Raclette Test – Find den bedste raclette i 2022 (Stor sammenligning!)

1
Severin Raclette RG 2343

Severin Raclette RG 2343 er et flagskib af en raclette og derfor den sikre testvinder i 2021! Racletten er enkel, stilren, simpel at betjene og rengøring er en smal sag. Testvinderen her er spækket med lir til de madglade. Steg mad lyn hurtigt og med høj varme! Racletten yder hele 1500 Watt hvilket er testens kraftigste effekt. Stegefladen på toppen er én stor plade af natursten og det er med god grund. En stegeflade i…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Severin Raclette RG 2343 487,46 DKK KitchenOne.dk
Tefal Inox & Design raclette
Severin Raclette RG 9645 329 DKK KitchenOne.dk
Profi Cook 2-i-1 raclette 501144
Princess Dinner4All Pure Raclette

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Mad er skønt, specielt hvis man kan sidde sammen omkring maden og nyde den længe. Det er netop hvad du kan med en raclette. Der findes mange forskellige varianter af raclette og derfor vil vi i denne guide, hjælpe dig til at finde den helt rette raclette, til lige præcis dit madlavningsbehov.

Når du skal vælge den perfekte raclette skal der blandt andet tages højde for, hvor mange der skal spise med, type og mængden af den mad der skal tilberedes, samt brugervenlighed og rengøring af maskinen.

En raclette bruges ofte til selskaber, hvor man sidder længe omkring maden, f.eks. nytårsaften, eller til en hyggelig familiemiddag. Dette hænger ofte sammen med en pæn bordopdækning, hvilket også stiller krav til designet af racletten. Derfor vægter designet også højt i vores raclette test.

Når man sidder og laver mad på en raclette, ønsker man gerne god plads til maden, på sin egen del af stegefladen. Endvidere må kød og grøntsager m.m. gerne blive tilberedt perfekt og hurtigt. Derfor tager vi også højde for disse kriterier i vores raclette test, når vi kårer den bedste raclette i 2021. Så læs med nedenfor og find den rette raclette til dig og familien.

Severin Raclette RG 2343 – Testvinder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Severin Raclette RG 2343 er et flagskib af en raclette og derfor den sikre testvinder i 2021! Racletten er enkel, stilren, simpel at betjene og rengøring er en smal sag. Testvinderen her er spækket med lir til de madglade.

Steg mad lyn hurtigt og med høj varme! Racletten yder hele 1500 Watt hvilket er testens kraftigste effekt.

Stegefladen på toppen er én stor plade af natursten og det er med god grund. En stegeflade i natursten byder nemlig kun på lækre fordele, såsom:

Glæd dine gæster med en omelet eller lignende. På undersiden af stegepladen, er der nemlig 8 store mini-pander til dig og gæsterne. Disse mini-pander er velegnet til alt lige fra kød, æg og ost, til kartofler og brød! De 8 små pander til stegning har noget mere plads, end mange andre racletter på markedet. Det vil helt sikkert score ekstra point hos dine madglade gæster.

Med den kraftige effekt på hele 1500 Watt, kan RG 2343 racletten komme ret højt op i temperatur. Derfor er det super smart og brugbart med den justerbar termostat, så du selv kan styre temperaturen. Dette er praktisk når du ønsker at holde maden lun, langtidsstege kød, eller tilberede andre former for råvare, som eksempelvis grøntsager og skaldyr.

Et par praktiske detaljer der er værd at nævne, er blandt andet stegefladen som måler hele 50×25 cm. hvilket er en stor stegeflade, sammenlignet med andre racletter. Som en af de få racletter har denne testvinder også bærehåndtag i hver ende. Det gør den nem og sikker at flytte efter brug, så du samtidigt undergår at brænde dig.

Specifikationer:

 • Perfekt for op til 8 personer
 • 1 x natursten stegeplade
 • 8 x non-stick minipander
 • bærehåndtag
 • Stegeflade på 50 x 25 cm.
 • Justerbar temperatur
 • 2 x temperatur lysindikator
 • 1500 Watt
Det kan vi lide:
 • Stegning uden brug af fedtstof
 • Utrolig jævn varmefordeling
 • Kan stege alle typer kød og grønt
 • Holder på varmen i lang tid
 • Ting brænder ikke fast
 • Tåler alle former for fedtstof

Tefal Inox & Design raclette – En brugervenlig raclette til hele familien

Denne Tefal Inox & Design raclette er helt perfekt, når familie eller gæster skal involveres i madlavningen. Man kan hygge sig i timevis med at sidde og kreere sine egne små retter i de mindre pander med håndtag eller grille lækkert kød eller grønt på grillen øverst. Både børn og voksne kan nyde godt af denne type madlavning, hvor alle kan lave deres egne små livretter.

Ønsker du en helt simpel raclette, er denne Tefal Inox & Design en fantastisk valg, da der hverken er nogle fancy funktioner eller lignende, men samtidig er der plads til op til 10 personer, så hele familien uden problemer kan være med om madlavningen rundt om bordet. Racletten har nemlig hele 10 små mini-pander, der kan lægges diverse madvare i.

Grillpladen samt de små minipander har en Tefal non-stick belægning, der gør rengøringen nemmere og sikre, at der ikke behøves at blive anvendt helt så meget fedtstof til stegningen. 

Tefal Inox & Design er udformet i et enkelt og stilrent design, der kan blende ind i bordopdækningen uden at virke stor og klodset på bordet. Racletten er udstyret med TermoSpot teknologi, der vil fortælle, hvornår racletten har den helt perfekte temperatur til stegning. Dette gør det dejligt nemt, at få den rette temperatur på det kød, skaldyr eller grøntsager der tilberedes. Med en effekt på hele 1530 watt, er der næsten ingen begrænsninger for, hvad der kan steges på racletten, da der kan opnås en ret høj varme, både over og under grillpladen.

Specifikationer:

 • Sæt til 10 personer
 • 1 x grillplade
 • 10 x non-stick minipander
 • TermoSpot teknologi
 • 1530 watt

Severin Raclette RG 9645 – Bedst til prisen

Severin RG 9645 er den bedste raclette til prisen. Med denne raclette får du en maskine, der er næsten lige så god som testvinderen, til en lavere pris.

Størrelses- og funktionsmæssigt er modellerne meget identiske. Dog mangler denne raclette en smule finish og kvalitetsfølelse, sammenlignet med testvinderen fra OBH. Denne RG 9645 byder også på 2 aftagelige grillplader, samt plads til hele 8 personer.

Den ene overplade er en lavet af grillsten, der fordeler varmen særdeles godt og lagrer varmen længe. Grillstenen kan også benyttes til stegning uden fedstof. Den anden del af toppladen, er velegnet til stegning med fedtstof og giver kødet nogle lækre grill-streger.

Racletten her er også på hele 1400 Watt, med justerbar termostat og leveres med 8 stk. non-stick grillpander. Så hvis du kan gå på kompromis med finish og kvalitetsfornemmelse, for at spare lidt ekstra penge, kan vi stærkt anbefale Severin RG 9645.

Specifikationer:

 • Sæt til 8 personer.
 • 1 x grillsten
 • 1 x grillpande m. non-stick belægning
 • 8 x non-stick minipander
 • Justerbar termostat
 • 1400 Wat
 • Vægt 4,3 kg.

Profi Cook 2-i-1 raclette 501144 – Den bedste 2-i-1 raclette

Denne 2-i-1 raclette fra Profi Cook er en yderst funktionel og meget moderne og flot designet raclette, der kan anvendes til nærmest alle typer madvarer. Den består af en todelt grillplade og grillsten øverst samt hele 10 mini-grillpander med også 10 små træspatler til diverse små tilberedninger.

Ønsker du dig en flot og moderne samt multifunktionel raclette, så er denne Profi Cook 2-i-1 raclette 501144 det helt rette valg. Den har et elegant design, der gør, at den aldrig vil komme til at være skæmmende i bordopdækningen eller fylde og se klodset ud. Den har et grillareal på 48 x 24 cm samlet. Der er derfor med denne raclette rig mulighed for at invitere familie og gæster med til madlavningen rundt om bordet, hvor alle kan få deres egen minipande og stege kød, grønt og andet på grillpladen eller -stenen øverst på racletten.

Der er tænkt funktionalitet og sikkerhed ind i denne raclette. Der sidder to håndtag i hver ende, så racletten let kan bæres fra køkkenet eller skabet og hen til spisebordet uden bøvl. Alle små minipander har varmeisolerende stålhåndtag, så man ikke brænder sig og er nødsaget til at være iført en ovnhandske for at få sin mad. Dette gør også, at både voksne såvel som børn kan tage del i madlavningen, og alle kan være med til den gastronomiske oplevelse.

Rengøringen er også gjort så let som muligt. Både grillplade og minipander har non-stick belægning, således hverken mad eller fedtstof brænder sig fast og bliver svært at få af. Madlavning og rengøring bliver let som en leg.

Specifikationer:

 • Sæt til 10 personer
 • 1 x grillplade
 • 1 x grillsten
 • 10 x non-stick minipander med stålhåndtag
 • Justérbar temperatur
 • 1700 watt

Princess Dinner4All Pure Raclette – Det luksuriøse valg

Dette er testens luksuriøse valg til et mindre og hyggeligt selskab, på op til 4 personer. Princess Dinner4All er en flot og stilfuld teppanyaki udgave, af en klassisk raclette. Teppanyaki er en Japansk metode til madlavning, der fører folk sammen på en hyggelig måde.

Racletten er fremstillet i et flot og ægte bambushus af høj kvalitet. Racletten ser utroligt stilfuld ud på gourmetbordet. Dinner4All er tilmed super nem at have med på farten, da de 2 bambus kabinetter kan stables oven på hinanden, sammen med de medfølgende tallerkener.

Rengøringen er også en smal sag, da alle 4 stegeplader, samt alle 4 tallerkener nemt kan gå i opvaskeren. Tilmed er kan stegepanderne benyttes uden fedtstof, da de er fremstillet med en smart non-stick belægning, der også gør rengøringen til en leg.

Princess Dinner4All Pure raclette 104040, er enkel, praktisk og minimalistisk. Racletten står helt stabilt på bordet i det tunge og stabile bambus kabinet, der vejer samlet 11 kg. Stegepladen kan benyttes både med og uden fedtstof og er opdelt i 4 separate plader. Dette gør racletten perfekt til folk der er vegetarer, har allergier, eller er kræsne med maden.

Bliver i flere eller færre end 4 personer til middagen, er det stadig rig mulighed for at benytte Dinner4All racletten. Bliver i kun 2 personer, kan du nøjes med at tænde for 2 stegeplader individuelt og erstatte Teppanyaki panden, med din tallerken. På den måde kan du spise og lave mad direkte på racletten. Får du behov for flere stegeflader end 4 stk., kan du udvide Dinner4All med Dinner4Two eller endnu et sæt Dinner4All. Racletterne kan nemlig serieforbindes og kablet til dette medfølger i æsken. Smartere og mere enkelt bliver det simpelthen ikke.

Nedenfor kan du se en lille præsentationsvideo af Princess Dinner4All Teppanyaki raclette

Specifikationer:

 • Sæt til 4 personer.
 • 4 x Teppanyaki grillpander
 • 4 x Stilrene tallerkener
 • 2 x Ægte bambushuse
 • Kan stables
 • Kan tændes/slukkes individuelt
 • Flere stegeflader kan tilkøbes
 • Kan seriefobindes med flere enheder
 • Ægte bambus
 • Vægt 11 kg.

Hvad er en raclette?

En raclette er en elektrisk bordgrill, som er opkaldt efter en schweizisk ost. Oprindelig er hovedingredienserne i raclette os og kartofler, hvortil der serveres syltede ferskner, agurker, ananas og små løg.

I dag kender vi racletten som en indendørs bordgrill, der benyttes ved festlige lejligheder til, at hygge omkring madlavningen. Raclette er den perfekte festmad til dig der elsker, at hygge om madlavningen og bruge timevis ved middagsbordet i godt selskab.

Hvad kan man lave af mad på en raclette?

Groft sagt er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad der kan tilberedes på en raclette. Såfremt du vælger en raclette med kombineret stenplade og normal grillplade, kan du lave alt fra grøntsager, kartofler og ost, til skaldyr, æg og kød – da du kan stege enten med eller uden fedtstof på panderne.

Nogle af de mest populære råvarer til raclette er:

 • Æggeomelet m. skinke/broccoli/tomat/ost
 • Cocktailpølser
 • Kyllingestykker
 • Oksekødstern
 • Bacon
 • Løgskiver
 • Peberfrugt
 • Champignoner
 • Marineret svinekødstern
 • Svampe
 • Mini hakkebøffer
 • Mini frikadeller
 • Kartoffelskiver
 • Halve cherrytomater
 • Rejer
 • Flutes i skiver

Konklusion af vores bedste raclette i test 2021

Vi har holdt os til at liste de 5 bedste raclette maskiner på markedet i 2021, selvom der er mange valgmuligheder. Grunden til at vi ikke har valgt at anbefale flere i testen, er helt enkelt fordi, at de andre modeller og mærker ikke kan følge med disse racletter.

Størstedelen af de racletter der ellers har været kig på i testen, har haft en lavere kvalitet, for lav- og dårlig varmefordeling, samt manglende funktioner såsom: justerbar temperatur, non-stick belægning og stegepladser. Alt for få racletter på markedet har nok plads, effekt og funktioner, sammenlignet med vores testvindere.

Men vi synes at de 5 ovenstående modeller har skilt sig ud fra mængden og vist nogle gode kvaliteter, herunder: stegeareal, termostat justering, slidstærk belægning og nem betjening.