Saftpresser test (2022) → Se de 6 bedste saftpressere!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Bosch MES25A0 Centrifugal juicer
TESTVINDER

Bosch MES25A0 Centrifugal juicer

Bosch MES25A0 Centrifugal juicer 1
Den bedste saftpresser i test

Bosch MES25A0 Centrifugal juicer

OBH 6749 Centrifugal juicer 2
Den bedste saftpresser til prisen

OBH 6749 Centrifugal juicer

Philips Avance Collection Juicer HR1922 3
En luksusmodel i miniformat

KitchenAid 111ECA slowjuicer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Saftpresser, juicer, centrifugal maskine – kært barn har mange navne. Ikke desto mindre er fællesnævneren at de alle kan presse juice ud af friske frugter og grøntsager.

Men ikke alle maskiner klarer opgaven lige godt. Egentligt er det heller ikke alle maskiner som passer til dit individuelle behov. Skal du lave en sund grøntsagsjuice som vitaminbooster hver morgen, en frisk citronlemonade til ungerne eller skal du lave lækre melon cocktails til dine gæster er det måske værd at dykke ned i hvad de forskellige pressere på markedet kan tilbyde dig.

En af de køkkenmaskiner, som måske egentligt høre til luksusudstyr i køkkenet er selvfølgelig en saftpresser. En maskine som hjælper dig med at presse helt frisk frugt eller grøntsagsjuice og som samtidig bevarer en masse af de gode vitaminer, mineraler, kostfibre og enzymer som der findes i naturens grønne skattekammer. Samtidig kan du lave juicen i lige nøjagtig den smagsnuance som du ønsker eller sammensætte din juice ud fra hvilke ernæringsmæssige indholdsstoffer din krop har behov for.

Købejuice er desværre tit lavet af koncentrat og tilsat alverdens tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og sukker. Så hvis du er en bevidst forbruger som gerne vil have et rent produkt om som ud over den fantastiske smag ved en nypresset juice, måske oven i købet øjner nogle sundhedsmæssige fordele, så kan det være værd at overveje om du måske alligevel ikke skulle se nærmere på hvad en saftpresser egentlig har at tilbyde.

Resultatet af testen

Den bedste saftpresser i denne test kommer fra Bosch og er en af de bedste maskiner på markedet. Model MES25A0 har en forholdsvis høj effekt på hele 700 watt, som gør at du kan juice stort set hvilket emne, du kan komme i tanke om. Den har antiskridsikre gummifødder, er nem at rengøre og så er den anmærket af det danske forbrugermagasin TÆNK, som ”et godt køb”.

Testens bedste saftpresser til prisen er OBH 6749 centrifugal juicer. Den har hele 800 watt og leverer et godt resultat på stort set alle parametre. Eneste minus ved denne model er at den har et forholdsvist højt lydniveau, men hvis man kan leve med lyden under selve presningen leverer den altså et resultat, som gør at de fleste ville kunne tilgive maskinen denne lille detalje. Igen vurderer TÆNK at denne maskine ligger i toppen af poppen, når den sidestilles med andre modeller på markedet. Denne model er også kåret af det svenske forbrugermagasin Metro, som ”bedst i test” og har fået rigtig gode anmeldelser fra forbrugerne.

SE OGSÅ: Ønsker du at tabe dig? Læs om muligheder for bl.a. en juicekur på Hurtigtslank.dk

KitchenAid løber endnu engang med sejren som testens premium model. KitchenAids model 111ECA slowjuicer har 250 watt, men kan altså sagtens følge med på både resultat og kvalitet. Indpakningen er som altid upåklagelig og maskinen har et lækkert stilrent, modernistisk design, som vil pryde ethvert køkkenbord. En lille genialitet ved denne maskine er at KitchenAid har bygget maskinen med en slowjuicer teknologi, som gør at juicen ikke bliver opvarmet under presningen, hvilket bevirker at man bevarer flest mulige vitaminer, mineraler og enzymer i det endelige produkt. Hvis man skal sætte en finger på maskinen, må det være en relativ høj vægt som ligger på hele 10 kg. Dermed er det ikke en maskine man sådan bare lige løfter frem og tilbage til køkkenskabet, men hvad betyder det når designet er som det er og måske er det en fordel at den står fremme og dermed sikre at man får den brugt oftere. En fantastisk maskine, som både leverer på kvalitet, ydeevne og æstetisk udtryk.

Bosch MES25A0 Centrifugal juicer

Den bedste saftpresser i test

Bosch MES25A0 Centrifugal juicer
Fordele
 • pros-icon.svg XL rør til hele frugter
 • pros-icon.svg Filterkurv i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Skridsikre gummifødder

Detaljeret gennemgang

OBH 6749 Centrifugal juicer

Den bedste saftpresser til prisen

OBH 6749 Centrifugal juicer
Fordele
 • pros-icon.svg 800 watt
 • pros-icon.svg Maskinen er lavet af stål
 • pros-icon.svg Alle dele tåler maskinopvask (undtagen rivejern)

Detaljeret gennemgang

Saftpresseren fra OBH er et rigtigt godt bud på en god saftpresser, som kan klare de flestes behov for at juice frugt og grønt. Denne model er testet af TÆNK hvor den scorer gode resultater på stor set samtlige parametre med undtagelse af støjniveau, hvor den ligger væsentligt over middel. Derudover er den testvinder hos det svenske magasin Metro.

Derfor skal du vælge OBH 6749 Centrifugal juicer

OBH 6749 er en saftpresser af god kvalitet. Den har et stort og bredt rør til påfyldning af frugter, dette gør at man ikke behøver at skære dine ingredienser i mindre stykker først, men løbende kan fylde på maskinen under brug.

Maskinen er lavet af stål, som gør den meget robust. Derudover er det et stort plus at alle delene kan kommes i opvaskemaskinen, som gør denne saftpresser enormt let at rengøre i forhold til andre modeller.

Denne saftpresser har 2 hastighedsindstillinger, én til bløde ingredienser og én til hårde ingredienser. Det gør det meget nemt at veksle imellem hvis man skal lave en blandet frugt og grøntsagsjuice.

Der medfølger en juicekande på 1,2 liter som er mere end rigeligt til at lave en lækker forfriskning til morgenmaden. Desuden følger der en 2 liters beholder med til overskydende frugtkød, så man slipper for at skulle tømme beholderen hele tiden.

Maskinen har antiskridsikre gummi dutter på undersiden så den ikke skrider underbrug, desuden har den med sin vægt på 4 kg en god base for at kunne holde til lidt at hvert under brug.

Produktdetaljer

 • Effekt: 800 watt
 • 2 hastigheder til bløde og hårde frugter
 • 2 liters beholder til overskydende frugtkød
 • 1,2 liters juicekande
 • Rivefilter
 • Ledningslængde: 102cm
 • Lydniveau: DB 82,3
 • Åbning i tragten: 7,4 cm
 • Vægt: 4050 kg
 • Farve: Sort og stål

KitchenAid 111ECA slowjuicer

En luksusmodel i miniformat

Philips Avance Collection Juicer HR1922
Fordele
 • pros-icon.svg FiberBoost for vitamin- og fiberbevarelse
 • pros-icon.svg Drypstop-funktion
 • pros-icon.svg QuickClean funktion for nem rengøring

Detaljeret gennemgang

Til dig der går op i et flot æstetisk og designmæssigt udtryk og som samtidig går efter kvalitet

Derfor skal du vælge KitchenAid 111ECA slowjuicer

Slowjuiceren fra KitchenAid er produceret så du får det optimale ud af de ingredienser, som du juicer. De har arbejdet med et 2i1 nedføringsrør med tragt, som er ekstra bredt og derfor har kræver det ikke meget udskæringsarbejde for at kunne juice din frugt og grønt. Deres slowjuice teknologi betyder at maskinen har et knivblad til for skæring samt en snegl i rustfrit stål, så du får mere udbytte og mindre arbejde.

Denne model har en lav centrifuge hastighed, som gør at juicen ikke bliver iltet eller opvarmet under presningen og derfor bevarer du flest muligt varme og iltfølsomme enzymer og vitaminer i juicen, da flere af dem går til under opvarmning.

Derudover har den 3 forskellige sier til pulp, som kan udskiftes og anvendes når du indstiller maskinen til de forskellige pulpindstillinger, som passer til forskellige råvarer. Det betyder at du altså kan indstille maskinen til at filtrere din appelsin og gulerodsjuice finere end man fx ville filtrere en friskpresset æblejuice.

Denne model er også med i TÆNK’s test om saftpressere og den scorer højt på de fleste parametre. Der hvor den kommer lidt til kort er ved presning af æblejuice som den ikke får topkarakterer for.

Produktdetaljer

 • Effekt: 250 watt
 • Antal hastigheder: 1
 • Åbning på tragten 6,5×4,5
 • Ledningslængde: 113 cm
 • Lydniveau: DB 66,2
 • Vægt: 10,5 kg
 • Farve: Rød metallic

Philips Avance Collection Juicer HR1922

En luksusmodel i miniformat

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg XL centrifuge
 • pros-icon.svg Citruspresser
 • pros-icon.svg Ekstra stort påfyldningshjul

Detaljeret gennemgang

Den her saftpresser er til dig, som leder efter en ganske hæderlig maskine, som har et lækkert design og som leverer et godt resultat. Den kan levere lækre juicer af frugter og grøntsager og med den særlige FiberBoost teknologi, kan du få det fulde ud af vitaminer og fibre.

Derfor skal du vælge Philips Avance Collection Juicer HR1922

Philips Avance Collection Juicer HR1922 saftpresseren er en flot maskine i en lækker indpakning, den passer perfekt i det moderne køkken, hvor den pga. sit udseende, sagtens kan tåle at stå til udstilling på køkkenbordet. Denne saftpresser har 2 forskellige hastighedsindstillinger, som kan indstilles efter hvilke ingredienser man ønsker at juice. Den kan differentiere i de forskellige typer af pulp og dermed filtrere juicen meget eller lidt med FiberBoost funktionen alt afhængigt af, hvad du ønsker, og hvilken type af madvarer du juicer, samt efter hvor mange fibre og vitaminer, man ønsker at bevare. De fleste som der juicer frisk frugt og grønt, gør det for at få så mange vitaminer, mineraler og enzymer med i juicen som mulig, hvorfor FiberBoost funktionen kan være særlig nyttig.

Drypstop-funktionen, som denne Philips Avance Collection Juicer HR1922 saftpresser er udstyret med, sørger for, at juicen ikke løber ud på bordet, når du fjerner din kande for at hælde op i glas eller lignende. Philips HR1922 saftpresser er nem at rengøre, da den er fremstillet med QuickClean design, og flere af delene tåler at komme i opvaskemaskinen.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 1200 watt
 • 2 hastighedsindstillinger
 • Kabellængde: 1 meter
 • Vægt: 4,7 kg
 • Farve: Sølv med sorte detaljer

Magimix juice Expert 3

En fornuftig saftpresser som kan lidt af det hele med et ganske fornuftigt resultat

Fordele
 • pros-icon.svg XL centrifuge
 • pros-icon.svg Citruspresser
 • pros-icon.svg Ekstra stort påfyldningshjul

Detaljeret gennemgang

Magimix er en god all-round saftpresser som ligger ca. midt i feltet af maskiner på markedet. Alligevel er der detaljer ved maskinen, som er værd lige at tage et ekstra kig på og som gør den interessant. Magimix er designet med ekstra stort påfyldningshjul, indbygget citruspresser, medfølgende opskriftsbog og gratis app for mere inspiration og flere opskrifter.

Derfor skal du vælge Magimix juice Expert 3

Hvis man skal fremhæve en detalje, som er værd at lægge mærke til ved denne saftpresser må de absolut være citruspresseren, som er indbygget i maskinen.  Den sørger for at udtrække saften fra citronerne, uden kerner og frugtkød. Denne presser er specialdesignet til at kunne tage både friske frugter, men også kogte frugter og bær og stadig få en god juice ud af det. Du tænker måske hvorfor i alverden skulle jeg koge frugter, som jeg ønsker at juice, men hvis man lige lader blikket falde på bakterier som kan sidde på uopvarmede bær som hindbær, blåbær og brombær kan det måske alligevel være en god idé lige at give dem et hurtigt opkog, men på trods af at bærerne er kogt kan denne maskine altså stadig juice den resterende masse.

Magimix juiceren kommer med en tilhørende opskriftsbog med omkring 100 forskellige opskrifter og forslag til gode blandinger af juice, hvilket gør det enormt let og overskueligt at kaste sig ud i. Ydermere har de en gratis app, som du kan downloade for endnu mere inspiration og vejledning i forhold til denne juicer.

Produktdetaljer

 • Effekt: 400 watt
 • Alle dele tåler maskinopvask
 • Tilbehør: XL filtercentrifuge,  XL saftpresser, Ekstra stor tragt, spatel samt opskriftsbog.
 • Ledningslængde: 1 meter
 • Vægt:  7,5 kg
 • Farve: Sort/krom

Guide

Hvilken saftpresser skal jeg vælge?

Det kan være svært som forbruger at overskue markedet for hvilke produkter som man skal vælge. Det kan virke fuldstændigt uoverskueligt at gennemskue om hvad ens behov virkelig er. Derfor anbefaler vi at du gør op med dig selv om du skal lede efter en maskine som du skal bruge ofte eller kun lejlighedsvis. Dernæst skal du beslutte om din nye maskine skal have en plads på dit køkkenbord eller om den skal bo i køkkenskabet. Du skal yderligere tage stilling til om det er relevant for dig at gå efter en maskine som ”bare” kan presse en lækker frisk juice eller om du virkelig går op i at bevare så mange af de vigtigt ernæringsmæssige indholdsstoffer som overhovedet muligt, altså om du går op i at din nye juicer skal kunne levere så højt et indhold af vitaminer, mineraler og enzymer efter selve presningen. Her bliver det også relevant at se på om hvor meget maskinen ilter og opvarmer produktet undervejs da nogle vitaminer og enzymer er særligt påvirkelige af iltning og opvarmning og dermed går de tabt i processen.

Vi kommer med et bud på et bredt udsnit af de forskellige modeller som findes på markedet og håber at vi kan guide dig til at finde den maskine som passer bedst til dit behov.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en saftpresser?

En saftpresser er ikke bare en saftpresser. Ja de kan alle presse juice ud af frugt og grønt, men ikke alle leverer et lige godt resultat. Når du skal investere i en ny saftpresser skal du først og fremmest overveje i hvilken grad du ønsker at bruge sådan en juicer. De kommer i mange forskellige størrelser og vægtklasser og ikke alle er små håndterbare maskiner, som man lige gemmer væk i et køkkenskab. Det første du skal tage stilling til er derfor om du ønsker en presser som skalstå fremme og invitere til at blive brugt, eller om det er en maskine som du kun lejlighedsvis skal bruge.

Det næste der er vigtigt at have for øje er om du hovedsageligt skal bruge den til bløde eller hårde ingredienser eller om den skal kunne klare lidt af hvert. Ikke alle maskiner klare opgaven med de hårde frugter lige godt og nogle maskiner benytter rå motorkraft i form af en høj watt effekt til at nå i mål, mens andre benytter slowjuicer teknologi som presser råvarerne langsomt, men samtidig med mere juice som resultat.

Endeligt er det ret væsentligt at se på hvilken måde de forskellige maskiner presser juicen på i forhold til at bevare de ernæringsmæssige indholdsstoffer i juicen. Skal du bare kunne lave en juice som smager godt eller er det vigtigt for dig at din friske morgenjuice har et højt indhold af vitaminer, mineraler og enzymer bevaret i juicen. Så er det relevant at kigge på selve presseprocessen og hvilken metode de forskellige maskiner anvender.

Næsten som alle andre køkkenmaskiner er det detaljerne som adskiller produkterne og nogle gange er det ikke den maskine som har mest råstyrke som kommer bedst i mål og andre gange er det et spørgsmål om rå muskelkraft fra maskinens motor. Som sagt skal du afveje disse forskellige faktorer før du er klar til at gå ud og hive din nye juicer ned fra butikkernes hylder.

Testkilder

I denne test har vi gjort brug af forskellige testkilder, både danske og internationale.

Forbrugerrådet TÆNK

Forbrugerrådet TÆNK er et uvildigt dansk forbrugermagasin, som tester forskellige produkter på markedet. De har b.la. Lavet flere test om saftpressere.

Metro

Metro er et svensk uvildigt forbrugermagasin som både tester egne produkter og som inddrager forbrugernes vurdering af produkterne. De leverer derfor en rigtig god indsigt i produkterne, både fra et teknisk og et forbrugermæssigt synspunkt.

Producenternes hjemmesider

For at indhente oplysninger har vi brugt producenternes hjemmeside. Det giver os den bedste information om de specifikke saftpressere. Vi har derfor udvalgt de bedste saftpressere på markedet ud fra information på nettet og diverse forbrugertest, både danske og udenlandske.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 6 forskellige saftpressere. Der findes mangle forskellige modeller på markedet og det er i detaljerne vi finder de store forskelle. Derfor har vi prøvet at afklare betydningen de forskellige funktioner og hvordan det påvirker det endelige resultat.

Bosch har leveret en model til markedet, som fungerer rigtig godt og leverer et sikkert resultat, hver gang. Model MES25A0 er den bedste saftpresser i testen og ud over en rigtig god watt effekt en rigtig bred tragt og skridsikre gummifødder som gør den sikker at arbejde med. Derudover er den testet af danske TÆNK, hvor den scorer topkarakterer på stort set alle parametre. Leder du efter en driftssikker maskine, som leverer et godt resultat er den saftpresser lige noget for dig.

Testens bedst til prisen centrifugal juicer er fra OBH 6749. ud over at være fremstillet i stål, som gør den væsentligt mere holdbar en modeller som kun er i plastik, har den en høj effekt på 800 watt. Endnu en fordel er at alle delene kan maskinopvaskes hvilket gør rengøringen ganske nem og overskuelig.  Her får du meget for pengene og man føler ikke man køber katten i sækken når man ser på hvad man egentlig får for sine sparepenge. Denne maskine har dog et noget højere lydniveau på 82,3 DB, hvilket gør den til et forholdsvist støjende bekendtskab. Men kan du leve med lyden så længe resultatet er i topklasse, kan det være du skal kigge nærmere på denne model.

Endnu engang løber KitchenAid med titlen som premium saftpresser. De leverer gang på gang et godt produkt som både leverer på resultatet, detaljerne, kvaliteten og på det æstetiske udtryk. KitchenAid har endnu engang tænkt over detaljerne og har sørget for at deres maskine er designet så du bevarer flest mulige vitaminer, mineraler og enzymer under selve presningen. Så er du til et flot design samt et ernæringsmæssigt godt resultat, så er det model 111ECA slowjuiceren fra KitchenAid, som du skal erhverve dig.

KithenAid har også andre saftpressere på markedet. B.la. Deres Artisan saftpresser, som også er et godt bud på en rigtig fornuftig juicer. Den benytter samme teknologi som storebroderen, men vejer og fylder en del mindre end deres 111ECAmodel. Så hvis du er til en luksusmodel i miniudgave er denne saftpresser værd at tage et nærmere kig på.

Magimix juice Expert 3 er også et godt bud på en fornuftig juicer. Den adskiller sig fra de andre modeller, ved at have en særlig citruspresser indbygget og denne model er designet til også at få det optimale resultat ud af kogte råvarer. Det er særligt relevant hvis du gerne vil juice bær, der af sundhedsmæssige årsager kan være en god idé at give et kort opkog inden brug for at dræbe eventuelle bakterier.

Den sidste men absolut ikke mindst interessante juicer er Electrolux’s ESF2000 centrifugal juicer. Den leverer både en ganske høj ydeevne og benytter en dobbeltsigte teknologi, som sikre at du får mest muligt juice ud af dine råvarer. Ydermere har dens juice kande en afskumningsfunktion, hvilket man uden tvivl sætter pris på hvis man har prøvet at stå med en halvsløj juicer, som laver alt for meget skum på toppen af juicen.

Vi håber at du finder frem til den saftpresser som passer til dit individuelle behov og at det er blevet mere overskueligt at adskille de forskellige funktioner som maskinerne har. Den store forskel ligger måske i saftpressernes detalje, men derimod er det ikke en detalje om den lever op til dine forventninger og leverer en lækker frisk juice til morgenbordet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×