Sodavandsmaskine test [2022] » Klik og se de 6 bedste maskiner!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

3
Eksklusiv og stilfuld sodavandsmaskine

KitchenAid Artisan KSS1121

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Selvom de varme sommerdage er ved at være forbi, kan fristen til en sodvand eller blot brusende danskvand stadig findes frem hos de fleste. Afvekslingen til det normale postevand er nemlig lækker og kan samtidig gøres sund –selv med tilsat smag! Flere vil dog nikke genkende til fravalget af brusvand i indkøbskurven, da det er tungt, bøvlet og skal pantes. Disse årsager er måske derfor grunden til, at flere danskere efterhånden har anskaffet sig en sodavandsmaskine.

Ved første tanke kan sådan en maskine måske virke stor og unødvendig, men flere forbrugere skriver, at de ikke ville være sådan en maskine foruden i dag. Af den grund er markedet for sodavandsmaskiner også vokset og udvalget af fabrikanter, smage og maskiner er stort. Men hvad er det helt præcist du får for en sodavandsmaskine, og hvordan virker den? 

Med en sodavandsmaskine kan du hurtigt lave danskvand og sodavand i køkkenet. En sodavandsmaskine tilsætter kulsyre til dit postevand fra hanen, hvilket sparer dig for tid i pantautomaten samt penge for dyre sodvand, hvis du altså benytter dig af sodavands- eller smagskoncentrat. Dertil er dit hjemmelavede sprudlende danskvand væsentligt mindre CO2-udlendende, da én liter flaskevand fra supermarkedet udleder 900 gange mere CO2, end én liter postevand fra hanen gør. Altså kan det være en rigtig god investering at anskaffe sig en sodavandsmaskine.

Kort resultat af testen 

I denne test har vi gennemgået seks forskellige sodavandsmaskiner i forskellige prisklasser fra fire forskellige producenter. Testens produkter er udvalgt og sammenlignet baseret på nøje udvalgt information fra nettet, hvilket har fået os frem til vores testresultater. Se afsnittet ’Testkilder’ for mere information om kilderne til testen. Nu kan du kort læse om testens bedste sodavandsmaskine, bedst til prisen sodavandsmaskine, men også premium sodavandsmaskinen, men vi anbefaler at du læser hele teksten, da alle sodavandsmaskinerne i denne test er gode, så find den der passer til dit behov.

Den bedste sodavandsmaskine er SodaStream Spirit, fordi den får gode karakterer hos Tænk, prisen er fornuftig og kvaliteten er god.  Den er elegant i designet, og super brugervenlig – så bliver det næsten ikke bedre. 

Bedst til prisen er SodaStram Gensis, fordi den ligger i den billige ende af markedet, men samtidig har forbrugerrådet Tænk mærket den som et godt køb! 

Premium sodavandsmaskinen i denne test er kitchenAids Sodavandsmaskine – den er i en klasse for sig selv, kvaliteten er i top og designet som de andre produkter fra KitchenAid. Har du allerede produkter fra KitchenAid, så vil denne passe perfekt i dit køkken! 

SodaStream Spirit

En stilsikker, enkel og bedst i test!

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Elegant og stilrent design
 • pros-icon.svg Brugervenligt ’Snap-lock’ funktion
 • pros-icon.svg Støjsvag

Detaljeret gennemgang

Denne enkle sodavandsmaskine scorer højt hos Forbrugerrådet Tænk, er testvinder hos TV2 Norge samt vinder af Red Dots Desgin Award. Med et stilsikkert og enkelt design passer den ind i ethvert køkken. Med SodaStream Spirit slipper du for at bøvle med ledninger og skrue flasker af og på. Maskinens ’snap-lock’-system gør flasken nem at af- og påmontere.

Derfor skal du vælge SodaStream Spirit

Det bemærkelsesværdige ved denne sodavandsmaskine af SodaStream er dens design og brugervenlighed til en god pris. Den leverer ikke blot nemt gode bobler til postevandet, men er også stilren, af god kvalitet og nem at håndtere, rengøre og flytte rundt på. ’Snap-lock’-systemet adskiller sig på markedet, da de fleste andre maskiner har vandflasker, der skal skrues på, hvilket flere forbrugere bøvler med. Altså er sodavandsmaskinens brugervenlighed kombineret med design og pris årsag til, at vi mener, at den er bedst i test! Børn vil nemt kunne lave deres egen sodavand, da sodavanden også scorer højt på sikkerhedsparametrene. Den er beskyttet mod overtryk, forkert monteret patron og forkert monteret flaske. Sodastream Spirit ligger i en mellemprisklasse, på trods af dens design og kvalitet. Den egner sig og passer godt ind i ethvert hjem og vil også være en god indflytter-, jule- eller fødselsdagsgave. Sodastream Spirit er vinder af vores test og kan klart anbefales som den optimale sodavandsmaskine på markedet.   

Produktdetaljer

 • Vægt: 2,472 kg.
 • Højde: 42,5 cm.
 • Dybde: 18,5 cm.
 • Bredde: 13 cm.
 • Farver: Sort og hvid. 
 • Nem ’Snap- lock’ funktion. 
 • Genanvendelig 1 liters flaske (Fuse). 
 • Meget flytbar. 
 • Fås i størrelserne ’almindelig’ og ’mega’.
 • Leveres med Fuse og kulsyrepatron.
 • Fabrikant udbyder selv en lang række af ’sirups’ (smagstilsætninger).

Sodastream Genesis

Bedste bobler til prisen!

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Prisvenlig sodavandsmaskine
 • pros-icon.svg Neutralt design der passer ind i køkkenet
 • pros-icon.svg Laver gode bobler, der holder

Detaljeret gennemgang

Svenske Smartson, har denne prisvenlige sodavandsmaskine som testvinder og forbrugerrådet tænk, kårer den som ’Godt køb’. Maskinen er fra mærket Sodastream og ligger i den billige ende af markedet. Sodstream Genesis er let at anvende, har et neutralt design og tager ikke meget plads i køkkenet. Med maskinen hører en 1 liters genanvendelig plastikflaske med, der skrues af og på. Når flasken er på tilsættes kulsyre efter smag.

Derfor skal du vælge SodaStream Genesis

Sodastream Genesis er en enkel sodavandsmaskine, der laver gode bobler, der holder længe. Sodavandsmaskinen er i den billige prisklasse af maskiner på markedet, men står ud, når man måler på kvalitet. Med Genesis kan du nemt lave sprudlende danskvand efter temperament. Andre maskiner i denne prisklasse, går for at lave for mild brus i modsætning til Sodastream Genesis, hvis brus vurderes som ’meget god’ efter fremstilling og 24 timer efter ifølge forbrugerrådet TÆNK. Maskinen er beskyttet mod overtryk og forkert monteret patron. Der følger en 1 liters flaske med (fuse), der skrues på maskinen efter den er fyldt og dermed klar til at kulsyren tilsættes. Ønsker man sodvand, tilsættes et sodavandskoncentrat i flasken. Flasken er genanvendelig og kan erstatte op til 1000 plastikflasker fra supermarkedet. Sodastream Genesis klarer sig rigtig godt på mange parametre og er særdeles prisvenlig, af den grund, mener vi, at maskinen er den bedste til prisen! 

Produktdetaljer

 • Vægt: 2,9 kg.
 • Højde: 42 cm.
 • Dybde: 23,4 cm.
 • Bredde: 13,2 cm.
 • Farver: Sort og hvid.
 • Leveres med genanvendelig 1 liters flaske (Fuse).
 • Fabrikant udbyder selv en lang række af ’sirups’ (smagstilsætninger).

KitchenAid Artisan KSS1121

Eksklusiv og stilfuld sodavandsmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Eksklusivt retro-design
 • pros-icon.svg CO2-måler til nøjagtig aflæsning af kulsyreniveau
 • pros-icon.svg Kompatibel med Sodastream kulsyrepatroner

Detaljeret gennemgang

Producenten KitchenAid står bag den luksuriøse sodavandsmaskine, der er fremstillet i samarbejde med Sodastream. Maskinen fås i flere farver og har et retro look hvilket blandt andet ses ved maskinens håndtag. Den er fremstillet af stål, hvilket er med til at give maskinen et eksklusivt udseende, der går i tråd med andre produkter fra fabrikanten. Denne sodavandsmaskine fremstår særdeles elegant og luksuriøs og er til køkkenet, der ikke skal have for lidt!

Derfor skal du vælge KitchenAid Artisan KSS1121

KitchenAid Artisan KSS1121 står ud mellem de andre sodavandsmaskiner vi har testet, med dens stilfulde design. Med maskinens håndtag justerer du nemt niveauet af kulsyre i dit postevand, hvilket du også kan aflæse på det retro display. Den har altså, som den eneste maskine i vores test, et fuldt ud justerbart kulsyreniveau. På denne måde giver maskinen brugeren fuld kontrol over mængden af kulsyre, som kan justeres efter smag og nøjagtigt aflæses på maskinen. Med maskinen følger en BPA-fri 1 liters flaske med, som er genanvendelig og dermed miljøvenlig. Maskinens materiale gør den relativt tung, og mere besværlig at flytte rundt på, end de andre i testen. Dens design opvejer dog den ulempe, da maskinen kun vil pryde køkkenbordet som fast inventar. Maskinen kører på 3 AAA-batterier hvilket gør, at du slipper for irriterende ledninger. Dertil går den også for at være nem at rengøre. 

KitchenAid Artisans KSS1121 er særdeles brugervenlig så børnene kan være med, og den scorer tilmed højt på niveauet af sikkerhed med både beskyttelse mod forkert monteret patron, forkert monteret flaske og beskyttelse mod overtryk. Med det elegante design, de eksklusive materialer samt specifikke funktioner hører dog også en pris, der er i den høje ende af sodavandsmaskiner på markedet. KitchenAids sodavandsmaskine er til de luksuriøse, dem der har smag for design og dem der holder af en maskine, der giver brugeren fuld kontrol. 

Produktdetaljer

 • Materiale: Stål.
 • Vægt: 5,9 kg.
 • Højde: 45,4 cm.
 • Dybde: 27,9 cm.
 • Bredde: 20 cm.
 • Genanvendelig BPA-fri 1 litersflaske (Fuse).
 • Kompatibel med Sodastream kulsyrepatroner.
 • Display til aflæsning af kulsyremængde.
 • Design der matcher resten af fabrikantens produkter.

Aarke sodavandsmaskine

Skandinavisk design og stål

Fordele
 • pros-icon.svg Slankt og minimalistisk svensk design
 • pros-icon.svg Fremstillet af rustfrit stål
 • pros-icon.svg Kompatibel med kulsyrepatroner fra Sodastream, AGA og flere udbyder

Detaljeret gennemgang

Denne sodavandsmaskine, der fremstår smal og minimalistisk, er fremstillet af den svenske producent Aarke. Det amerikanske medie Bloomberg kalder maskinen en ’Serious Upgrade’. Maskinen har, som den første sodavandsmaskine i verden, et kabinet, der udelukkende er fremstillet af rustfrit stål, hvilket er med til at give maskinen et eksklusivt design, der skiller sig ud fra andre sodavandsmaskiner på markedet.

Derfor skal du vælge KitchenAid Artisan KSS1121

Sodavandsmaskinen fra Aarke skiller sig ud på markedet med det enkle og eksklusive design. På trods af maskinens materiale, rustfrit stål, og eksklusive design, er den nem at håndtere, rengøre og flytte. Maskinens vægt og dimensioner er bemærkelsesværdige, da maskinen er nem at få plads til i køkkenet og rykke rundt på. Som den eneste sodavandsmaskine i vores test tilsluttes kulsyrepatronen i bunden af maskinen, hvilket giver maskinen et mere rent design, da stålet ikke brydes på bagsiden af maskinen. På siden af Aarkes sodavandsmaskine sidder et håndtag som, på KitchenAids maskine, tages i brug når kulsyren til vandet tilsættes. Dette giver følelsen og udseendet af en kaffemaskine, samt muligheden for nemt at justere kulsyreindholdet af dit danskvand. Aarke sælger tilmed sine egne ’Syrups’, de har fremstillet i samarbejdet med den svenske bryggeri Ekkobryggeriet. De er 100% økologiske og fås i tre forskellige tonic-varianter: Nordic Tonic Bitter, Nordic Tonic Spruce Shoot og Nordic Tonic Rhubarb. Den svenske sodavandsmaskine af Aarke kommer med et solidt bud på en nordisk minimalistisk sodavandsmaskine, der både er nem at håndtere og flytte rundt på. 

Produktdetaljer

 • Materiale: Rustfrit stål.
 • Genanvendelig BPA-fri 1 liters flaske.
 • Vægt: 1,67 kg. (uden kulsyrepatron).
 • Højde: 42 cm.
 • Dybde: 15,2 cm.
 • Bredde: 26 cm.
 • Kompatibel med kulsyrepatroner fra blandt andet Sodastream og AGA. 
 • Farver: Hvid, sort, messing, kobber og stål.
 • Fabrikant udbyder selv en række økologiske sirups.

Aga Aqvia Exclusive

Svensk elegance og tidligere Politiken-testvinder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg To gange testvinder af WiseGuide samt tidligere Dagbladet Politiken testvinder
 • pros-icon.svg Fremstillet af rustfrit stål
 • pros-icon.svg Smudsafvisende overflade forhindrer fingeraftryk

Detaljeret gennemgang

Nordens største producent af forbrugertests, WiseGuide, har to gange kåret Aqvia Exclusive som den bedste sodavandsmaskine på markedet, og Dagbladet Politiken har tidligere haft maskinen som testvinder. Producenten AGA står bag den elegante svenskproducerede sodavandsmaskine, som er fremstillet i rustfrit stål og er yderst brugervenlig og nem at rengøre.

Derfor skal du vælge AGA Aqvia Exclusive

Den nordiske producent AGA står bag sodavandsmaskinen Aqvia Exclusive, der er fremstillet i rustfrit stål, hvilket spiller godt sammen med maskinens elegante og afdæmpede design. Maskinen er nem at håndtere og behøver ikke ledninger. Dens dimensioner gør den nem at rykke rundt på i køkkenet eller frem og tilbage fra køkkenskabet. Aqvia Exclusives kulsyreproces er hurtig og brugervenlig. Den genanvendelige 1liters PET-flaske kan af- og påmonteres med én hånd ved påfyldning af postevand. Dertil tilsættes kulsyren ved at trykke på knappen, der er praktisk placeret på sodavandsmaskinens front. Alt efter behov kan du kontrollere mængden af kulsyre, der tilsættes til postevandet og dermed mængden af bobler i det sprudlende danskvand. Det siges, at kulsyre processens støjniveau er lavt. En fordel ved købet af Aqvia Exclusive er, at flaske og gaspatron medfølger. Altså har du alt, hvad du behøver for at lave dit postevand om til sprudlende danskvand. Aqvia står også bag flere forskellige sodavands-essenser du kan tilkøbe, for at fremstille din egen sodavand, bl.a. Cola og Lemon Light. Dertil producerer Aqvia en serie ’Flavours’ med blandt andet smagsvarianterne pære og granatæble. Sodavandsmaskinen Aqvia Exclusive giver dig hurtigt og nemt perlende danskvand og tilføjer køkkenet et stilrigt og elegant element. 

Produktdetaljer

 • Materiale: Rustfrit stål.
 • Genanvendelig AQVIA 1 liters PET-flaske.
 • Vægt: 3,7 kg.
 • Højde: 43,7 cm.
 • Dybde: 25,5 cm.
 • Bredde: 13,5 cm.
 • Smudsafvisende overflade der forhindrer fedtfingre.
 • Aftagelig overløbskop.
 • Farver: Sort.
 • Kulsyrepatron rækkende til omkring 60 liter danskvand.

Guide

Hvilken sodavandsmaskine skal jeg vælge?

Udvalget af sodavandsmaskiner på markedet er i dag stort. Maskinerne kommer i forskellige størrelser, designs, funktioner, farver og materialer. Langt de fleste sodavandsmaskiner er uden ledninger, dog er få med batteri, hvilket man skal have med i sin overvejelse ved købet af en sodavandsmaskine. Dertil er der forskelle på hvor let og enkelt gaspatronerne indsættes og på hvordan vandflaskerne på- og afmonteres. Det er altså i høj grad brugervenlighed, altså montering, rengøring, flytbarhed og støjniveau som spiller ind på valget af sodavandsmaskine. Er dit køkken småt, og er der dermed ikke en fast plads til sodavandsmaskine er vægt og dimensioner en væsentlig faktor for valget af maskine. 

Dertil kommer designet. For alt efter hvilken prisklasse du er ude i, kommer maskinerne i vidt forskellige designs og materialer. I den høje prisklasse for de mere eksklusive sodavandsmaskiner ses det ofte, at maskinerne er fremstillet i rustfrit stål, hvilket giver maskinerne et elegant look. Dette er også værd at have med i sine overvejelser omkring købet af en sodavandsmaskine, hvis man altså ikke vil have den gemt i køkkenskabet, men derimod stående som fast inventar på køkkenbordet.  

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en sodavandsmaskine?

De væsentligste ting du skal være opmærksom på, når du køber en sodavandsmaskine er brugervenligheden samt designet. Alle maskinerne i vores test fremstår relativt brugervenlige dog nogle mere end andre, hvor særligt niveauet af støj og vægt står ud. Ingen af sodavandsmaskinerne i vores test behøver strøm, hvilket gør dem alle relativt flytbare. Flytbarhed kan være en væsentlig faktor hvis dit køkken er småt, eller hvis du tænker at maskinen skal bruges til picnic og udflugter.   

Et andet parameter du skal være opmærksom på, når du køber en sodavandsmaskine, er det ønskede niveau af kontrol over kulsyreindholdet. Nogle maskiner giver brugeren fuld kontrol over niveauet af kulsyre, der tilsættes til postevandet, mens andre er mere begrænsede.  

Sidst men ikke mindst, skal du overveje designet på den sodavandsmaskine, du vil købe. Nogle maskiner fremstår mere neutrale, andre minimalistiske og nogle mere stillige, der skiller sig ud. Overvej hvad du ønsker at have stående på køkkenbordet, og om designet på maskinen kunne gå af mode om et par år. 

Hvor stor en forskel er der på de forskellige maskiner?

Forskellen på maskinerne i testen ses i prisklassen, designet og brugervenligheden. Maskinerne adskiller sig ikke så meget i det tekniske, da de har funktionen til fælles: at tilsætte kulsyre til dit vand fra hanen. Kun én af maskinerne i testen kører med batteri. 

I forhold til materialer og design ses de væsentligste forskelle på maskinerne. Nogle er af stål og andre af plast. Der er det altså smag og behag, hvilket udseende på maskinen, man ønsker at pryde sit køkken med.  

Hvilke slags drikke kan man lave på en sodavandsmaskine?

Mulighederne for de slags drikke du selv kan fremstille i køkkenet i dag er mange. Den mest kendte producent, der også står bag vores testvinder, er mærket Sodastream, der også tilbyder en lang række smagstilsætninger. De mest normale smagsgivere er dem, der giver dit danskvand karakter af sodavand. Dem er der mange af blandt andet med smage som ’Cola’, ’Sport’ og ’Lemon Lime’. Dertil kan du også købe en ’tonic-flavour’, hvilket gør, at du hurtigt kan fremstille en lækker drink.  

Sodastream står også bag en række light smagstilsætninger, usødede kaloriefrie frugtdråber ’fruitdrops’ og ’energi-smage’.  

Alternativt står producenten Aarke bag en række økologiske sirups, der er fremstillet i samarbejde med Ekobryggeriet. 

Hvis du ikke vil gøre brug af de færdigkøbte smagstilsætningsprodukter, kan du hurtigt og nemt selv peppe dit op. Mulighederne er mange, men her er et par forslag til ingredienser du nemt selv kan tilføje til dit sprudlende postevand: ingefær, lime, citron, agurk, myte, rosmarin, rabarber, skiver af frisk frugt eller friske bær. Mulighederne er ubegrænsede, og på nettet findes en lang række opskrifter til mere avancerede og lækre hjemmelavede drinks –det er bare med at komme i gang! 

Testkilde

Vores test er baseret på nøje udvalgt information fra nettet, der har gjort, at vi har kunne hjælpe dig med at vælge hvilken sodavandsmaskine, der er den rigtige for dig. 

Forbrugerrådet tænk

Vi har benyttet os af forbrugstests fra bl.a. forbrugerrådet TÆNK, som lavede en test i 2017, hvor 9 sodavandsmaskiner indgår. Her testede de produkterne for kvaliteten af den færdige danskvand, gaseffektiviteten og brugervenligheden. 

Bloomberg

Bloomberg lavede i 2018 en test af sodavandsmaskinen fra Aarke, hvilket denne artikel fokuserer på. 

Smartson.se

Dette er en test af sodavandsmaskiner fra et svensk forbrugerråd. Den er fra 2011, men den er stadig aktuel, og nogle af produkterne er stadig på markedet i dag. 

Forhandlere 

Vi har brugt information fra nogle forhandleres hjemmeside, da de typisk giver en god og brugbar information om selve produktet. 

Kitchentime.dk

En hjemmeside, som har det meste til køkkenet til gode priser. De har både kendte og mindre kendte brands på deres hjemmeside. 

Whiteaway.dk

Whiteaway kender de fleste nok, da de er kendt mest kendt for at sælge elektriske apparater til hjemmet, men de har altså meget mere end det og til gode priser. 

Elgiganten

Elgiganten kender de fleste også, og det er samme type forretning som whiteaway – dog har elgiganten fysiske butikker. Elgiganten har et fint udvalg af forskellige sodavandsmaskiner. 

Producenter: 

Aarke 

Aarke er kendt for at premium sodavandsmaskiner – de er flotte designmæssigt og kvalitet er i top. 

Kitchenaid

Kitchenaid er kendt for at have et bredt udvalg af kvalitets køkkenudstyr, og de har også lavet en sodavandsmaskine, som altså passer til de andre produkter i deres serie. 

Sodastream

Sodastream blev kendt i Danmark, som nogle af de første til at lave denne typiske maskine. De gjorde danskerne opmærksomme på dette koncept. De har lavet en række forskellige sodavandsmaskiner til forskellige priser. 

Aga

Aga er også et mærke inden for sodavandsmaskiner. De har også lavet en række forskellige maskiner, og er en af de største konkurrenter til sodastream. 

Artikler

 Yderligere har vi suppleret vores test på baggrund af information fra en række artikler fra bl.a. forbrugerrådet TÆNK, Dagbladet Politiken og Wikipedia:

Politikken I 2010 lavede politikken en test om 3 forskellige sodavandsmaskiner. Du kan læse den ved at klikke på linket. 

Politikken I 2017 lavede de endnu en test, men denne gang af to forskellige sodavandsmaskiner, og du kan læse den ved at klikke på linket. 

Tænk: En fin artikel fra Tænk, som handler om at man skal tjekke, at ens sodavandsmaskine udnytter gassen effektivt. Artiklen blev skrevet i 2017. 

Tænk: Er en sodavandsmaskine en god investering, er den miljøvenlig og skader danskevand tænderne? Det kan du få svar på i denne artikel fra Tænk, som blev skrevet i 2017.  

Konklusion

På baggrunden af testen og gennemgangen af de seks forskellige sodavandsmaskiner vi har udvalgt, burde valget af sodavandsmaskine forhåbentligt forekomme mere overskueligt. Alt efter prisklasse, specifikationer og niveau af design, burde du nu være bedre rustet til at vælge den sodavandsmaskine, der passer til dit behov.

Sodastream Spirit er vinderen af vores test grundet dens pris, design og ikke mindst brugervenlighed. ’Snap-lock’-systemet skiller sig ud på markedet, og maskinens dimensioner og vægt gør den særdeles flytbar. Flytbarheden er dog ikke en nødvendighed for Sodastream Spirit, da den kommer i enkelt neutralt design, der vil passe ind i ethvert køkken. Af disse årsager er Sodastream Spirit bedst i test.

Sodavandsmaskinen der kan mest og fremstår yderst eksklusiv er KitchenAid Artisan KSS1121. Maskinen lader brugeren styre niveauet af kulsyre fuldt ud, og dette kan endda også aflæses på et display. Dertil kommer maskinens retro-design hvilket står ud på markedet og giver et udseende af eksklusivitet, som materialet, stål, og maskinens håndtag er med til at give. 

To andre maskiner i testen der er i den eksklusive ende er AGA Aqvia Exclusive og Aarkes sodavandsmaskine. Begge maskiner er af rustfrit stål og fremstår luksuriøse. Maskinerne adskiller sig fra hinanden i design og brugervenlighed, da Aarkes sodavandsmaskine har et mere moderne udseende med tilhørende håndtag, i modsætning til Aqvia Exclusive, der fremstår mere neutral i designet. 

I den billige prisklasse står Sodastream Genesis ud. Den er neutral og laver gode bobler, der siges at holde. Med denne sodavandsmaskine får du, hvad der forventes af en sodavandsmaskine i en god kvalitet til en god pris. Af disse grunde er Sodastream Genesis bedst til prisen!

I samme prisklasse som Sodastream Genesis er AGA Aqvia Balance, som TÆNK skriver, er et godt alternativ til Sodastreams maskiner. Maskinen går for at være særdeles brugervenlig, men støjer en smule ved tilsætningen af kulsyre.  

På baggrund af testen håber vi, at du nu er rustet til at vælge den sodavandsmaskine, der passer til dit behov! På den måde sparer du tid, plastik og tunge indkøbsposer og får muligheden for at peppe dit drikkevand fra hanen op til hver en tid.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×