Strygestål test – her er de 6 bedste strygestål

1
CIBUMIC keramisk strygestål

CIBUMICs keramiske strygestål er foran sine konkurrenter, når det kommer til design, funktion og egenskaber. CIBUMICs japanske mærker er kendetegnet ved deres unikke hårdhed, hvorfor produkterne gør det muligt at slibe alle dine knive med det rette kvalitetsprodukt. Dette er til strygestålet for dig, som ønsker et produkt i højeste kvalitet, der på samme tid ikke skal udskiftes i de næste mange år. Derfor skal du vælge CIBUMIC keramisk strygestål Er du på udkig efter…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
CIBUMIC keramisk strygestål 99 DKK Kagegrisen
Zwilling strygestål 389 DKK Nordic Nest DK
GLOBAL G-74 strygestål 464 DKK Royal Design DK
GLOBAL G-38 DIAMANT STRYGESTÅL 799 DKK KitchenOne.dk
H. W. Larsen Dick strygestål
Sieger keramisk strygestål 1.369 DKK Knivblokken.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du har lige købt en ny kniv til køkkenet, og til at starte med er den skarp som et barberblad. Sådan bliver det dog ikke ved med at være. Jo mere du bruger den, jo sløvere bliver den. På et tidspunkt bliver den så sløv, at du ser dig nødsaget til at gøre noget ved det.

Vedligeholdelse af dine knive er vigtigt! Med strygestål kan du trække den væltede knivsæg op, således at kniven igen bliver skarp. Det er dog ikke al slags strygestål, som kan være med til at forøge dine knives levetid. Der bliver nemlig lavet alverdens apparater og sjove accessories, som er beregnet til at slibe og vedligeholde køkkenknive. Mange af disse er dog lig med penge ud af vinduet og i værste fald en årsag til, at du ødelægger dine knive endnu mere. Derfor er det essentielt, at du køber det rigtige strygestål fra dag ét.

I denne artikel præsenterer vi dig for 6 forskellige strygestål, du finder på markedet.Ved at læse denne artikel, håber vi, at du har nemmere ved at træffe dit valg, så du ikke kommer til at købe det forkerte strygestål og i værste fald kommer til at ødelægge dine køkkenknive.

CIBUMIC keramisk strygestål – Bedste keramiske strygestål

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

CIBUMICs keramiske strygestål er foran sine konkurrenter, når det kommer til design, funktion og egenskaber. CIBUMICs japanske mærker er kendetegnet ved deres unikke hårdhed, hvorfor produkterne gør det muligt at slibe alle dine knive med det rette kvalitetsprodukt.

Dette er til strygestålet for dig, som ønsker et produkt i højeste kvalitet, der på samme tid ikke skal udskiftes i de næste mange år.

Derfor skal du vælge CIBUMIC keramisk strygestål

Er du på udkig efter den bedste kvalitet, er dette produktet du skal vælge. Der er her tale om den bedste “performance” på markedet, når det kommer til knivslibere. Derudover kan dette strygestål benyttes på alle typer af knive, hvorfor du her køber et strygestål, som passer til alle de knive, du har i din køkkenskuffe.

Produktdetaljer:

 • Længde: 27,3 cm
 • Diameter: 16 mm
 • Hårdhed: 8 Mohs – gør at stålet kan bruges på alle typer af knive
 • Stålkerne
 • Kornstørrelse på 2000+, hvilket giver en ensartet overflade, som sikkert og uden risiko retter kniven op
Det kan vi lide:
 • Et strygestål med en unik holdbarhed og en lang levetid
 • Produktet vil ikke miste sine egenskaber ved at blive brugt, hvilket man typisk ser ved andre strygestål, der bliver forringet hver gang det benyttes
 • Strygestålet er fremstillet med patenteret og brudsikker teknologi, hvilket skaber den maksimale holdbarhed og funktionsdygtighed

Zwilling strygestål – bedste strygestål til prisen

Hos Zwilling får du noget af det bedste køkkenudstyr produceret ved hjælp af innovativ teknologi. Zwilling proklamerer selv, at de sælger førsteklassesudstyr som holder – og det har de ret i.

Derfor skal du vælge Zwilling strygestål

Dette strygestål er en enkel og praktisk knivsliber, der kan fås til en fordelagtig pris. Her er der ikke tale om noget “fancy” og banebrydende design, men du får derimod, hvad du har brug for: En knivsliber der virker, og som du ikke behøver at sprænge banken for at få råd til. Til et almindeligt behov for knivvedligeholdelse er Zwilling det oplagte valg.

Køber du strygestål produceret af Zwilling, kan du være sikker på at få et godt og solidt design i et slidstærkt materiale. Derudover er der tale om en komfortabel anvendelse samt en nem og praktisk opbevaring.

Strygestålet kan desuden bruges til næsten alle køkkenknive og tilmed også sakse, hvis du ønsker dette.  Sidst men ikke mindst skal du også have prisen for øje. Zwilling strygestål er det økonomiske valg for dig, der ikke ønsker at spendere høje summer for at få slebet dine knive.

Produktdetaljer:

 • Længde på slibestav: 230 mm
 • Længde på håndtag: 123 mm
 • Vægt: 0,162 kg
Det kan vi lide:
 • Ligesom ved CIBUMICs keramiske strygestål, er der her også tale om et keramisk produkt.
 • Dette betyder, at strygestålet er beregnet til at skærpe og slibe dine knive
 • Strygestålet er fremstillet i en god længde, hvilket gør det nemmere for især nybegyndere at anvende det
 • Der er tale om et praktisk produkt, hvilket eksempelvis ses ved, at der er et praktisk ophængsøje i enden af håndtaget, således at det er nemt at hænge produktet op et sted i køkkenet

GLOBAL G-74 strygestål – Lille, men godt og effektivt strygestål

Politiken lavede tilbage i 2017 en strygestål test, hvor de kom med deres bud på de bedste strygestål på markedet. Her kom GLOBALs mærker ind på den fornemme liste, og selvom der dengang var tale om GLOBAL G-45, er G74-modellen måske blot endnu bedre.

Ved at købe et GLOBAL G-74 strygestål får du et yderst effektivt redskab, som kan hjælpe dig med at slibe dine knive på effektiv vis.

Derfor skal du vælge GLOBAL G-74 Strygestål

GLOBAL G-74 er for dig, som ønsker et strygestål, der ikke fylder eller vejer det store. Mange brugere udtrykker ofte, at dette strygestål er ekstremt effektivt, og derfor kan du ved at købe dette produkt spare tid, når du skal vedligeholde dit køkkenudstyr.

Du bør dog også være opmærksom på, at grundet strygestålets lille størrelse, kan det være, at du skal sætte mere tid af, når det kommer til at slibe de største knive i dit køkken. Så længe du er opmærksom på dette, bør der dog ikke være noget problem for dig, hvis du vælger at erhverve dig produktet.

Produktdetaljer:

 • Keramik, rustfrit stål
 • Strygestålet måler 36 cm, hvoraf 24 cm er den keramiske slibestang
 • Vægt: 0,5 kg
Det kan vi lide:
 • Lille stav, som gør det lettere at komme rundt omkring din kniv fra alle vinkler, når den skal slibes
 • Lettere medgørligt sammenlignet med andre strygestål
 • Kan bruges til både at slibe og rette knivsæggen

GLOBAL G-38 DIAMANT STRYGESTÅL – bedste diamant strygestål

Endnu et strygestål fra GLOBAL. Dette bekræfter blot, at strygestål-serien fra GLOBAL indeholder nogle af de bedste produkter, der findes på markedet.

Selvom dette produkt er af diamant frem for at være keramisk, er der ikke den store forskel på anvendelsen af produktet. Dette strygestål kan rette knivsæggen op, mens selve slibning helst skal foregå på en slibesten.

Derfor skal du vælge GLOBAL G-38 Strygestål

Du skal vælge dette strygestål, hvis du ønsker et produkt, hvor du kan være sikker på, at dine knive bliver ved med at være så skarpe, at man skulle tro, de lige var kommet ud af butikken.

Når du ser prisen på dette strygestål, sammenlignet med nogle af de andre, kan det muligvis være, at du vender dit blik væk fra GLOBAL G-38, men sådan behøver det ikke at være. Med dette produkt betaler du for kvalitet, der bliver ved med at holde i mange år fremover. Det er et af de mest effektive produkter på markedet, og det er nemt for nybegyndere at håndtere strygestålet, så har du ikke slebet dine egne knive før, er dette et strygestål for dig. Som nævnt, er det produceret af diamantstål, som er et perfekt materiale, når der skal genopretes en knivs skarphed, så du med få strøg kan få din kniv skarp igen.

Produktdetaljer:

 • Strygestålet: 38 cm (selve slibestangen: 26 cm)
 • Farve: Sort
 • Materiale: Stål
 • Bemærk: Tåler ikke opvaskemaskine
Det kan vi lide:
 • Brugere udtrykker ofte, at dette produkt har et fantastisk greb
 • Er produceret af diamantstål, som er yderst effektivt, når det kommer til at genoprette din knivs skarphed

H. W. Larsen Dick strygestål – det ovale strygestål

Det er en sand fornøjelse at arbejde med nyslebne knive, og det kan dette strygestål fra H. W. Larsen hjælpe dig med. Dette strygestål adskiller sig i forhold til udformningen af bladet. Der er her tale om et ovalt blad, som gør det nemmere for dig at kontrollere slibningen, når det kommer til at foregå med hurtige bevægelser.

Strygestålet er ekstremt enkelt at anvende, idet det besidder et sikkerhedsmæssigt udformet slibeblad. Dette slibeblad er særligt beregnet til smedede knive.

Derfor skal du vælge strygestål fra H. W. Larsen

Dette strygestål er ideelt til brug på smedede knive. En smedet kniv er lavet af stål og er dermed mere fleksibel. Disse knive er også ofte nemmere at vedligeholde, og skarpheden i kniven holder længere.

Du skal vælge strygestål fra H. W. Larsen, hvis du ønsker et strygestål, som er nemt at gå til og som tilmed kan findes til en fordelagtig pris ude i butikkerne. Det er et simpelt værktøj, som ikke kræver det store at anvende, og der er gode chancer for, at du vil få stor glæde af dette produkt.

Produktdetaljer

 • Bladlængde: 30 cm
 • Farve: Sort
Det kan vi lide:
 • Er nemt at anvende grundet strygestålets ovale slibeblad.
 • Større sikkerhed forbundet med denne form for slibeblad.
 • Mindre chance for at komme til at ramme din egen hånd, når du er i gang med at vedligeholde dine knive.

Sieger keramisk strygestål – Bedste strygestål til japanske knive

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

GastroFun har blandt andet kåret Siegers produkter til at være nogle af de bedste på markedet. De skriver blandt andet, at Sieger her har produceret et strygestål, som kan være med til at forlænge din knivs levetid markant, hvis du benytter strygestålet korrekt.

Sieger er kendt for at producere strygestål, som har en uovertruffen evne til at slibe hårde knive. Der er tale om et ekstremt slidstærkt og robust produkt, hvilket gør det så godt som umuligt at slide op.

Derfor skal du vælge Sieger keramisk strygestål

Her kan man virkelig tale om at betale for et produkt, der ikke bliver forringet med årene. Et af produktets kendetegn er nemlig, at det har en stor slidstyrke, hvorfor du kan bruge dette strygestål i et utal af år, uden at du kommer til at gå på kompromis med den kvalitet, produktet leverer. Plastikhåndtaget gør, at produktet ligger godt i hånden, så selv når du skal vedligeholde de største knive i køkkenskuffen, så er det behageligt at holde på, og strygestålet klarer nemt at vedligeholde selv de meste voldsomme køkkenknive i skuffen. Dette strygestål passer specielt godt til japanske kokkeknive, så har du køkkenskuffen fuld af dem, så er dette et strygestål, som du skal investere i.

Produktdetaljer:

 • Slibestang: 28 cm
 • Farve: Rød
 • Diameter: 13 mm
Det kan vi lide:
 • Slibebladet sidder på et stort plastikhåndtag, hvilket gør, at produktet ligger godt i hånden
 • Har en evne til at skærpe store knive, hvilket betyder, at strygestålet kan vedligeholde selv de mest voldsomme knive i din skuffe
 • Passer godt til japanske kokkeknive

Hvorfor skal du investere i et strygestål?

Der er forskel på, hvilket strygestål du køber, og der er også andre måder, du kan slibe dine knive på. Først og fremmest er nogle strygestål beregnet til både at skærpe og slibe kniven, mens andre kun skærper og retter æggen. De keramiske- og diamant strygestål er beregnet til førstnævnte, hvorimod de konventionelle er beregnet til sidstnævnte.

Derudover skal du til knive af hårdt stål bruge keramisk strygestål, fordi det konventionelle strygestål risikerer at slå små stykker metal af æggen på dine knive, hvis de er lavet af hårdt stål.

Fordelen ved strygestål er, at det kun tager få sekunder at bruge. Derudover kan det fås i forskellige udgaver, alt afhængig af hvilke type knive du har. Man siger ofte, at strygestål er den nemme og simple løsning, når det kommer til at få vedligeholdt dine knive.

Du skal dog også være bevidst om, at det kræver en smule tillæring at håndtere et strygestål korrekt. Dette kan du dog finde god hjælp til på internettet, hvor du eksempelvis kan google dig frem til gode instruktioner for, hvordan man bærer sig ad, når man skal bruge sådanne former for køkkenudstyr.

Der er også andre måder, du kan vælge at slibe dine knive på, men ligesom med strygestål har de alle nogle fordele og ulemper:

 • Skærsliberen: Er en nem løsning, men kræver store slibemaskiner fra eksempelvis et værksted.
 • Slibesten: En svær og tidskrævende proces – dog med et effektivt resultat.
 • Knivsliber: Kræver blot en knivsliber. Nem proces – men resultatet svinger ofte, fordi kniven skal passe specifikt til den enkelte knivsliber.

Hvordan bruger man et strygestål?

Har man ikke haft et strygestål i hånden før, kan det godt være en smule svært, men med det samme, at du har styr på teknikken, så kan det nemt blive en vane, så du altid har skarpe knive liggende i køkkenskuffen. Bare få strøg med et strygestål kan gøre, at dine knive føles som helt nye. Når du skal stryge dine knive, er det vigtigt, at du altid holder kniven i samme vinkel, mens du stryger. Grundlæggende kommer det an på, hvilken kniv du har, men fx med Global knive, er den anbefalede vinkel til slibning 10-15 grader. Dette kan variere en smule.

Producenter af de forskellige strygestål

Fælles for de mange strygestål beskrevet og bedømt i denne artikel er, at de alle kommer fra populære producenter, der er veletablerede på det danske- såvel som det internationale marked, når det kommer til køkkenredskaber.

CIBUMIC er eksempelvis en af de mest populære producenter, når det kommer til køkkenredskaber fra Japan. Disse redskaber er ofte højt udviklet og leverer noget af den fineste kvalitet inden for branchen.

På vores liste finder du også produkter fra ZWILLING, som er en knivproducent, der stammer fra Tyskland. Dette er en af de største og ældste producenter af køkkenknive, og er en anerkendt producent på det danske marked.

Global er en anerkendt leverandør på det danske markedet med deres ikoniske knive af stål med sorte knopper på håndskaftet. Deres historie startede i 1985, hvor en japansk og kyndig knivmager fra Yoshikin fremstillede knive i hånden. I dag er de en verdensomspændende virksomhed, som producerer knive af 100% rustfrit stål fra spidsen af kniven og til grebet.

Konklusion

Strygestålet er uundværligt i et køkken. Uden strygestålet vil du komme til at gå på kompromis med dine knives kvalitet, og du vil få en betydeligt dårligere oplevelse, når du skal lave mad, fordi knivene ikke leverer, som du ønsker. Strygestålet kan hjælpe dig med at få en fænomenal “skæreoptur”, når du fører din skarpe kniv gennem forskellige råvarer.

Strygestål fås i forskellige former, størrelser, prislejer og kan både være produceret keramisk eller konventionelt. Når du skal erhverve dig et strygestål, skal du derfor gøre op med dig selv, hvad formålet med dit køb er. Er det fordi, at du ønsker at skærpe og slibe dine knive, bør du går efter de keramiske strygestål, hvorimod du skal købe et konventionelt strygestål, hvis du kun ønsker at skærpe og rette knivsæggen.

I denne artikel har vi gennemgået 6 strygestål, som har været “bedst i test”. Her finder du  CIBUMICs keramiske strygestål som testvinder, hvorefter strygestål fra Zwilling, GLOBAL, H. W. Larsen og Sieger følger trop. Der er på denne liste udelukkende tale om strygestål, som har opnået gode bedømmelser, hvorfor det er op til dig at bedømme, hvad du vægter højest, når du skal vælge, hvilket produkt, der er noget for dig.