Sous Vide test (2022) → Sammenligning og priser på 6 Sous Vide

1
Anova Sous Vide

Anova Sous viden er en af de bedste sous vider på markedet. Den scorer højt i et stort antal tests, blandt andet Forbrugerrådet Tænk, hvor den blev topscorer, eller i Tomguide.com hvor den bliver givet 4,5 stjerner ud af 5. Sous viden fra Anova er pålidelig med en masse funktioner, som gør det lettere for enhver hjemmegående sous chef, at fortsætte sin madlavning eller anden husholdning, mens sous viden kører i køkkenet.  Derfor skal du…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Anova Sous Vide 1.411 DKK happii.dk
Melissa 16310170 499,95 DKK Damborg.dk
Steba SV 100 1.510 DKK Coop.dk
Profi Cook sous vide stick 667 DKK happii.dk
OBH Nordica 7971 Sous Vide 1.109 DKK Coop.dk
STEBA SV2 SOUS VIDE 800 WATT

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

“Sous vide” betyder på fransk ‘under vakuum’, og med en sous vide maskine er det præcis sådan maden tilberedes. Der findes to forskellige typer sous vide maskiner; en sous vide stav og et sous vide vandbad. De to forskellige maskiner har samme formål, nemlig at tilberede kødet jævnt over en længere periode. I denne artikel kan du læse mere om forskellige sous vide maskiner og hvordan du finder den bedste sous vide maskine til dit køkken. 

De bedste sous vide maskiner

Anova Sous Vide modellen bliver kåret som testvinder, da det er den mest brugervenlige og teknologiske af alle modellerne. Den skiller sig ud fra alle de andre modeller ved at have en app-funktion, som man kan tilgå med bluetooth. Derudover er prisen i forhold til kvaliteten rigtig god, da du får meget sous vide for pengene. 

Steba SV100 prof er den perfekte kombination af størrelse og effekt. Hvis modellen var en bil, så var det en muskelbil. Den er hurtig og præcis, og klarer jobbet til perfektion. Modellen er en stav, hvilket gør at den ikke fylder meget i den madinteresseredes hjem, hvor der helt sikkert er fyldt med andet køkkengrej. 

OBH er kendt for deres kvalitet, og det kan mærkes i denne model. OBH 7946 Immersion er perfekt til den store familie fordi den har stor kapacitet, hvor det er muligt at tilberede op til 4,5 kg kød ad gangen. Dette er mere end rigelig til den store kernefamilie, som ofte får gæster på besøg. 

Anova Sous Vide – den bedste sous vide maskine

Anova Sous viden er en af de bedste sous vider på markedet. Den scorer højt i et stort antal tests, blandt andet Forbrugerrådet Tænk, hvor den blev topscorer, eller i Tomguide.com hvor den bliver givet 4,5 stjerner ud af 5. Sous viden fra Anova er pålidelig med en masse funktioner, som gør det lettere for enhver hjemmegående sous chef, at fortsætte sin madlavning eller anden husholdning, mens sous viden kører i køkkenet. 

Derfor skal du vælge en Anova Sous Vide

Sous vide-modellen fra Anova er en god begyndermodel, da den besidder let brugervenlighed, ikke går på kompromis med kvalitet og ikke optager en masse plads, da det er en sous vide stav. Wired.com beskriver i deres anmeldelse af produktet, at det er en solid model, hvorpå touch-displayet gør det nemt for brugeren at komme i gang med produktet.

Anova Sous Vide-modellen er udstyret med en app som gør, at man via bluetooth kan styre sous vide-staven. I appen vil du også kunne finde inspiration til hvilke temperaturer der kan benyttes til hvilken slags kød samt finde opskrifter på retter, hvor man kan bruge sous viden. Appen og selve displayet er utrolig brugervenligt, og kan benyttes af alle. Fordelen ved netop appen og de opskrifter, som er indbygget i den, er at du direkte kan overføre temperaturer og timerfunktioner til din sous vide. Dette gør, at brugervenligheden er i top.

Dens kapacitet på 20 liter, gør at du kan tilberede store portioner af gangen. Det er ikke nok til den store familiemiddag, men det er nok til hverdagsbrug. 

En vigtig information omkring Anova Sous vide maskinen er, at der ikke medfølger vakuumpakker eller vakuumposer til modellen. Dette skal købes særskilt. 

Produktdetaljer:

 • Sous Vide stav (uden tilhørende vandbad)
 • Kapacitet: 20L 
 • Indbygget timerfunktion 
 • Effekt: 220 Watt 
 • Bluetooth styret app 
 • Højde: 36,8 centimeter 
 • Bredde: 6,98 centimeter
 • Dybde: 6 centimeter 
 • Vægt: 1,1 kg 
Det kan vi lide:
 • Precision Cooker-teknologi – teknologi, som giver en præcis og stabil temperatur som muligt
 • Støjfri motor
 • App-funktion – fjernstyring af sous vide maskinen fra andre steder i hjemmet

Melissa 16310170 – bedste sous vide maskine til prisen

Melissa 16310170 er en af de Sous Vide modeller, hvor man får virkelig meget for pengene. Med en pris på mellem 400-500 kroner, så vil du som madentusiast ikke blive skuffet over den kvalitet og effekt, som produktet leverer. Modellen scorer hos Skousen 4.5 ud af 5 stjerner, hvor den med den store vandbeholder har muligheden for at lave mad til hele familien. 

Derfor skal du vælge en Melissa 16310170

Den billige pris er en af de helt store fordele ved denne sous vide model. Derudover, hvis man sammenligner denne model med testvinderen Anova Sous Vide, så vil du lægge mærke til, at Melissa har over dobbelt så meget effekt, som denne. Dette gør, at vandbadet hurtigere bliver opvarmet, og hurtigere vil kunne regulere temperaturen. 

Udover at have noget mere effekt, så fylder den ikke nær så meget, da den har et 6L vandbad – dette gør, at du nemt kan gemme den væk, når den ikke er i brug. Dog skal du ikke være nervøs for, at du ikke kan tilberede mad til familien. Alt efter ingredienser er det muligt, at tilberede mad til 2-4 personer. 

Derudover er det blå LCD display let at navigere rundt i. Der er et minimalt antal funktioner, som gør, at du nemt kan indstille din sous vide. Det er muligt at justere grader, tid og timer nemt. Melissaen vil kunne kontinuerligt have din ret på +/- 0,5 grader, hvilket er ret præcist. 

Overordnet set er Melissa 16310170 en god sous vide, som er perfekt til begyndere. Den har lav brændrisiko og er energivenlig. Derudover vil du kunne indstille en timer på mellem 30 – 72 timer, hvilket er mere end rigeligt for de fleste. 

Ved køb af produktet medfølger ikke vakuumpakker og poser. Dette skal tilkøbes særskilt. 

Produktdetaljer: 

 • 6L vandbad 
 • LCD Display 
 • Timerfunktion 
 • Effekt: 520 Wtt
 • Min./maks. Temperatur: 45 grader – 90 grader 
 • Vægt: 2,8 kg
 • Rustfrit stål
Det kan vi lide:
 • 6L vandbad
 • Effekt: 520 watt
 • Timer funktion: ja

Steba SV100 Prof – til den hardcore sous vide bruger

Når det kommer til at finde en sous vide, hvor effekten og størrelsen stemmer 1:1 overens, så er Steba SV100 Prof, det oplagte valg. Drkoch.dk har givet denne sous vide 4.1 ud af 5 stjerner, og  beskriver hvordan modellen er exceptionel kraftig og er i super kvalitet.

Der skal du vælge Steba SV100 Prof

Det som adskiller denne sous vide fra mange andre sous vide-modeller, både stave og vandbade, er dens store effekt. Steba SV100 Prof er en kraftig sous vide, som hurtigt kan opvarme dit vand til den ønskede temperatur. 

Den kraftige statur gør ikke, at sous viden er kluntet eller uhandy. Designet, størrelsen og displayet er alt sammen brugervenligt. På bagsiden er det muligt let at montere sous viden til gryden. Modellen har en indbygget overbelastningssikring, som er placeret på bagsiden under et kapsel, som derfra kan nulstilles. 

Fordelen ved netop sous vide stave er, at de ikke fylder meget, når de ikke bruges. Det samme gør Steba SV100 Prof heller ikke. Det lille minus er dog, at når den er så kraftig, så vil den larme en del mere end andre sous vide. Dette gør også, at du skal være forberedt på lidt støj, når den tages i brug. 

Steba SV100 Prof kommer heller ikke med vakuumpakker og -poser.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 1500 watt 
 • Vægt: 2kg 
 • Præcist temperaturinterval: 0,1 grader 
 • LCD Skærm 
 • Vandcirkulation: 7.5 L/min
Det kan vi lide:
 • Særdeles kraftig motor for en sous vide stav
 • Kan opvarme 30L vand til 56 grader på 45 min
 • Sous vide stav – bruges i egne gryder og fylder deraf ikke meget

Profi Cook sous vide stick – Den bedste kompakte sous vide stick

Du kan roligt vælge denne sous vide stick fra mærket Profi Cook, hvis du gerne vil have en sous vide, der er let at opbevare og tage med på farten. Produktet har nemlig en kompakt opbygning. Derudover kan den let benyttes i alle køkkenet, uden at det kræver for meget ekstra tilbehør. Den kan benyttes i beholdere på op til 15 liter.

Derfor skal du vælge en Profi Cook sous vide stick

Der er mange gode grunde til at investere i denne sous vide stick fra Profi Cook. En af de helt store fordele ved produktet er, at den kan tages med på farten og er nem at opbevare. Det skyldes produktets pladsbesparende og kompakte design. Du skal dog ikke være nervøs for, at sous vide stick’en ikke kan klare en god mængde indhold, da den passer til alle beholdere op til 15 liter. Vær dog opmærksom på, at alle beholdere som denne model stilles i, skal have en højde på minimum 15 cm. 

Produktet har en høj sikkerhed, da det automatisk slukker ved for lav vandstand i beholderen. Den har desuden en timerfunktion indbygget, som kan indstilles i op til 99 timer. Du har altså mulighed for at lade dine madvare blive tilberedt over lang tid, uden at skulle holde øje med dem.

Lige netop denne variant har et informativt og brugervenligt display i toppen, som viser den aktuelle temperatur, den indstillede temperatur og tiden for tilberedning. Det bliver altså ikke lettere for dig at tilberede indhold end med denne variant. Den har desuden en vandcirkulation på 7 til 8 liter i minuttet og en effekt på 800 watt.

Produktdetaljer: 

 • Kapacitet: 15 liter vand
 • Justerbar temperatur: 0 til 90 grader i 0,5 graders interval
 • Effekt: 800 watt
 • Vægt: 1,1 kg
 • (HxBxD): 13 x 11 x 45 cm
 • Timerfunktion – op til 99 timer
Det kan vi lide:
 • Pladsbesparende og kompakt design sikrer nem opbevaring og transportering
 • Kan benyttes til beholdere på op til 15 liter
 • Optimal sikkerhed med timerfunktion og automatisk sluk
 • Brugervenlig opbygning med display i toppen

OBH Nordica 7971 Sous Vide – Lydsvag sous vide med timerfunktion

Denne sous vide model fra OBH Nordica er en god maskine, der klarer skærene hver gang – som OBH Nordica produkter er kendt for at gøre. Produktet er en bordmodel med en god kapacitet til selv en større husholdning. Du kan altså snildt lave mad til både hele familien og gæster, hvis det skulle være tilfældet. Kvaliteten er i top og så er den lydsvag og med timer.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica 7971 Sous Vide 

På trods af sin store kapacitet med en indbygget beholder, der kan rumme op til 8,5 liter vand og otte vakuumpakkede portioner, er denne model fra OBH Nordica et godt valg til selv et mindre køkken, da den ikke fylder alverden. Produktet sælges desuden til en overkommelig pris, når man tænker på dens størrelse, så der er ingen grund til at undgå modellen. 

I alt er der plads til cirka 2,5 kg kød, så du får mulighed for at tilberede mad til hele familien eller dine middagsgæster uden problemer med denne maskine. Produktet har desuden en holder, hvor bøffer eller andet kan opbevares på under tilberedningen. Dette sikrer, at kødet ikke bevæger sig unødvendigt rundt under tilberedningen. 

Derudover har OBH Nordica 7971 Sous Vide en brugervenlig LCD-skærm, som er nem at benytte og igangsætte. Du har mulighed for at sætte en timer, der kan indstille i op til 72 timer. Dette er mere end rigeligt, da det er de færreste opskrifter med sous vide-retter, der kræver tilberedning på over 72 timer. 

Flere forbrugere beskriver produktet som værende nemt at bruge, samt perfekt til et lille køkken. Dog har de alle sammen det minus ved maskinen, at det kan være svært at tømme sous viden for vand. 

Som alle de andre i testen, så kommer denne model heller ikke med vakuumpakker og -poser. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 700 Watt
 • Kapacitet: 8,5 L 
 • Temperatur: 45-90 grader 
 • Temperatur nøjagtighed: 0,1 grader 
 • Indbygget timer på op til 72 timer
 • Holder til portioner
Det kan vi lide:
 • God kapacitet med en indbygget vandbeholder på 8,5 liter
 • Plads til otte vakuumpakkede portioner
 • Perfekt til det lille køkken, da den ikke fylder så meget

STEBA SV2 SOUS VIDE 800 WATT – Sous vide maskine uden støj

Denne Steba model er en solid sous vide, som klarer jobbet med meget få komplikationer. Sousvidebogen.dk giver Steba SV” SOUS VIDE 800 WATT 7,4 ud af 10 i forhold til pris. Modellen er et sous vide vandbad.

Derfor skal du vælge STEBA SV2 SOUS VIDE 800 WATT

Der hvor denne sous vide model fra Steba udkonkurrerer alle andre modeller på listen er i støjniveauet. Den er blevet beskrevet som utrolig stille, og er derfor oplagt til det stille og rolige hjem, hvor støj er ilde set på. 

Derudover er det en kompakt sous vide, hvor i den kommer i rustfrit stål, som ikke fylder meget. 

Dog er modellens temperaturmåler ikke helt korrekt. Den svinger med et interval på 0,2-0,3 grader, og svinger konstant. Den lander aldrig korrekt på temperaturen, som er indstillet (ifølge sousvidebogen.dk). Dette ødelægger ikke slutresultatet.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 8L 
 • Temparaturinterval: 20-90 grader
 • Vægt: 2,5 kg 
 • Effekt: 800 watt
 • Rustfrit stål 
 • Overskueligt display
Det kan vi lide:
 • Lavt støjniveau
 • Effekt: 800 Watt
 • God i pris

Hvilken sous vide maskine skal jeg vælge?

For at bruge en sous vide, kræver det at maden er vakuumpakket, men når det er gjort, så vil sous vide maskinen klare resten. Det vakuumpakkede indhold placeres i et varmt vandbad, hvorefter sous viden vil regulere temperaturen på vandet til den ønskede temperatur.

Forskellen på sous vide staven og sous vide vandbadet er, at sous vide staven ikke har et tilhørende vandbad, men derimod er mindre og derfor transportabel. Staven vil blive placeret i en stor gryde eller vandbeholder, hvor man derefter tilbereder maden.

Som beskrevet ovenover, findes der to typer sous vide maskiner: sous vide staven og sous vide vandbadet. Der er helt klare fordele ved begge maskiner, og det er meget individuelt, hvad du selv vil finde mest brugbart og relevant, og som passer til netop dit behov..

Den største og mest klare fordel ved sous vide stave er, at de fylder en hel del mindre end sous vide vandbadet. Disse sous vide stave placeres direkte i et vandbad, hvilket kunne være en helt almindelig gryde eller vandbeholder, og derefter vil sous viden klare resten. Dog er ulempen, at effekten (kraften) i disse stavene ikke er nær så høj, som i de store sous vide vandbad, hvilket gør, at hvis du skal lave en stor mængde kød, hvor vandbadet indeholder meget vand, vil det tage en del længere tid at opvarme vandet til den ønskede temperatur.

Ulempen ved sous vide vandbadet er, at de fylder mere end stavene. Dog vil man være sikret en vandtæt og stærk beholder at tilberede sit kød og råvarer i. Samtidig er der en god sammenhæng mellem den effekt, som sous viden leverer, og den samlede mængde indhold, som kan være i vandbadet. Det kan give en mere præcis tilberedning.

Så er du på udkig efter en sous vide, bør du først og fremmeste tænke over hvilke situationer, du ønsker at bruge din sous vide maskine i. Til store arrangementer, hvor der skal tilberedes meget mad i sous viden eller bare til hyggeligt hjemmebrug? Overvej også hvor meget plads, du har at gøre med – dette er to gode indikatorer på hvilken sous vide maskine, du skal vælge.

Særskilt køb af vakuumpakker og -poser

Som du nok har bemærket i løbet af artiklen, så er der ingen af sous vide maskinerne, som har en tilhørende vakuumpakker. Dette er på trods af at alle sous vide maskiner kræver, at maden er vakuumpakket for at tilberedningen vil virke. Derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig en vakuumpakker inden du begiver dig ud i dit sous vide eventyr.

Det er muligt, at købe vakuumpakkere og vakuumposer i de fleste hårde hvidevarer butikker. Nogle Bilka og Kvickly butikker har dem også på lager, men for at være sikker, kan du med fordel drage direkte i butikker som Elgiganten, Power, Skousen osv.

Testkilder:

Her vil du kunne se og tilgå de forskellige kilder, som har været til baggrund for ovenstående artikel.

Wired.com

Wired.com havde anmeldt Anova Sous Vide, og givet den 7 ud af 10 stjerner, på baggrund af dens brugervenlighed og dens gode pris. Anmeldelsen er brugt til at bedømme og beskrive Anova Sous Vide modellen i artiklen.

Drkoch.dk

Brugt til at bedømme Steba SV100 Prof, da anmeldelse er lang og dybdegående. Følg linket for at læse den fulde anmeldelse af produktet.

Råd & Rön

Dette er en svensk betalingsside, hvor man skal betale for at kunne se hele testen. Denne side er brugt til at danne overblik over de forskelliges sous vide-modeller, og blandt andet brugt til at kvalitetsstemple OBH 7946 Immersion, som var testvinderen.

Sousvidebogen.dk

Denne side bedømmer, anmelder og kommer med inspiration til sous vide maskiner og opskrifter. Det er en side, som er tilknyttet en bog omkring netop sous vide maskiner og sous vide madlavning. Siden er blevet brugt i forhold til flere af modellerne: STEBA SV2 SOUS VIDE 800 WATT og Steba SV100 Prof.

Konklusion

Der er mange forskellige sous vide maskiner på markedet, og de kommer i vidt forskellige størrelser og med forskellig effekt. Anova Sous Vide modellen er vores testvinder, da det er den, hvor du får mest sous vide maskine for pengene. Dens app-funktion er genial i forhold til at kunne bevæge sig væk fra køkkenet og stadig holde øje med maden. Samtidig er det en stav, som du nemt kan gemme væk, når den ikke er i brug.

Generelt set er alle sous vide modellerne i testen gode og kan tilberede lækker mad. Derfor er det vigtigt, at du vælger en maskine, der passer til dit behov, når du skal investere i en sous vide maskine. Skal du ofte lave mad til mange mennesker på én gang, men vil nu stadig gerne have en sous vide stick frem for en maskine med indbygget vandbad, så er en Profi Cook Sous Vide Stick et ideelt valg. Vil du gerne undgå støj og larm fra køkkenet, skal du se nærmere på modellerne Steba SV2 Sous Vide og OBH Nordica 7971 Sous Vide. Og hvis du er en rigtig madnørd, der går op i effekt og styrke, så er en Steba SV100 Prof et oplagt valg til dig.

Det er vigtigt at huske, at du udover selve sous vide maskinen, skal have adgang til en vakuumpakker og -poser. Sous vide maskinen vil kun fungere, hvis maden er vakuumpakket.