Bedste Opvaskemaskine Test 2020

1

Bosch SMU46CW01S

Den stilrene opvaskemaskine fra Bosch opfylder langt de fleste husholdningers behov, med sit stilrene ydre og rummelige indre, klarer den familiens opvask i et snuptag. De seks forskellige programmer, gør det nemt at få opvasken skinnende rent, uanset om det er gryder eller vinglas.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Bosch SMU46CW01S (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
SIEMENS SN478S16TS 9.199,00 Whiteaway.com
Siemens SR435W01MS 5.699,00 Skousen.dk
Bosch SMV68MD02E 5.495,00 Computersalg.dk
ELECTROLUX ESF5545LOW 2.999,00 Skousen.dk
Siemens SN436S05IS 5.199,00 Skousen.dk
Siemens SN457W03MS (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
Bosch SMU88PW03S (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
Bosch SMU46CW01S (AFP: Error loading price from price table) (AFP: Error loading reseller from price table)
Siemens SN436W00FS 3.499,00 Whiteaway.com

Opvaskemaskine er efterhånden svær at komme udenom i en moderne husholdning – især hvis man er en hel familie. Her kan livet uden en opvaskemaskine, føles som en lang opvask uden ende. Man kan blive overrasket over hvor meget opvask en husholdning kan generere, og det kan være svært ikke at tænke over, hvor meget tid man egentlig bruger på noget så kedeligt som opvask, hver eneste dag. 

Heldigvis er der råd for det, og en opvaskemaskine vil for mange være en kæmpe opgradering i livskvalitet. En opvaskemaskine sparer en uendelig meget tid på den lange bane, og gør det samtidig muligt at pakke opvasken væk fra køkkenbordet, så det ikke står og roder og flyder ud over det hele, indtil man modvilligt må overgive sig og tage opvasken. 

Opvaskemaskiner findes i en del forskellige størrelser, der passer til forskellige husholdninger, både i forhold til plads i køkkenet, men også i forhold til den enkelte husholdnings behov. 

De fleste kan blive enige om at en opvaskemaskine ikke er til at undvære, og da slet ikke en god opvaskemaskine. Men hvad er en god opvaskemaskine så? Her på Køkkenunivers har vi samlet vores analyse i denne opvaskemaskine test.

Bosch SMU46CW01S#1 Bosch SMU46CW01S – Bedste opvaskemaskine i test

Den stilrene opvaskemaskine fra Bosch opfylder langt de fleste husholdningers behov, med sit stilrene ydre og rummelige indre, klarer den familiens opvask i et snuptag. De seks forskellige programmer, gør det nemt at få opvasken skinnende rent, uanset om det er gryder eller vinglas. 

Fremhævede fordele:

 • Udstyret med uskudt start som  
 • Rummelig maskine til 13 kuverter
 • Energiklasse A++ 
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge Bosch SMU46CW01S

Opvaskemaskinen fra Bosch er en god allround opvaskemaskine, som passer godt ind i de fleste husholdninger. Den har alle de funktioner en god opvaskemaskine skal have, og har samtidig et par ekstra funktioner, som gør det ekstra nemt at få opvasken skinnende ren. 

Denne opvaskemaskine rummer hele 13 kuverter, så der er plads til både opvask efter gæster, eller til gryderne der er brugt til madlavningen.

Overkurven er justerbar i højden, hvilket er en fordel for dig, der nogle gange har rbug for at vaske høje ting i underkurven.
Maskinen er udstyret med Ecosilence drive, hvilket betyder, at den har en energiklasse på A++, så din elregning ikke eksploderer. Derudover har den også stillegående motorteknologi, som har et lydniveau på 
46 db(a). Det er ret lavt, og for at sætte det i perspektiv har en helt normal samtale et lydniveu på 60 db(a). Du vil altså ikke blive forstyrret af denne maskine.

den udskudte start funktion, gør det nemt at få ordnet opvasken når det passer dig, uden at du behøver at være til stede for at sætte den i gang. 

Opvaskemaskinen fra Bosch har 6 forskellige programmer, så dér er et, der passer til dit behov. Om det skal gå hurtigt eller være ekstra grundigt, det er helt op til dig. 

Der er indbygget aquastop i opvaskemaskinen, så du er sikker på ikke at risikere oversvømmelse i hele boligen. Den har ogå nogle specielle programmer til rengøring af selve maskinen, som sikre fedt og kalkflejringer.

Tyske Bosch er kendt for sin gode og holdbare kvalitet, og denne opvaskemaskine er bestemt ingen undtagelse for det. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A++
 • 6 programmer
 • 13 kuverter
 • Aquastop
 • Lydniveau: 46 db(a)

 

SIEMENS SN478S16TS#2 SIEMENS SN478S16TS – Smart opvaskemaskine, som kan styres over mobilen

Opvaskemaskinen fra SIEMENS tager fleksibilitet til et nyt niveau. Den kan styres gennem wifi, der er indvendigt lys, og så er maskinen fyldt med en masse andre smarte funktioner. Kurvene justeres, og der medfølger en praktisk vinglasholder, som sikrer, at dine dyre vin og champagneglas ikke vælter under vask, og kan stå sikkert i holderen.

Fremhævede fordele:

 • Særlig beholder til vinglas
 • Kan forbindelses til HomeConnect, som er en app for alle Siemens hvidevarer, så du kan styre dem over den
 • Indeholder en tredjekurv, som også kan justeres
Forhandler Totalpris Læs mere
9.199,00 Se produkt

Derfor skal du vælge SIEMENS SN478S16TS

Denne opvaskemaskine fra SIEMENS er god til dig, der elsker fleksibilitet og smarte funktioner og teknik. Designet er flot og enkelt, da maskinen er lavet af rustfritstål. 

Maskinen rummer hele 14 kuverter, så der er rigelig plads til både service, såvel som til gryder og fade. Det rummelige indre, betyder også at du ikke behøver at vaske så ofte, hvilket sparer på elregningen. Selv hvis maskinen kører ofte, er den stadig skånsom for elregningen med dens energiklasse på A+++ som er den bedste energiklasse. 

Opvaskemaskinen har et lavt lydniveau på 42 db, hvilket især kan være en fordel hvis man har et åbent køkken. Her kan det godt være anstrengende med en larmende opvaskemaskine.

High tech opvaskemaskine

Elsker du elektronik og gadgets, så er denne opvaskemaskine klart noget for dig. Denne maskine kan nemlig styres via WIFI, og du kan tilmed selv vælge farve på lyset i opvaskemaskinen. Hele 256 farver kan du vælge imellem, så du kan skifte efter humør. 

De 8 forskellige programmer sikrer at alt din opvask bliver skinnende ren, og du kan fx vælge imellem programmer som nat, øko, glas eller lynprogram. Det er altså nemt at tilpasse alt efter behov.  

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A+++
 • Kapacitet: 14 kuverter
 • Lydniveau:42 db(a)
 • Antal programmer: 8
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Årligt energiforbrug: 237 kWh
 • Tørreevne: A
 • Kan styres med wifi
 • Bestikbakke øverst
 • HxBxD: 815 mm x 598 mm x 573 mm

 

Siemens SR435W01MS#3 Siemens SR435W01MS – Smal opvaskemaskine med smarte funktioner 

Kniber det lidt med pladsen i køkkenet, men føler du at din livskvalitet vil stige betragteligt med en opvaskemaskine i huset. Så er denne maskine oplagt til dig. Med sit smalle design, passer den nemt ind i mindre køkkener, men der er stadig rigelig plads indvendig til langt de fleste behov. 

Fremhævede fordele:

 • Dobbeltspulearm, hvilket gør den dobbelt så effektiv
 • VarioSpeed-funktion, der mindsker tiden på programmet, men opvasken bliver stadig ren
 • Bestikbakke øverst giver bedre plads til tallerkener i bunden
Forhandler Totalpris Læs mere
5.699,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Siemens SR435W01MS

Opvaskemaskinen fra Siemens, er god til det meste, men fylder ikke nær så meget som opvaskemaskiner i standard størrelse. Det betyder at maskinen er oplagt til mindre køkkener, eller til mindre husholdninger, der kæmper med at få fyldt en almindelig opvaskemaskine op. Har du ikke en balsal af et køkken, behøver du altså ikke at undvære en opvaskemaskine, men kan vælge en smallere model. 

På trods af den kompakte størrelse, er denne opvaskemaskine stadig rummelig indvendig. Der er plads til hele 10 kuverter, hvilket er mindre end en fuld størrelse, men stadig rigeligt til en del. 

Programmer, der hjælper dig i hverdagen 

Opvaskemaskinen er udstyret med 5 forskellige programmer, for at sikre en grundig og optimal opvask, uanset om det er glas eller beskidte fade du skal vaske. Hvis du foretrækker at gøre det så simpelt som muligt, har maskinen også en auquaSensor, som registrer hvor beskidt vandet er, og tilpasser derefter vandmængden og temperaturen efter det. AuquaSensoren sættes kun til, hvis man vælger autoprogrammet. 

VarioSpeed-funktionen er til dig, som har brug for at opvasken bliver gjordt hurtigere, men samtidig rent som havde det været et normalt program. Den reducerer nemlig vasketiden med op til 66% – det gælder dog ikke, hvis du i forvejen vælger lynprogrammet eller skylning. Dette er en smart funktion, som er perfekt til, dig som har gæster, hvor opvasken kan være stor, men samtidig skal den være helt hen.

Bestikbakken er i denne maskine placeret øverst, på den måde får du optimal udnyttelse ud af indretningen og der er plads til flere tallerkener i bunden. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A++
 • 10 kuverter
 • Lydniveau: 46 db(a)
 • 5 programmer

#4 Siemens SN636X05IE – Bedste integrerede opvaskemaskine med lavt energiforbrug.

Denne Siemens maskine er integrerbar, og er i 2020 blevet kåret som den bedste integrerede maskine af Forbrugerrådet Tænk 2020, hvilket skyldes, at den vaskes godt og så er den én af de aller bedste i deres test til at tørre servicet af efterfølgende. De oplevede endda, at plastikbøtter blev tørret helt af på autopgrammet. Plastikbøtter er nogel af de sværeste ting at få tørre i en opvaskemaskine – medmindre den har en utrolig god tørre funktion.

Fremhævede fordele:

 • InfoLight, som indikerer når maskinen er færdigt
 • Topkarakterer for tørreprogram af Forbrugerrådet Tænk
 • Lavt energiforbrug på 180 kWh om året

Derfor skal du vælge Siemens SN636X05IE 

Udover at være blevet kåret som den bedste integrede opvaskemaskine i 2020 af Forbrugerrådet Tænk, har den også en række andre funktioner, som vi vil se lidt nærmere på. Maskinen har i alt 6 programmer, 4 temperaturindstillinger og en række funktioner ud over det. Den har energiklasse A+++, hvilket er den højeste klasse, der findes, så en maskine der er skønsom for miljøet. Den har et årligt energiforbrug på omkring 180 kWh om året, hvilket er en del mindre de fleste andre i denne test.

Antallet af kuverter ligger på 13 stk, så det er en maskine, der er stor nok til den større familie, og det er ikke noget problem, hvis du skal have gæster på besøg. Du kan nemt justere overkurven, hvis du har nogle høje ting, som skal vaske si underkurven. Den kan sættes en smule op, hvilket giver dig en højere frihed. Bestikket bliver sat i en bestikkurv i underkurven.

Høj kvalitet over hele linjen

Alt i alt giver Forbrugermagasinet Tænk denne opvaskemaskine rigtig gode anmeldelser med en bedømmelse på 71%, hvilket er godt! Det betyder, at det er en maskine, som ligger i fronten af feltet. Det er en brugervenlig maskine, som fint indikerer når den er færdig.

Som nævnt, har den 6 programmer, og Autoprammet fungerer ligesom de fleste andre opvaskemaskiner, hvor den selv justerer temperaturen og vandmængden efter behov. Eco er et program, som skåner miljøet endnu mere. Det betyder faktisk, at programmet er en smule længere, da det tager 190 min og temperaturen er på omkring de 50 grader. Både eco-programmet og Autopgrammet får rigtig gode anmeldelser for vaskeevnen fra Forbrugerrådet Tænk. Derudover har den også programmerne Intensive og Pre-rinse.

Maskinen er selvfølgelig også udstyret med funktioner som fx Zeolite tørring, VarioSpeed Plus og fleksible kurve. ZeoLite Tørrings er Siemens unikke tørrefunktion, som bruger et naturligt mineral, Zeolith, som kan absorbere fugten, hvorved fugten bliver omdannet til varme. Det ser ud til at virke utrolig effektivt, da Forbrugerrådet Tænk faktisk har givet den endnu bedre tørrekarakterer end for dens vaskeegenskaber. De har nu også fået gode anmeldeser af Forbrugerrådet, men tørreegenskaberne fik lige en karaktér højere, og det er blandt andet også grunden til, at denne model blev kåret til den bedste integrerede opvaskemaskine. VarioSpeed Plus funktionen er en kanp du kan trykke på, som får programmet til at gå 66% hurtigere end normalt og stadig lige så rent. Det er altså en funktion, som passer specielt godt til når du har travlt eller huset fuld af gæsten, og ikke gider at tage hele opvasken efter de er gået.

Maskinen har også et ganske fornuftigt og lavt lydniveau på 44 db(a), så den vil heller ikke forstyrre under fx middagen.

Husk at denne maskine er integrerbar, hvilket betyder, at du selv kan tilkøbe den låge, som passer ind i dit køkken.Du kan vælge front og håndtag, som passer præcis til dig køkken.

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A+++
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Lydniveau: 44 db(a)
 • Antal programmer: 6
 • Årligt energiforbrug: 180 kW/år
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Tørreevne: A
 • Mål(HxBxD):815 mm x 66 mm x 570 mm
 • Vægt: 44, 33

 

Bosch SMV68MD02E

#4 Bosch SMV68MD02E – God integrerbar opvaskemaskine

Opvaskemaskinen fra Bosch er en god allround maskine, som har alt hvad der er behov for i en god opvaskemaskine og som passer til langt de fleste husholdninger. Den kan indeholde op til 14 kuverter, så den er god rummelig, og for ekstra fleksibilitet er den integrerbar, så den kan tilpasses til dine behov. 

Fremhævede fordele:

 • Doserer selv opvaskemiddel
 • OpenAssist, som åbner låge med et enkelt tryk
 • Intensivt program, der øger spuletrykket i underkurven
Forhandler Totalpris Læs mere
5.495,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Bosch SMV68MD02E

Med sine 8 forskellige programmer, herunder et natprogram, glasprogram, økoprogram og et EkstraTørt program, så er du sikker på en skinnende ren opvask hver eneste gang. Normalt har maskinen et lydniveau på 42 db(a), men når natprogrammet tændes sættes det ned til 39 db(a), og du kan derfor godt lade den køre om natten.

Dette er en integrerbar opvaskemaskine, og kan passe ind i de fleste køkkener, da den har standardmål. Lågen medfølger ikke, og du skal huske, at lågen ikke skal have noget håndtag, da maskinen er udstyret med OpenAssist, så den åbner nemt ved et lille tryk. Der kan være hele 14 kuverter, så det er ingen sag at klare opvasken efter at gæsterne er gået hjem. 

Bestikbakken findes i denne maskine øverst, på den måde udnytter man bedst muligt pladsen i den nederste del af maskinen, og man har samtidig bedre plads til bestikket. Maskinen fortæller også selv når den mangler salt og afspændingsmiddel, så du behøver altså ikke selv at holde øje, hvilket gør det langt nemmere at vedligeholde maskinen. 

Alle de programmer og tillægsfunktioner, som du har brug for

EkstraTørt programmet er specielt godt til plastbaseret service, da programmet anvender højere temperaturer under tørring samt forlænger tørringsfasen, så dit plast service tørrer, som helt normalt service. Økoprogrammet åbner selv døren, når programmet er afsluttet. Opvaskemaskinen har også et intensivt program, som øger spuletrykket i underkurven, hvilket er super praktisk, hvis du sætter en meget beskidt vask over. Det er altså kun underkurven, der påvirkes af dette ekstra spuletryk, så overkurven bliver slet ikke påvirket af det forhøjet tryk. Programmet er perfekt til at vaske store og beskidte gryder.

Glasprogrammet sørger for at vandet ikke bliver mere end 40 grader, så de ikke bliver ødelagte, men i stedet er strålende blanke. Derudover er tørre tiden også forlænget, så dine glas er peltfrie efter tørring.

Autoprogrammet er også det samme som testvinderen i denne opvaskemaskine test, da det også er en maskine fra Bosch. Det er et program, der selv indstiller temperaturen på vandet alt efter, hvor beskidt vandet er. Vandforbruget og skylletiden bliver også tilpasset, så det bliver optimalt rent hver gang.

Maskinen doserer tilmed også selv mængden af vaskemiddel, så du behøver næsten ikke at tage stilling til noget selv.

Ligesom den anden Bosch opvaskemaskine i denne test, så er denne selvfølgelig også udstyret med VarioSpeed, som kan reducere tiden på et program med op til 66% – dette gælder ikke skylnings eller lynprogrammerne. VarioSpeed sørger for, at det bliver lige så rent, men på kortere tid. Det er en praktisk funktion når man har gæster, og da opvasken hurtigt er klaret, så køkkenet ikke ligner et stort rod.

Den indbyggende mængdesensor, registrerer når maskinen ikke er fyldt helt op, og tilpasser vandmængden, så den ikke bruger unødvendig meget vand. Aquastop sørger selvfølgelig også for, at der ikke kommer vand i hele din lejlighed.

Timelight funktionen sikrer, at du altid kan følge med i, hvornår opvaskemaskinen er i gang, og hvilket program, der kører, ved at skyde lys ned på gulvet. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau: 42 db(a) og natprogram 39 db(a)
 • 14 kuverter
 • 8 programmer

 

ELECTROLUX ESF5545LOW#5 ELECTROLUX ESF5545LOW – Bedste billige opvaskemaskine med god tørring

Vil du gerne have en ny opvaskemaskine, men foretrækker en model, hvor prisen er ekstra skarp? Så er denne opvaskemaskine et god bud. Opvaskemaskinen fra Electrolux kan prale af den højeste energiklasse, tilpas lydniveau, 6 forskellige programmer og så kan den samtidig fås til en rimelig pris. 

Fremhævede fordele:

 • AirDry teknologi gør at maskinen selv åbner lågen når den er færdig for at opnå optimal tørring
 • Bedste energiklasse for at spare på elregningen
 • God pris
Forhandler Totalpris Læs mere
2.999,00 Se produkt

Derfor skal du vælge ELECTROLUX ESF5545LOW

Synes du, at det kan være svært at finde hårde hvidevarer, der både ligger i bedste energiklasse, har de funktioner du ønsker og samtidig findes til en skarp pris? Denne opvaskemaskine fra Electrolux er udstyret med en række gode funktioner, den bedste energiklasse og en og pris.

Maskinen har seks forskellige programmer herunder et hurtigprogram og et økoprogram, der er ekstra energibesparende. Med de mange elektroniske produkter de fleste husholdninger har i dag, kan det hurtigt sende elregningen på himmelflugt. Dette er der tænkt over med denne maskine, der foruden at være i bedste energiklasse, også har flere indbyggede funktioner, der hjælper dig med at holde strømforbruget nede og skåne miljøet.De forskellige programmer sørger for at dit køkkengrej altid bliver vasket korrekt op, og maskinen fortæller selv når den mangler salt eller afspændingsmiddel. Orker du ikke selv at tage stilling til, hvilket program der er det optimale, kan maskinens autoprogram klare det for dig. Maskinen måler selv, hvor meget snavs, der er på servicet og tilpasser programmet herefter. 

God tørre-funktion i maskinen

Opvaskemaskinen fra Electrolux har også indbygget AirDry teknologi, så maskinen selv åbner lågen efter vask og dit service bliver tørret. Maskinen slukker også selv kort tid efter afslutning, så den ikke står og bruger unødig strøm.  En god tørrefunktion er specielt ideel til hvis du ønsker helt klare glas, da der typisk kan sidde “mærker” fra vanddråber, hvis de ikke er blevet tørret ordentligt, hvilket resulterer i, at du skal stå og tørre dem af med et viskestykke når de kommer ud af opvaskemaskinen. Det behøver du tilgengæld ikke, hvis maskinens tørrefunktion er i top. 

Maskinen er ikke udstyret med Aquastop, men til gengæld har den udsskudt start, så du kan vælge et tidspunkt, hvor den skal starte. Bestikbakken er placeret i underkurven.

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A+++
 • Lydniveau: 44 db(a)
 • 13 kuverter
 • 6 programmer

 

Siemens SN436S05IS #6 Siemens SN436S05IS – Opvaskemaskinen med mange funktioner 

Opvaskemaskinen fra Siemens er et overflødighedshorn af muligheder og praktiske funktioner. Variospeed plus funktionen giver dig mulighed for at skære op til 66% af tiden fra opvasken, og intensive zone gør det muligt at vaske ekstra snavsede ting af i bunden, men skånsomt af i toppen. Derudover har den også en god størrelse.

Fremhævede fordele:

 • Variospeed plus funktion kan skære op til 66% af vasketiden af
 • Tydelige knapper giver nem betjening af de ellers mange funktioner
 • Glasholder holder sikkert på dine vinglas så de ikke går i stykker
Forhandler Totalpris Læs mere
5.199,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Siemens SN436S05IS 

Denne opvaskemaskine vil passe ind i langt de fleste husholdninger, den kan både prale af den bedste energiklasse, et fornuftigt lydniveau på 47 db(a), og så er det også en rummelig maskine med plads til 13 kuverter, hvilket er alt rigeligt til de fleste. Den egner sig altså også til store familier eller i et hus, hvor man tit for spisende gæster på besøg. Designet er enkelt, og den er let at bruge, da der er knapper til hver funktion. Det er også en af de bedre modeller for miljøet og din elregning, da den har energiklasse A+++. 

De seks forskellige programmer gør det nemt at vaske perfekt rent, uanset hvad man kommer i maskine. De seksprgrammer er følgende; Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C, Glas 40 °C, 1 time 65 °C, Forskyl. Derudover er der også 3 tillægsfunktioner, som du med garanti vil få glæde af. Maskinen er nemlig også udstyret med varioSpeed Plus, intensiveZone, hygiejnePlus.
Skal det gå ekstra stærkt, kan man vælge variospeed plus funktionen, der kan skære op til 66% af vasketiden fra det valgte program, men samtidig vaske det lige så pænt, som hvis det havde fået et normalt program. VarioSpeed programmet fungerer dog ikke på skylningsprogrammet.

Opvaskemaskinen, der har det hele

De fleste kender udfordringen med at have glas i toppen af maskinen og meget beskidte fade eller gryder i bunden. Det kan være en udfordring at finde et program, der vasker begge dele på en optimal måde. I denne maskine er der indbygget IntensiveZone, så du kan vaske ekstra grundigt i bunden, men skånsomt i toppen, da spuletrykket øges i underkurven. På den måde bliver alting helt rent, men uden at overbelaste fx sarte glas og forlænger derved holdbarheden på dine ting.
HygiejnePlus sørger for at hygiejnen er i top når du bruger din maskine. Det er specielt vigtigt, når du fx skal vaske sutteflasker osv. Machine Care er et rense program til maskinen, som fjerner fedt og afkalkninger. Hygiejne i maskinen er utrolig vigtig. 

I de fleste opvaskemaskiner, kan man godt blive en anelse urolig ved at sætte sine dyre vin og champagneglas til opvask, fordi de er sarte og stilken nemt knækker, hvis de vælter. Den udfordring har Siemens tænkt ind i designet og udstyret deres maskine med en vinglasholder, som medfølger når du køber maskinen. Derfor behøver du nu aldrig mere at bekymre dig om dine dyre glas’ sikkerhed. Derudover kan du jo bruge glasprogrammet, som kun vasker på 40 grader, for at dine glas ikke skal blive ødelagte. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A+++
 • 13 kuverter
 • Lydniveau: 46 db(a)
 • 6 programmer

 

Siemens SN436W00FS#8 Siemens SN436W00FS – god opvaskemaskine med unik tørre-funktion

Opvaskemaskinen fra Siemens er en ven i nøden, som gør din hverdag betydeligt nemmere ved at klare noget så kedeligt som opvasken. Den hjælper dig tilmed med at vedligeholde den korrekt. På den måde holder maskinen længere og opvasken bliver renere. 

Fremhævede fordele:

 1. Rummelig model med plads til 14 kuverter
 2. Mulighed for justering af overkurven.
 3. Zeolith-tørring, som er et effektivt tørringsprogram
Forhandler Totalpris Læs mere
3.499,00 Se produkt
5.799,00 Se produkt

Derfor skal du vælge Siemens SN436W00FS

Denne opvaskemaskine er god til det meste og vil passe ind i de fleste husholdninger. Den har en kapacitet på 14 kuverter, hvilket er i den mere rummelige ende. Den kan altså fint håndtere en større families opvask, og selv hvis der er gæster på besøg. Maskinen har et lydniveau i den lavere ende, så man ikke lægger så meget mærke til den når den kører. Den forstyrrer ikke udnødigt, og de 6 programmer gør det nemt at få alt opvask skinnende rent, uanset om det er glas eller ekstra beskidte gryder og fade. Igen en energibesparende maskine med en energiklasse på A+++, og den har en række funktioner, som du kan læse mere om længere nede, der gør, at vandmængden bliver tilpasset behovet, hvilket altså både er med til at spare på vandet og energiregningen – samt passe en smule bedre på miljøet. 

Unik større-funktion og Shine&Dry, så dine glas bliver tørret korrekt!

Zeolith-tørring er Siemens unikke tørrefunktion, som benytter sig af Zeolith, som er et naturligt mineral, og som kan absorbere fugten, hvorved fugten bliver omdannet til varme. Shine&Dry giver funklende resultater, da funktionen bruger ekstra skyllevand til at skylle resterende sæberester af. Derudover, forlænger den også tørretiden, hvilket er med til at give et godt resultat – specielt til dine smukke glas. Der er også et specielt glas-program, hvor temperaturen bliver under 40 grader, så dine fine glas ikke bliver skadet og får for meget varme.

Ligesom de fleste andre maskiner fra Siemens, er denne maskine også udstyret med et autoprogram, som selv regulerer temperaturen og vandmængden efter hvor snavset vandet er. Temperaturen bliver indstillet mellem 45 og 65 grader. Der er selvfølgelig også et intensivprogram, hvor spuletrykket i underkurven bliver øget, så meget beskidte og fedtede gryder bliver ordentligrene samtidig med, at overkurven ikke påvirkes, men stadig bliver renset på en nænsom måde.

VarioSpeed Plus sørger for at vasken kan klares selv de dage, hvor du har travlt, fordi den skærer op til 66% af vasketiden på samtlige programmer, og samtidig bliver det renset ligeså godt, som hvis du havde brugt det fulde program. Dette gælder ikke for lyn- eller skylleprogrammerne. Du skal også være opmærksom på, at man skal trykke på en knap for at tilslutte denne smarte funktion. Der er også udskudt start og dosseringsassistent, som opløser vasketabsen og fordeler rengøringsmidlet regelmæssigt i hele maskinen.

I denne maskine er bestikbakken placeret øverst i maskinen, hvilket giver optimal plads i bunden og sørger også for at bestikket ikke klistrer sammen og dermed ikke bliver rent. Det er altså en fordel både i forhold til pladsen i maskinen, og i forhold til renheden af bestikket. Derudover, kan du også justerer overkurvens placering, så hvis du skal have plads til højre ting i underkurven, er det altså ikke noget problem at rykke overkurven lidt højere op. 

Aquastop er en god funktionen, fordi den sikrer, at du undgår oversvømmelse på gulvet, hvis der opstår fejl i maskinen. Så du behøver ikke at frygte oversvømmelse og ødelagte gulve med denne maskine. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A+++
 • Kapacitet: 14 kuverter
 • Lydniveau: 44 db(a)
 • Antal programmer: 6
 • Årligt energiforbrug: 237 kW/år
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Tørreevne: A
 • Bestikbakke øverst: ja
 • Mål(HxBxD):815 mm x 598 mm x 573 mm

 

Hvilken opvaskemaskine skal jeg vælge?

Vi har nu gennemgået en lang række opvaskemaskiner i denne opvaskemaskinetest, og analyseret hvad de hver især gør godt og hvilke funktioner de forskellige har. Mange af maskinerne har de samme basisfunktioner, men derudover kan der være ret stor forskel på maskinerne. Både i forhold til pris og funktion. 

En opvaskemaskine er for mange en uundværlig del af et moderne køkken. Den kan spare en for oceaner af tid og ikke mindst diskussioner om hvis tur det er til at tage opvasken i dag. En opvaskemaskine kan også hjælpe med at holde køkkenet rent og ryddelig, fordi man kan gemme sin opvask af vejen, ved at sætte det i maskinen. Et køkken kan føles enormt rodet, hvis der står opvask på bordet, især hvis man får gæster. 

En opvaskemaskine kommer i høj grad også til sin ret, hvis man har haft gæster, her er det en fantastisk hjælp at kunne smide alt derned, og så klarer den resten. 

Har man først har en opvaskemaskine, er det meget svært at forestille sig et liv uden.

Det kan være noget af en jungle at købe hårde hvidevarer, der er er nærmest uendelige valgmuligheder og det kan være svært at vurdere hvad der er vigtigst, og hvad man ikke har brug for. Derfor vil vi gennemgå en række af de ting man med fordel kan overveje inden man køber en opvaskemaskine, for at være sikker på at man får gjort det rigtige køb. 

Køb opvaskemaskine – det skal du være opmærksom på

Når du skal købe en opvaskemaskine er der flere ting der er vigtige at overveje, det ville jo trods alt være ærgerligt at få købt den forkerte maskine fordi man ikke har været grundig nok, og fået taget stilling til de rette ting. 

Noget af det vigtigste at overveje, er hvor stort dit behov er. Er det en stor husholdning der spiser mange måltider, har mange gæster eller bare er virkelig glade for at bruge lang tid i køkkenet, så er det måske værd at kigge efter en maskine med stor kapacitet, på den måde er der plads til det hele på en gang, og opvaskemaskinen skal generelt ikke sættes i gang flere gange efter hinanden. Er det derimod en lille husholdning, så er det måske ikke nødvendigt med en opvaskemaskine der kan klare 14 kuverter, her er der måske andre ting der vægter højere. 

En del maskiner kommer med indbygget aquastop, hvilket betyder at der ikke kommer oversvømmelse i køkkenet, hvis der kommer en lækage af en art, det kan være en rar sikkerhed at have, så man ikke skal til at have skiftet hele gulvet, hvis uheldet er ude og man kommer hjem fra arbejde og opvaskemaskinen er gået i stykker. Det er typisk billigere modeller der ikke har det med som standard. 

En anden ting der er væsentligt at overveje, er hvilke funktioner der er vigtige for dig. Foretrækker du at maskinen er så avanceret som muligt, og kan indstilles og justeres i al uendelighed, eller foretrækker du at der er så få funktioner som muligt, fordi du så slipper for at sætte dig ind i en masse nye funktioner. Denne del kan der være stor forskel på fra maskine til maskine. Visse maskiner har 5 basisprogrammer, hvor andre har langt flere. Ligesom nogle maskiner kan indstilles via WIFI. Denne funktion vil få nogle til at hoppe af begejstring, og andre finder det fuldstændig unødvendigt og besværligt. Hvilken gruppe du tilhører, ved kun du. 

Der kan være en del forskel på hvor meget maskinen hjælper dig i forhold til vedligeholdelse, nogle maskiner gør selv opmærksom på hvornår de mangler salt og afspænding, og andre skal du selv være opmærksom på det. Er man typen der glemmer at tjekke, kan det være en stor hjælp at maskinen selv siger til, da det både betyder længere holdbarhed på maskinen, og også en mere effektiv opvask. Det er enormt vigtigt at vedligeholde sin opvaskemaskine korrekt, da man ellers slider unødigt på den, og samtidig opnår man ikke det bedste resultat. 

Pris er naturligvis en anden faktor og selvom pris og kvalitet ofte hænger sammen, er det også muligt at få en fornuftig opvaskemaskine til en skarp pris. Er prisen den afgørende faktor, skal man dog generelt forvente at maskinen måske ikke holder helt så længe, og at der er skåret visse funktioner væk, som fx at man selv kan indstille mængden af afspændingsmiddel maskinen bruger. 

Det er også væsentligt at overveje om maskinen skal være en integrerbar model eller en almindelig, da det ikke er alle maskiner der er lavet til det. Køber du en almindelig og skifter mening og vil have den integreret, er det altså ikke noget man lige kan lave om på. 

Opvaskemaskiner kan være ret forskelligt indrettet, og hvad der er det rigtige for netop dig, er det kun dig der kan svare på. Nogle synes fx at det er en genistreg at bestikskuffen er placeret øverst i maskinen, og andre synes at det er irriterende og upraktisk. Drikker du ofte vin og enten har prøvet at få dine dyre glas ødelagt, eller vasker dem op i hånden for en sikkerheds skyld, så er det måske værd at kigge efter en maskine der har en vinglasholder, på den måde er du sikker på at de står sikkert i opvaskemaskinen. 

Du skal selvfølgelig også overveje størrelsen på din nye opvaskemaskine og hvor meget du har plads til i dit køkken. Standardmodellerne har nogenlunde samme størrelse, men kan godt afvige en smule. Hvis der kun akkurat er plads til fx 60 cm, så nytter det ikke at maskinen er 61, eller endda 60,5. Det er altså en vigtig ting at være opmærksom på inden et køb.

Testkilder

I denne test har vi brugt en masse forskellige kilder for at klæde dig bedst muligt på til dit køb. Vi har kigget på producenternes hjemmesider, ligesom vi har kigget på forskellige tests fra blandt andet Bolius og Forbrugerrådet Tænk, vi har også kigget på forskellige brugeranmeldelser fra ind og udland, på den måde er vi sikre på at du får købt en opvaskemaskine som passer til netop dit behov og som du kan få glæde af i mange år fremover.

Vi håber at du er blevet klogere på de forskellige muligheder, og at du føler dig godt rustet til at købe din nye opvaskemaskine.

Nogle af de kilder vi har brugt i denne test kommer her: 

Forbrugerrådet Tænk

Uvildig virksomhed som ikke har kommercielle interesser, men som udelukkende er interesserede i at vejlede brugerne bedst muligt i deres køb af forskellige ting til hjemmet. Tænk ved hvad de laver og leverer yderst valide tests. De vurderer forskellige produkter ud fra en række fastsatte kriterier. 

Forbrugerrådet Tænk er altså en af de mest brugte platforme til tests og samtidig én af de mest troværdige. Tænk har udelukkende interesse i at vejlede brugerne bedst muligt. 

Bolius 

Platform der specialiserer sig i alt hvad der vedrører hjemmet og som udfører tests og giver gode råd til forskellige udfordringer. 

Konklusion

Vi har nu analyseret en lang række opvaskemaskiner og vurderet hvad de hver især gør godt, og hvad de egner sig til. Forhåbentlig er du blevet klogere både på opvaskemaskiner generelt, og især på hvilken opvaskemaskine der er den rette for dig. 

Der er mange gode opvaskemaskiner derude, og de bliver mere og mere avancerede, og kan efterhånden klare det hele selv. Det kan være en kæmpe hjælp, man så ikke behøver at tænke så meget selv. 

Opvaskemaskiner kan fås i alle prisklasser, helt ned til under 2000 kr og op til mange tusinde. Det er klart at der ofte vil være forskel på to maskiner med mange tusinde kroners prisforskel, men det afhænger i høj grad også af hvad maskinen skal bruges til, hvor ofte og hvor længe man forventer at maskinen skal holde.  

Vi har valgt Bosch SMU46CB01S som bedste opvaskemaskine, det har vi både da Bosch er et godt og holdbart mærke, men især fordi det er en god opvaskemaskine, der opfylder de behov en gennemsnitlig husholdning måtte have. Det er en god allround maskine, som kan det den skal, men uden at være alt for avanceret og så fås den samtidig til en pris der virker rimelig for de fleste. 

Giv dit besyv med