Pastamaskine test (2022) → Se de 5 bedste pastamaskiner her!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Phillips HR2345/19 Viva Collection 2
til gadgetelskeren

Phillips HR2345/19 Viva Collection

KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt 4
til pastanørden

KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Pasta er en forrygende spise, og findes i nærmest uendelige variationer, fra den helt klassiske spaghetti, eller pastaskruer, til fyldt ravioli eller friske lasagneplader. Mulighederne er mange. Pasta er et godt eksempel på hvor fremragende få, men gode råvarer kan smage og det er fascinerende hvordan man kan trylle æg og salt, om til så mange forskellige former. Er man pastafan, og samtidig glad for at lave mad, så er det svært at komme udenom en pastamaskine. Selvom der efterhånden findes mange gode muligheder for at købe forskellige typer pasta, i supermarkederne, så er der noget helt særligt over at lave pastaen selv.

Man kan nemt lave pasta selv, og kan også sagtens lave det uden en pastamaskine, man opnår dog ikke et nær så godt resultat, da det er svært fx at få rullet dejen tyndt nok ud, ligesom du ikke har de samme muligheder for variation, hvis du laver pastaen uden maskine. Hvis du drømmer om at imponere venner og familie, til dejlige middage, fyldt med pasta, så er det svært at komme udenom en pastamaskine.

Som med så mange andre ting, så kan det være svært at gennemskue hvilken pastamaskine, der kan opfylde netop dit behov. Herunder vil vi gennemgå forskellige pastamaskiner, som alle kan bruges til at fremtrylle den lækreste pasta.

Kort resultat af testen

Hvis du ikke har tid til at læse hele analysen, så kommer her en kort opsummering af de maskiner vi har vurderet til at være de bedste køb. Vi anbefaler dog at du læser hele analysen for at få alle detaljerne med, og for at være sikker på at du får købt den rette maskine til netop dit behov.

Bedste pastamaskine – Marcato Atlas 150 pastamaskine

En italiensk pastamaskine, som du kan lave hele 16 forskellige typer pasta med. Pastamaskinen er robust og lækker at arbejde med, og du kan selv indstille tykkelsen på din pasta.

Bedst til prisen – Funktion pastamaskine

Pastamaskinen fra Funktion tryller nemt æg og mel om til den dejligste pasta. Den er nem at betjene og så er den yderst prisvenlig.

Premium pastamaskine – KitchenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt

Dette pastarullesæt er et tilkøbssæt til din KichenAid mixer, i modsætning til de foregående maskiner, så er denne elektrisk, hvilket giver nogle flere muligheder for pastatyper, og tilmed uden at få sved på panden.

Hvilken pastamaskine skal jeg vælge?

Hvilken pastamaskine der passer til netop dig og dine behov, afhænger af flere forskellige ting. Hvor tit skal den bruges, hvor mange skal maskinen kunne lave pasta til. Hvor mange forskellige typer pasta vil du gerne kunne lave. Skal pastamaskinen være manuel eller elektrisk, eller skal den kunne sættes på den køkkenmaskine du allerede har for at spare plads i køkkenskabene. Skal den kunne holde mange år fremover, eller skal du bare lige prøve om hjemmelavet pasta er noget for dig. Er det fint at kunne lave pastaplader og fettuccine eller vil du også kunne lave spaghetti, pastaskruer og ravioli. Der findes mange forskellige pastamaskiner på markedet, i mange forskellige prisklasser og hvilken maskine der er den rigtige for netop dig, afhænger i høj grad af spørgsmålene herover. hvis du tager stilling til de spørgsmål, så har du rigtig gode forudsætninger for at få købt den helt rette maskine, så du i mange år fremover, kan imponere venner og familie med dine pastakundskaber. Du kan godt lave pasta uden en pastamaskine, men det kan være svært at få rullet dejen tyndt og jævnt nok ud, du ender altså hurtigt ud med en lidt for tyk dejklump, som ikke er særlig rar at tygge i og som kan være svær at tilberede til perfektion. Med en pastamaskine sikrer du et jævnt resultat og slipper for at bakse med kageruller og tykke dejplader. Herunder følger en gennemgang af de maskiner som vi har udvalgt.

Marcato Atlas 150 pastamaskine

bedste pastamaskine

Fordele
 • pros-icon.svg 10 forskellige indstillinger gør det nemt at opnå præcis den tykkelse pasta du foretrækker
 • pros-icon.svg Den alsidige maskine kan lave hele 16 forskellige typer pasta, så der er masser af muligheder
 • pros-icon.svg Bordfæste sørger for at maskinen ikke rykker sig ud af steder når du arbejder

Detaljeret gennemgang

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 pastamaskine, gør udrulning og formning af pasta til en leg. Med denne robuste maskine, kan du fremstille hele 16 forskellige slags pasta og tilmed selv bestemme tykkelsen på pastaen. Med det medfølgende bordfæste, er du sikker på at maskinen ikke rykker sig ud af stedet.

Derfor skal du vælge Marcato Atlas 150 pastamaskine:

Denne maskine fra italienske Marcato er både smuk at have stående med sit klassiske design og er samtidig en virkelig robust maskine der er nem at anvende. Den er lavet af en italiensk gourmetproducent som er garant for en lækker pastamaskine som du kan have glæde af i mange år fremover. Marcato Atlas 150 pastamaskine har ti forskellige indstillinger til tykkelse og præcision og kan samtidig lave hele 16 forskellige slags pasta. Så der er altså masser af muligheder for stor variation. Der er god grund til at denne maskine er udråbt som den bedste pastamaskine. Pastamaskinen er fremstillet i aluminium og findes i flere forskellige farver, på den måde er det nemt at finde netop den maskine der passer ind i dit hjem. Med denne maskine kan du skabe stor begejstring hos familie og venner med hjemmelavet fettuccine, ravioli og lasagne, eller tilkøb andre valser for endnu flere muligheder. 

Produktdetaljer for Marcato Atlas 150 pastamaskine:

 • 10 forskellige indstillinger
 • Bordfæste
 • Kan lave 16 forskellige slags pasta
 • Medfølgende valse
 • Fremstillet i aluminium

Phillips HR2345/19 Viva Collection

til gadgetelskeren

Phillips HR2345/19 Viva Collection
Fordele
 • pros-icon.svg Fuldautomatisk maskine der selv ælter og former pastaen
 • pros-icon.svg Fire forskellige klassiske pastaforme sørger for god variation
 • pros-icon.svg De aftagelige dele sikrer nem rengøring af pastamaskinen

Detaljeret gennemgang

Funktion pastamaskine

bedst til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at betjene så selv børn kan være med til udrulning af pasta
 • pros-icon.svg Alsidig og kan foruden at udrulle pasta, også bruges til at udrulle tærtedej og fondant
 • pros-icon.svg Fremstillet i rustfrit stål, så maskinen er nem at rengøre og kan holde i mange år

Detaljeret gennemgang

Pastamaskinen fra Funktion er en manuel maskine der fungerer ved håndsving. Den er nem at betjene, så selv børn kan være med til fremstillingen af hjemmelavet pasta. Maskinen er alsidig og kan også bruges til udrulning af tærtedej og fondant. Den er altså et godt køb til en yderst overkommelig pris.

Hvorfor skal du vælge Funktion pastamaskine? 

Pastamaskinen fra Funktion er en yderst prisvenlig maskine, hvor langt de fleste kan være med. Det er maskinen til dig der ikke har behov for et hav af funktioner, men bare har brug for nemt at kunne udrulle pasta, uden at skulle sætte dig ind i en masse inden. Pastamaskinen kan foruden at lave pasta, også bruges til at udrulle tærtedej og marcipan/fondant, hvilket gør maskinen ekstra alsidig. Denne pastamaskine er en manuel maskine der fungerer ved hjælp af håndkraft, hvilket sikrer lang holdbarhed, da maskinen er så simpel. På trods af maskinens lave pris, er det altså en du kan have glæde af mange år fremover. Funktion pastamaskine er så nem at betjene, at selv børnene kan være med i køkkenet under fremstillingen af hjemmelavet pasta. Maskinen er nem at rengøre med en lille børste, så det er ingen sag at fremstille frisk pasta, selv på travle hverdagsaftener.

Produktdetaljer for Funktion pastamaskine:

 • Nem at rengøre
 • Fremstillet i rustfrit stål
 • Simpel at betjene
 • Kan bruges til udrulning af tærtedej og fondant

KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt

til pastanørden

KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt
Fordele
 • pros-icon.svg Kan sættes på din KichenAid og dermed spare plads i køkkenet
 • pros-icon.svg Automatisk maskine som giver endnu flere muligheder for variation
 • pros-icon.svg Lavet af rustfrit stål så du kan have glæde af maskinen mange år fremover

Detaljeret gennemgang

Dette pastarullesæt fra KitchenAid, er et tilbehørssæt til din røremaskine fra KitchenAid og gør fremstilling af hjemmelavet pasta til en leg. Du kommer bare dejen i maskinen, og så kommer der pasta i alverdens former ud i den anden ende. Dette tilbehørssæt er til dig der vil have de bedste forudsætninger for at lave hjemmelavet pasta.

Hvorfor skal du vælge KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt?

Dette pastarullesæt fra KichenAid, gør din køkkenmaskine endnu mere alsidig og samtidig er den en stor plads sparer i køkkenet, da pastarullerne fylder langt mindre end en hel pastamaskine. Da det foregår elektronisk, giver det dig tilmed nogle muligheder, som man ikke har med de manuelle maskiner. Med KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt kan du fx lave helt klassisk spaghetti. Du kan tilsætte alverdens krydderier, grøntsager og krydderurter for max smag i din pasta og der findes mange ekstra tilkøb, der kan gøre fremstillingen af pasta ekstra alsidig. Med dette sæt kan du fremstille spaghetti, tagliatelle og pastaplader, som også kan trylles om til de lækreste ravioli med lige præcis det fyld du ønsker prøv fx med laks eller hummer, eller måske trøffel hvis det skal være ekstra lækkert. KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt gør langt det meste af arbejdet, så mangler du bare et glas vin, gode venner eller familie og et par italienske gloser, så er der ikke et øje tørt. 

Produktdetaljer for KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt:

 • Passer til din KichenAid Artisan
 • Pladsbesparende
 • Fremstillet i rustfrit stål
 • Kan lave fx spaghetti

Guide

Ekstra tilbehør til din pastamaskine:

Pastastativ fra KitchenAid

Når du først kommer i gang med at lave din egen pasta, er det nemt at få lyst til at købe ekstra tilbehør til din pastamaskine. Der er flere forskellige muligheder, hvoraf nogle er mere brugbare end andre. En af de ting der kan vise sig at være nærmest uundværlige, er et pastastativ. Et pastastativ, lyder måske som endnu en unødvendig dims til samlingen, men er en fantastisk hjælp, når man laver fx fettuccine. Der kan du nemlig hænge pastaen op på stativet og dermed undgå at pastaen ikke klistrer sammen og ender som en stor klistret dejklump. Det ville være en skam at ødelægge pastaen med det samme. 

Med pastastativet fra KichenAid, undgår du sammenklistret pasta og har også godt overblik over hvor meget du har lavet. 

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en pastamaskine?

Det er med pastamaskiner, som med de fleste andre ting. At jo mere du undersøger sagen, inden du køber, jo større sandsynlighed er der for at du køber det rigtige produkt. 

Når du køber en pastamaskine er der flere ting der er værd at være opmærksom på som fx skal din pastamaskine kunne lave flere forskellige typer pasta, og dermed have forskellige valse, eller er det fint at du kan lave pastaplader og fettuccine. Skal den være elektrisk og fuldautomatisk, eller vil du gerne selv ælte dejen, men maskinen skal forme pastaen automatisk. Finder du det mest autentisk at have en manuel model, hvor udrulningen foregår med håndsving. Vil du selv kunne justere tykkelsen af din pasta, og foretrækker du forskellige indstillinger, eller skal maskinen være så simpel som overhovedet muligt, så du slipper for at skulle sætte dig ind i endnu et apparat. Skal pastamaskinen komme som tilbehør til den køkkenmaskine du allerede har derhjemme, eller skal den være en maskine for sig selv. Skal du kunne tilkøbe ekstra tilbehør, eller har du ikke brug for mere. Hvor vigtig er prisen, skal det være den billigste udgave, eller den bedste man kan opdrive. Hvor ofte skal den bruges og til hvor mange.

Alle disse ting er helt sikkert værd at være opmærksom på når du køber en pastamaskine, på den måde er der næsten garanti for at du bliver rigtig glad for dit køb, i lang tid fremover. 

Hvordan laver man den perfekte pastadej?

Pasta er ultra simpelt at lave, det kræver kun to ingredienser mel og æg, så det siger næsten sig selv, at god pasta, i høj grad afhænger af gode råvarer. Tommelfingerreglen til at lave pasta er, at du skal bruge 100 g mel, til ét æg. På den måde er det også nemt at skalere en portion op og ned.

Til en portion pasta skal du bruge

 • 3 store æg
 • 300 g Tipo 00 hvedemel
 • Evt. lidt salt

Sådan gør du:

 1. Hæld melet ud på bordpladen og lav et lille bjerg. 
 2. Lav en fordybning i midten.
 3. Slå æggene ud i fordybningen.
 4. Rør æg og mel sammen med en gaffel, lidt ad gangen, så æggene ikke spilder ud på bordet. Fortsæt til du begynder at have en sammenhængende masse.
 5. Når dejen er nogenlunde sammenhængende ælter du dejen med fingrene til den er smidig og elastisk.
 6. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i et par timer. 30 minutter kan også gøre det. 
 7. Rul dejen ud i pastamaskinen, start med den tykkeste indstilling hvis der er flere at vælge imellem, og rul den derefter tyndere og tyndere ud. Sørg for hele tiden at drysse lidt mel på bordet, så pastaen ikke hænger fast og går i stykker.
 8. Skær pastaen ud i den ønskede form og opbevar den i et viskestykke drysset med mel, indtil pastaen skal koges.

Kan man lave pastadej med forskellig smag?

Man kan nærmest variere pasta i det uendelige, både i forhold til form, men også ved at tilsætte forskellige smagsgivere til dejen. Det er ingen sag at lave forskellige typer pasta, vær blot bevidst om, at tilsætter du lidt mere våde ingredienser til dejen, skal du nok tilsætte lidt ekstra mel, for at dejen ikke klistrer. Der er nærmest uendelige muligheder for hvad du kan tilsætte til din pasta, men prøv fx at tilsætte blæksprutteblæk for en spændende sort pasta, eller hvad med hakkede krydderurter, pesto, svampe eller spinat for lidt ekstra vitaminer. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Testkilder:

For at vi kan lave denne analyse af pastamaskiner, har vi indsamlet en masse materiale fra forskellige pålidelige kilder. I denne analyse er der brugt kilder fra både ind og udland, som fx producenternes hjemmesider og diverse udenlandske tests.

Konklusion:

Forhåbentlig er du efter denne artikel blevet klogere på pastamaskiner og føler dig bedre rustet til at vurdere, hvilken pastamaskine der er den rette til netop dit behov. Her kommer en kort opsummering af de maskiner vi har gennemgået i denne analyse.

Marcato Atlas 150 pastamaskine

Denne pastamaskine kan lave hele 16 forskellige typer pasta, den har ti indstillinger, så du helt selv kan bestemme tykkelsen på din pasta. Den er nem at rengøre og er fremstillet i robust aluminium.

Phillips HR2345/19 Viva Collection

Pastamaskinen fra Phillips gør det ekstra nemt at lave pasta. Det er fuldautomatisk maskine, der klarer det hele selv. Du tilsætter blot ingredienserne til maskinen og så klarer den selv resten derfra. Maskinen er udstyrret med fire klassiske pastaforme, og sikrer en ensartet form hver gang.

Funktion pastamaskine

Pastamaskinen fra Funktion er en manuel maskine der fungerer ved håndsving. Den er nem at betjene, så selv børn kan være med til fremstillingen af hjemmelavet pasta. Maskinen er alsidig og kan også bruges til udrulning af tærtedej og fondant. Den er altså et godt køb til en yderst overkommelig pris.

KichenAid Deluxe 5KSMPRA pastarullesæt 

Dette pastarullesæt fra KitchenAid, er et tilbehørssæt til din røremaskine fra KitchenAid og gør fremstilling af hjemmelavet pasta til en leg. Du kommer bare dejen i maskinen, og så kommer der pasta i alverdens former ud i den anden ende. Dette tilbehørssæt er til dig der vil have de bedste forudsætninger for at lave hjemmelavet pasta.

Imperia La Fabbrica della Pastasæt 

Pastasættet fra Italienske Imperia, er uundværligt for dig der elsker tilbehør og mange forskellige muligheder. Med dette pastasæt får du alt hvad du har behov for, at komme i gang med at lave din egen hjemmelavede pasta, der medfølger tre forskellige valse til fem forskellige typer pasta og to træskeer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×