Vakuumpakker test (2022) → Se de 6 bedste vakkumpakkere!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

OBH 7944 2
Bedste vakuumpakker til prisen

OBH 7944

Profi Cook PCVK1080 vakuumpakker 3
Premium og pladsbesparende vakuumpakker

Profi Cook PCVK1080 vakuumpakker

Gastroback Basic Plus 46007 6
Til dig der vil have en simpel maskine

Gastroback Basic Plus 46007

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er de senere år kommet større og større fokus på madlavningen og kvaliteten af de råvarer, man som forbruger anvender i køkkenet. For dig som forbruger, som vægter kvalitet højt, kan en god vakuumpakker i høj kvalitet have mange fordele i dagligdagen, og det er et produkt som du kan få glæde af i mange år. De største fordele ved købet af en vakuumpakker, er fordele som du mærker allerede fra dag et af. Du får mulighed for at spare penge på din madlavning, du bevarer kvaliteten af råvarerne med en vakuumpakker, du skaber mere plads i fryseren, du forlænger holdbarheden på råvarerne med en vakuumpakker og du undgår frostrim i posen. Og for de kræsne og måske lidt mere udfordrende mad-elskere, får du mulighed for at prøve kræfter med en Sous-Vide tilberedningsmetoden.

Er du nysgerrig på hvorfor en vakuumpakker skal være dit næste køb til køkkenet, giver denne test dig svaret på hvorfor og hvilken vakuumpakker, som vi anbefaler dig at købe, alt efter hvad du har af behov i køkkenet. Testen er derfor både til dig som ved at du vil anskaffe dig en vakuumpakker, men som på nuværende tidspunkt er i tvivl om hvilken du skal købe, og samtidig er testen til dig, som generelt er i tvivl om, hvorvidt du skal anskaffe dig en vakuumpakker.

En vakuumpakker er til dig, som vægter kvalitet i din madlavning, ønsker at forlænge holdbarheden på dine råvarer, ønsker at skabe mere plads i fryseren eller blot er interesseret i at eksperimentere med nye tilberedningsmetoder. Uanset din grund til at anskaffe dig en vakuumpakker, kigger vi nærmere på de forskellige test af vakuumpakkere, så du kan blive klogere på dit valg.

Kort resultat af testen

Her kommer et kort resume af den bedste vakuumpakker, bedst til prisen og premium vakuumpakker i denne test. Anova PrecisionSealer Pro mener vi er den bedste, fordi kvaliteten er god og prisen er fornuftig. Du får en vakuumpakker, som kan lidt af det hele, og du vil være glad for den mange år frem i tiden. Og så fungerer den ekstra godt til dig, som skal bruge en vakuumpakker til sousvide.

OBH Nordica 7944 er den bedste vakuumpakker til prisen, og passer godt til det moderne køkken. Der er mange anvendelsesmuligheder og der er mulighed for tilkøb af produkter. Prisen er i den lave ende af markedet, men kvaliteten er stadig fornuftigt. Det er en god vakuumpakker, at starte ud med.

Foodsaver V3840 er vores premium vakuumpakker og passer til dig, der vil have det bedste af det bedste. Som den eneste i testen har maskinen håndfri betjening og designet og kvaliteten er super – dog er prisen også i den dyre ende. Den er til dig, som altså ved du kommer til at bruge denne maskine i lang tid.

Læs også resten af vores test, da det ikke er sikkert, at det netop er disse tre maskiner der passer til dit køkkenet. Find den der passer til dit behov.

Anova Precision Sealer Pro

Bedste vakuumpakker i test

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt design, som derfor optager minimal plads i køkkenet
 • pros-icon.svg Brugervenlig og kan betjenes med en hånd
 • pros-icon.svg Udstyret med nye og smarte funktioner, herunder for eksempel Double Seal og Wet/Dry-funktion
 • pros-icon.svg Udstyret med en funktion, der afskærer og forsegler posen, hvis du bruger Anovas poser på rulle
 • pros-icon.svg Manuelt håndtag for nem og sikker lukning
 • pros-icon.svg Kan håndtere mad med marinade
 • pros-icon.svg Der medfølger en 5 meter-rulle med Anovas vakuumposer

Detaljeret gennemgang

Anova Precision Sealer Pro har et kompakt design, og er sprængfyldt med funktioner, der både gør din sous-vide nemmere og resultatet bedre. Brug denne vakuumpakker, når du vil tilberede mad i din sous vide, så du får møre og smagfulde retter, du kan servere for både dig selv og gæster.

Derfor skal du vælge en Anova Precision Sealer Pro

Vil du gerne eksperimentere med sous vide og vakuumpakning, så er denne model helt klar værd at investere i, let at få plads til og klarer fint de lette behov for vakuumpakning. Den er udviklet specifikt til brug sammen med sous viden fra samme mærke. Anova Precision Sealer Pro har mange forskellige funktioner, der både gør din sous-vide nemmere samt sørger for et godt resultat. Den har for eksempel en såkaldt Double Seal funktion, der sørger for, at skabe et stærkere vakuum, hvilket er perfekt til væskefyldte råvarer. Den er derudover udstyret med en funktion, der afskærer og forsegler posen, hvis du bruger Anovas poser på rulle. 

Brugervenlig og mulighed for at betjene med én hånd 

Denne vakuumpakkere er nem at bruge, du skal ganske enkelt bare trykke på en knap for at forsegle posen. Modellen er bevidst designet til at være mindre end andre vakuumpakkere på markedet med en størrelse på blot 18 x 40 x 10,85 cm samt en vægt på 2,8 kg. Derudover er den designet til at være fuld funktionel, hvor fastspænding af poser, støvsugning og forsegling alt sammen er let opnået med en enkelt hånd. Denne pro-model er desuden designet til tungt brug og kan med succes forsegle mindst 100 vakuumposer efter hinanden uden hvile.

OBH 7944

Bedste vakuumpakker til prisen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Beskytter mod frostskader
 • pros-icon.svg Poserne kan anvendes i mikrobølgeovn og simrende vand
 • pros-icon.svg Enkel vakuumpakning

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica er en virksomhed med nordiske rødder og fusionerede med den svenske virksomhed Joffe Marketing AB i 2002. OBH går op i tiltalende design og funktionalitet i deres elektroniske husholdningsprodukter og køkkengrej. Deres produktudvikling sker typisk sammen med ledende nordiske designere, hvor de sikrer unikke løsninger og er blevet markedsleder i Norden.

Derfor skal du vælge OBH 7944 vakuumpakker

Du skal vælge OBH 7944 vakuumpakker, hvis du ønsker en enkel og hurtig vakuumpakning af dine fødevarer, så du sikrer en længere opbevaringstid, eller hvis du ønsker at klargøre mad til brug i en sous-vide. Med OBH 7944 sikrer du at har du har en maskine, som kommer med et væld af anvendelsesmuligheder i det moderne køkken. Vakuumpakkeren er enkel at bruge med en hurtig forseglingsproces, som trygt og grundigt opbevarer dine fødevarer, så du undgår frostskader. 

Hurtig og nem betjening

Med OBH 7944 vakuumpakkeren, får du en praktisk maskine som er nem at betjene, der hjælper dig med at holde dine fødevarer friske i op til 5 gange så lang tid. Maskinen er nem at åbne og lukke, ved tryk på siderne, hvorefter du stille og roligt, ligger din pose ind i, lukker låget og herefter går til det enkle og intuitive betjeningspanel, på toppen af maskinen. Vakuumpakkeren har 3 touch-knapper, som henholdsvis er ’forsegling’, ’afbryderknap’ og ’forsegling + vakuum’. Ved tryk på én af knapperne, går maskinen hurtigt i gang med at forsegle og vakuumpakke din pose, og du er klar til enten, at fryse dine råvarer ned eller tilberede dem. Maskinen er også ideel til hurtigt at marinere både fisk og kød, på ingen tid. Samtidig har du mulighed for at forsegle lige præcis den størrelse pose du ønsker og er derfor ikke begrænset til kun at anvende en bestemt størrelse. De medfølgende poser kan du nemt klippe til den passende størrelse du skal bruge. 

Enkelt design

OBH 7944 fås i et enkelt og simpelt design, hvor den udseendemæssigt er sort over det hele. Et låg som er nemt at åbne og lukke ved at trykke på siden og 3 touch-knapper der nemt indikerer hvad de bruges til. Som altid har OBH Nordica leveret et stilfuldt og stilrent design i deres OBH 7944 vakuumpakker. 

Praktiske informationer

Ved køb af en OBH 7944 vakuumpakker får du en lille vakuumpakker, som passer ind i alle køkkener. Du får samtidig en vakuumpakker, hvor du har mulighed for at tilkøbe ekstra produkter, såsom OBH Nordica Canisters (7957) og Marinating Box (7962), som sikrer at du kan opnå endnu flere anvendelsesmuligheder, end blot forsegling og vakuumpakning. Du får samtidig en startpakke med i købet, der består af forskellige størrelses poser, så du hurtigt kan komme i gang når du kommer hjem.

Produktdetaljer:

 • Bredde: 10,50 cm, dybde: 20,50 cm & højde: 37,50 cm
 • Vægt: 4,8 kg
 • Effekt: 110 W
 • Medfølgende poser: Ja
 • Maksimal posebredde: 30 cm
 • Rulleopbevaring: Nej
 • Poseskærer: Nej
 • Tænd/Sluk knap: Nej
 • Puls eller manuel funktion: Nej
 • Velegnet til fugtige/tørre fødevarer: Nej
 • Genbrugelige og vaskbare post: Ja
 • Mulighed for opvaskemaskine: Nej
 • Ledningslængde: 120 cm

Alt i alt en vakuumpakker med mange anvendelsesmuligheder og muligheder for tilkøb af produkter.

Profi Cook PCVK1080 vakuumpakker

Premium og pladsbesparende vakuumpakker

Profi Cook PCVK1080 vakuumpakker
Fordele
 • pros-icon.svg Pladsbesparende vakuumpakker grundet kompakt størrelse
 • pros-icon.svg Er fuldautomatisk og kan benyttes til flere formål
 • pros-icon.svg Leveres inklusiv 18 vakuumposer

Detaljeret gennemgang

Der er flere fordele ved at vælge denne vakuumpakker fra mærket Profi Cook. Først og fremmest er det en lille og kompakt maskine, hvilket sikrer en lettere opbevaring, da den virker pladsbesparende. Derudover har den mange anvendelsesmuligheder, så du kan marinere, tilberede, nedfryse e.l. alle typer af fødevarer.

Derfor skal du vælge Profi Cook PVCK1080

Vi vil anbefale dig at investere i denne model fra Profi Cook, hvis du leder efter en velfungerende vakuumpakker, der dog stadig skal fylde mindst muligt. Produktet er nemlig udviklet med et kompakt og pladsbesparende design, hvilket gør, at det er lettere at opbevare maskinen. Faktisk kan den opbevares på højkant, så den fylder mindst muligt på en overflade.

Automatisk betjening

Med sit smarte design og sin pladsbesparende egenskaber, har Profi Cook PVCK1080 lidt mere at byde på end de andre maskiner, hvilket også er derfor vi siger det er en premium version. Produktet er desuden udviklet til at være fuldautomatisk. Det betyder, at du skal gøre et absolut minimum, når det kommer til betjening af maskinen. Du kan dog altid vælge at forsegle en pose på forhånd for derefter at vakuumpakke den, hvis du foretrækker det. Den brugervenlige betjening sikrer desuden, at du hurtigt kan sætte dig ind i maskinens mange funktionelle egenskaber og at den er nem at håndtere og indstille til dine behov.

Flere anvendelsesmuligheder

Du har mulighed for at benytte denne vakuumpakker til alt lige fra grøntsager og krydderier til kød og fisk. Produktet kan indstilles til både tørre og fugtige ingredienser, hvilket giver en bedre forsegling, da den er tilpasset til den enkelte ingrediens. Der er altså mulighed for at tilberede mange forskellige retter, når du har denne maskine til rådighed. Derudover har modellen også en særlig turbofunktion, som især er velegnet til tørre ingredienser.

Mindre madspild

En af de helt store fordele ved at investere i denne vakuumpakker, ligesom så mange andre af slagsen, er, at den gør det muligt for dig at få mere ud af dine indkøb. Maden kan nemlig holde længere, når den er blevet vakuumpakket, hvorfor en sådan maskine i hjemmet er med til at minimere madspild. Dette er både godt for miljøet og for din pengepung i længden. Du har også rig mulighed for at vakuumpakke ingredienser til brug til sous vide tilberedning af maden, hvis du ønsker det. Dette kan dog kun betale sig, hvis du har en sous vide maskine eller overvejer at købe en i den nærmeste fremtid.

I købet af denne maskine medfølger der i alt 18 vakuumposer, så du kommer godt fra start. 10 af dem måler 22 x 30 cm, mens de resterende 8 er i størrelsen 28 x 40 cm.

Produktdetaljer:

 • Mål: Højde: 6,3 cm, bredde: 38 cm, dybde: 15,5 cm
 • Vægt: 1,1 kg
 • Vakuum i bar: 0,7
 • Medfølgende poser: Ja, 18 stk
 • Velegnet til fugtige/tørre fødevarer: Ja
 • Vakuumhastighed l/min.: 12 l/min
 • Maks. svejsebredde: 30 cm

Helt generelt får du altså en kompakt og pladsbesparende vakuumpakker, der dog på ingen måde går på kompromis med sin effektivitet og bl.a. har håndfri-betjening.

Caso VC300 Pro

Til dig der vil have en solid vakuumpakker

Fordele
 • pros-icon.svg God vakuum-evne
 • pros-icon.svg Meget velegnet til sous-vide
 • pros-icon.svg Gode dobbelte svejsesømme

Detaljeret gennemgang

Det tyske mærke Caso er umiddelbart ukendt for mange danskere, men virksomheden har et relativt stort sortiment af køkkenartikler. Heriblandt finder du Caso VC300 Pro, som har været topscorer hos det danske Forbrugerråd Tænk og testvinder hos Politikken. Med Caso sikrer du dig en kvalitetsmaskine.

Derfor skal du vælge Caso VC300 Pro

Med Caso VC300 Pro får du storebroren til Caso VC100, som samtidig er en ukompliceret og nem vakuumpakker. Maskinens funktioner og knapper er logiske og med en god vakuum-evne sikrer den at posen lukker helt tæt om madvarerne. Vakuumpakkerne er opbygget omkring et automatisk vakuumeringssystem, hvor maskinen selv klarer processen og forseglingen, så snart du har fæstnet posens åbning til maskinen. Caso VC300 Pro er dog en mellemstor vakuumpakker til den almindelige private hudholdning, men ønsker du at kunne bruge den til lidt af hvert, er den et yderst fornuftigt valg, uden at du skal slippe en formue for den. 

Mange muligheder

Med Caso VC300 Pro får du en maskine som passer på dine madvarer, når du har lagt dem på frost. Samtidig får du en vakuumpakker der har en automatisk våd-indstilling, så du nemt kan pakke både våde eller bløde råvarer. Maskinens gode egenskab til at suge luft ud af posen og holde tæt om råvarerne, skyldes dens to solide svejsetråde, der sørger for en komplet forsegling, hvilket gør den optimal i forhold til sous-vide. Caso VC300 Pro giver dig også muligheden for selv at bestemme, hvilken størrelse pose du vil benytte, da den både klarer forklippede poser, men samtidig også klarer en rulle, hvor du selv bestemmer posens størrelse. Ved brug af en rulle, trækker man rullen ud i den længde man ønsker, og med den integrerede folieskærer, sørger Caco VC300 Pro selv for at forsegle posen. Det er blandt andet dette der gør den oplagt til sous-vide, da det sætter meget få begrænsninger for hvad den kan vakuumpakke af fødevarer.  

Maskinens design 

Er du til køkkenartikler designet i rustfrit stål, vil Caso VC300 Pro falde i god jord. Den er primært udført i rustfrit stål, men dens betjeningspanel er sort. Knapperne på maskinen er logiske og nemme at betjene, dog skal man være klar over at teksten på knapperne står på tysk, men har man først prøvet vakuumpakkeren én gang, er det ikke noget problem. Maskinens åbning til vakuumposerne sidder foran forneden, hvilket kan give nogle problemer i forhold til placeringen af den aftagelige holder til plastikrulle og skærefunktion. Det er dog disse to elementer der gør, at du selv kan bestemme længden på poserne. Så går man efter en maskine hvor man selv kan bestemme, må man tage til takke med nogle andre elementer ikke sidder så hensigtsmæssigt.  

Svagheder ved maskinen 

Som mange andre køkkenartikler har Caso VC300 Pro vakuumpakkeren desværre også nogle ulemper og det er derfor den ikke står højere oppe på listen. Maskinen er desværre ret støjende samtidig med den er langsom i vakuumprocessen. Derudover sidder rullen til plastikposerne desværre ubelejligt. 

Praktiske informationer

Med Caso VC300 Pro får du en maskine som både er god til at forsegle dine madvarer til frost, men samtidig en maskine som er oplagt til forberedelse af sous-vide. Du får en maskine som har et udtageligt vakuumkammer og en (lidt uhensigtsmæssigt placeret) folieboks til opbevaring af vakuumposerullerne. 

Produktdetaljer:

 • Bredde: 38,5 cm, dybde: 8,5 cm & højde: 24,5 cm
 • Vægt: 1,9 kg
 • Effekt: 120 W
 • Medfølgende poser: Ja
 • Maksimal posebredde: 29 cm
 • Rulleopbevaring: Ja
 • Poseskærer: Ja
 • Tænd/Sluk knap: Nej
 • Puls eller manuel funktion: Ja
 • Velegnet til fugtige/tørre fødevarer: Ja
 • Genbrugelige og vaskbare post: Ja
 • Mulighed for opvaskemaskine: Nej
 • Ledningslængde: 128 cm

Med Caso VC300 Pro får du en anvendelig husholdningsmaskine, som kan hjælpe dig med den opgave du står overfor, hvad enten det er nedfrysning af råvarer eller forberedelse til sous-vide. 

OBH Nordica Pro 7963

Til dig der vil have en kraftfuld vakuumpakker

Fordele
 • pros-icon.svg Dobbelt forsegling
 • pros-icon.svg God til kontinuerlig brug
 • pros-icon.svg Skånsom funktion til delikat mad

Detaljeret gennemgang

Der kan næsten ikke være nogen tvivl, OBH Nordica er et af de mest anerkendte mærker, når det kommer til køkkenmaskiner. OBH Nordica skaber pragtfulde og stilfulde køkkenredskaber, hvilket har resulteret i vakuumpakkeren Pro 7963, som er testvinder hos testguru.dk. 

Derfor skal du vælge OBH Nordica Pro 7963

Søger du en særdeles brugervenlig køkkenmaskine, som alle i husstanden kan anvende, kommer du ikke udenom OBH Nordica Pro 7963. OBH Nordica er fremragende producenter i køkkenmaskiner, som du som forbruger hurtigt bliver komfortabel med. Skulle der dog være funktioner du finder mere udfordrende end andre, følger der en overskuelig og simpel brugsmanual med, som du hurtigt kan slå op i. Ønsker du samtidig en maskine, som sikrer dine råvarer bevarer en endnu længere holdbarhed end normalt, er OBH Nordica Pro 7963 det optimal valg, da den dobbelte forsegling opnår en ekstra holdbarhed. 

Et væld af muligheder

Med OBH Nordica Pro 7963 får du en maskine, som ikke blot holder dine madvarer friske, men som samtidig er oplagt til at marinere fisk, kylling eller andre kødprodukter, på blot ganske få minutter. De medfølgende poser er samtidig udviklet til at kunne tåle både mikrobølgeovn og/eller kogende vand, så du nemt og hurtigt kan tø dine madvarer ned eller varme dem direkte fra frost. Med Pro 7963 får du maskine, som vakuumpakker dine madvarer på en skånsom måde, hvilket gør maskinen oplagt til at vakuumpakke delikat mad med en blød konsistens. Dette skyldes at OBH Nordica Pro 7963 anvender en skånsom trykmekanisme når du lukker låget, og du skal derfor ikke være nervøs for dine madvarer. Du kan også vakuumpakke både tørre- og flydende fødevarer, så du med Pro 7963 får du maskine der kan lidt af det hele i det moderne køkken. 

Maskinens design 

OBH Nordica Pro 7963 er produceret i rustfrit stål med sorte dele på siderne. Maskinen er udviklet som de fleste vakuumpakkere, da den ’ligger’ på bordet. Maskinens knapper sidder på toppen og kan ses når du har lukket låget. Det er en maskine som godt kan virke bastant i det, når du først ser den, men det er samtidig en maskine, som udstråler kvalitet og at den kan holde til lidt af hvert.  

Praktiske informationer

Med OBH Nordica Pro 7963 får du en maskine, som egner sig godt til det moderne køkken. Den marinerer hurtigt og nemt kød og fisk, og har en anti crush funktion, der sikrer optimal forsegling af delikate fødevarer. Maskinen kommer også med en imponerende sugeevne og en sugekapacitet på 12 liter i minuttet. 

Produkterdetaljer:

 • Bredde: 29,50 cm, dybde: 16,50 cm & højde: 44,50 cm
 • Vægt: 4,7 kg
 • Effekt: 130 W
 • Medfølgende poser: Ja
 • Maksimal posebredde: 30 cm
 • Rulleopbevaring: Ja
 • Puls eller manuel funktion: Ja
 • Velegnet til fugtige/tørre fødevarer: Ja

Med OBH Nordica Pro 7963 får du en kraftfuld vakuumpakker, der har et utal af muligheder i køkkenet. 

Gastroback Basic Plus 46007

Til dig der vil have en simpel maskine

Gastroback Basic Plus 46007
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk vakuum og lukke funktion
 • pros-icon.svg Manuel stop funktion
 • pros-icon.svg Indbygget kniv

Detaljeret gennemgang

Det tyske mærke Gastroback har udviklet en vakuumpakker, som passer perfekt til dig der vil have en maskine, som kan alle de basale funktioner du efterspørger. Deres Gastroback Basic Plus 46007 er topscorer hos Tænk og testvinder hos wupti.com. 

Derfor skal du vælge Gastroback Basic Plus 46007

Leder du efter en vakuumpakker, som kan de basale ting, er det som navnet antyder, Gastroback Basic Plus 46007, du skal på jagt efter. Vakuumpakkeren er en simpel og god maskine, som ikke har de mange tekniske finurligheder, mange af de andre maskiner har, og derfor er prisen også noget lavere. Så er du typen der kun en gang imellem ønsker at vakuumpakke dine madvarer, er basismodellen fra Gastroback et oplagt valg. Du får nemlig alle de gode basisfunktioner til en forholdsvis lav pris men du får samtidig en maskine som er topscorer i flere tests. 

Alle de basale funktioner

Årsagen til at Gastroback Basic Plus 46007 er topscorer flere steder, skyldes dens gode evne til at dække dine helt basale behov i køkkenet. Er du typen som bare gerne vil vakuumpakke nogle fødevarer en gang imellem og ikke ønsker at benytte maskinen, til de mange ny-moderne ting, såsom sous-vide tilberedningsmetode, så er Gastroback Basic Plus et godt valg. Maskinen er billig, men til trods for det, bliver den rost af mange forhandlere, for at den udover vakuumpakning også klarer marinering af fødevarer særdeles godt. Du får ikke en maskine med opbevaringsrum til din rulle, i modsætning til mange af de andre, men den kommer dog med en poseskærer. Samtidig får du en maskine, hvor du har mulighed for at stoppe vakuumeringen manuelt, i tilfælde af du ikke vil have lukket posen helt. Derudover klarer maskinen også at forsegle posen, uden at den bliver vakuumpakket, hvilket gør at den egner sig til marinering. 

Maskinens design 

Gastroback Basic Plus 46007 kommer i rustfrit stål med sorte paneler i top og bund. Maskinens knapper, sidder på toppen og er nemme at overskue. Maskinen kommer dog ikke med et display, men derimod 3 runde knapper. Med maskinen medfølger der en slange, som du kobler til beholderen når du ønsker at benytte den til marinering af fødevarer. På bagsiden finder du den indbyggede kniv, som gør det nemt for dig at bestemme størrelsen på din pose.  

Praktiske informationer

Med Gastroback Basic Plus 46007 får du en vakuumpakker, som er god til de mange basale funktioner og som dækker en husstands mindste behov. Du får en maskine hvor du selv kan bestemme længden på din pose, så længe du holder dig inden for 30 cm i bredden. Alt i alt får du en maskine, som de fleste kan anvende og som dækker de basale behov til en god pris. 

Produktdetaljer: 

 • Bredde: 40,00 cm, dybde: 17,00 cm, højde: 10,00 cm
 • Vægt: 1,6 kg
 • Effekt: 170 W
 • Maksimal posebredde: 30 cm
 • Poseskærer: Ja
 • Tænd/Sluk knap: Ja
 • Velegnet til fugtige/tørre fødevarer: Nej
 • Ledningslængde: 79 cm

Med Gastroback Basic Plus 46007 får du en maskine som klarer de primære opgaver i det moderne køkken.

Guide

Hvilken vakuumpakker skal jeg vælge?

Men hvorfor begynde at investere i en vakuumpakker? Hvad er der nu galt med de fryseposer som du har brugt de sidste mange år? Det er der faktisk en god begrundelse for. Den helt primære fordel ved at investere i en vakuumpakker til køkkenet, er at du får mulighed for at holde dine råvarer friske i væsentligt længere tid, end hvis du bruger de vante fryseposer.

Derfor bl.a. påpeger Forbrugerrådet Tænk, at der er 3 helt grundlæggende fordele ved at bruge en vakuumpakker:

 • Du får mere effektiv opbevaring af dine madvarer
 • Du kan forhindre frostskader på dine madvarer
 • Du får mulighed for at tilberede mad med sous-vide-metoden.

Med en vakuumpakker forhindrer du de mikroorganismer, der fordærver din mad, i at vokse, da de ikke får noget ilt, hvilket resulterer i at din mad holder sig længere, da du i bund og grund dræber bakteriernes mulighed for at leve. Gennem brugen af en vakuumpakker suger du netop ilten ud af posen og forsegler herefter posen. Når du suger ilten ud af posen, sikrer du samtidig at dine råvarer holder sig længere end i den vante frysepose. Dette skyldes at i fryseposen udsættes dine madvarer stadig for frostskader, hvor for eksempel fedtet på en rib eye steak kan blive harsk, hvilket du minimerer med vakuumpakkede madvarer. De typiske frostskader, opstår sammen med udtørringen af dit kød under frysningen, og denne proces påvirker kvaliteten af maden. Dette undgår du ved at vakuumpakke dine råvarer.

Som nævnt får du samtidig mulighed for at benytte tilberedningsmetoden sous-vide i køkkenet. Sous-vide, som stammer fra fransk betyder ”under vakuum” og generelt set går metoden ud på at du nedsænker dine vakuumpakkede fødevarer i et vandbad, som holdes på en fast temperatur (af et sous-vide apparat). Du får her mulighed for at langtidsstege dine fødevarer ved en lavere temperatur end i ovnen, og dette resulterer i et mere mørt stykke kød, som samtidig har bibeholdt flere af sine vitaminer og mineraler. Denne tilberedningsmetode er højt anvendt på restauranter og er især oplagt, når man ønsker at tilberede en bestemt råvare over lang tid ved en lav temperatur. Dermed risikerer du ikke at ødelægge smagen og kvaliteten af en hård og konstant varme.

Men der er mange vakuumpakkere på markedet og hvilken en passer til lige præcis dit behov, hvad enten du ønsker at skabe mere plads i fryseren eller om du har et brændende ønske om at lære den nye tilberedningsmetode. I denne test kan du læse dig frem til hvad vi anbefaler og på den måde blive klogere på dit valg.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en vakuumpakker?

Har du først sat dig for at du gerne vil købe en vakuumpakker, uanset årsag, er der nogle helt grundlæggende ting du skal sætte dig ind. Ønsker du en maskine som blot skal dække dine basale behov i køkkenet, såsom at vakuumpakke dine fødevarer så de kan holde længere eller give dig mere plads i fryseren? Eller ønsker du en maskine som kan lidt mere, så du også har mulighed for at marinere dine fødevarer og forberede dem til sous-vide tilberedningsmetoden? Er du til en af de to muligheder, så er der nogle overvejelser, som du bør gøre dig inden du vælger din maskine.

Helt overordnet skal du vide at der findes to hovedkategorier af vakuumpakkere, som også kommer i to forskellige prisklasser. Det er disse to kategorier du hovedsageligt skal overveje. Vi taler her om henholdsvis ”chamber-vakuumpakkere” og ”external-vakuumpakkere”.

Er du typen som gerne vil lidt af det hele og gerne vil kunne følge med de nyeste trends på markedet, inden for madlavning, så skal du kigge efter en chamber-vakuumpakker. Disse er ofte noget dyrere end de andre og fylder en del mere i køkkenskabet, men til gengæld forsegler de også din mad ordentligt. Denne variant kommer typisk med en kraftfuld pumpe og et stort vakuumkammer, der gør at pakningen og forseglingen foregår hurtig og under et sikkert tryk, så du ikke ødelægger dine madvarer. Det er ofte denne type der anvendes på restauranter.

Er du derimod mere til en simpel vakuummaskine, som skal dække dine basale behov i køkkenet, skal du kigge efter en external-vakuumpakker. De er ofte billigere end den anden model og fylder som regel heller ikke lige så meget i køkkenskabet. Denne type pakker din mad ved, at du placerer posen inde i maskinen og herefter lukker låget nedover posen, hvor maskinen så vil forsegle posen. Det er denne type vakuumpakker, som eksperterne anbefaler til den almindelige type forbruger.

Generelle fordele ved køb af en vakuumpakker

Når du investerer i en vakuumpakker, er der naturligvis flere fordele ved det. Den største og nok vigtigste fordel, er at du forlænger dine fødevarers holdbarhed, end hvis du blot fryser det i almindelige fryseposer.

Med en god vakuumpakker der har en høj sugeevne, kan du suge luften ud af dine poser og dermed forsegle din mad. Du kan på den måde opfylde flere behov:

 • En mere effektiv opbevaring af dine fødevarer
 • Du undgår frostskader på dine fødevarer
 • Du kan forberede fødevarer til sous-vide tilberedning
 • Du får mulighed for at marinere dine fødevarer nemt og hurtigt.

Når du samtidig vakuumpakker dine madvarer, skaber du mere plads i din fryser, da du ikke skal fryse luften i posen ned. Dermed kan du nemmere benytte dig af storkøb i diverse supermarkeder og ikke være bange for plads i fryseren.

Uanset hvilket behov du har, findes der en vakuumpakker på markedet. Hvad enten du ønsker blot at kunne købe storkøb og minimere pladsen i fryseren, eller du ønsker at være med på de nyeste trends i køkkenet, så findes der en vakuumpakker til dig.

Testkilder

Vakuumpakker.dk 

er en dansk side, der blev etableret i 2004, som koncentrerer sig om udelukkende at forhandle vakuumpakkere og vakuumposer, som de kan stå inde for. Vakuumpakker.dk er en side som selv tester deres produkter og de prioriterer design, funktionalitet og pris højt i deres tests. Med dette for øje, udvælger de nøje deres sortiment og holder løbende øje med udviklingen og behovet på markedet.

Det skal pointeres at vakuumpakker.dk ikke er anvendt i forbindelse med diverse tests af vakuumpakkere, men i stedet er anvendt som en kilde til at forstå hvad vakuumpakkere kan tilbyde af fordele for forbrugeren.

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er en anerkendt dansk portal, som anvender objektive kilder, når de laver diverse test af forbrugsvarer. Tænk har skrevet en artikel om, hvorfor man som forbruger fordelagtigt, kan vakuumpakke sine råvarer. Denne artikel er anvendt i afsnittet om hvorfor en vakuumpakker er en fordel for dig som forbruger.

Foodsaver.dk

Foodsaver er et amerikansk brand, der blev lanceret i 1987 i USA og anses som værende en pioner inden for vakuumforseglingssystemer. Foodsaver er en virksomhed som tilbyder et komplet udvalg af vakuumsystemer, beholdere, poser, ruller og andet tilbehør til køkkenet. Foodsaver.dk har i denne test været anvendt til beskrivelse af de vakuumpakkere der kommer fra mærket.

Kitchenone.dk

Kitchenone er en del af GoShopping – en samling af specialbutikker, hvor fællesnævneren er høj kundeservice, viden om produkterne og ikke mindst gode priser. Kitchenone.dk har i denne test været anvendt til beskrivelse af OBH Nordica vakuumpakker.

Obhnordica.dk

OBH Nordica blev etableret I 2002, da den danske virksomhed Ole Bødtcher-Hansen fusionerede med den svenske virksomhed Joffe Marketing AB. OBH Nordica producerer elektroniske husholdningsprodukter, hvor de vægter design og funktionalitet højt og deres produktudvikling sker typisk i samarbejde med ledende nordiske designere. Hjemmesiden har i denne test været anvendt til beskrivelse af deres vakuumpakkere.

Konklusion

Med en vakuumpakker får du en hjælpende hånd i køkkenet og har mulighed for både at optimere holdbarheden på din mad eller pladsen i fryseren. Derudover får du mulighed for at prøve nogle af de nyeste tilberedningsmetoder af i køkkenet.

Men hvilken vakuumpakker skal du vælge? Her følger en kort opsummering af de 6 udvalgte vakuumpakkere.

FoodSaver v2860 er den vakuumpakker som vi anser som værende den bedste. Du får her en vakuumpakker som kan lidt af de hele og du vil være glad for den mange år frem i tiden.

OBH Nordica 7944 får du den vakuumpakker som er bedst til prisen og som passer godt til det moderne køkken. Du får en vakuumpakker med mange anvendelsesmuligheder og en maskine hvor du får mulighed for at tilkøbe produkter.

Foodsaver V3840 er en premium vakuumpakker og er til dig, der vil have det bedste af det bedste. Som den eneste i testen har maskinen håndfri betjening og den anses generelt som værende stilbevist og fuld af mange muligheder.

Caso VC300 Pro er en god og solid vakuumpakker og som er ukompliceret og nem at bruge. Uanset om du blot ønsker at forsegle dine madvarer eller forberede dem til sous-vide, får du en god maskine i Caso VC300 Pro.

OBH Nordica Pro 7963 er til dig der ønsker en kraftfuld vakuumpakker, som er god til kontinuerlig brug. Maskinen er kraftfuld og har et utal af muligheder i køkkenet.

Gastroback Basic Plus 46007 er maskinen til dig, som ønsker en simpel maskine, der kan klarer de basale behov i køkkenet uden problemer. Her får du en ukompliceret maskine som er nem at anvende og som hurtigt klarer opgaverne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×