 30 liter
 • Watt = 1600
 • Måler 51 x 41 x 34 cm
Det kan vi lide:
 • Har grill- og varmluftsfunktion
 • Muligt at styre miniovnens varmelementer
 • Kommer med drejespyd og andet nyttigt tilbehør
 • Lækkert og enkelt design

TriStar OV1456 – Bedste store miniovn

TriStar OV1456 er en klar bruger-favorit, der udmærker sig ved at være testens største miniovn med hele 60 liters kapacitet. Størrelsen i kombinations med miniovnens imponerende funktionalitet, er det, der gør TriStar OV1456 til den model i denne test, der i mindre husholdninger bedst vil være i stand til at erstatte en konventionel ovn.

Derfor skal du vælge TriStar OV1456

TriStar OV1456 er som nævnt testens mest rummelig ovn, og med sine 60 liter kan flere retter ubesværet tilberedes samtidig. Og fordi miniovnen har hele 2000 watt, går det ikke ud over ovnens ydeevne, når der stille mere end én ret i ovnen. 

En funktionel model, der kan erstatte en konventionel ovn

TriStar OV1456 har er en multifunktionel miniovn, og har fem forskellige indstillinger. En af disse er optøning, hvilket gør TriStar OV1456 til den eneste model i vores miniovn test med denne funktion. Er du ude efter en ovn, der kan optø frosne retter til perfektion, er dette altså den helt rette miniovn for dig. 

Samtidig er miniovnen så stor, at den har nogle helt andre kapacitetsmuligheder end mange af de andre modeller præsenteret i denne test. Dette betyder blandt andet, at den også lidt større i husholdninger, kan fungerer som primær ovn, hvis du ønsker en kompakt løsning, der sparer strøm og varmer hurtigere op end en regulær ovn. 

Specifikationer:

 • Fem indstillinger, inklusiv optøningsfunktion
 • 60 minutter timer 
 • Op til 230 grader
 • Ovnrum på 60 liter
 • Watt = 2000
 • Måler 40 x 58 x 43
Det kan vi lide:
 • Testens mest rummelig ovn
 • 5 indstillinger, inklusiv optøning
 • Jævn bagning/tilberedning

OBH Optimo Mini Oven – Miniovn

OBH Optimo Miniovn er det lille kvalitetsvalg. Modellen er ikke mere end 19 liter, og dermed den en af de mindste i denne miniovn test. Størrelse er én af de ting, der gør OBH Optimo Miniovn velegnet til fx den studerende med meget lidt køkkenplads eller til campingvognen og pladsen også er træng, da der kan findes plads til den i selv de mest kompakte køkkener. Derudover er den både funktionel og så har den et fint og enkelt design.

Derfor skal du vælge OBH Optimo Mini Oven, Miniovn

OBH Optimo Miniovn er til dig, der gerne vil have en lille ovn, der passer perfekt ind i det lille tekøkken eller campingvognen, men som samtidig er effektiv og funktionel. Den kan klare alt fra at grille en hel kylling, lave gratin og pizza og til at riste brød, bage samt optø grøntsager

Stilrent design og god funktionalitet

OBH Optimo Miniovn har et lækkert og stilrent design, der gør, at det er en ovn, du ikke vil have noget imod at have stående på dit køkkenbord. Miniovnen er dog også så lille, at den uden problemer, vil du kunne gemmes væk i de fleste køkkenskabe. Samtidig er funktionaliteten i højsædet i denne kompakte miniovn, hvor du både har mulighed for at indstille temperaturen mellem 100-240 grader. Derudover har du hele 6 forskellige funktionsindstillinger at vælge imellem; bagning, grill, traditionel ovn, vandbad, opvarmning og optøningsfunktion. Derudover har ovnen en timer på op til 120 minutter, som automatisk slukker ovnen, når timeren er gået, så du kan sikrer dig, at din mad ikke bliver overtilberedt. 

OBH Optimo Miniovn er således en miniovn, der har alle de funktioner, du har brug for, og som vil kunne passe ind i selv det mindste campingvogns- eller kollegiekøkken.

Specifikationer:

 • 120 minutter timer
 • Mellem 100-240 grader
 • Ovnrum op til 19 liter
Det kan vi lide:
 • En kompakt miniovn
 • Effektfuld trods sin størrelse
 • 6 forskellige funktionsindstillinger

Hvilken miniovn skal jeg vælge?

Miniovne adskiller sig primært i størrelsen, og derfor er det nødvendigt at overveje hvilken størrelse, der bedst passer til dine behov. Skal oven for eksempel være et supplement, der hurtigt og effektivt kan tilberede små retter, er det ofte fordelagtigt at vælge en mindre miniovn. Skal den derimod bruges som primære ovn i kollegieværelset eller sommerhuset, er det en god idé at vælge en lidt større model, så den kan bruges til at tilberede større retter.

Derudover kan der også være forskel på, hvor energibesparende de forskellige ovne er. Ønsker du at investere i en miniovn for at spare på elregningen, er det således en god idé at gå efter mindre, energibesparende modeller. Desuden kan det være fordelagtigt at købe en miniovn med mange funktioner og høje varmegrader, hvis den skal fungere som primære ovn, da du således har mulighed for at tilberede alle slags måltider og flere retter på én gang.

Hvad er en god miniovn?

En god miniovn er naturligvis et produkt af høj kvalitet og velfungerende funktioner. Men derudover afhænger svaret på dette spørgsmål i høj grad af hvilke funktioner, du har brug for i hverdagen. Skal den primært bruge til at optø frosne måltider, er det fordelagtigt at vælge TriStar OV1456, der udmærker sig ved at have optøningsfunktion. Skal du derimod bruge en mindre ovn, der blot skal bruge som supplering, når du tilbereder mindre måltider, er en af de mindste miniovne måske det helt rigtige valg. Kort sagt, afhænger det af, hvad du har brug for i en miniovn. Overvej derfor, hvilken behov miniovnen skal indfri, og hvordan den primært skal bruges i hverdagen.

Er du i tvivl om, hvordan du kommer til at bruge din miniovn, kan det være en god idé at gå efter en model, som vores testvinder Steba KB 28 ECO. Her er der nemlig tale om en miniovn i middelstørrelsen, der kan tilberede de fleste måltider, og som samtidig har så mange funktioner, at den vil opfylde de fleste krav, du måtte have til en miniovn. 

Hvorfor købe en miniovn, hvis du allerede har en regulær ovn? 

Nogle er i tvivl om om, hvorvidt det kan betale sig at købe en miniovn, hvis de allerede har en regulær ovn. Der er flere grunde til at flere og flere vælger at supplere deres store ovn med en miniovn i køkkenet.

Først og fremmest er miniovne en del mere energibesparende en konventionelle ovne, og derfor kan der være penge at spare på elregningen, hvis man kan bruger miniovnen hver gang, der blot skal tilberedes små måltider. Samtidig varmer en miniovn noget hurtigere op end en normal ovn, og derfor kan der være tid at spare, hvis du alligevel skal lave mad, der er plads til i miniovnen. I dag produceres de fleste miniovne desuden i så høj kvalitet, at der ikke er forskel på at tilberede mad i den ene eller anden ovn, så snart du har vænnet dig til måden miniovnen fungerer på. 

Testkilder

Skousen.dk

Skousen har både en række gode beskrivelser samt brugernameldelser af flere af modellerne nævnt i denne test, hvorfor den både er brugt til at danne et overblik over brugernes modtagelse og miniovnenes specifikationer. 

Coop.dk 

Da Coop er den primære forhandler af denne tests “bedst til prisen”, er den blevet brugt til at finde information om produktet og tjekke diverse brugeranmeldelser, som også fremgår på coops side. 

Steba.com 

Da flere af miniovnene i denne test er fra mærket Steba, har vi brugt producentens egen hjemmeside for at få korrekte og klare produktbeskrivelser af disse modeller. 

Haus-garten-test.de

Denne anerkendte tyske test side, der primært laver test af ting til huset og haven, er blevet brugt som grundlæggende testkilde i udarbejdelsen af denne artikel, da den inkluderer flere af de modeller, der indgår i denne test – eller en lignende modeller fra samme producenter. 

Albaline.dk

Albalines hjemmeside er blevet benyttet til at finde korrekt information om Albaline Alba 30 miniovnen. 

Konklusion

Vi har inkluderet de syv bedste minovne i denne test, og samlet for dem alle er, at der er tale om kvalitetsprodukter, hvor funktionaliteten er i top. 

Producenten Steba er har hele tre modeller med i vores test, fordi de skaber miniovne, hvis funktionalitet afspejler regulære ovnes. Steba KB 28 bliver testvinder, da den har en middelstørrelse, der er utroligt praktisk til stort set alle formål. Dens fem forskellige programindstillinger gør det nemt at tilberede al salgs mad. Og så udmærker den sig særligt ved at være en eco-model, der nedsætter energiforbruget med 36 %. 

Steba KB 41 er dog også et godt valg, særligt til dig der ønsker en rummelig model, der har plads til at tilberede flere retter samtidig. Steba KB 19-modellen er noget mindre, men stadig utrolig funktionel, og så mener mange brugere, at det er den perfekte supplerings-ovn.

Cooper miniovn kåres til det økonomiske valg, da den er langt billigere end testens andre miniovne. Alligevel er der tale om en kvalitetsmodel, der med sine 1400 watt er meget effektiv. Albaline Alba 30 er det funktionelle valg, hvor du har mulighed for både at indstille ovnen på en række programmer og separat styre ovnens forskellige varmelegemer. TriStar OV1456 skal du vælge, hvis du ønsker en stor og rummelig miniovn, som nemt kan erstatte en konventionel ovn i kollegieværelset eller sommerhuset. Afslutningsvis inkluderede vi OBH Finesse Miniovn, da der er tale om en lille og kompakt miniovn med et lækkert design og imponerende funktionalitet.