Stempelkande test → Se de 7 bedste stempelkander (2020)

Er du på jagt efter en god stempelkande? Hvorfor så ikke investerer i en af de bedste stempelkander på markedet? Du kan med fordel finde inspiration til valget af din nye stempelkande ud fra nedenstående liste, da produkterne er udvalgt ud fra deres resultater i stempelkande kaffe tests. Du kan altså nemt og hurtigt finde den bedste stempelkande til dig – eller danne dig et overblik over valgmulighederne. Vi hjælper dig desuden også med at forstå forskellen på en stempelkande og en reel kaffemaskine, samt giver dig tips til, hvordan du brygger den perfekte stempelkaffe.

#1 Bodum Chambord Stempelkande Kaffebrygger – Den bedste stempelkande

Med en Bodum Chambord Stempelkande Kaffebrygger er du garanteret en god og friskbygget kaffe hver eneste gang du benytter stempelkanden. Modellen er en designklassiker, der har været på markedet siden 1950’erne.

 1. Du får hele 8 kopper med denne stempelkande
 2. Fås i flere materialer og farver
 3. Designklassiker, der har været populær siden 1950’erne

Derfor skal du vælge en Bodum Chambord Stempelkande Kaffebrygger

Hvis du godt kan lide en klassisk stempelkande, hvor du er sikker på at kvaliteten er i top, så skal du investere i en Bodum Chambord Stempelkande Kaffebrygger. Denne variant har en kapacitet på 1 liter, hvilket resulterer i, at kanden kan laves 8 kopper kaffe på én gang. Du kan altså hurtigt og nemt tage hånd om dine gæsters behov med denne stempelkande – også selvom du har en del på besøg. Med en Bodum Chambord Stempelkande Kaffebrygger er du garanteret friskbrygget kaffe i en flot kande, der er lige til at tage med ind på bordet. Du kan endda få denne stempelkande i flere varianter, størrelser og farver.

Produktdetaljer

 • Højde: 24,6 cm
 • Bredde: 10,6 cm
 • Kapacitet: 1 liter
 • Antal kopper: 8
 • Materiale / farve: Fås i krom, kobber, lys kobber, stål / kork, sort og hvid

#2 KitchenAid Artisan Stempelkande – Stempelkanden til kaffeelskeren

En KitchenAid Artisan Stempelkande er den optimale investering for en kaffeelsker, der nyder en aromatisk og fyldig kaffe. Med denne stempelkande bliver det intet problem at brygge den perfekte kop kaffe hver eneste gang – og så er modellen desuden ledningsfri og kommer med en LCD skærm, så du kan aflæse vægt og bryggetid korrekt.

 1. Integreret vægt og timer for den perfekte balance under brygning
 2. Ledningsfrit design med LCD skærm
 3. Bevarer varmen via dobbeltvægtskonstruktionen

Derfor skal du vælge en KitchenAid Artisan Stempelkande

Er du på udkig efter en lidt mere fancy stempelkande? I så fald skal du se nærmere på denne Artisan Stempelkande fra mærket KitchenAid. Modellen er ikke en traditionel stempelkande, da den bl.a. kommer med en integreret vægt og timer på en LCD skærm, så du kan veje malet kaffe og vand hver for sig i kanden for at opnå den rette balance mellem vand og kaffe. Derudover hjælper timeren dig med at opretholde en optimal bryggetid for kaffen. Der holdes desuden på kaffens varme i højere grad end hos andre stempelkander med denne model, da den har en dobbeltvægtskonstruktion og består af rustfrit stål med silikoneforsegling. Du kan nemt og hurtigt skabe den perfekte kop kaffe med en KitchenAid Artisan Stempelkande.

Produktdetaljer

 • Integreret LCD skærm
 • Kapacitet: 0,7 liter
 • Materiale / farve: Stål med stempelsamling og netfilter i rustfrit stål med silikoneforsegling

#3 Stelton Theo stempelkande – Stempelkande med drypfri tud

Du kan ikke gå galt i byen med en Stelton Theo stempelkande. Modellen har nemlig et råt og samtidig elegant design, der både får kanden til at skille sig ud og passe perfekt ind. Ved købet af denne stempelkande er du desuden for evigt fri for pletter på bordet, da den kommer med en drypfri tud.

 1. Elegant og minimalistisk design, der både får kanden til at skille sig ud og passe ind
 2. Drypfri tud, så du undgår pletter på bordet efter ophældning

Derfor skal du vælge en Stelton Theo stempelkande

Med en Theo stempelkande fra mærket Stelton, kan du være sikker på, at du altid bliver glad for at finde din stempelkande frem. Modellen fungerer optimalt, så du kan få en god omgang kaffe hver gang du benytter kanden. Den helt store fordel ved at vælge en Stelton Theo stempelkande er, at den kommer med en drypfri tud, så du aldrig mere behøver at bekymre dig om pletter på bordet.

Stelton Theo stempelkande er designet af den canadiske designer Francis Cayouette. Cayouette prioriterer funktionelle designs, der dog stadig har en naturligt aspekt. Lige netop denne sammenhæng ser man tydeligt i Theo-serien.

Produktdetaljer

 • Højde: 20 cm
 • Bredde: 10,5 cm
 • Kapacitet: 0,8 liter
 • Materiale / farve: Stentøj, fås i farven sort med træfarvet låg

#4 Espro P7 Stempelkande – En eksklusiv stempelkande

Med en Espro P7 Stempelkande får du en umådelig flot og eksklusiv stempelkande i rustfrit stål, der holder på varmen og brygger kaffen lige som du vil have det. Derudover risikerer du hverken at få snavs eller grums med i din kop ved servering, og så er stempelkandens låg drypfrit.

 1. Elegant design i rustfrit stål, der endda holder på varmen
 2. Drypfrit låg, så du ikke skal bekymre dig om at spilde kaffen
 3. Du har selv mulighed for at stoppe brygningen, når du ønsker det

Derfor skal du vælge en Espro P7 Stempelkande

Hvis du også går meget op i, at din stempelkande ser flot ud på bordet, når kaffen skal serveres, så skal du se nærmere på denne Espro P7 Stempelkande. Modellen er fremstillet af rustfrit stål, hvilket giver stempelkanden et eksklusivt udseende, der i den grad skiller sig ud fra mængden. Derudover har du mulighed for at brygge din kaffe lige præcis som du ønsker det, da du selv har mulighed for at stoppe brygningen undervejs. Som en ekstra bonus er kanden udstyret med et mikrofilter, der forhindrer grums og snavs i at blive hældt op i koppen ved servering.

Espro P7 Stempelkande er udviklet med dobbelt vægge, hvilket holder på varmen, så du kan nyde din kaffe over længere tid. Endvidere er låget produceret med silikone pakninger, så kaffen ikke drypper fra låget. Du har mulighed for at få din Espro P7 Stempelkande i flere størrelser og stål varianter.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Materiale / farve: Rustfrit stål. Du har mulighed for at vælge mellem blankt og børstet stål
 • Der medfølger kaffefiltre

#5 Stelton EM Stempelkande – Stempelkande i skandinavisk design

Med en Stelton EM Stempelkande får du en simpel og dog optimal stempelkande, der kan holde i mange år. Du får selv mulighed for at justere og forfine kaffens smag med denne model, så du altid kan brygge en kop kaffe, der passer til dine behov og ønsker.

 1. Simpel og tidløst skandinavisk design
 2. Vær selv med til at forfine og justere kaffens smag
 3. Stempelkanden holder på varmen grundet opbygningen med dobbelte vægge

Derfor skal du vælge en Stelton EM Stempelkande

Stelton EM Stempelkande blev udviklet af den danske designer Erik Magnussen i 1977, men er nu blevet nyfortolket. Denne model er altså en flot nytænkning af en klassiker, som man ikke lige sådan kommer uden om. Du har desuden selv mulighed for at justere og forfine kaffens smag efter dine ønsker med denne stempelkande, og så sørger stempelkandens dobbelte vægge for at holde på varmen, så du kan nyde din kaffe over længere tid uden den bliver lunken eller kold.

Denne Stelton EM Stempelkande er netop en gammel kending, da det er en nytænkning af en klassisk termokande designet i 1977. Manden bag designet er danske Erik Magnussen, der har vundet adskillige priser for sine designs på tværs af kategorier. Du kan få denne fine stempelkande i flere forskellige farver.

Produktdetaljer

 • Højde: 21 cm
 • Diameter: 10,5 cm
 • Kapacitet: 1 liter
 • Antal kopper: 8
 • Materiale / farve: Kunststof og rustfrit stål, lysegrå, stål, hvid, sort, rød og cloud

#6 Espro Travel Press Stempelkande – En lille stempelkande til at tage med på farten

Med en Espro Travel Press Stempelkande kan du tage din stempelkaffe med på farten, når du har brug for det. Denne stempelkande og to-go kop giver dig endda stadig mulighed for at tilpasse kaffens smag til dine kriterier, da du selv vælger, hvornår brygningen skal stoppe.

 1. Hurtig og nem måde at tage stempelkaffe med på farten
 2. Holder på varmen, så din kaffe har den rette temperatur i 4-6 timer
 3. Kaffen vil aldrig spilde over med det medfølgende drypfrie låg

Derfor skal du vælge en Espro Travel Press Stempelkande

Tager du ofte din kaffe to-go? I så fald skal du investere i en Espro Travel Press Stempelkande. Modellen er nemlig optimal til dig, der foretrækker at nyde din kaffe på farten, men ikke ønsker at gå ned på kvalitet. Du får selv mulighed for at tilpasse din kaffes brygningstid med denne variant og så medfølger der endda papirfiltre med i købet, så du også kan nyde smagen af pour-over kaffe. Espro Travel Press Stempelkande er udviklet med en dobbelt væg i rustfrit stål, der hjælper med at holde på varmen i længere tid. Du vil således kunne nyde en varm kop kaffe i op til 6 timer. Derudover medfølger der et drypfrit låg til to-go koppen, så du ikke risikerer at spilde, mens du er på farten.

Produktdetaljer

 • Højde: 20,5 cm
 • Bredde: 7,2 cm
 • Kapacitet: 0,35 liter
 • Materiale / farve: Rustfrit stål. Fås i farverne børstet stål eller hvid

#7 Eva Solo Nordic Kitchen stempelkande – En optimal termo stempelkande

Du kan med fordel investere i en Eva Solo Nordic Kitchen stempelkande, hvis du foretrækker, at din kaffe forbliver varm over længere tid. Denne model er nemlig en termo stempelkande, der holder på varmen. Designet er desuden minimalistisk med en blanding af rustfrit stål og egetræ.

 1. Termo- og stempelkande i samme produkt, da kanden holder på varmen
 2. Drypfri tud for minimeringen af spild pletter
 3. Egetræshåndtaget sikrer et godt greb ved servering
 4. Dele af produktet tåler tur i opvaskemaskinen

Derfor skal du vælge en Eva Solo Nordic Kitchen stempelkande

Er du træt af, at din kaffe hurtigt bliver kold under servering? Med denne Nordic Kitchen stempelkande fra mærket Eva Solo, vil det aldrig blive et problem igen, da denne model er en blanding mellem en stempelkande og en termokande. Kanden holder således optimalt på varmen via dens to-lags konstruktion, så intet af kaffen bliver koldt og går til spilde. Derudover kan du nemt hælde fra kanden uden at frygte pletter på bordet, da kandens tud er fuldkommen drypfri. Det fine egetræshåndtag giver dig desuden et fabelagtigt greb ved servering af kaffen, så du ikke brænder dig eller mister grebet.

Eva Solo Nordic Kitchen stempelkande kan rumme op til 1 liter kaffe, og der er derfor rigeligt med kaffe til både dig og dine gæster. Derudover kan selve stemplet udmærket tåle en tur i opvaskemaskinen, men resten af kanden skal vaskes op i hånden for at skåne håndtaget i egetræ.

Produktdetaljer

 • Kapacitet: 1 liter
 • Antal kopper: 8
 • Materiale / farve: Rustfrit stål og egetræ
 • Selve stemplet tåler opvaskemaskine, men ikke resten af kanden

Stempelkande eller kaffemaskine?

Der er mange måder at brygge en god kop kaffe på. Især i de senere år er der kommet mange forskellige kaffemaskiner på markedet, der gør processen endnu lettere og ligetil. Men kan det ikke stadig være en fordel at investere i en stempelkande? Jo, det kan det i den grad. En stempelkande sikrer dig nemlig en fyldig og koncentreret smag end en kaffemaskine.

Du kan især smage en forskel på kaffe brygget via filtre med en normal kaffemaskine (og altså ikke en fancy slags, der kan lave mange forskellige kaffe typer) og en stempelkande. Her vil smagen i en stempelkande generelt være bedre end man oplever med filterkaffe, da bønnerne er brygget på en anden måde. Det kræver dog en smule mere tid og overskud at brygge en kop kaffe med en stempelkande end med en almindelig kaffemaskine. Det skyldes, at bønnerne gerne skal kværnes, afmåles og lignende før man hælder vand i stempelkanden – og så skal den have lov til at stå og trække lidt. Med en almindelig kaffemaskine skal man i stedet bare fylde kaffen i filteret og tænde for maskinen – og så klarer den egentlig resten. Derudover vil der ofte være en del mere kaffe efter brygning med en almindelig kaffemaskine frem for med en stempelkande.

Stempelkanden er for kaffeelskeren

Helt generelt er stempelkanden en investering, der kan betale sig for kaffeelskeren. Hvis du virkelig nyder en kop kaffe og gerne vil opnå en dybere, fyldigere og mere koncentreret smag, så skal du overveje at investere i en stempelkande. Med en stempelkande kan du nemlig også bedre tilpasse smagsoplevelsen til dine behov. Det kan dog virke som en tidskrævende proces at lave en kande stempelkaffe, og så er der også en del oprydning bagefter.

En kombination af metoderne

Brygningen af kaffe om morgenen via en stempelkande kan dog være lidt tidskrævende og der er altså intet der stopper dig fra at benytte en almindelig kaffemaskine i hverdagen og så spice tingene lidt op i weekenden med en omgang stempelkaffe. Det kan også være meget rart at kunne tilbyde sine gæster en bedre kop kaffe, hvilket er en mulighed med en stempelkande. Til gengæld skal man så også lige tage hensyn til, om alle har det samme ønske til kaffens styrke, da kaffen ellers kan gå hen og blive meget stærk for nogen grundet den ekstra smag i stempelkaffe.

Sådan laver du den perfekte stempelkaffe

 • Først og fremmest er det vigtigt, at du benytter kvalitetsbønner – de skal desuden være hele
 • Afvej den mængde bønner, som du skal benytte. Det kan tage tid at finde frem til den helt rette bryggeratio
 • Kværn de hele kaffebønner med din kaffekværn (groft)
 • Kog vand til kaffen. Vandet skal gerne have en temperatur omkring 92 grader (du kan desuden benytte filtreret vand, hvis du vil have smagen yderligere frem)
 • Afmål vandet, så du får hældt den rette mængde i kanden i forhold til mængden af bønner
 • Hæld vand i stempelkanden over de kværnede bønner. Nogen kan godt lide kun at hælde halvdelen af vandet i, vente et minut og derefter hælde resten af vandet i, men du kan udmærket hælde al vandet i med det samme.
 • Lad kaffen trække i ca. 4 minutter, men husk at rør rundt et par gange
 • Du kan nu stemple din kaffe – husk at gør det nænsomt
 • Nyd kaffen!

Husk desuden altid at rengøre din stempelkande efter brug, så den er klar til næste omgang kaffebrygning. Det er ikke alle modeller, der kan tåle en tur i opvaskemaskinen, så du kan godt risikere at skulle vaske din kande op i hånden hver gang den har været i brug.

Giv dit besyv med