Pålægsmaskine test (2022) → De 6 bedste pålægsmaskiner lige nu

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Jupiter Retro Manuel pålægsmaskin 5
Bedste manuelle pålægsmaskine

Jupiter Retro Manuel pålægsmaskin

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på jagt efter en pålægsmaskine? Måske du leder efter din første pålægsmaskine til hjemmet eller har du haft en før? Uanset, så vil denne artikel hjælpe dig på vej. Der er mange fordele ved en pålægsmaskine, fordi de fleste maskiner kan faktisk bruges til meget mere end bare at skære tynde skiver af pålæg.

I denne artikel går vi igennem forskellige maskiner på markedet, hvor der både er til dig, som ønsker en professionel pålægsmaskine til det krævende køkken, men også til dig, der er på udkig efter den første pålægsmaskine, og som er i tvivl om, hvor meget den kommer til at blive brugt i fremtiden – men husk, at når først du begynder at bruge en pålægsmaskine, så er det altså svært at undvære den! Derudover er der også en vigtig pointe vi glemmer, og det er, at de er med til at reducere madspild, men det kan du læse mere om længere nede i denne artikel.

De bedste pålægsmaskiner i test 2021:

GRAEF Master M90

Bedste pålægsmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af stål
 • pros-icon.svg Kan justeres fra 0-20 mm.
 • pros-icon.svg Medfølgende madholder og bakke i rustfrit stål

Detaljeret gennemgang

Har du lyst til perfekte pålægsskiver hver dag? Så har du her en maskine, som giver dig pålægsskiver til morgenbordet, frokosten og festen. Den er lavet af metal, den er robust, har en klinge i solidt stål og så er den elektrisk. Graef er et tysk mærke, som er kendt for deres tyske kvalitet, og de har lavet flere serier indenfor pålægsmaskiner både til det professionelle køkken, men også til de private forbrugere. Denne maskine er en del af deres master-serie, og de kalder den selv for en “all-arounder-slicer” til køkkenet, som er perfekt til at lave helt tynde skiver.

Derfor skal du vælge GRAEF Master M90

Denne pålægsmaskine er til dig, som elsker pålæg og som spiser det tit. Udover, at den er robust, så kan du også selv indstille skivetykkelsen fra 0 til 20 mm., og den kan justeres, så den maskinen hælder 30 grader, hvilket gør, at dine tynde skiver falder ned selv og forbliver i et stykke.

Kniven er glat, har en klingediameter er 170 mm., og er lavet af solidt stål. Det er muligt at tilkøbe anden kniv fx en bølget kniv. Selve maskinen står også på en glasplade, hvilket øger stabiliteten, og giver dig helt ekstra plads og den er nem at rengøre.

Motoren er en stille kondensatormotor, og ifølge Graef, så yder den en høj performance, men er hviske-stille (whisper-quiet motor).

Det er jo ingen hemmelighed, at maskinen fylder lidt, men den har faktisk et rum, hvor der er plads til ledningen. Derudover har den også børnesikring og når den ikke er brug, så er kniven skjult.

Der medfølger en madholder og en bakke i rustfrit stål, som er perfekt til servering.

Denne pålægsmaskine er jo en del af deres master-serie henvender sig til ham/hende, som har et krævende køkken og som elsker at eksperimentere i køkkenet – altså den ægte gastromand- eller kvinde.

Produktdetaljer

 • Børnesikring
 • Klingediameter: 170 mm
 • Stille kondensatormotor: 170 watt

Severin AS 3915

Bedste pålægsmaskine til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg 2 forskellige knive: 1 takket kniv og en glat kniv
 • pros-icon.svg Skridsikre fødder
 • pros-icon.svg “Billig-begynder”-model, som fungerer rigtig godt

Detaljeret gennemgang

Denne pålægsmaskine er til dig, som ønsker en en god, men billig pålægsmaskine. Hvis du er på udkig efter din første pålægsmaskine, så er dette et godt valg. Den er elektrisk, skærer tynde skiver, men prisen er ganske fornuftig og hvis ikke den billigste på markedet, så nok en af dem. Med denne pålægsmaskine, vil du nemt og hurtigt få helt perfekt skåret pålæg, som er den tykkelse du ønsker.

Derfor skal du vælge Severin AS 3915

Hvis du ikke har haft en pålægsmaskine før, så er dette et godt valg. Den er rimelig billig, men fungerer godt til dig, som skal bruge den en gang imellem.

Motoren har 180 watt, og den har et motorkabinet, anslagsplade og grundplade i robust metaludførelse, hvilket gør det til en stabil maskine, som også har skridsikre fødder, så den forbliver, hvor den skal. Den har også et rum til ledningen, når maskinen ikke er i brug, så den ikke ligger og flyder over det hele.

Derudover har denne pålægsmaskine ikke kun 1, men 2 forskellige knive. Den ene er takket og den anden er glat. Du har også mulighed for at justere tykkelsen fra 0-15 mm., så du kan få dine skiver præcis som du ønsker – selv hvis du skal skære franskbrød. Du får altså en maskine, som er alsidig til en rigtig god pris.

Du kan også altid se om maskinen er tændt eller slukket, da den er udstyret med en tænd/sluk-knap, som lyser rødt, hvis den er tændt.

Dette er altså en alletiders maskine til dig, som gerne vil afprøve pålægs-verdenen.

Produktdetaljer

 • Motor: 180 watt
 • Klingediameter: 19 cm

Graef UNA 90

Premium pålægsmaskinen

Fordele
 • pros-icon.svg Sammenklappelig = pladsbesvarende
 • pros-icon.svg Beskyttelse mod fingrene
 • pros-icon.svg Energibesparende motor

Detaljeret gennemgang

Dette er den anden maskine fra Graef i denne artikel, men denne er dog anderledes og udstyret med en del flere funktion. Den er til den ultimative gastromand, som er hyppig bruger af pålæg, og som ønsker at udforske denne verden endnu mere. Dette er nemlig meget mere end bare en pålægsmaskine, og det er der flere grunde til. Den første, er at den er sammenklappelig og dermed pladsbesparende i et køkken.

Derfor skal du vælge Graef UNA 90

Denne pålægsmaskine er en del af UNA-serien fra Graef, som er en serie med to forskellige sammenklappelige modeller. Den sammenklappelige-funktion er perfekt til dig, som bruger meget tid i køkkenet og som elsker grej, fordi denne altså også giver plads til, at der kan være andre ting inde i skabet. Den kan nemlig pakkes sammen til en kuffert. Motoren har 170 watt og ifølge Graef har den en energibesparende motor.

Maskinen har en stor klinge på 17 cm i diameter, som er lavet af rustfrit stål og det er en bølgeslebet klinge. Det giver dig altså mulighed for nemt også at bruge den til at skære brød, men også pålæg eller andre råvarer i dit køkkenen fx grøntsager.

Den kan justeres i tykkelsen fra 0-15 mm., så du kan indstille den tykkelsen du ønsker uanset som du ønsker silketynde skiver eller brede brødskiver.

Den er udstyret med skridsikre fødder, så den forbliver hvor den er under brug, og selv om den er sammenklappelig, så er det altså en stabil pålægsmaskine.

Maskinen er alt i alt virkelig brugervenlig. Der er også udstyret med beskyttelse mod fingrene, så den er sikker i drift, og den aftagelig klingeafdækningsplade er lavet i rustfrit stål. Dele fra maskinen tåler dog ikke at komme i opvaskemaskinen, derfor skal de vaskes i hånd.

Produktdetaljer

 • Motor: 170 watt
 • Vægt: 4,48 kg.
 • Klingediameter: 17 cm

Wilfa FS200

Børnesikret pålægsmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for tilkøb af brødklinge
 • pros-icon.svg Tilte-funktion
 • pros-icon.svg Høj sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Wilfa er endnu et kendt mærke indenfor elektriske køkkenapparater, og her er deres svar på en elektrisk pålægsmaskine til hjemmet.  Med denne pålægsmaskine får du et effektivt produkt med en høj sikkerhed, så du ikke skal bekymre dig om, at have maskinen stående fremme i dit køkken.

Derfor skal du vælge Wilfa FS200

Denne pålægsmaskine er lavet af aluminium, og motoren har 200 watt.

Du kan justere tykkelsen fra 0 – 15 mm. med denne pålægsmaskine, så dine skiver bliver som ønsket. Klingen er glat i rustfrit stål og har en diameter på 17 cm, men du har mulighed for at købe en klinge til brød, så du kan bruge din pålægsmaskine til flere ting i køkkenet. Den har også tilte funktion, som gør, at dine tynde skiver falder præcist ned uden at gå i stykker.

Wilfa har også fokuseret på sikkerheden, da den både har børnesikring og fingerbeskyttelse. Derudover så frakobler den også efter 5 min.

Dette er altså en alsidig maskine med fokus på sikkerhed i køkkenet. Ser vi på prisen, så ligger den sådan ca i midten af markedet – den er ikke den billigste og ikke den dyreste, men du får en skøn maskine, som måske bliver din gode hjælper i køkkenet de næste mange år.

Produktdetaljer

 • Motoreffekt: 200 watt
 • Vægt: 4,5 kg.
 • Klingediameter: 17 cm

Jupiter Retro Manuel pålægsmaskin

Bedste manuelle pålægsmaskine

Jupiter Retro Manuel pålægsmaskin
Fordele
 • pros-icon.svg Den er manuel, så du selv kan bestemme hastigheden på kniven
 • pros-icon.svg Justerbar skærebredde fra 0 – 20 mm
 • pros-icon.svg Vælg mellem 3 forskellige farver

Detaljeret gennemgang

De maskiner vi har gennemgået indtil videre har været elektriske og dette er et bud på en manuel pålægsmaskine.

Maskinen findes i flere farver – så hvilken farve passer bedst til dit køkken? Grå, rød eller sort?

Derfor skal du vælge Jupiter Retro

Maskinen virker ved, at du hiver i håndtaget, så kniven drejer rundt, hvilket giver dig kontrol over farten på klingen på en anden måde end med en elektrisk pålægsmaskine.

Den er fremstillet i lakeret aluminium, og findes i flere forskellige farver. Derudover har producenten – Jupiter – også prøvet at designe den i et retro-design.

Du kan også nemt justere skærebredden på klingen ved at dreje på den store knap. Du kan vælge fra 0 til 20 mm, hvilket er det højeste vi har set i denne artikel indtil videre. De andre pålægsmaskiner har man kunnet justere fra 0-20 mm, så hvis det har stor betydning for dig, så skal du vælge denne manuelle pålægsmaskine.

Produktdetaljer

 • Manuel
 • Klingediameter: 17 cm

Guide

 

Sådan vælger du den bedste pålægsmaskine til dit køkken

I dette afsnit kommer vi ind på, hvilke punkter som du skal være opmærksom på, når skal vælge en ny pålægsmaskine til hjemmet.

Elektrisk eller manuel?

Det vil være forskelligt, hvad der vil virke bedst fra person til person. Det er en god ide at overveje, hvor ofte du vil bruge en pålægsmaskine og hvor meget du gerne vil kunne lave på en gang. Hvis du gerne vil skære pålæg, brød eller grøntsager til mange personer af gangen til eksempelvis fødselsdage og arrangementer, så anbefaler vi, at du vælger en elektrisk pålægsmaskine, der kan gøre arbejdet for dig.

Brugervenlighed

Det er også vigtigt, at du er opmærksom på brugervenlighed, når du skal vælge en pålægsmaskine. Du kan eksempelvis få pålægsmaskiner, der kan klappes sammen. Dette er smart, hvis du gerne vil have en maskine, der fylder mindre i skabet. Hvis du er fokuseret på sikkerheden, så kan du vælge en pålægsmaskine, der har en børnesikring.

Klinge

Næste ting som du skal være opmærksom på, når du udvælger en pålægsmaskine er, hvilken klinge den skal have. Vil du gerne have mulighed for at udskifte klingen? Så skal du kigge efter en pålægsmaskine, hvor der medfølger flere klinger. Men du kan også vælge en pålægsmaskine med en all-around klinge, hvis du tænker, at dette kan dække dine behov. Det er vigtigt at du tænker over, hvilke madvarer du gerne vil bruge din maskine til. Hvis du gerne vil bruge den til mange forskellige madvarer med forskellige teksturer, så vil det være bedst med flere forskellige udskiftelige klinger. I denne sammenhænge er det en god ide, at du tænker over om du kun har brug for en glat klinge eller om det vil være en god ide med en takket klinge, så du også kan bruge pålægsmaskinen til at skære brød med. Dette er vigtige faktorer at tage højde for, når du skal vælge en pålægsmaskine.

Madspild

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du vil investere i en pålægsmaskine til dit hjem? Så husk på at dette smarte redskab ikke bare er en hjælpende hånd i køkkenet, men at det også hjælper til at reducere madspild. Med en pålægsmaskine er det muligt for dig at skære den præcise mængde, som du har brug for, og ikke mere end dette. Derefter kan du pakke maden godt ind med vakuumpakker som du kan læse mere om her; https://koekkenunivers.dk/bedste-vakuumpakker-test/ -På den måde holder du dit pålæg frisk i længere tid og minimerer madspild i dit hjem.

FAQ

I dette afsnit besvarer vi ofte stillede spørgsmål om pålægsmaskiner, så du kan få et overblik og ikke er i tvivl om noget, når du skal vælge den bedste pålægsmaskine for dig.

Hvilken pålægsmaskine er den bedste?

Baseret på vores undersøgelse af de bedste pålægsmaskiner, har vi udvalgt GRAEF Master M90 til bedst i test. Det er dog slet ikke sikkert, at dette er den bedste pålægsmaskine for dig. Læs hele artiklen for at tage det bedste valg for dig.

Skal jeg vælge en pålægsmaskine med takket klinge?

Dette er helt op til dig. Det er en god ide at vælge en pålægsmaskine, hvor der medfølger en takket klinge, hvis du kunne tænke dig at bruge maskinen til at skære brød.

Kan jeg bruge en pålægsmaskine til kagedej?

Ja, det kan du sagtens. Langt de fleste pålægsmaskiner er gode til at skære småkagedej med. Når du bruger en pålægsmaskine til dejen, vil du få et mere præcist resultat og reducere madspild.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×