Bedste suppegryde (2022) | 4 af de bedste gryder store nok til en rigtig portion suppe

1
Scanpan Impact Suppegryde med låg

Derfor skal du vælge Scanpan Impact Suppegryde med låg Her er den bedste gryde! Især hvis du elsker at bruge din weekend på at tilberede færdigretter. Denne 11L Scanpan Impact suppegryde er den bedste batch-madlavnings partner. Fra suppefond til gryderetter, denne generøse kraftige gryde gør det nemt at fordoble eller tredoble dine opskrifter. At komme igennem en travl arbejdsuge er bestemt en leg med denne pålidelige gryde fra Scanpan og den kommer i et lækkert…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Scanpan Impact Suppegryde med låg 649 DKK Hvidevareland
Eva Solo Trio Suppegryde 24cm 499,95 DKK GrydeGuru.dk
Schou - Suppegryde med låg 26.3cm 3.418 DKK jem & fix
Funktion - Suppegryde med låg 29cm 361 DKK Kitchentime DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En suppegryde bruger man ikke ofte, men den er uvurderlig, når du har brug for den. En stor gryde som denne er også praktisk til at tilberede flere majskolber, hele hummere eller store portioner pasta. Du kan også bruge den, når du laver gryderet eller chili til en flok. Den er super praktisk, når det kommer til store portioner, suppe eller andet kogeri i køkkenet.

Den bedste suppegryde afhænger virkelig af madlavnings stilen. Og uanset om man leder efter en robust gryde til at lave langsom tilberedning, eller ønsker at skabe en smagfuld fond fra bunden, er der få ting, man skal overveje, før man handler. Her er et overblik over de bedste i test og en køberguide til den overvejende.

Scanpan Impact Suppegryde med låg – Bedste suppegryde

Derfor skal du vælge Scanpan Impact Suppegryde med låg

Her er den bedste gryde! Især hvis du elsker at bruge din weekend på at tilberede færdigretter. Denne 11L Scanpan Impact suppegryde er den bedste batch-madlavnings partner. Fra suppefond til gryderetter, denne generøse kraftige gryde gør det nemt at fordoble eller tredoble dine opskrifter.

At komme igennem en travl arbejdsuge er bestemt en leg med denne pålidelige gryde fra Scanpan og den kommer i et lækkert design og robust kvalitet. Scanpan suppegryde er fremstillet af højkvalitets rustfrit stål med en 5 mm aluminiumskerne for optimal varmefordeling.

Den har en tofarvet mat og poleret finish og indvendige kapacitet markeringer. Suppegryden leveres med et hærdet glas låg med rustfri stålkant, så du nemt kan overvåge din madlavning. Med et dobbelt nittede sidehåndtag sikrer man stabil madlavning og mad overførsel, mens det rullede kantdesign tillader drypfri hældning

Suppegryden fra scanpan er velegnet til madlavning i ovn og komfur, inklusiv induktion. Det er en rummelig suppegryde der kan lave smagfulde supper og kan bruges til  alle varmekilder.

Det kan vi lide:
 • Kan bruges til alle varmekilder
 • Fremstillet i rustfrit stål og robust materiale
 • Bedste til opkogning af madvarer

Eva Solo Trio Suppegryde 24cm – Bedste suppegryde til alle komfurtyper

Derfor skal du vælge Eva trio suppegryde 10 liter

En række køkkengrej, der kombinerer et rustfrit stål look og aluminium med en praktisk keramisk belægning for en stringent designlinje i køkkenet uden risiko for, at maden hænger ved madlavning.

Designet bygger på det originale Ole Palsby/Eva Trio-koncept fra 1977, men har nu en keramisk belægning på indersiden, der tåler temperaturer helt op til 400°C. Den nye gryde fås i tre forskellige størrelser, der matcher eksisterende Eva Trio låg.

Gryden er perfekt til grøntsager, kartofler og lækre supper. Den er matpoleret indvendigt og passer til alle komfurtyper. Dette er en suppegryde til induktion og kan tåle ovnvarme. Den er let at rengøre på grund af det stål, der gør at intet sætter sig fast. Den kan endda komme i opvaskemaskinen, hvis man er den dovne, der ikke orker rengøring efter aftensmad. Indvendigt litermål er 10 L, så der er plads til alle de lækre supper og en stor portion til de fryseren.

Det kan vi lide:
 • Drypfrit låg
 • Klassisk og moderne design
 • Kan lave store mængder mad
 • Solid stål
Det skal du være opmærksom på:
 • Kræver god vedligeholdelse hvis bruges til daglige madlavning

Schou – Suppegryde med låg 26.3cm – Bedste rummelig suppegryde

Derfor skal du vælge Schou suppegryde

Schou serverer her en stor og rund suppegryde fra Funktion. En funktion suppegryde kan bruges når der skal koges store mængder til hele familien, eller hvis der er større forsamling omkring mad. Dette er den rette gryde i den rigtige størrelse og skal være en del af det  køkkenudstyr man har i husholdningen.

Suppegryden er lavet i rustfrit stål. Den har en et glaslåg der holder godt på varmen, indvendigt litermål og dampventil. Den kan have 18 L væske i sig, og passer til alle komfurtyper. Denne store suppegryde er perfekt til den store familie.

Det kan vi lide:
 • Rigtig god til at kogning af væsker
 • Holder godt på varmen
Det skal du være opmærksom på:
 • Har ingen drypfri funktion

Funktion – Suppegryde med låg 29cm – Bedste suppegryde i rustfrit stål

Derfor skal du vælge Funktion Suppegryde

Ønsker du at lave suppen til vinter og mangler gryden der kan gøre arbejdet, så er dette måske noget for dig. Stor suppegryde fra Funktion i et enkelt og flot design. En suppegryde med 10 liters indholdsmuligheder, og den er lavet i rustfrit stål.

Den har en stærk induktionsbund, der gør at ting ikke brænder så let på, mens varmen stadig er kraftig. Med et indvendig måleskala behøver man ikke mange køkkenartikler for at lave de rigtige opskrifter. Suppegryden fra funktion er blankpoleret udvendigt og matpoleret indvendigt.

Den er nem at rengøre. Ved første gangs brug anbefales det at gøre suppegryden rent med en blød børste, varmt vand og sæbe. Den er anvendelig på enhver varmekilde også induktion.

Det kan vi lide:
 • Glaslåg med varmeventil medfølger
 • Er nem at holde rent
 • Har en stærk induktionsbund
Det skal du være opmærksom på:
 • Har ikke drypfri funktion

Sådan vælger du den bedste suppegryde

En suppegryde er et køkkenredskab der ikke bruges oftest, men som er værd at have i enhver husholdning. Det er en gryde der er beregnet til at lave større portioner, eller en gryde der kan koge suppen.

Lad os se på, hvilke komponenter der giver en god suppegryde. Der er mange suppegryder på markedet, men ikke alle passer ind til enhvers behov. Indstil behovet så du får den bedste oplevelse.

Størrelse og form

Hvilken størrelse suppegryde vil bedst opfylde dine behov?

Hvis man planlægger at bruge den til en række forskellige formål, skal man kigge efter en med en kapacitet på 6 eller 8 liter. For den lille prisforskel mellem de to størrelser, overvej bestemt den større mulighed. Man vil sætte pris på den ekstra plads, det giver, når man laver mad. Men hvis man kun planlægger at bruge det til at tilberede supper og bouillon, kan en større beholder som 18L tjene bedre.

Størrelse handler om hvor mange familiemedlemmer er der. Befinder man sig i et storkøkken, eller er det blot til simpel madlavning der kræver en simpel suppegryde.

Et andet aspekt at tænke over, er dens form, og om man vil have en høj, smal stil eller en, der er lidt kortere med en bredere åbning.

Teorien bag de højere gryder er, at den mindre diameter resulterer i mindre væsketab under tilberedning – og mindre fordampning betyder, at mere væske tilbageholdes inde i beholderen. Med en bredere gryde vil et godt passende låg sørge for fordampning og returnere de smagfulde væsker til maden.

Til braisering og omrøring gør en kortere gryde med en bredere åbning det lettere at manipulere mad. Og at reducere bouillon for at skabe koncentrerede smagsstoffer er mere effektivt i sådan en beholder. Derudover er kortere gryder mindre besværlige at håndtere, når de hældes fra.

Låg

Et tætsluttende låg er et must. Nogle vil være lavet af samme materiale som gryden, mens andre kan have et hærdet glas låg. Med glas er der risiko for brud. Men de er også gode til at få et kig uden at afgive varme og damp.

Håndtag

Se efter håndtag, der er sikkert fastgjort med nitter til at holde vægten af ​​kedlen og dens indhold tilstrækkeligt. Derudover skal du kontrollere, at de har rigelig plads, så de nemt kan gribes, selv med tykke grydelapper.

Gryde åbningen

En kant med en let udvidet åbning giver en jævn, drypfri hældning, hvilket gør det lettere at rengøre gryden og komfuret.

Ledningsevne

Ledningsevne er vigtig for at sikre, at gryden kan overføre varme fra kilden til den mad, du tilbereder, så effektivt og jævnt som muligt. En gryde af god kvalitet bør være yderst befordrende for at overføre varme jævnt over bunden og op ad siderne for at sikre, at maden tilberedes godt.

Hvis du vil have fonden i toppen af ​​gryden til at koge jævnt med fonden i bunden, så skal ledningsevnen være stor. Forskellige metaller overfører varme forskelligt, og derfor er det afgørende at finde det perfekte match.

Materiale

Dette er det vigtigste aspekt at overveje, da det anvendte materiale i høj grad påvirker varmefordelingen, smagen, rengøringen og holdbarheden.

Tre- eller flerlags er det bedste valg i en mindre gryde for de fleste kokke, og en skive indkapslet bund er bedst i større størrelser for at holde priserne nede.

Hvis du virkelig ønsker at gå high end i stedet, så er kobber også en mulighed, og giver en fordel i sundheds faktor, da kobber er et godt materiale at bruge til kroppens indre system med dens overflod af mineraler.

Denne stil af forskellige metaller samlet er den bedste for de fleste forbrugere, i det mindste i en mindre størrelse. Med en indre kerne af kobber eller aluminium for at give fremragende ledningsevne, tilbyder disse hurtig og jævn opvarmning, holdbarhed og nem overførsel til ovnen. De er nemme at rengøre og tåler opvaskemaskine.

De fleste af disse beholdere er “tre-lags”, hvilket betyder, at de er sammensat af to tynde plader af rustfrit stål med et lag af aluminium eller kobber bundet imellem.

Nogle af de højere modeller er 5- eller endda 7-lags. Det betyder, at de har lag af andre metaller (såsom kobber eller sølv), der er tilføjet for yderligere at øge grydens evne til at sprede varme i hele beholderen – hen over bunden og op ad siderne.

Selvom aluminium er en meget, meget bedre varmeleder end stål eller jern, er kobber og sølv endnu bedre og sundere for kroppen.

Mange af disse ekstra lag er dog for tynde til at gøre en stor forskel, og det meste af kernematerialet er stadig sammensat af aluminium.

Det er ikke det værd for de fleste mennesker at betale næsten det dobbelte for de 5-10 procents stigning i varmefordelingen, som de tynde lag kobber vil give dig.

I hvert fald ikke i en gryde der skal bruges til en ordentlig omgang kogning af grøntsager, supper eller bollion.

Uanset hvilken suppegryde du vil købe, skal den have en tyk og tung bund, så den lækre mad ikke brænder på, når du laver mad. Et sådant scenarie vil let ske, især når det drejer sig om høj varme og langtidskogning.

Når du tilbereder noget suppe, skal gryden stå længere på komfuret, og derfor er en tykbundet gryde nødvendig. Dette er fordi det vil eliminere muligheden for, at ingredienserne brænder og klæber til bunden af ​​gryden, fordi den er lavet af billige materialer eller for tynd.

Hvilken vedligeholdelse er påkrævet?

De fleste gryder i rustfrit stål og non-stick kan tåle opvaskemaskine. Men fordi de er så store, vil du sandsynligvis ende med at vaske hånd det meste af tiden alligevel. Hvis du går med en non-stick-mulighed, skal du altid undgå metalredskaber. Udover det er der ikke behov for særlig vedligeholdelse.

Er der nogen sikkerhedsproblemer?

Det eneste sikkerhedsproblem at huske på er den store størrelse og vægt af en gryde fyldt med mad. Det kan være meget farligt at løfte og flytte sådan en stor gryde, der er fuld af varm væske.

Hvad er nogle gode anvendelser for en suppegryde?

Som navnet antyder, er en bouillon fantastisk til at lave suppe eller ben bouillon. Og så simpelt det end kan være, så er de kongen af ​​kogende vand.

En stor mængde vand er nøglen til korrekt tilberedning af pasta, krabber og hummer eller blanchering af grøntsager. At have nok vand, så du ikke mister kogepunktet, når ingredienserne tilføjes, vil sikre ensartet og jævn tilberedning.

Ekstra funktioner at være opmærksom på

Se efter funktioner, der vil gøre suppegryden nemmere og sjovere at bruge.

Når den er fyldt med væske, er en gryde sandsynligvis en af ​​de tungeste ting i køkkenet. Derfor skal man være altid opmærksom på håndtagene. Håndtagene skal være meget sikkert fastgjort, og et fladt design rækker langt, når du hælder direkte fra beholderen.

Når det kommer til hældning, er fælgen et andet område at være opmærksom på. En rullet eller flad rand er fantastisk til en renere hældning. Og nogle har endda hældetud for ekstra præcision.

Et slidstærkt og tætsluttende låg er en anden god ting til en god suppegryde. De fleste foretrækker et låg i rustfrit stål for holdbarheden, men låg af hærdet glas giver dig mulighed for at overvåge maden, mens du laver mad.

Målemarkører på indersiden af ​​en gryde ses som en bonusfunktion.

FAQ

Hvilken er den bedste suppegryde i test?

Scanpan suppegryde er den bedste i test, da den er alsidig og kan lave alt slags mad uden problemer. Den er robust og premium materiale, der passer til den store familie og forsamling