Vaffeljern test (2022) → Se og sammenlign priser på de bedste vaffeljern

1
OBH Nordica Elite Dobbelt vaffeljern 6955

OBH Nordica Elite Dobbelt er et af de mest enkle og simple vaffeljern, der findes på markedet, og dertil hører også en god pris. Derudover er OBH Nordica kendt for at lave gode og nemme elektriske køkkenapparater til den private forbruger. Dette vaffeljern passer perfekt til den store familie, som elsker gode danske vafler på en søndag eller en hyggelig eftermiddag. Derfor skal du vælge OBH Nordica Elite Dobbelt  Dette er et rigtig traditionelt dansk…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
OBH Nordica Elite Dobbelt vaffeljern 6955 649 DKK Punkt1
Severin WA2103 Vaffeljern 249,95 DKK RigtigKaffe.dk
Sage The Smart Waffle 1.499 DKK KitchenOne.dk
Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell
Wilfa WAD-518MW 582 DKK KitchenOne.dk
Sage No Mess Waffle 899 DKK Coop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Weekend-hygge med vafler og så bliver det altså næsten ikke bedre! Vafler er nemme og hurtige at lave, men det kræver, at du har et vaffeljern til at lave de og det skal helst gerne være et der er godt! Fordi det der virkelig kan ødelægge weekend-hyggen er dårlige vafler og et ødelagt vaffeljern. Hvordan vil du helst have dine vafler? Sprøde, bløde, søde eller lavet af spinat? Med det rette vaffeljern, så kan du prøve alt det du vil. I denne test om vaffeljern, vil vi gennemgå forskellige typer – både smarte vaffeljern, men helt normal enkle og dobbelte vaffeljern. 

Kort resultat af testen 

Det bedste vaffeljern i denne test er OBH Nordica Elite dobbelt vaffeljern, som er et vaffeljern til den store familie. Den har 5 varme styrker, så man nemt kan kontrollere varmen på vaffeljernet. Det gør også, at du kan få vaflerne præcis som du ønsker. 

Bedste vaffeljern til prisen er Severin WA2103, hvilket er et godt, lille, enkelt og virkeligt billigt vaffeljern. Det har ikke en masse forskellige fancy funktioner, men til gengæld er det perfekt til at lave vafler og det har non-Stick belægning. 

Sage The Smart Waffle er denne test Premium vaffeljern, og der er faktisk to vaffeljern fra dette mærke i denne test. Den har fire smarte forudindstillet funktioner og et smart design, som gør vaffel-bagningen til en lej. Derudover laver den belgiske vafler og altså ikke danske klassiske vafler. Dette vaffeljern er til den lidt mere high-tech familie, som elsker at lege med forskellige funktioner. Det er altså ikke bare et normalt vaffeljern.

OBH Nordica Elite Dobbelt vaffeljern 6955 – Bedste vaffeljern

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

OBH Nordica Elite Dobbelt er et af de mest enkle og simple vaffeljern, der findes på markedet, og dertil hører også en god pris. Derudover er OBH Nordica kendt for at lave gode og nemme elektriske køkkenapparater til den private forbruger. Dette vaffeljern passer perfekt til den store familie, som elsker gode danske vafler på en søndag eller en hyggelig eftermiddag.

Derfor skal du vælge OBH Nordica Elite Dobbelt 

Dette er et rigtig traditionelt dansk vaffeljern, med non-stick belægning, som gør, at du ikke behøver at bruge smør eller lige så meget smør, som på et vaffeljern uden non-stick belægning. Non-stick belægningen gør også, at vaffeljernet er nemmere at gøre rent. Det er et dobbelt vaffeljern, hvilket betyder, at der er to plader, så du kan lave to vaffelplader med i alt 8 hjerteformede små vafler. Det er super praktisk, hvis man er en stor familie eller skal lave vafler til gæsterne – så går det altså en smule hurtigere. 

OBH Nordica Elite Dobbelt har en utrolig smart funktion, hvor det er muligt at indstille temperaturen, så det er muligt for dig at få vaflerne præcist som du ønsker. Det gør man nemt via den variable termostat, som har hele 5 varmestyrker. Når vaffeljernet har noget din ønskede temperatur, så lampen skifte farve

Kigger man på de forskellige parametre, så får du altså her et vaffeljern, som er nemt, simpelt og billige, men samtidig i god kvalitet, så efter anskaffelsen af dette jern, så er det bare om at lave lækre vafler til hele familien!

OBH Nordica Elite Dobbelt findes også i “single”- udgave, hvor der kun kan laves en vaffel af gangen. 

Produktdetaljer: 

 • Vægt: 3,8 kg.
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Mål: H: 30 cm. D: 12 cm. B. 38 cm.
Det kan vi lide:
 • Dobbelt vaffeljern, så den i alt laver 8 hjerteformede små vafler
 • 5 varmestyrker
 • Billigt og smart

Severin WA2103 Vaffeljern – Bedste vaffeljern til prisen

Severin WA2103 Vaffeljern er et godt, lille, enkelt og virkeligt billigt vaffeljern. Det er super nemt at bruge og designet? Det ligner et vaffeljern og intet andet. Det er et af de billigste, men gode vaffeljern, som findes på det danske meget. Så selvom, at prisen ikke er høj, så frygt ikke, fordi det har ikke påvirket kvaliteten af selve vaffeljernet! 

Severin er en fabrik, som laver gode ting til en billig pris, så frygt virkelig ikke!

Derfor skal du vælge Severin WA2103 Vaffeljern

Selvom prisen ikke er høj, så er den udstyret med non-stick belægning, som reducerer dit forbrug af smør, gør det nemt at tage vaflerne af når de er færdige, da de ikke hænger fast og så er den nem at rengøre – tør den af med en klud, så er den klar til brug i næste weekend. 

Som nævnt, så er Severin WA2103 Vaffeljern super nemt at bruge og det bliver en leg at lave vafler. Den har to lamper på toppen, hvor den ene viser om maskinen er tændt og den anden fortæller dig, hvornår vaffeljernet er varmt nok til at du kan bage dine lækre vafler. Nu er det bare i gang med at lave lækre sprøde vafler.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 1200 Watt
 • Vægt: 1,5 kg.
 • Mål: H: 10,2 cm. D: 20,5 cm. B. 25,4 cm.
Det kan vi lide:
 • Godt lille, enkelt og billigt vaffeljern
 • Non-stick belægning
 • Nem indikation på om vaffeljernet er varmt nok og om vaflerne er klare

Sage The Smart Waffle – Premium vaffeljern

Den verdensberømte kok Heston Blumenthal har været helt tæt på udviklingen af Sage BWM620 The Smart Waffle og formålet at lave et vaffeljern, som laver perfekte vafler hver gang. Dette vaffeljern sikrer dig, at vaflerne bliver bagt jævnt hver gang og at de bliver perfekt sprøde. 

De har tænkt godt og grundigt over hvilke funktioner, der skal være for for at gøre vaffeljernet både brugervenligt, samtidig med at det er et lækkert design og at du får perfekte vafler for hver gang du bruger det. Danske Gastromand.dk har testet dette produkt og han er vild med det! Det er en test-vinder ifølge Gastromand.dk.

Derfor skal du vælge Sage The Smart Waffle

Dette vaffeljern laver tykke belgiske og sprøde vafler og er firkantet i formen, og ikke hjerteformet som vi er vant til i Danmark. Du kan sagtens bruge en normal dansk vaffeldej, men prøv også at finde en ægte opskrift på belgiske vafler – du vil ikke fortryde det. Vaffelpladerne er lavet af støbejern med en slip-let belægning, så du behøver ikke at tilsætte smør undervejs og det de er nemme at rengøre. 

Sage BWM620 The Smart Waffle har en jævn varmefordeling, grundet dens termisk isoleret varmeelement. 

Som nævnt, har vaffeljernet mange funktioner, og disse funktioner kan nemt indstilles på den smarte LCD-skærm. Der er i alt fire knapper – to justerbare og to klik-knapper. De justerbare knapper sidder på hver sin side af skærmen. På den venstre knap, har du mulighed for at indstille, hvilke vafler du laver. Der er fire programmer; belgiske vafler, klassiske vafler, kærnemælksvafler og til sidst chokolade vafler, men der findes også et femte program. Her har du mulighed for selv at indstille et program for en vaffel. 

På den justerbare knap til højre, indstiller du vaffeljernets tilberedning; vil du have lyse eller mørke vafler? Eller måske midt i mellem? Du kan nemt vælge selv! 

De to knapper til venstre er der to funktioner; En “Restart”-funktion og en “A bit more”-funktion. Med disse to funktioner kan du nemt tilføje en ny vaffel, når den anden er færdig og hvis vaflen lige skal have lidt ekstra, så giver du den bare 30 sekunder mere. 

Vaffeljernet tæller også ned for dig, så du altid kan se, hvor lang tid der er tilbage, før dine vafler er færdige. 

Det er et meget solid, robust og tungt vaffeljern, så det står plantet godt på køkkenbordet under brug. Du behøver heller ikke at være bange for at smør og fedtstof havner på køkkenbordet, fordi rundt i kanten, så har dette vaffeljern en drypbakke, hvor alt det overskydende kan dryppe ned. 

I pakke medfølger også en øseske, som passer perfekt med den mængde dej, der skal tilføjes vaffeljernet.

Produktdetaljer: 

 • 1000 Watt
 • Vægt: 6 kg
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Mål: H: 14 cm. D: 30 cm. B. 29 cm
Det kan vi lide:
 • 4 forudindstillet funktioner
 • Formstøbte plader og smart display
 • Praktisk drypbakke

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell – Godt vaffeljern til den praktiske familie

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell er blevet anmeldt af en række norske online forbrugerplatforme, hvor den har fået meget gode anmeldelser. Derudover så har danske Familie Journalen også anmeldt dette vaffeljern med samme resultat. Overordnet, så bliver vaffeljernet anset, som at være et godt køb, der laver gode vafler – præcis som de skal være. Det er et vaffeljern, som er meget familievenligt – både børnevenligt og brugervenligt – og så bager det usædvanligt jævnt. 

Wilfa har virkelig gjort sig umage med at producere et vaffeljern, som bager totalt jævnt. De har udstyret vaffeljernet med luftspalter, så luften i dejen nemt kan slippe ud, hvilket påvirker, at dejen nemmere kan fordele sig på den varme pladen.

Derfor skal du vælge Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

Du kan få dette vaffeljern til en relativt billig pris og samtidig får du et vaffeljern i god kvalitet, hvor der er tænkt over detaljerne. Vaffeljernet er en smule større end normale vaffeljern, så selv om, at vaffeljernet ikke kan lave to vaffelplader på en gang, så får du ekstra store vafler. Normale vaffeljern har en diameter på 18 cm. og dette har en diameter på 3 cm. – det er altså en del større. 

WIlfa vaffeljern WAS-623 Bell har en justerbar termostat, som gør det muligt for dig at sætte varmestyrken til det du ønsker, og dermed få dine vafler bagt helt perfekte. Der er indstillinger fra 0-7 og den har også mulighed for at indstille sig i halve intervaller, så der er rig mulighed for at finde den styrke, som giver dig perfekte vafler. Der gives signal via lampen, når vaffeljernet har opnået den valgte temperatur ved at lamperne lyser. Når vaflerne er færdigstegte, så bipper den.

Udover, at den bager jævnt, så har pladerne også en non-stick belægning, som gør vaffeljernet nemt at rengøre, så den bare skal tørres af og reducerer brugen af fedtstof. Vaflerne brænder heller ikke på og de slipper nemt pladen, når de er færdige. 

Vaffeljernet er altså utroligt nemt at rengøre, da der er meget få sprækker som dejen kan gemme sig i, hvilket reducerer mængden af rengøring. 

Designet er fint og stilrent og man får fornemmelsen af kvalitet når man bruger det. Nogle vaffeljern kan godt være lidt plastik-agtige og denne følelse får du altså ikke med dette vaffeljern. Du kan også stille det op på højkant, så det ikke fylder så meget i skabet, hvilket er super praktisk. Derudover så er der også gummifødder på den, så vaffeljernet ikke skrider på køkkenbordet. 

I pakken medfølger en øseske, der passer præcis med det dej, der skal lægges på pladen, så du undgår, at dejen løber ud på siderne.

Produktdetaljer: 

 • Diameter: 23 cm
 • Effekt: 1400 Watt
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Mål: H: 26 cm. D: 16 cm. B. 36 cm.
Det kan vi lide:
 • Bager jævnt og udstyret med luftspalter, så luften i dejen kan komme ud
 • Non-stick belægning
 • Justerbar varmeindstillinger fra 0-7

Wilfa WAD-518MW – Godt vaffeljern til den designrigtige familien

Wilfa WAD-518MW er et smukt dobbelt vaffeljern i god kvalitet til en fornuftig pris. Det har lykkedes dem at lave et vaffeljern, som praktisk er velfungerende og som passer ind i de fleste hjem – og ikke mindst så er det et vaffeljern, som bager perfekt sprøde vafler!

Dette vaffeljern har modtaget stor ros fra to norske eksport hold, som kun har gode ting at sige brugervenligheden og kvaliteten.

Derfor skal du vælge Wilfa WAD-518MW 

Designet er både smukt og praktisk. Det har et hvidt ståldesign, som får vaffeljernet til at se elegant ud i forhold til at det “bare” er et vaffeljern. Har du lidt plads i skabene, så kan det nemt stilles på højkant, så fylder det ingenting! Pladsmangel er i hvert fald ikke en undskyldning for ikke at købe dette vaffeljern. Derudover så har den gummmifødder, så den ikke glider på køkkenbordet. 

Derudover så er det et relativt stort vaffeljern, som laver 2 vafler på en gang og det går derfor ekstra hurtigt, når du laver vafler til familien. 

Wilfa WAD-518MW kan med dens 2 vafler som består af 5 store hjerter, lave 10 hjerteformede vafler på en gang!

Wilfa WAD-518MW bager utroligt jævnt og det skyldes de små luftspalter som de har udstyret vaffeljernet med. Derfor fordeler dejen sig også helt perfekt på pladerne. Vaffelpladerne er lavet med en non-stick belægning, som gør, at du kan bruge mindre fedtstof, at det er nemt at få vaflerne af, da de ikke hænger fast og at den er utrolig nem at rengøre! 

Vaffeljernet er simpelt at betjene, så hele familien kan være med. Vaffeljernet har en justerbar termostat, så du har mulighed for selv at bestemme varmestyrken på vaffeljernet. På den måde kan du få vaflerne præcis som du kunne tænke dig. 

I pakken medfølger en øseske, der passer præcis med det dej, der skal lægges på pladen, så du undgår, at dejen løber ud på siderne.

Produktdetaljer: 

 • Effekt: 1400 Watt
 • Vægt: 3,9 kg
 • Mål: H: 29 cm. D: 16 cm. B. 42 cm
Det kan vi lide:
 • Slip let belægning, så vaflerne ikke hænger fast og reducerer forbruget af smør
 • Gummifødder
 • Bager utroligt jævnt

Sage No Mess Waffle – vaffeljernet, som ikke sviner

Endnu et vaffeljern til gagdemanden er Sage No Mess Waffle, er fra den samme producent som BWM620 The Smart Waffle, som vi har anmeldt tidligere. Dette er en anden smart måde at lave vafler på og producenten har igen lavet et vaffeljern i god kvalitet med smarte funktioner og som laver perfekte vafler. Prisen ligger også derefter og man finder derfor vaffeljernet oppe i den dyre ende af markedet.

Igen har gastromand.dk testet dette produkt og det bliver rost til skyerne! 

Dette er et vaffeljern, som laver belgiske vafler og ikke hjerteformede, som vi er vant til. Vaflerne bliver stadig dejlig sprøde!

Derfor skal du vælge Sage No Mess Waffle

Dette smarte vaffeljern har hele 7 forskellige indstillinger, som man nemt ændrer på ved at dreje på den store runde knap på midten af vaffeljernet. Det er en super enkel måde til finde den temperatur, som gør, at dine vafler bliver præcis som du gerne vil have dem! 

Du kan nemt se om dine vafler er bagt færdige, fordi så giver vaffeljernet en lyd – du er ikke i tvivl. Der er en gul lampe som indikerer, at vaffeljernet er i gang med at varme op til den temperatur, som du har valgt. Når det er varmt nok, så lyser den blå lampe. Det bliver næsten ikke mere enkelt!

Sage – producenten – har fokuseret på designet og det er lykkedes. Super elegant vaffeljern, som sagtens kan stå fremme på køkkenbænden. De har gennemtænkt designet og lavet det praktisk. Vaffeljernet hedder “No Mess Waffle” og det er der en helt bestemt grund til. De har placeret en “drypbakke” rundt i kanten, som gør, at dejen ikke løber ud over kanten. 

Pladerne er af støbt aluminium, men har en non-stick belægning, som reducerer forbruget af smør, gør det nemmere at fjerne vaflerne, når de er færdige og så er det nemt at rengøre. 

Det smukke design er også lavet så praktisk, at du nemt kan vende det på højkant, så det ikke fylder så meget i dit skab. 

Varmen fordeler sig jævnt, hvilket er med til at sikre, at du får perfekt bagte vafler! Det skyldes til dels pladerne, men specielt fordi vaffeljernet er udstyret med termisk varmeelement, som fordeler varmen. 

Alt i alt får du et lækkert vaffeljern i god kvalitet, som er nemt at betjene og laver perfekte vafler. 

Produktdetaljer: 

 • Materiale: rustfrit stål
 • 900 watt
 • Vægt: 3,7 kg.
Det kan vi lide:
 • Det sviner ikke og er nemt at rengøre takket være drypbakken og non-stick belægningen
 • 7 forskellige indstillinger
 • Non-stick belægning

Hvilket vaffeljern skal jeg vælge?

Skal du overveje et dobbelt vaffeljern? 

Et dobbelt vaffeljern er praktisk og godt til familien, der elsker vafler! Du kan nemt lave 2 vafler af gangen, så det går langt hurtigere at lave vafler på et dobbelt vaffeljern end på et single vaffeljern. Det øger chancerne markant for at hele familien at spise sig mætte i varme vafler på samme tid. 

Laver du vafler til færre personer, så er et single vaffeljern nok til dig. Kig evt. på WIlfa vaffeljern WAS-623 Bell, som har en større plade end traditionelle vaffeljern, men stadig er praktisk og kan nemt opbevares på højkant, så det intet fylder i skabet. 

Der er en prisforskel mellem et dobbelt vaffeljern og et single vaffeljern, men den er ikke voldsom! Skal du have fat i et billigt vaffeljern, så er det et single vaffeljern som fx Severin WA2103 Vaffeljern. Her har du et vaffeljern i god kvalitet til en billig pris. 

Det handler om at finde det vaffeljern som netop passer til jeres familie! 

Opskrift på vafler til vaffeljern

Der findes intet bedre end helt sprøde nybagte vafler! 

Vafler kan laves på alverdens måder og det er blevet mere og mere populært at prøve alverdens ingredienser i og tilbehør til vaflerne.  

Grundlæggende består en vaffeldej, af mel, sukker, bagepulver, mælk, vand, æg og lidt vanilje, men der findes mange opskrifter, så find den som du bedst kan lide. 

Vil du spise vafler til aftensmad, så prøv at lave spinatvafler med lækkert tilbehør som fx falafel. Søg på google eller instagram efter inspiration – der er mange som laver vafler på spændende måder! 

Hvis du er ude i en anderledes dessert vaffel, så prøv at put chokolade i – enten smeltet eller med chokolade stykker! Du vil ikke fortryde det, da det er som er blande det gode fra to verdener.  

Er du ude i en belgisk vaffeldej, så vil du opleve, at der bruges en helt anden fremgangsmåde – dejen skal gerne hæve -, der er flere ingredienser og dejen er mere kompakt end den danske vaffeldej. Find en rigtig god belgisk opskrift på nettet – de findes på dansk, men er lidt svære at finde. 

Gør dig selv en tjeneste og lad være med at lave belgiske vafler ud af den danske vaffeldej. Du får på ingen måde det samme resultat! 

Konklusion 

Det bedste vaffeljern i denne test er OBH Nordica Elite dobbelt vaffeljern, som er et vaffeljern til den store familie. Den har 5 varme styrker, så man nemt kan kontrollere varmen på vaffeljernet. Det gør også, at du kan få vaflerne præcis som du ønsker. 

Bedste vaffeljern til prisen er Severin WA2103, hvilket er et godt, lille, enkelt og virkeligt billigt vaffeljern. Det har ikke en masse forskellige fancy funktioner, men til gengæld er det perfekt til at lave vafler og det har non-Stick belægning. 

Sage The Smart Waffle er denne test Premium vaffeljern, og der er faktisk to vaffeljern fra dette mærke i denne test. Den har fire smarte forudindstillet funktioner og et smart design, som gør vaffel-bagningen til en lej. Derudover laver den belgiske vafler og altså ikke danske klassiske vafler. Dette vaffeljern er til den lidt mere high-tech familie, som elsker at lege med forskellige funktioner. Det er altså ikke bare et normalt vaffeljern. 

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell er et vaffeljern til den praktiske familie. Vaffeljernet er nemlig lidt større end normale vaffeljern, så selv om, at vaffeljernet ikke kan lave to vafler på en gang, så får du ekstra store vafler. Derudover, er det både børnevenligt og brugervenligt. Det bager også usædvanligt jævnt, og har Non-Stick belægning og varmeindstillinger fra 0-7, så man har god kontrol over varmen på vaffeljernet. 

Wilfa WAD-518MW er et smukt dobbelt vaffeljern i god kvalitet til en fornuftig pris. Det har lykkedes Wilfa at lave et vaffeljern, som praktisk er velfungerende og som passer ind i de fleste hjem. De har udstyret vaffeljernet med luftspalter, så luften i dejen nemt kan slippe ud, hvilket påvirker, at dejen nemmere kan fordele sig på den varme plade.

Sage No Mess Waffle er det sidste vaffeljern i denne artikel om vaffeljern. Det er lavet specielt med omtanke på, at det ikke skal svine. Derudover, har det 7 forskellige indstillinger og Non-stick belægning. 

Jeg håber, at du er blevet klogere på, hvilket vaffeljern, du skal vælge!