Bedste Trykkoger Test (2022) → Find markedets 5 bedste trykkogere her

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

TESTVINDER

WMF Perfect Plus 4,5L

Trykkogeren fra WMF er din nye bedste ven i køkkenet. Med sådan en i hjemmet, bliver aftensmaden pludselig overstået langt hurtigere, så du kan bruge din dyrebare tid på noget andet. Trykkogeren fra WMF tryller…

1
Bedst i test trykkoger

WMF Perfect Plus 4,5L

2
Bedste til store portioner

Tefal Secure 5 Neo 8L

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En trykkoger er endnu ikke en fast bestanddel i de fleste køkkener i Danmark, og det er en stor skam. En trykkoger kan nemlig give dig de dejligste retter, på meget kortere tid end de normalt tager at tilberede. Hvilket må siges at være en kæmpe fordel, i en ellers travl hverdag, hvor de fleste gerne vil spise rigtig godt, men det kniber simpelthen med at finde tiden og overskuddet til at bruge mange timer i køkkenet. 

Det har ofte den konsekvens at maden skal hurtigt overstås og på bordet, og de ekstra lækre simreretter, bliver forvist til ferier eller andre tidspunkter med usædvanlig god tid. Det er synd, da simreretter både er relativ billig mad, nemt kan række til mange og er enormt tilfredsstillende, især i den kolde og mørke tid, som jo varer næsten halvdelen af året her til lands. Og det er altså her en trykkoger kommer ind i billedet. 

En trykkoger fungerer ved at have et låg der slutter helt tæt og derfor danner en form for vacuum i gryden, der bevirker at maden bliver tilberedt med turbohastighed. Du kan derfor nemt skære timevis af ventetiden væk, hvilket både sparer dig for tid, og sparer komfuret for at skulle være i brug i mange timer. Som ekstra bonus, bevarer en trykkoger også langt mere saft og kraft i retterne og både smag og vitaminindhold bliver tilbage i retterne, fremfor at fordufte under tilberedningen. Du får altså ekstra meget ud af dine lækre og gode råvarer. 

Men hvad er en god trykkoger så? Hvad en god trykkoger er, er der flere svar på. Det afhænger nemlig i høj grad af hvad netop dine behov og ønsker er. En god trykkoger er naturligvis en der tilbereder din mad effektivt, og tilfredsstillende og resten vil så være mere individuelt. 

Der kan være stor forskel på fx hvor stor man har behov for at trykkogeren er, og om man har behov for at trykkogeren har diverse ekstrafunktioner. De forskellige på markedet varierer en del på den front.

Kort resultat af testen

Har du ikke tid til at læse hele teksten, så kommer her en kort opsummering:

Bedste trykkoger er WMF Perfect Plus 4,5 l, vi har valgt denne trykkoger som vores bedst i test trykkoger, da det er en rigtig god trykkoger, som er holdbar og som er velegnet til langt de fleste behov. Den er ikke for stor, så den er også god til hverdag, hvor det måske ikke er dét man laver kæmpe portioner. Men stadig rigelig stor til at mætte en familie.

WMF Perfect Plus 4,5L

Bedst i test trykkoger

Fordele
 • pros-icon.svg Virker på induktion
 • pros-icon.svg Meget tidsbesparende
 • pros-icon.svg Fås i flere størrelser

Detaljeret gennemgang

Trykkogeren fra WMF er din nye bedste ven i køkkenet. Med sådan en i hjemmet, bliver aftensmaden pludselig overstået langt hurtigere, så du kan bruge din dyrebare tid på noget andet. Trykkogeren fra WMF tryller på ingen tid en grydefuld af råvarer om til de lækreste gryderetter, og bevarer tilmed langt mere smag og flere vitaminer end ved almindelig kogning.

Derfor skal du vælge WMF Perfect Plus 4,5L

Denne trykkoger fra WMF er til dig der elsker fx gryderetter, men er alt for utålmodig til at vente på resultatet, når du kommer hjem efter en lang dag på arbejdet. En trykkoger er her den perfekte ven i nøden, fordi du på en brøkdel af den tid en gryderet normalt tager, kan få samme resultat i en trykkoger. Faktisk bliver resultatet endnu bedre, da trykkogeren holder langt bedre på smag og vitaminer. Så udover at være enormt tidsbesparende, giver det dig faktisk også mad med ekstra saft og kraft. Hvis det ikke er win-win, så ved jeg snart ikke. 

Denne trykkoger har en kapacitet på 4,5 liter, hvilket er en god størrelse til de fleste hjem og er en størrelse der fint kan klare aftensmaden på en almindelig hverdag. Den virker på alle varmekilder, inkl induktion og så kan alle dele tilmed tåle at komme i opvaskeren – bortset lige fra håndtaget. Det er altså en gryde der kommer til at spare dig for rigtig mange timer i køkkenet, det er da noget de fleste kan forstå.

Produktdetaljer for WMF Perfect Plus 4,5L

 • 4,5 liter
 • Tåler opvaskemaskine
 • Rustfrit stål
 • Virker på induktion

Tefal Secure 5 Neo 8L

Bedste til store portioner

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Medfølgende dampkurv
 • pros-icon.svg God til store portioner
 • pros-icon.svg 2 dampprogrammer

Detaljeret gennemgang

Denne trykkoger er genial til den store udvidede familie, eller til dig der elsker at lave kæmpe portioner og fryse dem ned, så der er hurtig mad til travle dage. Trykkogeren fra Tefal har en kapacitet på hele 8 liter og du kan indstille den til to forskellige dampprogrammer. Der medfølger tilmed en dampkurv, som gør det nemt at dampe fx grøntsager.

Derfor skal du vælge Tefal Secure 5 Neo 8L

Har du en stor familie og dermed mange munde at mætte, eller foretrækker du bare at lave store portioner mad, nu du er i gang, for på den måde at have hurtig mad til ekstra travle dage. Så er denne gryde et oplagt valg. Med sin kapacitet på hele 8 liter, er denne gryde perfekt til når der skal laves store portioner mad, eller når der fx skal koges hønsefond på en brøkdel af den tid det normalt tager. 

Tefal Secure 5 Neo 8L virker på alle varmekilder, og selve gryden kan tåle at gå i opvaskemaskinen, så du heller ikke skal bruge unødig tid på opvaskemaskinen. Denne gryde er genial til dig der elsker god og hjemmelavet simremad, men som ikke har tid til at vente i timevis på resultatet. På denne trykkoger bliver en gryderet pludselig hurtigere at tilberede, end at bestille take away.

Produktdetaljer for Tefal Secure 5 Neo 8L

 • 8 liter
 • Rustfrit stål
 • Gryden tåler opvaskemaskine
 • 2 dampprogrammer
 • Mulighed for at lukke damp ud undervejs

Sage The Fast Slow Pro

Premium trykkogeren

Fordele
 • pros-icon.svg Fuldautomatisk
 • pros-icon.svg Indstil selv tid og temperatur
 • pros-icon.svg Trykkoger og slowcooker i en

Detaljeret gennemgang

Denne multikoger fra Sage, er til dig der nægter at nøjes. Denne trykkoger er simpelthen både trykkoger og slowcooker i én, så den kan bruges til lidt af hvert og du slipper samtidig for at holde øje ved komfuret. Du indstiller bare tid og temperatur, og så ordner maskinen resten. Hold øje med rettens fremskridt på den indbyggede LCD skærm.

Derfor skal du vælge Sage The Fast Slow Pro

Denne trykkoger adskiller sig fra de fleste andre, ved at være både trykkoger og slowcooker i én. Denne maskine kan altså lidt af hvert, og vil hurtigt vise sig at være en uundværlig hjælp i køkkenet. Denne trykkoger egner sig også fortrinligt til at dampe grøntsager og kan tilmed sautere kød og grøntsager, som en start på fx en gryderet. Herefter kan du selv beslutte om det skal gå ekstra tjept og bruge trykkogeren, eller om retten skal stå og simre hele dagen med slowcooker funktionen. 

I denne maskine kan du selv indstille tid og temperaturen, så du på den måde har fuld kontrol over resultatet, men helt uden at behøve at holde øje ved komfuret. Den indbyggede LCD skærm gør det nemt at holde øje med hvordan retten skrider fremad, og hvornår der skal kaldes ind til spisetid. 

Denne maskine er oplagt til dig der elsker mange funktioner i én, og som gerne vil lave lækker mad, med så lidt arbejde som muligt. Denne maskine vil helt sikkert lette din dag betragteligt. 

Produktdetaljer for Sage The Fast Slow Pro

 • 1100 watt
 • Rustfrit stål
 • Det aftagelige låg tåler opvaskemaskine
 • Justerbar temperatur 
 • Indstiling af tid
 • LCD display
Fordele
 • pros-icon.svg Dampindsats medfølger
 • pros-icon.svg God værdi for pengene
 • pros-icon.svg Sikkerhedsanordning der gør at låget ikke kan åbnes under brug

Detaljeret gennemgang

Trykkogeren fra Funktion er en trykkoger til en yderst rimelig pris. Den har en kapacitet på hele 6 liter, hvilket gør den velegnet til at lave store portioner mad på én gang, dette gør denne gryde ekstra praktisk, da du på den måde kan lave store mængder og fryse dem til, så du har hurtig mad på travle dage.

Derfor skal du vælge Funktion Pressure Cooker 6L 

Funktion Pressure Cooker 6L er en super fin trykkoger uden så mange dikkedarer. Den gør det den skal effektivt, og uden problemer, men har ikke en masse indbyggede ekstrafunktioner og andet halløj. Det er altså en trykkoger helt uden storhedsvanvid. 

Trykkogeren har en kapacitet på 6 liter, hvilket gør den yderst velegnet også til større portioner mad, her behøver du ikke at tilberede maden over flere gange, men kan gøre det hele i et snuptag. Du kan altså fint bruge den til at være forudseende, men den er stadig ikke så stor at det virker dumt at bruge den til mindre portioner. 

Produktdetaljer for Funktion Pressure Cooker 6L

 • 6 liter
 • Rustfrit stål
 • Virker på alle varmekilder
 • Dampindsats medfølger

Guide

Hvilken trykkoger skal jeg vælge?

Vi har nu gennemgået en række forskellige trykkogere i denne trykkoger test, som opfylder forskellige ønsker og behov. Forhåbentlig er du blevet meget klogere på trykkogere efter at have læst denne artikel. 

Er du stadig i tvivl om hvad det rigtige køb for netop dig er, eller er du ikke helt overbevist om en trykkogers fortræffeligheder, og er bange for at det bare bliver endnu en køkkendims, der fylder i skabene og bare står og samler støv og dårlig samvittighed. Så gennemgår vi her hvad du skal være opmærksom på når du køber en trykkoger, og ikke mindst hvad en trykkoger egentlig egner sig til. 

Trykkogere og brugen af disse, er endnu ikke ret udbredt i Danmark, hvilket er en skam, da de kan spare de fleste for en masse unødig tid i køkkenet. 

Langt de fleste elsker langtidssimret mad, det indbyder til hygge, rare aftener. Det vidner om god tid og om at man gør sig umage med det man indtager. Det minder en om hvor lidt der skal til for at gøre en ret helt fortrinlig, hvis blot man har tid og nogle gode råvarer. Rigtig mange retter har godt af at stå og simre i timevis på komfuret, kødet bliver mørt som smør og falder fra hinanden, bare man kigger på det, og saucerne bliver intense og cremede i smag og tekstur. Simremad kan i dén grad noget. 

I en travl hverdag med oceaner af pligter og aktiviteter, er det dog de færreste der har tid til at bruge timevis på aftensmaden på en helt almindelig hverdag. Så mange tyer til hurtige retter, der kan overstås på mindre end 30 minutter. Hvilket er helt forståeligt, men det er dér en trykkoger især kommer ind i billedet. 

En trykkoger kan nemlig forvandle en grydefuld af ingredienser, til de lækreste simreretter, men på blot en brøkdel af tiden. Pludselig er det ingen sag at lave bouf bourginon på en helt almindelig tirsdag, eller hvad med osso buco, gullash eller en ægte bolognese – fremfor den hurtige hverdags kødsauce. Alle disse retter kræver normalt timevis på komfuret, men ved hjælp af en trykkoger kan du fremtrylle det møre kød og den intense sauce, med smag af tid og kærlighed, på under en time. Så er det jo pludselig til at overskue – selv på en tirsdag. 

En trykkoger kan også nemt og lynhurtigt dampe grøntsager og vælger du en model der også har slowcooker funktion, er det nærmest kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan trylle frem af lækre sager – med minimal indsats, naturligvis.

Men hvilken trykkoger skal du så vælge? Det er jo så spørgsmålet, for jeg tænker at du er blevet overbevist om trykkogeres fortræffeligheder og nu ved at du ikke kan leve uden.

Hvilken trykkoger du skal vælge, afhænger af flere forskellige ting, og inden du køber en trykkoger, er det værd at overveje en række ting, som dermed vil sikre at du får købt den rette trykkoger til netop dine ønsker og behov. 

Først og fremmest er det vigtigt at overveje hvor stor trykkogeren skal være, og altså hvor stor kapacitet gryden har. Er det en stor husholdning, hvor mange skal mættes, eller foretrækker du bare at lave ekstra store portioner, nu du er i gang, for så at spise maden flere dage i træk, eller for at fryse resterne ned, så der er lyn hurtig mad til travle dage. Hvis en af disse ting er tilfældet, så er det måske værd at gå efter en af de større gryder, så du nemt kan lave de store portioner, helt uden problemer. 

Er det derimod en lille husholdning, som foretrækker at lave mindre portioner ofte, så er det måske lige i overkanten med en gryde på 8 liter. Her vil en mindre gryde på 4-6 liter nok være mere passende og brugbar. Selvom man fint kan lave mindre portioner i store gryder, kan det godt virke lidt fjollet og unødvendigt. Man skal jo også huske på at en gryde på 8 liter, naturligvis fylder mere end en på 4 liter. 

En anden ting der er værd at overveje er, om det er vigtigt med ekstra funktioner, som fx dampprogrammer, dampindsatser og lignende, eller om man på forhånd ved at man ikke får brug for det, og det derfor er unødvendigt. 

Som du så i selve testen, så findes der både helt almindelige trykkogere helt uden dikkedarer, og så findes der også kombinations modeller, hvor trykkogeren er suppleret med en slowcooker. Med denne model får du en multikoger, der forener de bedste ting af to verdener og hvor du alt efter hvilken ret du skal lave, og ikke mindst hvor meget tid du har, kan vurdere om denne ret skal laves færdig på rekordtid, eller om den skal stå og hyggesimre hele dagen, og være færdig når du kommer hjem fra arbejde og du dermed bare skal sætte dig til bords. 

Ved den almindelige trykkoger skal du bruge komfuret, og ved en trykkoger/slowcooker model er det en separat maskine, der klarer hele arbejdet selv. Hvad du foretrækker, kan kun du vide. 

Findes der forskellige typer trykkogere på markedet?

Selvom trykkogere endnu ikke er det mest udbredte køkkenudstyr på markedet, findes der stadig en del forskellige modeller og mærker af trykkogere. Basalt set har de alle samme funktion, men der er dog stor variation blandt de forskellige mærker og modeller. Den mest traditionelle trykkoger, er bare det, en trykkoger og virker ved at skabe vacuum i gryden, hvilket gør at din mad bliver hurtigere tilberedt. Nogle modeller har tilhørende dampinsatse / dampkurve og med andre er det bare gryden.

En anden type trykkoger er en form for multikoger, der udover at være en trykkoger, også fungerer som en slowcooker, til de retter der stadig bliver bedst af lang og skånsom tilberedning. Her kan man indstille tid og temperatur, eller vælge et program og så klarer maskinen resten og maden kan stå og hygge sig i mange timer. Hvor en trykkoger sættes på komfuret, fungerer multikogeren ved at være en helt separat maskine, med indbygget varmelegeme. Der er rimelig stor forskel på de to typer, om man er til det ene eller det andet, er en smagssag. I denne artikel bliver du meget klogere på de forskellige typer trykkogere og på hvilke der passer til de forskellige behov og formål. 

Til slut i teksten, gennemgår vi en række af de ting der er værd at overveje og at være opmærksom på, inden man køber en trykkoger. Der er altså meget god information at hente, hvis man gerne vil gøre et så godt køb som muligt. 

Testkilder

I testen her har vi brugt en masse forskellige kilder for at klæde dig bedst muligt på til dit køb. Vi har kigget på producenternes hjemmesider, ligesom vi har kigget på forskellige tests fra blandt andet forbrugerrådet Tænk og Berlingske, vi har også kigget på forskellige brugeranmeldelser fra ind og udland, på den måde er vi sikre på at du får købt en trykkoger som passer til netop dit behov og som du kan få glæde af i mange år fremover.

Vi håber at du er blevet klogere på de forskellige muligheder, og at du føler dig godt rustet til at købe din nye trykkoger.

Nogle af de kilder vi har brugt i denne test kommer her: 

 BBC Good food

Magasin der har testet en række trykkogere og vurderet hvilke der gjorde hvad bedst. 

Goodhousekeeping.com

Amerikansk magasin, der har testet en lang række trykkogere. 

Politiken

Dansk avis der laver forskellige brugeranmeldelser med fagfolk, der har stor erfaring med køkkenudstyr.

Konklusion

Vi har nu gennemgået alle kokkeknivene, og kigget på hvad hver enkelt trykkoger gør ekstra godt og hvad de forskellige trykkogere hver især egner sig godt til. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i hvad det bedste køb er, men forhåbentlig er du blevet klogere af at læse denne trykkoger test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×