Riskoger test (2022) → Guide til top 7 riskogere!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Russell Hobbs damp- og riskoger 19750
TESTVINDER

Russell Hobbs damp- og riskoger 19750

Denne riskoger kan mere end bare koge ris. Den kan nemlig også dampe og det betyder at den ikke bare er en køkkenmaskine som kun kan udføre én opgave, men pludselig kan den bruges til…

Russell Hobbs damp- og riskoger 19750 1
Den bedste riskoger

Russell Hobbs damp- og riskoger 19750

Sage BRC600 The risotto plus riskoger 3
Testens Premium riskoger

Sage BRC600 The risotto plus riskoger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

De fleste mennesker tror at det at koge ris er ingen sag – indtil de prøver det selv! Ris skal koges forskelligt alt efter type og tilberedningstiden veksler også afhængigt af hvilke ris du har med at gøre. 

Nogle ris skal trække eller dampe efter kogetiden for at blive ordentligt tilberedt, andre kan bare koges og spises som de er.

At koge ris er altså lidt af en kunst, som vi danskere desværre ikke mestre ligeså godt som vores asiatiske medmennesker.

Derfor kan det være en god idé at investere i en riskoger og sikre at dine ris bliver perfekt tilberedt hver eneste gang.

De fleste riskogere har i dag flere funktioner end blot at koge ris, mange af dem kan dampe både fisk og grøntsager, bruges til at koge grød og enkelte af dem kan endda lave deres egen risotto eller bruges som slow cooker.

Vi håber at denne test vil hjælpe dig med at finde den riskoger, som kan hjælpe dig med at koge dine ris til perfektion. Og hvis vi lige skal løfte sløret for en lille hemmelighed: Så har de fleste husholdninger i asien og lande hvor de spiser meget ris, stort set alle sammen en riskoger. Så riskogeren ér altså bare hemmeligheden til perfekte ris…

Resultatet af testen

Testens bedste riskoger er Russel Hobbs 19750 damp og riskoger, som er ideel til både at dampe fisk og grøntsager. Den har en kapacitet på 1,8 liter og ligger sig derfor i kategorien af riskogere som både er alsidige og passer til en stor familie.

Den bedste riskoger til prisen er Tristar RK-6117 model. På trods af sin meget forbrugervenlige pris er den faktisk også forbruger venlig på andre parametre. Det kommer b.la. til udtryk da den har en anti skrid base, som gør den sikker i brug, et dampventileret låg og sidst men ikke mindst er riskogeren designet så den er beskyttet mod tørkogning. Alt i alt en rigtig forbrugervenlig riskoger, som oven i købet er nem at betjene.

Heston Blumenthal har designet sin egen riskoger, den hedder Sage BR600 The risotto plus riskoger og kan som navnet antyder, mere end blot at koge ris. Denne model kan bruges til at sautere grøntsager i og du kan tilberede en lækker risotto uden at du skal tænke på at omrøre under tilberedningen, det har maskinen selv styr på. Derudover kan den bruges som slow cooker og tilberede de herligste simreretter. En ret fantastisk riskoger og derfor er den også testens Premium model. 

Russell Hobbs damp- og riskoger 19750

Den bedste riskoger

Russell Hobbs damp- og riskoger 19750
Fordele
 • pros-icon.svg Kan tilberede op til 1,8 liter ris
 • pros-icon.svg Medfølgende dampbakke til fisk eller grøntsager
 • pros-icon.svg Autosluk og hold varm funktion

Detaljeret gennemgang

Denne riskoger kan mere end bare koge ris. Den kan nemlig også dampe og det betyder at den ikke bare er en køkkenmaskine som kun kan udføre én opgave, men pludselig kan den bruges til mange forskellige retter. Den er ideel til at dampe fisk og grøntsager hvilket gør at fisken ikke bliver tør og skiller i lamellerne og du kan tilberede dine grøntsager perfekt al dente.

Derfor skal du vælge Russell Hobbs damp- og riskoger 19750

Denne riskoger fra Russel Hobbs er en kombineret damp og riskoger, som du kan bruge til at tilberede både ris, fisk og grøntsager i. Riskogeren er produceret i rustfrit stål og har en inder skål med non-stick belægning, som gør at risene ikke sætter sig fast og brænder på under tilberedningen. 

Derudover medfølger der en bakke til dampning, så det er kun fantasien som sætter grænser for hvad du kan tilberede i denne damper og riskoger. Ting som grøntsager, fisk, dumplings og fyldte vinblade er også retter, som med fordel kan tilberedes i denne køkkenmaskine.

Selve gryden er forholdsvis stor og der er plads til at koge ca. 10 kopper ris på samme tid. Maskinen har en autosluk funktion, som gør at den slukker automatisk når risene er færdige og du slipper for at stå med underkogte eller udkogte ris, som kan være svært at håndterer uden en riskoger. 

Selve låget på denne model er lavet af glas og det gør at du kan følge med i processen, hele vejen igennem. Derudover har denne riskoger også en funktion, som kan holde maden varm, hvilket er en fordel når du skal tilberede flere retter på én gang.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 700 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Medfølgende dampbakke, målekop og spartel
 • Non-stick belægning
 • Aftagelig ledning

Tristar RK-6117 riskoger

Den bedste riskoger til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Beskyttelse mod tør-kogning
 • pros-icon.svg Anti skrid base
 • pros-icon.svg Dampventileret låg

Detaljeret gennemgang

Tristar RK-6117 riskoger er testens mest prisvenlige bud på din nye køkkenmaskine, men ud over at være til at betale er der faktisk flere detaljer som er værd at bemærke. Anti skrid basen sikrer at den ikke glider på køkkenbordet, et dampventileret låg så det kun er damp der bliver lukket ud og den holder på vitaminer og mineraler, som ikke fordamper men bliver i risen og selvfølgelig at den anvendte teknologi sikre at den er beskyttet mod tørkogning. En smart teknologi til en forbrugervenlig pris.

Derfor skal du vælge Tristar RK-6117 riskoger

Tristar har også lavet deres bud på en riskoger. Denne model har et damventileret låg, hvilket bevirker at risen ikke koger over, da den overskydende varme automatisk bliver lukket ud, men kondens fra kogningen bliver holdt inde i gryden hvilket er en beskyttelse mod tørkogning, men som også sikrer at man bevarer de gode vitaminer og næringsstoffer, som med denne metode bliver sendt tilbage til risene i stedet for at fordampe ud i rummet.

Denne model har en anti skrid base, hvilket er en stor fordel når man bruger maskinen i køkkenet, da man er sikker på at den står fast på bordet og ikke skrider rundt under brug.

Tristar riskoger har en udskiftelig pande, som gør det nemt at håndterer risene når de er færdige. Desuden letter det rengøringen væsentligt. Derudover har denne model en strømindikator, tænd/sluk funktion og en hold varm funktion, så man kan holde risene varme indtil resten af måltidet er færdig tilberedt.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 300 watt
 • Kapacitet: 0,6 liter
 • Medfølger aftagelig pande, ske og målekop
 • Hold varm funktion
 • Vægt: 1,3 kg
 • Farve: Hvid

Sage BRC600 The risotto plus riskoger

Testens Premium riskoger

Sage BRC600 The risotto plus riskoger
Fordele
 • pros-icon.svg 5 forudindstillede programmer
 • pros-icon.svg Kan lave risotto uden omrøring
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 3,7 liter

Detaljeret gennemgang

Denne riskoger, eller kombinations riskoger, har hele 5 forskellige indstillinger og kan ud over selvfølgelig at koge ris, dampe, sautére og slow cooke på low og high. Her får man en virkelig alsidig køkkenmaskine, som kan bruges til mange forskellige retter og helt ærligt, hvem elsker ikke perfekt kogte ris, en lækker italiensk risotto eller slow cooked simre ret på en efterårs eller vinterdag.

Derfor skal du vælge Sage BRC600 The risotto plus riskoger

Denne riskoger fra Sage er mere end bare en almindelig riskoger. Den kan tilberede en perfekt risotto som du oven i købet bare skal sætte over og så ikke tænke mere over før maskinen fortæller dig at den er færdig. Riskogerens sautér funktion gør at du kan sautere dine ingredienser, som du skal bruge i risottoen i selve riskogeren og derefter bare tilsætte ris og væde, selv omrøringen sørger maskinen for. Så du har nu mulighed for at tilberede en lækker lille italiensk risotto til dine gæster hvor du egentlig kun skal tænke på at anrette det lidt lækker og drysse med lidt frisk revet parmesan.

Derudover har denne riskoger en slow cooker funktion, som har to forskellige indstillinger – nemlig low og high. Det betyder at den kan benyttes som slow cooker til at tilberede efterårets og vinterens simremad. Det smarte ved denne funktion er at du kan sætte retten over om morgenen og så sørger maskinen for at omrøre og styre temperaturen og når du så kommer hjem om eftermiddagen, dufter hele huset af dejlig mad. Hvor meget nemmere kan det blive. 

Her er der virkelig lagt tanker i detaljerne og det kan mærkes at den er produceret af en mand som virkelig ved hvad han laver, nemlig selveste stjernekokken Heston Blumenthal. 

Hvis du er på udkig efter lidt mere end bare en riskoger og er fan af køkkenmaskiner, som har mere end bare en enkelt funktion er denne kombinations riskoger lige noget for dig.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 760 Watt
 • Kapacitet: 3,7 liter
 • Produceret i rustfrit stål
 • Non-stick belægning
 • Vægt: 3,7 kg
 • Farve: Rustfrit stål

Wilfa RC-5C riskoger

Den helt enkle model

Fordele
 • pros-icon.svg Damprist
 • pros-icon.svg Hold varm funktion
 • pros-icon.svg Non-stick belægning

Detaljeret gennemgang

Denne model fra Wilfa er en helt enkel model af en riskoger. Du skal selv holde styr på temperatur og tid og være mere hands on i selve tilberedningen. Til gengæld sørger riskogerens non-stick belægning for at du ikke skal bekymre dig om at risene brænder fast og med den ekstra finesse at den kan dampe og har en medfølgende damprist, kan den også bruges til væsentlig flere retter end din almindelige gryde.

Derfor skal du vælge Wilfa RC-5C riskoger

Denne riskoger laver perfekte ris hver gang. Dette er en enkel udgave af en riskoger, som ikke har så mange forskellige funktioner, men som til gengæld kan koge ris til perfektion og dampe grøntsager. Der medfølger en damprist, så man kan dampe fisk og grøntsager og dermed udvides dine muligheder for brug gevaldigt med denne riskoger.

Denne model har en dobbelt non-stick belægning som sørger for at risene ikke brænder på og samtidig er den utrolig let at rengøre. Derudover har den en hold varm funktion så du kan holde risene varme efter endt kogetid. 

Hvis man skal sætte en finger på noget der evt. mangler ved denne model, må det være en indbygget timerfunktion, som gør at man selv skal holde øje med kogetiden og hvornår risene er færdige. Derudover er der heller ikke temperaturstyring på dette apparat og heller ingen automatisk tænd/sluk funktion. Det gør at man selv skal være mere inde over selve tilberedningsprocessen ved brug af denne riskoger.  

Produktdetaljer:

 • Effekt: 400 Watt
 • Kapacitet: 1 liter
 • Produceret i aluminium
 • Tilbehør: Målebæger og spatel
 • Farve: Børstet stål

OBH inox riskoger

En riskoger med et twist

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk afbryder
 • pros-icon.svg Krummebakke
 • pros-icon.svg Aftagelig beholder

Detaljeret gennemgang

Denne riskoger er lige nøjagtig hvad den giver sig ud for at være, en riskoger og intet andet. Der er ikke så mange smarte fine finesser. Til gengæld er kræfterne lagt i at udvikle produktet på sådan en måde, at den kan mestre kunsten at koge ris, til perfektion – hver gang! Intet mere, intet mindre.

Derfor skal du vælge OBH inox riskoger

Denne riskoger fra OBH kan tilberede alle typer af ris. Derudover har den en kapacitet på hele 1,8 liter, hvilket svarer til at den kan tilberede 8-10 portioner ris på én gang. Denne model har non-stick belægning som sikre at risene ikke brænder på og har derudover en hold varm funktion med timer, så risene kan holdes varme i helt op til en time før at det går ud over kvaliteten af maden. Riskogeren slukker selv når den er færdig og efter 60 minutter når den sættes på hold varm funktion.

Låget som medfølger er lavet af glas og det er derfor nemt at holde øje med selve processen under tilberedningen. 

Den inderste gryde er aftagelig, hvilket gør at det er nemt at håndterer når man skal anrette og når man skal rengøre gryden efter brug.

Denne riskoger passer til dig, som skal have en no nonsens riskoger, som kan det den skal, er nem at arbejde med og hvor du selv kan følge med under tilberedningen.

Produktdetaljer

 • Effekt: 400 watt
 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Produceret i plast og metal
 • Non-stick belægning
 • Tilbehør: Målebæger og ske
 • Glaslåg
 • Farve: Stål

Tristar 6126 riskoger

En riskoger med et twist

Fordele
 • pros-icon.svg Aftagelig inder gryde
 • pros-icon.svg Beskyttelse mod tørkogning
 • pros-icon.svg Automatisk hold varm funktion

Detaljeret gennemgang

Denne riskoger skiller sig ud fra de andre modeller, da den selv slår over på hold varm funktion når risene er kogt færdig. Det gør at man ikke skal være helt så meget hands on i selve tilberedningen.

Derfor skal du vælge Tristar 6126 riskoger

Bland de mange forskellige riskogere på markedet adskiller denne model sig en smule fra de andre. Ud over at koge ris på blot et par minutter, slår denne riskoger selv over på hold varm funktion. Du skal derfor slet ikke bekymre dig om, om risene brænder på hvis din telefon ringer og du glemmer alt om at du er i gang med at koge ris.

Den indre gryde er aftagelig og derfor nem at håndtere og rengøre. Selve kogeren har en non-stick belægning som gør at du ikke skal bekymre dig om at risene brænder på.

Alt i alt er dette en rigtig fin riskoger, som kan alt hvad den lover og som har den smarte detalje at den selv kan finde ud af hvornår risene er kogt færdig og slår automatisk over på hold varm funktionen, det er egentlig en betryggende detalje, da man ikke behøver at være helt så meget over maskinen som man skal med andre modeller.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 400 Watt
 • Kapacitet: 1 liter
 • Produceret i rustfrit stål
 • Tilbehør: Målebæger, ske og spatel
 • Farve: Rustfrit stål

Guide

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en riskoger?

Det vigtigste at være opmærksom på er kapacitet, timerfunktion, tænd og sluk funktion og om du ønsker at din nye riskoger skal have flere funktioner end kun at kunne koge ris til perfektion.

Hvilket riskoger skal jeg vælge?

Det vigtigste at være opmærksom på når du skal på jagt efter en riskoger er at du skal være afklaret med om du skal have en riskoger hvor du skal være en del af tilberedningen eller om du ønsker en riskoger som klare det hele selv og du blot skal sætte maden over og vente på at den er færdig.

Dernæst skal du gøre op med dig selv om det er en riskoger, som kun kan koge ris eller om den skal kunne dampe, lave risotto, koge grøntsager, dampe fisk eller om du skal kunne tilberede din morgen grød i den også.

Den sidste ting som er af afgørende betydning for hvilken model du skal gå efter er selvfølgelig kapaciteten af selve gryden. Det er vigtigt at være opmærksom på at nogle maskiner kun har en kapacitet på 1 liter og dermed passer til et par på to, nogle har en kapacitet på 1,8 liter, som passer til en familie på 4 og nogle har en rigtig stor kapacitet på 5 liter, som passer til den rigtig store familie eller dig som gerne vil kunne koge så mange ris på én gang at du kunne åbne din egen restaurant.

Konklusion

Den bedste riskoger i testen er Russel Hobbs damp og riskoger 19750, som både kan koge ris og dampe fisk og grøntsager. Denne riskoger er alsidig i brug og egner sig til dig som ønsker sig en riskoger som kan lidt mere end blot at koge ris.

Den bedste riskoger til prisen er Tristar RK-6117 riskoger, som er meget forbrugervenlig. Det gør sig gældende både i pris men så sandelig også i brug. Denne riskoger har anti skrid funktion. Er sikret mod tørkogning og har et dampventileret låg.

Testens Premium riskoger er Heston Blumenthal’s Sage BRC600 The risotto plus riskoger, som har en stor kapacitet på 3,7 liter. Ud over at koge ris kan denne model også tilberede en risotto helt fra bunden og sørge for omrøring under tilberedningen. Den kan sauterer dine grøntsager og så kan den bruges som slow cooker og egner sig derfor genialt til vinterens simremad. Så hvis du går efter kvalitet og detaljer samt en riskoger som kan lidt mere, så er det denne model du skal vælge.

Den helt enkle model er Wilfa RC-5C modellen, som har medfølgende damprist og derfor kan bruges til både at koge ris men også at dampe grøntsager. Denne model har ikke meget tilbehør, kapacitet eller funktioner. Til gengæld kan den det den lover og lidt mere til.

OBH Inox riskogeren kan nøjagtig det den lover – at koge ris- og ikke så meget andet. Det gør den til gengæld til perfektion. Den har en aftagelig beholder som gør det let at anrette risen og rengøre beholderen efter brug. Låget er desuden af glas og du kan derfor følge med i hele processen. Denne model er til dig der bare skal have en riskoger med no nonsens.

Tristar har også lavet model 6126, som har det lille twist at den når risene er kogt færdig selv slår over på hold varm funktionen. Det betyder at du ikke skal bekymre dig om risene brænder på eller om selve maskinen står og bliver for varm hvis du ikke selv får den slået fra,

Testens sidste model er Gastroback Pro 5 liters riskoger, som har en fantastisk stor kapacitet på hele 5 liter. Du kan altså her lave ris til den helt store familie.

Vi håber at du er blevet klogere på hvilken riskoger der passer til dig og at du fremadrettet får stor glæde af din nye køkkenmaskine om du så skal lave thai retter, boller i karry eller risotto.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×