Bedste Røremaskine Test (2022) → Se de 6 bedste røremaskiner her!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Kenwood Chef Elite KVC3170S
TESTVINDER

Kenwood Chef Elite KVC3170S

Kenwood er et kendt røremaskine mærke, og er et britisk selskab, som har designet og produceret maskiner til køkkenet siden 1947. De er kendt for at producere produkter af god kvalitet med god styrke, så…

Kenwood Chef Elite KVC3170S 1
Bedste røremaskine

Kenwood Chef Elite KVC3170S

ELECTROLUX EKM5550 Røremaskine 2

ELECTROLUX EKM5550 Røremaskine -

4
En stærk maskine til køkkenet

Kenwood KVL8300S Titanium XL

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En røremaskine er som en hjælpende hånd i køkkenet, men også SÅ meget mere end det! Hvis du først prøver en røremaskine, så kommer den ikke ud af dit køkken, fordi den gør bare madlavning og bagning meget nemmere.

Kort resultat af testen

Vi har skrevet om 6 røremaskiner i denne artikel, og den bedste røremaskine er Kenwood Chef Elite KVC3170S. Den vinder bedst i test hos forbrugerrådet Tænk, og er en kraftig og stærk maskine, som kan hjælpe dig med de fleste opgaver i køkkenet.

Den bedste røremaskine til prisen er Electrolux EKM4100. Udover at prisen er lav, så får du også en maskine, som kan klare bagerier til en normal husholdning uden problemer. Premium røremaskinen er KitchenAid Heavy Duty, som er storebroren til KitchenAid Artisan som også er med i denne artikel. Heavy Duty er en professionel røremaskine til den store husholdning eller ambitiøse hjemmebager.

Tag også et kig på resten af denne røremaskine test, så du kan træffe det helt rigtig valg til dig køkken.

Hvilken røremaskine skal jeg vælge?

Når du skal vælge din røremaskine, så skal du først bestemme dig for, hvor meget du kommer til at bruge den? Skal det være en, som skal stå fremme på køkkenbordet eller skal den bo i skabet? Designet er også en vigtigt faktor, da det højst sandsynligt er en maskine, som du kommer til at have i mange år, så måske du synes en lyserød er flot lige nu, men synes du også det om 5 år? Hvor kraftig og stærk maskinen skal være afhænger også af, hvad du skal bruge den til. Piskning er for de fleste røremaskine nemt, men skal du ud og lave tunge deje, så skal du have en maskine, som kan klare mosten, og ikke bare tage det billigste af det billigste. Prisen er selvfølgelig også en vigtigt faktor, men husk at pris og kvalitet typisk også hænger sammen, så alt kommer tilbage til; hvor meget skal du bruge den og til hvad?

Kenwood Chef Elite KVC3170S

Bedste røremaskine

Kenwood Chef Elite KVC3170S
Fordele
 • pros-icon.svg “Bedst i test”-vinder hos Tænk
 • pros-icon.svg En røremaskine med mange muligheder
 • pros-icon.svg Robust og kraftig kvalitet

Detaljeret gennemgang

Kenwood er et kendt røremaskine mærke, og er et britisk selskab, som har designet og produceret maskiner til køkkenet siden 1947. De er kendt for at producere produkter af god kvalitet med god styrke, så det bliver nemmere for dig at lave mad i køkkenet! 

Denne maskine er bedst i test-vinder hos Tænk, som lavede deres test i 2018.

Derfor skal du vælge Kenwood Chef Elite KVC3170S

Forbrugerrådet Tænk giver denne maskine specielt god ros for at piske æggehvider og flødeskum, men den får også god ros for at lave kage- og brøddej. Brugervenligheden er også i top her, da den er nem og enkel at bruge, men den er dog ikke nem at flytte og opbevare, da det er en stor og tung maskine. Derfor er det en maskine, der højst sandsynligt – i hvert fald hvis du vil bruge den ofte -, skal stå på køkkenbordet. 

Derudover er støjniveauet også en smule højt i forhold til nogle af de andre maskiner på markedet, men det skyldes, at det er en kraftig motor og maskine du har at gøre med her. 

Som nævnt før, så er motoren utroligt stærk med sine 1000 watt, så du nemt kan blande en god dej sammen uden problemer og på ingen tid. Skålen har en kapacitet på 4,6 liter, så der skulle være nok til at en god omgang brøddej eller andet – og hvis ikke, kan du altid købe en ekstra skål eller bare vaske den og bruge den igen. Du kan nemt sætte hastigheden på maskinen ved at dreje på den store runde knap på siden. 

Der findes utroligt meget ekstra udstyr til denne maskine bl.a. kan du få en blender, der kan monteres fast på, så du nemt kan lave en smoothie. Der er også en kødkværn, så du nemt kan lave din fars helt fra bunden! Der medfølger en sprøjteskærm til skålen, så dit køkken ikke bliver beskidt. Alt i alt en god, kraftig og robust røremaskine, som bliver din ven i køkkenet. 

Produktdetaljer: 

 • Energieffekt: 1000 watt
 • Skålkapacitet: 4,6 liter
 • Forskellige hastigheder 
 • Vægt: 7,3 kg.

ELECTROLUX EKM5550 Røremaskine -

ELECTROLUX EKM5550 Røremaskine
Fordele
 • pros-icon.svg 10 hastighedsindstillinger
 • pros-icon.svg 2 skåle med medfølgende låg der kan anvendes til begge
 • pros-icon.svg LED lys for overblik under tilberedning

Detaljeret gennemgang

Electrolux prodcerer mange forskellige elektroniske apparater til hjemmet, og netop denne EKM5550 røremaskine fra Electrolux er en af de bedste på markedet.

Derfor skal du vælge ELECTROLUX EKM5550 Røremaskine

Der er plads til 4,8 liter i skålen og motoren er på 1200 watt, og kan klare de fleste madlavningsopgaver og normale størrelser af dej. Derfor passer den godt til dig, der bager en gang imellem eller dig, der er ny i erfaren i køkkenet og som ønsker en højre hånd.

Den er nem at bruge og har 10 hastigheder, så du selv kan finde netop den hastighed, der passer til dit bagværk. Du kan nemt tage overdelen op – dog er den lidt tung og der skal bruges to hænder. Rengøringen går også hurtigt, da de fleste løse dele kan tåle opvaskemaskine. Røremaskine har en samlet vægt på 9 kg., så det er helst en maskine, der skal stå på køkkenbordet og ikke tages op og ned af skabe for at kunne bruge den.

Med denne røremaskiner medfølger 2 skåle samt ovenikøbet et låg, der passer til begge. Normalvis ved andre røremaskiner er en ekstra skål typisk et tilkøb. Et andet plus ved denne maskine er, at den har et arbejdslys, som lyser direkte ned i skålen, hvilket er en stor hjælp, hvis man bager i et køkken uden specielt meget lys.

Du har mulighed for at købe diverse tilbehør, såsom kødhakker og pastamaskine, så tilberedningsmulighederne øges.

Produktdetaljer:

 • Energieffekt: 1200 watt
 • Skålkapacitet: 4,8 liter
 • Vægt: 9 kg. 

KitchenAid Heavy duty

Ikonisk, smuk og stærk

Fordele
 • pros-icon.svg Flot design til en god pris – elegance til dit køkken
 • pros-icon.svg Kraftig og robust maskine, men energibesparende
 • pros-icon.svg Stort udvalg af tilbehør til maskinen

Detaljeret gennemgang

KitchenAid er et kendt mærke indenfor elektrisk køkkenudstyr. Man forbinder typisk KitchenAid med god kvalitet og flot design, men det betyder også, at prisen ligger i den høje ende. KitchenAid er en virksomhed, der går rigtig mange år tilbage. I 1919 blev den første køkkenmaskine fra KitchenAid lavede. En opfindelse, som siden har revolutioneret madlavningen for den private husholdning og restauranter. I dag har KitchenAid et hav af forskellige køkkenmaskiner, som skal gøre livet i køkkenet nemmere for dig. Dette er en af deres store maskiner, som typisk er til den lidt større husholdning eller den meget ambitiøse hjemmebager. Den er anmeldt af Gastromand, som har givet den 5 ud af 6 gastromænd, og mener helt klart at det er en af topkandidaterne på markedet.

Derfor skal du vælge KitchenAid Heavy Duty

Denne røremaskine er større end de fleste “normale” røremaskiner, og derfor er den også lige en tand højere end fx den ikoniske, men den er også meget stærkere, da denne motor også har direkte drev og watt på 500 watt. Den forbedrede ydeevne skyldes især den kraftigere DC-motor med 1,3 HK. Den leverer et professionelt resultat – næsten uanset hvad du bager – takket være en nyudviklet DC-motor, avanceret motorstyring og et supereffektivt gearsystem, som også betyder, at mixeren kører behageligt stille. Det gør, at den kan klare langt tungere deje og har derfor også en skålkapacitet på 6,9 liter.

Ifølge gastromand, så er maskinens fordel, at det bare kører nemt og enkelt. Du kan nemt skrue op og ned for hastigheden, da den har 10 hastighedstrin. Skålen sættes lidt anderledes på end den originale KitchenAid Artisan, men det finder man hurtigt ud af. Dens vægt på 16 kg. gør, at det er en maskine der skal stå på køkkenbordet – den er i hvert fald svær at transportere ind og ud af køkkenskabe, men hvem vil ikke også vise denne lækre røremaskine frem? 

Dejkrog og piskeriset er i rustfrit stål, og kan sagtens vaske i opvaskemaskinen, hvilket gør alt en del nemmere. Der findes også meget udstyr til denne maskine, så det bliver en stærk maskine, som kan bruges til meget mere end bare en røremaskine. 

Dette er altså en professionel maskine til den private husholdning, og er til dig, der skal lave store kvantiteter og tunge deje, og så skal bruge en maskine der bare klarer opgaven. 

Produktdetaljer: 

 • Motoreffekt: 500 watt
 • Skålkapacitet: 6,9 liter
 • Vægt: 16 kg. 

Kenwood KVL8300S Titanium XL

En stærk maskine til køkkenet

Fordele
 • pros-icon.svg Arbejdslampe der lyser ned i skålen
 • pros-icon.svg Dejkrogen har en plade, så dejen ikke vandrer op af maskinen
 • pros-icon.svg Til store mængder dej.

Detaljeret gennemgang

Endnu en røremaskine fra Kenwood, og denne er nr. 2 Pricerunners test fra 2019. Denne er dog en del større – både når vi kigger på størrelsen af motoren og på skålens størrelse. 

Derfor skal du vælge Kenwood KVL8300S Titanium XL

Dette er en maskine til dig, som ikke kun bager meget, men som også bager store mængder. Det er en rimelig kompakt maskine, men har en vægt på 10,4 kg, stor skål, og kraftige piskeris i rustfrit stål. 

Maskinen er nem at bruge. Overdelen kan nemt tages op, så du kan få skålen og piskerisket på plads. Når overdelen er oppe, så er den 53 cm høj, hvilket er en vigtig detalje, når man skal finde plads til denne i køkkenet. 

Når maskinen er klar til brug, så lyser hastighedsknappen hvidt, og hvis noget ikke er som det skal fx hvis ikke alt er lukket eller sidder ordentligt, så blinker denne knap i stedet og maskinen kan ikke starte. 

Som de fleste andre røremaskine, kan denne også hastighedsreguleres. Den kan reguleres i trin fra 1 – 7, men du kan også sætte den fra lav omrøring til maks med det samme med det klik. 

En ting som Pricerunner virkelig godt kunne lide ved denne maskine er arbejdslampen, som lyser direkte ned i skålen. Det er en fin detaljer – specielt hvis du står i et mørkt køkken. I pakken medfølger også en stænkskærm, som beskytter hele skålen, så dit køkkenbord ikke bliver beskidt. Derudover, medfølger der en stænkskærm, så dit køkkenbord ikke bliver beskidt. Der er en stor åbning, så du nemt kan tilføje mel, vand osv til dejen – og uden det kommer ud på hele køkkenbordet. 

Ifølge pricerunners test, så er denne røremaskine også god til at ælte brøddej, og det er først når den når masksimumsvægtene, at man kan høre , at motoren bliver belastet. På denne maskine er maks. vægtene således: Mel: 2,6 kg. + vand 2,6-5 kg., og 16 æg. Der er altså god plads i denne maskine, og kan sagtens ælte en tung dej. Ved tunge deje oplevede Pricerunner dog, at den begyndte at være en smule ustabil og vandre lidt på køkkenbordet. 

Laver du en stor og tung dej på nogle røremaskiner, så har den tendenser til at vandre op ad dejkrogen, men på denne røremaskine har dejkrogen en plade, som stopper dejen, så den ikke kan vandre op. 

Dette er altså en røremaskine, som er til dig der ønsker at bage meget og i store mængder, da den er kraftig og har en stærk motor, men til en fornuftigt pris. Med i pakken medfølger en spatel, stænkskærm, cremepisker, dejkrog, foldeværktøj, k-piskeris og et normalt piskeris. Derudover kan du tilkøbe alt muligt udstyr bla. en blender, så du kan bruge den til meget mere end en blender.  

Produktdetaljer: 

 • Energieffekt: 1700 watt 
 • Skålkapacitet: 6,7 liter 
 • Garanti: 10 års motor garanti 
 • Vægt 10,4 

Guide

Testkilder

Pricerunner

Denne test fra 2019 er lavet af Pricerunner. De har testet 5 forskellige røremaskiner på det danske markedet, og de har fokuseret på følgende områder:

 • Effektivitet
 • Brugervenlighed
 • Lydniveau
 • Byggekvalitet
 • Garanti
 • Design
 • Pris – røremaskinerne har også fået karakter ud fra hvordan maskinen fungerer til prisen

Det er derfor en rimelig detaljeret test, som de har lavet, for at hjælpe dig med at finde den røremaskine, der passer bedst til dit køkken.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet tænk lavede i 2018 en test af 17 forskellige røremaskiner. Her tester de for brugervenligheden af maskinen, støjniveauet og hvordan maskiner tilbereder fx maskinens evne til at lave kage- og brøddej, piskeevne osv. Forbrugerrådet tænk giver dem en samlet bedømmelse for, hvor god maskinen er, men du kan også gå ind og se hvordan maskinen præsterede i de enkelte test.

Good housekeeping 

Good housekeeping testede i 2017 SMEG’s røremaskine, og de har både gode og mindre gode kommentarer til modellen. De er utrolig vilde med det flotte design, men piskedelen kan godt forbedres på maskinen.

Gastromand

Gastromand har lavet en test af KitchenAid Heavy Duty, og denne har vi brugt til at danne os et godt grundlag af hvad maskinen kan. Han er meget begejstret for maskinens og dens evner i køkkenet.

Konklusion

Nu har vi været igennem 6 røremaskiner, og måske har du allerede truffet dit valg, hvis ikke så kommer der her en kort opsummering af hvad de forskellige maskiner kan. Vi mener, at den bedste røremaskine er Kenwood Chef Elite KVC3170S, da den er vinder bedst i test hos forbrugerrådet Tænk, og er en kraftig og stærk maskine, som hjælper med de fleste opgaver i køkkenet.

Den bedste røremaskine til prisen er Electrolux EKM4100, og udover at prisen er lav, så får du også en maskine, som kan klare bagerier til en normal husholdning uden problemer. Premium røremaskinen er KitchenAid Heavy Duty, som er storebroren til KitchenAid Artisan som også er med i denne artikel. Heavy Duty er en professionel røremaskine til den store husholdning eller ambitiøse hjemmebager.

Den ikoniske KitchenAid Artisan er den næste i rækkefølgen. KitchenAid har lavet røremaskiner i over 100 år, og der er kun sket få ændringer med maskinen siden den blev lanceret for første gang. Kvaliteten er i top, og du kan købe alverdens ekstraudstyr til den.

Kenwood KVL8300S Titanium XL er en meget stærk maskine fra Kenwood med 1700 watt. Den er nem og enkel at bruge, og kan bruges til stort set alt i køkkenet. Der er masser af ekstraudstyr og så har den lige et par ekstra detaljer, som lillebroren ikke har. Til sidst er der maskinen fra SMEG, som har et smukt retro-look og en god hjælper til den private husholdning.

Der er mange maskiner på markedet, men vi håber alligevel, at vi har hjulpet dig på vej til at vælge den, som der skal være hjemme i dit køkken.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×