Bestikbakke – De bedste bestikbakker 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Koziol Rio 2
bedste billige indsats til køkkenskuffer

Koziol Rio

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Men en bestikbakke kan du komme det evindelige rod i dine skuffer til livs. Bestikbakker er en fantastisk idé til at holde orden på dit bestik og dine køkkenredskaber. Vi har alle skuffer, der roder med det ene og andet, og bestikbakker er en virkelig smart løsning til at få styr på alverdens ting og sager – og du behøver jo ikke kun bruge den i dit køkken!

Vi har fundet frem til de fem allerbedste bestikbakker, så du slipper for at skulle bruge tid på det. De findes nemlig i forskellige materialer, så vi er sikre på, du nok skal finde den rette til dine behov.

Og er du i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig, så indeholder købsguiden alt, du bør vide. I vores sammenligningstabel får du et lynhurtigt overblik over de vigtigste oplysninger og egenskaber. Den er lige her – velbekomme!

OXO Good Grips

bedste bakke i test

Fordele
 • pros-icon.svg Skridsikker
 • pros-icon.svg Kan udvides
 • pros-icon.svg Aftagelige skillevægge
 • pros-icon.svg Aftagelig skål
 • pros-icon.svg Nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge OXO Good Grips

En virkelig alsidig og praktisk bakke, der kan sættes sammen på mange måder, så den passer lige præcis til din skuffe og dine behov. Den kan nemlig udvides, så du får mere plads til større køkkenting. Desuden er der en mindre aftagelig skål, som du kan vælge at bruge sammen med bestikbakken eller for sig – måske på køkkenbordet? Den er særlig velegnet til småting som øloplukkere (er det ikke den, man altid leder efter?), tændstikker, proptrækker osv. Den har desuden skridsikre fødder, så den ikke glider rundt, når du åbner eller lukker skuffer. Og så er vi særligt vilde med, at den tåler opvaskemaskine – nemmere bliver det ikke!

Koziol Rio

bedste billige indsats til køkkenskuffer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Styrolux-plast
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Kompakt design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Koziol Rio

Så er det endelig slut med rod! Koziol Rio-modellen er kompakt og perfekt til at holde styr på dine køkkenting. Den har fire større rum og et lille. Perfekt til hverdagsbestik som gafler og skeer med mere, men den kan bestemt også bruges til andre køkkenting. Den er fremstillet i Styrolux®, der er en særlig robust plasttype. Det gode ved det er ikke kun, at den er slidstærk, men også, at den kan tåle opvaskemaskine. Den har en forholdsvis lille størrelse, så den er det helt rigtige valg, hvis du skal have plads til det mest nødvendige. Men den lille størrelse har også en anden fordel: Takket være den smalle form, kan du nemlig i mange tilfælde få plads til to af denne lille bestikbakke i din bestikskuffe, så alle køkkenredskaberne får deres egen faste plads i skuffen. Kvalitet til lave priser vækker altid glæde!

Zassenhaus

bedste premium skuffeindsats

Fordele
 • pros-icon.svg Kan udvides
 • pros-icon.svg Slidstærkt materiale
 • pros-icon.svg 6-8 rum

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Zassenhaus

Zassenhaus’ version er fremstillet i bambus, hvilket giver den et særlig æstetisk og autentisk udtryk, så du sagtens ville kunne have den liggende fremme på køkkenbordet i stedet for at gemme den af vejen i skuffen! Bakken har seks rum, men kan kan udvides på begge sider til at have hele otte rum. De to yderligere rum er længere end de øvrige og egner sig derfor især til lange køkkenredskaber og knive. Den eneste ulempe er, at den ikke tåler opvaskemaskine, men du får til gengæld en skuffedeler i meget slidstærkt og bæredygtigt materiale. For udover at være smukt at se på, anses bambus desuden for at være et bæredygtigt materiale.

Joseph Joseph Drawerstore

bedste ruminddeling

Fordele
 • pros-icon.svg Rum i forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Overlappende rum til bestik

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Joseph Joseph Drawerstore

Joseph Joseph er kendt for deres finurlige og praktiske køkkenting, der med snilde løser dine opbevaringsproblemer. Og det er lige, hvad denne model gør, for det er en smart, justerbar bestikbakke! Den har overlappende rum , så du får mere plads til dine køkkenting. Takket være rummenes forskellige længder, er du sikker på at få plads til alle de forskellige køkkenting. Og endelig er der også en lille plads til de ting, vi aldrig rigtig ved, hvor vi skal gøre af – gummibånd, batterier – du ved præcis, hvad vi mener, ikke? Derudover kan bakken udvides i den ene side, så du får et stort ekstra rum til større ting. Bakken har en forholdsvis bred og kort størrelse, hvilket også kræver en bred skuffe, men så får du også en praktisk indrettet bakke til dine køkkenting.

Zeller Extendible

bedste store skuffeindsats

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Bambus
 • pros-icon.svg Kan udvides
 • pros-icon.svg 5-7 rum
 • pros-icon.svg Pladsbesparende design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Zeller Extendible

Zeller Extendible-bestikbakke i træ er den største bakke i vores test. Også denne er fremstillet i lækker bambus – et særlig slidstærkt og bæredygtigt materiale. Grundet materialet tåler den desværre ikke opvaskemaskine, men til gengæld er den smuk at se på og kunne sagtens fungere som nem opbevaring på køkkenbordet også! I midten er der fem rum i forskellige størrelser, så du ikke kun får plads til hverdagsbestikket, men også til længere køkkentilbehør eller knive. Mangler du mere plads? Ingen problem. Den kan nemlig udvides, så du får to yderligere og ekstra lange og lidt bredere rum i siden (ét rum i hver side). Så har du mange køkkenting, er denne model helt sikkert et godt valg for dig.

Guide

Sådan vælger du de bedste bestikbakker

Rod i køkkenskuffer er noget, vi alle kender til. Man står der med en ekstra mønt eller et gummibånd, som man skal bruge igen senere – de ryger som regel lige lukt ned i køkkenskuffen. Det er også en fin plads, men det bliver hurtigt rodet og uoverskueligt, hvis ikke man har et aller andet system. Vi kender det SÅ godt!

Det er her bestikbakken kan hjælpe dig, så køkkenskufferne frem for at skabe frustration gør gavn. For med en skuffeindsats kan du lynhurtigt holde orden i dine skuffer, så du aldrig mere skal bruge dyrebar tid på at finde den der lille oplukker, du ved ligger der et eller andet sted … .

Det behøver ikke være dyrt at fylde skuffer med bakker, for der findes også nogle til lave priser. Der er dog lige nogle ting, du bør overveje, inden du går ud og anskaffer dig nye bestikbakker. Det ser vi lidt nærmere på i nedenstående.

Anvendelse

Bestikbakker er sådan set et slags filter til dine skuffer. Du kan samle bestemte ting ét sted, uden at de ligger og flyder rundt blandt hinanden. Og den oprindelige tanke med en skuffeindsats er, at skal holde orden på alskens køkkenting. Det kan være, du bare lige vil have styr på nogle gafler eller særlige skeer, men det kan også være, du gerne vil have alle skuffer fyldt med bakker, så du kan sortere alt dit køkkentilbehør. Men det de kan altså også være praktisk andre steder end i dit køkken.

Badeværelset

Og oprindeligt er de da også tænkt til at holde orden i skuffer, men det behøver bestemt ikke være deres eneste anvendelse. De ville også være yderst praktisk på badeværelset – til smykker, makeup eller makeup-tilbehør som pensler, makeup-svampe, øjenvippebukker, læbestifter og meget mere.

Børneværelset

Her kommer den praktiske ruminddeling virkelig til sin ret, for den er ideel til sortering af blyanter, tusser og fedtfarver, men også til perler, glimmer og klistermærker. Listen er uudtømmelig! Prøv bare at sætte en bakke ind på dit barns værelse, og vi lover, at børnene nok selv lynhurtigt skal finde ud af, hvad den alt kan bruges til.

Hjemmekontoret

Arbejder du hjemmefra eller er du måske kreativ, så kan en bakke være en kæmpe hjælp til dig. Den er perfekt til at få styr på kuglepenne, overstregningspenne, viskelæder, akvarelpensler, blyanter, læbepomader og alskens skriveartikler. Har du en kreativ hobby, kan den bruges til sortering af restpapir, knapper, synåle, garnrester og sytråd. Vi lover, det giver en helt særlig tilfredsstillelse at se det hele ordnet pænt og sirligt på skrivebordet!

Entréen

Det er lige præcis i entréen, man ikke ved, hvor man lige skal lægge nøglerne, de sten og kastanjer, man fandt på gåturen, det snørebånd, man skal huske at skifte ud, hundeposerne, godbidderne, den lille pose kiks, man plejer at tage med – jamen her kan en indsats også gøre stor glæde. Sæt den på et lille bord i entréen og voila, du har en perfekt lille opbevaringsbakke, der samtidig holder styr på de enkelte dele.

Og så kunne man jo også bruge bakkerne andre steder i huset som for eksempel i klædeskabet, i skænken i stuen – ja, det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser her, så slip den endelig løs!

Pris

Anvendelsen hænger unægteligt sammen med prisen. For skal du have orden i alle dine skuffer og ønsker at fylde dem med bakker, så er det værd at kigge på modeller til lave priser, da det hurtigt kan løbe op. I sådanne tilfælde kan det også være, du ikke går så meget op i, hvordan bakken ser ud, så længe designet dækker dine opbevarings- og sorteringsbehov.

Vil du dog kun bruge få eller skal de stå fremme på køkken- eller skrivebordet, i entréen eller på badeværelset, så kan det godt være, bakkerne til de helt lave priser ikke lige er det rigtige for dig. Vælg i stedet en bakke i smukt materiale, som for eksempel træ, der er behageligt at kigge på

Størrelse

Størrelsen på dine bakker er især vigtig, hvis de er til skufferne i dit hjem. Det er en rigtig god idé at måle dine skuffer og bakkerne, så du ved, om du har plads til dem og til hvor mange. Det er ligeledes vigtigt at tjekke deres dybde, for det ville være virkelig ærgerlig at komme hjem med en bakke, der er for lang til skuffen eller så kort, at pladsen ikke bliver udnyttet til fulde. Så frem med målebåndet!

Materialer

Det er i princippet helt ligegyldigt, hvilket materiale bestikbakker er fremstillet i. Hovedsagen er, at de giver dig den nødvendige inddeling og opbevaringsmulighed. Skal de stå fremme, vil mange nok foretrække en model i træ. Til skuffer og skabe vil modeller af enten metal eller plast ofte være at foretrække. De findes nemlig som regel til lave priser modsat modeller i træ. Vælger du metal, så sørg for at anskaffe dig modeller i rustfrit stål. Plast har den fordel, at det er virkelig nemt at rengøre, og mange bestikbakker i plast tåler endda en tur i opvaskemaskinen. Hvem siger nej til det?

FAQ

Hvilken bestikbakke er bedst i test?

Den bedste bestikbakke i test er Oxo Good Grips-bestikbakken. Dens udvidelige størrelse og de praktiske skillevægge gør den til en virkelig god løsning til at holde orden på diverse køkkentilbehør i køkkenet. Og så er det da bare en bonus, at den tåler vask i opvaskemaskine!

Er bestikbakker kun egnet til køkkenskuffer?

Nej, da! Du kan bruge dem til mange forskellige ting. De kan bruges som opbevaring i skabe og skænke rundt omkring i huset og til at sortere skrive- og hobbyartikler. Læs endelig vores købsguide for at få mere inspiration til, hvordan de kan bruges!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×