Stavblender test (2022) → Se de 5 bedste stavblendere her!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Phillips Avance Collection stavblender HR 1673
TESTVINDER

Phillips Avance Collection stavblender HR 1673

Testens absolut bedste stavblender kommer fra Phillips og er uden tvivl et alsidigt værktøj i køkkenet. Det medfølgende tilbehør gør at du at du hurtigt er i gang med madlavningen og både kan bruge den…

Phillips Avance Collection stavblender HR 1673 1
Den bedste stavblender og en fornuftig arbejdshest

Phillips Avance Collection stavblender HR 1673

KitchenAid 2571ESX stavblender 2
Testens Premium stavblender, som er til den kvalitets og designbevidste kok

Braun Multiquick 7 MQ 725

Bamix SwissLine M200 XL stavblender 3
Testens Premium stavblender, som er til den kvalitets og designbevidste kok

Bamix SwissLine M200 XL stavblender

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Mange mennesker vil sige: Hvad skal jeg egentlig bruge en stavblender til? Hvorfor skal jeg bruge tid og penge på at købe en stavblender?

En stavblender er en god ven i køkkenet og kan bruges til utrolig mange forskellige ting. Hvis du gerne vil være en alsidig kok, som kan fremtrylle lidt af hvert og gerne vil lave mad fra bunden, uden at skulle fylde skabe og køleskab med forskellige præfabrikerede varer, er stavblenderen din nye go to ven i køkkenet.

En stavblender kan fx bruges, hvis du gerne vil lave din egen hjemmelavede pesto, mayonnaise, sennep, remoulade, lave grød eller marmelade, saucer som tilbehør til dine retter eller til pizzaen, suppe, purere grøntsager og lave babymos uden tilsætningsstoffer samt alverdens andre ting.

Du kan bruge en stavblender, hvis du skal purere fødevare, hvis du skal legere en sauce eller suppe eller hvis du skal emulgere to emner, som man fx gør når man laver en hjemmerørt mayonnaise eller pisker en bearnaisesauce. Samtidig kan den hjælpe dig med at fint snitte løg, hakke persille, nødder eller chokolade, det er kun fantasien som sætter grænser.

Nogle stavblendere sælges i sæt, så der følger en minihakker, piskeris og en høj cylinderformet skål med, hvilket er en fordel at bruge når man anvender en stavblender, da der er så stor kraft under, at fødevarer emnet hurtigt bliver pisket opad. Det er derfor en god ide at anvende en skål som har høje kanter og en flad bund i stedet for en almindelig skål.

Resultatet af testen

Testens klare vinder er Phillips Avance Collection HR1673 model, der med en kraftig motor og effekt på hele 800 watt virkelig er en arbejdshest. Derudover er prisen fornuftig og der følger en god solid udstyrspakke med.

Den bedste stavblender til prisen er Braun Mulitquick M7 725 og udover udstyrspakke og en god effekt på 750 watt er denne blender også kåret som bedst i test af forbrugermagasinet TÆNK. Her får du virkelig noget for pengene og en meget alsidig stavblender.

Vores Premium stavblender er selvfølgelig KitchenAid’s 2571ESX model, der med sit kvalitetsbevidste og stilsikre design ikke blot er en fryd for øjet, men også er et virkelig godt værktøj i køkkenet. Denne model kommer med den store tilbehørspakke og der er tænkt over alle detaljer. Her medfølger både forskellige kniv sæt, antistænk kappe og beskyttelseskappe så du ikke ridser emaljen på dine gryder under brug.

Hvilket stavblender skal jeg vælge?

Når du vælger en stavblender er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad dine forventninger er og hvad du skal bruge blenderen til.  Du skal gøre op med dig selv om det kun er en stavblender uden tilbehør, som du er interesseret i eller om du ønsker at købe en blender med masser af tilbehør, som udvider mulighederne for brug og endeligt er det relevant at kigge på hvor mange watt din nye stavblender skal kunne yde. Dette er især relevant hvis du forventer at bruge den meget og til mange forskellige opgaver i køkkenet og det giver sig selv at en stavblender med 100 watt ikke har motorkraft og kan klare de samme opgaver som en stavblender med 1000 watt.

Skal du have en stavblender som kan blende alle fødevare, som var det at skære i smør, skal du bare have en som kan blende flydende emner eller skal du have en som ligger midt imellem og kan blende det meste, men ikke nødvendigvis har den største motorkraft.

Om du skal bruge din nye stavblender i hverdagen til at lave mos til din baby af økologiske råvarer uden tilsætningsstoffer eller skal du kunne blære dig med hjemmelavet mayonnaise, pizzasauce eller marmelade når du inviterer gæster så findes der helt sikkert en stavblender som passer til lige nøjagtigt dit behov.

Inden du kaster dig ud i at lave din egen pizzasauce eller babymos og investere i en ny stavblender, skal du finde ud af hvilken stavblender på markedet som passer bedst til dig og skal være din nye ven i køkkenet.

Phillips Avance Collection stavblender HR 1673

Den bedste stavblender og en fornuftig arbejdshest

Phillips Avance Collection stavblender HR 1673
Fordele
 • pros-icon.svg Har 800 watt, turbofunktion og 10 forskellige hastigheder
 • pros-icon.svg Medfølger 1200 ml. bæger, 1000 ml XL-hakker og piskeris
 • pros-icon.svg roMix-teknologi og titanium belagt kniv

Detaljeret gennemgang

Testens absolut bedste stavblender kommer fra Phillips og er uden tvivl et alsidigt værktøj i køkkenet. Det medfølgende tilbehør gør at du at du hurtigt er i gang med madlavningen og både kan bruge den til at piske, hakke og blende.

Derfor skal du vælge Phillips Avance Collection stavblender HR 1673

Denne stavblender må i sandhed siges at være en alsidig hjælper i køkkenet. Med sine 800 watt samt medfølgende tilbehør er den testens bedste stavblender. Phillips Avance Collection HR 1673 model kommer med ProMix teknologi, som sikre dig en ensartet og hurtigt blendning. Den er derfor optimal når du skal jævne supper, smoothies eller babymos, da denne teknologi sikrer et optimalt flow og gør derfor arbejdet i køkkenet meget lettere.

Selve kniven er titaniumbelagt, hvilket gør kniven op til 6 gange hårdere end almindeligt rustfrit stål og gør at kniven kan holde til mere og holder længere end almindelige knive.

Der medfølger et sæt med bæger, XL minihakker samt et piskeris, så med denne stavblender kan du både skære, snitte, hakke, blende og piske og du får derfor et rigtig godt produkt for pengene.

Denne stavblender har en smart Speedtouch funktion, som har 10 forskellige hastighedsindstillinger, hvilket vil sige at jo hårdere man trykker på knappen, jo flere watt levere den. Du kan derfor selv regulere hastighed og effekt af motorkraft under brug af enheden. Dette er en stor fordel, da du kan tilpasse stavblenderen til den type af mad som du tilbereder.

Phillips Avance Collection HR 1673 stavblender er et fantastisk værktøj i køkkenet. Her får du virkelig noget for pengene, samtidig med at du ikke går ned på udstyr. Den gør dig i stand til at kreere alverdens forskellige retter og så er den nem at bruge og tilpasse til de forskellige retter og fødevarer, som du er i gang med at tilberede.

Produktdetaljer:

 •     Effekt: 800 watt
 •     Hastighedsindstillinger: 10
 •     Turbo/pulse knap
 •     Justerbar hastighed
 •     Speedtouch
 •     Tilbehør: skål, minihakker og piskeris
 •     Farve: sort

Braun Multiquick 7 MQ 725

Testens Premium stavblender, som er til den kvalitets og designbevidste kok

KitchenAid 2571ESX stavblender
Fordele
 • pros-icon.svg 3 aftagelige blenderknive (knivblad, s-knivblad og stjerne-knivblad)
 • pros-icon.svg 5 optimerede hastigheder og 5 forskellige tilbehørsdele
 • pros-icon.svg Aftagelig kappe til beskyttelse af belagt kogegrej

Detaljeret gennemgang

Denne stavblender er den bedste blender til prisen og det er ikke for sjov at TÆNK har udnævnt den som testvinder/ bedst i test. Denne stavblender scorer højt på alle områder af testen. Både på blenderegenskaber, brugervenlighed, lavt støjniveau og nem at rengøre, ligger denne stavblender fra Braun helt i top.

Derfor skal du vælge Braun Multiquick 7 MQ 725

Hvis du leder efter en stavblender, som er nem at håndtere og har medfølgende tilbehør og som har et lækkert design, hvor der er tænkt over detaljerne så er Braun Multiquick 7 MQ 725 et godt valg til dig.

Denne stavblender har et delvist blødt greb, så du er sikret en bedre kontrol over enheden. Det betyder at den er mere sikker at bruge end andre stavblendere, da den ikke glider i hånden for dig under brug – heller ikke hvis du har våde hænder, som man ofte har når man laver mad.

Endnu en detalje, som er værd at lægge mærke til er stavblenderens SplashControl system, som sikrer dig at du ikke sprøjter til højre og venstre under brug af enheden. Især hvis du blender suppe eller andre varme genstande, kommer deres splashControl system til sin ret, da du både slipper for at brænde dig og gøre hele køkkenet rent efter madlavningen.

Sidst men absolut ikke mindst har Braun tænkt sig godt om, da de skabte denne stavblender, da den har en sikkerhedslås, så man kan børnesikre blenderen hvis man bliver nødt til at ligge den fra sig og har børn i køkkenet. Derudover er det medfølgende bæger lavet af BPA frit plast og alle enhederne i tilbehøret kan gå i opvaskemaskinen.

Det her er en stavblender hvor der både er tænkt over design, brugervenlighed, sikkerhed og indholdsstoffer i materialet. 

Det har derfor i særdeleshed sin berettigelse at den er udnævnt til bedst i test af TÆNK. Hvis du vil have en god og alsidig stavblender, som samtidig er behagelig og sikker i brug er det denne stavblender du skal vælge.

Produktdetaljer:

 •     Effekt: 750 watt
 •     Lydniveau: DB 62,4
 •     Samlet længde: 38 cm
 •     Ledningslængde: 122 cm
 •     Vægt: 880 g
 •     Smartspeed og splashcontrol teknologi
 •     Sikkerhedslås
 •     Easy click system
 •     Farve: Sort

Bamix SwissLine M200 XL stavblender

Testens Premium stavblender, som er til den kvalitets og designbevidste kok

Bamix SwissLine M200 XL stavblender
Fordele
 • pros-icon.svg 3 aftagelige blenderknive (knivblad, s-knivblad og stjerne-knivblad)
 • pros-icon.svg 5 optimerede hastigheder og 5 forskellige tilbehørsdele
 • pros-icon.svg Aftagelig kappe til beskyttelse af belagt kogegrej

Detaljeret gennemgang

KitchenAid’s produkter er indbegrebet af stilrent design og god kvalitet. Her går du ikke ned på udstyr, hverken på tilbehør eller på funktioner. KitchenAid’s 2571ESX stavblender kan med sit ekstra udstyr og gode kvalitet klare opgaver, hvor andre stavblendere må stå af. Denne model er også testet af TÆNK og er en af de stavblendere som, på trods af en relativ lille effekt på bare 180 watt, stadig ligger i top blandt andre stavblendere på markedet.

Derfor skal du vælge KitchenAid 2571ESX stavblender

KitchenAid har gjort det igen! Indpakket i lækkert design, god kvalitet og masser af tilbehør har de leveret endnu et lækkert produkt til dit køkken.

Stavblender model 2571ESX leveres med 3 aftagelige knive, så man kan skifte imellem dem. En S-kniv, en multifunktionskniv og en skummeskive. Dette udvider i særdeleshed selve funktionen af stavblenderen og dine anvendelsesmuligheder stiger altså gevaldigt med denne blender. Lige fra at hakke, snitte og blende som andre stavblendere også kan, men denne blender tager den lige et skridt videre og kan med sine udskiftelige knive også skumme mælken til din caffe latte og knuse is til dine drinks. Ydermere medfølger beskyttelseskapper til de forskellige knive så du slipper for at stænke hele køkkenet til under brug. Derudover medfølger også en beskyttelseskappe, så man ikke ridser belægningen på gryder og skåle mens man blender og dermed skåner du alt dit køkkentilbehør mest muligt. 

Af tilbehør er en ekstralang blenderarm, som gør det nemt at blende direkte i en stor gryde og du kan få hænderne på behørig afstand uden at brænde dig. Derudover medfølger en hakker, en kande med dobbeltlåg, som er fremstillet BPA-frit materiale og derfor kan bruges til babymos, smoothies til ungerne og pizzasauce til hele familien med god samvittighed. Sidst men ikke mindst medfølger også et piskeris samt en opbevaringsboks i god kvalitet.

Denne model har endvidere 5 forskellige hastigheder, som kan tilpasses alt efter behov og råvarer.

Hvis man skal finde en finger at sætte på denne stavblender må det være, at effekten er med sine 180 watt, relativ lille i forhold til andre blendere på markedet. På trods af det, kan denne blender altså alligevel leve op til de krav man har i et moderne køkken og med den store tilbehørspakke er der virkelig tænkt over detaljerne, som sikrer brugeren en virkelig god oplevelse når man arbejder med blenderen i køkkenet.

Også KitchenAid’s 2571ES model er testet af TÆNK og ligger blandt de bedste blendere på markedet. Der er tænkt over beskyttelseskappe og aftagelige knive og en ekstra lang blenderarm, som man ikke får hos andre modeller. Denne model vejer en anelse mere end andre modeller og ligger derfor i den tungere ende, nogle synes det er en fordel da den med sin naturlige vægt selv hjælpe med til at presse fødevarerne ned når man skal blende et emne, andre er mere fan af en lettere model. Det er også værd at bemærke at ledningslængden på denne model er hele 155 cm, hvilket giver rigtig gode arbejdsforhold og mulighed for at stå ergonomisk hensigtsmæssigt under madlavningen, måske det kan veje op for de ekstra g, som blenderen vejer.

Hvis du er til kvalitet, stilrent design og tilbehør hvor der er tænkt over detaljerne er dette helt sikkert en stavblender for dig.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 180 watt
 • Lydniveau: DB 59,9
 • Samlet længde: 40 cm
 • Ledningslængde: 155 cm
 • Vægt 1000 g
 • Twist and Lock monteringssystem
 • Effektiv og kraftig DC-motor
 • 3 aftagelige blenderknive, 5 tilbehørsdele og 3 beskyttelseskapper til knive og kogegrej
 • Farve: sort, hvid, rød og sølv

Guide

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en stavblender?

Først og fremmest er det ikke nogen hemmelighed at jo større effekt og jo flere watt din stavblender har, jo mere kraft er der gemt i motoren. Det er yderst relevant, at gøre op med dig selv om en stavblender med 100 watt lever op til dit behov eller om du skal have en blender med 1000 watt eller mere. Jo flere watt jo nemmere har blenderen også ved at arbejde sig igennem de respektive fødevarer.

Derudover skal du gøre op med dig selv om hvilket tilbehør du har behov for der følger med til din stavblender. De allerfleste blendere i dag har som minimum et bæger og en minihakker med i deres udstyrspakke, men hvis du godt kan lide at være alsidig i et køkken og ser din nye stavblender som et multifunktionsværktøj er det en god ide at overveje om du har behov for et piskeris og dermed sætte din gamle håndmixer ud af drift, om du har et behov for en blenderstav med ekstralængde, om stænkkapper og beskyttelseskapper, så du ikke ridser dit køkkengrej, er relevant for dig og endeligt om du har behov for en lille eller stor ledningslængde til lige præcis dit køkken.

Der findes mange forskellige modeller på markedet, som både spænder vidt i pris og funktion, men en ting er helt sikkert og det er at der findes en model som passer perfekt til lige nøjagtigt dit behov.

Testkilder

I denne test har vi gjort brug af forskellige testkilder, både danske og internationale.

Forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd

Vi har b.la. brugt det danske forbrugermagasins TÆNK’S test samt det svenske Bäst-i-test.se som er et uvildigt online forbrugermagasin og som tester produkter i både Sverige, Norge og Danmark.

Pricerunner

Pricerunner lavede i 2019 også en stavblender test, hvor de fokuserede på effektivitet, brugervenlighed, lydniveau, byggekvalitet og garanti.  Vi har derfor udvalgt de bedste stavblendere på markedet ud fra information på nettet og baseret på forbrugermagasinernes test samt producenternes hjemmesider.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 5 forskellige stavblendere og vi håber at den kan hjælpe dig med at finde frem til den bedste stavblender til dig.

Phillips Avance Collection HR 1673 stavblender er en rigtig arbejdshest i et køkken. Med en effekt på 800 watt er der ikke mange ting, som denne blender ikke kan komme igennem. Der medfølger en relativ stor udstyrspakke og prisen på denne blender er yderst fornuftig i forhold til hvad du får med i købet. Denne stavblender er vores klare testvinder og klarer sig rigtig godt både i danske og internationale test, det er ikke en tilfældighed at denne blender er ”bedst i test”hos TÆNK.

Den bedste stavblender til prisen er Braun 7 MQ 725 Multiquick, de leverer gang på gang et fornuftigt produkt til en rigtig god pris. Den leverer både en fornuftig effekt på 750 watt, en god udstyrspakke og gode kvaliteter i form af SplashControl teknologi, easy click system og sikkerhedslås, som gør at den er sikker i brug i nærheden af børn. Her får du en god solid og driftssikker stavblender, med en god tilbehørspakke, til en rigtig god pris.

KitchenAid har gjort det igen! Testens absolut Premium vinder er denne vidundermaskine fra Amerikanske KitchenAid og det er ikke for sjovs skyld at de i år kan fejre 100 år på bagen med alverdens køkkenmaskiner.

Med sit stilrene udtryk og lækre design er der tænkt over detaljerne og denne stavblender er både æstetisk elegant at se på men samtidig enorm praktisk i anvendelse. På trods af sin relativt lave effekt på 180 watt, går model 2571ESX fra KitchenAid altså ikke ned på hverken udstyr eller kapacitet når det kommer til madlavning. Der medfølger både blenderarm med ekstralængde, stænk kapper, beskyttelseskapper så du ikke skader dit køkkenudstyr samt hele 3 forskellige knive, hvilket er helt unikt på markedet. Denne maskine må siges at passe til dig, som tager din madlavning seriøst, men samtidig ikke vil gå ned på kvalitet.

Er du til Schweizisk præcision i køkkenet må Bamix M200 XL fra SwissLine være lige noget for dig. Med sin bordstander, med skjult ledningsoprul på bagsiden og en spiralledning, har de virkelig tænkt over brugen af produktet. Du slipper for at ledningen kommer med ned i gryden eller skålen og det gør den væsentligt mere behagelig at arbejde med end andre maskiner på markedet. Derudover er ledningslængden på forbløffende 190 cm, hvilket giver dig en rækkevidde, så du nemt kan komme omkring og bedre opnår en god arbejdsstilling i køkkenet. Der medfølger en fin tilbehørspakke og med sine 200 watt kommer Bamix blenderen altså stadig op på mellem 10000-17000 omdr./min hvilket vil være mere end rigeligt til almindelig brug i de fleste husholdninger.

Hvis du somme tider mangler skabsplads i køkkenet og synes det er besværligt og bøvlet, at have mange forskellige maskiner i dit køkken, er du langt fra den eneste. Med det nyeste skud på stammen indenfor stavblendere fra Braun, kan model MQ 9037 Multiquick 9 måske være en løsning for dig. Med sin kraftfulde motor med en effekt på hele 1000 watt, er denne stavblender faktisk så kraftig at den kan erstatte din almindelige foodprocessor.

I tilbehørspakken medfølger både bæger, minihakker, puréstav samt piskeris. Med piskeris medfølgende samt en fantastisk ydeevne, gør denne maskine din gamle håndmixer totalt overflødig. Her er altså endnu en gylden mulighed for at nedjusterer din maskinpark i køkkenet en anelse.

Samtidig er deres puréstav en lille genialitet, da den sikrer at du kan komme helt i bund når du blender din mad.  Så leder du efter et godt multifunktions værktøj, som kan hjælpe dig ikke blot med madlavningen, men samtidig reducere dit forbrug af skabsplads, er denne stavblender et godt valg til dig.

Vi håber at testen har hjulpet dig med at finde frem til den stavblender som passer allerbedst til dig. Om du skal knuse isterninger til drinks, lave babymos eller purere supper er der helt sikkert en maskine som passer til dit behov. En ting er helt sikkert og det er at når du først har fundet den rigtige stavblender, så har du et fantastisk værktøj i køkkenet, som du vil få glæde af i mange år fremover.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×