Stegetermometer test (2022) → Se de 6 bedste i test stegetermometer

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

OBH 4771 trådløst termometer

Med dette termometer går du ikke galt i byen! Det er det perfekte allround termometer, som kan bruges til alle forskellige typer af tilberedning i et køkken. Dette termometer kan indstilles til hvilken kødtype, som…

1
Det bedste stegetermometer og et godt allround stegetermometer.

OBH 4771 trådløst termometer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Madlavning er essentiel i enhver husholdning, men intet er værre end at maden ikke er ordentligt tilberedt, at stegen enten har fået for lidt eller for meget. Derfor er det en god idé at have værktøjet i køkkenet i orden, så man kan tilberede maden perfekt. 

Her er hemmeligheden at man kan benytte et stegetermometer og måle kernetemperaturen i kødet, så er man fri for at skærer kødet i stykker og få en træls skorpe hvis ikke det er færdigtilberedt.

Et stegetermometer er ideelt at bruge hvis du steger hele stykker kød, som steg, kylling og fisk, men kan også benyttes hvis du steger frikadellerne færdig i ovnen. Et stegetermometer kan også bruges når du koger hamburgerryg eller andet i en gryde og endeligt hvis du laver mad på grillen. På den måde opnår du et perfekt gennemstegt stykke kød hver gang, som ikke er stegt for lidt, men heller ikke er blevet tørt.

Hvilket stegetermometer skal jeg vælge?

Stegetermometre kommer i alverdens afskygninger og det er vigtigt at vælge lige nøjagtigt det termometer, som passer til dit behov. Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv hvad ens behov er og hvad man vil bruge sit stegetermometer til. Hvis man primært laver mad i ovnen eller på grill, kan det være en god idé at tage med i betragtningen at nogle stegetermometre skal sidde i kødet med en lille sensor, som går hen til selve termometret, om hvorvidt man har plads til at stille det et sted i nærheden hvor ledningen kan nå. Hvis ikke man har mulighed for det, kan et termometer uden ledning måske være det der passer bedst til dig.

Endeligt er der i de senere år kommet mange forskellige typer at stegetermometre på markedet, der findes alt lige fra det enkle termometer, som måler temperaturen her og nu til de mere avancerede modeller på markedet, som kobles til din mobiltelefon eller tablet og du kan overvåge stegeprocessen på afstand mens du drikker et glas vin med dine gæster.

Resultatet af testen

Inden du er klar til at kaste dig ud i den store gourmetmenu, skal du finde det stegetermometer, som passer bedst til dit behov. Markedet er fyldt med forskellige termometre som spænder vidt i funktion og pris. Vi vil derfor hjælpe dig med at finde lige det stegetermometer, som passer perfekt til dig.

OBH 4771 trådløst termometer

Det bedste stegetermometer og et godt allround stegetermometer.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan indstilles til forskellige kødtyper
 • pros-icon.svg Spyd og ledning er varmebestandig op til 380 C
 • pros-icon.svg Kan indstille tilberedningsgraden til: Gennemstegt, medium, rødt og meget rødt.

Detaljeret gennemgang

Med dette termometer går du ikke galt i byen! Det er det perfekte allround termometer, som kan bruges til alle forskellige typer af tilberedning i et køkken.

Derfor skal du vælge OBH 4771

Dette termometer kan indstilles til hvilken kødtype, som du skal tilberede: Oksekød, kalvekød, svinekød, kylling eller kalkun. Det er vigtigt da de forskellige kødtyper, skal opnå forskellige kernetemperaturer for at være ordentligt tilberedt. Ydermere er der delte holdninger om oksestegen skal være gennemstegt eller rød, det har du mulighed for at indstille termometret til, så kødet bliver præcis som du vil have det, hver gang.

Ydermere har OBH taget højde for overskueligheden i madlavningen, så displayet er stort og viser både den valgte temperatur indstilling samt den opnåede temperatur på samme tid, det er derfor let at følge med i processen fra sidelinjen. Derudover er denne model todelt i en modtager og en sender. Der følger et stativ med, så man kan hænge sensoren på grillen og lave andre ting mens man følger med på modtageren, som har en rækkevidde på op til 30 m.

Dette termometer er et godt all-round termometer, som egner sig godt til brug i ovn, gryde eller på grillen. Det passer derfor perfekt til dig som gerne vil lave perfekt tilberedt mad til dagligt eller når du skal afprøve den store gourmetmiddag. En god gave til gastromanden eller kvinden som har alt. Det bedste stegetermometer, til en rigtig god pris.

Fordele
 • pros-icon.svg Passer til alle grill
 • pros-icon.svg Batterilevetid 150 timer samt rækkevidde på op til 45 meter
 • pros-icon.svg Farveindikeret overblik over tilberedningsprocessen – grøn, gul, orange og rød

Detaljeret gennemgang

Dette stegetermometer er helt enkelt og bruges i mange professionelle køkkener, da det er nemt at flytte rundt og meget overskueligt at bruge. Især hvis det skal gå lidt hurtigt.

Derfor skal du vælge Funktion stegetermometer

Dette klassiske stegetermometer i retro design er klart det bedste valg til prisen. Det er nemt at bruge og hurtigt at aflæse temperaturen på kødet og ikke mindst er det super nemt at rengøre, uden at man skal tage hensyn til ledning eller batterier. Der er tydelig afbildning af kødtyper og den kernetemperatur, som kødet skal opnå. Nålen bevæger sig hurtigt, så en aflæsning tager omkring 30 sekunder. Man er ydermere fri for ledninger og afsætningsplads til modtagere på et elektronisk stegetermometer.

Dette termometer er et prisvenligt alternativ, hvor du ikke går på kompromis med kvaliteten af din madlavning. Du slipper for at skulle forholde dig til ledninger, som børn og hund kan få hevet i og samtidig får du et stegetermometer, som du ikke behøver at tænke på at skifte ud foreløbigt.

Fordele
 • pros-icon.svg Passer til alle gril – praktisk LED display
 • pros-icon.svg Batterilevetid 200 timer samt rækkevidde på op til 45 meter
 • pros-icon.svg Kan bruges på op til 4 stykker kød samtidig og er egnet til både grill og røgeovn (smoker)

Detaljeret gennemgang

iGrill mini er et smart lille stegetermometer, som kan kobles til din smartphone eller tablet. Den er kompatibel med Apple iOS 9 eller nyere – dvs. Iphone 4 eller nyere, Ipad 3. generation, Ipad mini eller Ipod touch 6. generation eller nyere.

Derudover er den kompatibel med de fleste Android-smartphones med Android 6.0 eller nyere og fungerer med Bluetooth 4.0 eller nyere.

Du får besked direkte på din mobil eller tablet når maden har den ønskede stegningsgrad. Derudover operere iGrill mini med en firefarvet skala (Grøn, gul, orange og rød), så du kan følge med i processen fra start til slut.

 • Grøn betyder at du kan starte med at grille – din grill har nu opnået den optimale temperatur, du behøver derfor ikke længere at åbne grillen for at tjekke og derved minimere man samtidig varmetab
 • Gul betyder at du nu er 15 grader fra at opnå den indstillede temperatur
 • Orange betyder at du nu er inden for 5 grader af din måltemperatur
 • Og rød betyder at kødet er færdigt.

iGrill 3

den nyeste generation af stegetermometre fra Weber

Fordele
 • pros-icon.svg Passer til Genesis II, Genesis II LX og Spirit II gasgrill
 • pros-icon.svg Batterilevetid 250 timer og rækkevidde på op til 45 meter
 • pros-icon.svg Kan tilsluttes 4 temperaturfølere på samme tid og er magnetmonteret så det kan sidde på siden af din grill uden at falde ned

Detaljeret gennemgang

iGrill 3 stegetermometer er ligesom de to forgængere kompatibel med Også iGrill 2 fra Weber er kopatibel med Apple iOS 9 eller nyere – dvs. Iphone 4 eller nyere, Ipad 3. generation, Ipad mini eller Ipod touch 6. generation eller nyere.

Derudover er den kompatibel med kompatibel med de fleste Android-smartphones med Android 6.0 eller nyere og fungerer med Bluetooth 4.0 eller nyere.

Dette stegetermometer er designet til permanent montering på grillens sidebord på Webers Genesis II, Genesis II LX og Spirit II gasgrill. Derudover er batterilevetiden på hele 250 timer og termometeret er udstyret med to farvekodede temperaturfølere. Desuden kan den som forgængeren tilsluttes op til 4 temperaturfølere på samme tid.

Du kan igennem hele stegeprocessen følge med på din mobil, uden at skulle løfte låget på din grill eller åbne lågen på din røgeovn (smoker) – du slipper derfor for at skulle forstyrre tilberedningsprocessen, men kan følge temperaturen igennem hele processen. 

Derfor skal du vælge Webers iGrill mini, iGrill 2 eller iGrill 3

Der er ingen tvivl om at Weber her har lavet en lille genistreg hvis du skal have et kvalitets grill termometer. Om du vælger iGrill mini, iGrill 2 eller iGrill 3 får du en ny bedste ven indenfor grillverdenen og resultatet er et perfekt tilberedt stykke kød – hver gang!

Om du er til farveindikation, ønsker at følge med på kernetemperaturen igennem hele stegeprocessen, fastmonteret eller flytbart termometer, Iphone eller Android, så har Weber taget højde for det hele.

Et stegetermometer i luksusklassen, som sikrer dig perfekt tilberedt mad, hver eneste gang.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan indstilles til 5 forskellige kødtyper og egner sig også til at måle temperatur på andre ting som fx chokolade
 • pros-icon.svg Kan bruges som timer eller digitalt ur og har magnet så den kan hænge på ovnlågen.
 • pros-icon.svg Kan indstilles imellem medium-rare, medium og well-done

Detaljeret gennemgang

Dette termometer egner sig til dig der ønsker at kunne bruge dit stegetermometer til andet end at måle kernetemperaturen i kødet med. Eva Solo’s Cook’n Time er et lille praktisk termometer, med timer og digitalt ur, som pga. magnet kan side på front siden af ovnen, intet fylder og har flere funktioner.

Derfor skal du vælge Eva Solo’s Cook’n Time termometer

Det smarte ved dette termometer er, at det er magnetisk, dvs. at du kan hænge det på ovnlågen imens maden bliver tilberedt. Du slipper altså for at skulle holde styr på to forskellige enheder og samtidig kan du bruge det som både timer og digitalt ur.

Stegetermometret fra Eva Solo kan bruges både til at tilberede mad i ovnen, gryde eller i grill. Derudover måler det temperaturer fra -200 C til 300 C og kan derfor bruges hvis du skal måle temperatur på chokolade eller andre ting i køkkenet.

Termometret kan forudindstilles til 5 forskellige kødtyper og indstilles til lige præcis sådan som du ønsker at tilberede dit kød, nemlig medium-rare, medium eller well-done. Du kan følge med på kernetemperaturen på kødet igennem hele stegeprocessen og fordi termometret er magnetisk, slipper du for at tage hensyn til ledning og minimerer risikoen for at vælte det ned under brug.

Med sin højde på 6,6 cm, en diameter på 8,52 cm og vægt på blot 164 gram er Eva Solo’s Cook’n Time termometer er et smart lille stegetermometer, som ikke optager meget plads i dit køkken og som samtidig er nemt at gå til.

Rösle gourmet stegetermometer

Til den alsidige kok

Fordele
 • pros-icon.svg Rustfrit stål, med en dybde længde på 22 cm
 • pros-icon.svg Digitalt display måler fra -40 C til + 200 C
 • pros-icon.svg Ikke egnet til ovn

Detaljeret gennemgang

Om du laver babymad, koger bolcher, friterer eller tilbereder den perfekte steg er det her i virkelighed et alsidigt stegetermometer.

Derfor skal du vælge Rösle gourmet stegetermometer

Rösle gourmet termometer har et praktisk oplyst digitalt display, som måler temperaturer mellem -40C til +200C. det betyder at det kan anvendes til mange forskellige slags fødevarer i køkkenet – lige fra steg til babymad, vin, te, sukkerlage eller chokolade.

Termometret er lavet i rustfrit stål og kan desuden indstilles til at måle temperaturer i både celsius og fahrenheit.

Dette termometer er ideelt til olie eller friturestegning og er grundet materialet, som er i rustfrit stål, nemt at rengøre efter brug. Desuden er der ingen ledning, hvilket gør det nemmere at benytte til opgaver som indebærer arbejde med olie, chokolade o.l.

Designet er tidløst og der er ingen tvivl om at stegetermometret fra Rösle er et langtidsholdbart termometer både i funktion og design.

Guide

Hvad skal du være opmærksom på når du køber et stegetermometer?

Et stegetermometer er ikke bare et stegetermometer. Det kan være din bedste ven i et køkken og et af de vigtigste køkkenredskaber, som du investerer i. 

Først er det vigtigt at du afdækker dine behov. Er du grillekspert, er du chokoladenørd, bruger du oftest ovn, gryde, grill eller friterer du en del af din mad. Hvor mange grader skal dit nye termometer kunne gå op eller ned til, skal du kunne måle i celsius eller fahrenheit eller begge dele?

Ydermere er det væsentligt at forholde sig til om du vil have et specifikt produkt som passer til din største passion eller om du vil have et alsidigt produkt som kan lidt af hvert.

Endeligt er det værd at tage med i sine overvejelser om det stegetermometer, som du vælger skal være todelt og med eller uden ledning. Hvis du har små børn eller dyr i huset kan det være praktisk at anskaffe sig et termometer hvor ledningen ikke ligger i vejen eller kan rages ned ved et uheld.

Desuden spiller det en rolle om du er den store gadget entusiast og ønsker at dit nye stegetermometer skal interagere med din smartphone eller tablet, eller om du er mere til det lavpraktiske enkle retro udtryk, hvor enkeltheden og forstyrrelser som teknik ikke skal spille en rolle i din madlavning.

Testkilder

Der findes endnu ikke test på forskellige stegetermometre på markedet endnu. Vi har derfor udvalgt de bedste på markedet ud fra information på nettet og baseret på producenternes hjemmesider. Udvalget af stegetermometre er et bredt spekter af de forskellige funktioner, som der i dag er tilgængelige.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 6 forskellige stegetermometre i forskellige prisklasser.

Testens klare vinder er OBH’s trådløse 4771 model, som både er et godt allround stegetermometer og som er rigtig god til prisen. Dette termometer kan anvendes både i ovn, madlavning i gryde samt når du tilbereder kødet på grillen. Temperaturen kan gå op til hele 380 C, hvilket kun få af de andre termometre på markedet kan følge med på.

Det bedste termometer til prisen må siges at være Funktion stegetermometer, der med sit retro og enkle design i særdeleshed lever op til det som et termometer skal kunne. Det er enkelt at bruge og er overskueligt for brugeren at benytte. Derudover er det testens billigste termometer, som garanteret kan holde i mange år fremover.

Vores absolut premium stegetermometer er Webers iGrill mini. iGrill 2 eller iGrill 3. Alle 3 termometre er i topklasse og varierer i funktionalitet og brugervenlighed så der er noget for enhver smag. Disse stegetermometre egner sig bedst til grillentusiasten som ønsker sig et perfekt resultat, hver gang!

Desuden egner disse stegetermometre sig også til røgeovn (smoker) hvis man ønsker at eksperimentere med at ryge sit eget kød, fisk, ost eller andre ting, men samtidig vil have kontrol og styring med temperaturen, så man sikre sig at maden både bliver perfekt tilberedt og samtidig bevarer røgen i røgeovnen uden at skulle åbne og lukke for lågen igen og igen.

Denne test indeholdte derudover Eva Solo’s Cook,n time, Rösle’s gourmet stegetermometer samt Blomsterbergs infrarøde termometer, som spænder vidt i funktionalitet og brugervenlighed. 

Eva Solo’s Cook,n time er kendetegnet ved at være et lille og smart stegetermometer, som bl.a. egner sig til et mindre køkken, da det ikke kræver hverken afsætningsplads eller en modtagerenhed. Derudover er det smart at der både er timer og digitalt ur integreret i produktet.

Rösles gourmet termometer er et klassisk, enkelt og stilrent design i rustfrit stål, som både er meget alsidig og nem at have med at gøre. Dette stegetermometer er derfor nemt at rengøre og egner sig til alt lige fra babymad, bolche kogning, fritering og kødtilberedning. Eneste ulempe må være at det ikke kan gå direkte i ovnen, men så stopper ulemperne også her.

Det sidste termometer vi har testet er Blomsterbergs infrarøde stegetermometer, som skiller sig ud fra de andre produkter på markedet, ved både at kunne måle overfladetemperatur og ved hjælp af medfølgende spyd og ledning også kan måle kernetemperatur. Det er det eneste termometer, som kan fastgøres på siden af en gryde eller skål, hvilket gør det optimalt at bruge når man arbejder med chokolade eller andre temperaturfølsomme emner. 

Så om du skal lave dit livs middag, blive endnu bedre til at grille eller om du skal nørde med alskens kogekunst er der noget for enhver smag.

Så er det bare om at komme i gang og give den gas med madlavningen. God appetit!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×